Tri-Anthropo-Type Paschalidis


Γιώργος Πασχαλίδης

Η εγκαθίδρυση του φόβου πλέον, ώθησε τους ανθρώπους αντί να απολαμβάνουν, να τρέχουν και να αποθηκεύουν ώστε να έχουν για το αβέβαιο πια μέλλον. Αυτός είναι ο φόβος. Να ταξιδεύει η σκέψη, να ψάχνει στο μέλλον, και να καταλήγει να βασανίζεται για πιθανούς κινδύνους που ΘΑ προκύψουν, τους οποίους γιγαντώνει, δημιουργώντας …φαντάσματα!

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011


ISBN: 978-960-14-2367-8

Αρ. σελίδων: 256


H διατροφική διεργασία, τόσο στα είδη της πανίδας όσο και της χλωρίδας, είναι αφάνταστα πολύπλοκη, εξαιρετικής ακρίβειας και λεπτότητας, τέτοια που ούτε και οι πιο εξελιγμένοι υπολογιστές θα μπορέσουν να προσομοιώσουν, για πάρα πολλά ακόμα χρόνια.
Για το λόγο αυτό, είναι πολύ σημαντικό η διανομή της ζωτικής πληροφορίας για την κυτταρική διατροφή του σώματος και για την υγεία της ψυχής μας να μην εμποδίζεται από τη σκέψη, αλλά αντίθετα να διευκολύνεται. Ο Θεός δημιούργησε τον εγκέφαλο στο ανθρώπινο σώμα για να λειτουργεί αυτόματα.
Η σκέψη, όμως, τον επηρεάζει και τον οδηγεί σε άγνωστα μονοπάτια, ενώ ο φυσικός δρόμος είναι ο μόνος προδιαγεγραμμένος, ασφαλής και απόλυτα σωστός.
Οι υποψήφιοι γονείς είναι και οι ίδιοι εκπαιδευμένοι από ερασιτέχνες γονείς, οι οποίοι όχι μόνο ανέθρεψαν τα δικά τους παιδιά με λάθος τρόπο, αλλά θεωρούν χρέος τους να συνεχίσουν το έργο τους νουθετώντας το νέο ζευγάρι, τόσο κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης όσο και κατά την περίοδο της ανατροφής των εγγονιών τους.
Αυτή όμως η παρεμβατική συμπεριφορά των οικείων της νέας μητέρας είναι συνήθως ο κύριος υπεύθυνος για την αύξηση της ορμονικής διαταραχής της εγκύου. Της δημιουργούν οι (κατά τα άλλα καλοπροαίρετοι) γονείς της άγχος και ανασφάλειες, με συνέπεια την ελλιπή δική της τροφοδότηση με θρεπτικά στοιχεία και συνακόλουθα και του εμβρύου της.
Οι άνθρωποι του περιβάλλοντος της εγκύου είναι κατά κανόνα οι κύριοι υπεύθυνοι για τη διατάραξη της ηρεμίας της και την παρεμπόδιση της αρμονικής εγκυμοσύνης και τελικά της ανάπτυξης του εμβρύου.

Θρόισμα Αγάπης - ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ.


Θρόισμα Αγάπης - CD Cover
Το πρώτο μου cd είναι μία συνέντευξη-συζήτηση που έλαβε χώρα στην Αθήνα με τον ηθοποιό και καλό φίλο Στράτο Τζώρτζογλου. Πρόκειται για μια σειρά από ηχητικά αποσπάσματα που ήθελα να παρουσιάσω στο κοινό, όχι μόνο σε όσους έχουν γνωρίσει το έργο μου και τους αναγνώστες του βιβλίου που έχει ήδη κυκλοφορήσει, αλλά κυρίως για να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν τα άτομα εκείνα που δε μπορούν ή δεν ξέρουν να διαβάζουν.
Στο περιεχόμενό του, διάρκειας περίπου 60 λεπτών, αναλύονται διεξοδικά θέματα που αφορούν στις σχέσεις των ανθρώπων, στο τι είναι Αγάπη, πώς την εννοώ και τη βιώνω ο ίδιος, ποιός είναι ο μηχανισμός παραγωγής και λειτουργίας των συναισθημάτων και πώς αυτά συνδέονται με τον εγκέφαλο και τη σκέψη.
Ποιά είναι η διαφορά αισθήματος και συναισθήματος και γιατί δεν πρέπει να αφήνουμε τα συναισθήματα να μας επηρεάζουν, γιατί τελικά καθορίζουν πέρα από την συμπεριφορά, την υγεία μας και τη ζωή μας.
Παράλληλα δίνονται αναλυτικότερες συμβουλές για την διατροφή μας, όπως για παράδειγμα, το γιατί οι όξινες τροφές είναι τόσο βλαπτικές για την υγεία του σώματος.

Πάλι "λάθος" από τις ΗΠΑ για την "ανεξάρτητη Κρήτη"...

Φαίνεται ότι όσο περισσότερο πετρέλαιο και φυσικό αέριο ανακαλύπτεται στην θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης, τόσο περισσότερο θα πληθαίνουν τα "λάθη", ειδικά στις ΗΠΑ που θα αναφέρουν την Κρήτη ως "ανεξάρτητο κράτος". Τώρα, ήταν η σειρά της Motorola να αναγράψει ότι η Κρήτη είναι ανεξάρτητο κράτος σε μια δημοσίευσή της που ζητούσε άτομα να εργαστούν, όχι στην Ελλάδα ή στην περιοχή της Ελλάδας που λέγεται Κρήτη, αλλά στο ανεξάρτητο κράτος της Κρήτης! θεωρεί...ανεξάρτητο κράτος την Κρήτη!


Έτσι η εταιρεία στην ιστοσελίδα ευρέσεως εργασίας δημοσίευσε ότι αναζητούσε υπαλλήλους για την Ισπανία, την Ιταλία, το Μπαχρέιν και την … Κρήτη, η οποία κατά την εταιρεία, πάντα, αποτελεί φαίνεται ανεξάρτητο κράτος.


Πριν από λίγο κατόπιν καταιγιστικών διαμαρτυριών από Έλληνες αναγνώστες (οι οποίοι και ενημέρωσαν σχετικά το defencenet.gr) η Motorola απέσυρε την δημοσίευση.

Θυμίζουμε ότι ορισμένοι διαδίδουν...σκόπιμα ότι 2012 λήγει η συνθήκη της Κρήτης που λέει ότι το νησί προσαρτάται για 100 χρόνια στην Ελλάδα και με την πάροδο των 100 χρόνων οι πολίτες του νησιού θα ψηφίσουν για το εάν θέλουν να συνεχίσουν να είναι στο Ελληνικό κράτος! Κάτι τέτοιο δεν υπάρχει στην συνθήκη προσάρτησης.

Πάντως ανάλογο λάθος είχε γίνει και σε ενημερωτικό σημείωμα του αμερικανικού υπουργείου Εμπορίου, γνωστό ως FAQ (Frequently Asked Questions), όπου οι Αμερικανοί συμπεριλαμβάνουν τη λίστα των χωρών που κάνουν δεκτές αυτές τις προσωρινές δηλώσεις εκτελωνισμού προϊόντων και ανάμεσα σε 90 αναγραφόμενες χώρες υπάρχει και η αναφορά στην... Κρήτη ως ανεξάρτητο κράτος

Θυμίζουμε και την πρόσφατη αποκάλυψη του defencenet.gr για τα υπονοούμενα Γ.Παπανδρέου στην Κρήτη, λίγο πριν ανατραπεί.!

Δεν θα μας σώσει τελικά...

Έλεγε ότι ο Παπαδήμος είναι ο ο καλύτερος και θα μας σώσει...Έλεγε η συγκυβέρνηση Πασόκ ΝΔ ΛΑΟΣ θα οδηγήσει την χώρα προς τα μπρος, αφού ενωμένοι θα πήγαιναν στην τρόικα και θα της έλεγαν τι μπορούμε και τι όχι... Έλεγε ότι θα συγκυβέρνηση αρκεί να μην κοπούν άλλο οι μισθοί και οι συντάξεις...

Τώρα όμως η τρόικα ζητά νέα φορολογικά μέτρα, και φυσικά σαν καλό παιδάκι δεν μπορεί να αρθρώσει λέξη προς τους δανειστές, άρχισε να βρίσκει δικαιολογίες κάνοντας τον καμπόσο...


Είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «9»"Αφήσαμε τη σύνθεση της κυβέρνησης στους συνεργάτες μας, και εκεί έγινε η ζημιά. Θα περίμενα μια άλλη σύνθεση, με όχι περισσότερα από 15 μέλη. Τώρα αυτή η σημερινή που έχει 50, είναι άσχημο και δεν μου αρέσει καθόλου"....Χα Χα Χα! Καλά γιατί δεν έφερνες αντίρρηση νωρίτερα...

Για την φορολογική λαίλαπα που θα επέλθει στην Ελληνική κοινωνία είπε

«Να καθίσουμε να δούμε και να ξεκαθαρίσουμε τι νέα μέτρα θα φέρει η επίσκεψη της τρόικα. Δεν είναι μαύρο - άσπρο η κατάσταση. Να δούμε αν αυτά εμπεριέχονται και συμπεριλαμβάνονται μέσα στο "πακέτο". Εάν είναι μέσα στο "τιμολόγιο" της Συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου για να πάρουμε τα 130 δισ. Αν είναι καινούργια μέτρα, σαφώς δεν πρόκειται να τα δεχθούμε. Στη συνάντηση μου με την τρόικα, θα κοιτάξω να πάρω και να εξασφαλίσω όσο το δυνατόν περισσότερα για το καλό της πατρίδας μας».

Με λίγα λόγια αν είναι παλιά τα μέτρα, αλλά θα εφαρμοστούν τώρα δεν τον ενοχλούν...Αν είναι καινούργια δεν θα τα δεχτεί ...εδώ γελάμε. Τι θα κάνεις πρόεδρε θα αποχωρήσεις; γιατί δεν μας το λες από τώρα; Και θα συναντήσει λέει την τρόικα για να εξασφαλίσει το καλύτερο για την πατρίδα μας...εδώ ξεκαρδιζόμαστε

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΗΣΑΥΡΙΖΕΙ ΠΟΥΛΩΝΤΑΣ ΣΙΡΙΑΛ... ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΪΒΑΝΙΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΜΕΤΑ ΜΑΝΙΑΣ!!

Η τουρκική οικονομία γνωρίζει μεγάλες δόξες εξαιτίας της εξαγωγής τουρκικών σειρών σε χώρες του εξωτερικού, μεταξύ των οποίων φυσικά και η Ελλάδα.
Οι τουρκικές σειρές έχουν ξεπεράσει κάθε προσδοκία σε ανταπόκριση σε χώρες όπως τα Βαλκάνια, η Μέση Ανατολή και η Νότιος Αφρική. Το ζήτημα όμως δεν είναι η ανταπόκριση που έχουν σε επίπεδο τηλεθέασης, αλλά το συνάλλαγμα που μετατρέπεται σε τουρκικές λίρες, αφήνοντας στα ταμεία της Τουρκίας ποσά που ούτε οι ίδιοι δεν πιστεύουν.
Μόνο για την χρονιά που φεύγει η Τουρκία κέρδισε 60 εκατομμύρια δολάρια από την εξαγωγή τουρκικών σειρών. Αυτή την στιγμή περισσότερα από 100 σήριαλ παρακολουθούνται από τηλεθεατές σε 20 χώρες ανά τον κόσμο, στις οποίες φυσικά συμπεριλαμβάνεται και η δική μας.

«Φέτος κάναμε το μεγάλο άνοιγμα στα Βαλκάνια»,δήλωσε ο Fırat Gülgen, διευθύνων σύμβουλος της Calinos Holding, υπ’αριθμον ένα εταιρείας διανομής των υπερ-παραγωγών της γειτονικής χώρας. Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, η Calinos ευθύνεται για το 80% που εξάγονται από την Τουρκία προς το εξωτερικό. Πελάτες της; Η Σερβία, η Κροατία, η Τσεχία, η Ρουμανία, η Πολωνία η Ουγγαρία και φυσικά η Ελλάδα. Όμως οι Τούρκοι πωλούν σήριαλ ακόμη και σε χώρες της Απω Ανατολής, όπως η Σινγκαπούρη, η Μαλαισία, η Ταϋλάνδη, η Ινδονησία, η Ταϊβάν, ακόμη και η Ιαπωνία!
Ο κος Gülgen δήλωσε στην συγκεκριμένη εφημερίδα ότι η τιμή αγοράς ενός επεισοδίου τουρκικού σήριαλ ξεκινά από 500 δολάρια και φθάνει τα 15.000 δολάρια. Μάλιστα, ιαπωνικό τηλεοπτικό δίκτυο ήδη ετοιμάζει ντοκυμαντέρ αφιερωμένο στις τουρκικές σαπουνόπερες, συνδέοντας το θέμα με τις επιπτώσεις που έχει κάτι τέτοιο ακόμη και στον τουρισμό. Μάλιστα, τα επίσημα στοιχεία αναφέρουν ότι χιλιάδες τουρίστες βρέθηκαν στην χώρα αφότου είδαν κάποια τουρκική σειρά ή άκουσαν κάτι για κάποιοι σήριαλ.
Σε πρόσφατο δημοσίευμά του, το περιοδικό Time ανέφερε ότι οι τουρκικές σειρές έχουν καταστεί ο άσος στο μανίκι του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Νταγίπ Ερντογάν, εξαιτίας των κερδών που αποφέρουν στην τουρκική οικονομία. Το θέμα έγινε ακόμη και μελέτη στο πανεπιστήμιο του Bahçeşehir, όπου κοινωνιολόγοι έχουν αναγάγει τα σήριαλ στην ήρεμη δύναμη της τουρκικής οικονομίας.
Πέρυσι, 85 εκατομμύρια τηλεθεατές, από την Συρία μέχρι το Μαρόκο, είδαν το τελευταίο επεισόδιο του Noor, μιας από τις γνωστότερες τηλεοπτικές σειρές της Τουρκίας. Παρόμοια είναι τα νούμερα και για το «χίλιες και μία νύχτες» που παιζόταν και στην ελληνική τηλεόραση, αλλά και τα υπόλοιπα που προβάλλονται φέτος. Οι υπεύθυνοι των παραγωγών αναφέρουν ότι ο συνδυασμός της παρουσίασης του σύγχρονου τρόπου ζωής στην Τουρκία με την ίντριγκα, το πάθος και τον έρωτα και φυσικά με τον πιο… φθηνό τρόπο τα έχει καταστήσει νούμερο ένα εξαγώγιμο προϊόν της χώρας.
Τα σήριαλ που αυτή την στιγμή πωλούν οι Τούρκοι: Adını Feriha Koydum (Την ονόμασα Feriha), Acı Hayat (Πικρή Ζωή, Akasya Durağı (Akasya στοπ), Aliye, Annem (Η μητέρα μου), Arka Sokaklar (Δρόμοι), Arka Sıradakiler, Asi (Επαναστάτες), Asmalı Konak (Πανσιόν Asmalı), Aşk ve Ceza (Εγκλημα και Τιμωρία), Aşk-ı Memnu (Απαγορευμένη Αγάπη), Aşkım Aşkım (Η αγάπη μου), Berivan, Büyük Yalan (Μεγάλα Ψέματα), Canım Ailem (Η αγαπημένη μου οικογένεια), Gece Gündüz (Ημέρα και νύχτα), Genco, Gümüş (Noor), Ihlamurlar Altında (Κάτω από τους Λεμονανθούς), Kapalı Çarşı (Μεγάλο παζάρι), KurtlarVadisi (Η κοιλάδα των Λύκων).