Tri-Anthropo-Type Paschalidis


Γιώργος Πασχαλίδης

Η εγκαθίδρυση του φόβου πλέον, ώθησε τους ανθρώπους αντί να απολαμβάνουν, να τρέχουν και να αποθηκεύουν ώστε να έχουν για το αβέβαιο πια μέλλον. Αυτός είναι ο φόβος. Να ταξιδεύει η σκέψη, να ψάχνει στο μέλλον, και να καταλήγει να βασανίζεται για πιθανούς κινδύνους που ΘΑ προκύψουν, τους οποίους γιγαντώνει, δημιουργώντας …φαντάσματα!

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ φαινόμενο!!!

Είδαν άμμο στη θάλασσα, και η άμμος επέπλεε στην επιφάνεια της θάλασσας.image001.jpg
image002.jpg
Αυτό δεν είναι παραλία, είναι η άμμος που επιπλέει στην επιφάνεια της θάλασσας.
image003.jpg
image004.jpg
image005.jpg
Η γραμμή που δημιούργησε το σκάφος πλέοντας και σχίζοντας την άμμο που επιπλέει.
image006.jpg
image007.jpg
image008.jpg
Και ξαφνικά, στάχτη και ατμός ξεκίνησε να βγαίνει από τη θάλασσα.
 
Και ενώ το πλήρωμα του σκάφους κοιτούσε κατάπληκτο!!

image009.jpg
Ένα νέο νησί δημιουργήθηκε..
image011.jpgimage010.jpg
image012.jpg
Μια στήλη από μαύρη στάχτη.
image013.jpg
Η έκρηξη του ηφαιστείου Tonga, όπως την είδε το πλήρωμα του σκάφους το Νοέμβριο του 2008.
image014.jpg
Σκεφτείτε το πώς μπορεί να αισθάνθηκαν, όντας οι πρώτοι που είδαν το νέο νησί να γεννιέται από το πουθενά.
image015.jpg
Μητέρα φύση. Τα λόγια είναι περιττά

ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΟΙ ΛΑΟΙ;-ΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΠΡΟΒΑΤΑ;

vghdfjhΑπό ότι βλέπουμε, η διεθνής κοινή γνώμη, είναι αδύνατον να μπορέσει να διακρίνει το παγκόσμιο σχέδιο παγκόσμιας αγελαδοποίησης, αφού η παγκόσμια κοινή γνώση και πληροφόρηση βασίζεται αποκλειστικά σχεδόν στα ΜΜΕ και ειδικά στην τηλεόραση.
Παρά το ότι το διαδίκτυο έχει διαδοθεί αρκετά, είναι πολύ μικρός ο αριθμός εκείνων που ενημερώνονται από αυτό, αφού οι περισσότεροι το χρησιμοποιούν για χαβαλέ και αγορές. Πλην τούτου, λίγοι είναι εκείνοι που ενημερώνονται από τις ιστοσελίδες "εναλλακτικής" ενημέρωσης, αφού οι ενημερωτικές ιστοσελίδες που σημειώνουν μεγάλη επισκεψιμότητα, είναι αυτές που έχουν χρήμα για πολλούς υπαλλήλους και βέβαια προσφέρουν τις ίδιες ειδήσεις με την τηλεόραση.
Ποιός φταίει όμως για την παγκόσμια ύπνωση των λαών; Όταν πέφτει κανείς σε μία καλά στημένη παγίδα, ευθύνεται αυτός που την έστησε. 'Οταν όμως κάποιος πάει και πέφτει στην ίδια παγίδα ξανά και ξανά και ξανά, τότε φταίει ο ίδιος.
Το βάρος επομένως πέφτει βαρύ πάνω στους ώμους των παγκόσμιων δούλων και όχι των δεσμοφυλάκων τους. Στην ερώτηση, τώρα, αν υπάρχει περίπτωση να ξυπνήσουν οι λαοί, η απάντηση είναι εύκολη και σαφής και τελεσίδικη. ΟΧΙ.
Ο λόγος της μη αφύπνισης είναι το ότι όλοι εκείνοι που υποτίθεται έχουν κύρος και εισακούονται, φροντίζουν να μην γίνονται γραφικοί, δηλαδή να μη λένε τίποτε που θα έθετε σε κίνδυνο την υπόληψή τους, αλλά και την επαγγελματική τους καριέρα και σε ορισμένες περιπτώσεις τη ζωή τους. Ο κεντρικός όμως λόγος της μη αφύπνισης είναι το ότι όλοι έχουν βολευτεί στον κόσμο της απάτης και κανένας δεν θέλει να δει την αλήθεια και όλοι τρομαγμένοι προτιμούν τον περιορισμένο χώρο στον οποίο ζουν και τα περιορισμένα δικαιώματα που δήθεν τους δίνουν και συνεχίζουν να μένουν τρομαγμένη στην ψεύτικη ρουτίνα τους και δεν τολμούν να σκεφθούν καν ότι υπάρχει έστω περίπτωση να ζούμε όλοι σε ένα τεράστιο στρατόπεδο συγκέντρωσης.
Κανείς  δεν μιλάει

Οι αυθεντικές σημειώσεις του Νέυτωνα, γραμμένες στα ελληνικά!

Η βιβλιοθήκη του πανεπιστημίου του Κέμπριτζ δημοσίευσε ένα ψηφιοποιημένο σημειωματάριο του Νέυτωνα, όσο αυτός ήταν προπτυχιακός φοιτητής στο Trinity College, από το 1661 έως το 1665 περίπου. Περιλαμβάνει πολλές σημειώσεις από τις σπουδές του, αλλά και το σημαντικότερο, τις δικές του εξερευνήσεις στα μαθηματικά, τη φυσική και τη μεταφυσική. Οι σημειώσεις κρίθηκε ότι «Δεν ταιριάζουν να τυπωθούν» από τον επιβλέποντα του Νεύτωνα και παρουσιάστηκαν στη βιβλιοθήκη από τον κόμη του Πόρτσμουθ το 1872.


Το σύνολο των σημειώσεων είναι γραμμένες στα ελληνικά! Μπορείτε να δείτε ολόκληρο το σημειωματάριο εδώ.

Αυτό το σημειωματάριο περιέχει αρκετές κενές σελίδες και έχει χρησιμοποιηθεί από τον Νεύτωνα και από τις δύο πλευρές. Η παρουσίαση εμφανίζει το σημειωματάριο σε μια λογική σειρά ανάγνωσης και περιλαμβάνει ένα διάσημο τμήμα (σελίδες 88-135), όπου ο Νεύτωνας οργανώνει τις σημειώσεις του με τίτλο «Questiones quaedam philosophiae» (ορισμένα φιλοσοφικά ερωτήματα).

Πάει για «φούντο» και η Κίνα;

Του Paul Krugman (nytimes.com)
Σκεφτείτε τα παρακάτω: Η πρόσφατη ανάπτυξη βασίστηκε σε μια τρομερή κατασκευαστική άνθηση, που τροφοδοτήθηκε από τις αυξήσεις στις τιμές ακινήτων, και που δείχνει όλα τα χαρακτηριστικά μιας κλασικής φούσκας.
Υπήρξε πιστωτική έκρηξη, με την περισσότερη ανάπτυξη να μην γίνεται μέσω της παραδοσιακής τραπεζικής επιχειρηματικότητας, αλλά μέσω «σκιωδών τραπεζικών πρακτικών», άνευ κρατικού ελέγχου, και άνευ κρατικών εγγυήσεων.


Η φούσκα αυτή άρχισε να σπάει, και τώρα υπάρχουν φόβοι για μια πραγματική κρίση προ των πυλών.
Μήπως περιγράφω την εικόνα της Ιαπωνίας στα τέλη της δεκαετίας του `80;
Ή μήπως αυτήν της Αμερικής το 2007;
Όχι, μιλάω για την σημερινή Κίνα, η οποία τείνει να μετατραπεί στο νέο προβληματικό (οικονομικά) σημείο του πλανήτη.
Η μελέτη της οικονομίας της Κίνας είναι σχετικά δύσκολη υπόθεση, επειδή κανένας δεν ξέρει τι ακριβώς συμβαίνει. Τα περισσότερα στατιστικά οικονομικά στοιχεία είναι … επιστημονική φαντασία, αλλά αυτά της Κίνας είναι σκέτη φαντασία. Ακόμη και οι ειδικοί στα κινεζικά, έχουν ο καθένας διαφορετική άποψη.
Πάντως, ακόμη και τα επίσημα στοιχεία του Πεκίνου προκαλούν προβληματισμό. Μάλιστα, τα πιο πρόσφατα στοιχεία είναι τόσο δραματικά, που σημαίνουν την ανάγκη συναγερμού.
Ο κορυφαίος Αμερικανός οικονομολόγος και βραβευμένος με το Βραβείο Νόμπελ Οικονομικών Επιστημών, Paul Krugman
Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο των τελευταίων ετών ήταν το ότι η κινεζική κατανάλωση των νοικοκυριών υστερούσε κατά πολύ της γενικότερης ανάπτυξης. Σήμερα είναι στο ποσοστό του 35% του ΑΕΠ. Δηλαδή το μισό από το αντίστοιχο των ΗΠΑ.
Συνεπώς, ποιος αγοράζει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που παράγει η χώρα;
Εμείς.
Η Κίνα στηρίζεται στα εμπορικά της πλεονάσματα για να κρατήσει ζωντανό το επίπεδο παραγωγής. Παράλληλα όμως υπάρχει μεγάλη έμφαση στον επενδυτικό τομέα, που έχει φτάσει στα μισά του ΑΕΠ.
Το ερώτημα που τίθεται είναι, αφού η καταναλωτική ζήτηση είναι χαμηλή, που πάνε οι επενδύσεις; Σε μια όλο και διογκούμενη φούσκα ακινήτων. Οι επενδύσεις Real estate διπλασιάστηκαν σε ποσοστό επί του ΑΕΠ από το 2000. Αποτελούν πάνω από το 50% των συνολικών κινεζικών επενδύσεων. Και σίγουρα, η υπόλοιπη αύξηση οφείλεται σε επιχειρήσεις που αναπτύχθηκαν πουλώντας υλικά στις κατασκευαστικές εταιρίες.
Είναι όμως ο κατασκευαστικός τομέας και αυτός των ακινήτων φούσκα;
Παρουσιάζει όλες τις απαραίτητες ενδείξεις. Όχι μόνο τις αυξανόμενες τιμές, αλλά και τον κερδοσκοπικό πυρετό που έζησε πρόσφατα και η Αμερική (βλ. Φλόριντα).
Υπάρχει και μια άλλη ομοιότητα με την αμερικανική εμπειρία: Όσο αυξάνονταν η πίστωση, το μεγαλύτερο μέρος της δεν προέρχονταν από τις τράπεζες, αλλά από το ανεξέλεγκτο και απροστάτευτο σκιώδες τραπεζικό σύστημα, με μια μόνο διαφορά. Στην Αμερική, οι σκιώδεις τραπεζικές δραστηριότητες περνάνε μέσα από υψηλού κύρους επιχειρηματικά και τραπεζικά ονόματα της Wall Street, μέσω σύνθετων χρηματοπιστωτικών προϊόντων.
Στη περίπτωση της Κίνας οι δραστηριότητες αυτές διεκπεραιώνονται από «υπόγειες» τράπεζες, και ενεχυροδανειστήρια.
Οι συνέπειες όμως είναι οι ίδιες. Όπως στην Αμερική, έτσι και στην Κίνα, το χρηματοπιστωτικό σύστημα είναι πολύ πιο ευάλωτο από ότι δείχνουν τα επίσημα τραπεζικά στοιχεία.
Τι θα πάθει η Κίνα, και ο κόσμος, μόλις σπάσει η φούσκα αυτή; Κάποιοι αναλυτές είναι αισιόδοξοι. Η Κίνα, λένε, έχει στιβαρή ηγεσία, που θα κάνει τα πάντα για να αποτρέψει μια πτώση. Εννοείται σαφώς, ότι ελλείψει δημοκρατικών θεσμών, η κινεζική ηγεσία έχει όντως την δύναμη να κάνει ότι χρειαστεί.
Για μένα όμως, το τέλος πλησιάζει. Τα ίδια άκουγα και για την Ιαπωνία το 1980, όταν οι λαμπροί της γραφειοκράτες είχαν (υποτίθεται) τα πάντα υπό έλεγχο.
Αργότερα, κάποιοι μας διαβεβαίωναν πως ούτε η Αμερική κινδυνεύει, ενώ στη πραγματικότητα πάθαμε χειρότερα από όσα έπαθε η Ιαπωνία.
Οι κινεζικές επίσημες διαβεβαιώσεις δεν με πείθουν. Η χώρα κάνει τα πάντα για να τιμωρήσει τους ξένους, επιβάλλοντας δασμούς κλπ. Όταν δηλητηριάζεις το εμπόριο, για χάρη της δικής σου οικονομίας, αυτό δεν αποτελεί νηφάλια οικονομική πολιτική. Εξάλλου, ας μη ξεχνάμε την τεράστια διαφθορά που επικρατεί στη Κίνα, και που σημαίνει ότι αυτό που υλοποιείται σε κάποιο τοπικό επίπεδο, μπορεί να μην έχει καμία σχέση με αυτό που ζητάει το Πεκίνο.
Ελπίζω να μην με περνάτε για κινδυνολόγο. Αλλά δεν μπορώ να το αποφύγω. Η περίπτωση της Κίνας μου θυμίζει όλες τις αποτυχίες που έχουμε δει κι αλλού. Και μια παγκόσμια οικονομία που ήδη γονατίζει από την κρίση της Ευρώπης, σίγουρα δεν χρειάζεται άλλο ένα επίκεντρο οικονομικής δυσχέρειας.