Tri-Anthropo-Type Paschalidis


Γιώργος Πασχαλίδης

Η εγκαθίδρυση του φόβου πλέον, ώθησε τους ανθρώπους αντί να απολαμβάνουν, να τρέχουν και να αποθηκεύουν ώστε να έχουν για το αβέβαιο πια μέλλον. Αυτός είναι ο φόβος. Να ταξιδεύει η σκέψη, να ψάχνει στο μέλλον, και να καταλήγει να βασανίζεται για πιθανούς κινδύνους που ΘΑ προκύψουν, τους οποίους γιγαντώνει, δημιουργώντας …φαντάσματα!

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

M.Xρυσοχοΐδης: "Δεν έπρεπε να υπογράψουμε το Μνημόνιο"

ImageΣκληρή κριτική στο έργο της κυβέρνησης Παπανδρέου για την επιλογή της να οδηγήσει την χώρα στο δρόμο του Μνημονίου, άσκησε ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας στην εκπομπή «Νέοι Φάκελοι» του ΣΚΑΙ.
Ο ίδιος υποστήριξε ότι έπρεπε να αποφευχθεί το μνημόνιο καθώς από εκείνη τη στιγμή «δεν έγιναν σωστές διαπραγματεύσεις και η κυβέρνηση αποδείχτηκε ανίκανη στις υποχρεώσεις που είχε αναλάβει». Επιπλέον, υπογράμμισε ότι «ήταν λάθος να αφήνουμε την Ελλάδα και τους Έλληνες να συκοφαντούνται διεθνώς κάθε μέρα».

Παράλληλα, ο υπουργός Ανάπτυξης παραδέχτηκε ότι τοποθετήθηκε με σκληρά λόγια για τον Γιώργο Παπανδρέου ωστόσο δικαιολόγησε τη στάση του τονίζοντας ότι «οι άνθρωποι σήμερα ζουν σκληρά, είναι σκληρή η πραγματικότητα». Πρόσθεσε μάλιστα ότι «υπάρχουν 4 εκατομμύρια Έλληνες στην φτώχεια και τα υπόλοιπα 7 εκατομμύρια είναι μέσα σε μία πολύ μεγάλη αγωνία, κυρίως η μεσαία τάξη της χώρας, ότι καταρρέουμε».

Σχολιάζοντας το ζήτημα της προεδρίας του ΠΑΣΟΚ, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δήλωσε ότι μοναδικός τους αντίπαλος είναι το πελατειακό σύστημα ενώ διέψευσε τις φήμες που τον ήθελαν να επιθυμεί την αρχηγία του κόμματος μετά τον Κώστα Σημίτη: «Ουδέποτε ζήτησα να πάρω το δαχτυλίδι της διαδοχής από τον Σημίτη. Ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν η πιο ώριμη λύση εκείνη την εποχή».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε στη θητεία της κυβέρνησης Παπαδήμου, υποστηρίζοντας ότι «πρέπει να μείνει όσο χρειάζεται για να κλείσει την συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου». Τέλος, ο υπουργός Ανάπτυξης ταύτισε τη συμφωνία για κούρεμα του ελληνικού χρέους με την οικονομική σταθερότητα της χώρας σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «εάν δεν υπάρχει οικονομική σταθερότητα, δεν πρόκειται να γίνει τίποτα».

Πήραμε 73 δισ. ευρώ από την Τρόικα, δώσαμε 62,4 δισ. ευρώ για το χρέος! Το Bankingnews αποκαλύπτει που "πήγαν" τα λεφτά από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ

 
Από τα 73 δις ευρώ που έλαβε η χώρα μας από την Τρόικα των δανειστών, το 85,5% αυτού του κεφαλαίου ή 62,4 δις. ευρώ κατευθύνθηκε για την αναχρηματοδότηση του υφιστάμενου χρέους.
Το κομμάτι που έμεινε από αυτό το δάνειο, και το οποίο ανέρχεται σε μόλις 10,6 δις. ευρώ αξιοποιήθηκε κατά το δοκούν από την κυβέρνηση και για διάφορες υποχρεώσεις και ανάγκες που είχε το Δημόσιο.

Μόλις ένα πολύ μικρό μέρος αυτού του ποσού χρησιμοποιήθηκε για την κάλυψη της μισθοδοσίας των εργαζομένων που υπηρετούν σε Υπουργεία,ΟΤΑ, Υπηρεσίες και Οργανισμούς του Δημοσίου.
Με τα λεφτά της Τρόικας το κράτος πλήρωνε κυρίως συντάξεις,εσωτερικά οφειλές που είχε σε προμηθευτές φαρμάκων, εργολάβους και τεχνικές εταιρίες, ακόμη και επιχορηγήσεις σε ασφαλιστικά ταμεία, νοσοκομεία και ΔΕΚΟ.
Όταν οι δανειστές της Ε.Ε. και του ΔΝΤ καθυστερούσαν να πληρώσουν μία δόση - κάτι που συνέβη με την 6η των 8 δις. ευρώ η οποία εκταμιεύθηκε με καθυστέρηση τριών μηνών– το Δημόσιο διέκοπτε αμέσως τις πληρωμές.
Από τον Ιούνιο του 2010που η Ελλάδα μπήξε στον μηχανισμό της ευρωβοήθειας (ΔΝΤ και Ευρωζώνη) μέχρι σήμερα, η χώρα μας πέρασε τρεις τρικυμίες με την καταβολή των δόσεων από την Τρόικα.
Αυτοί οι οποίοι βιώνουν πιο έντονα αυτές τις καταστάσεις σε σχέση με τους υπόλοιπους πολίτες της χώρας ήταν οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα και οι συνταξιούχοι οι οποίοι απειλούνται με τη μη καταβολή του μισθού ή της σύνταξης .
Όμως η απειλή αυτή ήταν καθαρά ψυχολογική και την οποία η κυβέρνηση έβγαζε τεχνηέντως προς τα έξω για να μπορέσει να πάρει τα μέτρα που ζητούσαν οι πιστωτές.
Και αυτό γιατί όπως προκύπτει από το σχέδιο δημοσιονομικής χρηματοδότησης της Ελλάδας από την Τρόικα - και αποκαλύπτει σήμερα η «Κυριακάτικη δημοκρατία» - ελάχιστα είναι τα ποσά που χρησιμοποίησε η κυβέρνηση για να καλύψει τέτοιου είδους υποχρεώσεις.
Οι μισθοί στο Δημόσιο πληρώνονταν σχεδόν αποκλειστικά από τις εκδόσεις γραμματίων, οι οποίες είχαν πυκνώσει το τελευταίο διάστημα, εξαιτίας της καθυστέρησης που σημειώθηκε στην καταβολή της 6η δόσης. Οι ανάγκες σε μισθούς φθάνουν σε μηνιαία βάση το ποσό του 1,1 δις. ευρώ.
Αντιθέτως, οι συντάξεις πληρώνοντας με τα δάνεια της Τρόικας.Σύμφωνα με το προηγούμενο σχέδιο οι μηνιαίες δαπάνες για συντάξεις ανέρχονται στο ποσό των 530 εκατ. ευρώ.
Από το σχέδιο δημοσιονομικής χρηματοδότησης προκύπτουν και άλλα ενδιαφέροντα συμπεράσματα σχετικά με τις ανάγκες του Δημοσίου αλλά και για την κατανομή των δανείων της Τρόικας για τους 18 μήνες της ευρωβοήθειας.


Συγκεκριμένα:


- Τα συνολικό ποσό του δανείου από την Τρόικα φθάνει τα 73 δις. ευρώ. Από αυτά τα 52,9 δις. ευρώ κατέβαλε η ευρωζώνη και τα 20,1 δις. ευρώ το ΔΝΤ.
- Τα 62,4 δις. ευρώ χρησιμοποιήθηκε για απόσβεση του υφιστάμενου χρέους. Τα 24,9 δις. ευρώ «απορρόφησαν» τα έντοκα γραμμάτια και τα 37,5 δις. ευρώ τα ομόλογα.
- Οι ανάγκες αναχρηματοδότηση αυτών των τίτλων για το β’ εξάμηνο του 2010 διαμορφώθηκαν σε 19,3 δις. ευρώ και σε 43,1 δις. ευρώ συνολικά για το 2011.
- Οι συνολικές ανάγκες του κράτους για το διάστημα Ιούνιος 2010 – Δεκέμβριος 2011 ανέρχονται σε 94,4δις. ευρώ. Στο ποσό η Τρόικα έχει υπολογίσει υποχρεώσεις που σχετίζονται με την κάλυψη του ελλείμματος, τρεχουσών αναγκών του Δημοσίου, έκτακτες δανειακές ανάγκες, χρεολύσια και κόστος ανανέωσης του χρέους ( βραχυπρόθεσμο – μακροπρόθεσμο). Αυτές επιμερίζονται σε 32,8 δις. ευρώ για το 2010 και σε 61,6 δις. ευρώ για το 2011.
- Σε 32 δις. ευρώ ανέρχονται τα ποσά που άντλησε το δημόσιο από την εσωτερική αγορά(έντοκα) προκειμένου να καλύψει την διαφορά των αναγκών που υπήρχε σε σχέση με το δάνειο της Τρόικας.
- Οι ανάγκες για μισθούς και συντάξεις στο Δημόσιο μαζί με τα επιδόματα Χριστουγέννων, Πάσχα και καλοκαιρινής αδείας ανέρχονται για το διάστημα Ιουνίου 2010 – Δεκεμβρίου 2011 σε 28,7 δις. ευρώ.
- Για εσωτερικά χρέη και επιχορηγήσεις σε νοσοκομεία και ασφαλιστικά ταμεία το υπουργείο Οικονομικών χρησιμοποίησε το 4,5% του δανείου της Τρόικας. Ήτοι 3,3 δις. ευρώ.


Να σημειωθεί ότι από το 2012 η Τρόικα παύει να δίνει δάνεια για την κάλυψη ελλειμμάτων και εσωτερικών χρεών. Η εξυπηρέτηση αυτών των υποχρεώσεων θα γίνεται αποκλειστικά από τον προϋπολογισμό και οι πιστωτές, εφόσον όλα πάνε καλά θα συνεχίσουν τη ροή της χρηματοδότησης μόνο για την κάλυψη των δανείων της Ελλάδας.
Βέβαια σύμφωνα με το προηγούμενο κείμενου του σχεδίου οι χρηματοδοτικές ανάγκες στο πρώτο εξάμηνο του 2012 ανέρχονται σε 40,5 δις. ευρώ. Στο πρώτο τρίμηνο λήγουν ομόλογα και έντοκα19,1 δις. ευρώ και στο δεύτερο 13,2 δις. ευρώ.
Σύμφωνα με τον υφιστάμενο σχεδιασμό μέσα σ το καλοκαίρι θα πρέπει να καλυφθούν τίτλοι αξίας 12,6 δις. ευρώ εκ των οποίων τα 8,1 δις. ευρώ αφορούν σε ομόλογα, ενώ από τον Σεπτέμβριο έως και τον Δεκέμβριο του 2012 το δημόσιο θα πρέπει να καλύψει λήξεις 5,5 δις. ευρώ.
Τα έντοκα γραμμάτια που έχουν προγραμματιστεί να εκδοθούν για το σύνολο του 2012 υπολογίζονται σε17 δις. ευρώ.

Μ. Χριστοδούλου

Κάντε αποθήκευση τροφίμων-Έρχεται πείνα στην Ελλάδα ...Ελλείψεις στα τρόφιμα από τις αρχές του ...2012

Και δεν το λένε (γραφικοί δήθεν προφήτες) και κοσμοκαλόγεροι ...Αλλά άνθρωποι της αγοράς
«Το πρόβλημα των ελλείψεων στα τρόφιμα και τις πρώτες ύλες είναι αυτονόητο και υπαρκτό και θα γίνει ακόμα πιο εμφανές μέσα στους πρώτους μήνες της άνοιξης», τονίζει ο πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Βιομηχανικών Επώνυμων Προϊόντων και γνωστός βιομήχανος τροφίμων κ. Νίκος Καραγεωργίου.



Για εικόνες Αργεντινής, όπου τα σούπερ μάρκετ δεν είχαν τρόφιμα στα ράφια, προειδοποιούν ανοιχτά πλέον η αγορά και η βιομηχανία ακόμα και στην περίπτωση που η Ελλάδα δεν χρεοκοπήσει αλλά απλώς συνεχίσει να βιώνει τον ιδιότυπο εμπορικό αποκλεισμό της.


Το άτυπο εμπάργκο στο οποίο υποβάλλονται ελληνικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις με έδρα στην Ελλάδα, λόγω των προβλημάτων ρευστότητας και της δυσκολίας εισαγωγής πρώτων υλών, οδηγεί σε αδιέξοδες και πρωτόγνωρες καταστάσεις.


Ο ίδιος συμπληρώνει πως «το στέρεμα της ρευστότητας οδήγησε εδώ και καιρό σε μια προβληματική κατάσταση ως προς τις πληρωμές των εμβασμάτων έναντι φορτωτικών. Κακά τα ψέματα, η κατάσταση της οικονομίας μας και η ανασφάλεια που επικρατεί οδηγούν τις ξένες επιχειρήσεις να πιέζουν. Οι πολυεθνικές εταιρείες ασφάλισης εμπορευμάτων έχουν πνίξει την αγορά».

ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΜΙΑ ΣΟΥΠΕΡ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

 Για να μάθετε πως αρρωσταίνουν τα παιδιά από καρκίνο θα ήθελα να προσέξετε αυτό που θα σας πώ (Τα πρόσωπα είναι φανταστικά).
 

- Ένα απόγευμα παίρνουν οι γονείς την ΜΑΙΡΟΥΛΑ (4 ετών) και την πηγαίνουν στον(στην) παιδίατρο για ένα συνηθισμένο εμβόλιο(MMR ας πούμε).
Αφού εμβολιάσθηκε η μικρή έφυγαν  και πήγαν σπίτι τους. Μετά από 3 περίπου μήνες η Μαιρούλα αρχισε να έχει τα πρωινά για κανα 5λεπτο τάση για εμετό. Επίσης χωρίς ιδιαίτερη αιτία η Μαιρούλα έπεφτε συνεχώς και χτυπούσε. Ανησύχησαν οι γονείς και...
πήγαν πάλι την Μαιρούλα στον(στην) παιδίατρο. 

Μόλις είδε την Μαιρούλα ο(η) παιδίατρος είπε στους γονείς να πάνε στα νοσοκομεία παίδων της Αθήνας και θα ειδοποιήσει να τους περιμένει νευρολόγος. Ανήσυχοι οι γονείς ρώτησαν τι συμβαίνει, οπότε ο(η) παιδίατρος τους απάντησε: Λόγω του εμβολίου που έκανε η Μαιρούλα πιθανώς να έχει δημιουργηθεί κύστη με υγρό στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Οι γονείς σάστισαν.

-Πήραν την Μαιρούλα και την πήγαν στο νοσοκομείο ΠΑΙΔΩΝ όπου τους περίμενε νευρολόγος. Μόλις εξέτασε ο νευρολόγος την Μαιρούλα έδωσε εντολή για μαγνητική στο κεφάλι. 

Οι γονείς τρελάθηκαν και είπαν στον νευρολόγο αυτά που τους είπε ο(η) παιδίατρος. 
 Τότε κυνικά ο νευρολόγος τους είπε ότι μάλλον το υγρό έχει γίνει όγκος. 
Αμέσως η μητέρα ρώτησε τον γιατρό: Αφού τα εμβόλια δημιουργούν τέτοια προβλήματα γιατί οι γιατροί δεν ενημερώνουν τον κόσμο. 

Η απάντηση του νευρολόγου ήταν η εξής:  
Εγώ δεν εμβολιάζω τα παιδιά μου αλλά ποιός μπορεί να τα βάλει με τις φαρμακοβιομηχανίες από την στιγμή που καταφέρνουν να εγκρίνει ο ΕΟΦ τα δηλητηριά τους; 

Ξαναρωτάει η μητέρα: Πως γίνεται να μην εμβολιάσω το παιδί μου και να το δεχτούν στο σχολείο; Απαντάει ο γιατρός: Μπορείς να πληρώσεις τον γιατρό να υπογράψει ότι έκανε το εμβόλιο το παιδί σου και να μην το κάνει. 
Οι γονείς ξέσπασαν σε λιγμούς.

- Έγινε τελικά η μαγνητική και βρέθηκε ότι η μικρή Μαιρούλα είχε έναν όγκο 5 εκατοστά στο πίσω μέρος του κεφαλιού εξαιτίας ενός εμβολίου. Αμέσως ξεκίνησε η διαδικασία για χειρουργείο. Εννοείτε ότι έπεσε και το σχετικό φακελάκι περί τα 3000 ΕΥΡΩ στον νευροχειρούργο.

Μέχρι εδώ είναι το πρώτο μέρος της επιχείρησης. Τα κρούσματα λευχαιμιών και όγκων έχουν αυξηθεί κατακόρυφα μετά την εισαγωγή στην αγορά των νέων εμβολίων από το 2005 και μετά. Για προσέξτε το 2ο μέρος της επιχείρησης:


-Μετά από 10ήμερη παραμονή στην νευροχειρουργική η Μαιρούλα μεταφέρεται στο πολυδιαφημησμένο νέο ογκολογικό νοσοκομείο ΜΑΡΙΑΝΑ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ ΕΛΠΙΔΑ. Στο μεταξύ βγήκε και η ιστολογική εξέταση και βρέθηκε ότι η Μαιρούλα είχε κακοήθη όγκο. 
Αφού μπήκε στο δωμάτιο η Μαιρούλα ήρθε ο(η) ογκολόγος  ιατρός και είπε στους γονείς ότι το παιδί τους για να έχει καλύτερα αποτελέσματα θα πρέπει να φέρουν ένα φάρμακο (EDOXAN) από τις ΗΠΑ διότι το EDOXAN εδώ στην ΕΛΛΑΔΑ προέρχεται από Ινδία και Πακιστάν.

Έντρομοι οι γονείς ρώτησαν γιατί συμβαίνει αυτό
Ο(Η) ογκολόγος απάντησε: Διότι το υπουργείο υγείας έδωσε εντολή να προμηθευόμαστε τα πιο φθηνά φάρμακα που έχουν έγκριση από τον ΕΟΦ. Όμως επειδή τα φάρμακα αυτά έχουν πολλά προσθετικά (έκδοχα) έχουν και περισσότερες παρενέργειες και δεν είναι σίγουρο ότι θα έχουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα. 

Έτσι οι γονείς ξεκίνησαν έναν αγώνα να φέρουν EDOXAN από τις ΗΠΑ. Φυσικά σχεδόν πούλησαν το μισό τους σπίτι.
-Έτσι ξεκίνησαν οι χημειοθεραπείες της Μαιρούλας. Εκτός από το ΕΝΤΟΞΑΝ η Μαιρούλα έπαιρνε ΟΓΚΟΒΙΝ, ΚΑΡΜΠΟΠΛΑΤΙΝΑ, ΒΕΠΕΣΙΝΤ σε διάφορες δόσεις και σχήματα. Οι θεραπείες που έκανε η μαιρούλα ήταν 4ήμερες και κοστίζουν 5000 ευρώ για το ταμείο περίπου(η μία  4ήμερη).

Εδώ ξεκινάει το τρίτο μέρος της επιχείρησης. 
Πριν προχωρήσω θα δώσω μερικές πληροφορίες για την αντιμετώπιση του καρκίνου. Για να καταπολεμηθεί η νόσος πρέπει να πέφτουν τα αιματολογικά και όχι να είναι φυσιολογικά, δηλαδή να πέφτουν σε επίπεδα που το παιδί να χρειάζεται μετάγγιση. Επομένως η αιμοσφαιρίνη να πέφτει κάτω από 8 και τα αιμοπετάλια κάτω από 20000. Βέβαια σε αυτή την περίπτωση με τα αιμοπετάλια το παιδί κινδυνεύει με εγκεφαλική αιμορραγία αλλά αυτό αντιμετωπίζεται με μετάγγιση.


-Η θεραπεία της Μαιρούλας πήγαινε καλά. Σε κάθε θεραπεία τα αιματολογικά έπεφταν όλο και πιο πολύ οπότε χρειάζονταν μετάγγιση. Εδώ αρχίζει και το πρόβλημα. Τα αιμοπετάλια της μετάγγισης έχουν όριο ζωής από 1 μέρα εως 5 μέρες ανάλογα από το πόσο είναι αποθηκευμένα όμως αυτό πως μπορούν να το ξέρουν οι γονείς; Οι γιατροί και οι νοσοκόμοι δεν μιλάνε αρκετά αν δεν πέσουν τα ανάλογα φακελάκια. Έτσι η Μαιρούλα έβαλε αιμοπετάλια  αλλά ήταν για 2 ημέρες και το παιδί είχε πάθει από τις θεραπείες μυελική υποπλασία δηλαδή δεν παρήγαγε αιμοπετάλια ο μυελός. Οι γονείς νόμιζαν ότι όπως τις άλλες φορές έβαλε το παιδί τους αιμοπετάλια για 5 ημέρες. Την Τρίτη ημέρα το βράδυ το παιδί είδε ένα εφιάλτη πιέστηκε και επειδή δεν είχε αρκετά αιμοπετάλια έπαθε εγκεφαλική αιμορραγία. Το παιδί ενώ πήγαινε καλά στην θεραπεία τελικά πέθανε.

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ:

1η ΕΡΩΤΗΣΗ: ΦΤΑΙΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΕΜΒΟΛΙΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΤΟΝ ΝΕΥΡΑΞΟΝΑ;

2Η ΕΡΩΤΗΣΗ: ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΙΛΑΝΕ ΕΝΩ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΩ ΞΕΡΟΥΝ;

3Η ΕΡΩΤΗΣΗ: ΦΤΑΙΝΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΤΟΥ ΕΟΦ ΚΑΙ ΕΝΩ ΞΕΡΟΥΝ ΣΥΝΑΙΝΟΥΝ;

4Η ΕΡΩΤΗΣΗ: ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΝΟΣΟΚΟΜΟΙ ΠΟΥ ΕΝΩ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕΤΑΓΓΙΣΗ ΔΕΝ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΛΗΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΩΝ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΙΣ; ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΕΙΣ ΑΛΛΑ.

5Η ΕΡΩΤΗΣΗ: ΦΤΑΙΝΕ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΣΜΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ (ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΙ) ΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΠΕΡΙ ΓΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΑΣΘΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΖΩΗΣ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΣΘΕΝΗ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ;


ΠΟΣΟ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΘΑ ΓΙΝΕΤΕ ΑΚΟΜΑ; 
ΠΟΣΕΣ ΖΩΕΣ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΟΙ ΠΛΑΤΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟΝ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ; 
ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΤΡΥΦΕΡΕΣ ΨΥΧΕΣ ΝΑ ΤΙΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΕΙΤΕ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ; ΝΑ ΤΙΣ ΕΧΕΤΕ ΜΕΤΑΒΑΛΕΙ ΣΕ ΠΗΓΕΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ; 
ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ΤΟ ΔΕΧΟΣΑΣΤΑΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ; 
ΕΠΕΙΔΗ ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΘΕΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΩ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΥΧΟΜΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΘΗ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΟΥ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Η ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΝΟΜΙΣΜΑ.

 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Εγκρίθηκε η υπερθερμία ως θεραπεία του καρκίνου

Μια μέθοδος που είναι ευρέως διαδεδομένη διεθνώς, έγινε δεκτή ως ιατρική πράξη, από το ελληνικό Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας.

Η υπερθερμία, μια μέθοδος θεραπείας του καρκίνου χωρίς παρενέργειες, εγκρίθηκε από το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας στη Θεσσαλονίκη, δίνοντας ελπίδες σε χιλιάδες ασθενείς που υποφέρουν από τη νόσο.

Η μέθοδος αυτή εφαρμόζεται ήδη στο εξωτερικό, ενώ στην Ελλάδα χρησιμοποιείται σε δύο ιδιωτικά νοσοκομεία στη Θεσσαλονίκη και το νοσοκομείο Αττικόν στην Αθήνα. Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία μέχρι την έναρξη της εφαρμογής από τα νοσοκομεία, χρειάζεται πλέον η δημοσίευση στο ΦΕΚ, προκειμένου να αρχίσει να καλύπτεται από τα ασφαλιστικά ταμεία.

Το κόστος της προμήθειας του μηχανήματος υπερθερμίας κυμαίνεται από 150.000 έως 250.000 ευρώ, ενώ το κόστος της κάθε συνεδρίας έχει κοστολογηθεί στα 60 ευρώ για την επί πολλοίς εφαρμογή της και στα 120 ευρώ για την «εν τω βάθει» εφαρμογή.

«Η περιοχική υπερθερμία έχει αντικαρκινική δράση καταστρέφοντας άμεσα τα καρκινικά κύτταρα του όγκου χωρίς να βλάπτονται τα πέριξ του καρκίνου υγιή κύτταρα και κυρίως χωρίς να επηρεάζεται αρνητικά η άμυνα του οργανισμού. Με τη συστηματική υπερθερμία ανεβάζουμε για ώρες την θερμοκρασία του σώματος προκαλούμε δηλαδή τεχνητά πυρετό ο οποίος μπορεί να καταστρέψει όγκους και τις διάσπαρτες στο σώμα μικρό-μεταστάσεις. Η ολοσωματική υπερθερμία όμως εκτός από την άμεση καταστροφή των καρκινικών κυττάρων προκαλεί και αύξηση της άμυνας του οργανισμού εναντίον του καρκίνου, μέσω διέργεσης του ανοσοποιητικού μας συστήματος . Έτσι υπάρχει ανοσοανταπόκριση εναντίον του όγκου, κάτι που βοηθά έμμεσα στην μείωση αυτού. Επίσης μπορεί να ανακουφίσει τους πόνους», εξήγησε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο χειρουργός-ογκολόγος, Λάζαρος Δανιηλίδης.

«Η υπερθερμία, σε συνδυασμό με την ακτινοθεραπεία ή και τη χημειοθεραπεία, ενισχύει την πλήρη ανταπόκριση του όγκου στη θεραπεία, καθώς και τον τοπικό έλεγχο της νόσου. Είναι μία μέθοδος χωρίς σοβαρές παρενέργειες» πρόσθεσε.