Tri-Anthropo-Type Paschalidis


Γιώργος Πασχαλίδης

Η εγκαθίδρυση του φόβου πλέον, ώθησε τους ανθρώπους αντί να απολαμβάνουν, να τρέχουν και να αποθηκεύουν ώστε να έχουν για το αβέβαιο πια μέλλον. Αυτός είναι ο φόβος. Να ταξιδεύει η σκέψη, να ψάχνει στο μέλλον, και να καταλήγει να βασανίζεται για πιθανούς κινδύνους που ΘΑ προκύψουν, τους οποίους γιγαντώνει, δημιουργώντας …φαντάσματα!

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Στο διάστημα με αερόστατο!

 Στο τελικό στάδιο κατασκευής είναι ένα αερόστατο το οποίο θα μπορεί να μεταφέρει τους επιβάτες του σε ύψος 35 χιλιομέτρων.
  Η βόλτα θα διαρκεί τρεις ώρες και οι επιβάτες του αερόστατου θα μπορούν να απολαύσουν την θέα της Γης από την στρατόσφαιρα, να δουν άστρα στο φως της ημέρας αλλά και να βρεθούν σε θέσεις όπου θα δουν τον Ηλιο να ανατέλλει πάνω από τον πλανήτη.

  Το αερόστατο κατασκευάζει η ισπανική εταιρία Zero 2 Infinity και ήδη βρίσκεται σε φάση δοκιμών. Τα στελέχη της εταιρίας εκτιμούν ότι θα είναι έτοιμο να δεχτεί τους πρώτους επιβάτες σε δύο χρόνια. Το Bloon είναι ένα τεράστιο μπαλόνι με διάμετρο 140 μέτρα που περιέχει αέριο ήλιο και σε αυτό δεν είναι δεμένο το παραδοσιακό «καλάθι» των συμβατικών αερόστατων αλλά μια κάψουλα με χωρητικότητα έξι ατόμων δύο εκ των οποίων είναι οι χειριστές του Bloon.

Πώς θα είναι το διαστημικό αερόστατο

  Στο εσωτερικό της κάψουλας θα επικρατούν θερμοκρασίες δωματίου και είναι έτσι σχεδιασμένη ώστε οι επιβάτες να απολαύσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την βόλτα τους πάνω από την Γη. Θα μπορούν να παρακολουθούν άνετα και με ελαφρύ ντύσιμο (ακόμη και με κοντομάνικα) την εντυπωσιακή θέα καταναλώνοντας εδέσματα και ποτά. Μάλιστα η εταιρία σχεδιάζει να προσφέρει στους επιβάτες γεύματα που έχουν βραβευτεί με αστέρια Michelin.

Δεν υπάρχουν σχόλια: