Tri-Anthropo-Type Paschalidis


Γιώργος Πασχαλίδης

Η εγκαθίδρυση του φόβου πλέον, ώθησε τους ανθρώπους αντί να απολαμβάνουν, να τρέχουν και να αποθηκεύουν ώστε να έχουν για το αβέβαιο πια μέλλον. Αυτός είναι ο φόβος. Να ταξιδεύει η σκέψη, να ψάχνει στο μέλλον, και να καταλήγει να βασανίζεται για πιθανούς κινδύνους που ΘΑ προκύψουν, τους οποίους γιγαντώνει, δημιουργώντας …φαντάσματα!

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Νέα σφαλιάρα από Μόσχα κατά Άγκυρας για τις κυπριακές γεωτρήσεις


ImageΝέα τοποθέτηση της Ρωσίας κατά της Τουρκίας για τις απειλές της στην Κύπρο λόγω των γεωτρήσεων: Ο Ρώσος πρεσβευτής στην Λευκωδία, Βιατσεσλάβ Σούμσκι δήλωσε ότι "Από την αρχή τοποθετηθήκαμε αρκετά ξεκάθαρα πάνω στο θέμα, υποστηρίζουμε πλήρως το κυριαρχικό δικαίωμα των Κυπρίων για έρευνες και εκμετάλλευση των φυσικών πόρων, αυτό (το δικαίωμα) είναι σε πλήρη εναρμόνιση με το διεθνές δίκαιο και τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς και καμία αμφιβολία δεν υπάρχει περί τούτου. Η στάση της Τουρκίας γενικότερα έναντι της Κϋπρου δεν είναι πολύ σοφή" τόνισε χαρακτηριστικά. 
   
Σε ερώτηση, εάν η Κύπρος πρέπει να αναμένει οτιδήποτε από την διεθνή κοινότητα επί του θέματος, απάντησε ότι "Η κατάσταση δεν νομίζω ότι μπορεί να οδηγήσει σε "θερμό" επεισόδιο" είπε.
Όσο για την κάθοδο του ρωσικού στόλου στην περιοχή, ομολόγησε ότι έχει αιφνδιαστεί από την απόφαση και τόνισε ότι "Αυτό είναι κάτι εντελώς νέο για μένα, δεν έχω οτιδήποτε επίσημο επί του θέματος μέχρι στιγμής", είπε ο Ρώσος Πρέσβης και επιφυλάχθηκε να ενημερωθεί επί του θέματος και να τοποθετηθεί.