Άρθρο του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗ
Μελέτη επιστημόνων του Ευρωπαϊκού Εργαστηρίου Μοριακής Βιολογίας (European Molecular Biology Laboratory, EMBL), η οποία δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Nature, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το ανθρώπινο έντερο φιλοξενεί ένα ολόκληρο οικοσύστημα μικροβίων .
Οι κοινότητες των βακτηρίων που διαβιούν στο ανθρώπινο γαστρεντερικό σύστημα μπορούν πλέον να καταταγούν για πρώτη φορά μόνο σε τρεις διαφορετικές κατηγορίες.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επιστημόνων ο τύπος της εντερικής χλωρίδας του καθενός μας (τον οποίο ονόμασαν «εντερότυπο» – «enterotype») θα αποτελεί σύντομα ένα ακόμη βοήθημα για τους γιατρούς προκειμένου να αποφασίζουν για το είδος της αγωγής που θα μας χορηγούν βάση της ομάδας βακτηρίων που υπάρχει στο έντερο.
Οι επιστήμονες προσανατολίζονται στην ενίσχυση της βακτηριακής ομάδας που ήδη υπάρχει στο έντερο με ένζυμα για θεραπευτικούς σκοπούς. Αυτό αποτελεί ένα λάθος προσανατολισμό της επιστήμης καθώς με τον τρόπο αυτό θα ενισχύσουν την κυρίαρχη ομάδα βακτηριδίων κάθε οργανισμού και θα αφήσουν τις άλλες δύο ομάδες με ελλιπή ένζυμα και βιταμίνες. Αυτό που πρέπει να κάνουν οι επιστήμονες είναι να ενισχύσουν τις δύο άλλες ομάδες βακτηρίων που είναι υπολανθάνουσες στον εκάστοτε οργανισμό με τα αντίστοιχα ένζυμα και βιταμίνες προκειμένου να επέλθει ισορροπία για να φύγουμε από τον αρχικό μας τύπο, να φύγουμε από τον βασανισμό μας.
Τα βακτήρια που φιλοξενούμε στο έντερό μας συμμετέχουν ενεργά στη φυσιολογία μας: βοηθούν στην πέψη των τροφών, διασπούν τοξίνες, παράγουν βιταμίνες και βασικά αμινοξέα τα οποία αδυνατούμε να παραγάγουμε μόνοι μας και δημιουργούν ένα αμυντικό τείχος έναντι εισβολέων.
Η βακτηριακή χλωρίδα του καθενός είναι μοναδική και χτίζεται βαθμηδόν από τη γέννηση μέχρι τη συμπλήρωση των δύο πρώτων χρόνων της ζωής μας. Επηρεάζεται δε από μια σειρά παράγοντες μεταξύ των οποίων η διατροφή μας αλλά και η λήψη αντιβιοτικών.
Από την μέρα της σύλληψής μας έχουμε κληρονομήσει τον γονιδιακό τύπο και χαρακτήρα του ενός γονέα μας δεν υφίσταται όμως διαφοροποίηση βακτηρίων στο έντερό μας γιατί δεν υπάρχει ακόμα μέσα σε αυτό τροφή. Από την στιγμή που αρχίζει το βρέφος να θρέφεται εξαιτίας της διαφορετικής λειτουργίας του εγκεφάλου του κάθε τύπου-Α,Β,Γ- δημιουργείται η αντίστοιχη βακτηριακή ομάδα που αντιστοιχεί στον κάθε τύπο και είναι ανάλογη της γονιδιακής ρίζας του καθενός μας.
Με την ανακάλυψή μου αν εξετάσουμε και βρούμε την εντερική βακτηριακή ομάδα του κάθε παιδιού θα βρούμε τον τύπο του και αμέσως και την γονιδιακή του ρίζα, επομένως και τον τύπο του ενός γονέας του, με εκπληκτική σαφήνεια. Με μια απλή εξέταση θα μπορεί ο καθένας να γνωρίζει τον τύπο του την γονιδιακή του ρίζα τον χαρακτήρα του και τον τρόπο που λειτουργεί ως άτομο.
Από τα εκατομμύρια των ανθρώπων που έχουν έρθει σε μένα έχω ήδη ένα τεράστιο αρχείο με καταγεγραμμένα δεδομένα από όπου μπορούν να βγουν σημαντικά στατιστικά ευρήματα τα οποία αποδεικνύουν επιστημονικά την ανακάλυψή μου και είναι όλα καταγεγραμμένα και νόμιμα κατοχυρωμένα.
Αφενός για εσάς όλους ώστε να ξέρετε τον τύπο σας και αφ’ ετέρου για μένα ώστε να υπάρχει επιστημονική τεκμηρίωση των ανακαλύψεών μου.
Οι επιστήμονες επίσης έχουν ανακοινώσει ότι η βακτηριακή χλωρίδα επηρεάζεται και από την λήψη τροφής και αντιβιοτικών. Στο δημοσιευμένο έργο μου προτείνω μια αποτοξινωτική δίαιτα. Οι τροφές που απαγορεύω με την δίαιτα αυτή είναι οι τροφές που σκοτώνουν την καλή βακτηριακή χλωρίδα με συνέπεια την δημιουργία φλεγμονών στο σώμα μας δηλαδή την παρακράτηση υγρών η οποία δεν ελέγχεται ιατρικά γιατί είναι «τοπική ευαισθησία» που σημαίνει ότι υπάρχει τοπικά συσσωρευμένο ουρικό οξύ. Όπου υπάρχει ουρικό οξύ απαγορεύεται η ντομάτα. Όλες οι ανακαλύψεις μου έχουν επιστημονική τεκμηρίωση και απόδειξη.
Όταν μας χορηγείται αντιβίωση μας συστήνεται η ταυτόχρονη λήψη ενζύμων μέσω του γιαουρτιού για την επαναδημιουργία των βακτηρίων τα οποία έχουν καταστραφεί. Ποια όμως βακτήρια; Τα βακτήρια των ομάδων των δύο άλλων τύπων, τα οποία είναι ελλιπή στον καθένα μας γιατί ο τύπος ο δικός μας «καίει» την μια ομάδα βακτηρίων και ο τύπος της μητέρας μας «καίει» την άλλη ομάδα βακτηρίων. Έτσι έχει ο καθένας μας από δύο κύρια ένζυμα» καμένα».
Με την χορήγηση μιας ισχυρής δόσης αντιβίωσης σκοτώνονται αμέσως τα βακτήρια της βακτηριδιακής κοινότητας για αυτό μετά την χημειοθεραπεία ο ασθενής πάει αμέσως στην τουαλέτα.
Ο τρόπος για να βοηθηθούμε με την διατροφή είναι να ενισχύσουμε τις αδύναμες ομάδες βακτηρίων στο έντερό μας για να επέλθει αλληλοσυμπλήρωση και ισορροπία των ομάδων βακτηρίων. Αλλιώς εξαρτάται καθαρά από την λειτουργία του εγκεφάλου μας. Η πληροφορία που στέλνει ο εγκέφαλός μας, η οποία διαμορφώνει και τον χαρακτήρα μας «καίει- σκοτώνει» κάποιες ομάδες βακτηρίων.
Παρά τις ατομικές διαφορές, η ανθρώπινη εντερική χλωρίδα μπορεί και ανήκει σε τρεις μόνο κατηγορίες, λένε τώρα οι ερευνητές του ΕΜΒL. Οι κατηγορίες δημιουργήθηκαν με βάση τους συνδυασμούς διαφόρων ειδών βακτηρίων που υπάρχουν σε κάθε εντερικό οικοσύστημα. Οι ερευνητές µε επικεφαλής τον Πίιρ Μπορκ από το Ευρωπαϊκό Εργαστήριο Μοριακής Βιολογίας στη Χαϊδελβέργη Γερμανίας κατέληξαν σε αυτή την ομαδοποίηση αφού μελέτησαν την εντερική χλωρίδα εθελοντών κάθε ηλικίας από την Ευρώπη, την Ασία και την Αμερική και βρήκαν ότι ο τύπος της εντερικής χλωρίδας κάθε ανθρώπου, τον οποίο ονόμασαν εντερότυπο, δεν επηρεάζεται από το φύλο, το βάρος, το ύψος ή την ηλικία. Μία πιθανή εξήγηση είναι ότι τα πρώτα είδη µικροβίων που «εισβάλλουν» τυχαία στα έντερα των νεογέννητων, δεν «επιτρέπουν» να τα ακολουθήσουν είδη που δεν είναι «συμβατά» µμαζί τους
Ήδη από την στιγμή της γέννησης μας ο χαρακτήρας μας είναι διαμορφωμένος και οι τρείς εντερότυποι είναι άμεσοι συνέπεια αυτού.
Τριών ειδών κοινότητες βακτηρίων στο σώμα µας
Ο τύπος της εντερικής χλωρίδας κάθε ανθρώπου µια µέρα θα αποτελεί ακόμη έναν παράγοντα προκειμένου να αποφασίζουν οι γιατροί τη φαρμακευτική αγωγή που θα χορηγούν ή τη διαμόρφωση διαιτολογίου
Στις αρχές του 1900, οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι οι ομάδες αίματος των ανθρώπων είναι τέσσερις. Τώρα, ανακάλυψαν ότι µας διαφοροποιούν και τα βακτήρια που φιλοξενούνται από τον ανθρώπινο οργανισμό. Ήταν γνωστό πως σε κάθε άνθρωπο διαβιούν χιλιάδες διαφορετικά είδη µμικροβίων. Τώρα ξέρουμε ότι αυτά τα βακτήρια κατατάσσονται πλέον σε τρεις βακτηριακές κοινότητες, σύμφωνα µε τα νέα στοιχεία.
«Είναι σημαντική ανακάλυψη», λέει στους «New York Times» ο Ροµπ Νάιτ, βιολόγος στο Πανεπιστήμιο του Κολοράντο. «Πρώτη φορά µαθαίνουµε πως τα βακτήρια στα ανθρώπινα έντερα χωρίζονται σε τρεις μόνο ομάδες».
Όποια και να είναι η αιτία για τους διαφορετικούς εντερότυπους, φαίνεται πως επηρεάζουν σοβαρά την υγεία. Τα µμικρόβια στα έντερα βοηθούν στην πέψη και παράγουν βιταμίνες, χρησιμοποιώντας ένζυμα τα οποία δεν µμπορεί να παραχθούν από τα ανθρώπινα κύτταρα.
Αναφέρω στο τρίτο βιβλίο μου τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η κυκλοφορία των υγρών μετάλλων στα κύτταρα κατόπιν της πληροφορίας που δίνει ο εγκέφαλος με ηλεκτρικά ερεθίσματα και μέσω των νευροδιαβιβαστών-(όπως τα ονομάζει και η επιστήμη) τα κύτταρα φορτίζονται μαγνητικά με τα απαραίτητα στοιχεία. Οι εντερικές λάχνες ξεχωρίζουν τα υγρά μέταλλα μέσα από τις τροφές και τα στέλνουν στα κύτταρα για να συντηρηθούν. Η ανακάλυψή μου είναι ότι ποτέ τα κύτταρα δεν παρήγαγαν βιταμίνες απλά έλκουν απλά την τροφή τους για να συντηρηθούν.
Αν για παράδειγμα ένας άνθρωπος κάνει εξετάσεις και βρεθεί ότι έχει ανισορροπία σε βιταμίνη Β12 μαγνήσιο και Βιταμίνη D ανήκει στον Β τύπο. Η βιταμίνη Β 12 χορηγείται ενέσιμη στον άνθρωπο όπως η ινσουλίνη αλλά χορηγώντας ινσουλίνη καταστρέφεται το πάγκρεας. Όταν χορηγηθεί Β 12 καταργείται το εγκεφαλικό κέντρο το οποίο δίνει την εντολή στο αντίστοιχο όργανο για να παραχθεί η βιταμίνη Β12. Από το σημείο αυτό και έπειτα θα του είναι συνέχεια ελλιπής.
Καθένας από τους τρεις εντερότυπους παράγει αυτά τα ένζυμα σε διαφορετικές αναλογίες. που βοηθούν στη δημιουργία των βιταμινών. Οι άνθρωποι µε τον εντερότυπο 1 έχουν υψηλότερα επίπεδα βακτηρίων που ονομάζονται βακτηριοειδή. Στον εντερότυπο 2, τα βακτηριοειδή είναι σπάνια, αλλά είναι πολύ κοινή η παρουσία του γένους Prevotella.
Η ανακάλυψη των εντερότυπων ίσως µια µέρα οδηγήσει σε ιατρικές θεραπείες και εφαρμογές όπως η χορήγηση φαρμάκων ή η διαμόρφωση διαιτολογίου ανάλογα µε τα βακτήρια κάθε ανθρώπου. Επίσης, οι γιατροί µμπορεί να βρουν εναλλακτικές µμεθόδους αντιμετώπισης των µικροβιακών λοιμώξεων, αντί των αντιβιοτικών, τα οποία γίνονται όλο και λιγότερο αποτελεσματικά. Δηλαδή, αντί να προσπαθούν να καταπολεμήσουν τα επικίνδυνα βακτήρια, ίσως να ενισχύουν τα ωφέλιμα βακτήρια στα έντερα.
Τα τελευταία χρόνια, οι επιστήμονες έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους στα βακτήρια που διαβιούν στο ανθρώπινο σώμα, χαρτογραφώντας το DNA τους.
Το εγχείρημα είναι πολύ δύσκολο και χρονοβόρο επειδή κάθε άνθρωπος φιλοξενεί περίπου 100 τρισεκατοµµύρια µμικρόβια. Το σύνολό τους ονομάζεται ανθρώπινο µικροβίωµα. Οι ειδικοί όμως έχουν µμάθει να το µμελετούν παίρνοντας δείγματα από το δέρμα, το σάλιο και τα κόπρανα. Στη συνέχεια, διαχωρίζουν το ανθρώπινο DNA και αναλύουν µόνο τα γονίδια του µικροβιώµατος. Οι ερευνητές υποθέτουν ότι τα µμικρόβια που «εισβάλλουν» στα νεογέννητα δεν «επιτρέπουν» να τα ακολουθήσουν άλλα. Σύντομα οι επιστήμονες θα ρωτούν για τον τύπο της εντερικής μας χλωρίδας, όπως ρωτούν για την ομάδα αίματός μας.
Πρώτη Επίσημη επιστημονική επαλήθευση της ανακάλυψης του κ. Γιώργου Πασχαλίδη
Η δημοσίευση της επιστημονικής έρευνας στο περιοδικό «nature» τεύχος 473 σελ. 174-180 στις 20 Απριλίου του 2011 για τους εντερότυπους αποτελεί την πρώτη επίσημη επιστημονική (επαλήθευση) ανακάλυψη και δημοσίευση της ομαδοποίησης του ανθρώπινου πληθυσμού σε τρεις ομάδες. Την ομαδοποίηση αυτή των ανθρώπων σε τρεις τύπους- ομάδες την έχω ήδη δημοσιοποιήσει και κοινοποιήσει από το 2003 και την έχω κατοχυρώσει και δημοσιεύσει πολύ πριν την επιστημονική ανακάλυψη στο βιβλίο μου «ΑΝΟΙΓΜΑ ΑΓΑΠΗΣ ΠΟΡΕΙΑ ΖΩΗΣ» το 2009.
Στο εν λόγω βιβλίο μου διακρίνω τους ανθρώπους σε τρεις ομάδες οι οποίες διαφοροποιούνται εγκεφαλικά και σκελετικά λόγω της ύπαρξης διαφορετικών βιταμινών και της αντίστοιχης έλλειψης άλλων βιταμινών από τον οργανισμό. Οι τρεις εντερότυποι επισημοποιούν τους τρεις τύπους που ανακάλυψα. Σύμφωνα με τις ανακαλύψεις μου, κάθε άνθρωπος κληρονομεί τον σκελετικό του τύπο αποκλειστικά από τον ένα γονέα του και αυτό αποτελεί την γονιδιακή του ρίζα. Όπως προκύπτει από τις έρευνες των επιστημόνων ο εντερότυπος του καθενός μας θα ανιχνεύεται από μικροβιολογικές εξετάσεις στο σάλιο στο αίμα ή στα κόπρανα. Ουσιαστικά η εξέταση αυτή θα ανιχνεύει την γονιδιακή ρίζα του καθενός (από ποιον γονιό έχουμε πάρει) και αυτό αποδεικνύει την απόλυτη ταύτιση των εντερότυπων με τους τρεις τύπους διαφορετικής εγκεφαλικής λειτουργίας που τροφοδοτούν την διαφορετική βακτηριακή ομάδα στο έντερο κάθε οργανισμού. Οι εντερότυποι είναι μια επιστημονική απόδειξη πιστοποίησης των τριών ομάδων ανθρώπων που έχω ανακαλύψει. Η διαφοροποιημένη εγκεφαλική λειτουργία του κάθε τύπου τροφοδοτεί την μια ομάδα βακτηρίων και αντίστοιχα δεν αφήνει να αναπτυχθούν οι υπόλοιπες, διαμορφώνοντας την βιολογία την ιδιοσυστασία και το χαρακτήρα του πρώτου του δεύτερου και του τρίτου τύπου.
Οι επιστήμονες ανακάλυψαν τρεις διαφορετικούς τύπους εντέρου που αντιστοιχούν σε τρεις διαφορετικές ελλείψεις ενζύμων και βιταμινών του καθενός. Την ανακάλυψη αυτή την έχω κάνει εδώ και αρκετά χρόνια δίνοντας και τις λύσεις για την αποκατάσταση των ελλείψεων αυτών. Σε προσεχές βιβλίο μου θα ασχοληθώ εκτενέστερα με το θέμα αυτό.
Ποιος είναι ο Γιώργος Πασχαλίδης;
O συγγραφέας, ανθρωπιστής, μα πάνω απ΄ όλα κήρυκας της αγάπης Γιώργος Πασχαλίδης γεννήθηκε στο Αιγίνιο Πιερίας. Είναι παντρεμένος με την Χρυσούλα Πασχαλίδου και έχουν τρία παιδιά. Τον Δημήτρη, την Ελευθερία και τον γαμπρό τους Γιώργο. Το 2009 εκδόθηκε το πρώτο του βιβλίο «Άνοιγμα Αγάπης, Πορεία Ζωής», το οποίο έγινε best seller από τον πρώτο μήνα της κυκλοφορίας του στον εκδοτικό οργανισμό Λιβάνη. Ακολούθησε το ίδιο επιτυχημένα το «Θρόισμα Αγάπης», ένα ηχητικό βιβλίο. Από τις εκδόσεις Λιβάνη κυκλοφορεί επίσης και το «Όταν ο άνθρωπος συνάντησε τον εαυτό του», επίσης best seller. Για την προσφορά του στον άνθρωπο και στην επιστήμη, επαναπροσδιορίζοντας τις ανθρώπινες αξίες, με απώτερο στόχο το καλό της ανθρωπότητας, αλλά και για το εθελοντικό του έργο, ο κ. Γιώργος Πασχαλίδης τιμήθηκε με το διεθνές βραβείο λογοτεχνίας Giuseppe Sciacca 2010,
στο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Pontificia Urbaniana στο Βατικανό, σε μια λαμπρή και θερμή ατμόσφαιρα που έλαβε χώρα στις 11 Δεκεμβρίου 2010. Προσωπικότητες από τον πολιτικό, επιστημονικό, πολιτιστικό χώρο, καθώς και από την Ιεραρχία της Καθολικής Εκκλησίας, παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, με επικεφαλής τον Επίτιμο Πρόεδρο των Διεθνών Βραβείων, καρδινάλιο Dario Castrillon Hoyos, όπως και τον Πρόεδρο των Διεθνών Βραβείων κληρικό και Καθηγητή Νομικής Don Bruno Lima.
Η Ελληνίδα Επικοινωνιολόγος και μέλος της Κριτικής Επιτροπής των Βραβείων κυρία Βίκυ Μπαφατάκη, παρουσίασε τον Γιώργο Πασχαλίδη, που βραβεύτηκε και δεσμεύτηκε, ότι η Ελλάδα θα έχει στενή συνεργασία με τα διεθνή βραβεία, για την προώθηση του πολιτισμού, του εθελοντισμού και των ανθρώπινων αξιών.
Ο Γιώργος Πασχαλίδης δήλωσε: «θα συνεχίσω με θέρμη το έργο μου. Η έννοια της αγάπης και των αξιών της ζωής, είναι η προτεραιότητά μου. Η συμβολή μου στην επιστημονική κοινότητα, συνεπικουρεί το διάβα μου και ως Έλληνας θα συμβάλλω στο έπακρο, στη διάδοση του πολιτισμού και του εθελοντισμού παγκοσμίως».
Μελέτη επιστημόνων του Ευρωπαϊκού Εργαστηρίου Μοριακής Βιολογίας (European Molecular Biology Laboratory, EMBL), η οποία δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Nature, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το ανθρώπινο έντερο φιλοξενεί ένα ολόκληρο οικοσύστημα μικροβίων .
Οι κοινότητες των βακτηρίων που διαβιούν στο ανθρώπινο γαστρεντερικό σύστημα μπορούν πλέον να καταταγούν για πρώτη φορά μόνο σε τρεις διαφορετικές κατηγορίες.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επιστημόνων ο τύπος της εντερικής χλωρίδας του καθενός μας (τον οποίο ονόμασαν «εντερότυπο» – «enterotype») θα αποτελεί σύντομα ένα ακόμη βοήθημα για τους γιατρούς προκειμένου να αποφασίζουν για το είδος της αγωγής που θα μας χορηγούν βάση της ομάδας βακτηρίων που υπάρχει στο έντερο.
Οι επιστήμονες προσανατολίζονται στην ενίσχυση της βακτηριακής ομάδας που ήδη υπάρχει στο έντερο με ένζυμα για θεραπευτικούς σκοπούς. Αυτό αποτελεί ένα λάθος προσανατολισμό της επιστήμης καθώς με τον τρόπο αυτό θα ενισχύσουν την κυρίαρχη ομάδα βακτηριδίων κάθε οργανισμού και θα αφήσουν τις άλλες δύο ομάδες με ελλιπή ένζυμα και βιταμίνες. Αυτό που πρέπει να κάνουν οι επιστήμονες είναι να ενισχύσουν τις δύο άλλες ομάδες βακτηρίων που είναι υπολανθάνουσες στον εκάστοτε οργανισμό με τα αντίστοιχα ένζυμα και βιταμίνες προκειμένου να επέλθει ισορροπία για να φύγουμε από τον αρχικό μας τύπο, να φύγουμε από τον βασανισμό μας.
Τα βακτήρια που φιλοξενούμε στο έντερό μας συμμετέχουν ενεργά στη φυσιολογία μας: βοηθούν στην πέψη των τροφών, διασπούν τοξίνες, παράγουν βιταμίνες και βασικά αμινοξέα τα οποία αδυνατούμε να παραγάγουμε μόνοι μας και δημιουργούν ένα αμυντικό τείχος έναντι εισβολέων.
Η βακτηριακή χλωρίδα του καθενός είναι μοναδική και χτίζεται βαθμηδόν από τη γέννηση μέχρι τη συμπλήρωση των δύο πρώτων χρόνων της ζωής μας. Επηρεάζεται δε από μια σειρά παράγοντες μεταξύ των οποίων η διατροφή μας αλλά και η λήψη αντιβιοτικών.
Από την μέρα της σύλληψής μας έχουμε κληρονομήσει τον γονιδιακό τύπο και χαρακτήρα του ενός γονέα μας δεν υφίσταται όμως διαφοροποίηση βακτηρίων στο έντερό μας γιατί δεν υπάρχει ακόμα μέσα σε αυτό τροφή. Από την στιγμή που αρχίζει το βρέφος να θρέφεται εξαιτίας της διαφορετικής λειτουργίας του εγκεφάλου του κάθε τύπου-Α,Β,Γ- δημιουργείται η αντίστοιχη βακτηριακή ομάδα που αντιστοιχεί στον κάθε τύπο και είναι ανάλογη της γονιδιακής ρίζας του καθενός μας.
Με την ανακάλυψή μου αν εξετάσουμε και βρούμε την εντερική βακτηριακή ομάδα του κάθε παιδιού θα βρούμε τον τύπο του και αμέσως και την γονιδιακή του ρίζα, επομένως και τον τύπο του ενός γονέας του, με εκπληκτική σαφήνεια. Με μια απλή εξέταση θα μπορεί ο καθένας να γνωρίζει τον τύπο του την γονιδιακή του ρίζα τον χαρακτήρα του και τον τρόπο που λειτουργεί ως άτομο.
Από τα εκατομμύρια των ανθρώπων που έχουν έρθει σε μένα έχω ήδη ένα τεράστιο αρχείο με καταγεγραμμένα δεδομένα από όπου μπορούν να βγουν σημαντικά στατιστικά ευρήματα τα οποία αποδεικνύουν επιστημονικά την ανακάλυψή μου και είναι όλα καταγεγραμμένα και νόμιμα κατοχυρωμένα.
Αφενός για εσάς όλους ώστε να ξέρετε τον τύπο σας και αφ’ ετέρου για μένα ώστε να υπάρχει επιστημονική τεκμηρίωση των ανακαλύψεών μου.
Οι επιστήμονες επίσης έχουν ανακοινώσει ότι η βακτηριακή χλωρίδα επηρεάζεται και από την λήψη τροφής και αντιβιοτικών. Στο δημοσιευμένο έργο μου προτείνω μια αποτοξινωτική δίαιτα. Οι τροφές που απαγορεύω με την δίαιτα αυτή είναι οι τροφές που σκοτώνουν την καλή βακτηριακή χλωρίδα με συνέπεια την δημιουργία φλεγμονών στο σώμα μας δηλαδή την παρακράτηση υγρών η οποία δεν ελέγχεται ιατρικά γιατί είναι «τοπική ευαισθησία» που σημαίνει ότι υπάρχει τοπικά συσσωρευμένο ουρικό οξύ. Όπου υπάρχει ουρικό οξύ απαγορεύεται η ντομάτα. Όλες οι ανακαλύψεις μου έχουν επιστημονική τεκμηρίωση και απόδειξη.
Όταν μας χορηγείται αντιβίωση μας συστήνεται η ταυτόχρονη λήψη ενζύμων μέσω του γιαουρτιού για την επαναδημιουργία των βακτηρίων τα οποία έχουν καταστραφεί. Ποια όμως βακτήρια; Τα βακτήρια των ομάδων των δύο άλλων τύπων, τα οποία είναι ελλιπή στον καθένα μας γιατί ο τύπος ο δικός μας «καίει» την μια ομάδα βακτηρίων και ο τύπος της μητέρας μας «καίει» την άλλη ομάδα βακτηρίων. Έτσι έχει ο καθένας μας από δύο κύρια ένζυμα» καμένα».
Με την χορήγηση μιας ισχυρής δόσης αντιβίωσης σκοτώνονται αμέσως τα βακτήρια της βακτηριδιακής κοινότητας για αυτό μετά την χημειοθεραπεία ο ασθενής πάει αμέσως στην τουαλέτα.
Ο τρόπος για να βοηθηθούμε με την διατροφή είναι να ενισχύσουμε τις αδύναμες ομάδες βακτηρίων στο έντερό μας για να επέλθει αλληλοσυμπλήρωση και ισορροπία των ομάδων βακτηρίων. Αλλιώς εξαρτάται καθαρά από την λειτουργία του εγκεφάλου μας. Η πληροφορία που στέλνει ο εγκέφαλός μας, η οποία διαμορφώνει και τον χαρακτήρα μας «καίει- σκοτώνει» κάποιες ομάδες βακτηρίων.
Παρά τις ατομικές διαφορές, η ανθρώπινη εντερική χλωρίδα μπορεί και ανήκει σε τρεις μόνο κατηγορίες, λένε τώρα οι ερευνητές του ΕΜΒL. Οι κατηγορίες δημιουργήθηκαν με βάση τους συνδυασμούς διαφόρων ειδών βακτηρίων που υπάρχουν σε κάθε εντερικό οικοσύστημα. Οι ερευνητές µε επικεφαλής τον Πίιρ Μπορκ από το Ευρωπαϊκό Εργαστήριο Μοριακής Βιολογίας στη Χαϊδελβέργη Γερμανίας κατέληξαν σε αυτή την ομαδοποίηση αφού μελέτησαν την εντερική χλωρίδα εθελοντών κάθε ηλικίας από την Ευρώπη, την Ασία και την Αμερική και βρήκαν ότι ο τύπος της εντερικής χλωρίδας κάθε ανθρώπου, τον οποίο ονόμασαν εντερότυπο, δεν επηρεάζεται από το φύλο, το βάρος, το ύψος ή την ηλικία. Μία πιθανή εξήγηση είναι ότι τα πρώτα είδη µικροβίων που «εισβάλλουν» τυχαία στα έντερα των νεογέννητων, δεν «επιτρέπουν» να τα ακολουθήσουν είδη που δεν είναι «συμβατά» µμαζί τους
Ήδη από την στιγμή της γέννησης μας ο χαρακτήρας μας είναι διαμορφωμένος και οι τρείς εντερότυποι είναι άμεσοι συνέπεια αυτού.
Τριών ειδών κοινότητες βακτηρίων στο σώμα µας
Ο τύπος της εντερικής χλωρίδας κάθε ανθρώπου µια µέρα θα αποτελεί ακόμη έναν παράγοντα προκειμένου να αποφασίζουν οι γιατροί τη φαρμακευτική αγωγή που θα χορηγούν ή τη διαμόρφωση διαιτολογίου
Στις αρχές του 1900, οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι οι ομάδες αίματος των ανθρώπων είναι τέσσερις. Τώρα, ανακάλυψαν ότι µας διαφοροποιούν και τα βακτήρια που φιλοξενούνται από τον ανθρώπινο οργανισμό. Ήταν γνωστό πως σε κάθε άνθρωπο διαβιούν χιλιάδες διαφορετικά είδη µμικροβίων. Τώρα ξέρουμε ότι αυτά τα βακτήρια κατατάσσονται πλέον σε τρεις βακτηριακές κοινότητες, σύμφωνα µε τα νέα στοιχεία.
«Είναι σημαντική ανακάλυψη», λέει στους «New York Times» ο Ροµπ Νάιτ, βιολόγος στο Πανεπιστήμιο του Κολοράντο. «Πρώτη φορά µαθαίνουµε πως τα βακτήρια στα ανθρώπινα έντερα χωρίζονται σε τρεις μόνο ομάδες».
Όποια και να είναι η αιτία για τους διαφορετικούς εντερότυπους, φαίνεται πως επηρεάζουν σοβαρά την υγεία. Τα µμικρόβια στα έντερα βοηθούν στην πέψη και παράγουν βιταμίνες, χρησιμοποιώντας ένζυμα τα οποία δεν µμπορεί να παραχθούν από τα ανθρώπινα κύτταρα.
Αναφέρω στο τρίτο βιβλίο μου τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η κυκλοφορία των υγρών μετάλλων στα κύτταρα κατόπιν της πληροφορίας που δίνει ο εγκέφαλος με ηλεκτρικά ερεθίσματα και μέσω των νευροδιαβιβαστών-(όπως τα ονομάζει και η επιστήμη) τα κύτταρα φορτίζονται μαγνητικά με τα απαραίτητα στοιχεία. Οι εντερικές λάχνες ξεχωρίζουν τα υγρά μέταλλα μέσα από τις τροφές και τα στέλνουν στα κύτταρα για να συντηρηθούν. Η ανακάλυψή μου είναι ότι ποτέ τα κύτταρα δεν παρήγαγαν βιταμίνες απλά έλκουν απλά την τροφή τους για να συντηρηθούν.
Αν για παράδειγμα ένας άνθρωπος κάνει εξετάσεις και βρεθεί ότι έχει ανισορροπία σε βιταμίνη Β12 μαγνήσιο και Βιταμίνη D ανήκει στον Β τύπο. Η βιταμίνη Β 12 χορηγείται ενέσιμη στον άνθρωπο όπως η ινσουλίνη αλλά χορηγώντας ινσουλίνη καταστρέφεται το πάγκρεας. Όταν χορηγηθεί Β 12 καταργείται το εγκεφαλικό κέντρο το οποίο δίνει την εντολή στο αντίστοιχο όργανο για να παραχθεί η βιταμίνη Β12. Από το σημείο αυτό και έπειτα θα του είναι συνέχεια ελλιπής.
Καθένας από τους τρεις εντερότυπους παράγει αυτά τα ένζυμα σε διαφορετικές αναλογίες. που βοηθούν στη δημιουργία των βιταμινών. Οι άνθρωποι µε τον εντερότυπο 1 έχουν υψηλότερα επίπεδα βακτηρίων που ονομάζονται βακτηριοειδή. Στον εντερότυπο 2, τα βακτηριοειδή είναι σπάνια, αλλά είναι πολύ κοινή η παρουσία του γένους Prevotella.
Η ανακάλυψη των εντερότυπων ίσως µια µέρα οδηγήσει σε ιατρικές θεραπείες και εφαρμογές όπως η χορήγηση φαρμάκων ή η διαμόρφωση διαιτολογίου ανάλογα µε τα βακτήρια κάθε ανθρώπου. Επίσης, οι γιατροί µμπορεί να βρουν εναλλακτικές µμεθόδους αντιμετώπισης των µικροβιακών λοιμώξεων, αντί των αντιβιοτικών, τα οποία γίνονται όλο και λιγότερο αποτελεσματικά. Δηλαδή, αντί να προσπαθούν να καταπολεμήσουν τα επικίνδυνα βακτήρια, ίσως να ενισχύουν τα ωφέλιμα βακτήρια στα έντερα.
Τα τελευταία χρόνια, οι επιστήμονες έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους στα βακτήρια που διαβιούν στο ανθρώπινο σώμα, χαρτογραφώντας το DNA τους.
Το εγχείρημα είναι πολύ δύσκολο και χρονοβόρο επειδή κάθε άνθρωπος φιλοξενεί περίπου 100 τρισεκατοµµύρια µμικρόβια. Το σύνολό τους ονομάζεται ανθρώπινο µικροβίωµα. Οι ειδικοί όμως έχουν µμάθει να το µμελετούν παίρνοντας δείγματα από το δέρμα, το σάλιο και τα κόπρανα. Στη συνέχεια, διαχωρίζουν το ανθρώπινο DNA και αναλύουν µόνο τα γονίδια του µικροβιώµατος. Οι ερευνητές υποθέτουν ότι τα µμικρόβια που «εισβάλλουν» στα νεογέννητα δεν «επιτρέπουν» να τα ακολουθήσουν άλλα. Σύντομα οι επιστήμονες θα ρωτούν για τον τύπο της εντερικής μας χλωρίδας, όπως ρωτούν για την ομάδα αίματός μας.
Πρώτη Επίσημη επιστημονική επαλήθευση της ανακάλυψης του κ. Γιώργου Πασχαλίδη
Η δημοσίευση της επιστημονικής έρευνας στο περιοδικό «nature» τεύχος 473 σελ. 174-180 στις 20 Απριλίου του 2011 για τους εντερότυπους αποτελεί την πρώτη επίσημη επιστημονική (επαλήθευση) ανακάλυψη και δημοσίευση της ομαδοποίησης του ανθρώπινου πληθυσμού σε τρεις ομάδες. Την ομαδοποίηση αυτή των ανθρώπων σε τρεις τύπους- ομάδες την έχω ήδη δημοσιοποιήσει και κοινοποιήσει από το 2003 και την έχω κατοχυρώσει και δημοσιεύσει πολύ πριν την επιστημονική ανακάλυψη στο βιβλίο μου «ΑΝΟΙΓΜΑ ΑΓΑΠΗΣ ΠΟΡΕΙΑ ΖΩΗΣ» το 2009.
Στο εν λόγω βιβλίο μου διακρίνω τους ανθρώπους σε τρεις ομάδες οι οποίες διαφοροποιούνται εγκεφαλικά και σκελετικά λόγω της ύπαρξης διαφορετικών βιταμινών και της αντίστοιχης έλλειψης άλλων βιταμινών από τον οργανισμό. Οι τρεις εντερότυποι επισημοποιούν τους τρεις τύπους που ανακάλυψα. Σύμφωνα με τις ανακαλύψεις μου, κάθε άνθρωπος κληρονομεί τον σκελετικό του τύπο αποκλειστικά από τον ένα γονέα του και αυτό αποτελεί την γονιδιακή του ρίζα. Όπως προκύπτει από τις έρευνες των επιστημόνων ο εντερότυπος του καθενός μας θα ανιχνεύεται από μικροβιολογικές εξετάσεις στο σάλιο στο αίμα ή στα κόπρανα. Ουσιαστικά η εξέταση αυτή θα ανιχνεύει την γονιδιακή ρίζα του καθενός (από ποιον γονιό έχουμε πάρει) και αυτό αποδεικνύει την απόλυτη ταύτιση των εντερότυπων με τους τρεις τύπους διαφορετικής εγκεφαλικής λειτουργίας που τροφοδοτούν την διαφορετική βακτηριακή ομάδα στο έντερο κάθε οργανισμού. Οι εντερότυποι είναι μια επιστημονική απόδειξη πιστοποίησης των τριών ομάδων ανθρώπων που έχω ανακαλύψει. Η διαφοροποιημένη εγκεφαλική λειτουργία του κάθε τύπου τροφοδοτεί την μια ομάδα βακτηρίων και αντίστοιχα δεν αφήνει να αναπτυχθούν οι υπόλοιπες, διαμορφώνοντας την βιολογία την ιδιοσυστασία και το χαρακτήρα του πρώτου του δεύτερου και του τρίτου τύπου.
Οι επιστήμονες ανακάλυψαν τρεις διαφορετικούς τύπους εντέρου που αντιστοιχούν σε τρεις διαφορετικές ελλείψεις ενζύμων και βιταμινών του καθενός. Την ανακάλυψη αυτή την έχω κάνει εδώ και αρκετά χρόνια δίνοντας και τις λύσεις για την αποκατάσταση των ελλείψεων αυτών. Σε προσεχές βιβλίο μου θα ασχοληθώ εκτενέστερα με το θέμα αυτό.
Ποιος είναι ο Γιώργος Πασχαλίδης;
O συγγραφέας, ανθρωπιστής, μα πάνω απ΄ όλα κήρυκας της αγάπης Γιώργος Πασχαλίδης γεννήθηκε στο Αιγίνιο Πιερίας. Είναι παντρεμένος με την Χρυσούλα Πασχαλίδου και έχουν τρία παιδιά. Τον Δημήτρη, την Ελευθερία και τον γαμπρό τους Γιώργο. Το 2009 εκδόθηκε το πρώτο του βιβλίο «Άνοιγμα Αγάπης, Πορεία Ζωής», το οποίο έγινε best seller από τον πρώτο μήνα της κυκλοφορίας του στον εκδοτικό οργανισμό Λιβάνη. Ακολούθησε το ίδιο επιτυχημένα το «Θρόισμα Αγάπης», ένα ηχητικό βιβλίο. Από τις εκδόσεις Λιβάνη κυκλοφορεί επίσης και το «Όταν ο άνθρωπος συνάντησε τον εαυτό του», επίσης best seller. Για την προσφορά του στον άνθρωπο και στην επιστήμη, επαναπροσδιορίζοντας τις ανθρώπινες αξίες, με απώτερο στόχο το καλό της ανθρωπότητας, αλλά και για το εθελοντικό του έργο, ο κ. Γιώργος Πασχαλίδης τιμήθηκε με το διεθνές βραβείο λογοτεχνίας Giuseppe Sciacca 2010,
στο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Pontificia Urbaniana στο Βατικανό, σε μια λαμπρή και θερμή ατμόσφαιρα που έλαβε χώρα στις 11 Δεκεμβρίου 2010. Προσωπικότητες από τον πολιτικό, επιστημονικό, πολιτιστικό χώρο, καθώς και από την Ιεραρχία της Καθολικής Εκκλησίας, παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, με επικεφαλής τον Επίτιμο Πρόεδρο των Διεθνών Βραβείων, καρδινάλιο Dario Castrillon Hoyos, όπως και τον Πρόεδρο των Διεθνών Βραβείων κληρικό και Καθηγητή Νομικής Don Bruno Lima.
Η Ελληνίδα Επικοινωνιολόγος και μέλος της Κριτικής Επιτροπής των Βραβείων κυρία Βίκυ Μπαφατάκη, παρουσίασε τον Γιώργο Πασχαλίδη, που βραβεύτηκε και δεσμεύτηκε, ότι η Ελλάδα θα έχει στενή συνεργασία με τα διεθνή βραβεία, για την προώθηση του πολιτισμού, του εθελοντισμού και των ανθρώπινων αξιών.
Ο Γιώργος Πασχαλίδης δήλωσε: «θα συνεχίσω με θέρμη το έργο μου. Η έννοια της αγάπης και των αξιών της ζωής, είναι η προτεραιότητά μου. Η συμβολή μου στην επιστημονική κοινότητα, συνεπικουρεί το διάβα μου και ως Έλληνας θα συμβάλλω στο έπακρο, στη διάδοση του πολιτισμού και του εθελοντισμού παγκοσμίως».