Tri-Anthropo-Type Paschalidis


Γιώργος Πασχαλίδης

Η εγκαθίδρυση του φόβου πλέον, ώθησε τους ανθρώπους αντί να απολαμβάνουν, να τρέχουν και να αποθηκεύουν ώστε να έχουν για το αβέβαιο πια μέλλον. Αυτός είναι ο φόβος. Να ταξιδεύει η σκέψη, να ψάχνει στο μέλλον, και να καταλήγει να βασανίζεται για πιθανούς κινδύνους που ΘΑ προκύψουν, τους οποίους γιγαντώνει, δημιουργώντας …φαντάσματα!

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Telegraph: Μυστικά σχέδια Γερμανίας για ευρωπαϊκό "υπέρ-κράτος"

Image
Σημαντικά έγγραφα που διέρρευσαν και βρέθηκαν στην κατοχή της εφημερίδας "The Daily Telegraph" αποκαλύπτουν ότι η Γερμανία έχει καταστρώσει μυστικά σχέδια για να αποτρέψει τη διεξαγωγή ενός βρετανικού δημοψηφίσματος για την αναδιάρθρωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εν μέσω ανησυχιών ότι μπορεί να βγάλει εκτός τροχιάς το πακέτο διάσωσης της ευρωζώνης.
Συγκεκριμένα, η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ αναμένεται να πει στον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον ότι η Βρετανία δεν χρειάζεται δημοψήφισμα για τις αλλαγές στη συνθήκη της ΕΕ, παρά το αίτημα υψηλόβαθμων Βρετανών Συντηρητικών να επαναπατριστούν περισσότερες εξουσίες στη Βρετανία, αναφέρει το δημοσίευμα.
Το memo που διέρρευσε και το οποίο έχει εκπονηθεί από το γερμανικό Foreign Office, παρουσιάζει ριζοσπαστικά σχέδια για ένα παρεμβατικό, νέο ευρωπαϊκό σώμα, που θα είναι ικανό να αναλάβει τις οικονομίες των προβληματικών χωρών, τονίζει η Telegraph, αποκαλύπτοντας ότι η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία προετοιμάζεται ακόμη και για το ενδεχόμενο και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, που είναι πολύ μεγάλες για να διασωθούν, να κηρύξουν στάση πληρωμών, ουσιαστικά χρεοκοπώντας.
Ως εκ τούτου, εγείρονται ανησυχίες ότι τα γερμανικά σχέδια για την αντιμετώπιση της κρίσης στην ευρωζώνη, περιλαμβάνουν και μια απώλεια εθνικής κυριαρχίας που θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για ένα ευρωπαϊκό «υπέρ-κράτος», του οποίου οι φόροι και οι δαπάνες θα καθορίζονται στις Βρυξέλλες, καταλήγει η Telegraph.