Tri-Anthropo-Type Paschalidis


Γιώργος Πασχαλίδης

Η εγκαθίδρυση του φόβου πλέον, ώθησε τους ανθρώπους αντί να απολαμβάνουν, να τρέχουν και να αποθηκεύουν ώστε να έχουν για το αβέβαιο πια μέλλον. Αυτός είναι ο φόβος. Να ταξιδεύει η σκέψη, να ψάχνει στο μέλλον, και να καταλήγει να βασανίζεται για πιθανούς κινδύνους που ΘΑ προκύψουν, τους οποίους γιγαντώνει, δημιουργώντας …φαντάσματα!

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

"Έρχεται πόλεμος"!Οι εκτιμήσεις Reuters κι άλλων ΜΜΕ για το Ιράν




Όλο και περισσότερες πληροφορίες,αναλύσεις και εκτιμήσεις για έναν πόλεμο κατά της Συρίας και του Ιράν βλέπουν κάθε μέρα το φως της δημοσιότητας και προβληματίζουν.

Η ισραηλινή ιστοσελίδα Debka υποστηρίζει σε δημοσίευμά της ότι τα όσα λέει και πράττει τις τελευταίες ημέρες ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μ.Νετανιάχου,οδηγούν στο συμπέρασμα ότι το Ισραήλ ετοιμάζεται για έναν περιφερειακό πόλεμο.Προσδιορίζουν χρονικά μάλιστα την έναρξή του μεταξύ του 15 Δεκεμβρίου και 15 Ιανουαρίου.

Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά σε μία δήλωση του Νετανιάχου:

"Υπάρχουν φορές", δήλωσε ο Νετανιάχου, “που μια απόφαση μπορεί να έχει ένα βαρύ τίμημα. Αλλά το τίμημα για τη μη λήψη απόφασης μπορεί να είναι βαρύτερο."
«Θέλω να πιστεύω», είπε, «ότι θα έχουμε πάντα το θάρρος και την αποφασιστικότητα για τις σωστές αποφάσεις ώστε να διασφαλίσουμε το μέλλον και την ασφάλειά μας."

Αν και δεν ανέφερε το Ιράν, όλοι συμπέραναν ότι το εννούσε.

Το δημοσίευμα επισημαίνει ακόμη τον “συνωστισμό” ναυτικών δυνάμεων αμερικανικών και ρωσικών στην Ανατολική Μεσόγειο.


Ανησυχία εκπέμπει και η ανάλυση του Reuters το οποίο εκτιμά ότι η απομόνωση στην οποία έχει περιέλθει το Ιράν το καθιστούν πλέον τελείως απρόβλεπτο.

«Το Ιράν, είναι όλο και πιο απομονωμένο και μπορεί να ενεργήσει με απρόβλεπτους τρόπους», λέει ο Jon Alterman, διευθυντής του προγράμματος Μέσης Ανατολής στο Κέντρο Στρατηγικών και Εθνικό Σπουδών στην Ουάσιγκτον.

Θα τολμήσει το Ισραήλ να προχωρήσει σε αεροπορικές τουλάχιστον επιθέσεις εναντίον του Ιράν,ειδικά τώρα που μπορεί να χρησιμοποιήσει τον εναέριο χώρο του Ιράκ,χωρίς να χρειάζεται την έγκριση των αμερικανών που εγκαταλείπουν τη περιοχή; Πολλοί υποστηρίζουν ότι το κόστος ενδέχεται να είναι πολύ υψηλοτερο από το κέρδος.


"Το πρόβλημα είναι ότι κανείς δεν γνωρίζει ποιες θα είναι οι μεσοπρόθεσμες συνέπειες », λέει ο Jon Alterman. "Θα μπορούσε μια επίθεση να ενθαρρύνει το καθεστώς στην ολοκλήρωση του πυρηνικού του προγράμματος,καταλήγει”.

Ισραηλινά ΜΜΕ μεταδίδουν εικόνα φόβου από τους απλούς Ιρανούς πολίτες. Φόβος που προέρχεται κυρίως μετά από την εισβολή στη Βρετανική πρεσβεία. Πολλά ξένα σχολεία -γαλλικά και γερμανικά- παραμένουν κλειστά. Πολλοί ξένοι εγκαταλείπουν τη χώρα και αυτό έχει προκαλέσει τη βεβαιότητα,ότι “κάτι σοβαρό ετοιμάζεται να γίνει”.

Όμως σε υψηλό ηγετικό επίπεδο το Ιράν εξακολουθεί να τηρεί δυναμική στάση. Ο Αρχηγός του ΠΝ της χώρας Υποναύαρχος Habibollah Sayyari,δήλωσε ότι ο Στόλος του Ιράν είναι έτοιμος να προφυλάξει τα θαλάσσια σύνορα της χώρας,επισημαίνοντας την ανανέωση που έχει γίνει με την προσθήκη αρκετών νέων μονάδων

«Η ανθρωπότητα πρέπει να υποκλίνεται στην Ελλάδα»

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για τη χώρα μας ο Robin Williams

«Τα οικονομικά δεδομένα αλλάζουν συνεχώς για όλους. Αυτό που δεν αλλάζει είναι η κληρονομιά, η ταυτότητά σας. Ο Παρθενώνας δεν φεύγει από την Αθήνα. Είναι ακόμα εκεί για να θυμίζει ότι η πρόοδος και η ακμή μπορούν να επιστρέψουν», δήλωσε σε συνέντευξή στου στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» ο διάσημος κωμικός Robin Williams.

Είπε ακόμα, ότι έχει κάνει διακοπές με σκάφος στα ελληνικά νησιά και πώς δεν ήταν αρκετό για να δει όλα όσα έχει διαβάσει στην ελληνική μυθολογία. «Στην Αγγλία για παράδειγμα, δεν πήγα πουθενά. Τι να δω; Το παλάτι του Μπάκιγχαμ; Δεν με νοιάζει. Όπως κι αν πάω στην Γερμανία, δεν θα πάω να δω το Τείχος του Βερολίνου. Ωστόσο, την Δήλο, τον Παρθενώνα και τις Μυκήνες δεν μπορείς να τις αγνοήσεις».

Βρισκόμαστε στην αρχή δραματικών εξελίξεων;

- H KATAΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΑ ΜΕΤΩΠΑ ΙΣΡΑΗΛ-ΣΥΡΙΑΣ, ΤΟΥΡΚΙΑΣ-ΣΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΗΠΑ ΜΕ ΙΣΡΑΗΛ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΙΡΑΝ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ.
- ΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΜΑΙ ΟΤΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΣΥΡΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ ΑΣΚΗΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΕΥΛΟΓΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ… – ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΟΙ ΔΟΚΙΜΕΣ ΠΥΡΑΥΛΩΝ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑΠΛΟΥΣ ΕΚΤΟΞΕΥΤΕΣ.


- ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑ-ΟΠΩΣ ΕΧΩ ΗΔΗ ΓΡΑΨΕΙ-ΚΑΤΙ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΑΕΙ ΠΟΛΥ…
- 19 ΑΡΑΒΙΚΑ ΚΡΑΤΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΣΑΝΤ.




- ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΧΕΖΜΠΟΛΛΑΧ ΜΕ ΝΟΗΜΑ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΛΙΒΑΝΟ…
- ΚΛΙΜΑΚΙΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΑΡΑΒΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ
- ΟΙ ΗΠΑ ΑΣΚΗΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΦΟΔΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ.




- ΤΟ ΙΡΑΝ ΥΠΕΣΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΗΝ ΠΥΡΑΥΛΙΚΗ ΒΑΣΗ ΠΡΟ ΗΜΕΡΩΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ…ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ.
- ΠΟΛΛΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΜΕΣΑΝΑΤΟΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΗ ΔΡΑΜΑΤΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ…

Το έθνος να λυπάστε…

Το έθνος να λυπάστε αν φορεί ένδυμα που δεν το ύφανε.

Ψωμί αν τρώει αλλά όχι απ’ τη σοδειά του.


Κρασί αν πίνει, αλλά όχι από το πατητήρι του.
Το έθνος να λυπάστε που δεν υψώνει τη φωνή παρά μονάχα στη πομπή της κηδείας.


Που δεν συμφιλιώνεται παρά μονάχα μες τα ερείπιά του.

Που δεν επαναστατεί παρά μονάχα σαν βρεθεί ο λαιμός του ανάμεσα στο σπαθί και την πέτρα.

Το έθνος να λυπάστε που έχει αλεπού για πολιτικό, απατεώνα για φιλόσοφο, μπαλώματα και 
απομιμήσεις είναι η τέχνη του.

Το έθνος να λυπάστε που έχει σοφούς από χρόνια βουβαμένους.

Yπουργός έβαλε τα κλάματα οταν ανακοίνωσε μείωση συντάξεων στην Ιταλία !!Βίντεο

Υπάρχει και φιλότιμο! Η Υπουργός Εργασίας της Ιταλίας ανακοινώνει το πάγωμα των συντάξεων και βάζει τα κλάματα!
Στην Ελλάδα αντίθετα οχι μόνο τις έχουν ισοπεδώσει κάνοντας απίστευτες μειώσεις αλλά συνεχίζουν να βγαίνουν στις τηλεοράσεις με ύφος πολλών καρδιναλίων λέγοντας μας προκλητικά κάθε φορά οτι ξανα-σώσανε την Ελλάδα.Το βίντεο στο read more...



Αποκάλυψη: Η Μέρκελ πίεζε τον Καραμανλή να πει τα Σκόπια “Μακεδονία”

Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ προσπαθούσε να πείσει τον πρώην Πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κώστα Καραμανλή, να δείξει μεγαλύτερη ‘ευελιξία’ στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων σύμφωνα με εμπιστευτικό έγγραφο της αμερικανικής πρεσβείας στο Βερολίνο με ημερομηνία 23 Απριλίου 2008 το οποίο αποκαλύπτει το XrimaNews.gr. Το έγγραφο αναφέρει μάλιστα πως μόνο η Γερμανία απ’ όλα τα υπόλοιπα κράτη συντάσσεται με την πολιτική των ΗΠΑ.

Το έγγραφο αναφέρει επίσης πως η Γερμανία συμμερίζεται την απογοήτευση των ΗΠΑ για το ελληνικό βέτο στην είσοδο της “Μακεδονίας” στο ΝΑΤΟ και τονίζει πως η ίδια η Μέρκελ δραστηριοποιήθηκε ιδιαίτερα τις ημέρες πριν τη σύνοδο του ΝΑΤΟ προκειμένου να πείσει τον Καραμανλή να βάλει νερό στο κρασί του.
“Τουλάχιστον μία κυβέρνηση έχει καταρρεύσει εξαιτίας του ονόματος” αναφέρεται στο έγγραφο “και έτσι η ελληνική κυβέρνηση θέλει να είναι πολύ προσεκτική”.
Το έγγραφο είναι να αποχαρακτηριστεί το 2018 αλλά διέρρευσε στα Wikileaks και το XrimaNews.gr το παρουσιάζει σε αποκλειστικότητα.
Το θέμα του είναι ενδιαφέρον γιατί δείχνει πως η Γερμανίδα Καγκελάριος έχει μηδενική αίσθηση αλληλεγγύης απέναντι σε μία χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και λειτουργεί αντίθετα απ’ ότι οι υπόλοιπες χώρες σε αυτό το θέμα. “Οι Έλληνες περιμένουν οι εταίροι τους στην ΕΕ να τους στηρίξουν στο θέμα” αναφέρει το έγγραφο αλλά είναι η Μέρκελ η μόνη που ασκεί μεγάλες πιέσεις και συντάσσεται απόλυτα με την πολιτική των ΗΠΑ, αδιαφορώντας για την Ελλάδα.
Είναι η ίδια Μέρκελ που μερικούς μήνες αργότερα αρνήθηκε να βοηθήσει την Ελλάδα και την έσπρωξε με την πολιτική της σε ένα καταστροφικό Μνημόνιο με τα σκληρότερα δυνατά μέτρα, για τα οποία πανηγύρισε και περηφανεύτηκε δημοσίως σε ομιλία της.

 


Το έγγραφο κανονικά θα αποχαρακτηριζόταν από εμπιστευτικό στις 22 Απριλίου του 2018.
Ακολουθεί η συνέχεια του εγγράφουν