Tri-Anthropo-Type Paschalidis


Γιώργος Πασχαλίδης

Η εγκαθίδρυση του φόβου πλέον, ώθησε τους ανθρώπους αντί να απολαμβάνουν, να τρέχουν και να αποθηκεύουν ώστε να έχουν για το αβέβαιο πια μέλλον. Αυτός είναι ο φόβος. Να ταξιδεύει η σκέψη, να ψάχνει στο μέλλον, και να καταλήγει να βασανίζεται για πιθανούς κινδύνους που ΘΑ προκύψουν, τους οποίους γιγαντώνει, δημιουργώντας …φαντάσματα!

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Γέφυρες πολέμου στήνει η Τουρκία στον Έβρο. Ο Έβρος δεν αποτελεί πλέον ισχυρό αμυντικό στήριγμα


Αλλαγή των τακτικών και στρατηγικών δεδομένων στην κύρια γραμμή αντιπαράθεσης Ελλάδας-Τουρκίας, στον ποταμό Έβρο. Με μια κίνηση, η οποία δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφιβολιών για το τι σχεδιάζουν έναντι της Ελλάδος οι γείτονες, προχώρησαν στην προμήθεια γεφυρών-πορθμείων, ενός κατεξοχήν επιθετικού όπλου και μάλιστα σε τέτοιες ποσότητες και με τέτοιες δυνατότητες που τους επιτρέπει εντός λεπτών(!) να προχωρήσουν σε ζεύξη του ποταμού Έβρου και να ξεχυθούν στο εσωτερικό της ελληνικής επικράτειας.
Για μία ακόμη φορά, η γειτονική χώρα πρωτοτυπεί, αφού είναι η μόνη παγκοσμίως, η οποία μεσούσης της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης δαπανά μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για την απόκτηση μέσων ταχείας γεφύρωσης υδάτινων κωλυμάτων στο πλαίσιο ενός καλά μελετημένου και με σπουδή υλοποιούμενου εξοπλιστικού προγράμματος.
Το ζήτημα είναι ιδιαίτερα σημαντικό, δικαιολογίες διπλωματικές-πολιτικές δεν υπάρχουν για την κίνηση αυτή και είναι επιβεβλημένο να τεθεί σε ανώτατο επίπεδο στην τουρκική πολιτική ηγεσία. Η επικείμενη επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν για τα εγκαίνια του μουσείου της Ακρόπολης δίνει μια καλή ευκαιρία στον πρωθυπουργό της χώρας Κώστα Καραμανλή να θέσει το θέμα άμεσα στον Τούρκο ομόλογό του.
Το 1994, ο τότε υπουργός Άμυνας Γεράσιμος Αρσένης, θορυβημένος από την αγορά (προελεύσεως ΗΠΑ) και εγκατάσταση πολύ μικρότερων δυνατοτήτων γεφυρών στον Έβρο, είχε σπεύσει να θέσει το θέμα στον Αμερικανό ομόλογό του και να αποτρέψει την πώληση επιπλέον συστημάτων ζεύξεως στην Τουρκία.
Η χώρα μας βρίσκεται πια στη δυσάρεστη θέση του έντονου προβληματισμού γιά αυτές τις προμήθειες και οι επιτελείς των Γενικών Επιτελείων αναζητούν ήδη τρόπους επιχειρησιακής αντιμετώπισής τους.

Για πρώτη φορά από το 1923, όταν η οργανωθείσα από τον στρατηγό Θεόδωρο Πάγκαλο Στρατιά του Έβρου των 115.000 ανδρών αποτέλεσε το πολύ ισχυρό «επιχείρημα» της ηττημένης στη Μικρασία Ελλάδας για την υπογραφή της Συνθήκης της Λωζάνης, στο 1974 όταν η τουρκική εισβολή στην Κύπρο και η τουρκική επιθετικότητα στο Αιγαίο έδωσαν υπόσταση στην τουρκική απειλή και επέβαλαν τη στρατηγική αναδιάταξη του Ελληνικού Στρατού, μέχρι ακόμη και σήμερα, ο ποταμός Έβρος κατείχε πάντα κεντρικό ρόλο στην ελληνική στρατιωτική προσπάθεια και σκέψη.
Ήταν η κύρια γραμμή άμυνας απέναντι στον επίδοξο εισβολέα εξ Ανατολών, ένα μεγάλο φυσικό κώλυμα 150 χλμ. κατά μήκος όλης σχεδόν της ελληνο-τουρκικής μεθορίου (ο ίδιος ο ποταμός στο μεγαλύτερο μέρος της ροής του αποτελεί τη μεθόριο), όπου με το σύνολο των ρευμάτων, κοιτών, αρδευτικών καναλιών, αναχωμάτων αλλά και των έργων αμυντικής οργάνωσης και φυσικά των προγεφυρωμάτων του (Κάρακατς, Φέρρες) προσέφερε, κύρια στον αμυνόμενο, σε συνδυασμό με τη ευνοϊκή γεωμορφολογία δυτικά του ποταμού, τακτικό πλεονέκτημα.
Η κατάσταση αυτή έχει όμως πλέον ανατραπεί. Η Τουρκία, με σειρά συντονισμένων και πολυεπίπεδων χειρισμών, μετασχηματίζει τις δυνάμεις της στην Ανατολική Θράκη σε μία ισχυρότατη και σύγχρονη επιθετική δύναμη, ενώ ταυτόχρονα τις προικοδοτεί με όσα μέσα απαιτούνται, ώστε ο ποταμός Έβρος να μην μπορεί πλέον να αποτελέσει ισχυρό αμυντικό στήριγμα.
Με άλλα λόγια, η Τουρκία, την τελευταία διετία, με στοχευμένες ενέργειες έχει σήμερα καταφέρει να αναιρέσει σχεδόν όλα τα επιχειρησιακά πλεονεκτήματα, τα οποία προσέδιδε στον αμυνόμενο μία ποτάμια γραμμή. Και φυσικά αυτά δεν είναι καθόλου λίγα! Από την απαρχή σχεδόν της συγκροτημένης ανθρώπινης στρατιωτικής δραστηριότητας, σχεδόν πάντοτε, όπου βέβαια υπήρχαν ποταμοί, η επιλογή της θέσης των οργανωμένων ή μη αμυντικών τοποθεσιών γινόταν σε άμεση και καθοριστική σχέση με αυτούς.

Η ΑΓΑΠΗ ΠΑΝΤΑ ΩΦΕΛΕΙ


Πολλές φορές αγανακτούμε, θυμώνουμε, απειλούμε, βρίζουμε, κατηγορούμε και ακόμη ανοίγουμε πόλεμο με συνανθρώπους μας και θα ευχόμασταν ακόμη και να πεθάνουνε και εμείς να ζήσουμε και να θριαμβεύσουμε.
Τα άγρια θηρία είναι αλήθεια ότι αλληλοτρώγονται και αλληλοσπαράζονται διεκδικώντας την τροφή και μερικές φορές και την κατοικία.
Ο άνθρωπος όμως είναι λογικός και ενώ τα έχει όλα, έρχεται μέσα του ένα μίσος για ορισμένους ανθρώπους, που τον σπρώχνει να τους εξοντώσει αν μπορεί όλους και να μείνει μόνο αυτός και η φυλή του, την οποία νομίζει ότι αγαπάει. Υπάρχει ο λεγόμενος ρατσισμός ή ας πούμε καλύτερα η φυλετική διάκριση, που ωθεί μερικούς ανθρώπους να μισούν ορισμένες φυλές ανθρώπων και να μη διστάζουν να τους εξοντώσουν όσο μπορούνε.
Ο Θεός όμως «εξ ενός αίματος» έκανε όλες τις φυλές και δεν κάνει καμία διάκριση μεταξύ των φυλών και των εθνών. Έτσι είπε ο απόστολος Παύλος στην Αθήνα. «Αυτός δίδει εις πάντας ζωήν και πνοήν και τα πάντα. Και έκαμεν εξ ενός αίματος παν έθνος ανθρώπων, δια να κατοικώσι εφ' όλου του προσώπου της γης.» Πράξ. ιζ:25,26.
Ο Θεός βλέπει ψυχές και όχι σώματα, τα οποία έχουν διάφορα χρώματα, άσπρο, μαύρο, κίτρινο, κόκκινο και διάφορα χαρακτηριστικά του προσώπου. Όλοι οι άνθρωποι αισθάνονται το ίδιο. Έχουν αισθήματα, συναισθήματα, τρόπους ζωής και διάφορες επιθυμίες.
Όταν ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός απέστειλε τους αποστόλους, δεν τους είπε να πάνε μόνο σε κάποιο πλούσιο ή πολιτισμένο λαό, αλλά τους είπε: «Υπάγετε εις όλον τον κόσμον και κηρύξατε το Ευαγγέλιον εις όλην την κτίσην. Όστις πιστεύσει και βαπτισθή θέλει σωθή, όστις όμως απιστήση θέλει κατακριθή.» Μάρκ. ιστ: 15,16.
Άλλοι πιστεύουν πιο εύκολα, άλλοι πιο δύσκολα, πάντως η αγάπη του Κυρίου μας Ιησού, προσφέρεται σε κάθε άνθρωπο που ζει επάνω στη γη.
Δισεκατομμύρια άνθρωποι έχουν πιστέψει στο Χριστό και έχουν βαπτισθεί εν ύδατι, στο όνομά Του, σύμφωνα με την παραγγελία του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.
Ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός δίδαξε την αγάπη για κάθε άνθρωπο, ο οποίος είναι πλασμένος κατ' εικόνα και καθ' ομοίωση Θεού, για να ζήσει αιώνια. Έδωσε σε όλους την ελπίδα ότι μπορούν να θεραπευτούν όταν είναι άρρωστοι.
Τα νοσοκομεία έγιναν από την διδαχή του Χριστού ο οποίος θεράπευε κάθε άνθρωπο, από οποιαδήποτε νόσο και αν έπασχε.
Όταν στην ανθρωπότητα εμφανίσθηκαν οι αρρώστιες οι επιδημικές και θανατηφόρες, όπως, η ευλογιά, η πανώλη και άλλες, κανείς δεν πλησίαζε αυτούς τους ασθενείς, διότι υπήρχε φόβος να μολυνθούν και να πεθάνουν.
Μόνο οι χριστιανοί τους πλησίαζαν διότι πίστευαν ότι ο Χριστός θεραπεύει. Πλησίαζαν και έκαναν προσευχή ο Κύριος να τους θεραπεύσει. Αδιαφορούσαν αν οι ίδιοι προσβληθούν γιατί αγαπούσαν με την αγάπη του Χριστού.
Η αγάπη πάντα ελπίζει. Αν κάποιο παιδί γεννιόταν ελαττωματικό, οι αρχαίοι ημών πρόγονοι το πέταγαν στον Καιάδα, διότι πίστευαν ότι είναι άχρηστο.
Το ίδιο έκαναν και για τα θηλυκά τέκνα. Αν κάποιος είχε κορίτσια και γεννούσε η γυναίκα του κορίτσι, το σκότωναν κατά κάποιο τρόπο και κανείς δεν τους κατηγορούσε για τίποτα.
Ο Χριστός δίδαξε ότι μπροστά Του, δεν υπάρχει 'άρσεν και θήλυ', αλλά όλοι δικαιούνται την Σωτηρία του Χριστού.
Τι ωραία να γνωρίζουμε ότι ο Θεός δεν κάνει διάκριση στα φύλα, αλλά τους έχει όλους ίσους! Αιώνιες ψυχές και κάποτε κι αυτό το φύλο θα καταργηθεί.
Ευχαριστούμε τον Θεό και Πατέρα μας που έστειλε τον Ιησού Χριστό να μας διδάξει εκτός από την αιώνια ζωή, την αιώνια αγάπη Του για όλους τους ανθρώπους. Μικρούς και μεγάλους, πλουσίους και φτωχούς, πονηρούς και αγαθούς, δικαίους και αδίκους. Όλοι οι στρατάρχες, οι στρατηλάτες, οι εξουσιαστές, πολέμησαν να κατακτήσουν τον κόσμο με τα όπλα, με το μίσος, με τις σφαγές και τις καταστροφές. Ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός, χωρίς όπλα, χωρίς καταστροφές, χωρίς έχθρες, κυρίευσε όλο τον κόσμο.
Ο Μέγας Ναπολέων, υποκλίθηκε μπροστά στον Χριστό και ομολόγησε, όταν ήταν εξόριστος στην Αγία Ελένη: «Εγώ προσπάθησα να κυριεύσω τον κόσμο όλο με τα όπλα και κατάφερα να γίνω κρατούμενος και αιχμάλωτος. Εσύ χωρίς όπλα κυρίευσες τις καρδιές όλων των ανθρώπων.»
Μεγάλη αλήθεια. Η αγάπη ποτέ δεν χάνει, πάντα βγαίνει κερδισμένη, πάντα ωφελεί. Δεν έχει να χάσει τίποτα, έχει όμως πάντα τη δύναμη να κερδίζει τις καρδιές όλου του κόσμου. Γι' αυτό το Ευαγγέλιο παραγγέλλει να γνωρίσει ο άνθρωπος την αγάπη του Θεού, έτσι ώστε δι' αυτής της αγάπης να υπηρετεί τον συνάνθρωπό του.

Bill Gates: Nα χρησιμοποιηθούν τα εμβόλια για την μείωση του πληθυσμού!

Η "φιλοσοφία" των ευγονιστών είναι ούτως ή άλλως μια διεστραμμένη αντίληψη και οι εκπρόσωποι τους είναι πεπεισμένοι πως "για το καλό του πλανήτη" κάνουν ότι κάνουν... Δυστυχώς δεν βρέθηκε κανείς ακόμη να τους πει πως ο πλανήτης θα ήταν υπέροχος αν απουσίαζαν τα διεστραμμένα τους μυαλά ή αν κατανοούσαν πως δεν είναι "οι εκλεκτοί"...

ο φίλος Ιάσων Σχίζας μας ενημερώνει:

Ιδρυτής της Microsoft και ένας από τους πλουσιότερους ανδρες στον κόσμο, ο Bill Gates, έχει φτιάξει μια εικόνα ενός καλοήθους φιλάνθρωπου χρησιμοποιώντας τα δισεκατομμυρία μέσω του (εκτός του φόρου) Bill & Melinda Gates οργανισμού , για την αντιμετώπιση ασθενειών, την επίλυση της ελλείψης τροφίμων στην Αφρική και τη μείωση της φτώχειας.

O Iδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς δήλωσε σε πρόσφατο συνέδριο της TED, μια οργάνωση η οποία επιχορηγείται από έναν από τους μεγαλύτερους ρυπαίνοντες με τοξικά αποβλήτα τον πλανήτη, ότι τα εμβόλια θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν για τη μείωση του παγκόσμιου πληθυσμού αλλιώς γνωστή ως ευγονική για την επίλυση της υπερθέρμανσης του πλανήτη και τη μείωση των εκπομπών CO2.

Στην ομιλία του με τίτλο «Καινοτομία στο μηδεν» αναφέροντας ότι ο παγκόσμιος πληθυσμός θα αυξηθει σε 9 δισεκατομύρια, ο Gates είπε, "Αν κάνουμε μια πραγματικά σπουδαία δουλειά με τα νέα εμβόλια, την υγειονομική περίθαλψη και τις υπηρεσίες υγείας που σχετίζονται με την αναπαραγωγή (έκτρωση), θα μπορούσαμε να μειώσουμε τον πληθυσμό κατά ίσως 10 ή 15 τοις εκατό."

Πως η βελτίωση της υγειονομικής περίθαλψης και τα εμβόλια που υποτίθεται σώζουν ζωές, θα οδηγήσουν σε.. μείωση του παγκόσμιου πληθυσμού είναι σχήμα οξύμωρο, εκτος αν ο Gates αναφέρεται σε εμβόλια που στειρώνουν τους ανθρωπους, το οποίο είναι ακριβώς η ίδια μέθοδος που προτείνεται στο βιβλίο του σύμβουλου του Λευκου Οίκου John P. 1977 Holdren ,Ecoscience, το οποίο απαιτεί ένα δικτατορικό "πλανητικό σύστημα" για την εφαρμογή δρακόντειων μέτρων μείωσης του πληθυσμού μέσω των κάθε λογής τεχνικών, συμπεριλαμβανομένης της αποστείρωσης.

Μετά την παρουσίαση μιας εξίσωσης στο εν λόγω συνέδριο που περιλαμβάνε τον αριθμό των ανθρώπων στον πλανήτη και τις εκπομπές CO2, ο Gates είπε, "Πιθανόν ένας από αυτούς τους αριθμούς πρόκειται να φτάσει πολύ κοντά στο μηδέν."Τί εννοούσε:;

(σ.σ.: Ο Σεπτέμβριος είναι κοντά, και θυμηθείτε ότι με το ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς θα έχουμε πάλι την εμφάνιση κάποιας επιδημίας ή γρίπης, όπου τα κανάλια με τους "έγκυρους" δημοσιογράφους τους, θα ξαναρχίσουν και πάλι την μαζική πλύση εγκεφάλου για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς, ήδη μιλούν για τη "νέα φιματίωση"... το νού σας )

Λέσχη Bilderberg: "Προετοιμασία" νέου προέδρου των ΗΠΑ. "David" ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ

Απίστευτο δημοσίευμα στην εφημερίδα της Μελβούρνης "The Australian" στις 28 του Φλεβάρη, που πέρασε στα... ψιλά όπως λέγονται οι "μικρές" στήλες στη δημοσιογραφική γλώσσα, αναστάτωσε μια μερίδα της παροικίας μας ή όσους τέλος πάντων ασχολούνται περισσότερο με τα της θρησκείας! Το δημοσίευμα μιλαει για κάποιον νεαρό, γύρω στα 32, ο οποίος προετοιμάζεται απο την... μυστική λέσχη Bilderberg ως ο... επόμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ!
Εγώ ΠΑΛΙ συνελήφθην "αδιάβαστος", το πληροφορήθηκα μετά απο συζήτηση που είχα με κάποιον πατέρα του Ιερού Ναού του Αγ. Ιωάννου Χρισοστόμου που βρίσκεται στην συνοικία Oakleigh της Μελβούρνης. πάνω στα φλέγοντα ελληνικά θέματα και μάλιστα μου πρότεινε να διαβάσω το δημοσίευμα και μου έδωσε το συγκεκριμένο φύλλο της εφημερίδας, όπου έμεινα με το στόμα...
ανοιχτό!
Σας το μεταφράζω και σας το μεταφέρω ΑΥΤΟΥΣΙΟ!
Η Bilderberg ετοιμάζει τον νέο Αμερικανό Πρόεδρο!
"Μετά την αποκάλυψη της λέσχης των Ιλλουμινάτι στο Συδνευ, κάτι άλλο μας προξένησε το ενδιαφέρον απο την άλλη άκρη του Ειρηνικού, το οποίο αν τελικώς αληθεύει, τότε θα πρέπει να αναρρωτιώμαστε όλοι μας αν πραγματικά ο Αμερικανικός Λαός ψηφίζει τους προέδρους του ή αν αυτοί οι πρόεδροι "μαγειρεύονται" και σερβίρονται στο λαό, χωρίς αυτός ουσιαστικά να μετέχει στην όλη διαδικασία της εκλογής του! Η λέσχη Bilderberg, είναι γνωστή σχεδόν στους περισσότερους Αυστραλούς για την μυστικότητα των συνεδριάσεών της και το μυστήριο που καλύπτει τα περισσότερα θέματα που αφορούν την ατζέντα της.
Για όσους απο μας δεν την ξέρουν, πρόκειται για ένα πολύ κλειστό club, στο οποίο συμμετέχουν οι πιο πλούσιοι και δυνατοί άνθρωποι του πλάνήτη, τραπεζίτες (κυρίως), στελέχη βιομηχανιών όπλων, διακεκριμένοι επιστήμονες, βασιλείς (όπως η Βεατρίκη της Ολλανδίας), ιδιοκτήτες ΜΜΕ κλπ και που συγκεντρώνονται κάθε φορά σε διαφορετικό μέρος του πλανήτη, και μέσα στις τρείς μέρες που διαρκεί η κάθε συνεδρίαση, τα θέματα που συζητώνται είναι επτασφράγιστο μυστικό για όλους τους κατοίκους της Γής! Ελάχιστα πράγματα έχουν διαρρεύσει κι αυτά σχεδόν μετά απο έρευνες του αμερικανού ακτιβιστή και ντοκυμαντερίστα-σκηνοθέτη κ.Alex Jones, ο οποίος μάλιστα είχε γυρίσει και σχετικό ντοκυμαντέρ για τη λέσχη αυτή πρίν 2 χρόνια, εκτός απο τις ραδιοφωνικές εκπομπές του που είχε κάνει σχετικά με αυτό το θέμα. Σύμφωνα λοιπόν με μία εγκυρότατη πηγή, η οποία ήταν καλεσμένη σε πρόσφατη συνεδρίαση της λέσχης, ένας νεαρός, μόλις 31 έτους, οικονομολόγος και νομικός σύμβουλος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, προετοιμάζεται ως ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ μετά τον Μπαράκ Ομπάμα!

Το μόνο που μας αποκάλυψε (προς το παρόν) η πηγή αυτή είναι το μικρό του όνομα, το οποίο είναι David και οτι το επίθετό του είναι εβραιογερμανικής καταγωγής, γόνος οικογένειας που δραπέτευσε κατα τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο απο τη Γαλλία και μέσω του Μαρόκου ταξίδεψε για τις ΗΠΑ. Σε ερώτησή μας γιατί η λέσχη αυτή επέλξε εναν πολύ νεαρό άνθρωπο για να αναλάβει αυτόν τον ομολογουμένως πολύ δύσκολο ρόλο, η πηγή μας είπε οτι ανάμεσα σε πολλούς υποψηφίους, αυτός συγκέντρωσε σχεδόν στο 100% τα κριτήρια τα οποία είχε θέσει η λέσχη για τον επόμενο εκλεκτό της ως Πλανητάρχη!

Είναι νεαρής ηλικίας, πράγμα που σημαίνει οτι θα έχει έρισμα στη νεολαία όχι μόνο της Αμερικής αλλά και του κόσμου όλου, πολύ γοητευτικός και χαρισματικός, ιδεολόγος και φιλειρηνιστής, μιλάει άπταιστα 8 γλώσσες και θεωρείται ένας απο τους εξυπνότερους ανθρώπους με υψηλότατο δείκτη νοημοσύνης! Ιδεολογικώς ανήκει στο Δημοκρατικό Κόμμα, του οποίου είναι μέλος απο τα φοιτητικά του χρόνια στο Harvard και για κάποιο χρονικό διάστημα υπήρξε και συνεργάτης του Randal Stevens, οργανωτή των περισσότερων προεκλογικών συγκεντρώσεων του σημερινού Προέδρου. Μέχρι σήμερα δεν είχε κανένα πολιτικό αξίωμα, πράγμα που σημαίνει οτι είναι εντελώς άφθαρτο πρόσωπο και σε συνδιασμό με την - σχεδόν - ασκητική ζωή που έκανε ως φοιτητής (δεν έχει στο μητρώο του ούτε κλήση για παράνομη σταθμευση!), θεωρείται απο τους ισχυρούς της λέσχης ως ο άνθρωπος που μπορεί να οδηγήσει τον κόσμο στην ευημερία, μέσα στην παγκοσμιοποιημένη πλέον ανθρώπινη κοινότητα!"
Αν δεν το πιάσατε το... υποννούμενο αδέλφια, να σας το κάνω λιανά εγώ! Το δημοσίευμα αυτό, μιλάει ΣΑΦΩΣ για το πρόσωπο που τόσο η Αποκάλυψη, όσο και ο Προφήτης Δανιήλ ονομάζουν "Θηρίο"! Και ο απόστολος Παύλος ονομάζει ευθαρσώς ...Αντίχριστο!!!

Ο Εωσφόρος και η πτώση του "Σατανάς"




altΟ σατανάς πριν από την πτώση του....

Αρχικά ο Εωσφόρος «αυτός που μεταφέρει το φως» και οι άγγελοι του δε δημιουργήθηκαν κακοί. Ήταν ένα από τα μεγαλύτερα ουράνια πνεύματα κατέχοντας θέση στο ύψιστο σημείο των Ασωμάτων Δυνάμεων και της πνευματικής τελειότητας.
Σαν πνεύμα είναι αγέραστος και αθάνατος κατέχοντας όλες τις ιδιότητες του αγγελικού κόσμου, δεν έχει χρονικούς και τοπικούς περιορισμούς,είναι αεικίνητος, έχει υψηλή πνευματική διαύγεια, είναι άυλος, αυτάρκης και εξαρτάται μόνο από το Θεό.
Πριν από την πτώση του ήταν ο πρώτος στην ιεραρχία των αγγέλων έχοντας δύναμη, λαμπρότητα, σοφία αλλά και την καλοσύνη της αγγελικής φύσης. Πως λοιπόν αυτό το λαμπρό ουράνιο πνεύμα κατρακύλησε στην πτώση; Πριν όμως παρακολουθήσουμε την πτώση του Εωσφόρου θα πρέπει να γνωρίζουμε για τους αγγέλους τα εξής:
1. Οι άγγελοι δημιουργήθηκαν πριν από την κτίση του κόσμου (Ιώβ λη 7).

2. Είναι όντα πνευματικά και ασώματα.

3. Ως πλάσματα του Θεού έχουν ελεύθερη βούληση.

4. Μπορούν να προκόψουν πνευματικά ή να πέσουν σε αμαρτία.

Ετσι στα πλαίσια της παραχωρημένης από το Πανάγαθο Θεό ελευθερίας ο Εωσφόρος διάλεξε την πτώση του.
Ο προφήτης Ιεζεκιήλ περιγράφει ως εξής την πτώση του (28:15): «Από την ημέρα που πλάστηκες μέχρι την ημέρα που αμάρτησες ήσουν τέλειος στη συμπεριφορά σου». Και συνεχίζει στο στιχ. 17 ο Ιεζεκιήλ: «επειδή είχες ομορφιά περηφανεύτηκες, επειδή είχες μεγάλη δόξα η σοφία σου διαφθάρθηκε». Η υπερηφάνεια του Εωσφόρου μετατράπηκε σε αυταπάτη και τελικά κατέληξε σε στάση. Ο προφήτης Ησαΐας αναφέρει στο 14: 13, 14 : «έλεγες μέσα σου στον ουρανό θα ανεβώ και τον θρόνο μου θα υψώσω πάνω από τα άστρα του Θεού, θα πάρω θέση πάνω στο βουνό ...; θα ανεβώ πάνω από τα σύννεφα και με τον Ύψιστο θα είμαι ίσος». Η περηφάνια κατάντησε αλαζόνα τον Εωσφόρο με αποτέλεσμα να έχει ξεγελαστεί σε άκρατο σημείο και να ζητάει να είναι ίσος με το Θεό. Η αλαζονεία λοιπόν ήταν ένα από τα πλέον βασικά αίτια που οδήγησαν τον Εωσφόρο στην πτώση. Μαζί του παρέσυρε και ένα μεγάλο αριθμό αγγέλων από όλα τα Τάγματα (Αποκ. 12:4).
Κατά την πτώση των Αγγέλων ο Αρχάγγελος Μιχαήλ φωνάζει ''Στώμεν Καλώς στώμεν μετά φόβου'' και έτσι η πτώση των Αγγέλων σταματάει. Οι Άγγελοι του Θεού μένουν για πάντα καλοί ενώ του Εωσφόρου μετατρέπονται σε δαιμόνια.

Η στάση του Εωσφόρου μετατράπηκε σε τραγωδία καθώς ο altΑρχάγγελος Μιχαήλ τον εκδίωξε από τον ουρανό και τον γκρέμισε στη γη. (Αποκ. 12:17-19) «Και εγένετο πόλεμος εν τω ουρανώ ο Μιχαήλ και οι άγγελοι αυτού - του πολεμήσαι μετά του δράκοντος και ο δράκων επολέμησε και οι άγγελοι αυτού. Και ουκ ίσχυσεν, ουδέ τόπος ευρέθη αυτώ έτι εν τω ουρανώ, και εβλήθη ο δράκων - ο όφις ο μέγας ο αρχαίος, ο καλούμενος διάβολος και ο σατανάς, ο πλανών την οικουμένην όλην, εβλήθη εις την γήν και οι άγγελοι αυτού μετ αυτού εβλήθησαν». Ο προφήτης Ησαΐας απορεί (12:4): «πως έπεσες από τον ουρανό Εωσφόρε, τέκνο της αυγής;».


Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ

Πρέπει να καταλάβει ο καθένας τον φοβερό αυτόν εχθρό του ανθρώπου.

ΕΙΝΑΙ ΚΕΝΟΣ ΠΑΝΤΟΣ ΑΓΑΘΟΥ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΟΣ: Αυτό σημαίνει ότι ο σατανάς μόνο κακό μπορεί να κάνει και να επιφέρει πόνο και καταστροφή.
ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΥΣ: χρησιμοποιεί με ωραιοποιημένο τρόπο το ψέμα για να παραπλανεί τους ανθρώπους ώστε να πέσουν σε αμαρτήματα και να απολέσουν την ψυχή τους.

ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΣ ΑΛΑΖΟΝΑΣ: Νομίζει ότι μπορεί να κάνει τα πάντα ενώ στο βάθος γνωρίζει πολύ καλά πόσο αδύναμος είναι απέναντι στον Θεό.

ΕΧΕΙ ΜΑΝΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ: Από τη μέρα της πτώσης του μέχρι και σήμερα επιδιώκει την καταστροφή της ανθρωπότητας αλλά και παντός αγαθού έργου.

ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΑΠΑΤΕΩΝΑΣ: Καθημερινά χρησιμοποιεί αναρίθμητες απατεωνιές και διάφορα ψευτοθαύματα για να ρίχνει σε πλάνη και κατόπιν σε αμαρτία τους ανθρώπους.

ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΣ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΣ: Μισεί θανάσιμα το ανθρώπινο γένος και έχει επικεντρωθεί στην καταστροφή του. 'Ολες του οι δυνάμεις διεξάγουν έναν ασταμάτητο πόλεμο αρπάζοντας καθημερινά εκατομμύρια ψυχές και καταστρέφοντας άλλα τόσα σώματα Ο σατανάς βρίσκεται πάντα υπό τον έλεγχο του Θεού: Κατά την πτώση του παρέσυρε μαζί του και ένα πλήθος αγγέλων από όλα τα τάγματα. Στην Αγία Γραφή οι παρασυρόμενοι άγγελοι ονομάζονται διάβολοι, δαιμόνια, τελώνια ή κακά πνεύματα. Κανείς δεν γνωρίζει τον ακριβή αριθμό των δαιμόνων, αλλά είναι σίγουρο ότι ο αριθμός τους είναι ασύλληπτα μεγάλος. Εξαιτίας του μεγάλου αριθμού τους και επειδή είναι πνεύματα αεικίνητα υπάρχει η αίσθηση ότι ο σατανάς με το κακό είναι παντού. Σαν ένα όμως δημιούργημα του Θεού στην πραγματικότητα δεν είναι πανταχού παρών ούτε ο ίδιος αλλά ούτε και οι δαίμονές του. Ο μεγάλος αριθμός όμως των δαιμόνων εξασφαλίζει να βρίσκεται το κακό παντού.

Παρ' όλη όμως την δύναμη και τις δυνάμεις που διαθέτει ο σατανάς τα πάντα που τον αφορούν βρίσκονται συνεχώς κάτω από τον έλεγχο του Θεού.

'Ενα μέσο ελέγχου του από τον Θεό και κατά μία έννοια ο περιορισμός της δράσης του κατά των ανθρώπων είναι η πίστη. 'Ενα άλλο πολύ σημαντικό μέσο ελέγχου του διαβόλου είναι και η μετάνοια. Την μετάνοια την θεωρώ και ένα προνόμιο - Θείο Δώρο - από τον Θεό προς τον άνθρωπο και ειδικά προς τον αμαρτωλό άνθρωπο. 'Ετσι όπως φαίνονται τα πράγματα ο Θεός το προνόμιο της μετάνοιας δεν το παραχώρησε στον σατανά και στους υπόλοιπους εκπεσώντες αγγέλους. Ειλικρινής μετάνοια, πίστη και αγάπη αγιάζουν τον άνθρωπο και απομακρύνουν τον σατανά.

Ονόματα του που αναφέρονται στην Αγία Γραφή: Φίδι

Μικρό κέρατο

Εωσφόρος

Βασιλιάς της Βαβυλώνας

Σατανάς

Βασιλιάς της Τύρου

Ο πονηρός

Ο πειράζων

Βεελζεβούλ

Διάβολος

Ο εχθρός

Ο άρχων του κόσμου τούτου

Ο υιός της απώλειας

Πατήρ του ψεύδους

Βελζεβούλ

Ο αντίδικος υμών

Ο άνθρωπος της αμαρτίας

Ο υιός της απώλειας

Βελιάλ

Δράκων

Ο όφις ο μέγας ο αρχαίος

Ο κατήγορος των αδελφών ημών

Αβαδδών

Κοσμοκράτορας του σκότους του αιώνος αυτού

Εξουσία του σκότους

Στόχοι του
Ο σατανάς προσπαθει να μιμηθεί το Θεό, έτσι προετοιμάζει το έδαφος στην γη για την υποδοχή του ιού του. Για την εξυπηρέτηση των σκοπών του προσπαθεί να πείσει ότι ο ίδιος είναι δημιούργημα της φαντασίας των ανθρώπων και ότι δεν υπάρχει.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΒΕΛΙΑΛ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΟΥΠΟΛΕΙΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ

anubis.afp_1


Θυμάστε το τεράστιο άγαλμα του λυκανθρώπου (Μαλτσέχ) βασιλέα βελιάλ που είχανε στήσει στο Λονδίνο;
Τώρα και σε όλες τις μεγαλουπόλεις του πλανήτη.
Περιφέρουν το άγαλμα σε όλες τις μεγάλες πλατείες για να το δει όλος ο κόσμος, και η πιο συνωμοτική σκέψη που μπορούν να κάνουν μερικοί είναι το ότι κάποιοι ειδωλολάτρες μεταφέρουν και προβάλουν το είδωλο του ψεύτικου θεού Άνουβι.
Εκείνοι όμως που πήρανε τη γνώση και είναι ήδη μαχητές της Ειμαρμένης, ξέρουν ότι πρόκειται για το άγαλμα του πλανητάρχη Βασιλέα Βελιάλ.
Όσοι διαβάζετε αυτές τις γραμμές και δεν γνωρίζετε τι είναι ο Βελιάλ, έχετε χάσει πολλές συνέχειες.
Στις μέρες μας πλέον, όποιος έπιασεν, έπιασεν