Tri-Anthropo-Type Paschalidis


Γιώργος Πασχαλίδης

Η εγκαθίδρυση του φόβου πλέον, ώθησε τους ανθρώπους αντί να απολαμβάνουν, να τρέχουν και να αποθηκεύουν ώστε να έχουν για το αβέβαιο πια μέλλον. Αυτός είναι ο φόβος. Να ταξιδεύει η σκέψη, να ψάχνει στο μέλλον, και να καταλήγει να βασανίζεται για πιθανούς κινδύνους που ΘΑ προκύψουν, τους οποίους γιγαντώνει, δημιουργώντας …φαντάσματα!

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Η χώρα μου λέγεται Ελλάς!!!

Η χώρα μου λέγεται ΕλλάςΓράφει ο Αντώνης Ανδρικάκης
Πριν από μερικά χρόνια στο αρχείο της ΕΡΤ (που είναι θησαυρός ανεκτίμητος) βρήκα μία παρτιτούρα για ένα

συμφωνικό έργο που επρόκειτο να εκτελεστεί από την ορχήστρα  στην κατοχή. Στο κάτω μέρος υπήρχε μία σφραγίδα. Έγραφε«εγκρίνεται-Βέρμαχτ-νοτιοανατολικός τομέας». Ανατρίχιασα. Και σήμερα το θυμήθηκα. 

Προσέξτε το όνομα. Λέγεται Ελλάς. Επαναλαμβάνω λέγεται Ελλάς. Δεν λέγεται νοτιοανατολικός τομέας κανενός Ράιχ. Σημειολογικά ο κύριος με την κόκκινη περούκα που ήρθε να μας «αναπτύξει», λέγεται Ράιχτσχαρτ. Οι ξένοι μιλάνε για μας χωρίς εμάς. Πείτε με εσωστρεφή, ιδιόρρυθμο και υπερβολικό.  

Είναι μεγάλο το οικονομικό πρόβλημα των Ελλήνων. Πιο μεγάλο όμως είναι το όνομα. Την λένε Ελλάδα. Και δεν κατοικεί στο σούσι που τρώει ο πρωθυπουργός της στην Κηφισιά, ούτε στις αυτοκρατορικές ανοησίες τουαντιπροέδρου της κυβερνήσεως, ούτε στην νιρβάνα των υπουργών της κυβερνήσεως, ούτε στην δείλια τωνβουλευτών της κυβερνήσεως. Την λένε Ελλάδα και μου είναι αδύνατον αυτή τη στιγμή να σας πω που κατοικεί χωρίς να κλάψω. Αφήστε που εσείς οι εξουσιαστές δεν θα καταλάβετε. 

Είστε τόσο απασχολημένοι με την σωτηρία της. Δεν την σώζετε και το ξέρετε. Την κάνετε νοτιοανατολικό τομέα ενός άλλου Ράιχ. Και το ξέρετε. Και όταν εσείς  θα φύγετε με τα ελικόπτερα, θέλω ακόμα να την λένε Ελλάδα. Θέλω να παραδώσω στο παιδί μου αυτή την χώρα όταν φύγω. Και όχι την φαντασίωση ενός καταθλιπτικού βουτυρόπαιδου που η μοίρα του φέρθηκε τόσο σκληρά.  Αυτό το χωράφι είναι δικό μου και του παιδιού μου. Έχω πληρώσει όλους μου τους φόρους και έχω εκπληρώσει όλες μου τις υποχρεώσεις για αυτό. Προσέξτε το όνομα. ‘Όλοι οι πολιτικοί και οι παπαγάλοι. Λέγεται Ελλάς. Και δεν ξέρετε με τι παίζετε. Έχει επιβιώσει με πολύ χειρότερους «σωτήρες» από εσάς… Φοβάμαι μόνο επειδή έχετε τα μέσα, μήπως κάνετε μεγαλύτερη ζημιά από το μπόι σας.

Ήθελα όταν θα πίνετε το σάκε στα Γιαπωνέζικα του Μανχάταν, του Καναδά ή του Λονδίνου, εγώ να πίνω τα τσίπουρά μου με τους φίλους μου στην πατρίδα μου που την λένε Ελλάδα και όχι νοτιοανατολικό τομέα κάποιου Ράιχ…..

γιατί σε λέγανε «εθνικιστή

Κατάλαβες τώρα… γιατί σε λέγανε «εθνικιστή» όταν έλεγες πως αγαπάς την Πατρίδα σου; Για να την πουλήσουν πιο εύκολα. Γι’ αυτούς κάθε λέξη που αρχίζει από
-εθν και -ελλ ήταν και είναι εμπόδιο όταν ακούγεται μέσα στο μαντρί τού «εκσυγχρονισμού» που μας μπουζούριασαν. Κατάλαβες τώρα… γιατί σε λέγανε «ρατσιστή»; Γιατί σε πολύ λίγο δεν θα είσαι ιδιοκτήτης τής πατρίδας σου· θα..... είσαι ένας κάτοικος μιας χώρας που θα ανήκει στους παγκόσμιους τραπεζίτες και στους υπαλλήλους τους, οι οποίοι παριστάνουν την… κυβέρνηση.

Κατάλαβες τώρα γιατί πριονίσανε την... παιδεία και την υποβάθμισαν σε «εκπαίδευση»; Για να σε κάνουν υπαλληλάκο των 3,60. Να σε βάλουν πίσω από τον πάγκο των μπακάλικών τους που απλώσανε στη χώρα σου, να σερβίρεις καφέδες και να πηγαίνεις με το παπί πίτσες στα πάρτι τού Χριστοφοράκου.
Κατάλαβες τώρα γιατί κατέστρεψαν μεγάλες υγιείς ελληνικές βιομηχανίες (ΙΖΟΛΑ, ΠΙΤΣΟΣ, ΕΣΚΙΜΟ, ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΠΑΤΡΑΙΚΗ, AΙΓΑΙΟ, ΧΡΩΠΕΙ, ΠΥΡΚΑΛ) και έκαψαν σε διάστημα 2 μηνών μεγάλα ελληνικά πολυκαταστήματα (ΜΙΝΙΟΝ, ΚΑΤΡΑΝΤΖΟΣ ΣΠΟΡ, ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΛΑΟΥΔΑΤΟΣ); Για να βρουν άνετα χώρο, χωρίς προσπάθεια, τα δικά τους μπακάλικα που διαφορετικά δεν θα μπορούσαν να μπουν στην ελληνική αγορά…
Κατάλαβες τώρα γιατί σου δίνανε τζάμπα κάρτες οι τράπεζες; Για να σου πάρουν το πατρικό σου. Δεκάρα δεν δίνανε για τις δόσεις σου. Με χαρτιά τυπωμένα σου πήραν και σου παίρνουνε το σπίτι, το χωράφι, το μαγαζί.
Κατάλαβες τώρα γιατί σε χώσανε στο χρηματιστήριο; Όταν ένας πρωθυπουργός της χώρας προέτρεπε τον απλό κόσμο να βάλει το κομπόδεμά του στο στημένο παιγνίδι τού χρηματιστηρίου, δεν εννοούσε ακριβώς τις παραγωγικές επενδύσεις, αλλά τον τζόγο. Κατάλαβες τώρα ότι κάποιοι γίνανε πάμπλουτοι σε μια νύχτα ανταλλάσσοντας τον πλούτο σου, τον ιδρώτα σου, με αέρα;
Κατάλαβες τώρα γιατί γουστάρουν τόσο την… «ελεύθερη αγορά»; Για να κλείσει ο μπακάλης τής γειτονιάς και να στέλνεις τον κόπο σου στα μεγαλομπακάλικα τής Γερμανίας. Σε βγάλανε, ψαράκι, από τη γυάλα σου και στη συνέχεια σε πέταξαν στον ωκεανό με τα σκυλόψαρα, που έχουν τους δικούς τους κανόνες… διατροφής.
Κατάλαβες τώρα γιατί αγαπάνε τους «μη νόμιμους μετανάστες» τόσο πολύ οι εκλεγμένοι «αλήτες» μας; Για να κάνουν με τη δυστυχία εκείνων κι’ εμάς δυστυχισμένους.
Κατάλαβες τώρα, ψαράκι, πόσο αξίζει η γυάλα σου; Γιατί αυτή είναι η καλύτερη γωνιά στον κόσμο – το καλύτερο οικόπεδο – και την κοστολογούν μόλις 300 δις συμπεριλαμβανομένων και των… αρχαιοτήτων.
Κατάλαβες τώρα γιατί αλλάζουν το ονοματάκι στην Εθνική σου Οδό; Θέλεις 20 ευρώ πλέον για να πας από Αθήνα στη Θεσσαλονίκη χρησιμοποιώντας την Εθνική σου Οδό, ενώ ήταν υποχρέωση τού κράτους να την κατασκευάσει και όχι να την ξεπουλήσουν στον κάθε «όμορφο» που παριστάνει τον… εργολάβο.
Κατάλαβες τώρα γιατί σου πουλάνε φθηνά τα… χαζοκούτια; Για να σε κάνουν να τρως κουτόχορτο στα λιβάδια των… σήριαλ. Για να σε πετάνε μπαλάκι από τη μεσημεριανή χαζοβιόλα στον απογευματινό πληρωμένο τελάλη της προπαγάνδας τους. Από το πρωί μέχρι το βράδυ μια θλιβερή παρέλαση υπερεκτιμημένων «τίποτα», με καμιά ειδικότητα, στον αέρα.
Κατάλαβες τώρα γιατί πρέπει το ζευγάρι να δουλεύει σε δυο δουλειές, ενώ ο παππούς θα πρέπει να δουλεύει ακόμα και στα… 70 του; Για να μεγαλώνουν τα παιδιά μόνα τους χωρίς κανένα προσανατολισμό και αρχές. Για να χαθεί η «καταραμένη» φυλή σου. Τούτο το ξέρουν πολύ καλά και γι’ αυτό προωθούν την… υπογεννητικότητα.
Κατάλαβες τώρα γιατί στη Βουλή δεν μπαίνει κανένας σοβαρός άνθρωπος; Επειδή αυτός δεν θέλει ν’ ανήκει στον θίασο των 300 που προδιαγράφουν οι κομματικές λίστες, τις οποίες συντάσσουν κυρίαρχα οι ντόπιοι τοποτηρητές της παγκοσμιοποίησης μαζί με τις «άγιες οικογένειες» τού τόπου. Έτσι, στο θέατρο που λέγεται… Βουλή, δεν θα βρείτε σήμερα σχεδόν κανέναν από τους λαμπρούς Έλληνες διανοητές και επιστήμονες, επειδή δεν είναι… θεατρίνοι.
Κατάλαβες τώρα γιατί τα κάνουν όλ’ αυτά; Επειδή είναι υπεύθυνοι για τον κάθε ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ…ΓΕΝΝΗΘΕΙ, για την κάθε ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ…ΓΕΝΝΗΘΕΙ. Γιατί δεν θέλουν άλλους Έλληνες σ’ αυτόν τον τόπο. Ούτε στο γένος, ούτε στη σκέψη.
ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ! Οι κύριοι αυτοί και τα όργανά τους συντελούν μια νέα μορφή γενοκτονίας στην πατρίδα σου και το ξέρουν πάρα πολύ καλά, επειδή αυτοί είναι εκείνοι που τη σχεδίασαν και την εκτελούν!
Αντί να στεναχωριέσαι για το σκοτάδι, άναψε ένα φως...

Η Γαλλία στέλνει πολεμικά σκάφη απέναντι από τον τουρκικό Στόλο

ImageΜετά την κόντρα Νικολα Σαρκοζι και Ερντογάν με αφορμή τις δηλώσεις του πρώτου για την αρμενική γενοκτονία, η Γαλλία στέλνει στην
περιοχή της γεώτρησης του οικοπέδου 12 μία κορβέτα F792 Premier-Maître L'Her κλάσης D'Estienne d'Orves η όποια κομίζει μήνυμα προς την Άγκυρα ότι δεν θα επιτρέπουν από το Παρίσι ενέργειες από την πλευρά της Άγκυρας που ξεφεύγουν της διεθνούς νομιμότητας.
Είναι η πρώτη φορά μετά την δεκαετία του 1970 που ο γαλλικός Στόλος λαμβάνει θέση απέναντι από τον τουρκικό όπως είχε πράξει στην κρίση το Χόρα το 1976.
Βέβαια θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι η Γαλλία είναι άμεσα ενδιαφερόμενη για δύο οικόπεδα της κυπριακής ΑΟΖ και ήδη  γαλλική πετρελαϊκή εταιρεία έχει αγοράσει αποτελέσματα ερευνών στην περιοχή από την κυπριακή κυβέρνηση.
Το γαλλικό πλοίο ουσιαστικά εκτελεί αποστολή προβολής ισχύος στην Αν. Μεσόγειο στέλνοντας το κατάλληλο μήνυμα στον κατάλληλο αποδέκτη. Τελικός προορισμός του πλοίου θα είναι ο ινδικός Ωκεανός όπου η κορβέτα θα συμμετάσχει στην ευρωπαϊκή επιχείρηση Αταλάντα. 

ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ Ο ΑΛΒΑΝΟΣ... ΚΟΒΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ...

Κεραυνός εν αιθρία στην Κατερίνη! Ενας Αλβανός υπήκοος, απόγονος παλαιών κατοίκων της περιοχής, κατέθεσε αγωγή εις βάρος του ελληνικού Δημοσίου, με την οποία ζητεί να του δοθεί κληρονομικώ δικαίω η… μισή πόλη!

Ο… ουρανοκατέβατος «κληρονόμος» υποστηρίζει ότι μια περιοχή έκτασης 300 στρεμμάτων στον συνοικισμό των Καταφυγιωτών ανήκε σε μακρινό συγγενή του, ο οποίος είχε χτίσει έναν… τεκέ του 18ου αιώνα!

Ο Ταχίρ Τσεπάνι, όπως λέγεται ο διεκδικητής, έχει εξουσιοδοτηθεί από άλλους τέσσερις ομοεθνείς του, που επίσης υποστηρίζουν ότι είναι νόμιμοι κληρονόμοι μέρους της περιοχής. Στην αγωγή, που προκάλεσε… τρικυμία στο υπουργείο Οικονομικών, υποστηρίζουν ότι δεν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες από τον νόμο διαδικασίες, όταν το ελληνικό Δημόσιο απαλλοτρίωσε την περιοχή που ανήκε σε συγγενείς του, με αποτέλεσμα να μην αποζημιωθούν!

«Σύμφωνα με το Ν.Δ. 145/1946, άρθρο 10, παρ. 1, η διά την απαλλοτρίωσιν αποζημίωσις καταβάλλεται εις τον δικαιούχον το βραδύτερον εντός έτους από της εν τω ακινήτω εγκαταστάσεως του Δημοσίου. Μέχρι σήμερα οι νόμιμοι κληρονόμοι του άνω κληρονομουμένου μας, ιδιοκτήτη της ως άνω έκτασης δεν έχουμε αποζημιωθείΕπειδή παρήλθε το έτος από την εγκατάσταση του Δημοσίου στο ακίνητο χωρίς να καταβληθεί η καθορισθείσα αποζημίωση από τον υπόχρεο, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις και την πάγια νομολογία των δικαστηρίων, αίρεται αυτοδίκαια η αναγκαστική απαλλοτρίωση» αναφέρεται στην αγωγή.

Ο Αλβανός ενάγων διεκδικεί ένα μουσουλμανικό τζαμί και το σύνολο των κτισμάτων στον συνοικισμό Καταφυγιώτικα.

Στην εκδίκαση της αγωγής εκτός από το υπουργείο Οικονομικών θα παρασταθεί με δικηγόρο και ο δήμος Κατερίνης. Οπως είπε στην «Espresso» ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Ζήνων Σατραμέζης, το θέμα αφορά το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο ζήτησε τη βοήθεια του δήμου Κατερίνης:
«Εμείς, ως ενδιάμεσοι κρίκοι, κάναμε κάποιες κινήσεις για λόγους ευαισθησίας. Στείλαμε τα απαραίτητα έγγραφα και τα στοιχεία που μας ζήτησε το υπουργείο προκειμένου να ισχυροποιήσει τη θέση του απέναντι στον αλλοδαπό. Οι περαιτέρω κινήσεις είναι δικές τους. Εμείς κάναμε ό,τι έπρεπε και τώρα περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει, αν και εκτιμώ πως η κατάσταση θα παραμείνει ως έχει» τόνισε και επισήμανε ότι οι κάτοικοι των Καταφυγιωτών δεν φοβούνται ούτε νιώθουν ανασφάλεια για το τι πρόκειται να συμβεί με τον συνοικισμό τους.

Ο συνοικισμός Καταφυγιωτών δημιουργήθηκε για την αποκατάσταση των κατοίκων που ξεριζώθηκαν από το αρχικό Kαταφύγι, το οποίο βρίσκεται σε υψόμετρο 1.500 μέτρων και έχει χαρακτηριστεί «μπαλκόνι των Πιερίων».

Το όμορφο κεφαλοχώρι πλήρωσε ακριβά την Εθνική Αντίσταση κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Την παραμονή Χριστουγέννων του 1943 οι Γερμανοί κατακτητές το κατέκαψαν απ’ άκρη σ’ άκρη και εκτέλεσαν είκοσι δύο κατοίκους. Όσοι σώθηκαν, σκόρπισαν στα βουνά και σε άλλα χωριά.
Μιλώντας στην «Espresso» ο κοινοτάρχης του χωριού Καταφύγι που βρίσκεται στην Κοζάνη και από το οποίο έφυγαν οι πρώτοι κάτοικοι που δημιούργησαν τον συνοικισμό των Καταφυγιωτών στην Πιερία Γιάννης Τζέλας είπε: «Από το 1955, οπότε και δημιουργήθηκε ο συνοικισμός, ανήκει στην Κατερίνη και σήμερα κατοικείται από περίπου 2.500 κατοίκους. Στον χώρο αυτό παλαιότερα ζούσε ένας Αλβανός, ο οποίος είχε στην κατοχή του μια μεγάλη έκταση. Τώρα κάποιος ανιψιός ή εγγονός του έχει κινήσει διαδικασίες για να διεκδικήσει την έκταση στην οποία υπάρχει ένας τεκές και η οποία εκτείνεται σε περίπου 300 στρέμματα.»

Όταν ακόμα και ο Αλβανός ΥΠΕΞ μας «δουλεύει»

ImageΜε μία συνέντευξη η οποία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως πρόκληση από την Ελλάδα ο ΥΠΕΞ της Αλβανίας μαςυπενθύμισε για τον τρόπο με τον οποίο κάποιοι κύκλοι στην γειτονική χώρα αντιλαμβάνονται τις σχέσεις των δύο χωρών.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της αλβανικής εφημερίδας Gazeta Squiptare ο ΥΠΕΞ της γειτονικής χώρας δήλωσε ότι η κυβέρνηση του είναι «πρόθυμη να βοηθήσει οικονομικά τους Έλληνες μετανάστες στην αναπτυσσόμενη Μεγάλη Αλβανία».
Με αυτό το όχι και τόσο αθώο σχόλιο του ο Αλβανός ΥΠΕΞ έστειλε στους Έλληνες πολιτικούς, εάν οι δηλώσεις του έχουν αποτυπωθεί σωστά από την εφημερίδα, δύο μηνύματα. Το πρώτο μήνυμα είναι ότι ακόμα και οι υπουργοί της φτωχότερης χώρας της Ευρώπης βλέπουν την απόλυτη εξαθλίωση των Ελλήνων εργαζομένων και τον εξευτελισμό που έχουν υποστεί από την απερίγραπτη τάση της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας να αυτομαστιγώνεται ελπίζοντας στην συγχώρεση των αμαρτιών του ελληνικού λαού από την ΕΕ.
Από την άλλη πλευρά το δημοσίευμα αυτό εάν τελικά ανταποκρίνεται σε αυτά που δήλωσε ο ΥΠΕΞ της Αλβανίας αποκαλύπτει τον εξωπραγματικό αναθεωρητικό Αλβανικό μεγαλοιδεατισμό της Μεγάλης Αλβανίας τον οποίοι οι προοδευτικές και σύγχρονες ακαδημαϊκές και πολιτικές δυνάμεις επιδεκτικά αγνοούν.
ΚΑΙ ΛΕΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ..ΑΣ ΠΑΡΕΙ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ....ΧΩΡΑ ΤΟΥ.
 ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ..ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟΘΗΚΗ ΛΗΣΤΩΝ-ΒΙΑΣΤΩΝ...ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝ
.ΠΑΡΤΟΥΣ ΡΕ ΒΛΑΚΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΔΩ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΘΕΛΑΜΕ.
ΚΟΙΤΑ ΤΗΝ ΚΑΜΠΟΥΡΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΕ ΜΕ ΕΜΑΣ.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΙΑ ΤΟ ΧΑΒΙΑΡΙ ..ΜΕ ΤΑ ΣΚΑΤΑ.