Tri-Anthropo-Type Paschalidis


Γιώργος Πασχαλίδης

Η εγκαθίδρυση του φόβου πλέον, ώθησε τους ανθρώπους αντί να απολαμβάνουν, να τρέχουν και να αποθηκεύουν ώστε να έχουν για το αβέβαιο πια μέλλον. Αυτός είναι ο φόβος. Να ταξιδεύει η σκέψη, να ψάχνει στο μέλλον, και να καταλήγει να βασανίζεται για πιθανούς κινδύνους που ΘΑ προκύψουν, τους οποίους γιγαντώνει, δημιουργώντας …φαντάσματα!

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Η ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΠΟΨΗ - Δημήτρη Καψάλα.
Οι αφύσικες εκδηλώσεις που ακολούθησαν το θάνατο του δικτάτορα της κομμουνιστικής Βόρειας Κορέας, γίνονται αντικείμενο αναλύσεων από τους ειδικούς, που προσπαθούν να εξηγήσουν το φαινόμενο. Υπάρχουν πολλοί που πιστεύουν ότι πρόκειται για υποκριτικές αντιδράσεις, προκειμένου οι πολίτες να επιδείξουν την πίστη τους στο καθεστώς, φοβούμενοι πιθανές διώξεις αν φανεί ότι δεν πένθησαν με τον δέοντα τρόπο που ταιριάζει σε έναν κομμουνιστή ηγέτη.


Ίσως έτσι να συμβαίνει, αλλά ίσως για πολλούς Βορειοκορεάτες η θλίψη να είναι ειλικρινής. Δεν πρέπει δε να εντυπωσιάζει και το γεγονός ότι υπάρχουν πολίτες που σε δηλώσεις τους φαίνεται ότι πιστεύουν πως ζουν σε ευημερούσα χώρα, με υψηλή οικονομική άνθηση.


Ο λόγος αυτής της γνώμης που έχουν πολλοί, είναι ότι αγνοούν πλήρως τα όσα συμβαίνουν εκτός των συνόρων τους. Η βορειοκορεατική τηλεόραση είχε αναγγείλει ότι η χώρα τους είχε αναδειχθεί παγκόσμια πρωταθλήτρια στο ποδόσφαιρο, με νίκη επί της Βραζιλίας!


Παρόμοια ήταν η κατάσταση στην Αλβανία επί κομμουνιστικού καθεστώτος. Τα ραδιοτηλεοπτικά και έντυπα Μέσα μετέδιδαν ειδήσεις και εικόνες της διεθνούς επικαιρότητας, άκρως δυσφημιστικές για τις δυτικές χώρες. Πολίτες να ζητιανεύουν στη Ν. Υόρκη, άστεγους στο Παρίσι κ.ά. παρόμοιες, που με τη γενίκευση δινόταν η εντύπωση πως η Δύση λιμοκτονεί, ενώ η Αλβανία ευημερούσε.


Οι Βορειοηπειρώτες άρχισαν να αντιλαμβάνονται την πραγματικότητα, μόνον όταν η λογοκρισία των επιστολών έγινε κάπως ελαστική, και έβλεπαν τις φωτογραφίες συγγενών τους στην ελεύθερη Ήπειρο, με απορία. Διότι μπορούσαν να κάνουν σύγκριση και προς τον ρουχισμό και προς τις κατοικίες.


Δεν αποκλείεται επομένως, η πλειονότητα των Βορειοκορεατών να πιστεύει πράγματι ότι το βιοτικό τους επίπεδο είναι καλύτερο από αυτό των άλλων χωρών. Το καλό από το καλύτερο μόνον μετά από σύγκριση διαπιστώνεται.


Ως προς τα εκεί συμβάντα, υπό την επιτροπεία του στρατού θα κυβερνά ο Κιμ Γιονγκ Ουν, ο 27χρονος νέος ηγέτης της Βόρειας Κορέας. Ο μεγαλύτερος αδελφός του είχε αποκλεισθεί από τη διαδοχή του θρόνου, όταν ο εκλιπών πατέρας του πληροφορήθηκε πως με πλαστό διαβατήριο επρόκειτο να ταξιδεύσει στην Ιαπωνία για να επισκεφθεί την εκεί… Ντίσνεϋλαντ.


Ο Κιμ Γιονγκ Ουν θα επιτροπεύεται από τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας του και τον θείο του Κιμ Γιονγκ Ιλ. Επομένως, προς το παρόν οι εκκλήσεις των εξόριστων Βορειοκορεατών για μίμηση των αλλαχού «εξεγερμένων», δεν θα εύρουν ανταπόκριση.

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΗΡΩΙΝΗΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΟΛΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ !

Με λένε ΗPωίνη, κάποιοι με φωνάζουν
” Πρέζα” ή ” Άσπρη” ή ” Ζουζού” ή κάποιοι άλλοι ” παραμύθα” , ακόμα και παραμύθα και ” Βασίλισσα” με έχουν πει !!



Έχω πολλά παρατσούκλια άλλα δεν έχει κάμια σημασία έτσι και αλλιώς το αποτέλεσμα μου είναι πάντα το ίδιο, είμαι...

πολύ διάσημο ναρκωτικό σε όλο τον κόσμο.


Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται να προφέρουν το όνομα μου, με γνωρίζουν όλοι, όλο και κάποιο φίλο τους ή συγγενή τους ή γνωστό τους έχω πάρει μαζί μου στο θάνατο.


Έχω σκοτώσει εκατομμύρια ανθρώπους και δεν υπολογίζω τίποτα και κανέναν, ούτε άντρες , ούτε γυναίκες , ούτε νέους , ούτε γέρους , ούτε φτωχούς ή πλούσιους .


Όποιος με πλησίαση τον ” παίρνω” μαζί μου σε ένα ταξίδι με έναν και μόνο προορισμό τον ” θάνατο”. Αυτός είναι εξάλλου ο σκοπός μου, να σκοτώσω όσο πιο πολλούς μπορώ και μέχρι τώρα τα καταφέρνω μια χαρά, άλλωστε έχω βοήθεια, έχω σύμμαχο τον φόβο να μάθουν πια είμαι , την άγνοια που έχει ο κόσμος για εμένα.


Βλέπεις συνήθως ο κόσμος αναγκάζεται να με γνωρίσει τις περισσότερες φορές αφού έχω κάνει ήδη την δουλειά μου και όχι πρίν, κάνεις δεν πιστεύει ότι θα του χτυπήσω την πόρτα και θα αρρωστήσω τα παιδιά του και εκεί ακριβώς εγώ ύπουλα πατάω και όσο ο κόσμος δεν μαθαίνει για έμενα τόσο πιο εύκολα πηγαίνω κοντά τους !


Μου αρέσει να σε παίρνω από το χέρι σε μικρή ηλικία και να σε γνωρίζω στους φίλους και συνεργάτες μου , στα άλλα τα ναρκωτικά και εσύ αργά ή γρήγορα να έρχεσαι στην αγκαλιά μου, αφού σε ετοιμάσουν για έμενα.


Μόλις με δοκιμάσεις γινόμαστε οι καλύτεροι φίλοι, σου παίρνω όλο τον πόνο που σου προκαλούν τα συναισθήματα και η πραγματικότητα της ζωής , που είναι τόσο σκληρή, έρχομαι σαν βάλσαμο στην ψυχή σου , σε κάνω να αισθάνεσαι ανίκανος -η όταν είσαι μακριά μου και βασιλιά όταν είσαι κοντά μου.


Σε παρασέρνω μαζί μου και δεν φοβάσαι τίποτα , σου κάνω παρέα συνέχεια και είναι πολύ εύκολο να σε κάνω να πιστέψεις ότι φταίει το σύστημα , το κράτος , η οικογένεια σου. Έτσι δεν είναι ?


Μέχρι να καταλάβεις τι γίνεται και που έχεις μπλέξει, μέχρι τα πρώτα ίχνη στέρησης εμφανιστούν , όλα είναι μαγικά. Ζεις σε ένα κόσμο ονειρικά πλασμένο και σιγά σιγά έχεις γίνει ολοκληρωτικά δικός μου, τώρα μου ανήκεις, τώρα θα με γνωρίσεις πραγματικά , τώρα χωρίς εμένα δεν μπορείς να κάνεις τίποτα.


Δεν μπορείς ούτε να φας, ούτε να κοιμηθείς , ούτε να δουλέψεις. Δεν μπορείς να κάνεις έρωτα, να ονειρευτείς, ούτε να κουνηθείς, τώρα καταλαβαίνεις ότι με έχεις παντρευτεί και είναι πολύ δύσκολο να με χωρίσεις .


Δεν θα σε αφήσω να φύγεις, έχουμε πορεία μαζί, τώρα θα κάνεις ότι σου πω για να με βάλεις στο σώμα, στις φλέβες, στη μύτη σου.


Βλέπεις είμαι παρα πολύ ακριβή, δεν ζητάω μόνο τα χρήματα σου, αυτά που θέλω από εσένα είναι και η ψυχή σου , το πνεύμα σου και το σώμα σου. Θέλω το μυαλό σου να περιστρέφεται μόνο γύρω από έμενα, θέλω οι γύρω σου να σε κοιτάνε με αηδία και να κουνάνε το κεφάλι, να χάσεις κάθε ίχνος αξιοπρέπειας , ελευθέριας και ειλικρίνειας .


Τώρα θέλω να πληγώνεις όποιον σε πλησιάζει, να φέρεις την οικογένεια σου σε απόγνωση μέχρι να την διαλύσεις τελείως, να χάσουν κάθε ελπίδα σωτήριας για εσένα και να μείνεις μόνος-η και πάλι να βρίσκεις παρηγοριά μόνο σε εμένα.


Επίσης θέλω να γεμίσεις δικαστήρια και καταδίκες, αν γίνεται να σαπίσεις σε κάποιο βρώμικο κελί φυλακής ή να ουρλιάζεις για βοήθεια δεμένος σε κάποιο ψυχιατρείο.


Θέλω τα χέρια σου, τις φλέβες σου, το συκώτι σου και το αίμα σου , θέλω τα πάντα από εσένα και τα παίρνω μέχρι να πεθάνεις σε κάποιο ατύχημα ή να ξεζουμίσω ότι έχει απομείνει απο εσένα και να σε βρούνε “μπλε” σε κάποια τουαλέτα ή κάτω απο καμιά γέφυρα, μόνο και πεταμένο.


Όλα αυτά θέλω από εσένα για να σε αφήσω και να πάω σε κάποιον άλλων, είμαι τόσο άπληστη που δεν μου φτάνει τίποτα .


Το μόνο που μισώ και μπορεί να σε πάρει απο έμενα είναι τα “προγράμματα” είναι αυτοί που μένουν ” καθαροί” απο εμένα και αναρρώνουν ενωμένοι , δουλεύουν με τον εαυτό τους και βλέπουν τι τους έχω κοστίσει .


Τους μισώ άλλα έχω μεγάλη υπομονή , αν μείνει κάποιος μόνος θα τον βρώ και θα τον κάνω πάλι δικό μου, μισώ την διαδικασία της αναρρώσης , μισώ τα προγράμματα πλήρης αποχή και αυτούς που ξέφυγαν απο έμενα.


Είμαι η ΗΡΩΙΝΗ και σκοτώνω κάθε μέρα αφού σπείρω μιζέρια και πόνο σε όποιον με γνωρίσει.


Με εκτίμηση
"ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ" Συμβουλευτικό κέντρο εξαρτημένων & συνεξαρτημένων ατόμων.
23920 43443 / 6932 437237
www.aytognosia.com

Η μελέτη που συνθλίβει την προπαγάνδα των τοκογλυφων και η λύση για την Ελλάδα.

ΥΓ μόνο οι κυριότερες κατηγορίες εμφανίζονται στον πινάκα.. κλικ στην εικόνα για μεγένθυση.


Αν τα αποτελέσματα αυτά μου τα έδειχναν σ’ ένα διοικητικό συμβούλιο όλη οι διοίκηση θα πήγαινε στο σπίτι της χωρίς αποζημίωση. Όλα που έχουν γίνει, που έχουν γραφτεί και όλα όσα έχουν πει τα τελευταία τέσσερα χρόνια για την οικονομία της Ελλάδος σ’ ένα πινάκα αριθμών. Γιατί οι αριθμοί λένε την αλήθεια.


Ας τα πάρουμε ένα....


ΕΣΟΔΑ -Τα καθαρά έσοδα του κράτους θα είναι ακριβώς τα ιδία το 2012 όσα ήταν το 2008!!!!!.. Όλη αυτή η φλυαρία, το μελάνι που έχει χυθεί, ο πόνος, οι θυσίες και το Ελληνικό κράτος δεν αύξησε τα έσοδα του. Που είναι τα έσοδα από τους καινούργιους φόρους; Έγιναν καπνός διότι η οικονομική δραστηριότητα ( ΑΕΠ ) έπεσε – απο 246 δις στα 216δις το 2012 (αν πιάσουμε τον στόχο). Αγοράζουμε λιγότερα (ΦΠΑ), τρώμε λιτά, πάει η οικοδομή, κτλ. Με την αύξηση των φόρων λύγησαν την οικονομία. Και το αποτέλεσμα; Τα ίδια έσοδα. Τι κέρδισαν: Μηδέν.


ΔΑΠΑΝΕΣ Στην ιδία περίοδο οι δαπάνες του κράτους αυξήθηκαν κατά 17%. Ας δούμε το γιατί.


Αποδοχές και συντάξεις του δημόσιου τομέα. Το κονδύλι αυτό είναι αυξημένο μόνο 8% μέσα σε μια τετραετία η 2% το χρόνο. Σαν ποσοστό των εσόδων είναι 37%. Στις άλλες οικονομίες το ποσοστό αυτό είναι μεταξύ 30-40%. Τίποτα το συνταρακτικό. Ναι είναι το δημόσιο αναποτελεσματικό, είναι λίγο ακριβό αλλά δεν είναι το πρόβλημα.


Ταμεία. Οι επιχορηγήσεις στα ταμεία ΙΚΑ ΤΕΒΕ ΟΓΑ κτλ αυξήθηκαν την περίοδο αυτή 111% γιατί τα ταμεία είναι άδεια. Οι εισφορές που έχουν είναι λιγότερες λόγο της πεσμένης οικονομικής δραστηριότητας, αποθεματικά δεν υπάρχουν( τα διέλυσαν/τα έφαγαν/ τα φάγαμε μαζί;) και έτσι τα ταμεία δεν έχουν τα χρήματα για τις συντάξεις και την περίθαλψη. Έτσι το κράτος, από τον κρατικό προϋπολογισμό, πρέπει να καλύψει το Έλλειμμα των ΤΑΜΕΙΩΝ. Όταν λένε ότι δεν θα υπάρχουν συντάξεις, αν δεν πάρουμε δάνεια, είναι γιατί αυτοί τα διέλυσαν.


Τόκοι Εδώ υπάρχει μια θεαματική αύξηση 60% σε τέσσερα χρόνια. Είναι φυσικό επακόλουθο γιατί αν δεν αύξησης τα έσοδα και αυξήσεις τις δαπάνες τότε πρέπει να δανειστείς. Περισσότερα γι ‘αυτό μετά.


Δέστε πως όλα έρχονται να δέσουν στους δυο αριθμούς για τους οποίους όλοι μιλούν.


Το ποσοστό του ελλείμματος είναι το έλλειμμα πάνω από το ΑΕΠ. Εδώ έχουμε το σχιζοφρενικό φαινόμενο ότι και το έλλειμμα αυξήθηκε και το ΑΕΠ ελαττώθηκε με το αποτέλεσμα να έχουμε ένα μεγαλύτερο ποσοστό ελλείμματος (Και γ&***%νος και δαρμένος- συγγνώμη για τα αγγλικά αλλά όσο κοιτάζω τους αριθμούς τόσο περισσότερο νευριάζω). Κυνηγάμε την ούρα μας.


Το ποσοστό του πρωτογενούς ελλείμματος είναι το έλλειμμα (δίχως τόκους) πάνω από το ΑΕΠ. Τι μας λέει λοιπόν αυτό. Ότι χωρίς τόκους θα έχουμε μηδέν πρωτογενές έλλειμμα πάνω από το ΑΕΠ το 2012. Το ίδιο και το 2008!!!!.


Ας το δούμε το πρόβλημα από ψηλά.


Οι καινούργιοι φόροι έφεραν μηδέν αποτέλεσμα και οι χορηγήσεις στα ταμεία αυξήθηκαν κατακόρυφα όπως και οι τόκοι. Αυτό σε μια πρόταση είναι όλο το πρόβλημα. Και εδώ παίζεται όλο το παιχνίδι..


Τι κάνουμε για το έλλειμμα των ταμείων ώστε να μην ελαττώσουμε συντάξεις και περίθαλψη και να ελαφρύνουμε τους προϋπολογισμούς στο μέλλον; Ένα μεγάλο μέρος της κρατικής περιουσίας δίνεται στα ταμεία και έτσι αυξάνουμε τα αποθεματικά. Οι αξιοποίηση αυτής της προίκας από σωστούς ανθρώπους αρχίζει να μειώνει το βάρος των ταμείων στον κρατικό προϋπολογισμό. Σε δυο, πέντε, χρόνια θα φύγει αυτό το κονδύλι από τον προϋπολογισμό. Και να παραμείνουμε στην άθλια οικονομική κατάσταση που έχουμε σήμερα θα έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα. Με μια κίνηση. Τα επιτόκια θα πέσουν, θα διαπραγματευτούμε από θέση ισχύος με τους δανειστές και θα αφήσουμε πίσω τους αθλίους να τρώνε τα λεφτά που κλέψανε και όλοι οι άλλοι θα κοιτάξουμε μπροστά.


Και φτάνουμε τώρα στο ζουμί της υποθέσεις.


Την ιδία κρατική περιουσία όμως ζητούν οι καινούργιοι πιστωτές μας (ΕΕ, ΔΝΤ, ομολογιούχοι μετά το κούρεμα) για εγγυήσεις ξερώντας ότι στον φαύλο κύκλο που πέσαμε ποτέ δεν θα μπορέσουμε να τους αποπληρώσουμε. Έτσι η κρατική περιουσία θα είναι στα χέρια τους σε σύντομο χρονικό διάστημα. Και για να έχουν το δικαίωμα να αποκτήσουν εγγυήσεις – και να τις πάρουν αν δεν πληρώσουμε- ζητούν οι συμβάσεις να είναι με το αγγλικό δίκαιο. Έτσι και υπογράψουμε τώρα συμβάσεις με αγγλικό δίκαιο το παιχνίδι τέλειωσε για πολλά χρόνια. Η θα έρθει επανάσταση (το έργο στην Αργεντινή το είδα ασπρόμαυρο. Η καινούργια έκδοση σε 3D. Πάντως το ίδιο έργο είναι)


Δεν ξέρω τι στο διάολο κάνει η αντιπολίτευση και δεν προτείνουν μια απλή λύση. ΠΧ . Όλος ο πλούτος του κράτους ( μετοχές σε εταιρείες, γη, ορυκτός πλούτος κτλ) να δοθεί σ’ ένα καινούργιο φορέα που αυτός θα αναλάβει την επιχορήγηση των ταμείων στο βάθος χρόνου και ΟΧΙ την αποπληρωμή δάνειων η την στηρίξει του κρατικού προϋπολογισμού. Ας παρουσιάσουμε μια διέξοδο στο αδιέξοδο Αξιόλογα, τίμια άτομα να αναλάβουν την διαχείριση και σε πολύ σύντομο διάστημα το κονδύλι δεν θα υπάρχει στον κρατικό προϋπολογισμό. Ξαφνικά πλεόνασμα (και με τους τόκους μεσα). Και κάτι άλλο. Δεν θα μπορεί κάνεις δανειοδότης να ακουμπήσει αυτόν τον πλούτο γιατί θα είναι σ’ άλλο νομικό πρόσωπο. Το μόνο πόσο που θα χρωστάμε με εγγυήσεις από όλο το χρέος θα είναι το πρώτο δάνειο 110 δις από την τρόικα κάτι που υπόγραψαν οι ηλίθιοι. Όλοι οι άλλοι ομολογιούχοι δεν έχουν καμιά εγγύηση. Αν όμως γίνει το κούρεμα και δοθεί δεύτερο δάνειο τότε όλο το χρέος της χώρας θα έχει εγγυήσεις και η κρατική περιουσία χάθηκε.


Έτσι η χαριστική βολή θα έλθει την στιγμή που κάποιος υπογράψει τώρα την σύμβαση δάνειου με αγγλικό δίκαιο.. Αν όμως γίνει, μετά από μια κίνηση ματ όπως περιγράψαμε , υπάρχουν ελπίδες για το μέλλον των παιδιών μας.


Και αυτό θα δείξει “Who is with us or who is against us….”

Αυτά για σήμερα….