Tri-Anthropo-Type Paschalidis


Γιώργος Πασχαλίδης

Η εγκαθίδρυση του φόβου πλέον, ώθησε τους ανθρώπους αντί να απολαμβάνουν, να τρέχουν και να αποθηκεύουν ώστε να έχουν για το αβέβαιο πια μέλλον. Αυτός είναι ο φόβος. Να ταξιδεύει η σκέψη, να ψάχνει στο μέλλον, και να καταλήγει να βασανίζεται για πιθανούς κινδύνους που ΘΑ προκύψουν, τους οποίους γιγαντώνει, δημιουργώντας …φαντάσματα!

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ!...

...Ο Γιώργος Παπανδρέου θα ασχοληθεί πλέον με τα προβλήματα της μειονότητας στην Θράκη μας
(Παναγία μου )
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο Ν. Ροδόπης, Αχμέτ Χατζηοσμάν, ισχυρίστηκε ότι ο παραιτηθείς Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, του είπε προσωπικά ότι: «Θεού θέλοντος θα μπορούμε πλέον να ασχοληθούμε και με τα δικά σας προβλήματα. Ήρθε πλέον η σειρά σας».


Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ν. Ροδόπης Αχμέτ Χατζηοσμάν σε τηλεφωνική σύνδεση που πραγματοποίησε την Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου στην εκπομπή «Αρτί-Εκσί» του Ράδιο «Σίτι», που εκπέμπει από την Κομοτηνή, μετέφερε το ευχάριστο νέο ότι λόγω της παραίτησης του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου από το αξίωμά του, θα έχουμε την ευκαιρία να τον βλέπουμε συχνότερα δηλώνοντας: «Από εδώ και στο εξής θα μπορούμε να βλέπουμε τον κο Παπανδρέου πιο συχνά. Θα έχουμε αυτή τη δυνατότητα».
Όπως δήλωσε ο Αχμέτ Χατχηοσμάν, είχε την ευκαιρία να έχει σύντομη συνομιλία μαζί με τον Γιώργο Παπανδρέου κατά τη διάρκεια της οποίας του είπε: «Θεού θέλοντος θα μπορούμε πλέον να ασχοληθούμε και με τα δικά σας προβλήματα. Ήρθε πλέον η σειρά σας».
Το απόσπασμα της εκπομπής «Αρτί-Εκσί» του Ράδιο Σίτυ, στο οποίο ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο Ν. Ροδόπης, Αχμέτ Χατζηοσμάν πραγματοποιεί τις εν λόγω δηλώσεις έχει ως εξής: «Από εδώ και στο εξής θα μπορούμε να βλέπουμε τον κο Παπανδρέου πιο συχνά. Θα έχουμε αυτή την ευκαιρία. Ο νέος Πρωθυπουργός, θα ασχοληθεί φυσικά με τους Υπουργούς ή με τα προβλήματα της χώρας. Ο κος Παπανδρέου, ως αρχηγός κόμματος θα έχει τη δυνατότητα να βρίσκεται πιο συχνά στην Αθήνα, θα έχουμε δηλαδή την ευκαιρία να τον βλέπουμε πιο συχνά.
Εγώ, Θεού θέλοντος, θεωρώ την περίοδο ευνοϊκή. Διότι, την προηγούμενη Παρασκευή το βράδυ, του δώσαμε συγχαρητήρια. Βγάλαμε και αναμνηστική φωτογραφία μαζί του μπροστά στον ξένο Τύπο. Εκεί μας σύστησε ως «δύο βουλευτές από τη μειονότητά μας» ενώ είχαμε και εκεί την ευκαιρία να πραγματοποιήσουμε μια σύντομη συνομιλία μαζί του στα πλαίσια της οποίας μας δήλωσε: «Θεού θέλοντος θα μπορούμε πλέον να ασχοληθούμε και με τα δικά σας προβλήματα. Είναι πλέον η σειρά σας». Αυτό θα πρέπει να το δηλώσουμε ανοιχτά. Ο Πρωθυπουργός μας έκανε τις εξής δηλώσεις, με τον εξής τρόπο.
Μακάρι για όσο διάστημα διαρκέσει η προεκλογική περίοδος, 3 μήνες θα είναι αυτοί, πέντε, έξι, ένας χρόνος; Να έχουμε τη δυνατότητα να βλέπουμε συχνότερα τον Πρωθυπουργό μας, ο οποίος επέδειξε ευαισθησία στο θέμα αυτό. Θεού θέλοντος, μέσα στο διάστημα αυτό, οι προσδοκίες μας θα βρουν ανταπόκριση.

Οι αμερικανοί μυρίζονται τρομοκρατικό χτύπημα στην Αλβανία

Η αμερικανική πρεσβεία στα Τίρανα έχει στείλει επείγον μήνυμα, μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου- προς όλους τους Αμερικανούς πολίτες που ζουν στην Αλβανία.

Το μήνυμα συμβουλεύει  τους Αμερικανούς να αποφεύγουν αρκετά σημεία της αλβανικής πρωτεύουσας, τα οποία χαρακτηρίζει ως επικίνδυνα για τη ζωή τους.

« Η αμερικανική πρεσβεία στα Τίρανα, ενημερώνει τους Αμερικανούς πολίτες, καθώς επίσης και το προσωπικό της, για  την ασφάλεια τους θα πρέπει να αποφεύγουν ορισμένα σημεία της αλβανικής πρωτεύουσας».

Στο μήνυμα αναφέρονται δύο καφέ-μπαρ, κοντά σε ένα διεθνούς φήμης ξενοδοχείο των Τιράνων, ένα εστιατόριο καθώς και το εμπορικό κέντρο της πόλης.

«Οι Αμερικανοί πολίτες θα πρέπει να αποφεύγουν τις περιοχές αυτές. Σε περίπτωση ανάγκης θα πρέπει να επικοινωνήσουν άμεσα με την Πρεσβεία», σημειώνεται χαρακτηριστικά στο μήνυμα.

Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες από πηγή προσκείμενη στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών της Αλβανίας,  υπάρχουν υποψίες  για δραστηριότητα εγκληματικής ομάδας, σε πολυσύχναστους δρόμους της αλβανικής πρωτεύουσας.

Πιθανόν οι πληροφορίες αυτές να συνδέονται με τις εκτεταμένες συλλήψεις που έγιναν  τις τελευταίες ημέρες, σημειώνεται χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα.

Αισχρή πολιτική μειοδοσίας από τα πολιτικά κόμματα στη Θράκη

Με αυτό που ακολουθεί, εάν ήμασταν στοιχειωδώς σοβαροί, θα έπρεπε να είχαν κινητοποιηθεί οι πάντες και τουλάχιστον να κατήγγειλαν τον ΟΗΕ για ύποπτα παιχνίδια, καθώς επίσης και συμμετοχή σε σενάρια περαιτέρω αποσταθεροποίησης της βαλκανικής χερσονήσου με επόμενο στάδιο την «κοσοβοποίηση» της Θράκης.
Γιατί είμαστε όμως τόσο οργισμένοι:



Διότι η «Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης – ΕΟΤΔΘ», που είναι η ηγετική οργάνωση των 29 Συλλόγων «Τούρκων της Δυτικής Θράκης» σε ευρωπαϊκό επίπεδο, κέρδισε το δικαίωμα αντιπροσωπεύσεως στο Οικονομικό και Κοινωνικό Συμβούλιο των Ηνωμένων Εθνών!

Η «Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης» από το 1988 όπου και ιδρύθηκε, εξακολουθεί να αντιπροσωπεύει εθελοντικά τους «Τούρκους της Δυτικής Θράκης», αναγνωρίστηκε από το Οικονομικό και Κοινωνικό Συμβούλιο των Ηνωμένων Εθνών ως η έβδομη τουρκική μη κυβερνητική οργάνωση. Η ΕΟΤΔΘ κερδίζει έτσι και το αξίωμα σαν η πρώτη οργάνωση Τούρκων Δυτικής Θράκης αναγνωρισμένη από τα Ηνωμένα Έθνη.
Επίσης, κερδίζει έτσι το δικαίωμα να δημιουργήσει αντιπροσωπεία στα κέντρα των Ηνωμένων Εθνών όπως στην Νέα Υόρκη, Βιέννη και Γενεύη. Με αυτόν τον τρόπο η ΕΟΤΔΘ που συγκαταλέχθηκε σαν μη κυβερνητική οργάνωση με ιδιαίτερη θέση στο Οικονομικό και Κοινωνικό Συμβούλιο των Ηνωμένων Εθνών θα συμβουλεύει τα Ηνωμένα Έθνη σε μειονοτικά και σε θέματα περί της «Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης» και δια της ιδιαίτερης θέσεως της θα μπορεί να παίρνει ενεργό μέρος στις συγκεντρώσεις και στα συμβούλια των Ηνωμένων Εθνών!
Ο πρόεδρος της «Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης» ο Χαλίτ Χαμπίμπογλου, είπε ότι η Ελλάδα με την απαγόρευση της λέξεως «τουρκική» στο δημόσιο τομέα και με το κλείσιμο των συλλόγων που διαθέτουνε την ονομασία τούτη έλαβε την καλύτερη απάντηση με την αναγνώριση της οργάνωσης που περιέχει την «κανονική» ονομασία από τα Ηνωμένα Έθνη. Συνεχίζοντας, τόνισε ότι η χώρα μας χρόνια τώρα προσπάθησε και προσπαθεί ακόμα σε διεθνές επίπεδο να τους καταγράψει ως ακραίους και «να λασπώσει την ειρηνική μας διάθεση στην αναζήτηση λύσεων στα μειονοτικά μας προβλήματα»!
Για να συνεχίσουν στη σχετική ανακοίνωση, «σαν ομοσπονδία με τις δραστηριότητες μας στις οργανώσεις που ανήκουνε στο Συμβούλιο της Ευρώπης και στα Ηνωμένα Έθνη καταφέραμε να μεταβιβάσουμε τα προβλήματα μας στην διεθνή κοινή γνώμη με τον καλύτερο τρόπο. Με την ανακήρυξη των Ηνωμένων Εθνών την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης σα μια μη κυβερνητική οργάνωση αποδεικνύεται ότι η ομοσπονδία μας αναζητεί με ειρηνικούς μεθόδους λύσεις στα μειονοτικά της προβλήματα».
Καταλήγουν μάλιστα με τη διατύπωση ελπίδας για «την επιστροφή της Ελλάδος από την λανθασμένη πολιτική που ακολουθεί εναντίων της ομοσπονδίας. Το ECOSOC το Οικονομικό και Κοινωνικό Συμβούλιο των Ηνωμένων Εθνών είναι το ύψιστο σκαλί που μπορούνε να φτάσουνε οι μη κυβερνητικές οργανώσεις, έχει δώσει σε 2719 μη κυβερνητικές οργανώσεις ιδιαίτερη θέσει στον οργανισμό της. Επιτρέπεται να πάρουνε θέσει στην οικογένεια του οργανισμού οι οργανώσεις με ειρηνικές διαθέσεις που είναι ανεξάρτητοι από τις κυβερνήσεις τους, χωρίς τον στόχο κερδοφόρων οφελών και με δημοκρατικούς μηχανισμούς αποφάσεων. Οι μη κυβερνητικές οργανώσεις που ανήκουνε στην οικογένεια του Οικονομικού και Κοινωνικού Συμβουλίου των Ηνωμένων Εθνών μπορούνε να χρησιμοποιούνε την φρασεολογία του Μη Κυβερνητικού Οργανισμού με Ιδιαίτερη Θέση στον Οικονομικό και Κοινωνικό Συμβούλιο των Ηνωμένων Εθνών στις επίσημες αλληλογραφίες της, κάτι που τους δίνει κύρος σε διεθνές επίπεδο».
ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ; Ή όλοι τελούν εν υπνώσει και αφασία; Συνειδητοποιεί κανείς ότι η συνεπής τακτική της Τουρκίας παράγει πλέον συγκεκριμένα αποτελέσματα τα οποία οδηγούν νομοτελειακά στην «Κοσοβοποίηση» της Θράκης; Μήπως μετά την ανάγνωση των ανωτέρω πρέπει να πιστέψουμε ότι εμείς είμαστε ακραίοι που τα επισημαίνουμε; Ή μήπως θα πρέπει να αποκαλέσουμε είτε χαχόλους και ηλίθιους, διότι αλλιώς θα πρέπει να τους ονομάσουμε πράκτορες και προδότες κάτι γελοία πολιτικά – κομματικά στελέχη που λειτουργούν ως Πέμπτη φάλαγγα και δεν κουνιέται φύλλο.

Μήπως ακούσαμε κανένα κόμμα να σχολιάζει αυτές τις εξελίξεις; Ή όλοι είναι απορροφημένοι είτε με την… επαναστατική τους γυμναστική έχοντας κηρύξει… τον ανένδοτο «στη δικτατορία των τραπεζών» (για τη Ziraat στη Θράκη δεν είπε κανείς τους τίποτα βέβαια!!!) και οι υπόλοιποι στο πως θα αποφύγουν την ανάληψη της ευθύνης για τα όποια μέτρα θα ληφθούν για την κρίση;