Tri-Anthropo-Type Paschalidis


Γιώργος Πασχαλίδης

Η εγκαθίδρυση του φόβου πλέον, ώθησε τους ανθρώπους αντί να απολαμβάνουν, να τρέχουν και να αποθηκεύουν ώστε να έχουν για το αβέβαιο πια μέλλον. Αυτός είναι ο φόβος. Να ταξιδεύει η σκέψη, να ψάχνει στο μέλλον, και να καταλήγει να βασανίζεται για πιθανούς κινδύνους που ΘΑ προκύψουν, τους οποίους γιγαντώνει, δημιουργώντας …φαντάσματα!

Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Independent: "Οι Έλληνες προτίμησαν να έχουν να φάνε, από την λιμοκτονία του Βερολίνου"

Ρίξτε το φταίξιμο στους Ελληνες. Αυτοί εφηύραν την δημοκρατία...» Με αυτόν τον τίτλο, ο Μάθιου Νόρμαν του Independent σχολιάζει πικρά την άνοδο του Λαϊκού Συνδέσμου- Χρυσή Αυγή στην Ελλάδα προφανώς η είσοδός του κόμματος στη βουλή πείραξε πολύ κόσμο σεόλο το πλανήτη,μόνον οι άλλοι έχουν δικαίωμα να πολιτεύονται.
«Φτώχεια και ανεργία σε επίπεδα- ρεκόρ, φαινόμενα που έχουμε να τα δούμε από την δεκαετία του 1930, συνιστούν θανάσιμη απειλή για το δημοκρατικό πολιτικό μας σύστημα. Το δείχνει ο αγώνας για τον σχηματισμό κυβέρνησης στην Αθήνα, η αιφνιδιαστική πτώση της κυβέρνησης στην Ολλανδία, και η επιβολή, από τις Βρυξέλλες, μιας κυβέρνησης τεχνοκρατών στην Ιταλία», γράφει ο Νόρμαν.

«Δεν θα είναι μεγάλη παρηγοριά για τους Ελληνες, αλλά ως προς την δημοκρατία, πρέπει να νιώθουν όπως νιώθουν οι Αγγλοι για το ποδόσφαιρο. Το ότι είσαι ο εφευρέτης ενός παιχνιδιού, δεν σημαίνει ότι είσαι και ο πιο ικανός σε αυτό το παιχνίδι. Βλέποντας τα αποτελέσματα των εκλογών από την Ελληνική Δημοκρατία, προσπαθώ να μην πάθω υστερία. Θα ήταν ανόητο, στο κάτω κάτω, να δούμε σε μόνο μια εκλογική αναμέτρηση, σε μόνο ένα μικρό κράτος, έναν κακό οιωνό για τον χαμό της δημοκρατίας σε ευρωπαϊκή κλίμακα» τονίζει ο αρθρογράφος.

Και καταλήγει: «Το δημοκρατικό ρήγμα στην Ελλάδα είναι προφανές εδώ και καιρό, με την βούληση του λαού διαμετρικά αντίθετη από τη βούληση των Βρυξελλών και του Βερολίνου, όπως επεβλήθη στην κυβέρνησή του. Για να χρησιμοποιήσω ένα κλισέ, παρακολουθήσαμε την τριβή ανάμεσα σε δύο τεκτονικές πλάκες - στην προτίμηση των Ελλήνων να έχουν κάτι να φάνε, και στην επιμονή του Βερολίνου να λιμοκτονήσουν - με αναπόφευκτα σεισμικά αποτελέσματα.

Στους Ελληνες, η λέξη «λιτότητα» πρέπει να ακούγεται σαν ένας μισητά αποστειρωμένος ευφημισμός για την φράση «κτηνώδης φτώχεια». Η Ελλάδα εθεωρείτο κάποτε ένα κρίσιμο προπύργιο ανάμεσα στη νότια Ευρώπη και τον σοβιετικό κομμουνισμό, και μπορεί να θεωρηθεί προπύργιο και σήμερα. Αν έβγαινε από την ευρωζώνη, η εξάπλωση της κρίσης θα μπορούσε να σαρώσει την Ισπανία και την Πορτογαλία, και μετά την Ιταλία.

Κανένας δεν μπορεί να ξέρει τί θα γίνει σε αυτά τα τρία κράτη, όταν θα υποφέρουν από στερήσεις σαν αυτές που οδήγησαν τόσο πολλούς από τους έλληνες ψηφοφόρους στα πιο ανησυχητικά άκρα του πολιτικού φάσματος. Αν μη τι άλλο, η άνοδος της Χρυσής Αυγής δείχνει την αδυναμία που είναι συμφυής σε όλες τις δημοκρατίες: ο λαός, ανάθεμα, είναι εκείνος που αποφασίζει»,ακριβώς για αυτό το λόγο έχουμε ελπίδες, προσθέτουμε εμείς.

Τμήμα ειδήσεων defencnet.gr 

ΑΝΗΚΟΥΣΤΟ:Οι τράπεζες κλέβουν πλέον ανοιχτά τα χρήματα των καταθετών τους

Κατασχετήρια έγγραφα, για κατάσχεση στα χέρια τρίτου, επιβάλλουν οι Τράπεζες κατά των δανειοληπτών, σύμφωνα με Δ.Τ της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει...
Συγκεκριμένες Τράπεζες, προχώρησαν στην έκδοση κατασχετηρίων εγγράφων και αποστολή σε κάθε Τράπεζα εντολές δέσμευσης λογαριασμών των δανειοληπτών, με αποτέλεσμα ...


οι δανειολήπτες να βρίσκονται στην δυσάρεστη θέση, ώστε με αυτή την πρακτική ,ν α μην αφήνουν κανένα ευρώ σε λογαριασμό δανειολήπτη, με ότι αυτό συνεπάγεται.


Η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, θλίβεται για αυτές τις πρακτικές των Τραπεζών, τις καταδικάζει, και σίγουρα θα τις παλέψει με όλα τα μέσα που έχει στην διάθεσή της, αλλά και συγχρόνως στέλνει μήνυμα προς τις Τράπεζες , να πάψουν να πιέζουν ,να εκφοβίζουν , αλλά και να ταλαιπωρούν τους καταναλωτές .


Για ενημέρωση και καταγγελίες στα τηλ. της ΄Ενωσης 2821092666 και 2821092306.


Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης
Ιωάννα Μελάκη

ΕΡΩΤΗΣΗ: ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΤΩΝ;;

Μέγα το ερώτημα και βέβαια, από παλιά γνωστή η απάντηση. ΟΧΙ
Τι κάνουνε τα λεφτά του κόσμου; Τα επενδύουν σε μετοχές ή τα δανείζουν και βγάζουν λεφτά από τους τόκους.
Επόμενο ερώτημα. Τι γίνεται όταν μία τράπεζα παρουσιάσει ζημία; Αν χάσει δηλαδή τα χρήματα των καταθετών της;


Τότε δανείζεται από την τράπεζα της Ελλάδος εφόσον η τράπεζα της Ελλάδος μπορεί να δανειστεί από το εξωτερικό.


Τότε ποιός είναι αυτός που εγγυάται τις καταθέσεις του κόσμου, αν τραβήξουμε αναστολή πληρωμών στους Ευρωπαίους (πρόταση ΣΥΡΙΖΑ) και δεν δανείζουν στις ελληνικές τράπεζες σε περίπτωση ζημίας;

Τρεις επαναστατικές επιστολές Α.Τσίπρα προς Ευρώπη


Eπιστολές-φωτιά προς τον Μ.Ντράγκι (πρόεδρο ΕΚΤ), Χ.Β.Ρομπάϊ (πρόεδρο ΕΕ) και Μ.Μπαρόζο (πρόεδρος Κομισιόν) με την οποία θα υπογραμμίζει ότι δεν ισχύουν οι δεσμεύσεις των Α.Σαμαρά και Ε.Βενιζέλου για το Μνημόνιο γιατί το εκλογικό αποτέλεσμα κατάργησε από μόνο του τις δεσμεύσεις αυτές.
Η κίνηση του Α.Τσίπρα έχει ως στόχο να δείξει στους Ευρωπαίους ότι "Αυτά που είχαν ως δεδομένα θα πρέπει να αναθεωρηθούν και η Ελλάδα δεν πρόκειται να παρακολουθήσει τον δρόμο της εκχώρησης εθνικής κυριαρχίας που είχαν χαράξει τα κόμματα του Μνημονίου".
Πρακτικά ανακήρυξε την επανάστασή του απέναντι στην Ευρώπη...
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει η απάντηση των Ευρωπαίων σε αυτή την επιστολή...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr