Tri-Anthropo-Type Paschalidis


Γιώργος Πασχαλίδης

Η εγκαθίδρυση του φόβου πλέον, ώθησε τους ανθρώπους αντί να απολαμβάνουν, να τρέχουν και να αποθηκεύουν ώστε να έχουν για το αβέβαιο πια μέλλον. Αυτός είναι ο φόβος. Να ταξιδεύει η σκέψη, να ψάχνει στο μέλλον, και να καταλήγει να βασανίζεται για πιθανούς κινδύνους που ΘΑ προκύψουν, τους οποίους γιγαντώνει, δημιουργώντας …φαντάσματα!

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Lilith (Λίλιθ)

Λίλιθ)
lilith.jpg  Θηλυκός νυχτερινός δαίμονας που θεωρείται  ότι μπορεί να κάνει κακό στα μικρά παδιά. Σύμφωνα με "απόκρυφα" κείμενα της καθολικής εκκλησίας η Λίλιθ ήταν η πρώτη γυναίκα του Αδάμ - και όχι η Εύα.
  Διαβάζοντας τα κείμενα αυτά μαθαίνουμε ότο όταν ο  Θεός είχε ήδη δημιουργήσει όλα τα ζωντανά πλάσματα της Γης, έφτιαξε και το ανθρώπινο γένος πλάθοντας τον Αδάμ και την Λίλιθ - το ζεύγος των πρωτόπλαστων - ταυτόχρονα και από τα ίδια υλικά.
 Το ζεύγος ζούσε ευτυχισμένο μέσα στον πανέμορφο κήπο της Εδέμ μέχρι που ο Σατανάς ήρθε να ταράξει την ηρεμία του. Για να το πετύχει αυτό δίδαξε στη  Λίλιθ ότι η ερωτική πράξη δεν είναι μονάχα για αναπαραγωγή αλλά και για απόλαυση. Η Λίλιθ με την σειρά της μετέφερε την γνώση αυτή, στον Αδάμ. Ο Θεός δεν το ενέκρινε, χαρακτήρισε την ερωτική πράξη "απαγορευμένη απόλαυση όταν δεν γίνεται για αναπαραγωγή" και αποφάσισε να διώξει την Λίλιθ από τον κήπο της Εδέμ.

  Η Λίλιθ περιπλανήθηκε μόνη και καταδικασμένη να μην ξαναδεί ποτέ τον Αδάμ και την Εδέμ. Απελπισμένη και ευάλωτη την ξαναβρήκε ο Σατανάς  και  την έκανε "αιώνια ερωμένη" του και Αρχόντισσα του Σκότους. Ο Αδάμ όμως την νοσταλγούσε και ήταν δυστυχισμένος. Τότε ο Θεός αποφάσισε να της δώσει μια δεύτερη ευκαιρία και  έστειλε 3 αγγέλους  τον Σανβί, τον Σανσαβί και τον Σαμεγκελάφνα να βρουν την Λίλιθ και να την φέρουν πίσω. Εκείνη αρνήθηκε αφού  είχε μεταλλαχθεί σε δαίμονα και είχε αποκτήσει εκατοντάδες παιδιά με τον Σατανά.
  Απάντησε στους αγγέλους ότι θα παραμείνει στο Σκότος και  καταράστηκε τα παιδιά και όλους τους απογόνους που θα αποκτούσε ο Αδάμ. Είναι η χρονική στιγμή που - σύμφωνα πάντα με τα "απόκρυφα" της καθολικής εκκλησίας-  ο Θεός δημιούργησε την Εύα για να μην μείνει ο Αδαμ χωρίς σύντροφο και να συνεχιστεί έτσι  το ανθρώπινο είδος.

  Από την ιστορία της Λίλιθ, έμεινε η δεισιδαιμονία να χαράζονται στην κούνια των νεογέννητων - ειδικά των αγοριών - αλλά και στο κρεβάτι των εγκύων γυναικών , τα  ονόματα των τριών Αγγέλων για να κρατήσουν την Λίλιθ μακριά. Κατα μία εκδοχή η Λίλιθ είναι μητέρα των "σεξουαλικών" δαιμόνων Ίνκουμπους  & Σουκούμπους .

Μόρα, o νυχτερινός επισκέπτης που σκορπά τρόμο!

  Έχετε νιώσει ποτέ στον ύπνο σας πως μια σκιά σας πλησιάζει από άγνωστη προέλευση, σας ακινητοποιεί και σας παίρνει την ψυχή; Νιώσατε τον τρόμο, σαν να βρίσκεστε σε πλήρη παράλυση - αβοήθητος - χωρίς καμία ελπίδα για άμυνα; Τι συμβαίνει όταν κοιμόμαστε και ποια άγνωστα πλάσματα-οντότητες μας περιβάλλουν, χορεύοντας τριγύρω μας ενώ εμείς αγνοούμε παντελώς την μορφή και τις προθέσεις τους;
  Πρόκειται για τον κόσμο των σκιών. Έναν κόσμο άυλο και παράλληλο, όπου κατοικεί η γριά μόρα και ο βραχνάς. Για το μυστήριο αυτό έχουν ερευνήσει πολλοί μελετητές του μεταφυσικού.
  Μεταξύ αυτών ήταν ο Γιώργος Μπαλάνος ο οποίος μάλιστα το αναφέρει σαν «έρπουσα σκιά». Υπάρχει ωστόσο μια επιστημονική εξήγηση του φαινομένου ή πρόκειται για ένα μεταφυσικό (μετά-την φύση) γεγονός;  Τι λένε στις προσωπικές τους μαρτυρίες άτομα που έζησαν τον εφιάλτη της «σκιάς» / της «μόρας» και πως το αντιμετώπισαν;
  Ο Τζόναθαν Μπράιτ, έχει ερευνήσει διεξοδικά το θέμα της Μόρας. Μιλώντας στον Γιάννη Μούτσο, αποκαλύπτει τα στοιχεία των ερευνών του και τα συμπεράσματα στα οποία έχει καταλήξει.
"Ποια είναι η γριά Μόρα;"
  "Το φαινόμενο της Μόρας είναι γνωστό από την παράδοση περισσότερο. Είναι κάτι συνηθισμένο και παρατηρείται εδώ και χιλιάδες χρόνια. Η Μόρα είναι το φαινόμενο κατά το οποίο κυρίως όταν ήμαστε ξαπλωμένοι και σε χαλάρωση την  ώρα του ύπνου ή σε υπναγωγικά στάδια, νοιώθουμε μια επίθεση από κάτι ξένο να μας πλακώνει, να μην μας επιτρέπει να αναπνεύσουμε και συχνά αυτό συνοδεύεται από οπτασίες από μορφές σκοτεινές, σκιώδεις. Αυτό είναι που έχει μείνει και στην παράδοση να λέμε σαν Μόρα ή Βραχνά. Είναι το αντίστοιχο του σαξονικού nightmare ενώ η μόρα η βαλκανική είναι το nightmare των άγγλων".
"Ένα πραγματικό φαινόμενο"
 "Πραγματικό είναι με την έννοια του οτιδήποτε αντιλαμβανόμαστε εμείς σαν αληθινό, εγώ θα το ονόμαζα πραγματικό. Η διάκριση του πραγματικού με το αληθινό για μένα είναι λεπτή και δεν έχει να κάνει με το αν κάποιος αντιλαμβάνεται κάτι με τον Α ή με τον Β τρόπο, όσο με τα αν υπάρχει κάτι πραγματικά που να προκαλεί ένα ερέθισμα ώστε ο άλλος να το αντιληφθεί με κάποιο τρόπο. Η επιστήμη το εξετάζει και το διερευνά σαν φαινόμενο το οποίο μπορεί να προκαλείται από τον οργανισμό. Η παράδοση πάλι έχει τις δικές τις ερμηνείες -ότι πρόκειται για ένα πλάσμα το οποίο έρχεται και επιτίθεται. Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση.
  Υπάρχουν διάφορες μορφές που παραδοσιακά μπορεί να παίρνει αυτό το φαινόμενο, όπως, η γριά ή ένα μικρό πλάσμα με ένα σκουφί. Τέτοιες καταγραφές έχουνε γίνει από τον Νικόλαο Πολίτη από τις αρχές του 20ου αιώνα, τέλη 19ου αιώνα. Υπάρχουν παραδόσεις και παραδοσιακές ρύσεις που αφορούν αυτό το πράγμα: λένε ότι «με πλάκωσε η Μόρα» ή «έβγαλα το Βραχνά» ".
"Μόρα - μια συμφωνία σιωπής;"
  "Εκείνο που περιγράφει ένας άνθρωπος που έχει έρθει σε επαφή με την Μόρα είναι ένα βίωμα του. Συνήθως όμως αποφεύγει να το περιγράψει γιατί φοβάται. Είναι συνήθως κάτι που το καταπνίγει. Δεν είναι πολλές φορές που αυτός που βιώνει κάτι τέτοιο -χωρίς κάποιο έναυσμα- θα βγει να μιλήσει αριστερά και δεξιά. Παρόλα αυτά είναι πάρα πολύς ο κόσμος που το βιώνει. Σε μια στατιστική έρευνα που είχε κάνει ο Χάφορντ πριν από 20 χρόνια, έδειξε ότι τουλάχιστον ένα 15% έχει αντίστοιχα βιώματα έστω και μία φορά στη ζωή του και αυτό είναι το βίωμα που μένει στον άνθρωπο και το οποίο θα περιέγραφε.  Το βίωμα είναι αναμφισβήτητο. Δεν είναι ένα παραμυθάκι. Είναι βίωμα".
"Το βίωμα της Μόρας"
 "Αυτό που βιώνει κανείς το αντιλαμβάνεται περισσότερο σαν αίσθηση ότι κάτι του επιτίθεται, κάτι τον πλακώνει, κάτι τον δυσκολεύει να αναπνεύσει. Και συχνά αυτό το κάτι το βλέπει κιόλας με  πολύ συγκεκριμένες μορφές. Μορφές σκιώδεις που συνήθως θυμίζουν κάποιον σκοτεινό κουκουλοφόρο ή -ανάλογα πως την ερμηνεύει κανείς- σαν  γυναικεία μορφή με κουκούλα, μαντίλα ή κάποιος τύπος με καπέλο άλλοτε ημίψηλο άλλοτε σε στυλ καουμπόικο.

  Ουσιαστικά τη σιλουέτα βλέπουνε ή και κάποιο πλάσμα που είναι καθισμένο πάνω τους ή τους πιέζει. Είναι μεγάλη συζήτηση το αν αυτό είναι γέννημα του εγκεφάλου τους  ή είναι κάτι το οποίο έρχεται πραγματικά πάνω τους εκείνη τη στιγμή.  Πιστεύω ότι η αλήθεια είναι κάπου ενδιάμεσα. Η εναλλακτική άποψη των ερευνητών είναι ότι πραγματικά αφορά κάποια άλλα πλάσματα τα οποία μπορεί να είναι οντότητες από κάποιες άλλες διαστάσεις, μπορεί να είναι κάποια δαιμονικά πλάσματα.
  Από την άλλη πλευρά η άποψη της ψυχιατρικής, ψυχολογίας κάνει λόγο για παραίσθηση ουσιαστικά που προκαλείται για τον Α ή Β λόγο από κάποιον μηχανισμό στον άνθρωπο. Ωστόσο η δική μου έρευνα έχει δείξει ότι υπάρχει ένα ερέθισμα εξωτερικό το οποίο επικοινωνεί και εσωτερικά με τον άνθρωπο και η μορφή που βλέπουμε δεν έχει τόση μεγάλη σημασία. Είναι απλά ένα μέσο που επικοινωνούμε με το περιβάλλον, και έτσι το αντιλαμβανόμαστε¨".
"Οι άνθρωποι δεν κοιμούνται όταν βλέπουν την Μόρα"
  "Οι περισσότερες μαρτυρίες λένε ότι η Μόρα εμφανίζεται όταν οι άνθρωποι  είναι ξαπλωμένοι στο κρεβάτι τους σε απόλυτο σκοτάδι. Υπάρχουν και μαρτυρίες για ανθρώπους που δεν έχουν καμία σχέση με αυτά τα στάδια. Βλέπουν αντίστοιχες μορφές σε εντελώς διαφορετικές συνθήκες.
  Κατά κανόνα, σύμφωνα με τις περισσότερες μαρτυρίες συμβαίνει την ώρα που είναι προς τα στάδια πριν και μετά από τον βαθύτερο ύπνο δηλαδή σε υπναγωγικό στάδιο το οποίο είναι ένα λεπτό χρονικό σημείο γιατί την ίδια στιγμή υπάρχει και η ζυγαριά μεταξύ συνειδητού και ασυνειδήτου που αρχίζει και μετακινείται από τη μία και την άλλη μεριά. Προσωπικά πιστεύω ότι είναι μια στιγμή που μπορεί να ανοίξει μία πύλη μέσα από την οποία μπορείς να επικοινωνήσεις με κάποιον άλλο χωροχρόνο, ή μια άλλη διάσταση".

Γνωρίστε το πρώτο ιδιωτικό καταφύγιο για το 2012!

  Η «Ημέρα της Κρίσης», όταν θα σκοτεινιάσουν οι ουρανοί και ο Ήλιος θα βγαίνει από την δύση αντί για την ανατολή, κατά την άποψη μερικών συνομοσιολόγων πλησιάζει. Προκειμένου να προστατευτεί κανείς από τα δεινά που θα φέρει η επόμενη χρονιά, μια εταιρεία από την Καλιφόρνια (Vivos) οραματίστηκε και σχεδίασε το τέλειο καταφύγιο με όλες τις σύγχρονες ανέσεις, πολλά μέτρα κάτω από το έδαφος της γης.

  Με σύνθημα "δεν μπορείς να προβλέψεις αλλά μπορείς να προετοιμαστείς" οι υπεύθυνοι της εταιρίας ετοιμάζονται να δημιουργήσουν υπόγειες "πόλεις" κάτω από τη γη των ΗΠΑ. Τα ιδιωτικά καταφύγια σωτηρίας μπορούν να φιλοξενήσουν εσάς, την οικογένεια σας αλλά και 4000 χιλιάδες ακόμη άτομα, σε ένα λαβύρινθο που αποτελείται από 20 υπόγειους θαλάμους, για χρονικό διάστημα τουλάχιστον ενός έτους.
  Κι αν ακούγοντας "υπόγειο καταφύγιο" φανταστήκατε υγρές, ανήλιαγες στοές, τότε μια ματιά στη φωτογραφία (κλικ για μεγέθυνση) αλλά και στα τα βίντεο που ακολουθούν, θα σας διαψεύσουν! Η εταιρεία πάντως ισχυρίζεται πως οι  κατασκευές τους είναι αποτέλεσμα ιδιωτικής πρωτοβουλίας και δεν σχετίζεται με θρησκευτικές σέχτες παρά μόνο στο εμπορικό συμφέρον (!!).

  Το κόστος κατασκευής του κάθε καταφυγίου φτάνει τα 10 εκατομμύρια δολάρια και θα παρέχει στην υπόγεια κοινωνία το δικό της σταθμό παραγωγής ενέργειας, πηγάδια ύδρευσης, συστήματα φιλτραρίσματος νερού και αέρος, βιολογικό καθαρισμό, προμήθειες τροφής για έναν χρόνο, συστήματα ασφαλείας και ένα πλήρως εξοπλισμένο νοσοκομείο!

  Η ιδέα αυτή του ιδιωτικού καταφυγίου που φτιάχτηκε για να προστατέψει τους λίγους και εκλεκτούς, την ελίτ μιας κοινωνίας, μοιάζει να βγαίνει από ένα επιστημονικό σενάριο φαντασίας: " κάπου στο μακρινό 2040, όταν όλα πλέον πάνω στην επιφάνεια της ζωής είναι μολυσμένα και σαθρά. Η ζωή κινείται κάτω από το έδαφος σε σκοτεινούς διαδρόμους όπου επικρατεί ο νόμος των όπλων. Μια ιδιωτική όμως εταιρεία έρχεται να σώσει την ανθρωπότητα, αφού προσφέρει την δυνατότητα καταυλισμού, αναπαραγωγής και προστασίας μέσα σε ένα καταφύγιο".

  Κι όμως αυτή τη φορά το σενάριο είναι πέρα για πέρα αληθινό- ως προς το τελευταίο σκέλος του! Αν  λοιπόν είστε από εκείνους που ανησυχούν και πραγματικά είναι «κολλημένοι» στο ρολόι που μετράει αντίστροφα πια για τις 21 Δεκεμβρίου του 2012, τότε κλείστε θέση στο καταφύγιο αυτό για να διασφαλίσετε την παρουσία σας εκεί!

  Δείτε στο πρώτο βίντεο πώς θα είναι τα υπόγεια καταφύγια της εταιρείας και στο δεύτερο ένα ρεπορτάζ του NBC με τον ιδρυτή της Vivo ο οποίος μας ξεναγεί στην πρώτη υπόγεια εγκατάσταση!





Όταν έρθει η απειλή από το διάστημα...

  Ο διεθνής και καταξιωμένος επιστήμονας ερευνητής της ΝΑΣΑ, δρ. Σταμάτιος Κριμιζής, Δ/ντής Τμήματος Διαστημικής και Εφαρμοσμένης Φυσικής, στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins, μιλάει στο pyles.tv και τον Γιάννη Μούτσο για το ενδεχόμενο σύγκρουσης της Γης με αστεροειδείς και κομήτες και αποκαλύπτει πόσο έτοιμη είναι  ανθρωπότητα να αντιμετωπίσει την απειλή από το διάστημα.
Τα σχέδια της NASA για να αντιμετωπίσει ενδεχόμενη σύγκρουση .

asteriods1.jpg  Γιάννης Μούτσος: Στην εισαγωγική σελίδα της ΝΑΣΑ υπάρχει αναφορά για αστεροειδείς και κομήτες που διασταυρώνονται με την τροχιά της Γης. Έχετε εσείς την δυνατότητα να προβλέψετε το μέγεθος τέτοιου ουρανίου σώματος καθώς και το χρόνο και την δύναμη  της σύγκρουσης;
 Δρ. Κριμιζής: Οι αστεροειδείς και οι κομήτες είναι μια τάξη ουρανίων σωμάτων τα  οποία έχουν διαστάσεις από λίγα δεκάδες μέτρα έως δεκάδες χιλιόμετρα. Και ορισμένα, αλλά όχι όλα, από αυτά τα αντικείμενα διασταυρώνονται με την τροχιά της γης. Ως εκ τούτου υπάρχει κίνδυνος μια πιθανής σύγκρουσης στο μέλλον. Βέβαια το γεγονός ότι έχουν συγκρουστεί με τη γη στο παρελθόν, πριν από εκατοντάδες εκατομμύρια χρόνια είναι πασιφανές. Διότι έχουμε αποδείξεις και στο έδαφος αλλά και στο γεωλογικό ιστορικό της γης, όπως την επιβεβαιωμένη σύγκρουση ενός αστεροειδούς διαστάσεων περίπου 10 χιλιομέτρων, ο οποίος χτύπησε στην περιοχή του κόλπου του Μεξικού. Αυτό συνέβη πριν 65 εκατομμύρια χρόνια και συνέπεσε με την εξαφάνιση των δεινοσαύρων από την γη. Αυτό σημαίνει ότι αυτού του είδους οι αστεροειδείς έχουν χτυπήσει τη γη στο παρελθόν και υπάρχουν τώρα δεκάδες ανάλογα παραδείγματα.

  Όσον αφορά το δεύτερο μέρος της ερώτηση σας σχετικώς με το αν είναι δυνατόν να προβλεφθούν αυτά τα χτυπήματα στο μέλλον. Βέβαια είναι δυνατόν να προβλεφθούν εάν οι τροχιές των σωμάτων αυτών έχουν καθοριστεί.Μπορεί κανείς να καθορίσει και να υπολογίσει με ακρίβεια την τροχιά ώστε να  αποφασιστεί αν πρόκειται να γίνει μια σύγκρουση ή όχι από το εγγύς μέχρι το απώτερο μέλλον-συζητάμε δηλαδή 100 ή και 200 χρόνια από σήμερα.


  Γ.Μ. Έχουν όμως τεθεί σε εφαρμογή κάποια σχέδια από τη ΝΑΣΑ τα οποία να  μας βοηθούν να προβλέψουμε κατά κάποιο τρόπο  που, πως και ποιο θα είναι το μέγεθος μια τέτοιας σύγκρουσης;
 Δρ. Κριμιζής: Ναι υπάρχουν σχέδια, αλλά είναι κατά κάποιο τρόπο ανολοκλήρωτα προς το παρόν. Υπάρχει το σχέδιο SPACEGUARD που συνίσταται από τηλεσκόπια τα οποία παρακολουθούν την περιοχή της γης και τους εγγύς ηλιακού συστήματος για παρουσία αντικειμένων των  οποίων η διάμετρος είναι γύρω στο ένα χιλιόμετρο ή παραπάνω από ένα χιλιόμετρο. Και υποτίθεται ότι υπάρχουν γύρω στα 1000 – 1100 τέτοια αστεροειδή και κομήτες, αλλά μόνο γύρω στο 40 ή 50% από αυτά έχουν παρατηρηθεί.
  Τα υπόλοιπα ακόμη δεν είναι γνωστά. Δηλαδή η υπόθεση ότι είναι γύρω στα 1100 είναι μια στατιστική μελέτη. Όλα αυτά πρέπει να παρατηρηθούν και η τροχιά τους να προσδιοριστεί, ώστε να είναι δυνατόν να υπολογίσει κανείς εάν και ποτέ πρόκειται να έρθουν πολύ κοντά στη γη και ποια είναι η πιθανότητα μιας σύγκρουσης. Επίσης το 2007 άρχισε ένα  πρόγραμμα που λέγεται PAN Stars στη Χαβάη, το οποίο ερευνά για τέτοια σώματα με διάμετρο πολύ μικρότερη γύρω στα 300 μέτρα περίπου  και παραπάνω. Και αυτό έχει  τη δυνατότητα να καλύψει  πολύ περισσότερα. Για να σας δώσω μια ιδέα: ας πούμε ο αριθμός των βράχων κατά κάποιο τρόπο από το διάστημα με διάμετρο πάνω από 40 μέτρα είναι περίπου γύρω στο ένα εκατομμύριο. Και το γεγονός ότι το μέγεθος 40 και 50 μέτρα έχει σημασία είναι γιατί η εκρηκτική δύναμη του δύναμη σε περίπτωση σύγκρουσης με την επιφάνεια της γης θα ισοδυναμεί με τρεις μεγατόνους TNT.
Εαν έπεφτε στο Λονδίνο αντί της Σιβηρίας, το ουράνιο σώμα του 1908...

 Γ.Μ. : Αν μπορούσαμε να κάνουμε μια σύγκριση μιας σύγκρουσης ενός αστεροειδούς μεγέθους 50 μέτρων με μια πυρηνική έκρηξη τι αντιστοιχία θα είχε σε μια πυρηνική βόμβα;

  Δρ. Κριμιζής: Η βόμβα της Χιροσίμα ήτανε 20.000 τόνους και συζητάμε για τρία εκατομμύρια τόνους. Δηλαδή θα ήταν 150 φορές μεγαλύτερη αυτή η έκρηξη.
 Γ.Μ.: Μας λέτε δηλαδή οτι θα αρκούσε ένας αστεροειδής 50 μέτρων να καταστρέψει πολύ μεγάλο μέρος της γης;
 Δρ. Κριμιζής: Βέβαια. Εάν χτυπήσει ας πούμε σε μια περιοχή η οποία είναι κατοικημένη θα κάνει τεράστια καταστροφή. Έχουμε ήδη ένα παράδειγμα από ένα τέτοιο χτύπημα που έγινε το 1908 στη Σιβηρία σε μια τελείως ακατοίκητη περιοχή και υπολογίζεται ότι η διάμετρος του αντικειμένου ήταν γύρω στα 60 μέτρα και κατάστρεψε μια περιοχή  2000 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Τεράστια περιοχή και υπάρχουν ακόμη και σήμερα οι ενδείξεις για τα δέντρα τα οποία είχαν ολοκληρωτικά καταστραφεί και η όλη περιοχή είχε καταστραφεί. Ευτυχώς όμως έπεσε σε ακατοίκητο μέρος. Εάν για παράδειγμα είχε φτάσει στη γη οχτώ ώρες αργότερα θα είχε χτυπήσει το Λονδίνο. Δε μπορούμε να φανταστούμε τι καταστροφή θα είχε προκαλέσει.
 Γ.Μ. Θέλω να σας ρωτήσω σχετικά με το ρόλο που έχουν αυτά τα ουράνια σώματα στην δημιουργία της γης σε πολύ νωρίτερα χρόνια, καθώς και στη δημιουργία ζωής πάνω στη γη, δηλαδή κάποιο μικροοργανισμοί ή κάποιες ανάλογες χημικές ενώσεις που προώθησαν την ανθρώπινη ζωή.
 Δρ. Κριμιζής: Υπάρχουν ορισμένες ενδείξεις ότι η γη και βασικά όλοι οι πλανήτες στο μακρινό ηλιακό σύστημα δηλαδή ο Άρης, η Γη, η Αφροδίτη, ο Ερμής υπέστησαν κάποιο βομβαρδισμό κατά κάποιο τρόπο από τέτοια σώματα τα πρώτα 500 εκατομμύρια χρόνια της δημιουργίας του ηλιακού μας συστήματος. Δηλαδή γύρω στα 4 περίπου δις χρόνια  που έγινε αυτός ο βομβαρδισμός και φυσικά ορισμένα από αυτά τα σώματα είχαν συστατικά τα οποία έχουν σχέση με τη ζωή όπως για παράδειγμα οι υδατάνθρακες.
  Οι κομήτες έχουν πολλά χημικά συστατικά τα οποία τελικώς έδωσαν την δυνατότητα να υπάρξει ζωή στη γη κατά κάποιο τρόπο. Δε ξέρουμε βέβαια ακριβώς αλλά ξέρουμε ότι υπάρχουν σήμερα ενδείξεις -όχι ενδείξεις - αποδείξεις. Θα έλεγα ότι πρωτοτυπώδης μικροβιακή ζωή υπήρχε πριν 3.8 δις χρόνια στην επιφάνεια της γης. Επομένως μπορεί να μην είναι απλώς τυχαίο ότι οι πρώτες ενδείξεις ζωής εμφανίστηκαν μετά από αυτό το βομβαρδισμό της γης .
Υπάρχει ζωή σε άλλους πλανήτες;

 Γ.Μ. Αν λοιπόν δεχτούμε πως ένα αστεροειδής μπορεί να έχει προκαλέσει την ανάπτυξη του ανθρωπίνου γένους, τότε θα πρέπει βεβαίως να δεχτούμε ότι υπάρχει ζωή και σε κάποιον άλλο πλανήτη που βρίσκεται πολύ κοντά μας. Διαθέτουμε κάποια στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι η ζωή υπάρχει και σε άλλους πλανήτες;
 Δρ. Κριμιζής: Αποδείξεις δεν υπάρχουν σήμερα για ζωή σε άλλους πλανήτες, διότι βέβαια είναι πάρα πολύ δύσκολο να προσδιορίσει κανείς αν υπάρχει ζωή δίχως να επισκεφθεί το πλανήτη και να κάνει ειδική ανάλυση του εδάφους και του υπεδάφους. Οι μεγαλύτερες πιθανότητες βέβαια -όπως γνωρίζουμε όλοι- είναι να υπήρξε ζωή στον Άρη διότι όπως ξέρουμε αυτό που χρειάζεται για να υπάρξει ζωή είναι προφανώς η ύπαρξη νερού και η ύπαρξη μιας πηγής ενεργείας για να γίνουν οι χημικές αντιδράσεις που τελικώς δημιούργησαν τα οξέα τα οποία με την σειρά τους έγιναν πρωτεΐνες για την δημιουργία της ζωής.
  Στον Άρη είναι καταφανές ότι υπάρχει πάρα πολύ νερό και μάλιστα στην επιφάνεια του Άρη πριν από τουλάχιστον 500 εκατομμύρια χρόνια. Ενδεχομένως να υπάρχουν δεξαμενές νερού στο υπέδαφος οι οποίες πότε - πότε εμφανίζονται στην επιφάνεια όπως καταγράφουν ορισμένες παρατηρήσεις από διαστημόπλοια τα οποία είναι σε τροχιά γύρω από τον Άρη. Υπάρχει πάρα πολύ νερό και στο βόρειο και στο νότιο πόλο του Άρη.
  Ξέρουμε ότι νερό υπήρχε, ξέρουμε επίσης ότι υπήρχε μια ατμόσφαιρα στον Άρη πριν 500 εκατομμύρια χρόνια η οποία ήταν πυκνή. Τώρα βέβαια η ατμόσφαιρα έχει ως επί το πλείστον εξαφανιστεί. Έχει μια πολύ ελαφριά ατμόσφαιρα ο Άρης, δηλαδή 5 χιλιοστά της ατμοσφαιρικής πίεσης της γης και υπάρχει πιθανότητα κάποιου είδους υποτυπώδους μικροβιακής ζωής να είχε αναπτυχθεί. Μάλιστα υπάρχουν ενδείξεις  ότι πολλοί μετεωρίτες οι οποίοι έχουν πέσει σε πολλά μέρη της γης και ειδικώς στην Ανταρκτική προέρχονται από τον Άρη διότι έχουν αναλυθεί τα συστατικά τους κλπ. Πριν από λίγα χρόνια είχε γίνει μια ανάλυση από ορισμένους επιστήμονες εδώ στην Αμερική οι οποίοι είχαν βγάλει το συμπέρασμα ότι είδαν απολιθωμένα μικρόβια σε έναν από αυτούς τους μετεωρίτες.
  Είναι άλλοι επιστήμονες οι οποίοι αποφάσισαν ότι πράγματι αυτό μπορεί να προέκυψε και από φυσικούς λόγους και όχι ένεκα  μικροβιακής δραστηριότητος. Αλλά αυτό βέβαια αργά ή γρήγορα θα το βρούμε όταν προσγειωθεί ένα διαστημόπλοιο στον Άρη στην επόμενη δεκαετία και φέρει πίσω ένα δείγμα από το έδαφος και από το υπέδαφος.
Τι θα κάνουμε σε περίπτωση που αστεροειδής μπει στην τροχιά της γης.
 Γ.Μ.Υπάρχει κάποιος μηχανισμός ο οποίος  θα μπορούσε να αποτρέψει και να παρεκκλίνει έναν αστεροειδή που κινείται εχθρικά προς τη γη;
 Δρ. Κριμιζής: Υπάρχουν ορισμένες ιδέες και υπολογισμοί και -κατά κάποιο τρόπο- θεωρίες για το πώς μπορεί να γίνει αυτό. Οι οποίες είναι μεν λογικές και ανεκτές αλλά καμιά δεν έχει δοκιμαστεί. Για παράδειγμα  ένας αστεροειδής του οποίου η τροχιά είναι καθορισμένη και πρόκειται να κάνει μια σύγκρουση με τη γη ας πούμε σε 10, 20 χρόνια αν ανακαλυφθεί τότε υπάρχει η δυνατότητα να προσγειώσει κανείς ένα διαστημόπλοιο στην επιφάνεια του αστεροειδούς- γεγονός που έχει ήδη γίνει . Προσγειώσαμε εμείς το διαστημόπλοιο ΝEAR στον αστεροειδή EROS πριν δέκα χρόνια περίπου και το μόνο που θα χρειαστεί είναι να γίνει μια αλλαγή της τροχιάς του αστεροειδούς με ίγα ας πούμε χιλιοστά το δευτερόλεπτο στην αλλαγή της ταχύτητάς του. Και με αυτό τον τρόπο θα αποφευχθεί η σύγκρουση αλλά εξαρτάται πόσα χρόνια πριν είναι γνωστό ότι πρόκειται ο οποιοσδήποτε αστεροειδής να βρίσκεται σε μια τροχιά η οποία θα επιφέρει μια σύγκρουση.
  Γ.Μ.: Θεωρείτε δηλαδή  ότι είμαστε εκτεθειμένοι απέναντι σε τέτοια φαινόμενα;

 Δρ. Κριμιζής: Στην προκειμένη περίπτωση είμαστε τυφλοί μπροστά σε τέτοια φαινόμενα και ειδικά όταν κάτι παρουσιαστεί και υπολογιστεί ότι θα γίνει μια σύγκρουση σε 5 χρόνια. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας που έχουμε την δυνατότητα να αποφύγουμε αυτή την καταστροφή. Και παρά ταύτα δεν υπάρχει μια παγκόσμια προσπάθεια να οργανωθεί η ανθρωπότητα,  για να αντιμετωπίσει αυτόν τον κίνδυνο από το διάστημα.

"Τι μπορούμε να κάνουμε αν η Γη χτυπηθεί από κομήτη..."

   Ο αστροφυσικός Alan Fitzsimmons είναι καθηγητής στο Πανεπιστημίο Queen του Βelfast και μελετάει εδώ και δεκαετίες τους κομήτες και τους αστεροειδείς που βρίσκονται κοντά στη Γη και θα μπορούσαν να συγκρουστούν μαζί της. Το pyles.tv και ο Γιάννης Μούτσος είχαν μια ενδιαφέρουσα κουβέντα μαζί του για την πιθανότητα σύγκρουσης με ουράνια σώματα, τα σχέδια αντιμετώπισης αυτού του ενδεχόμενου αλλά και τους κινδύνους για το μέλλον της ανθρωπότητας.
"Τι θα συμβεί στις 21 Μαρτίου 2014..."

 Alan Fitzsimmons: Mελετώ τους κομήτες και τους αστεροειδείς που βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τον ήλιο στο ηλιακό μας σύστημα εδώ και χρόνια. Έχω επιχειρήσει όχι απλά να καθορίσω την σύσταση τους αλλά να εντοπίσω και να ακολουθήσω την πορεία της τροχιάς τους γύρω από τον ήλιο. Πιο συγκεκριμένα η ερευνά μου επικεντρώνεται σε κομήτες και αστεροειδείς που βρίσκονται σε μικρή απόσταση από την γη. Πρόκειται για πλανητικά σώματα που κάποια μέρα θα μπορούσαν να συγκρουστούν με την γη.
  Γιάννης Μούτσος: Πριν από λίγα χρόνια υπήρξε επιστημονική ανακοινωση οτι υπάρχει κομήτης ο οποίος θα μπορούσε να συγκρουστεί με τον πλανήτη γη το 2014. Είχατε ενδείξεις που να υποστηρίζουν έναν τέτοιο ισχυρισμό;

  Alan Fitzsimmons: Βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι η σύγκρουση του κομήτη αυτού με τη γη δεν θα συμβεί πλέον. Επρόκειτο για ένα πλανητικό σώμα που εντοπίστηκε το 2003 και όταν το πρωτοανακαλύψαμε δεν ήμασταν σίγουροι για την τροχιά που θα ακολουθούσε γύρω από τον ήλιο. Πιστέψαμε ότι ενδεχομένως θα μπορούσε να προσκρούσει στον πλανήτη μας. Εξετάσαμε λοιπόν αυτό τον κομήτη πολύ προσεκτικά από την στιγμή που ανακαλύφτηκε και ήμασταν σε θέση να παρακολουθήσουμε την πορεία του  μέσα από το ηλιακό μας σύστημα με μεγαλύτερη ακρίβεια. Τώρα πια ξέρουμε με σιγουριά ότι ο κομήτης αυτός δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση να συγκρουστεί με τη γη. Για να είμαστε ειλικρινείς δεν έχουμε βρει κανένα σώμα που να απειλεί τη γη με σύγκρουση για τα επόμενα 100 χρόνια.

  Γ.Μ.: Σε τμήμα της κοινής γνώμης δημιουργήθηκε η εντύπωση οτι για κάποιο λόγο αλλάξετε γνώμη για τον QQ47 2003 και την ενδεχόμενη σύγκρουση του με τη γη στις 21 Μαρτίου 2014. Τι απαντάτε σε αυτό;
  Alan Fitzsimmons: Δεν αλλάξαμε γνώμη!! Όταν σε πρώτη φάση ανακαλύπτουμε έναν αστεροειδή γνωρίζουμε την πορεία του μόνο κατά προσέγγιση. Ο συγκεκριμένος αστεροειδής σύμφωνα με τις περιορισμένες γνώσεις που διαθέταμε τότε, παρουσίαζε μια μικρή πιθανότητα πρόσκρουσης με τη γη σε λίγα χρόνια. Όσο όμως συνεχίζαμε την παρακολούθηση της πορείας του αστεροειδή και συγχρόνως βελτιώναμε και τις γνώσεις μας σχετικά με την μελλοντική πορεία του, μπορούσαμε πολύ πιο εύκολα να προβλέψουμε τις κινήσεις του.  Είμαστε πλέον απόλυτα σίγουροι ότι ο κομήτης δεν θα συγκρουστεί με τη γη. Απλά θα περάσει από δίπλα.
"Εαν η γη χτυπηθεί από κομήτη..." 

 Γ.Μ: Ας πάρουμε ενα υποθετικό σενάριο οτι κάποια στιγμή ένας κομήτης συγκρούεται με την γη. Ποιες θα είναι οι συνέπειες?

 Alan Fitzsimmons: Υπάρχουν πολλά μεγέθη αστεροειδών που βρίσκονται γύρω από τη γη. Οι μικροί κομήτες μεγέθους 30-40 μέτρων δεν εγκυμονούν ιδιαίτερους κινδύνους. Πολύ πιθανό να καούν εξαιτίας της τριβής που δημιουργούνται με την είσοδό τους στην γήινη ατμόσφαιρα. Πάρα ταύτα οι συνέπειες της καύσης του κομήτη στην ατμόσφαιρα, μπορεί να γίνουν αισθητές στη γη. Τέτοια φαινόμενα μπορούν να παρατηρηθούν κάθε 500 ή 1000 χρόνια.
  Η πτώση ενός μεγαλύτερου κομήτη θα μπορούσε να προκαλέσει άμεση αλλαγή στις κλιματολογικές συνθήκες, όπως το φαινόμενο του θερμοκηπίου, εξαιτίας της δύναμης πρόσκρουσης του κομήτη με τη γη. Παρόλο που δεν θα επηρέαζε την επιφάνεια της γης ωστόσο θα προκαλούσε σημαντικές αλλαγές ατμόσφαιρα και τις καιρικές συνθήκες. Τέτοιοι κομήτες μπορούν να συγκρουστούν με τη γη κάθε 1 εκατομμύριο ή κάθε 500 χιλιάδες χρόνια. Επομένως ο κίνδυνος είναι πολύ μικρός. Για να είμαστε όμως απολύτως σίγουροι συνεχίζουμε να επαγρυπνούμε και να εξετάζουμε σώματα που βρίσκονται κοντά στη γη.
Τα σχέδια αντιμετώπισης των αστεροειδών

  Γ.Μ.: Κατά καιρούς διαβάζουμε οτι υπάρχουν σχέδια εκτροπής της πορείας αστεροειδών που απειλούν τη γη. Είναι αλήθεια κάτι τέτοιο; Έχετε πλάνα αντιμετώπισης τέτοιου κινδύνου?

  Alan Fitzsimmons: Φυσικά και διαθέτουμε σχέδια αντιμετώπισης ενδεχόμενης σύγκρουσης αστεροειδών με τη γη. Το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Αστροδιαστημικής υλοποιεί αποστολές για την  εκτροπή της πορείας αστεροειδών. Ενθαρρυντικό στοιχείο αποτελεί το γεγονός ότι  είμαστε σε θέση να εντοπίσουμε κομήτες που μπορούν να απειλήσουν με πρόσκρουση τη γη πολλά χρόνια πριν αυτό συμβεί. Επομένως θα διαθέτουμε πολύ χρόνο για να προετοιμαστούμε και πιθανότατα να εκτρέψουμε τον κομήτη από την καταστροφική του πορεία. Αυτό αποτελεί έναν από τους μελλοντικούς μας στόχους αν και μέχρι τώρα δεν υπάρχει ένα διαστημόπλοιο για αυτό το σκοπό.
Το υπερόπλο της Nasa για την αντιμετώπιση του κινδύνου από το διάστημα.

  Γ.Μ: Πιστεύετε ότι θα μπορέσετε να κατασκευάσετε ένα μέσο για την καταστροφή του κομήτη με τέτοιες δυνατότητες ώστε να το διαλύσει, δεδομένου οτι δεν γνωρίζετε την σύσταση του και δεν έχετε προηγούμενες εμπειρίες;

  Alan Fitzsimmons: Δεν μπορούμε να είμαστε απολύτως σίγουροι. Έχουμε σαφείς ενδείξεις για την σύσταση των αστεροειδών αλλά πολλά εξαρτώνται από την προειδοποίηση που θα λάβουμε. Ίσως εντοπίζαμε ένα κομήτη αύριο, ο οποίος πρόκειται να συγκρουστεί με τη γη σε ένα χρόνο. Αυτό το χρονικό διάστημα δε θα αρκούσε για την απόλυτη προετοιμασία ώστε να παρεκκλίνουμε τον αστεροειδή από την πορεία του. Σύμφωνα όμως με την εμπειρίας μας όταν εντοπίζουμε τέτοιους κομήτες μεσολαβεί διάστημα πολλών ετών μέχρι να πλησιάσουν και να περάσουν δίπλα από τη γη.
  Όσο μεγαλύτερο είναι ένα σώμα  και συνεπώς πιο επικίνδυνο για τη γη,τόσο πιο λαμπερό είναι και πιο ευδιάκριτο από τα τηλεσκόπιά μας. Παρά το γεγονός ότι δεν μπορούμε να είμαστε 100% σίγουροι ότι θα εντοπίσουμε τον κομήτη εγκαίρως και δεν θα υπάρξει σύγκρουση. Αυτή είναι μια πιθανότητα. Πιθανότητα επίσης αποτελεί το γεγονός ότι δεν θα συγκρουστεί κανένας αστεροειδής με τη γη τα επόμενα 100 χρόνια. Επομένως συνεχίζουμε να ερευνούμε για κομήτες γιατί θα πρέπει να λάβουμε έγκαιρη προειδοποίηση στην περίπτωση που εντοπίσουμε έναν επικίνδυνο για τη γη αστεροειδή.
 Γ.Μ: Πόσο αληθινές είναι οι δηλώσεις που αποδίδονται σε επιστήμονες της ΝΑΣΑ και υποστηρίζουν οτι έχουν  κατασκευάσει ένα υπερόπλο έτοιμο να χρησιμοποιηθεί στο ενδεχόμενο προσέγγισης ενός κομήτη στη γη?
  Alan Fitzsimmons: Πιστεύω ότι πρόκειται για μύθο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο. Οι επιστήμονες της ΝΑΣΑ δεν διαθέτουν κανένα υπερ-όπλο που να είναι ικανό να εκτρέψει ένα κομήτη από τη πορεία του προς τη γη. Έχουμε κάποια σχέδια για την κατασκευή ενός διαστημοπλοίου το οποίο θα μπορούσε να επηρεάσει την πορεία ενός κομήτη, όμως κανένα από αυτά δεν έχει τεθεί σε εφαρμογή. Σαφώς και δεν θα ήταν δυνατό να διαθέτουμε ένα μέσο ανάλογο ενός μεγάλου όπλου. Τα γεγονότα στη ζωή εξελίσσονται με μικρότερη ταχύτητα από αυτή που συμβαίνουν στις ταινίες του Χόλυγουντ. Πιστεύω ότι πρόκειται για παραπληροφόρηση από άτομα που δεν γνωρίζουν καθόλου το ζήτημα.

"Δεν έχουμε ακόμα την απόλυτη λύση!"

  Γ.Μ.: Μας λέτε λοιπόν ότι διαθέτουμε αρκετό χρόνο για να εντοπίσουμε "σώματα" που μπορούν να προσκρούσουν στη γη αλλά δεν έχουμε ακόμη την "απόλυτη λύση" για την σωτηρια της γης?

  Alan Fitzsimmons: Δυστυχώς! Αν πρόκειται για μεγάλο πλανητικό σώμα και η προειδοποίηση δεν είναι έγκαιρη δεν διαθέτουμε τα μέσα για την εκτροπή της πορείας του. Επομένως το μόνο που θα μπορούσαμε να κάνουμε είναι να προειδοποιήσουμε τους ανθρώπους. Το καλό νέο είναι οτι η  πλειοψηφία όμως των κομητών και αστεροειδών που εντοπίζουμε μέχρι σήμερα εντάσσεται μέσα στα όρια μεθόδων αντιμετώπισης που διαθέτουμε.

Πώς αποφύγαμε το τέλος του κόσμου!!

22 Ιουλίου 2009 : οι άνθρωποι ανέμελοι αναζητούν μια ανάσα δροσιά στις παραλίες. Κανείς από αυτούς δεν έχει εχει προσέξει ένα φωτεινό αντικείμενο στον ουρανό, που κατευθύνεται προς τη Γη. Κανείς δεν γνωρίζει πως του απομένουν μόνο λίγα λεπτά ζωής ...
  Το φωτεινό σημάδι στον ουρανό μετατρέπεται σε πύρινη μπάλα, μετά σ'έναν φλεγόμενο βράχο και τέλος σ' ένα τεράστιο όγκο που πέφτει με ιλιγγιώδη ταχύτητα στην επιφάνεια της Γης. Κι εκεί κάπου, τελειώνουν όλα!
  Η 22α Ιουλίου 2009, θα ήταν η ημέρα του τέλους του ανθρώπινου είδους. Δεν θα προλαβαίναμε καν να φοβηθούμε. Τρία χρόνια νωρίτερα από το πολυσυζητημένο 2012, ο κόσμος θα είχε καταστραφεί!
  Όχι, δεν πρόκειται για σενάριο ταινίας επιστημονικής φαντασίας, ούτε για εσχατολογική θεωρία συνωμοσίας. Η παραπάνω περιγραφή είναι λίγη για να περιγράψει αυτό που θα είχε συμβεί αν την 22α Ιουλίου 2009 , ο πλανήτης Δίας δεν  προστάτευε τη Γη από πτώση κομήτη που θα τον συνόδευε ολική καταστροφή !
  "Είμαστε τυχεροί!!" ήταν η πρώτη αντίδραση των επιστημόνων, σε Ευρώπη κι Αμερική. Θα είμαστε άραγε και την επόμενη φορά ;

Στο διάστημα με αερόστατο!

 Στο τελικό στάδιο κατασκευής είναι ένα αερόστατο το οποίο θα μπορεί να μεταφέρει τους επιβάτες του σε ύψος 35 χιλιομέτρων.
  Η βόλτα θα διαρκεί τρεις ώρες και οι επιβάτες του αερόστατου θα μπορούν να απολαύσουν την θέα της Γης από την στρατόσφαιρα, να δουν άστρα στο φως της ημέρας αλλά και να βρεθούν σε θέσεις όπου θα δουν τον Ηλιο να ανατέλλει πάνω από τον πλανήτη.

  Το αερόστατο κατασκευάζει η ισπανική εταιρία Zero 2 Infinity και ήδη βρίσκεται σε φάση δοκιμών. Τα στελέχη της εταιρίας εκτιμούν ότι θα είναι έτοιμο να δεχτεί τους πρώτους επιβάτες σε δύο χρόνια. Το Bloon είναι ένα τεράστιο μπαλόνι με διάμετρο 140 μέτρα που περιέχει αέριο ήλιο και σε αυτό δεν είναι δεμένο το παραδοσιακό «καλάθι» των συμβατικών αερόστατων αλλά μια κάψουλα με χωρητικότητα έξι ατόμων δύο εκ των οποίων είναι οι χειριστές του Bloon.

Πώς θα είναι το διαστημικό αερόστατο

  Στο εσωτερικό της κάψουλας θα επικρατούν θερμοκρασίες δωματίου και είναι έτσι σχεδιασμένη ώστε οι επιβάτες να απολαύσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την βόλτα τους πάνω από την Γη. Θα μπορούν να παρακολουθούν άνετα και με ελαφρύ ντύσιμο (ακόμη και με κοντομάνικα) την εντυπωσιακή θέα καταναλώνοντας εδέσματα και ποτά. Μάλιστα η εταιρία σχεδιάζει να προσφέρει στους επιβάτες γεύματα που έχουν βραβευτεί με αστέρια Michelin.

"Εφικτό το ταξίδι στο παρελθόν", υποστηρίζει το ΜΙΤ!

 Μια ομάδα κβαντικών φυσικών του πανεπιστημίου ΜΙΤ των ΗΠΑ θεωρούν ότι είναι δυνατή η δημιουργία μιας χρονομηχανής, η οποία θα επιτρέπει το ταξίδι στο παρελθόν και συνεπώς την πρόκληση αλλαγών σε αυτό, χωρίς καν να δημιουργούνται παράδοξα στο παρόν και το μέλλον.
 Μέχρι σήμερα οι κβαντομηχανικοί έχουν καταφέρει να τηλεμεταφέρουν κβαντικές καταστάσεις από το ένα μέρος στο άλλο, σε απόσταση χιλιομέτρων, με την βοήθεια του  "κβαντικού εναγκαλισμού"- ενός "μυστηριώδους φαινομένου που ξένιζε ακόμα και τον Αϊνστάιν!
Ένα σημαντικό βήμα προς το ταξίδι στο χρόνο
  Οι ερευνητές από το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ), υπό τον καθηγητή Σιθ Λόιντ, φιλοδοξούν να πάνε ακόμα παραπέρα, αξιοποιώντας ένα άλλο κβαντικό φαινόμενο, την "μετα-επιλογή", προκειμένου να ταξιδέψουν ανάποδα στον χρόνο.
  
  Ο δρ Λόιντ μιλώντας στο περιοδικό "Τεχνολογική Επιθεώρηση", εξήγησε ότι "είναι δυνατό για τα σωματίδια και -θεωρητικά- για τους ανθρώπους να ταξιδέψουν στο τούνελ του χρόνου, από το μέλλον προς το παρελθόν». Οι ερευνητές του ΜΙΤ θεωρούν ότι το "κλειδί" για να συμβεί αυτό, είναι να συνδυαστούν τα φαινόμενα του "κβαντικού εναγκαλισμού" και της "κβαντικής μετα-επιλογής"!»
Δεν θα δημιουργηθούν χρονικά παράδοξα!
  
 Αντίθετα με τις υπόλοιπες θεωρίες τηλεμεταφοράς στον χρόνο, η συγκεκριμένη κβαντική θεωρία δεν δημιουργεί τα χρονικά παράδοξα που προκύπτουν από ένα τέτοιο ταξίδι στον χρόνο. Δηλαδή δεν θέτει προβληματισμούς όπως "ταξιδέψω στο παρελθόν και σκοτώσω τον παππού μου, τότε πώς γεννήθηκε ο μπαμπάς μου αρα πώς γεννήθηκα εγώ, ώστε μετά να ταξίδεψα στο παρελθόν!

Διέφυγε τον κίνδυνο του ηλιακού «τσουνάμι» το μεγαλύτερο μέρος της Γης.

  To γιγάντιο σύννεφο πλάσματος που εκτινάχθηκε στο Διάστημα από την ηλιακή έκρηξη της Τρίτης δεν πέτυχε μετωπικά τη Γη, και τα προβλήματα που προκαλεί η γεωμαγνητική καταιγίδα φαίνεται ότι περιορίζονται στα μεγάλα γεωγραφικά πλάτη.
  Είναι αποτέλεσμα τριων μεγάλων εκρήξεων που έγιναν στην επιφάνεια του Ηλιου και θεωρούνται οι ισχυρότερες που έχουν παρατηρηθεί από το 2006 και μετά.

  Οι διαταραχές στα συστήματα ραδιοεπικοινωνίας είναι απίθανο να επεκταθούν νοτιότερα του Καναδά και της Νορβηγίας, δήλωσε στο AFP ο Ντιν Πέρσνελ, ερευνητής του Παρατηρητηρίου Ηλιακής Δυναμικής (SDO) της NASA.

  Για τον υπόλοιπο πλανήτη, εκτίμησε ότι ίσως σημειωθούν την Παρασκευή γεωμαγνητικές «μικρής σημασίας, αλλά τίποτα ιδιαίτερο». Την Πέμπτη, πάντως, η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Κίνας είχε αναφέρει «ιονοσφαιρικές διαταραχές» που διατάραξαν τις ραδιοεπικοινωνίες στο νότιο τμήμα της χώρας.
   H καταιγίδα σωματιδίων μπορεί να επηρεάσει τους δορυφόρους, τους αστροναύτες που βρίσκονται σε τροχιά και τους επιβάτες πτήσεων που κινούνται κοντά στους πόλους. Στη χειρότερη περίπτωση οι γεωμαγνητικές καταιγίδες μπορούν να προκαλέσουν υπερφόρτωση σε μετασχηματιστές υψηλής τάσης και να οδηγήσουν έτσι σε μπλακάουτ, όπως συνέβη στο Κεμπέκ του Καναδά το Μάρτιο του 1989.

   Έκθεση της NASA προειδοποιούσε ότι ένα τέτοιο συμβάν θα μπορούσε να κοστίσει στις ΗΠΑ δύο τρισεκατομμύρια δολάρια το πρώτο έτος μετά την καταιγίδα, ενώ για την πλήρη αποκατάσταση των ζημιών θα μπορούσε να χρειαστεί μια δεκαετία.
  Ισχυρότερες και συχνότερες ηλιακές εκρήξεις αναμένονται γύρω στο έτος 2013, όταν η ηλιακή δραστηριότητα, η οποία ακολουθεί έναν ενδεκαετή κύκλο, φτάσει στο λεγόμενο ηλιακό μέγιστο

Ο Χυμός του Λεμονιού είναι 10.000 φορές ισχυρότερος από τη Χημειοθεραπεία???

Ο Χυμός του Λεμονιού είναι 10.000 φορές ισχυρότερος από τη Χημειοθεραπεία και σκοτώνει 11 ειδών Καρκινογόνα Κύτταρα! Σας το μεταφέρω απλά. Όσοι είναι του...
 ιατρικού κλάδου ή γνωρίζουν αντίστοιχα, ας τους το μεταδώσουν. Ίσως να υπάρχει αλήθεια και σκοπιμότητα ταυτόχρονα ...; Οι ωφελιμότητες του λεμονιού. Το λεμόνι, είναι ένα θαυματουργό προϊόν στο να σκοτώνει τα καρκινογόνα κύτταρα. Είναι 10.000 φορές ισχυρότερο από τη χημειοθεραπεία, γιατί δεν το αποδεχόμαστε αυτό; Διότι υπάρχουν οργανισμοί που ενδιαφέρονται να ανακαλύψουν μια συνθετική ουσία, που να τους επιτρέπει να αποκτήσουν κέρδη φανταστικά!
Για αυτό και από τώρα μπορείς προκαταβολικά να βοηθήσεις έναν φίλο που το χρειάζεται, επιτρέποντάς του να πληροφορηθεί ότι του είναι χρήσιμο να πιει χυμό λεμονιού για την πρόληψη της ασθένειας. Η γεύση του είναι ευχάριστη και φυσικά δεν προξενεί τις φοβερές επιδράσεις της χημειοθεραπείας. Και εφόσον έχει την δυνατότητα να το πράξεις, φύτεψε μια λεμονιά στον κήπο σου. Όλα τα μέρη του είναι ωφέλιμα. Την επόμενη φορά που επιθυμείς να πιεις χυμό, ζήτα φυσικό χυμό λεμονιού χωρίς συντηρητικά. Πόσα άτομα πεθαίνουν ενώ το μυστικό αυτό παραμένει φυλαγμένο, με καχυποψία, ώστε να μη θέσει σε κίνδυνο τα κέρδη εκατομμυρίων των μεγάλων φαρμακευτικών επιχειρήσεων!
Όπως γνωρίζετε πολύ καλά, η λεμονιά είναι χαμηλή. Δεν καταλαμβάνει μεγάλο χώρο. Όλοι τη γνωρίζουν σαν λεμονιά. Το φρούτο του είναι ένα κιτρικό προϊόν με διαφορετικές όψεις, το εσωτερικό του μπορεί να φαγωθεί άμεσα ή να επεξεργαστεί για την παραγωγή ποτών, αναψυκτικών, γλυκισμάτων κλπ. Το σημαντικό σε αυτό το φυτό οφείλεται στα ισχυρά αντικαρκινογόνα αποτελέσματά του. Και ακόμα και εάν του αποδίδονται περισσότερες χημικές ιδιότητες, το σημαντικότερο αυτού είναι δράση του πάνω στις κύστες και τους όγκους. Το φυτό αποτελεί μια θεραπευτική αγωγή για τον καρκίνο, δοκιμασμένο σε καρκίνους όλων των μορφών. Υπάρχουν ορισμένοι που το συνιστούν για όλες τις μορφές καρκίνου. Επιπλέον το θεωρούν σαν έναν παράγοντα αντιμικροβιακού ευρέος φάσματος, κατά των μολύνσεων των βακτηριδίων και όγκων, ικανό στην καταπολέμηση των εσωτερικών παρασίτων και σκουληκιών, ρυθμιστή τη υψηλής αρτηριακής πίεσης, είναι αντικαταθλιπτικό και καταπολεμά το άγχος και τις νευρικές διαταραχές.
Η πηγή αυτής της πληροφορίας είναι εντυπωσιακή: προέρχεται από έναν εκ των μεγαλύτερων φαρμακευτικών εταιρειών στον κόσμο που διαβεβαιώνει ότι μετά από 20 χρόνια εργαστηριακών μελετών, που πραγματοποιήθηκαν από το 1970 και συνακόλουθα έτη.
Τα εξαχθέντα συμπεράσματα ήταν: καταστρέφει τα καρκινογόνα κύτταρα 12 τύπων καρκίνων, συμπεριλαμβανομένων, του εντέρου κόλον, του στήθους, του προστάτη, των πνευμόνων και του παγκρέατος ...; τα χημικά συστατικά του δένδρου κατέδειξαν ότι δρα 10.000 καλύτερα στην επιβράδυνση ανάπτυξης των καρκινογόνων κυττάρων από το φαρμακευτικό προϊόν adriamycin, ένα χημειοθεραπευτικό φαρμακευτικό προϊόν, που χρησιμοποιείται συνήθως στον κόσμο όλο.
Το πλέον εντυπωσιακό της θεραπείας είναι ότι με τον εξαγόμενο χυμό λεμονιού καταστρέφονται μόνον τα καρκινογόνα κύτταρα και δεν επιδρά στα υγιή. Το κείμενο κυκλοφόρησε από το Ινστιτούτο των Επιστήμων Υγείας, llc 819n, Charles Street, Βαλτιμόρη, MD 1201.

"Εφιαλτικά" συμπεράσματα για τη Θράκη. Κρατήστε αυτή τη μελέτη!


Επί χρόνια γίνεται μία προσπάθεια ανάδειξης του Θρακικού προβλήματος, ενός εθνικού προβλήματος που όσο η Αθήνα αποφεύγει, τόσο αυτό γιγαντώνεται και απειλεί την εσωτερική ειρήνη και ασφάλεια των πολιτών της περιοχής.

Επιχειρήσαμε, να αποδώσουμε τον στρατηγικό σχεδιασμό και την γενικότερη παρεμβατικότητα της Τουρκίας στην Θράκη, αναλύσαμε πλείστες όσες περιπτώσεις της μεθοδικής «εργασίας» που έχουν αναλάβει μυστικές υπηρεσίες της γείτονος Τουρκίας προκειμένου να αλλοιώσουν την πραγματικότητα και να «χτίσουν» με υπομονή όλα εκείνα τα απαραίτητα «δομικά στοιχεία» που μπορούν να στοιχειοθετήσουν σοβαρότατο πρόβλημα για τον χαρακτηρισμό της Ελληνικότητας της περιοχής.

Πολιτική ανικανότητα και αδικαιολόγητη δουλικότητα σε παροτρύνσεις ξένων.(Εγκληματικά λάθη πολιτικών, ανυπαρξία εθνικού στρατηγικού σχεδιασμού, εξυπηρετήσεις στα πλαίσια του ΝΑΤΟ και των καλών ελληνοτουρκικών σχέσεων, αλλά κυρίως η αδυναμία της Αθήνας να κατανοήσει την ευθύνη της προς την περιφέρεια, οδηγεί σήμερα τη Θράκη (και όχι μόνο) στις διαθέσεις εκείνων που σχεδίασαν, οργάνωσαν και εκτέλεσαν ένα μακρόχρονο σχέδιο πολιορκίας και άλωσης ελληνικών περιοχών.

Στη συνέχεια θα προσπαθήσουμε, όσο πιο σύντομα γίνεται, να αποδείξουμε πως πλησιάζει πολύ επικίνδυνα η στιγμή εκείνη κατά την οποία ο Ελληνισμός θα τεθεί μπροστά σε τεράστια εκβιαστικά διλήμματα ως προς την Θράκη, αλλά και ως προς το Αιγαίο.

Εγνωσμένης αξίας ορυκτού πλούτου, η Θράκη, έχει ουσιαστικά παραδοθεί και λείπουν οι... υπογραφές για την δημιουργία μίας - εντός της Ελλάδος- περιοχής που θα λειτουργεί ως μόνιμο αγκάθι και με μεγάλους κινδύνους να μετατραπεί σε μία άτυπα κατεχόμενη από την Τουρκία περιοχή. Ζητάμε τον σεβασμό, την κατανόηση, την βοήθεια αλλά και την προσοχή όλων εκείνων των Ελλήνων που ενδιαφέρονται να αναδειχθεί το πραγματικό πρόβλημα της Θράκης. Ευελπιστούμε πως αυτή η προσπάθεια που καταβάλλουμε θα τύχει του δέοντος σεβασμού και της προσοχής που της αξίζει...

c Οι ειδικοί έχουν σημάνει συναγερμό
Εδώ και πάρα πολλά χρόνια, ειδικοί επιστήμονες, αναλυτές γεωπολιτικής, διπλωμάτες, αλλά και ιστορικοί και κοινωνιολόγοι, έχουν ποικιλοτρόπως καταδείξει το μέγεθος του συνεχώς διογκούμενου προβλήματος, που λέγεται Θράκη.(Οι φόβοι όλων πάντα ενέτειναν στο σοβαρότατο ενδεχόμενο μίας μικρής «επανάστασης» (σε πολιτικά πλαίσια ενισχυμένη από την διπλωματία της Άγκυρας) και αίτησης ανεξαρτησίας. Αργότερα, άρχισε να συζητείται σοβαρά το ενδεχόμενο Κοσοβοποίησης της Θράκης, αφού πληρούσε τα κριτήρια, αλλά είχε και τους ανθρώπους (π.χ. τούρκος πρόξενος Σαρνίτς) για να υλοποιήσουν ένα νέο Κόσοβο. Ίσως, το ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση (παρά τα όποια σημερινά οικονομικά της προβλήματα), ανάγκασε την Άγκυρα να «υποχωρήσει» σε περισσότερο ήπιες μεθόδους τουρκοποίησης της Θράκης.

c Γιατί η Τουρκία θέλει μία «Ανεξάρτητη Δυτική Θράκη»
Είναι γνωστό πως οι «δεξαμενές σκέψης» της Τουρκίας και οι γενικότερες στρατηγικές που ακολουθούνται από την τουρκική εξωτερική πολιτική, καθώς και από τις υπηρεσίες (κυρίως εθνικού ενδιαφέροντος) της γείτονος, έχουν «στοχεύσει» την Ελληνική Θράκη πριν από δεκαετίες. Ίσως και από την ίδρυση του σύγχρονου τουρκο - Κεμαλικού κράτους, όταν τα Ελληνικά στρατεύματα αποχώρησαν από την Ανατολική Θράκη χωρίς να πέσει ούτε μία σφαίρα (ελέω συμφωνιών που υπέγραψε η τότε ελληνική κυβέρνηση).

Από τότε μέχρι σήμερα, έχoυν αποκαλυφθεί μία σειρά από θέματα (π.χ. χρυσός, ουράνιο, πετρέλαιο κ.α.) που διαθέτει η Θράκη. Όμως, το ότι αποτελεί το τμήμα σύνδεσης Ασίας και Ευρώπης, με δρόμους συγκοινωνιών, αλλά και ενέργειας, η περιοχή της Θράκης σήμερα μεταβάλλεται σε περιοχή ελέγχου ροής ενέργειας προς την Ευρώπη, καθιστώντας την στο εγγύς μέλλον (την αμέσως επόμενη δεκαετία) περιοχή που θα συγκεντρώσει βαριά βιομηχανία και σημαντικά οικονομικά και τραπεζικά κεφάλαια θα ζητήσουν να κατοικοεδρεύσουν σε αυτήν. Η Άγκυρα θέλει όχι μόνο να είναι παρούσα, αλλά να «διευθύνει» και να αποκομίσει τα μέγιστα οικονομικά και γεωπολιτικά οφέλη που προκύπτουν από τα ανωτέρω.


c Πως μπορεί να υπάρξει ανεξάρτητη Θράκη;
Το ερώτημα που σήμερα θα πρέπει να απαντηθεί είναι: μπορεί ειρηνικά να τεθεί θέμα δημιουργίας ενός ανεξάρτητου κρατιδίου στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης; Η απάντηση είναι πως είμαστε πολύ κοντά στο ενδεχόμενο αυτό. Αλλά όχι ακόμη. Εκτός αν κάποιοι αποφασίσουν να ρίξουν τις μάσκες της φιλίας τους επειδή θα πρέπει να επιταχύνουν τις. «δουλειές» τους στην Βαλκανική και στην Ανατολική Μεσόγειο. Πότε όμως θα είναι δυνατό να υλοποιηθεί μία ανακήρυξη της Θράκης ως ανεξάρτητου κρατιδίου; Μα φυσικά, όταν αυτό το κρατίδιο θα πληρούσε τα απαραίτητα «δομικά στοιχεία» ενός κράτους, είναι η απάντηση. Δηλαδή να έχει:

. Ενιαίο, συμπαγές και αδιαίρετο γεωγραφικό χώρο

. Οργανωμένη Διοίκηση ή σύστημα αυτοδιοίκησης

. Υποτυπώδες σύστημα οικονομίας ή Τραπεζικό σύστημα

. Υποτυπώδες έστω σύστημα Υγείας

. Οργανωμένο σύστημα Παιδείας

. Κοινή ιστορική και εθνική συνείδηση των πολιτών

Αυτά αποτελούν τα συστατικά στοιχεία αποτελούν την «μαγιά» για να γίνει ο εφιάλτης πραγματικότητα.

c Τι συμβαίνει σήμερα στη Θράκη;

Επειδή, λοιπόν, το «ψηφιδωτό» είναι πλέον μπροστά μας, καλό θα είναι να το αποκωδικοποιήσουμε και να το δούμε επιτέλους ολόκληρο, όπως έχει μέχρι σήμερα στηθεί από την Άγκυρα. Στο σημείο αυτό θα πρέπει επίσης να σημειωθεί πως οι ευθύνες των Ελλήνων πολιτικών από την Αθήνα ή οι ευθύνες των εκάστοτε τοπικών αρχόντων της Θράκης, συνετέλεσαν τα μέγιστα ώστε ο κίνδυνος μεταβολής της Ελληνικής Θράκης σε περιοχή υπό άτυπη Ελληνική συγκυριαρχία να έχει μεγιστοποιηθεί σε βαθμό λίαν επικίνδυνο.

Δυστυχώς, είμαστε πολύ κοντά στο να ολοκληρωθούν οι προϋποθέσεις εκείνες που θα μας στερήσουν ως χώρα το αναφαίρετο δικαίωμα να ονομάζουμε την Θράκη αμιγώς Ελληνική και περιοχή υπό πλήρη Ελληνική κυριαρχία.

Και αυτή η ομιχλώδης κατάσταση έχει δημιουργηθεί λόγω μηδενικής μέριμνας και έλλειψης μακροχρόνιου σχεδιασμού εκ μέρους των Αθηνών. Οι εκάστοτε προσωπικές πολιτικές υπουργών, βουλευτών, Νομαρχών και Δημάρχων, κατάφεραν να αποδομήσουν και σε πολλές περιπτώσεις να παραχωρήσουν σοβαρά δικαιώματα στους προπαγανδιστικούς μηχανισμούς της Άγκυρας και τους εκάστοτε πρακτορίσκους και ανθυπρακτορίσκους της ΜΙΤ και του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής, που διαφεντεύουν πλέον σε μεγάλες περιοχές με μουσουλμανικό πληθυσμό.(

Η εφήμερη δόξα κάποιων πολιτικών ή οι μακροχρόνιοι σχεδιασμοί τους για ανέλιξη στην πολιτική, δυστυχώς, έχει ως αντίκρισμα την ίδια την Θράκη. Η ψήφος έχει καταστεί ναρκωτικό για τους πολιτικούς, που δεν διστάζουν να το καταναλώνουν σε υπέρμετρες δόσεις, προκειμένου να ικανοποιήσουν την πολιτική τους ματαιοδοξία, αγνοώντας ηθελημένα τις επιπτώσεις της «δουλικότητας» που απαιτείται ως «αντίδωρο». Μάλιστα, όπως θα καταδείξουμε στη συνέχεια ο περίφημος «Καλλικράτης» αποτελεί το καλύτερο δυνατό δώρο προς την κατεύθυ νση πιθανότατης (απ)αίτησης ανεξαρτησίας της Θράκης. Ένα δώρο, που χαρακτηρίζεται ως αυτοκτονικός ιδεασμός του νομοθέτη ή κενότητα πολιτικής και εθνικής ευθύνης του πολιτικού συστήματος. Αργά, αλλά σταθερά, με ευγενικές «χορηγίες» από την Αθήνα, από την Άγκυρα αλλά κυρίως από τις ΗΠΑ, η Θράκη είναι ένα σχεδόν βήμα πριν «σκάσει» σαν βόμβα, με άγνωστα αποτελέσματα.

c Σύστημα Αυτοδιοίκησης (υπάρχει ήδη)
Ο «Καλλικράτης» παρέχει τοπική αυτοδιοίκηση, με δομημένη ιεραρχία. Μέσα από ένα νομοσχέδιο για την τοπική Αυτοδιοίκηση και χωρίς προφανώς οι σχεδιαστές του να λάβουν σοβαρά υπ' όψιν τους την εθνική ιδιαιτερότητα της Θράκης, κατέστη δυνατό να παραχωρηθεί το «δικαίωμα» σε φανατικούς τουρκόφρονες, πιστούς υπηρέτες του εκτουρκισμού της Θράκης, να αναλάβουν την τοπική αυτοδιοίκηση σε συγκεκριμένες περιοχές που συνορεύουν μεταξύ τους.(Τι θα κάνει άραγε ο «σοφός νομοθέτης» εάν αύριο δηλώσουν όλοι αυτοί οι τουρκόφρονες - προσφάτως εκλεγέντες- δήμαρχοι, ότι νιώθουν τούρκοι και ασκούν το καθήκον τους ως τούρκοι πολίτες; Μπορεί άραγε ο «νομοθέτης» να κατανοήσει τι ακριβώς σημαίνει για τη Θράκη μία ενιαία τοπική αυτοδιοίκηση, που δεν είναι φίλα προσκείμενη στο Ελληνικό Σύνταγμα και στην εκάστοτε Ελληνική κυβέρνηση; Ας θεωρήσουμε, όμως, πως απλώς ο νομοθέτης έκανε λάθος και δεν υπολόγισε παραμέτρους που του ήταν άγνωστες. Το λάθος όμως, του νομοθέτη δυστυχώς, επεκτείνεται και γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης από τα όργανα του τουρκισμού στην Θράκη.

Έτσι, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως υπάρχει ήδη μία άτυπη κυβέρνηση, που έχει ορκιστεί στον Εχίνο Ξάνθης, μέλη της οποίας είναι όλοι οι πρώην και νυν μουσουλμάνοι βουλευτές όλων των Ελληνικών κομμάτων. Η άτυπη κυβέρνηση δρα με την «βιτρίνα» της «Συμβουλευτικής Επιτροπής Μειονότητας Τούρκων Δυτικής Θράκης» και έχει άμεσες σχέσεις με το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής. Μάλιστα, τελευταία, με την ευγενική χορηγία του τούρκου προξένου, και την επιμέλεια της άτυπης αυτής κυβέρνησης των «τούρκων» της Θράκης, έχει ξεκινήσει μία καταιγίδα δημιουργίας «τουρκικών συλλόγων» (κυρίως πολιτιστικών, που βάζουν ιστορικά θεμέλια τουρκικού πολιτισμού στην περιοχή, διαστρεβλώνοντας την ιστορία αλλά και οικειοποιούμενοι ως τουρκικό τον ήδη υπάρχοντα πολιτισμό των μουσουλμάνων της περιοχής), που διασπείρονται στην ορεινή Θράκη αλλά και στο νοτιοανατολικό πεδινό τμήμα του νομού Ροδόπης.

Μία ευρεία γεωγραφική περιοχή, αυτοδιοικούμενη, με επίπεδα τοπικής αλλά και κεντρικής διοίκησης, ήδη υπάρχει, ελέω Καλλικράτη. Κάποιοι στην Αθήνα είτε δεν υπολόγισαν σωστά τις εξελίξεις, είτε τις υπολόγισαν με λάθος «μέτρα» και «σταθμά». συνεχίζοντας τα λάθη εις βάρος της Θράκης και του Ελληνισμού.

c Ενιαία γεωγραφική περιοχή (υπάρχει ήδη)
Μέσω του Καλλικράτη, το πολιτικό έγκλημα των Αθηνών στην Θράκη, γιγαντώθηκε. Μέσα από παράξενες μεθοδεύσεις (πολλοί μίλησαν για συμφωνίες μεταξύ ΠΑΣΟΚ και φανατικών τουρκοφρόνων) και επιλογές, κατέστη δυνατό να εκλεγούν 3 μουσουλμάνοι δήμαρχοι σε 3 Δήμους της Θράκης (δήμος Γλαύκης στην Ξάνθη, δήμος Ιάσμου και δήμος Φιλύρας στην Ροδόπη), σε γειτονικούς γεωγραφικά δήμους, στην ορεινή Θράκη, δημιουργώντας με τον τρόπο αυτό μία ενιαία - εκτεταμένη γεωγραφικά κατά μήκος σχεδόν ολόκληρης της ορεινής Θράκης - περιοχή, που κατοικείται σχεδόν ολοκληρωτικά από μουσουλμάνους και ελέγχεται αποκλειστικά από το τουρκικό προξενείο και τους ανθρώπους του!!!

Αν αυτό σε κάποιους θυμίζει γκέτο, θα τολμούσα να συμπληρώσω πως ίσως θα έπρεπε να μην παραμείνουν μόνο σε αυτή την εικόνα, αλλά στην σημασία που αυτή η εκτεταμένη ομοιογενών χαρακτηριστικών περιοχή μπορεί να πάρει.(Να σημειωθεί, βέβαια, πως στη νότια Βουλγαρία έχουν αναπτυχθεί ιδιαίτερα οι φιλοτουρκικές τάσεις, αφού η δράση των τουρκικών υπηρεσιών εκεί είναι ιδιαίτερα έντονη και έχουν ήδη δημιουργηθεί εντάσεις με την κυβέρνηση της Βουλγαρίας. Μία ακόμη ευρύτερη περιοχή τουρκοφρόνων ή μουσουλμάνων εξαρτώμενων από τουρκόφρονες, δημιουργεί αυτόματα σημαντική «πληγή» για την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή. Όμως, για να συμβεί αυτό έπρεπε πρώτα να γίνει ο δικός μας «Καλλικράτης», και στη συνέχεια θα πρέπει να πραγματοποιηθούν και άλλα απαραίτητα «δομικά στοιχεία».

Τα λάθη των Ελλήνων πολιτικών, δείχνουν να επηρεάζουν και την Βουλγαρία, αφού καταφέρνουν να διογκώσουν ένα πρόβλημα που έρχεται επάνω μας, με μεγάλη ταχύτητα. Το Θρακικό πρόβλημα είναι ήδη εδώ, άσχετα αν κάποιοι δεν θέλουν να το παραδεχθούν ή να το δούνε. Το ειρωνικό είναι πως το «Θρακικό Πρόβλημα» είναι εδώ εξαιτίας της ανυπαρξίας βούλησης, σχεδιασμού ή της φιλοπατρίας Ελλήνων πολιτικών, που στάθηκαν πολύ μικροί έως ανίκανοι να αντιληφθούν πως παρέδιδαν και παραδίδουν τα υλικά ανεξαρτητοποίησης της Θράκης.

c Αυτοδύναμη οικονομία (υπάρχει ήδη)
Σε όσους ζούνε στην Θράκη ή σε όσους θέλησαν να ασχοληθούν σοβαρά με αυτήν, έχει ήδη γίνει απολύτως σαφές πως ο μουσουλμανικός πληθυσμός λειτουργεί σε καθεστώς γκέτο. Και αυτή η λειτουργία σε ένα πολύ μεγάλο της μέρος αφορά την οικονομία. Έτσι, υπάρχουν μουσουλμάνοι έμποροι που έχουν προϊόντα μόνο για μουσουλμάνους, ενώ είναι πολύ σπάνιο το φαινόμενο κατά το οποίο μουσουλμάνος θα αγοράσει από κατάστημα χριστιανού (οι χριστιανοί αγοράζουν από όπου τους αρέσει, ενώ οι μουσουλμάνοι αγοράζουν μόνο από μουσουλμάνους!!!). Υπάρχουν μουσουλμάνοι οικοδόμοι - εργολάβοι (απορίας άξιο πως αναπτύσσονται οικονομικά, όταν καταγγέλλουν την Ελλάδα για καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, για δημιουργία προβλημάτων στην ανάπτυξη, για άνιση αντιμετώπιση από το νόμο κ.α.) που δίνουν εργασία μόνο σε μουσουλμάνους εργάτες. Να σημειωθεί επίσης πως η φωτογραφία του Κεμάλ μπαίνει στα εγκεκριμένα από το τουρκικό προξενείο καταστήματα, τα οποία με αυτόν τον τρόπο κάνουν «χρυσές δουλειές».

Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος, αλλά και το βάθος της οικονομικής διείσδυσης, δύναμης και ανεξαρτησίας που ήδη υπάρχει στους μουσουλμάνους της Θράκης (αιτία γι αυτό υπήρξε σειρά τραγικών λαθών της Αθήνας) σημειώνεται πως δεν είναι μόνο η εμπορική οικονομική δραστηριότητα που αναπτύσσεται (έστω και σε καθεστώς οικονομικού γκέτο). Το ίδιο συμβαίνει σε όλες τις οικονομικές δραστηριότητες των μουσουλμάνων (πλην ελαχίστων ηρωικών εξαιρέσεων που δεν διστάζουν να τα βάλουν με το «σύστημα του προξενείου» αμφισβητώντας την «βοήθεια» που αυτό μπορεί να τους παρέχει).

Σαν παράδειγμα, της άνθησης αυτής της κλειστής οικονομίας, αρκεί να αναφερθεί ένα γεγονός που συνέβη σε τράπεζα της Ξάνθης κατά την είσοδο του ευρώ στην οικονομική καθημερινότητά μας. Ένας γέροντας πομάκος επισκέφθηκε την τράπεζα με ένα τσουβάλι δεκαχίλιαρα και όταν είδε τι του έδωσαν απογοητεύτηκε. Μέχρι τότε, πολλοί μουσουλμάνοι της Θράκης επένδυαν τα χρήματά τους στην Τουρκία, αλλά μετά από κάποια γεγονότα απαγωγών και ουσιαστικής απώλειας των επενδύσεών τους, αποφάσισαν (τουλάχιστον) την παύση επενδύσεων στην επικίνδυνη για επενδύσεις «μητέρα πατρίδα».

Είναι γνωστό πως μέχρι και σήμερα ένας μεγάλος όγκος χρημάτων των μουσουλμάνων της Θράκης βρίσκεται σε σεντούκια. Αυτά τα χρήματα θα προσπαθήσει να προσεταιριστεί η τουρκικών συμφερόντων Ziraat Bank, αλλά και οι τούρκοι επιχειρηματίες που σκοπεύουν να «επενδύσουν» στην Θράκη. Η Τουρκία σκοπεύει να «αγοράσει» τη Θράκη με βοήθεια που θα πάρει από τα χρήματα των Ελλήνων μουσουλμάνων. Και αν δεν καταφέρει σήμερα να τους πάρει τα χρήματα, η παρουσία της Άγκυρας στη Θράκη τους υπόσχεται πως αύριο θα τους πάρει την γη που κατέχουν. Γιατί; Μα, αφού η Ελληνική Πολιτεία δεν ενδιαφέρεται να καλύψει το ήδη υπάρχον κενό απέναντι στους πολίτες της, η πολιτική της γείτονος θα έρθει ως φυσικός κανόνας, να συμπληρώσει τα αθηνοκεντρικά κενά.

Η πρόσφατη οικονομική τάση, με τις επισκέψεις τούρκων επιχειρηματιών στην Θράκη, δημιουργεί μία παράξενη δυναμική στην τοπική οικονομία. Δεν είναι μόνο τα έπιπλα τουρκικής κατασκευής, αλλά κυρίως η μεταφορά τουρκικών βιοτεχνιών (κυρίως στην Κομοτηνή), που θα αγκαλιάσουν» τους μουσουλμάνους της Θράκης, θα τους δώσουν δουλειά και θα αποκτήσουν απόλυτη κυριαρχία - εξάρτηση στην διαβίωσή τους.

Μήπως θα ήταν καλύτερα οι κομπορημονούντες οικονομολόγοι των ΕΒΕ να υπολογίσουν και κάποιες άλλες παραμέτρους των σχεδιασμών ανάπτυξης που ονειρεύονται; Πώς είναι δυνατόν οι «ειδικοί» να μην βλέπουν πως μέσω των σημερινών τους σχεδιασμών πρόκειται να επηρεάσουν (σε εκβιαστικό βαθμό μάλιστα) τους μουσουλμάνους και τους χριστιανούς πολίτες της Θράκης;

c (Απορία συντάκτη: Γιατί έρχονται να επενδύσουν στην Ελλάδα οι τούρκοι βιομήχανοι, όταν το κόστος εργασίας στην Τουρκία είναι πολύ μικρότερο; Ποιός μπορεί να απαντήσει σε αυτή την ερώτηση, χωρίς να εικάσει κάποια έστω και υφέρπουσα επιθετική κίνηση της Άγκυρας;)

Η δημιουργία μίας (έστω υποτυπώδους) οικονομικής κίνησης που θα βασίζεται σε μικρής και μέσης εξαγωγικής μορφής βιοτεχνία ή βιομηχανία, είναι ένα ακόμη «δομικό στοιχείο» δημιουργίας μίας ανεξάρτητης Θράκης. «δομικό στοιχείο» που η οικονομική και πολιτική ελίτ το προσφέρει με πλατιά χαμόγελα στον Ταγίπ Ερντογάν, στον Αχμέτ Νταβούτογλου και στον τούρκο πρόξενο της Κομοτηνής, που εργάζονται μεθοδικά στα πλαίσια του νέο-οθωμανισμού και της δημιουργίας μίας μεγάλης Τουρκίας που θα «πατάει» στα Βαλκάνια.(Η πρόσφατη συνάντηση στην Κομοτηνή, όπου οι τούρκοι επιχειρηματίες εκδήλωσαν ανοιχτά το ενδιαφέρον τους για αγορά και εκμετάλλευση εγκαταλελειμμένων βιοτεχνιών και βιομηχανιών στην Ροδόπη, αποτελεί την μέγιστη απόδειξη της οικονομικής παράδοσης - μεταβίβασης της Θράκης σε τουρκικά χέρια.

Η ανάπτυξη ενός οικονομικού πόλου, που θα έχει άμεση και αμέριστη, χρηματική και πολιτική στήριξη από την Άγκυρα, είναι ήδη γεγονός. Η οικονομική εξάρτηση του μουσουλμανικού στοιχείου θα σημάνει την αυτόματη πολιτική χειραγώγησή του.

Τί έχει να απαντήσει η Αθήνα σε αυτό; Πρόκειται για ένα ακόμη επικίνδυνο λάθος που προστίθεται στα προηγούμενα; Ένα ακόμη μοιραίο λάθος, που παραδίδει την τοπική οικονομία σε φορείς που εδράζονται στην Τουρκία και οι οποίοι ασφαλώς δεν ενδιαφέρονται για τα Ελληνικά πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα!!! Μήπως όμως θα έπρεπε να αναφερόμαστε ξεκάθαρα σε τουρκική «εισβολή»;

Σαν παράδειγμα αναφέρεται καθαρά για ιστορικούς σκοπούς και από στοιχεία της Τουρκικής Στατιστικής Υπηρεσίας Τurkstat για το ενδεκάμηνο Ιανουαρίου - Νοεμβρίου 2008 προκύπτει ότι οι ελληνικές εξαγωγές προς την Τουρκία έφθασαν στα 1.094 εκατ. δολ. και οι τουρκικές εξαγωγές προς την Ελλάδα στα 2.326 εκατ. δολ. (εμπορικό ισοζύγιο: -1.232 εκατ. δολ.). Ενώ για την περίοδο 2008-2009 τα νούμερα ήταν 1,1 δις και 1,6 δις δολάρια αντίστοιχα (εμπορικό ισοζύγιο: -500 εκατ. δολ). Επομένως τ ι είδους εξαγωγές θα μπορούσαν να πετύχουν οι ελληνικές επιχειρήσεις όταν ο μέσος μισθός στην Τουρκία είναι 320 ευρώ και τα ελληνικά προϊόντα κάθε άλλο παρά φτηνά θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν σε σχέση με τα τουρκικά. Εντάξει, λοιπόν, ας το προσμετρήσουμε κι αυτό σαν ένα ακόμη λάθος.

c Τραπεζικό σύστημα (υπάρχει ήδη)
Η ύπαρξη της τουρκικών συμφερόντων τράπεζας Ziraat Bank στην Θράκη, με υποκαταστήματα στην Κομοτηνή και στην Ξάνθη, αποτελεί σήμερα τον συνεκτικό κρίκο της ήδη γκετοποιημένης οικονομίας των μουσουλμάνων της Θράκης. Είναι, δε, απολύτως βέβαιο πως όταν χρειασθεί θα κληθεί να παίξει τον οργανωτικό ρόλο σε μία νέα ανεξάρτητη οικονομία, αφού θα συγκεντρώνει το αποκλειστικό ενδιαφέρον και την εμπιστοσύνη του νέου ανεξάρτητου κράτους.

Οπότε, η αδειοδότηση λειτουργίας της στην Θράκη, ήταν μάλλον το αποτέλεσμα εγκεφαλικής δυσλειτουργίας εκείνου που συμφώνησε και υπέγραψε για την ύπαρξη της Ziraat Bank σε μία ευαίσθητη εθνικά περιοχή.

Η Ziraat Bank σήμερα στηρίζει την δημιουργία και της λειτουργίας μίας ανεξάρτητης οικονομίας, αποκλειστικά από και προς μουσουλμάνους, ενώ ταυτόχρονα λειτουργεί και σαν πολιορκητικός κριός ισχύος στην ήδη καταρρέουσα (λόγω τεράστιων ευθυνών των κυβερνήσεων της χώρας, που εγκατέλειψαν και εν μέρει - εμμέσως κατέστρεψαν τις επιχειρηματικές δραστηριότητες που τόλμησαν να αναπτυχθούν σε ολόκληρη την περιφέρεια της Αν. Μακεδονίας και Θράκης) τοπική οικονομία.(Το κύμα δανειοδοτήσεων, αλλά κυρίως η αγορά γης από μουσουλμάνους μέσω της Ziraat Βank, αποτελεί μία εν δυνάμει απειλή αλλαγής ιδιοκτησίας γης. Και κάτι τέτοιο, είναι δυνατόν να μεταβάλει τον γεωγραφικό εθνικό χάρτη, με άγνωστα αποτελέσματα σε περίπτωση που γίνει επίκληση της Συνθήκης της Λωζάνης. Μία συνθήκη στην οποία γίνεται σαφέστατη αναφορά σε πληθυσμιακή και ιδιοκτησιακή ανωτερότητα, με βάση την οποία η σημερινή Θράκη (δυτική Θράκη) δόθηκε στην Ελλάδα.(

Ενώ σήμερα η Ziraat Bank έχει ένα σαφή προσανατολισμό, είναι απολύτως βέβαιο πως την επαύριο θα αλλάξει χαρακτηριστικά, θα επαναπροσανατολισθεί και θα μπορεί άνετα να μεταβληθεί σε «εθνική τράπεζα» της ανεξάρτητης τουρκικής Θράκης. Είναι σαφές πως με βάση τις ήδη υπάρχουσες οικονομικές συναλλαγές, θα μπορεί να αποδεχθεί μία έκκληση - αίτηση των τουρκοφρόνων, για να δημιουργήσει τον οικονομικό κορμό και να λειτουργήσει σαν κύριος φορέας οικονομικής σύνδεσης με άλλα κράτη. Η τουρκικών συμφερόντων τράπεζα δεν ήρθε στην Θράκη για να δώσει δάνεια, αλλά για να πάρει ισχύ και να καλύψει (σχεδόν αποκλειστικά) τις αυξημένες οικονομικές δραστηριότητες που επίκειται να αναπτυχθούν από την διέλευση των αγωγών ενέργειας και την ταυτόχρονη έλευση μεγάλων βιομηχανικών μονάδων στην περιοχή.

Η αυξημένη δυναμική, η τεχνογνωσία και οι καλές σχέσεις με τον τοπικό μουσουλμανικό πληθυσμό, θα καταστήσουν την Ziraat Bank σε παίκτη ισχύος.(Τι επεκτάσεις οικονομικές και πολιτικές μπορεί να έχει μία τέτοια εξέλιξη; Δυστυχώς, για την Ελλάδα, τις χειρότερες, αφού η Ελληνική οικονομία θα βρεθεί έξω από την «πίτα» ή θα αναγκαστεί να αποδεχθεί να μοιραστεί την «πίτα» που λέγεται Θράκη!!! Και τα λάθη της Αθήνας, απλώς συνεχίζονται.


c Υποτυπώδες -έστω- σύστημα Υγείας (υπολείπεται)
Η λειτουργία ενός κράτους (ή η αίτηση για ίδρυση ενός κρατιδίου - μορφώματος) απαιτεί σαφείς υπάρχουσες υποδομές. Μέσα σε αυτές τις απαιτητές υποδομές είναι και η παροχή του αγαθού της Υγείας. Αν και μέχρι στιγμής δεν έχει δημιουργηθεί κάποια νοσηλευτική μονάδα, τουρκικών συμφερόντων, στην Θράκη, οι πληροφορίες που υπάρχουν γύρω από το συγκεκριμένο θέμα, είναι ανησυχητικές για την Ελληνική πλευρά.

Μέσα στα πλαίσια των καλών ελληνοτουρκικών σχέσεων και της ελεύθερης οικονομικής ανάπτυξης (και οικονομικών δραστηριοτήτων) ανάμεσα στις δύο χώρες, τούρκοι επιχειρηματίες συνοδευόμενοι από γιατρούς, έχουν ήδη επισκεφθεί τον ορεινό όγκο των νομών Ξάνθης και Ροδόπης, συλλέγοντας στατιστικές πληροφορίες για θέματα υγείας και ασθενειών των κατοίκων των περιοχών αυτών. Μάλιστα, έδωσαν διαβεβαιώσεις στους κατοίκους του Εχίνου (Ν. Ξάνθης) πως πρόκειται να λειτουργήσουν πλήρεις ιατρικές κλινικές μονάδες (μικρά ιδιωτικά νοσοκομεία) πολύ σύντομα!!!

Στα ίδια επιχειρηματικά πλαίσια, τούρκοι επιχειρηματίες επισκέφθηκαν την πόλη της Κομοτηνής σε μία προσπάθεια συνεργασίας με τον τούρκο πρόξενο προκειμένου να εξευρεθεί οικόπεδο που θα μπορέσει να φιλοξενήσει μία μεγάλη ιδιωτική ιατρική μονάδα (νοσοκομείο), η οποία θα μπορεί να παρέχει υπηρεσίες στο νομό Ροδόπης. Οι πληροφορίες ανέφεραν μάλιστα την επιθυμία των τούρκων επιχειρηματιών η νοσοκομειακή αυτή μονάδα να διαθέτει και ελικόπτερα για αερο-διακομιδή των ασθενών (ιδιαίτερα της ορεινής Ροδόπης).(

Σήμερα, υπάρχει μεγάλος αριθμός μουσουλμάνων ιατρών, οι οποίοι σε ένα ποσοστό περίπου 99% έχουν σπουδάσει ιατρική στην Τουρκία. Η επιστημονική τους δραστηριότητα στέφεται με επιτυχία αφού έχουν ως ασθενείς - πελάτες περίπου το 90% των μουσουλμάνων. Ακόμη και ο ευαίσθητος χώρος της Υγείας έχει μεταβληθεί σε ένα γκέτο. ενώ στα πλαίσια της ισονομίας και ισοπολιτείας, διορίζονται σε δημόσιους οργανισμούς υγείας, με την βοήθεια πολιτικών (χριστιανών και μουσουλμάνων) παραβιάζοντας την «σειρά» ή και τις «προϋποθέσεις» που απαιτούνται. Σε περίπτωση που αύριο τεθεί αίτημα δημιουργίας ενός ιδιωτικού νοσοκομείου τουρκικών συμφερόντων, εμείς θα μπορούνε να πούμε πως απλώς ένα ακόμη κομμάτι της «αλυσίδας» μπήκε στη θέση του, ένα ακόμη «λάθος» έχει γίνει στο όνομα της ελεύθερης οικονομίας και των καλών σχέσεων. Και η ζωή συνεχίζεται, στην. υγεία των κορόιδων.

c Οργανωμένο σύστημα Παιδείας (είναι σχεδόν έτοιμο) και κοινή γλώσσα εκπαίδευσης η τουρκική (αναγνωρίστηκε)
Στο σημείο αυτό το «έγκλημα» είναι παλιό. Μετράει δεκαετίες, περισσότερο από μισό αιώνα, όταν η Ελληνική κυβέρνηση (1954) αποφάσισε να παραβιάσει εις βάρος των Ελληνικών συμφερόντων την Συνθήκη της Λοζάνης, αναγνωρίζοντας τουρκική μειονότητα. Μάλιστα, φρόντισε ο τότε υπουργός Παιδείας να στείλει έγγραφο σε όλα τα σχολεία της Επικράτειας που υπήρχαν μουσουλμάνοι, μέσω του οποίου ζητούσε την διακριτική ευνοϊκή μεταχείριση των τούρκων μαθητών.

Έτσι, η λέξη «Τούρκος» μπήκε στο υπουργείο Παιδείας. Την επόμενη χρονιά, η τουρκική κυβέρνηση, αποφάσισε να ανταποδώσει την ευγενική κίνηση της Ελλάδας, οργανώνοντας μία δίχως προηγούμενο επίθεση κατά των Ελλήνων της Πόλης (τα γνωστά αίσχη του τουρκικού παρακράτους, Σεπτεμβριανά).(

Από τότε, μέχρι σήμερα, πολύ νερό κύλησε στο αυλάκι και οι αναίτιες παραχωρήσεις της Ελληνικής πλευράς άρχισαν να δημιουργούν τις βάσεις για ένα ανεξάρτητο τουρκικό εκπαιδευτικό σύστημα εντός της Ελλάδας! Μειονοτικά Δημοτικά Σχολεία, Μειονοτικά Ιδιωτικά Γυμνάσια και Λύκεια, με δασκάλους «προσοντούχους» (άγνωστο τι προσόν διέθεταν πέρα από τη γνώση της τουρκικής γλώσσας και τις πολύ καλές τους επαφές με την Άγκυρα), καθηγητές από την Τουρκία και πάντοτε υπό Τουρκική διεύθυνση!!!
Το έγκλημα της Ελληνικής πολιτείας ήταν συνεχές, αφού φρόντισε να υποβιβάσει (με τις εντολές ειδικές - διακριτικής διαχείρισης, όπως φαίνεται στο έγγραφο που παρατίθεται, έτους 1954) τους μαθητές, παραδίδοντάς τους σε δασκάλους και καθηγητές που είχαν ελάχιστη διάθεση και μπορούσαν να εργάζονται όποτε και όπως ήθελαν, αφού ο έλεγχος για την πρόοδο των μαθητών ήταν σχεδόν μηδενικός.

Το έδαφος ήταν πρόσφορο, προκειμένου να εργαστούν οι «προσοντούχοι» και οι εκ Τουρκίας εκπαιδευτικοί με πολύ άνεση στον εκτουρκισμό των συνειδήσεων των μαθητών.(Την οριστική πέτρα στο στρεβλό οικοδόμημα έβαλε ο Γιώργος Παπανδρέου που ως υπουργός Παιδείας αποφάσισε την ειδική πριμοδότηση -με ένα σύστημα ποσόστωσης- των μουσουλμάνων (σύμφωνα με την εγκύκλιο του 1954, τούρκων) μαθητών προκειμένου να εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Βέβαια, η απόφαση αυτή είχε σαν αιτιολογικό να σταματήσει ή έστω να μειώσει την μετακίνηση των μουσουλμάνων μαθητών στην Τουρκία, προκειμένου να σπουδάσουν σε κάποιο Πανεπιστήμιο. Στην πραγματικότητα ήταν η ταφόπλακα σε κάθε πιθανότητα επαναφοράς σε φυσιολογική λειτουργία του συστήματος εκπαίδευσης των μουσουλμάνων μαθητών. Δια χειρός Παπανδρέου, λοιπόν, η κάκιστη απόδοση των εκπαιδευτικών, αλλά και του λανθασμένου συστήματος εκπαίδευσης, επιβραβευόταν με ειδική βαθμολογία και με λίγη τύχη κάποιος που στις εξετάσεις έπαιρνε βαθμό 4 (με άριστα το είκοσι) σπούδαζε από δικηγόρος μέχρι γιατρός!!!

Η Ειδική Παιδαγωγική Ακαδημία Θεσσαλονίκης (γνωστή ως ΕΠΑΘ) λειτουργούσε πάντα με χαμηλά κριτήρια αξιολόγησης και παρήγαγε δασκάλους (πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης αποκλειστικά για μειονοτικά δημοτικά σχολεία) που η απόδοσή τους εξαρτώνταν μόνο από την διάθεσή τους να διδάξουν. Συνήθως οι άνθρωποι αυτοί, με έναν δεύτερο μισθό από την Άγκυρα, δίδασκαν τον τουρκισμό, ενώ σε αρκετές περιπτώσει ς προβιβάζονταν σε ιμάμηδες (ποιος είπε ότι η θρησκεία δεν μοιράζει χρήμα;) ή ακόμη και σε «μάγους» που «διάβαζαν», «ξόρκιζαν», έκαναν μάγια. φυσικά με το αζημίωτο. Το σύστημα της Ελληνικής Εκπαίδευσης στο μεγαλείο του!!!

Όταν έγινε γνωστό πως το πρόβλημα που ουσιαστικά αντιμετώπιζε η εκπαίδευση των μουσουλμανοπαίδων ήταν η πολυγλωσσία (οι περισσότεροι μουσουλμάνοι είναι Πομάκοι και μιλούσαν τρεις γλώσσες: την μητρική Πομακική, την Τουρκική και την Ελληνική) στην οποία αναγκάζονταν οι μαθητές να ζούνε, η Ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να δημιουργήσει ειδικά προγράμματα για να δοθεί κάποια λύση στο φυσιολογικό πρόβλημα να μιλάς την μητρική σου γλώσσα, να διδάσκεσαι στην Ελληνική και υποχρεωτικά -και τελείως αναίτια- στην Τουρκική. Και όλα αυτά ενώ θα πρέπει να ζήσουν και να εργαστούν στην Ελλάδα.!(Μέσα από τα καλοπληρωμένα αυτά ειδικά ερευνητικά προγράμματα εμφανίστηκε και η κυρία Δραγώνα, η οποία τελικά κατέθεσε τα αποτελέσματα της έρευνάς της στο Ελληνικό Υπουργείο Παιδείας, το οποίο με τη σειρά του απεφάνθη πως η εκπαίδευση των μουσουλμανοπαίδων θα γίνεται σε δύο γλώσσες (Ελληνικά και Τουρκικά), εξαφανίζοντας -κυριολεκτικά- από τον γλωσσολογικό χάρτη την Πομακική γλώσσα και παραδίδοντας ουσιαστικά τους Πομάκους στην αγκαλιά της Άγκυρας!(


Το πρωτοφανές αυτό γεγονός συνέβη στο τέλος του 2010, και θεωρείται μοναδικό στην παγκόσμια κοινότητα, αφού ένα υπουργείο Παιδείας αποφασίζει να εξαλείψει την ιστορία, τον πολιτισμό, την γενικότερη κουλτούρα και την γλώσσα μίας πληθυσμιακής ομάδας, εντάσσοντάς την εθνολογικά μέσα σε μία άλλη υποδεέστερη αριθμητικά τοπική πληθυσμιακή ομάδα. Και το κριτήριο της ανώμαλης αυτής συγχώνευσης ήταν το θρήσκευμα, που ενώ αποτελεί ευαίσθητο μη δημοσιοποιήσιμο προσωπικό δεδομένο, γίνεται ισοπεδωτικό εθνολογικό κριτήριο.(

Με ποια λογική συνέβη αυτό; Ίσως με την λογική της κυρίας Δραγώνα, ίσως με την λογική της κυρίας Διαμαντοπούλου, ίσως με την λογική της Άγκυρας και των φερέφωνων (βλ. Ανεξάρτητη Συμβουλευτική Επιτροπή Τούρκων Δυτικής Θράκης) που διατηρεί εντός της Ελληνικής Θράκης. Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο, κατάφεραν να αλωθούν από την Τουρκική γλώσσα, ενώ σοβαρές πιέσεις πλέον δέχεται και η εκπαίδευση στα νηπιαγωγεία (δίγλωσσα), ενώ ήδη άρχισαν οι «φωνές» από τους γνωστούς κύκλους τουρκοφρόνων της Θράκης, που θέλουν τουρκικό Πανεπιστήμιο. Πληροφορίες αναφέρουν πως εδώ και ένα χρόνο γίνεται έρευνα για την ανεύρεση του κατάλληλου χώρου - οικοπέδου στην πόλη της Κομοτηνής.

Αν λοιπόν σκεφτούμε πως η εξέγερση των Αλβανών του Κοσσυφοπεδίου ξεκίνησε έναν χρόνο μετά την ίδρυση του Αλβανικού Πανεπιστημίου, ίσως θα πρέπει να αρχίσουμε να αναλογιζόμαστε τι θα συμβεί όταν ολοκληρωθεί η κλίμακα της Τουρκικής Εκπαίδευσης, καλυπτόμενη σε όλες τις βαθμίδες, εντός της Θράκης. Και πάλι, μέσα στο πνεύμα της κατανόησης, των δικαιωμάτων για προσέγγιση στην παιδεία, ίσως μας οδηγεί σε ένα τεράστιο λάθος. Μόνο που έρχεται να προσμετρηθεί σε άλλα, ήδη υπάρχοντα λάθη. Και, δυστυχώς, ιστορικά αποδεικνύεται πως η Παιδεία αποτελεί μία ιδανική βάση για δημιουργία εθνικών συνειδήσεων, όταν γίνεται εργαλείο σε χέρια ανθρώπων που δεν αντιμετωπίζουν την εκπαίδευση με σεβασμό, αλλά ως πολιτικό εργαλείο.(( Κοινή ιστορική και εθνική συνείδηση των πολιτών((λίγο πριν την ολοκλήρωσή της)

Από τα όσα μέχρι στιγμής αναφέρθηκαν εξάγεται το συμπέρασμα πως οι μουσουλμάνοι της Θράκης οδηγούνται συστηματικά σε έναν εκτουρκισμό με την πλήρη συναίνεση της Ελληνικής Πολιτείας. Η Παιδεία, δυστυχώς, συμβάλει τα μέγιστα στην δημιουργία κοινής εθνικής πεποίθησης ή στην περίπτωση της Θράκης, συμβάλει στην στρέβλωση της πραγματικότητας και στην δημιουργία αμφιβόλων εθνικών συνειδήσεων. Στο σημείο αυτό, ακριβώς, παρεμβάλλεται η οικονομία, οι μικρο-κοινωνίες που αναπτύσσονται κυρίως σε χωριά, το θρήσκευμα, αλλά και η δημιουργία έντονης πλην τεχνητής αντιπαλότητας. Οι συνεχείς αναφορές σε τούρκους πολίτες εντός της Ελλάδας, ακόμη και από τον τούρκο πρόξενο της Κομοτηνής, από μουσουλμάνους βουλευτές που ενώ εκλέγονται ως Έλληνες πολίτες και υποτίθεται πως υπηρετούν την κοινωνία των πολιτών στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, δηλώνουν απερίφραστα πως είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι με την «μητέρα πατρίδα Τουρκία». Την ίδια στιγμή, ενώ απολαμβάνουν πλήρη ισότητα και ισονομία (αρκετές φορές πλέον του δέοντος), επικαλούνται παραβιάσεις των ανθρωπίνων τους δικαιωμάτων και δημιουργούν πόλους συσπείρωσης, επικαλούμενοι πως αυτά συμβαίνουν επειδή είναι μουσουλμάνοι και πιστοί στο Ισλάμ!!!

Μέσα σε αυτόν τον «αχταρμά» (τουρκική λέξη που σημαίνει «μπέρδεμα», «ανακάτωμα»), δέχονται και βοήθειες από την Ελληνική πλευρά, που ανέχεται την οικειοποίηση του πολιτισμού του τοπικού μουσουλμανικού πληθυσμού από τα «πολιτιστικά καραβάνια» και από τις «πολιτιστικές εκδηλώσεις» που οργανώνει η Άγκυρα εντός της Θράκης. Μάλιστα, η κλοπή τοπικών ενδυμασιών και η εμφάνισή τους ως «τουρκικές» αποτελεί ένα απλό μόνο δείγμα του θράσους της πολιτιστικής κλοπής (και όχι επίθεσης) που συμβαίνει εις βάρος των Πομάκων της Θράκης.(Αυτά συμβαίνουν, υπό την ανοχή των Αθηνών και των εκεί υπευθύνων, που προφανώς στο όνομα της ωραιοποίησης της πραγματικότητας και κυρίως των καλών Ελληνοτουρκικών σχέσεων, προχωρούν σε λάθη που είναι άγνωστο εάν το τίμημά τους είμαστε σε θέση να τα πληρώσουμε ως λαός όταν μας ζητηθεί.

ΤΟΥΡΚΟΛΑΓΝΑ ΜΜΕ. ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΣ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΝ (??) ΤΗ ΖΗΜΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ!!!

τηλεοπτική τουρκολαγνεία.jpgΣημ. Η ατέλειωτη και ανυπόφορη τουρκολαγνεία των Ελληνικών ΜΜΕ. Τόσο δεν έχουν λεφτά και παίρνουν τα τούρκικα σίριαλ με το κιλό? Εκτελούν συμβόλαιο προπαγάνδας μήπως? Πρέπει καλά και σώνει να συμπαθήσουμε τους Τούρκους με κάθε τρόπο? Είναι δυνατόν όλη τη μέρα να προβάλουν τουρκικά σίριαλ? Είναι δυνατόν να διαφημίζονται στα κανάλια και στα περιοδικά τα τουρκικά σίριαλ και να κάνουν προσφορά DVD με τα επεισόδια μπας και τα χάσουν οι "φαν" των τούρκων?
Έχουμε σαν τηλεθεατές μεγάλο μερίδιο ευθύνης για αυτή την κατάσταση. Εμάς βρίσκουν χαλαρούς και για αυτό συνεχίζουν να προκαλούν. Ήθελα να ήξερα αυτοί που έχουν τα περιβόητα "μηχανάκια" της AGB όλη μέρα βλέπουν τα τούρκικα στην τηλεόραση???
Γυρίστε τους την πλάτη και μην βλέπετε άλλο αυτές του τούρκικες αηδίες που σας προβάλουν τα ξενόδουλα ΜΜΕ. Γυρίστε την πλάτη σε κάθε τι τουρκικό που μεταδίδουν τα ΜΜΕ.

Το Κυπριακό Δίκτυο Δράσης της Αμερικής (CANA) είναι κίνημα βγαλμένο από τη βάση, μη κερδοσκοπικό, που υποστηρίζει τη γνήσια αυτοδιάθεση και τα ανθρώπινα δικαιώματα για τον λαό της Κύπρου. Σε αυτό το πλαίσιο αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον η παρατήρησή του ότι «ο ΑΝΤΕΝΑ 1 (Ελλάδος) παραβιάζει τα ψηφίσματα 541/83 και 550/83 του Συμβουλίου Ασφαλείας» αναφερόμενο φυσικά στο τουρκικό σήριαλ Εζέλ, λίγες ημέρες πριν τη μαύρη επέτειο της 20ης Ιουλίου.
Διαβάστε την ανακοίνωση του CANA: 
 
Η συνεχιζόμενη προσβολή για τον Ελληνισμό από τον Αντένα 1(Ελλάδος) με της προβολή της τουρκικής παραγωγής Εζέλ γυρισμένης στην κατεχόμενη μας Κύπρο, έχει και μια άλλη ακόμα πιο σοβαρή παράμετρο. Παραβιάζει άμεσα τα δύο ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του οργανισμού Ηνωμένων Εθνών  541/83 και 550/83 που ρητώς απαγορεύουν την αναγνώριση του ψευδοκράτους και την με οποιοδήποτε τρόπο διευκόλυνση και βοήθεια προς την αποσχιστική αυτή οντότητα.  
Το ψήφισμα 541/83 τονίζει:
«Καλεί όλα τα κράτη να σέβονται την κυριαρχία, ανεξαρτησία, εδαφική ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Καλεί όλα τα κράτη να μην αναγνωρίσουν οποιοδήποτε κυπριακό κράτος άλλο από την Κυπριακή Δημοκρατία...».
Το ψήφισμα 550/83 προσθέτει: «Επαναλαμβάνει την έκκλησή του προς όλα τα κράτη να μην αναγνωρίσουν το δήθεν κράτος της «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου» που εγκαθιδρύθηκε με τις αποσχιστικές ενέργειες και τα καλεί να μη διευκολύνουν ή με οποιοδήποτε τρόπο βοηθήσουν την προαναφερθείσα αποσχιστική οντότητα».
Ο Αντένα 1 (Ελλάδος) παραβιάζει κάθετα τα δύο αυτά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας εφόσον προβάλει προκλητικά τη «ΤΔΒΚ» και διευκολύνει την αποσχιστική οντότητα.
Πώς; Σας εξηγούμε: Στο τέλος των επεισοδίων οι παραγωγοί του Εζέλ ευχαριστούν την «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου» που δεν αναγνωρίζεται από κανένα εκτός της κατοχικής Τουρκίας που το δημιούργησε πάνω στα ματωμένα χώματά μας με την βάρβαρη εισβολή και συνεχιζόμενη κατοχή της μισής μας πατρίδας, των αδελφών μας που δολοφονήθηκαν, βιάστηκαν και προσφυγοποιήθηκαν  και κλεμμένων μας περιουσιών. Και που το Συμβούλιο Ασφαλείας με τα δύο αυτά ψηφίσματα ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ την αναγνώριση, βοήθεια ή διευκόλυνσή του. Στον σύνδεσμο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε από μόνοι σας τι γράφει η παραγωγή και που προβάλει ο Αντένα 1 (Ελλάδος).
Το KKTC ολογράφως σημαίνει «Kuzey K1br1s Tόrk Cumhuriyeti Cumhuriyet», δηλαδή στα ελληνικά «ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ».
Οι παραγωγοί ευχαριστούν μεταξύ άλλων (και το καζίνο Άρτεμις που έκτισαν κατεδαφίζοντας την όμορφη Βουκοολίδα) και «κυβερνητικά γραφεία» του κατοχικού καθεστώτος!

"Ετοιμαζόμαστε να ζήσουμε σκηνές από την ταινία 2012, στην Νέα Υόρκη"!

 Η παγκόσμια οικονομία καταποντίζεται, οι άνεργοι αυξάνονται με ιλλιγγιώδης ρυθμούς, τα ποσοστά των ανθρώπων που ζουν κάτω από το όριο της φτώχιας είναι εφιαλτικά, η Νέα Υόρκη εκκενώνεται γιατί από ώρα σε ώρα θα χτυπηθεί από πρωτοφανούς σφοδρότητας τυφώνα...
  Σήμερα από το πρωί σκέφτομαι μήπως "κάποιος" προσπαθεί να μας πει ότι ως ανθρώπινο γένος αποτύχαμε παταγωδώς! Ή ζούμε απλώς την επιβεβαίωση του "νόμου του Μέρφυ";
   Επικοινώνησα πριν από λίγη ώρα με τον Δημήτρη, γιο ενός φίλου, ο οποίος ζει και εργάζεται στην Νέα Υόρκη. <Σύμφωνα με αυτά που μας λένε, ετοιμαζόμαστε να ζήσουμε σκηνές από την ταινία "2012", εδώ> μου είπε και με την αισιοδοξία των 22χρόνων του έκανε χιούμορ πειράζοντας με <Πώς έδειχνες στις "Πύλες του Ανεξήγητου" ότι θα γίνει το 2012 και σε κατηγορούσαν για τρομολαγνία; Ε, φαντάσου το επί 100.000!>.
  Ο τυφώνας έφτασε στις ακτές των ΗΠΑ αργά το απόγευμα. Δύο εκατομμύρια άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους στις ανατολικές ακτές και 8 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους  στην Β. Καρολίνα, τη Βιρτζίνια και τη Φλόριντα. Οι κάτοικοι της Νέας Υόρκης περιμένουν από ώρα σε ώρα τον Αϊρίν να χτυπήσει την "πόλη που ποτέ δεν κοιμάται" με ταχύτητα τουλάχιστον 129 χλμ./ώρα.
  Οι προβλέψεις μόνο καθησυχαστικές δεν είναι. Σε μήνυμά του ο Μπαράκ Ομπάμα κάλεσε τους Αμερικανούς να αντιμετωπίσουν τον κυκλώνα στις πραγματικές του διαστάσεις που μπορεί να είναι <σοβαρές και ιστορικές>. Το αισιόδοξο σενάριο λέει ότι η οικονομικά οι ζημιές μπορεί να φτάσουν τα 3 δισ., ενώ το απαισιόδοξο τις τοποθετεί στα 10 δισ.!
  < Τα ΜΜΕ, υποστηρίζουν ότι η στάθμη της θάλασσας θα αυξηθεί τόσο που τα νερά που θα ξεχυθούν στους δρόμους θα σκεπάσουν πολλές περιοχές της Νέας Υόρκης. Κάποιοι μιλούν ακόμη και για πλήρη κάλυψη του αεροδρομίου JFK και της Γουόλ Στριτ>, συνεχίζει την περιγραφή του ο Δημήτρης.

  < Δεν είναι σίγουροι ότι οι γέφυρες θα αντέξουν, ενώ υπάρχει ανησυχία για την θράυση τζαμιών από τους ουρανοξύστες που μπορεί να είναι εξαιρετικά επικύνδυνα. Γι αυτό έχουν ετοιμάσει εκατοντάδες κέντρα υποδοχής και καταφύγια. Μας δίνουν διαρκώς οδηγίες τι να κάνουμε και δεν παραλείπουν να προσθέσουν και την... προσευχή μας>, προσθέτει.
  < Τα σούπερ μάρκετ έχουν αδειάσει αφού όλοι έσπευσαν να κάνουν προμήθειες τουλάχιστον για έναν μήνα. Οσοι εχουν κάπου να πάνε μακρυά από τις περιοχές που έχουν κηρυχθεί σε έκτακτη ανάγκη, σχηματίζουν ουρές με τα αυτοκίνητά τους!>.
   Οι αναλυτές φοβούνται πως όσο περνά η ώρα ο τυφώνας θα ενισχύεται. < Γίνεται λόγος ακόμη και για αναβάθμισή του στην κατηγορία 4 Σίμπσον σύμφωνα με τους μετεωρολόγους>. Η NASA, ανακοίνωσε πως για την ώρα ο τυφώνας Αϊρίν -όπως ονομάστηκε- έχει διάμετρο 820 χιλιόμετρα, δηλαδή το ένα τρίτο του συνολικού μήκους των ανατολικών ακτών της ΗΠΑ!
  Λίγο πριν κλείσουμε, ο Δημήτρης δεν παρέλειψε να με ενημερώσει: <Υπάρχουμε βεβαίως και οι πιο extreme που αναζητάμε ένα ψηλό σημείο για να απολαύσουμε το θέαμα>.
  Ελπίζω πως όλα θα πάνε καλά σήμερα το βράδυ στις ΗΠΑ και οι προβλέψεις των ειδικών θα διαψευστούν. Γιατί για την οικονομία, την ανεργία και την πείνα δεν μπορώ να κρύψω ότι είμαι εξαιρετικά ανήσυχος και δεν ξέρω πια αν πρέπει να ελπίζω...