Tri-Anthropo-Type Paschalidis


Γιώργος Πασχαλίδης

Η εγκαθίδρυση του φόβου πλέον, ώθησε τους ανθρώπους αντί να απολαμβάνουν, να τρέχουν και να αποθηκεύουν ώστε να έχουν για το αβέβαιο πια μέλλον. Αυτός είναι ο φόβος. Να ταξιδεύει η σκέψη, να ψάχνει στο μέλλον, και να καταλήγει να βασανίζεται για πιθανούς κινδύνους που ΘΑ προκύψουν, τους οποίους γιγαντώνει, δημιουργώντας …φαντάσματα!

Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Να γιατί η Τουρκία έκανε «πάρτι» στην Αν. Μεσόγειο λόγω ελληνικής απουσίας

Επειδή πολλοί βλέπουν συνεχώς μπροστά τους θεωρίες συνωμοσίας παραπέμπουμε στην ανταπόκριση ενός εκ των καλύτερα πληροφορημένων για τα τεκταινόμενα στην αμερικανική πρωτεύουσα ανταποκριτών, με σπουδαίο ερευνητικό έργο περί τα εθνικά θέμα, ιδίως το Κυπριακό, τον Μιχάλη Ιγνατίου. Έναν άνθρωπο που έχει αποτελέσει στόχο των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών εξ αιτίας της δράσης του η οποία συχνά θεωρήθηκε μη συμβατή με τα αμερικανικά συμφέροντα, όπως άλλωστε αποκαλύφθηκε από τα περίφημα WikiLeaks τον Ιούνιο του 2011 αν θυμόμαστε καλά.
 
Κατά συνέπεια, αξίζει κανείς να διαβάσει με πολύ προσοχή όσα λέει ο διακεκριμένος Κύπριος δημοσιογράφος. Προσυπογράφουμε απόλυτα όσα αναφέρει και σεβόμαστε ακόμα περισσότερο την αναφορά στη συμμετοχή του στις φιλο-παλαιστινιακές διαδηλώσεις στο παρελθόν στην Ουάσιγκτον. Σε ανθρώπινο επίπεδο ουδείς δικαιούται να αρνείται το δικαίωμα στους Παλαιστινίους και τους Κούρδους να αποκτήσουν το δικό τους κράτος. Οφείλουν όμως όλοι να αντιληφθούν ότι αυτό που διακυβεύεται την παρούσα περίοδο είναι το εθνικό συμφέρον του Ελληνισμού.
Πάνω από αυτό το συμφέρον δεν μπορεί να μπαίνει τίποτε. Πολλώ δε μάλλον όταν οι ίδιοι οι Παλαιστίνιοι έπραξαν ακριβώς το ίδιο, παρότι οι ενέργειές τους αντιστρατεύονταν τα ελληνικά (ελλαδικά και κυπριακά) συμφέροντα. Είναι καιρός να βγάλουμε τις «τσίμπλες» από τα μάτια και να επιχειρήσουμε να υπαγορεύσουμε στο βαθμό που θα μπορέσουμε, να επηρεάσουμε τουλάχιστον τους νέους κανόνες του παιχνιδιού στην Ανατολική Μεσόγειο, κοιτίδα του Ελληνισμού και φυσική προέκταση της χώρας μας και της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Μέση Ανατολή.
Αυτό που δεν πρέπει ποτέ να ξεχάσουμε, είναι ότι η Ελλάδα οφείλει να κάνει τα πάντα να αναβαθμίσει ισόρροπα τις σχέσεις της με τους Ισραηλινούς και τον Αραβικό κόσμο. Όσο μεγάλη και να είναι η αντίδραση που θα συναντήσεις αρχικά, η αποδοχή των θέσεών σου όταν είναι ξεκάθαρες, ισορροπημένες και χωρίς βλακώδεις εμπάθειες ή εμμονές, είναι νομοτελειακή. Μόνον τότε θα μπορέσει η Ελλάδα να διαδραματίσει τον φυσικό της ρόλο, αυτό του έντιμου διαμεσολαβητή (honest broker) για την επίλυση της αραβο-ισραηλινής διένεξης, επί της οποίας πολλοί έχουν χτίσει καριέρες και δεν έχουν το παραμικρό συμφέρον από το να δουν μια ειρηνευτική συμφωνία…
Το «Γράμμα από την Ουάσιγκτον» που ακολουθεί, το διαβάσαμε στο «ΙΝΟΓΝΩΜΩΝ» του Σάββα Καλεντερίδη, στην παρακάτω διεύθυνση:
http://infognomonpolitics.blogspot.com/2012/03/blog-post_7245.html?
Του Μιχάλη Ιγνατίου, mignatiou@aol.com
Η πρόσκληση του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα προς τον Μπένζαμιν Νετανιάχου, με τον οποίο θα έχει συνάντηση αύριο, έχει ιδιαίτερη σημασία με δεδομένη την κλιμάκωση των προκλήσεων μεταξύ του Ιράν και του Ισραήλ, και τη συνεχιζόμενη βία στη Συρία. Παρά τον εμφύλιο πόλεμο που την μαστίζει, η τελευταία συνεχίζει να αποτελεί μέρος του αντι-ισραηλινού κρίκου που ξεκινά από την Τεχεράνη και μέσω Τουρκίας και Δαμασκού φτάνει στη Βηρυτό.
Στην Ουάσινγκτον μπορεί να συναντήσει κανείς σοβαρούς αναλυτές, οι οποίοι πιστεύουν πως ο Αμερικανός πρόεδρος θα προσπαθήσει να επιβάλει αυτοσυγκράτηση στον πρωθυπουργό του Ισραήλ για να αποφευχθεί νέος πόλεμος, που ίσως ενέπλεκε και άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής. Είναι από τις περιπτώσεις, που δεν θα συμφωνήσω με τους εν λόγω αναλυτές, διότι πιστεύω πως στο σημείο που έχουν φτάσει τα πράγματα, η σύγκρουση Ιράν Ισραήλ έχει καταστεί αναπόφευκτη, αφού καμία εκ των δύο πλευρών δεν κάνει πίσω.
Την ίδια στιγμή στο Τελ Αβίβ γνωρίζουν πως η πραγματική θέση της Ουάσινγκτον ταυτίζεται με αυτή των σκληρών του Ισραήλ. Οι δημόσιες δηλώσεις για το αντίθετο δεν πείθουν κανένα, άλλωστε όσοι έκαναν τον κόπο να μελετήσουν τα έγγραφα που αποκάλυψαν η ιστοσελίδα Wikileaks και νόμιμοι ερευνητές, δεν έχουν κανένα λόγο να μην αναμένουν το «θανατηφόρο»(;) κτύπημα του Ισραήλ.
Τα έγγραφα είναι αποκαλυπτικά και για τις συμμαχίες στην περιοχή της Μεσογείου. Μετά την εγκατάλειψή του από τον ισλαμιστή πρωθυπουργό της Τουρκίας, ο οποίος αναδείχθηκε σε επικίνδυνο εχθρό του, το Ισραήλ βρέθηκε χωρίς συμμάχους. Και ήταν απόλυτα λογική η επιδίωξή του να συμμαχήσει με την αδύναμη στρατιωτικά Κύπρο, η οποία στην πραγματικότητα κατέχει την καλύτερη στρατηγικά θέση. Βρίσκεται στο κέντρο της επίμαχης περιοχής και το έδαφός της θα μπορούσε να αποτελέσει το απόλυτο ορμητήριο για το Ισραήλ.
Τις τελευταίες ημέρες οι Τούρκοι έχουν εξαπολύσει επίθεση εκφοβισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ ταυτόχρονα παρουσιάζονται «θύματα» της δήθεν ισραηλινής επιθετικότητας η οποία… ενθαρρύνεται από την «υπερδύναμη» Κύπρο. Πρόκειται για ασύστολα ψέματα, τα οποία δυστυχώς μερικοί ανεγκέφαλοι γραφειοκράτες στην Ουάσινγκτον τα πιστεύουν για να δικαιολογήσουν τη συνέχιση της βλακώδους θεωρίας ότι η Τουρκία «είναι πιστή σύμμαχος και φίλη».
Δεν έχουν άδικο όσοι εύχονται να αποδειχθούν αληθινοί οι ισχυρισμοί ότι η Κύπρος είναι έτοιμη να παραδώσει την αεροπορική βάση «Ανδρέας Παπανδρέου» στους Ισραηλινούς (Δικό μας σχόλιο: Κάποτε πήγαιναν ελληνικά μαχητικά εκεί…). Και δεν υποστηρίζεται η θέση αυτή λόγω της απέχθειας, που πηγάζει από τη συνέχιση της τουρκικής κατοχής, αλλά επειδή οι χώρες πρέπει να πολιτεύονται με βάση το συμφέρον, όχι τις ευαισθησίες. Όπως έχω τονίσει πολλές φορές δεν μετανιώνω για τη συμμετοχή μου στις φιλοπαλαιστινιακές διαδηλώσεις έξω από τον Λευκό Οίκο και τον ΟΗΕ. Αλλά γεγονός είναι ότι οι Άραβες δεν βοήθησαν την Ελλάδα και την Κύπρο, απλώς εκμεταλλεύθηκαν την αγάπη μας για τον παλαιστινιακό αγώνα, ενώ η αντίθεσή μας προς το Ισραήλ μας έριξε στα βράχια.
Χάσαμε όλες τις διπλωματικές μάχες λόγω του Ισραήλ. Δεν ηττηθήκαμε από την Τουρκία, η οποία χωρίς τη βοήθεια του εβραϊκού κράτους και του «Εβραϊκού Λόμπι» αποδείχθηκε γυμνή σε όλα τα επίπεδα. Και ο λόγος για τον οποίο δεν έχει πάρει εντελώς την κατηφόρα είναι επειδή η αμερικανική διπλωματική γραφειοκρατία αργεί πάντα να συνειδητοποιήσει ακόμα και τις κοσμογονικές αλλαγές. Ας μην ξεχνάμε ότι το 1990 είδαν στην τηλεόραση, όπως εκατομμύρια άλλοι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, την υποστολή της σημαίας της ΕΣΣΔ από το Κρεμλίνο.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Την ευκαιρία να εξηγήσει σε μέλη του Κογκρέσου τη νέα κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο, μετά τις επιτυχημένες έρευνες της Κυπριακής Δημοκρατίας, είχε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Λιλλήκας, ο οποίος βρέθηκε στην Ουάσινγκτον. Επίσης εξήγησε τους λόγους για τους οποίους δεν πρέπει η λύση του Κυπριακού να οδηγεί σε τουρκοποίηση του νησιού, όπως επιδιώκει δυστυχώς ο ΟΗΕ. Μακάρι και άλλοι Κύπριοι πολιτικοί να αντιληφθούν ότι παρόμοιες οι επισκέψεις στην Ουάσινγκτον αποφέρουν αποτελέσματα, ειδικά όταν ο πολιτικός ομιλεί εθνικά, όπως έπραξε ο κ. Λιλλήκας, και όχι κομματικά…

Η ληστεία άρχισε από το Καστελόριζο !!!

Γράφει ο Λάζαρος Ελευθεριάδης 
Μας ληστεύουν εν ψυχρώ !!! Πως γίνεται να χρεοκοπεί μια χώρα με ΤΡΙΣ ευρώ ορυκτού πλούτου;

Σε προηγούμενο άρθρο μου αναφερόμουν στήν σχεδιασμένη και ολοκληρωμένη απο “πρόθυμους σωτήρες” ντόπιους και ξένους, επίθεση στο βιοτικό επιπεδο των Ελλήνων, φτωχοποιώντας τους βίαια.
Η γνωστή μέθοδος του “καρότου” και του “μαστιγίου” εφαρμόζεται με απόλυτη προσύλωση στην εφαρμογή του σχεδίου “κατάληψης” της Ελλάδος.


Απαντες οι ενδιαφερόμενοι “φίλοι”, εάν κρίνω απο δηλώσεις αξιωματούχων όπως η Χίλαρυ Κλίντον, ο Χένρυ Κίσινγκερ, και άλλοι, γνώριζαν για τον πλούτο της Ελλάδος, εκτός απο εμάς τους ίδιους τούς Έλληνες, διότι για αυτό (να μην γνωρίζουμε), φρόντισαν οι ντόπιοι δοσίλογοι και υποτελείς πολιτικοί μας.

Μου κάνει τρομερή εντύπωση ότι κανείς κορυφαίος Ευρωπαίος αξιωματούχος της ΕΕ, δεν αναφέρθηκε ποτέ, δημοσίως τουλάχιστον, για τούς υδρογονάνθρακες οι οποίοι ευρίσκονται στον Ελληνικό υποθαλάσσιο χώρο, και γενικά για τον Ελληνικό “πλούτο”. Λέτε να μήν γνωρίζουν και αυτοί ή δεν θέλουν να μας ενημερώσουν ακόμα ;;;

Ο κόσμος το έχει τούμπανο και αυτοί (οι της ΕΕ) κρυφό καμάρι, άραγε γιατί ;;;

Και όλως "τυχαίως" μάς ενημερώσαν οι πολιτικοί μας, (ο ΓΑΠ και οι κηπουροί του), όταν ήμασταν στο χείλος της χρεοκοπίας.

Κατά τον επιφαινόμενο πλέον σχεδιασμό, η στόχευση των “φίλων” Ευρωπαίων και όχι μόνον, είναι να έρθει σε κατάσταση απελπισίας ο Ελληνικός λαός και να αναζητήσει εναγωνίως τα οικονομικά μέσα για να επιβιώσει, τότε θα εμφανιστούν οι “καλοί” σύμμαχοι και εταίροι, και θα του προσφέρουν “βοήθεια”, με το “αζημίωτο” βέβαια.

Και για να διασφαλίσουν ότι η “βοήθεια” θα πετύχει, και θα λάβουν το "αζημίωτο", τοποθετούν πρωθυπουργούς , κυβέρνηση, και γενικά “προβλέπουν” και προσπαθούν να διαμορφώσουν τον μελλοντικό πολιτικό χάρτη και πολιτικό περιβάλλον στην Ελλάδα.

Τίποτα δεν είναι τυχαίο στην πολιτική, πολύ δε περισσότερο στην οικονομία, ειδικώτερα όταν “αυτό το τίποτα” αφορά μεγάλα χρηματοπιστωτικά συμφέροντα.

Οι συμμαχίες-συνεργασίες μεταξύ μεγάλων οικονομικών παραγόντων δεν είναι παρούσες σε κάθε ημερήσιο δελτίο τύπου και ειδήσεων, στα ελεγχόμενα ΜΜΕ, είτε στα “ψιλά” γράμματα και στίς υποσημειώσεις, είτε σε αναφορές ξερών ειδήσεων, άνευ του παραμικρού σχολιασμού.Συντελούνται “κοσμογονικές” ανακατανομές στον Τραπεζικό κλάδο, όπως και στον “ενεργειακό” κλάδο, πάντα όμως με στόχο την αποκομιδή κερδών, απο την επιβολή νέου γεοπολιτικού περιβάλλοντος στην Ν.Α Μεσόγειο, απο τούς “μεγάλους” του “παιχνιδιού”, τίς πετρελαικές εταιρείες.

Η αλίευση ειδήσεων και η διαστάυρωσή τους, στόν ξένο τύπο, αποτελεί "επίπονη εργασία" για αυτούς, οι οποίοι επιθυμούν να ενημερώνουν υπεύθυνα και σοβαρά αυτόν τον δύσμοιρο Ελληνικό λάο, στου οποίου την “πλάτη” παίζονται όλα τα “παιχνίδια” εξουσίας και οικονομικής εκμετάλλευσης. Δείχνουν όμως το μέτρο και το “κλίμα”, και βέβαια το επερχόμενον.

Τόν Σεπτέμβριο του 2009 εξεδηλώθη η απο καιρό σχεδιασμένη, μεγαλύτερη πολιτική απάτη εις βάρος του Ελληνικού εκλογικού σώματος, με στόχο, κατά πρώτον την περιθωριοποίηση του λαού, και την επιβολή οικονομικής κατοχής και εξάρτησης για τα επόμενα 30 χρόνια, κατά δεύτερον.

Οι οκτώ εταιρείες, έξι νορβηγικές, μία αμερικάνική και μία γαλλική που κατέθεσαν προσφορές για την ανάθεση των αδειών έρευνας υδρογονανθράκων στο Ιόνιο και στην Νότιο Κρήτη, είναι η TGS-NOPEC GEOPHYSICAL COMPANY ASA, η DOLPHIN GEOPHYSICAL, η ION GEOPHYSICAL CORPORATION, η SPEC PARTNERS LTD, η CGG VERITAS, η PETROLEUM GEO-SERVICES (PGS), η SPECTRUM GEO LIMITED, η FUGRO MULTICLIENT SERVICES AS.

Το ερώτημα που τίθεται, γιατί δεν προσεφέρθησαν νωρίτερα αυτές οι εταιρείες να ερευνήσουν για υδρογονάνθρακες και έρχονται τώρα, που είμαστε έτοιμοι για χρεοκοπία ;;;

Γιατί οι πολιτικοί μας δεν έπραξαν αυτό που σήμερα πράττουν, να προκυρήξουν έρευνες, πρίν από 20 ή 10 χρόνια, ή 5 χρόνια πρίν, και το πράττουν σήμερα στην δυσκολότερη ομολογουμένως απο όλους κατάσταση του Ελληνικού κράτους, σε κατάσταση χρεοκοπίας ;;;
Μήπως σήμερα πουλάμε “φθηνότερα” ώς Ελληνικό κράτος και αγοράζουν οι “ιδιοκτήτες” τσάμπα ;;;

Οι 25 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πλην της Βρετανίας και της Τσεχίας, υπέγραψαν σήμερα το νέο Δημοσιονομικό  Σύμφωνο Σταθερότητας, με τους ηγέτες να τονίζουν την ανάγκη συνδυασμού της συνεχούς δημοσιονομικής εξυγίανσης με αποφασιστική δράση για την τόνωση της ανάπτυξης και της απασχόλησης όπως αναφέρεται στα συμπεράσματα της Συνόδου, η οποία ολοκληρώθηκε σήμερα.
Το σύμφωνο προβλέπει νέους αυστηρούς δημοσιονομικούς κανόνες και αυτόματες κυρώσεις για τα κράτη-παραβάτες (βλέπε Ελλάδα).

Γιατί οι Ευρωπαίοι μας “δένουν” χειροπόδαρα ώς κράτος και ώς Έθνος με τα “τοίς πασοι πλέον γνωστά” αποτυχημένα οικονομικά προγράμματα, γνωστά ώς “μνημόνια”, προσπαθώντας να μάς μετατρέψουν σε χώρα-προτεκτοράτο, επιβάλλοντας τοννεοαποικισμό, ώς μέθοδο “αύξησης του ανταγωνισμού” μιάς χώρας ;;;

Με τον όρο “σχέδιο Μάρσαλ” εννοείται η οικονομική ενίσχυση κρατών της ευρωπαϊκής ηπείρου, αποκύημα της εξωτερικής πολιτικής των Η.Π.Α. μετά τη λήξη του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και της αντίληψης ότι η επικράτηση του κομμουνισμού θα αποτελούσε κίνδυνο για τα συμφέροντα και των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το κύριο χαρακτηριστικό της αμερικανικής πολιτικής απέναντι στην Σοβιετική Ένωση θα πρέπει να είναι μία υπομονετική αλλά σταθερή και άγρυπνη ανάσχεση (containment) των επεκτατικών τάσεων της.» δήλωνε ο George Kennan, Αμερικανός διπλωμάτης.

Η χορηγία της οικονομικής βοήθειας αυτής δεν έγινε με διμερείς διαδικασίες, αλλά με όρους που τέθηκαν από την Ουάσιγκτον. Αυτοί οι πολιτικοί όροι, περιελάμβαναν, την καταστολή των κομουνιστικών απειλών και την έμμεση περιστολή της ανεξαρτησίας των δικαιούχων κρατών, μιας και με όπλο το μπλοκάρισμα των πιστώσεων, η αμερικανική ηγεσία μπορούσε να πιέσει και να ελέγξει τις κυβερνήσεις σε περίπτωση που αρνούνταν να ανταποκριθούν στις επιθυμίες της.

Πρώτοι παραλήπτες της βοήθειας που παρείχε το σχέδιο Μάρσαλ, ήταν οι χώρες, που κατά τη γνώμη της Αμερικανικής ηγεσίας, κινδύνευαν άμεσα από την εξάπλωση του κομμουνισμού, δηλαδή, της Ελλάδος και της Τουρκίας.

Δηλώνει ο κ. Λαυρεντιάδης, εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμμαχίας «Η κυβέρνηση Παπαδήμου πρέπει να θέσει ως άμεση προτεραιότητά της, την υιοθέτηση από τους εταίρους μας ενός μικρού σχεδίου Μάρσαλ, όπως έχει προτείνει από τον Ιούνιο η Δημοκρατική Συμμαχία, που θα προβλέπει την προκαταβολή πόρων από το επόμενο πακέτο, την επανεπένδυση μέρους των εσόδων από το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και την ανακατανομή των αδιάθετων χρημάτων από τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό».

«Ένας επίτροπος για την ανοικοδόμηση, ο οποίος θα οριζόταν μεταξύ των 27 επιτρόπων της ΕΕ, θα είχε την κύρια ευθύνη για την προώθηση της ανάπτυξης και την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων» στη χώρα, δηλώνει ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Φίλιπ Ρέσλερ στην εφημερίδα Handelsblatt.

Ο όρος "Σχέδιο Μάρσαλ", εκ του ονόματος του τότε υπουργού των εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζορτζ Μάρσαλ, εδραιώθηκε ως μεταφορική έννοια, οποιουδήποτε μεγάλης κλίμακας κρατικού προγράμματος, που έχει ως στόχο να λύσει ένα κοινωνικό πρόβλημα. Χρησιμοποιείται κυρίως από τους Αμερικανούς "φιλελεύθερους", όταν ζητούν ομοσπονδιακή οικονομική κάλυψη για να διορθωθεί κάποια "αποτυχία" στον ιδιωτικό τομέα.

Το “σχέδιο Μάρσαλ” ώς οικονομικο-πολιτικό εργαλείο χρησιμοποιήθηκε απο τούς Αμερικανούς ουσιαστικά για να αυξήσουν την σφαίρα επιρροής τους στην Ευρώπη, αντικαθιστώντας τους Αγγλους στην περιοχή.

Όντας κάθε άλλο παρά γενναιόδωρο, οι κριτικοί του σχεδίου Μάρσαλ, υποστήριξαν πώς ήταν αποτέλεσμα των γεωπολιτικών στόχων των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η πρώτη χώρα η οποία υποδέχθηκε αυτήν την “επιρροή” ήταν η Ελλάδα, με πρωθυπουργό τον Θεμιστοκλή Σοφούλη.

Η παγκόσμια οικονομική κρίση του 1929, επέδρασε βαθιά στην ιστορία του 20ού αιώνα και συνέβαλε στην άνοδο του Χίτλερ. Επομένως επέδρασε έμμεσα στο ξέσπασμα του Β` Παγκοσμίου Πολέμου, που στο τέλος του, βρήκε τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες κατεστραμμένες, και τις ΗΠΑ, τον νέο παγκόσμιο επιδιαιτητή που μπορούσε κάτω από προϋποθέσεις να τις βοηθήσει να επανακάμψουν ώστε ν` αντιμετωπίσουν συντονισμένα τον νέο, μεγάλο και βασικό αντίπαλο της αμερικανικής ηγεσίας, τη Σοβιετική Ενωση.

Το “σχέδιο Μάρσαλ” ήταν αποτέλεσμα σχεδίου επιρροής, για την αποφυγή επέκτασης της τότε Σοβιετικής επιρροής στην Ελλάδα, σήμερα τίνος αποτέλεσμα θα είναι ;;; 

Είναι πλέον “ηλίου φαεινότερον” και άμεσα προφανές, ότι δέν ήταν τυχαίο το “γεγονός” της τεχνητής διόγκωσης του “χρέους” επί 35 χρόνια, και η κατόπιν “σωτήρια” βοήθεια των “φίλων” και συμμάχων.
Οι δεινές ευρωπαϊκές εμπειρίες του παρελθόντος, όπως και οι δικές μας παλιές «πικρές γεύσεις» από την περίοδο του Σχεδίου Μάρσαλ και του Δόγματος Τρούμαν θα έπρεπε να μας κάνουν πιο ώριμους και πιο έτοιμους ν` αντιμετωπίσουμε έκτακτες καταστάσεις. Με περισσότερη γνώση.

Αντίθετα, βρεθήκαμε και πάλι «αθώοι εν πλήρει συγχύσει» μέσα στη ζούγκλα των ανθρώπινων κοινωνιών και των μεγάλων συμφερόντων. Ιδιαίτερα τις ημέρες του 2009 και του 2010, που ανέβαιναν τα spreads πολύ ψηλά, η Ελλάδα έμοιαζε μ` ένα ανυπεράσπιστο πρόβατο έτοιμο να το κατασπαράξουν οι λύκοι.

Μας ληστεύουν και μας καθυποτάσουν εν ψυχρώ, ντόπιοι και ξένοι “πρόθυμοι σωτήρες”.

Τό κερασάκι στην τούρτα, η ανακοίνωση της ομοσπονδίας των μεγάλων
Εκφράζει δε την "ισχυρή" υποστήριξή του (το IIF), στο ευρωπαϊκό σχέδιο διάσωσης (ποιών άραγε ;;;), συμπεριλαμβανομένης της συμφωνίας για τους όρους της εθελοντικής ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων που έχουν στην κατοχή τους ιδιώτες επενδυτές".

Ο καθένας άς βγάλει τα συμπεράσματά του για τον ποιόν ευνοεί τελικά αυτή η δανειακή συμφωνία των 130 δις, την Ελλάδα ή τούς Τραπεζίτες;;; Ας αναρωτηθεί ο καθένας μας γιατί ο ΓΑΠ έκανε την βαδύγδουπη δήλωση από το Καστελόριζο; Mήπως ήταν μια δήλωση ... έναρξης της ληστείας;;;

Oτι και να πιστεύει κανείς, μία είναι η κοινή συνισταμένη:

Μάς ληστεύουν εν ψυχρώ !!!



τραπεζών (IIF), "πιστεύει ακράδαντα ότι η επιτυχής ολοκλήρωση της ανταλλαγής των ομολόγων (PSI), θα συμβάλει σημαντικά στη διευκόλυνση της επίσημης χρηματοδότησης της Ελλάδας, και ότι θα βοηθήσει τη χώρα να εφαρμόσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις που θα θέσουν τις βάσεις για την επανεκκίνηση της οικονομίας της. 

Διαγραφές χρών νοικοκυριών μέχρι 30% προτείνουν 25 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Διαγραφή έως 30% όλων των μορφών δανείων -καταναλωτικά, στεγαστικά, πιστωτικές κάρτες είτε σε δημόσιες είτε σε ιδιωτικές τράπεζες- προτείνουν 25 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με στόχο την ανακούφιση χιλιάδων υπερχρεωμένων νοικοκυριών που αδυνατούν, όπως τονίζουν, να εξυπηρετήσουν τα δάνεια τους.
Πρώτος υπογράφει την επιστολή ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Γρηγόρης Νιώτης και ακολουθούν οι βουλευτές: Ροδούλα Ζήση, Βασιλική Αλεξανδρίου, Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, Σήφης Βαλυράκης, Βασίλης Γιουματζίδης, Ευτύχης Δαμιανάκης, Γιάννης Διαμαντίδης, Νικόλαος Ζωίδης, Μαρία Θεοχάρη, Βαΐλης Κεγκέρογλου, Ευαγγελία Κουρουπάκη, Ευστάθιος Κουτμερίδης,  Άννα Νταλάρα, Μιχάλης Παντούλας, Θανάσης Παπαδόπουλος, Αφροδίτη Παπαθανάση, Φραγκίσκος Παρασύρης, Μαρία Σκραφνάκη, Μανώλης Στρατάκης, Αγγελος Τόλκας, Ελένη Τσιαούση, Νικόλαος Τσώνης και Αικατερίνη Φαρμάκη.

Στην επιστολή που απέστειλαν στον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και στους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας, Ευάγγελο Βενιζέλο, και Γιώργο Κουτρουμάνη, σημειώνουν, μεταξύ άλλων, πως «σήμερα οι τράπεζες προχωρούν σε ορισμένες ρυθμίσεις αλλά με κανόνες που καθορίζουν οι ίδιες και επιβαρύνουν τους δανειολήπτες».

Ειδικότερα, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ προτείνουν:

- «Κούρεμα» κεφαλαίου σε ποσοστό αντίστοιχο με τη μείωση του εισοδήματος, δηλ. τουλάχιστον 30%, κατά το πρότυπο της Ισλανδίας προσφάτως.

- «Κούρεμα» επιτοκίων.

- Δραστική μείωση του ποσού των μηνιαίων δόσεων, με επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής και ανεξάρτητα από όρια ηλικίας.

- Πρόβλεψη «περιόδου χάριτος» για μακροχρόνια ανέργους.

- Παράταση απαγόρευσης πλειστηριασμών έως το 2018.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr