Tri-Anthropo-Type Paschalidis


Γιώργος Πασχαλίδης

Η εγκαθίδρυση του φόβου πλέον, ώθησε τους ανθρώπους αντί να απολαμβάνουν, να τρέχουν και να αποθηκεύουν ώστε να έχουν για το αβέβαιο πια μέλλον. Αυτός είναι ο φόβος. Να ταξιδεύει η σκέψη, να ψάχνει στο μέλλον, και να καταλήγει να βασανίζεται για πιθανούς κινδύνους που ΘΑ προκύψουν, τους οποίους γιγαντώνει, δημιουργώντας …φαντάσματα!

Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Η εκδίκηση κάνει κακό στη ζωή σας

Οι άνθρωποι που λειτουργούν με τη λογική «οφθαλμόν αντί οφθαλμού» και τείνουν να ανταποδίδουν στα ίσα αυτά που τους κάνουν οι άλλοι, είναι λιγότερο...
ευτυχισμένοι και πιο φτωχοί, ενώ αντίθετα εκείνοι που δεν θεωρούν απαραίτητο να ανταπαντήσουν, είναι πιθανότερο να ζήσουν μια ζωή γεμάτη νόημα, πιο ευτυχισμένη, αλλά και πιο άνετη υλικά.
Στα συμπεράσματα αυτά κατέληξε ολλανδική έρευνα, η οποία διεξήχθη από το πανεπιστήμιο του Μάαστριχτ υπό τον καθηγητή Τόμας Ντόμεν και το γερμανικό πανεπιστήμιο της Βόννης υπό τον καθηγητή Άρμιν Φαλκ, και δημοσιεύτηκε στο έγκυρο οικονομικό περιοδικό «Economic Journal».

Στο πλαίσιο της έρευνας, οι επιστήμονες χώρισαν το δείγμα τους σε δύο κατηγορίες: σε εκείνους που τείνουν να εκδικούνται και σε όσους προτιμούν να συγχωρούν. Όπως προέκυψε από τα στοιχεία, οι πρώτοι έχουν μικρότερο κύκλο φίλων και γνωστών και εκδηλώνουν μεγαλύτερο βαθμό δυσαρέσκειας στη ζωή τους.


Όσον αφορά τη σχέση τους με την εργασία, οι εκδικητικοί χαρακτήρες δεν ενστερνίζονται το μότο «περισσότερα χρήματα ίσον περισσότερη εργασία» και όχι σπάνια εκδικούνται αρνούμενοι να εργαστούν ή κάνοντας σαμποτάζ. Το γεγονός αυτό οδηγεί στο να χάνουν συχνότερα τη δουλειά τους, με συνέπεια να έχουν μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας σε σχέση με τους μη εκδικητικούς.


Οι δεύτεροι, από την άλλη πλευρά, αποδείχθηκε ότι κατά μέσο όρο τείνουν να εργάζονται περισσότερες ώρες υπερωρία, μόνο όμως όταν θεωρούν δίκαιη την αμοιβή τους, και γενικότερα κερδίζουν περισσότερα χρήματα από τους εκδικητικούς.

Eπίθεση Π.Καμμένου κατά πρακτόρων τουρκικού προξενείου


ImageΗ πρώτη σφοδρή επίθεση στο τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής και τον υπονομευτικό ως προς την εθνική ασφάλεια ρόλο που παίζει, έγινε πραγματικότητα από τον Π.Καμμένο πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων που ξεκίνησε από τον ακριτικό Έβρο τις προεκλογικές του περιοδείες.
Μάλιστα επιτέθηκε και κατά των ελληνικών κομμάτων που επιλέγουν υποψηφίους από τη μειονότητα και αποδεικνύονται στην πραγματικότητα πράκτορες της Τουρκίας, με μοναδικό σκοπό να κερδίσουν ψήφους.
Ο Π.Καμμένος επισκέφθηκε το Διδυμότειχο, τα φυλάκια σε Σουφλί, Τυχερό και Φέρες, ενώ το μεσημέρι θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο παιδικό χωριό SOS.
Την Κυριακή θα περιοδεύσει σε στρατόπεδα στην Πλάτη, στις Καστανιές και στο Λαγό, ενώ θα επισκεφθεί και το σημείο που θα αναγερθεί ο φράχτης στη Βύσσα.
Αναφερόμενος στην υποψηφιότητά του, ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου του κόμματός του στον Έβρο, σημείωσε ότι αυτή γίνεται για την προάσπιση της εθνικής μας κυριαρχίας και την προστασία των πολιτών της Θράκης, από την επίθεση που, σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, δέχονται από τα οργανωμένα συμφέροντα του τουρκικού Προξενείου στην Κομοτηνή.
Τόνισε ότι στόχος Ανεξάρτητων Ελλήνων είναι να εκλεγεί πρώτη δύναμη στον ακριτικό νομό Έβρου, ενώ επισήμανε πως η επιλογή των υποψήφιων βουλευτών σε όλη τη Θράκη έγινε ύστερα από διαβούλευση και σύγκλιση ιδεολογικών αρχών.
Στις πρώτες του δηλώσεις στο αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης, χαρακτήρισε την Θράκη ως μια πολύ ευαίσθητη περιοχή που δέχεται πόλεμο και αποτελεί στόχο, αφού, όπως είπε, οι προηγούμενες κυβερνήσεις με τις πολιτικές τους την έχουν θέσει σε κίνδυνο.
Τάχθηκε κατά των κέντρων κράτησης παράνομων μεταναστών τονίζοντας ότι "η χώρα δεν μπορεί να είναι αποθήκη ανθρώπων".
Κατηγόρησε τις μέχρι σήμερα κυβερνήσεις ότι αδυνατούν να πείσουν την Τουρκία να τηρήσει τις συμφωνίες επαναπροώθησης, που έχει υπογράψει με την Ευρώπη, ενώ συμπλήρωσε ότι "για να δοθεί λύση στο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης, θα πρέπει να καταργηθούν οι συνθήκες Σένγκεν και Δουβλίνο 2" (κάτι που στην πράξη παραδέχθηκαν Γερμανία και Γαλλία και Ισπανία με την επαναφορά ελέγχων στα σύνορά τους).
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Yποψήφιος βουλευτής ΝΔ: "Στ' αρχ ... α μου αν αυτοκτονούν"!

Απίστευτες θέσεις εκφράζουν στη ΝΔ για τις αυτοκτονίες των πολιτών λόγω της κρίσης και των πολιτικών του Μνημονίου που έχει υπογράψει το κόμμα τους.
Ιδού λοιπόν τι έγραψε ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ στο νομό Αχαΐας, Γιάννης Δριμάλας στην σελίδα του στο facebook ο οποίος σε απάντησή του σε άλλον χρήστη του διαδικτύου, απλά "γράφει στα αρχ...δια του αυτούς που αυτοκτονούν"! 
Σύμφωνα με την καταγγελία πολίτη «Ο Κύριος Giannis Drimalas πολιτευτής της ΟΝΝΕΔ & της ΝΔ ο οποίος μου έστειλε αίτημα φιλίας, με αφορμή ανάρτηση στον τοίχο του όπου έγραψε αυτολεξί τα λόγια του Αντώνη Σαμαρά στην πολιτική διαφήμιση της ΝΔ όπου και καταλήγει «ΜΑΖΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ» και του απάντησα «Πάλι σήμερα είχαμε 3 αυτοκτονίες Γιάννη. Έχει δίκιο ο Σαμαράς. Θα τα καταφέρουμε. Να μην μείνει κανένας ζωντανός» μου έστειλε το ακόλουθο μήνυμα στα εισερχόμενά μου:

«kalhspera!!!epidi den me 3ereis kai den se 3erw … gia na min paragnwristoume 8a protimousa na min 3anasxoliaseis ston teixo mou …. sta @@ mou an pe8anan – autoktonisan – skwto8ikan …. opws kai esena sta @@ sou an skwto8ikan 1000 stin tinisia ton perasmeno mhna!!! mporeis na kaneis oti goustareis stis ekloges apla min me enoxleis….. euxaristw gia ton xrono sou!»»
Μετά την έκταση που πήρε το θέμα ο Γιάννης Δριμάλας έσπευσε αμέσως να αλλάξει τις φωτογραφίες του προφίλ του, ενώ στη συνέχεια άλλαξε το όνομά του και διέγραψε το επίμαχο σχόλιο. Δυστυχώς όμως γι αυτόν ο ιντερνετικός συνομιλητής του φρόντισε να αποθηκεύσει το απαράδεκτο σχόλιο, το οποίο και έχουμε στην διάθεσή μας.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Οι Τούρκοι προσκυνούν κατά χιλιάδες τον Άγιο Γεώργιο!

Το «1/3 των Τούρκων θα γίνουν Χριστιανοί» έλεγε ο Κοσμάς ο Αιτωλός στις προφητείες του και σύμφωνα με στοιχεία έρευνας τουρκικής εφημερίδας, που καταγράφει μόνο τα τελευταία τρία χρόνια στην Τουρκία τον εξωφρενικό αριθμό των 8.000.000 πωλήσεων Αγίων Γραφών, στην τουρκική γλώσσα, μας κάνει να αναρωτιόμαστε μήπως είναι πραγματικά πολλά εκατομμύρια οι Κρυπτοχριστιανοί στην Τουρκία. Πόσοι στην Ελλάδα γνωρίζουν ότι οι Τούρκοι μουσουλμάνοι κατα χιλιάδες προσκυνούν τον Άϊ Γιώργη τον Κουδουνά στις 23 Απρίλη;

Αυτο που γινεται καθε χρονο 23 Απριλιου,δηλαδη του Αγιου Γεωργιου,στην Τουρκια,δεν μπορει παρα να χαρακτηρισθει ως ενα “συγχρονο θαυμα”:διοτι πώς αλλιως να αποκαλεσει κανεις τον συνωστισμο δεκαδων χιλιαδων Τουρκων ,που περιμενουν ατελειωτες ωρες προκειμενου να προσκυνησουν την θαυματουργη εικονα του Αγιου Γεωργιου του Κουδουνα,δινοντας παραλληλα σημειωματα με τις παρακλησεις τους!


Οπως χαρακτηριστικα αναφερει και το δημοσιευμα των “Νεων” σχετικα με το θεμα,«και να χιόνιζε, εγώ πάλι θα ερχόμουν στον Αϊ-Γιώργη σήμερα», μου λέει η Σεμά. Είναι μουσουλμάνα, πιστεύει στον Αλλάχ αλλά και στα θαύματα του ΑϊΓιώργη του Κουδουνά! Πέρσι του ζήτησε σπίτι και της το έδωσε! Κάθε χρόνο στις 23 Απριλίου χιλιάδες Τούρκοι συνωστίζονται στην Πρίγκηπο και κάνουν την ευχή τους στον Άγιο.

Η Σεμά μοίραζε ζάχαρη στην έξοδο της εκκλησίας. «Ήρθα εδώ για να τον ευχαριστήσω», μου λέει.

Πρώτη φορά άκουσε για τον θαυματουργό άγιο στην τουρκική τηλεόραση πέρσι. Είδε τις ουρές των Τούρκων που περίμεναν έξω από την εκκλησία με τις ώρες για να ανάψουν ένα κερί και να κάνουν την ευχή τους. Ήταν 23 Απριλίου, αλλά αποφάσισε να πάει έστω και την άλλη μέρα. «Είναι θέμα πίστης. Ο άγιος με άκουσε και πραγματοποίησε την ευχή μου», μου λέει η Σεμά. Θα πάει και του χρόνου για να κάνει μια άλλη ευχή. Και μέχρι τότε θα διαβάσει στα τουρκικά την Καινή Διαθήκη που της έδωσαν κάποιοι προτεστάντες έξω από το μοναστήρι.

«Θέλω να μάθω για τη θρησκεία του άλλου», μου λέει η Σεμά.

Στην πλειονότητά του το μουσουλμανικό ποίμνιο του ΑϊΓιώργη του Κουδουνά αποτελείται από γυναίκες με βαθιά πίστη.

Ακόμη και μαντιλοφορούσες ξεχώριζες στην εκκλησία να προσεύχονται με τις παλάμες ανοιχτές προς τον ουρανό, όπως ακριβώς οι μουσουλμάνοι. Ανηφορίζοντας για το μοναστήρι έβλεπα γυναίκες να ανεβαίνουν ξετυλίγοντας κλωστή μέχρι την είσοδο της εκκλησίας. «Τι σημαίνει η κλωστή;», ρώτησα μία από αυτές. Με κοίταξε στα μάτια και γύρισε αμέσως το πρόσωπό της αλλού. Ύστερα πλησίασα μια άλλη που κρατούσε λάδι. «Θα το πάτε στον άγιο;», τη ρώτησα. Σάστισα όταν είδα ότι και εκείνη έκανε το ίδιο. Με κοίταξε και γύρισε το πρόσωπό της αλλού. Μια κυρία που κατέβαινε από το μοναστήρι μου εξήγησε. «Ούτε κι εσείς δεν πρέπει να μιλάτε όσο ανεβαίνετε. Μπορείτε να μιλήσετε μόνο στην επιστροφή. Όταν πια θα έχετε αφήσει την ευχή πίσω». Κοίταξα γύρω μου. Όλοι ανέβαιναν βουβοί προς τον Αϊ-Γιώργη!

Υπάρχουν και άλλα παραδείγματα ελληνορθόδοξων αγίων που λατρεύονται στην Τουρκία σαν να είναι "δικοί"τους όπως ο Άγιος Ταξιάρχης της Σεβάστειας . Συμβαίνει αυτό ή μήπως πολλοί στην αντίπερα όχθη είναι στα κρυφά "δικοί"μας;

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr