Tri-Anthropo-Type Paschalidis


Γιώργος Πασχαλίδης

Η εγκαθίδρυση του φόβου πλέον, ώθησε τους ανθρώπους αντί να απολαμβάνουν, να τρέχουν και να αποθηκεύουν ώστε να έχουν για το αβέβαιο πια μέλλον. Αυτός είναι ο φόβος. Να ταξιδεύει η σκέψη, να ψάχνει στο μέλλον, και να καταλήγει να βασανίζεται για πιθανούς κινδύνους που ΘΑ προκύψουν, τους οποίους γιγαντώνει, δημιουργώντας …φαντάσματα!

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Ο χάρτης που προκαλεί "νευρικό κλονισμό" στην Άγκυρα.

Αυτός ο χάρτης προκαλεί "πυρετό" στην Άγκυρα. Σ΄ αυτόν απεικονίζονται με μπλε χρώμα,οι ΑΟΖ που έχει καθορίσει η Κύπρος με Αίγυπτο και Ισραήλ. Το χρωματισμένο με κίτρινο χρώμα block 12 είναι το περίφημο "οικόπεδο 12" ,το οποίο βρίσκεται στο όριο της ισραηλινο-κυπριακής ΑΟΖ και κυριολεκτικά έχει "ανάψει φωτιές" στην Άγκυρα.

Σ΄ αυτές τις περιοχές θα ξεκινήσουν οι έρευνες στα τέλη Σεπτεμβρίου ,κάτι που "απειλούν" να κάνουν και οι τουρκοκύπριοι. Αν θα υλοποιήσουν τις "απειλές" τους, είναι άλλο ζήτημα.


Το ιστορικό των συμφωνιών που υπέγραψε η Κύπρος αφαιρεί κάθε επιχείρημα που έχει σχέση με τη λογική και τη νομιμότητα ,από όσα υποστηρίζει η Τουρκία. Τα όσα προσπαθεί να επιβάλει είναι και παράλογα και παράνομα.




Συμφωνίες Κύπρου με Αίγυπτο, Λίβανο και Ισραήλ για οριοθέτηση της ΑΟΖ


Στις 12 Δεκεμβρίου 1988, η Κύπρος προχώρησε στην επικύρωση της Σύμβασης του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας.


Το Φεβρουάριο του 2003 και τον Ιανουάριο του 2007, η Κύπρος υπέγραψε συμφωνία για την οριοθέτηση της ΑΟΖ με την Αίγυπτο και το Λίβανο, αντίστοιχα. Η συμφωνία βασίζεται στη διεθνώς αποδεκτή αρχή της μέσης γραμμής και τους όρους της Σύμβασης του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας.


Τον Δεκέμβριο του 2010 ακολούθησε η υπογραφή συμφωνίας μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ για την οριοθέτηση της ΑΟΖ μεταξύ των δύο χωρών.


Παράλληλα, η Κύπρος εγκαινίασε στις 16 Φεβρουαρίου 2007 τον πρώτο γύρο υποβολής αιτήσεων αδειών έρευνας και αδειών εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων, ο οποίος έληξε στις 16 Ιουλίου 2007. Αριθμός εταιρειών επέδειξε ενδιαφέρον και δόθηκαν σε αυτές σχετικές πληροφορίες.


Η ανακολουθία της Τουρκίας
Η Τουρκία ούτε υπέγραψε αλλά και ούτε επικύρωσε τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας. Ωστόσο, υιοθέτησε, περί το τέλος του 1986, ΑΟΖ στη Μαύρη Θάλασσα και ήρθε σε συμφωνία με την τότε Σοβιετική Ένωση για τις επικαλυπτόμενες περιοχές χρησιμοποιώντας τη μέθοδο της μέσης γραμμής. Αργότερα η Τουρκία άρχισε συνομιλίες με την Βουλγαρία και την Ρουμανία για το ίδιο θέμα και ήρθε σε παρόμοια συμφωνία που είχε συνάψει με τους Σοβιετικούς. Έτσι, ενώ η Τουρκία έχει προχωρήσει, σε συνεργασία με παρευξείνια κράτη στην οριοθέτηση της ΑΟΖ στη Μαύρη Θάλασσα - μιας "κλειστής ή ημίκλειστης θάλασσας", όπως και η Μεσόγειος - αρνείται να πράξει το ίδιο και στη Μεσόγειο, τη στιγμή που η ίδια δημιούργησε προηγούμενο στη Μαύρη Θάλασσα.



Προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας


Ερευνητικό σκάφος νορβηγικής εταιρείας, υπό σημαία Παναμά, που διενεργούσε, εκ μέρους της κυπριακής Κυβέρνησης, έρευνες για κοιτάσματα πετρελαίου στην ΑΟΖ της Κύπρου (
27 μίλια από τη νότια ακτή του νησιού ), παρενοχλήθηκε στις 13.11.2008 από τουρκικά πολεμικά σκάφη.
 Οι προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας συνεχίσθηκαν. Συγκεκριμένα τουρκικά πολεμικά σκάφη παρενόχλησαν σε τρεις περιπτώσεις - στις 19, 21 και 24 Νοεμβρίου 2008 - ερευνητικά σκάφη τα οποία έκαναν ωκεανογραφικές έρευνες στην ΑΟΖ της Κύπρου για λογαριασμό της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ενόψει της έναρξης της διαδικασίας εξόρυξης φυσικού αερίου τον Οκτώβριο 2011, το Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, με ανακοίνωσή του στις 5 Αυγούστου 2011 προκαλεί εκ νέου, υποστηρίζοντας ότι οι ενέργειες και οι συμφωνίες της Κυπριακής Δημοκρατίας για εκμετάλλευση του φυσικού της πλούτου δεν είναι σύμφωνες με το διεθνές δίκαιο, ενώ δημιουργούν προβλήματα στην διαδικασία των απευθείας συνομιλιών.


Επιπλέον, στην ανακοίνωση το Τουρκικό ΥΠΕΞ υποστηρίζει ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν έχει το δικαίωμα να προβαίνει σε ενέργειες και να υπογράφει συμφωνίες, και καλεί τη διεθνή κοινότητα να ενεργήσει υπεύθυνα και να μην ενθαρρύνει τις ενέργειες αυτές.


Σε γραπτή δήλωσή του (7 Αυγούστου 2011), ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, κ. Στέφανος Στεφάνου, χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Τουρκικού Υπουργείου καταδικαστέες, και τόνισε παράλληλα ότι η Κυπριακή Δημοκρατία έχει το κυριαρχικό δικαίωμα να εκμεταλλεύεται τον φυσικό της πλούτο και το κάνει πάντοτε στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και της διεθνούς νομιμότητας.


Άμεση ήταν και η αντίδραση εκ μέρους της Υπουργού Εξωτερικών, δρος Ερατούς Κοζάκου-Μαρκουλλή, η οποία σε δηλώσεις της στην εφημερίδα 'Αλήθεια' (10 Αυγούστου 2011), ανέφερε ότι εστάλησαν επιστολές στους Ευρωπαίους εταίρους, τους Επιτρόπους της Κομισιόν και τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, ενημερώνοντας για τη συμπεριφορά της Τουρκίας και ζητώντας στήριξη στις προσπάθειες για αντιμετώπιση αυτής της εξέλιξης.

Αρχίζουν πιέσεις στη Κύπρο για αναβολή των ερευνών!

Σημ. Αρχίζουν να "πιάνουν τόπο" οι Τουρκικοί εκβιασμοί και τώρα είναι η ώρα να δείξει η Κύπρος ότι δεν κάνει πίσω και να φανεί και ποιοι τελικά είναι στο πλευρό της κατ' ουσία και όχι κατά δήλωση!!!

Έντονος είναι ο προβληματισμός στους κύκλους των Ηνωμένων Εθνών ως προς το μέλλον της παρούσας φάσης των συνομιλιών για το Κυπριακό, ιδιαίτερα μετά και τις εξελίξεις στο θέμα του φυσικού αερίου.

Διπλωματικοί κύκλοι, σύμφωνα με την εφημερίδα "Καθημερινή" της Κύπρου, εκτιμούν ότι η κατάρρευση των συνομιλιών ίσως να επέλθει "μια ώρα ενωρίτερα" αφού την πρώτη βδομάδα Οκτωβρίου αναμένεται να αρχίσει η γεώτρηση στο οικόπεδο "Αφροδίτη" της κυπριακής ΑΟΖ και σε αυτό το χρονικό διάστημα αναμένονται και οι αντιδράσεις της Άγκυρας, αλλά και της τουρκοκυπριακής πλευράς.
Τις τελευταίες μέρες, τόσο η τουρκική όσο και η τουρκοκυπριακή πλευρά, προβαίνουν σε διασύνδεση του θέματος του φυσικού αερίου με τις συνομιλίες στο Κυπριακό, ενώ αφήνουν να αιωρείται τελεσιγραφικά το δίλημμα "είτε λύση είτε γεώτρηση", και όπως εκτιμάται δεν αποκλείεται η τουρκοκυπριακή πλευρά, κατόπιν οδηγιών της Άγκυρας, να δημιουργήσει σοβαρή εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις.

Ένα τέτοιο ενδεχόμενο ίσως να επιφέρει την κατάρρευση της διαδικασίας, η οποία τότε θα βρίσκεται και στα τελικά της στάδια, αφού ως γνωστό βάσει του πλάνου που συμφωνήθηκε μεταξύ των δύο ηγετών στις 21 Οκτωβρίου θα λάβει χώρα η τελευταία συνάντηση και θα ακολουθήσει πριν από τις 30 Οκτωβρίου η τέταρτη τριμερής στη Νέα Υόρκη.((Διπλωματικές πηγές σημείωσαν στην εφημερίδα ότι το ενδεχόμενο ο ΟΗΕ να εισηγηθεί προς την Κυπριακή Δημοκρατία να καθυστερήσει την έναρξη γεώτρησης, είναι πολύ πιθανό.
"Θα ήταν κρίμα αν στο τέλος της διαδικασίας τιναχτούν όλα στον αέρα για κάτι που μπορεί να γίνει και μετά από ένα μήνα",
είπε χαρακτηριστικά πολιτικό πρόσωπο που παρακολουθεί την κατάσταση του Κυπριακού για να προσθέσει πως αν δεν υπάρχουν άλλες επιπλοκές και οικονομική επιβάρυνση "τότε αυτό (η αναβολή των εργασιών της γεώτρησης) θα ήταν μια πολύ καλή ιδέα και τα Ηνωμένα Εθνη ίσως να πρέπει να την προωθήσουν", κατέληξε.((Στο μεταξύ, επίσκεψη "αστραπή" στο Ισραήλ θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη η υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή.
Αποκλειστικό θέμα της συνάντησης με τον Ισραηλινό ομόλογό της θα είναι οι ερευνητικές γεωτρήσεις και οι κλιμακούμενες τουρκικές απειλές κατά του κυριαρχικού δικαιώματος της Κύπρου. 

ΥΠΕΡΟΠΛΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕΝΕΙ ΣΤΑ ΣΥΡΤΑΡΙΑ ΛΟΓΩ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ

Πέντε Έλληνες επιστήμονες έχουν ανακαλύψει ένα σούπερ-όπλο που η χρήση του από τις ελληνικές ΕΔ θα αποτελούσε ανεκτίμητης αξίας "πολλαπλασιαστή ισχύος"! Η παρουσίαση του "όπλου" έχει ενθουσιάσει δύο υπουργούς Άμυνας και τρεις Α/ΓΕΕΘΑ,που έχουν χαρακτηρίσει το πρόγραμμα "Άκρως Απόρρητο". Κι όμως τίποτα δεν προχωρά,γιατί απ ΄ότι φαίνεται η ανακάλυψη των Ελλήνων "χαλάει τη σούπα",μεγάλων συμφερόντων, κολοσσών της παγκόσμιας αμυντικής βιομηχανίας!
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Real News το πρόγραμμα στο οποίο εδώ και μια πενταετία δουλεύουν πέντε επιστήμονες τους ΑΠΘ, έχει το χαρακτηρισμό άκρως απόρρητο. Μετά από πέντε χρόνια κοροϊδίας, ένας από τους επιστήμονες αποφάσισε να σπάσει τη σιωπή.
Η ιστορία είναι απίστευτη.
2006: Μετά από μελέτες και σχεδιασμούς έξι ετών, η επιστημονική ομάδα υποβάλει αίτηση στον Ελληνικό Στρατό για να συμμετάσχει σε ερευνητικό πρόγραμμα για την κατασκευή και ανάπτυξη συστήματος CCIAS.Για να το πούμε απλά επρόκειτο για ένα δίκτυο "παθητικών" ραντάρ .
Ποιες θα ήταν οι δυνατότητες αυτών των ραντάρ που είχαν σχεδιάσει;


- "Βλέπουν" χωρίς να εκπέμπουν -άρα και χωρίς να εντοπίζονται- σε εμβέλεια 400 χλμ!

- "Εντοπίζουν ελικόπτερα και αεροσκάφη ακόμη και "υπό καθλική ηλεκτρονική σίγαση",δηλαδή χωρίς τα ραντάρ τους να εκπέμπουν.
- "Εντοπίζουν αεροσκάφη τεχνολογίας stealth και σε πραγματικό χρόνο τις απογειώσεις μαχητικών αεροσκαφών από εχθρικές βάσεις.
- "Επιτηρούν παθητικά βραχονησίδες
"Κόστος; 25 έως 30 τέτοιοι σταθμοί, από τον Έβρο έως της Κρήτη θα κόστιζαν όσο ένας σταθμός παρεμφερούς συστήματος ,αγορασμένου από το εξωτερικό!!!
Υπερβολές θα πείτε όλα αυτά. Όμως η αξιολόγηση της ανακάλυψης των πέντε επιστημόνων από τη στρατιωτική ηγεσία άλλα δείχνει. Και δεν μιλάμε για μία μόνο αξιολόγηση. 15 ταξίδια στην Αθήνα έκαναν οι επιστήμονες και σ΄ όλα ελάμβαναν διθυραμβικά σχόλια για την ανακάλυψή τους!
Πρώτη παρουσίαση ενώπιων 60 Επιτελών.
Το 2006 ΥΕΘΑ είναι ο Β.Μεϊμαράκης, Α/ΓΕΕΘΑ ο ναύαρχος Παναγιώτης Χηνοφώτης και Α/ΓΕΣ ο στρατηγός Δημήτρης Γράψας. Η επιστημονική ομάδα του ΑΠΘ κάνει τη πρώτη παρουσίαση του συστήματος ενώπιων 60 Επιτελών. Αμέσως μετά τη παρουσίαση χωρίς καμία αμφιβολία και δισταγμό, πολιτική και στρατιωτική ηγεσία δηλώνει ενθουσιασμένοι και καλεί τους επιστήμονες να προχωρήσουν τάχιστα.
Ακολουθούν παρουσιάσεις σ΄ όλους τους Κλάδους και πείθονται ακόμη και οι πάντα δύσπιστοι αεροπόροι. Στις 13/02/2009 συνέρχεται το Συμβούλιο Αμυντικού Σχεδιασμού Προγραμματισμού (ΣΑΣΠ) και γνωμοδοτεί με 7-0 υπέρ της επιχειρησιακής αναγκαιότητας του συστήματος και εισηγείται την κατεπείγουσα εξέταση του ζητήματος από το Συμβούλιο Αρχηγών. Αρχηγός ΓΕΕΘΑ είναι πια ο στρατηγός Δ.Γράψας,ο οποίος ήταν μεγάλος υπέρμαχος της ανάπτυξης του ελληνικού συστήματος. Παραδόξως μέχρι την αποστρατεία του ,τον Αύγουστο του 2009,ο Αρχηγός δεν κατόρθωσε να βάλει στην αντζέντα του ΣΑΓΕ,αυτό το ζήτημα !
Η επιστημονική ομάδα από το ΑΠΘ,δεν πτοήθηκε από την αποστρατεία Γράψα και συνέχισε τις έρευνές της. Τα τελευταία τεχνικά προβλήματα επιλύονται. Όλα δείχνουν έτοιμα για να κατασκευαστεί το πρωτότυπο σύστημα. Όμως εδώ είναι Ελλάδα. Σχεδόν ένα χρόνο μετά ,με Α/ΓΕΕΘΑ πλέον τον πτέραρχο Ι.Γιάγκο, οι επιστήμονες έκπληκτοι πληροφορούνται ότι ....το θέμα θα επανεξεταστεί!!!
Στις 19/01/2010 ,στέλνουν επιστολή στον πτέραρχο Α/ΓΕΕΘΑ Ι.Γιάγκο , εκφράζοντας τη λογική τους απορία για την καθυστέρηση αν όχι οπισθοδρόμηση του προγράμματος. Μετά απ΄ αυτή την επιστολή το ΣΑΣΠ συνεδριάζει και πάλι και αποφασίζει ξανά με 7-0 υπέρ της επιχειρησιακής αναγκαιότητας του ελληνικού συστήματος! Το ΓΕΕΘΑ,διαβεβαιώνει ότι "το θέμα θα προχωρήσει άμεσα".
Έχουμε φθάσει στις 15/04/2010 ,με υπουργό Άμυνας πια τον Ε.Βενιζέλο. Το Συμβούλιο Αρχηγών συνεδριάζει και με 4-0 εγκρίνει το προτεινόμενο σύστημα ως "άκρως απαραίτητο και κατεπείγον". Στις 29/05/2010, ο τότε ΑΝΥΕΘΑ και νυν ΥΕΘΑ Πάνος Μπεγλίτης έχει στα χέρια του και την πληρη οικονομοτεχνική μελέτη.
Ο φάκελος με το άκρως απόρρητο πρόγραμμα περιλαμβάνει 1050 σελίδες. Μέχρι σήμερα κανονικά θα έπρεπε να είχαν διαβαστεί δυο και τρεις φορές.Ο χρονος που μεσολάβησε είναι μεγάλος.Όμως παραδόξως η ομάδα των πέντε επιστημόνων δεν έχει λάβει τη καμία απάντηση! Τον περασμένο Ιούνιο έστειλαν επιστολές στον Πρωθυπουργό και στον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης,για να είναι ενήμεροι. Καμία αντίδραση!
Στο μεταξύ τρεις ξένες χώρες έχουν ενδιαφερθεί να χρηματοδοτήσουν το πρόγραμμα! Η ομάδα των πέντε δεν θέλει να το πουλήσει,αλλά δεν μπορεί και να μην θυμηθεί τα όσα είπε ένας έντιμος -όπως τον χαρακτηρίζουν οι ίδιοι- σμήναρχος σε μία από τις πολλές παρουσιάσεις που έκαναν στο Πεντάγωνο:
"Το σύστημα αυτό ,αν ποτέ κατασκευαστεί από τη πατρίδα μας,θα αποτελέσει την ληξιαρχική πράξη του αιφνίδιου θανάτου των απέναντι,αν μας επιτεθούν πρώτοι.Αλλά δεν πιστεύω ότι κάποτε θα υλοποιηθεί. Είναι πολύ μικρού κόστους. Έκανε λάθος η Ομάδα. Κάποιος πρέπει να τους πει ότι ζούμε στην Ελλάδα ...."

Η Ελλάδα είναι πάμπλουτη και δυστυχώς οι μόνοι που δεν το ξέρουν είναι οι Έλληνες !!!!!

πλούτος.jpg
ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΦΤΩΧΗ ΧΩΡΑ
Η Ελλάδα ως χώρα μόνο φτωχή δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί, για τους πολίτες της βέβαια είναι άλλο θέμα. Για αυτούς φροντίζουν για το "καλό τους" οι κυβερνώντες. Τώρα γιατί το καλό μας είναι να γίνουμε δούλοι των δανειστών και αυτών που μας εξαγοράζουν, δεν το έχω καταλάβει!!!
Το υπέδαφος μας, ο Ελληνικός ορυκτός πλούτος είναι ανυπολόγιστος. Και όμως είμαστε ένα βήμα από την χρεοκοπία...ή μάλλον μας έφεραν ένα βήμα από την χρεοκοπία! Πως γίνεται αυτό? Μα είναι απλό. Φρόντισαν για αυτό οι πολιτικοί μας, τρώγοντας με 18 μασέλες (ΔΕΝ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΜΑΖΙ )και ξεπουλώντας και υποθηκεύοντας τα πάντα.
Τα πάντα? Ίσως όχι ακόμα τα πάντα αλλά για εκεί πάμε. Ακόμα και μέχρι πριν ένα χρόνο περίπου οι πολιτικοί μας "δεν ήξεραν" ότι η Ελλάδα είναι γεμάτη πετρέλαιο και φυσικό αέριο.
Έλεγαν ότι όλα αυτά είναι φήμες και ότι δεν υπάρχει τίποτα προφανώς για να μην πιέζονται για την θέσπιση ΑΟΖ που είναι η βάση για την εκμετάλλευση αυτού του πλούτου. Και συνέχιζαν συστηματικά τις δηλώσεις απαξίωσης μέχρι που άρχισε να τους κράζει ο ....Χαρδαβέλας στις εκπομπές του, με στοιχεία που δεν μπορούσαν πλέον να αμφισβητήσουν!  - (Τώρα που δεν μπορούν να αμφισβητήσουν τα κοιτάσματα δηλώνουν ότι "η ΑΟΖ δεν είναι η λύση για τα προβλήματα μας" , αλλά ποια είναι? το ξεπούλημα ίσως???) -
Και τότε, (μετά τον Χαρδαβέλα) τους ήρθε η επιφοίτηση. Ανακάλυψαν ότι τελικά ΥΠΑΡΧΟΥΝ τεράστια κοιτάσματα πετρελαίου αλλά και φυσικού αερίου και χρυσού και πολλών άλλων πολύτιμων και ακριβών ορυκτών, που μπορούν να μας βγάλουν από την δύσκολη θέση που έχουμε περιέλθει και που σαφώς και δυστυχώς, ενδιαφέρουν τους "συμμμάχους" και δανειστές μας. Άρχισαν έτσι να δημοσιοπούνται οι απεικονίσεις των δορυφόρων για την Ελληνική επικράτεια με εκτιμήσεις που αγγίζουν τα όρια του παραλόγου για τον πλούτο που κρύβεται ανεκμετάλευτος στο υπέδαφός μας!!!
Και εκεί που δεν υπήρχε τίποτα να οι εκτιμήσεις για κοιτάσματα νοτίως της Κρήτης για 175 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρέλαιο (το πλέον υπεραισιόδοξο βέβαια σενάριο, αλλά ας είναι και τα μισά), το 3ο μεγαλύτερο κοίτασμα παγκοσμίως. Εν' τω μεταξύ ο χρυσός που υπάρχει στην Θράκη μας (και ξεπουλάμε) αξίζει 38 δις ευρώ. Έχουμε εκεί, στην Μακεδονία και την Θράκη , τα 3 μεγαλύτερα κοιτάσματα χρυσού της Ευρώπης. Εκτιμάται επίσης ότι η αξία του πετρελαίου και του αερίου μας είναι - κρατηθείτε...  
 
10.000.000.000.000 (10 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΛΑΡΙΑ !) όπως αναφέρει το....  
Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ, το USGS.  

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΥΧΑΙΑ ΧΩΡΑ 
Είμαστε μια χώρα που ελέγχει μια χερσαία και θαλάσσια έκταση όση είναι η Γερμανία και η Αυστρία μαζί (450.000 τετρ. χιλιόμετρα), αφού εκτεινόμαστε από την Αδριατική ως τις ακτές του Λιβάνου (περιλαμβανομένης της Κύπρου μας) και από το τριεθνές στον Έβρο ως ανοιχτά της Λιβύης. Θέλεις 2 ώρες ταξίδι με το αεροπλάνο για να πας από το πιο δυτικό (Κέρκυρα) στο πιο ανατολικό άκρο του Ελλαδικού χώρου (Λάρνακα).Σαν να πετάς δηλαδή από τις Βρυξέλλες προς τη Μασσαλία.  
 
Στον κόσμο ζουν συνολικά πάνω από 17.000.000 Ελλαδίτες, Κύπριοι, Βορειοηπειρώτες, Κωνσταντινουπολίτες, Ίμβριοι, Τενέδιοι κλπ. Είμαστε 2οι στον κόσμο σε καταθέσεις στην Ελβετία. Δεχόμαστε 16.000.000 τουρίστες τον χρόνο και διαθέτουμε μια σημαντική τουριστική βιομηχανία.
Παρόλη την απαξίωση έχουμε και μια υψηλών δυνατοτήτων δυνατή αμυντική βιομηχανία που αν θέλει μπορεί να φτιάξει από άρματα και τζιπ (ΜΕΡΣΕΝΤΕΣ-ΕΛΒΟ) ως προηγμένα συστήματα λέιζερ και υπερσύγχρονα μη επανδρωμένα αεροπλάνα όπως έκανε το Κρατικό Εργοστάσιο Αεροπλάνων(ΚΕΑ) στο Ελληνικό. Έχουμε τρία πολύ μεγάλα ναυπηγεία που κατασκευάζουν όποιο είδος πλοίου σκεφτεί κανείς. Έχουμε βιομηχανίες αμαξωμάτων που κατασκευάζουν καταπληκτικά βαρέα φορτηγά, λεωφορεία, τρόλεϊ, βαγόνια τραίνων, επικαθήμενα, μπετονιέρες, βυτία κλπ. Μέχρι και  ΠΟΡΣΕ(!) φτιάχνουμε στην Κατερίνη ( δείτε στο Διαδίκτυο την βιομηχανία REPLICAR HELLAS).
ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΤΡΟΧΟΣ ΤΗΣ ΑΜΑΞΑΣ ΣΑΝ ΧΩΡΑ
Διαθέτουμε 2.400 υπερδεξαμενόπλοια και μεγάλα φορτηγά και είμαστε έτσι 1οι στον κόσμο στην εμπορική ναυτιλία, ενώ άλλα 1.500 τεράστια τάνκερ και φορτηγά έχουν οι Κύπριοι πλοιοκτήτες και είναι 5οι στον κόσμο.Είμαστε 2οι παγκοσμίως στο πρόβειο γάλα, 3οι στις ελιές, 3οι παγκοσμίως στον κρόκο, στα ακτινίδια, στα ροδάκινα.Είμαστε 1οι στον κόσμο σε νικέλιο, 1οι σε λευκόλιθο, 1οι στον κόσμο σε υδρομαγνησίτη, 1οι στον κόσμο σε περλίτη, (1.600.000 τόννοι), 2οι παγκοσμίως σε μπετονίτη (1.500.000 τόννοι), 1οι στην ΕΕ σε βωξίτη (2.174.000 τόννοι), 1οι και σε χρωμίτη, 1οι και σε ψευδάργυρο, 1οι και σε αλουμίνα.  
Έχουμε την 2η καλύτερη Πολεμική Αεροπορία στο ΝΑΤΟ (μετά τις ΗΠΑ, ενώ οι Τούρκοι είναι προτελευταίοι), ενώ έχουμε και το 2ο καλύτερο Πολεμικό Ναυτικό στο ΝΑΤΟ, με την Τουρκία να είναι ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ!  
 
Μήπως γι'αυτό θέλουν να μας φτάσουν στο ναδίρ? Για να μπορούν να εκμεταλλεύονται δίχως έλεος αυτόν τον πλούτο? Για σκεφτείτε το... και μην δίνετε και πολύ σημασία σε προπαγανδιστικά άρθρα που υποστηρίζουν τα συμφέροντα "λίγων, πολύ λίγων".....

ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΤΕΧΝΗΤΟ ΚΡΕΑΣ -ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ!!


Το πρώτο τεχνητό κρέας στον κόσμο αναμένεται να παρουσιάσουν τον ερχόμενο φθινόπωρο αμερικανοί επιστήμονες, στα πλαίσια Συνεδρίου που οργανώνει το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα Επιστημών, και θα διεξαχθεί από τις 31 Αυγούστου ως τις 2 Σεπτεμβρίου, στη Σουηδία.

Ο αμερικανός επιστήμονας, Βλαντιμίρ Μιρόνοβ, θα μοιράσει κομμάτια από το τεχνητό κρέας, στους παρευρισκόμενους το οποίο έχει δημιουργηθεί από εμβρυϊκά κύτταρα των μυών μιας γαλοπούλας, από ορό βοοειδούς και χιτοζάνη.



Ο Μιρόνοβ, ο οποίος εργάζεται εδώ και δέκα χρόνια στη δημιουργία του τεχνητού κρέατος, θεωρεί ότι θα αρέσει σε όσους το δοκιμάσουν, αν και σίγουρα δεν θα έχει την ίδια γεύση με το αληθινό κρέας.

Σε ό,τι αφορά ωστόσο τη δομή του κρέατος, θα πρέπει να γίνουν περαιτέρω μελέτες και έρευνες, ώστε να έχει κάποια ομοιότητα με το κρέας που τρώμε μέχρι σήμερα. Ωστόσο αυτό, προαπαιτεί χρηματοδότηση δισεκατομμυρίων, την οποία ο Μιρόνοβ διαμαρτύρεται ότι δεν λαμβάνει.

«Άλλες επιστημονικές έρευνες, παίρνουν δισεκατομμύρια δολάρια, εμείς ούτε ένα εκατομμύριο δεν πήραμε», δηλώνει ο Μιρόνοβ, ο οποίος είχε χρηματοδοτηθεί για πρώτη φορά από τη NASA, η οποία αναζητούσε εναλλακτικές τροφές, πλούσιες σε πρωτεΐνες. Πριν από ορισμένα χρόνια, η Οργάνωση υπέρ της προστασίας των ζώων, PETA, στηρίζει την έρευνα του Μιρόνοβ. 

Τι θέλουν να πετύχουν;

1. Με την δυνατότητα δημιουργίας συνθετικού κρέατος, καταργείται ένα ακόμη ελεύθερο επάγγελμα, αυτό του κτηνοτρόφου, οπότε χτυπιέται η μεσαία τάξη.


2. Το συνθετικό κρέας θα κατασκευάζουν με τις θυγατρικές τους μόνο οι πέντε μεγάλες πολυεθνικές που ελέγχουν και όλους τους σπόρους υβρίδια και που ελέγχουν την γεωργία παγκόσμια.


3. Μέσα από το συνθετικό κρέας θα μπορούν να μας ταϊσουν ότι θέλουν και να ελέγχουν και την παγκόσμια υγεία και το χρόνο ζωής μας , αλλά και την θέλησή μας και την δυνατότητα αντίστασής μας σε όσα προωθούν παγκόσμια.


4. Για να προωθηθεί το κρέας αυτό, προώθησαν τις τεχνητές ασθένειες όλων των ζώων που εκτρέφονται. Γελάδες, πρόβατα, γουρούνια, κοτόπουλα, και ψάρια προωθώντας έτσι μία τρομοκράτηση του παγκόσμιου πληθυσμού.


5. Σύμφωνα με νόμους που ήδη έχουν προωθηθεί, απαγορεύεται η εκτροφή οικοσίτων ζώων, ώστε κανείς να μην μπορεί να έχει την δυνατότητα απεξάρτησης από το σούπερ μάρκετ για να πάρει κρέας.


6. Προώθησαν την προπαγάνδα για το ότι δήθεν μία αγελάδα μολύνει το περιβάλλον περισσότερο και από ένα τζιπ.

7. Σκοπός του φθηνού και δήθεν πιο υγειούς κρέατος θα είναι να μην μπορεί να προμηθευτεί κανείς κόκκινο κρέας, κοτόπουλα και ψάρια, από πουθενά αλλού παρά από τα οργανωμένα σούπερ μάρκετ, από όπου ήδη αγοράζουμε και κάθε άλλο είδος διατροφής.
8. Θα μπορούν από τα σούπερ μάρκετ αυτά να ψωνίζουν μόνο οι διαπιστευμένοι πολίτες, αυτοί δηλαδή που θα έχουν την ηλεκτρονική κάρτα πληρωμής αρχικά και αργότερα το μικροτσίπ.

Γελούσαν κάποιοι με την υποτιθέμενη ηλεκτρονική κάρτα πληρωμής πριν από έντεκα χρόνια, αλλά η κάρτα του πολίτη έρχεται.
Γελούσαν και με τα τσιπάκια, αλλά όλοι οι κάτοικοι του τρίτου κόσμου θα τα πάρουν για να φάνε το φθηνό συνθετικό κρέας και ομοίως όλοι οι κάτοικοι του δυτικού κόσμου για να μην πάνε φυλακή σαν φοροφυγάδες.
Γελούσαν και με το συνθετικό κρέας, το κρέας του σωλήνα, όπως λεγότανε τότε, αλλά έρχεται η ώρα του όπου νάναι.

Η γλώσσα μας

Η Αγγλική γλώσσα έχει 490.000 λέξεις από τις οποίες 41.615 λέξεις. είναι από την Ελληνική γλώσσα.. (βιβλίο Γκίνες) Η Ελληνική με την μαθηματική δομή της είναι η γλώσσα της πληροφορικής και της νέας γενιάς των εξελιγμένων υπολογιστών, διότι μόνο σ' αυτήν δεν υπάρχουν όρια. (Μπιλ Γκέιτς, Microsoft) Η Ελληνική και η Κινέζικη. είναι οι μόνες γλώσσες με συνεχή ζώσα παρουσία από τους ίδιους λαούς και.....στον ίδιο χώρο εδώ και 4.000 έτη. Όλες οι γλώσσες θεωρούνται κρυφοελληνικές, με πλούσια δάνεια από τη μητέρα των γλωσσών, την Ελληνική. (Francisco Adrados, γλωσσολόγος). Η Ελληνική γλώσσα έχει λέξεις για έννοιες οι οποίες παραμένουν χωρίς απόδοση στις υπόλοιπες γλώσσες, όπως άμιλλα, θαλπωρή και φιλότιμο Μόνον η Ελληνική γλώσσα ξεχωρίζει τη ζωή από το βίο, την αγάπη από τον έρωτα. Μόνον αυτή διαχωρίζει, διατηρώντας το ίδιο ριζικό θέμα, το ατύχημα από το δυστύχημα, το συμφέρον από το ενδιαφέρον. Το εκπληκτικό είναι ότι η ίδια η Ελληνική γλώσσα μας διδάσκει συνεχώς πώς να γράφουμε σωστά. Μέσω της ετυμολογίας, μπορούμε να καταλάβουμε ποιός είναι ο σωστός τρόπος γραφής ακόμα και λέξεων που ποτέ δεν έχουμε δει ή γράψει. Το «πειρούνι» για παράδειγμα, για κάποιον που έχει βασικές γνώσεις Αρχαίων Ελληνικών, είναι προφανές ότι γράφεται με «ει» και όχι με «ι» όπως πολύ άστοχα το γράφουμε σήμερα. Ο λόγος είναι πολύ απλός, το «πειρούνι» προέρχεται από το ρήμα «πείρω» που σημαίνει τρυπώ-διαπερνώ, ακριβώς

επειδή τρυπάμε με αυτό το φαγητό για να το πιάσουμε. Επίσης η λέξη «συγκεκριμένος» φυσικά και δεν μπορεί να γραφτεί «συγκεκρυμμένος», καθώς προέρχεται από το «κριμένος» (αυτός που έχει δηλαδή κριθεί) και όχι βέβαια από το «κρυμμένος» (αυτός που έχει κρυφτεί). Άρα το να υπάρχουν πολλά γράμματα για τον ίδιο ήχο (π.χ. η, ι, υ, ει, οι κτλ) όχι μόνο δεν θα έπρεπε να μας δυσκολεύει, αλλά αντιθέτως να μας βοηθάει στο να γράφουμε πιο σωστά, εφόσον βέβαια έχουμε μια βασική κατανόηση της γλώσσας μας. Επιπλέον η ορθογραφία με την σειρά της μας βοηθάει αντίστροφα στην ετυμολογία αλλά και στην ανίχνευση της ιστορική πορείας της κάθε μίας λέξης. Και αυτό που μπορεί να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε την καθημερινή μας νεοελληνική γλώσσα περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, είναι η γνώση των Αρχαίων Ελληνικών. Είναι πραγματικά συγκλονιστικό συναίσθημα να μιλάς και ταυτόχρονα να συνειδητοποιείς τι ακριβώς λές, ενώ μιλάς και εκστομίζεις την κάθε λέξη ταυτόχρονα να σκέφτεσαι την σημασία της. Είναι πραγματικά μεγάλο κρίμα να διδάσκονται τα Αρχαία με τέτοιο φρικτό τρόπο στο σχολείο ώστε να σε κάνουν να αντιπαθείς κάτι το τόσο όμορφο και συναρπαστικό.
Η ΣΟΦΙΑ
Στη γλώσσα έχουμε το σημαίνον (την λέξη) και το σημαινόμενο (την έννοια). Στην Ελληνική γλώσσα αυτά τα δύο έχουν πρωτογενή σχέση, καθώς αντίθετα με τις άλλες γλώσσες το σημαίνον δεν είναι μια τυχαία σειρά από γράμματα. Σε μια συνηθισμένη γλώσσα όπως τα Αγγλικά
3
μπορούμε να συμφωνήσουμε όλοι να λέμε το σύννεφο car και το αυτοκίνητο cloud, και από την στιγμή που το συμφωνήσουμε να ισχύει. Στα Ελληνικά κάτι τέτοιο είναι αδύνατον. Γι' αυτό το λόγο πολλοί διαχωρίζουν τα Ελληνικά σαν «εννοιολογική» γλώσσα από τις υπόλοιπες «σημειολογικές» γλώσσες. Μάλιστα ο μεγάλος φιλόσοφος και μαθηματικός Βένερ Χάιζενμπεργκ είχε παρατηρήσει αυτή την σημαντική ιδιότητα για την οποία είχε πει «Η θητεία μου στην αρχαία Ελληνική γλώσσα υπήρξε η σπουδαιότερη πνευματική μου άσκηση. Στην γλώσσα αυτή υπάρχει η πληρέστερη αντιστοιχία ανάμεσα στην λέξη και στο εννοιολογικό της περιεχόμενο». Όπως μας έλεγε και ο Αντισθένης, «Αρχή σοφίας, η των ονομάτων επίσκεψις». Για παράδειγμα ο «άρχων» είναι αυτός που έχει δική του γη (άρα=γή + έχων). Και πραγματικά, ακόμα και στις μέρες μας είναι πολύ σημαντικό να έχει κανείς δική του γη / δικό του σπίτι. Ο «βοηθός» σημαίνει αυτός που στο κάλεσμα τρέχει. Βοή=φωνή + θέω=τρέχω. Ο Αστήρ είναι το αστέρι, αλλά η ίδια η λέξη μας λέει ότι κινείται, δεν μένει ακίνητο στον ουρανό (α + στήρ από το ίστημι που σημαίνει στέκομαι). Αυτό που είναι πραγματικά ενδιαφέρον, είναι ότι πολλές φορές η λέξη περιγράφει ιδιότητες της έννοιας την οποίαν εκφράζει, αλλά με τέτοιο τρόπο που εντυπωσιάζει και δίνει τροφή για τη σκέψη. Για παράδειγμα ο «φθόνος» ετυμολογείται από το ρήμα «φθίνω» που σημαίνει μειώνομαι. Και πραγματικά ο φθόνος σαν συναίσθημα, σιγά-σιγά μας φθίνει και μας καταστρέφει.
4
Μας «φθίνει» - ελαττώνει ως ανθρώπους - και μας φθίνει μέχρι και την υγεία μας. Και, βέβαια, όταν αναφερόμαστε σε κάτι που είναι τόσο πολύ ώστε να μην τελειώνει, πως το λέμε; Μα, φυσικά, «άφθονο». Έχουμε τη λέξη «ωραίος» που προέρχεται από την «ώρα». Διότι για να είναι κάτι ωραίο, πρέπει να έλθει και στην ώρα του. Ωραίο δεν είναι το φρούτο όταν είναι άγουρο ή σαπισμένο και ωραία γυναίκα δεν είναι κάποια ούτε στα 70 της άλλα ούτε φυσικά και στα 10 της. Ούτε το καλύτερο φαγητό είναι ωραίο όταν είμαστε χορτάτοι, επειδή, σε αυτή την περίπτωση, δεν μπορούμε να το απολαύσουμε. Ακόμα έχουμε την λέξη «ελευθερία» για την οποία το «Ετυμολογικόν Μέγα» διατείνεται «παρά το ελεύθειν όπου ερά» = το να πηγαίνει κανείς όπου αγαπά . Άρα βάσει της ίδιας της λέξης, ελεύθερος είσαι όταν έχεις τη δυνατότητα να πάς όπου αγαπάς. Πόσο ενδιαφέρουσα ερμηνεία!!! Το άγαλμα ετυμολογείται από το αγάλλομαι (ευχαριστιέμαι) επειδή όταν βλέπουμε (σε αρχική φάση οι Θεοί) ένα όμορφο αρχαιοελληνικό άγαλμα η ψυχή μας ευχαριστείται, αγάλλεται. Και από το θέαμα αυτό επέρχεται η αγαλλίαση. Αν κάνουμε όμως την ανάλυση της λέξης αυτής θα δούμε ότι είναι σύνθετη από αγάλλομαι + ίαση(=γιατρειά). Άρα, για να συνοψίσουμε, όταν βλέπουμε ένα όμορφο άγαλμα (ή οτιδήποτε όμορφο), η ψυχή μας αγάλλεται και γιατρευόμαστε. Και πραγματικά, γνωρίζουμε όλοι ότι η ψυχική μας κατάσταση συνδέεται άμεσα με τη σωματική μας υγεία. Παρένθεση: και μια και το έφερε η «κουβέντα», η Ελληνική γλώσσα μας λέει και τι είναι άσχημο. Από το στερητικό «α» και την λέξη σχήμα μπορούμε εύκολα να καταλάβουμε τι. Για σκεφτείτε το λίγο. Σε αυτό το σημείο, δεν μπορούμε παρά να σταθούμε στην
5
αντίστοιχη Λατινική λέξη για το άγαλμα (που μόνο Λατινική δεν είναι). Οι Λατίνοι ονόμασαν το άγαλμα, statua από το Ελληνικό «ίστημι» που ήδη αναφέραμε, και το ονόμασαν έτσι επειδή στέκει ακίνητο. Προσέξτε την τεράστια διαφορά σε φιλοσοφία μεταξύ των δύο γλωσσών, αυτό που σημαίνει στα Ελληνικά κάτι τόσο βαθύ εννοιολογικά, για τους Λατίνους είναι απλά ένα ακίνητο πράγμα. Είναι προφανής η σχέση που έχει η γλώσσα με τη σκέψη του ανθρώπου. Όπως λέει και ο George Orwell στο αθάνατο έργο του «1984», απλή γλώσσα σημαίνει και απλή σκέψη. Εκεί το καθεστώς προσπαθούσε να περιορίσει την γλώσσα για να περιορίσει την σκέψη των ανθρώπων, καταργώντας συνεχώς λέξεις. «Η γλώσσα και οι κανόνες αυτής αναπτύσσουν την κρίση», έγραφε ο Μιχάι Εμινέσκου, εθνικός ποιητής των Ρουμάνων. Μια πολύπλοκη γλώσσα αποτελεί μαρτυρία ενός προηγμένου πνευματικά πολιτισμού. Το να μπορείς να μιλάς σωστά σημαίνει ότι ήδη είσαι σε θέση να σκέφτεσαι σωστά, να γεννάς διαρκώς λόγο και όχι να παπαγαλίζεις λέξεις και φράσεις.
Η ΜΟΥΣΙΚΟΤΗΤΑ
Η Ελληνική φωνή κατά την αρχαιότητα ονομαζόταν «αυδή». Η λέξη αυτή δεν είναι τυχαία αφού προέρχεται από το ρήμα «άδω» που σημαίνει τραγουδώ. Όπως γράφει και ο μεγάλος ποιητής και ακαδημαϊκός Νικηφόρος Βρεττάκος: «Όταν κάποτε φύγω από τούτο το φώς θα ελιχθώ προς τα πάνω, όπως ένα ποταμάκι που μουρμουρίζει. Κι αν τυχόν
6
κάπου ανάμεσα στους γαλάζιους διαδρόμους συναντήσω αγγέλους, θα τους μιλήσω Ελληνικά, επειδή δεν ξέρουνε γλώσσες. Μιλάνε Μεταξύ τους με μουσική». Ο γνωστός Γάλλος συγγραφεύς Ζακ Λακαρριέρ επίσης μας περιγράφει την κάτωθι εμπειρία από το ταξίδι του στην Ελλάδα: «Άκουγα αυτούς τους ανθρώπους να συζητούν σε μια γλώσσα που ήταν για μένα αρμονική αλλά και ακατάληπτα μουσική. Αυτό το ταξίδι προς την πατρίδα - μητέρα των εννοιών μας - μου απεκάλυπτε ένα άγνωστο πρόγονο, που μιλούσε μια γλώσσα τόσο μακρινή στο παρελθόν, μα οικεία και μόνο από τους ήχους της. Αισθάνθηκα να τα έχω χαμένα, όπως αν μου είχαν πει ένα βράδυ ότι ο αληθινός μου πατέρας ή η αληθινή μου μάνα δεν ήσαν αυτοί που με είχαν αναστήσει». Ο διάσημος Έλληνας και διεθνούς φήμης μουσικός Ιάνης Ξενάκης, είχε πολλές φορές τονίσει ότι η μουσικότητα της Ελληνικής είναι εφάμιλλη της συμπαντικής. Αλλά και ο Γίββων μίλησε για μουσικότατη και γονιμότατη γλώσσα, που δίνει κορμί στις φιλοσοφικές αφαιρέσεις και ψυχή στα αντικείμενα των αισθήσεων. Ας μην ξεχνάμε ότι οι Αρχαίοι Έλληνες δεν χρησιμοποιούσαν ξεχωριστά σύμβολα για νότες, χρησιμοποιούσαν τα ίδια τα γράμματα του αλφαβήτου. «Οι τόνοι της Ελληνικής γλώσσας είναι μουσικά σημεία που μαζί με τους κανόνες προφυλάττουν από την παραφωνία μια γλώσσα κατ' εξοχήν μουσική, όπως κάνει η αντίστιξη που διδάσκεται στα ωδεία, ή οι διέσεις και υφέσεις που διορθώνουν τις κακόηχες συγχορδίες», όπως σημειώνει η φιλόλογος και συγγραφεύς Α. Τζιροπούλου-Ευσταθίου. Είναι γνωστό εξάλλου πως όταν οι Ρωμαίοι πολίτες πρωτάκουσαν στην Ρώμη Έλληνες ρήτορες, συνέρρεαν να
7
θαυμάσουν, ακόμη και όσοι δεν γνώριζαν Ελληνικά, τους ανθρώπους που «ελάλουν ώς αηδόνες». Δυστυχώς κάπου στην πορεία της Ελληνικής φυλής, η μουσικότητα αυτή (την οποία οι Ιταλοί κατάφεραν και κράτησαν) χάθηκε, προφανώς στα μαύρα χρόνια της Τουρκοκρατίας. Να τονίσουμε εδώ ότι οι άνθρωποι της επαρχίας, του οποίους συχνά κοροϊδεύουμε για την προφορά τους, είναι πιο κοντά στην Αρχαιοελληνική προφορά από ό,τι εμείς οι άνθρωποι της πόλεως. Η Ελληνική γλώσσα επιβλήθηκε αβίαστα (στους Λατίνους) και χάρη στην μουσικότητά της. Όπως γράφει και ο Ρωμαίος Οράτιος «Η Ελληνική φυλή γεννήθηκε ευνοημένη με μία γλώσσα εύηχη, γεμάτη μουσικότητα».
Από το Ελληνικό Αρχείο

Αν υπάρχουν άγγελοι, σίγουρα δεν πετάνε",

  Ο καθηγητής βιολογίας Roger Wotton, από το Πανεπιστημιακό Κολέγιο του Λονδίνου (UCL), προχώρησε πριν από λίγα χρόνια σε μία άκρως πρωτότυπη έρευνα.

  Άφησε στην άκρη τους δογματισμούς και, υποθέτωντας ότι μπορεί και να υπάρχουν άγγελοι, επιχείρησε να ανακαλύψει αν πράγματι μπορούν να πετάξουν!
  Η ερευνητική του ομάδα δέχτηκε ότι οι άγγελοι έχουν την μορφή που τους έχουμε δώσει οι άνθρωποι: λεπτοκαμωμένοι, με χέρια, πόδια και μεγάλα φτερά στην πλάτη τους! Στη συνέχεια σύγκρινε τη φυσιολογία των ειδών του ζωικού βασιλείου που πετάνε, με αναπαραστάσεις των φτερωτών αγγέλων αλλά και των νεράιδων!
  Το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν ήταν ότι οι άγγελοι -έτσι όπως εμείς τους έχουμε "πλάσει"- δεν θα μπορούσαν καν να απογειωθούν, από ανατομική τουλάχιστον πλευρά! Συνεπώς θα έπρεπε να μετακινούνται με κάποιον άλλο τρόπο περιφέροντας τις φτερούγες τους περισσότερο σαν "βάρος", αφού δεν θα τους πρόσφεραν στην ουσία τίποτα!
  "Ο μοναδικός τρόπος να πραγματοποιήσει πτήση ένας άγγελος που έχει τη συγκεκριμένη φυσιολογία, είναι να συμβεί κάτι που δεν ερμηνεύεται με φυσικούς νόμους", δήλωσε ο καθηγητής!
  "Κι όμως αντιλαμβάνομαι απόλυτα γιατί η θεωρία περί ύπαρξης αγγέλων, είναι τόσο ισχυρή", πρόσθεσε. "Οι άγγελοι είναι πολύ ισχυρές θρησκευτικές εικόνες για τα άτομα με πίστη. Η εξωτερική ομοιότητα τους ανθρώπους, κάνει ακόμη πιο μεγάλη την δύναμή τους. Έχουν χέρια, πόδια, πρόσωπο, αλλά ταυτόχρονα  έχουν και κάτι παραπάνω: τα φτερά τους! Από τη στιγμή που οι άγγελοι παίρνουν τα μηνύματα στον ουρανό πρέπει να μπορούν να πετάξουν!"

Υπάρχει ο φύλακας – άγγελός μας;

 Σαν φύλακες – άγγελοι θεωρούνται εκείνα τα πνευματικά όντα που σκοπό έχουν να «παρακολουθούν» και να βοηθούν τους ανθρώπους εδώ στη Γη.
 Η κυρία Diana Cooper είναι συγγραφέας για την αγγελική καθοδήγηση και υποστηρίζει ότι επικοινωνεί με αγγέλους. Θεωρεί δεδομένο ότι υπάρχουν φύλακες άγγελοι, και εξηγεί στο pyles.tv και την Όλγα Τάντου, ποια μορφή έχουνε και γιατί οι περισσότεροι από εμάς δεν μπορούμε να τους αντιληφθούμε.

Γιατι κάποιοι λένε πως βλέπουν τους αγγέλους;


  Diana Cooper:" Οι άνθρωποι είμαστε τρισδιάστατα όντα και έχουμε την τάση να δίνουμε σημασία μόνο σε αυτά που μπορούμε να δούμε και να ακούσουμε. Αλλά έξω από τη συχνότητά μας, σε υψηλότερα επίπεδα, υπάρχουν όντα φωτός. Αν λοιπόν συντονιστούμε στην ίδια συχνότητά με αυτά, τότε θα είμαστε σε θέση να επικοινωνούμε μαζί τους. Βρίσκονται δηλαδή σε υψηλότερη συχνότητα από αυτή που μπορούμε να αντιληφθούμε με την όραση και την ακοή".
  Είναι δυνατό όμως κάποιοι άνθρωποι να καταφέρουν να τους δουν! Οι άγγελοι μπορούν να «κανονίσουν» να συναντηθούν δύο άνθρωποι τη σωστή χρονική στιγμή, να μεσολαβήσουν ώστε κάποιος να συμπεριφερθεί με έναν συγκεκριμένο τρόπο, να σε σώσουν από κάτι, ή να σε βοηθήσουν. Σε αυτές τις περιπτώσεις μπορούν να πάρουν και ανθρώπινη μορφή για να βοηθήσουν κάποιον.
  Όμως, δεν είναι απαραίτητο να έχουν ανθρώπινη μορφή. Μπορούν να βοηθήσουν με οποιοδήποτε τρόπο. Αν κάποιος ζητήσει τη βοήθεια τους, θα του «ψιθυρίσουν» την απάντηση ακόμη και για την πιο δύσκολη απόφαση που μπορεί να υπάρχει, μέχρι και στα πιο μικρά πράγματα, όπως για παράδειγμα να βρεις μία θέση πάρκινγκ. Θέλουν να διευκολύνουν τη ζωή μας, και μπορεί η βοήθειά τους να γίνει ακόμη και με τη μορφή μιας σύμπτωσης. Για παράδειγμα, να συναντήσεις τον κατάλληλο άνθρωπο την κατάλληλη χρονική στιγμή".  

Ο άγγελος που της άλλαξε τη ζωή
  Η κυρία Cooper, υποστηρίζει ότι μπορεί να επικοινωνεί με αγγέλους. Μας περιγράφει την συγκλονιστική εμπειρία που είχε όταν της συνέβη για πρώτη φορά, γιατί στη συνέχεια επιδίωξε αυτή η εμπειρία να επαναληφθεί πολλές φορές μέχρι και σήμερα και πώς έχει αλλάξει – βελτιωθεί η ζωή της από αυτή την επικοινωνία με τα πνευματικά όντα.
  Diana Cooper: "Για πρώτη φορά, συνέβη πριν πολλά χρόνια, σε μια περίοδο της ζωής μου που δεν είχα καμία πνευματική ή θρησκευτική αναζήτηση. Ωστόσο, βρισκόμουν σε απελπιστική θέση και είπα: "Αν υπάρχει οτιδήποτε εκεί έξω, να με  βοηθήσει". Και μόλις το είπα, ένας όμορφος, χρυσός άγγελος μπήκε μέσα στο δωμάτιο και με πήρε σε ένα ταξίδι όπου μου έδειξε το μέλλον μου και μέσω τηλεπάθειας μου έδωσε πολλές πληροφορίες που δεν γνώριζα.
  Μετά από αυτό, η επικοινωνία μου με τους αγγέλους συνεχίζει μέχρι και σήμερα. Η παρουσία των αγγέλων με βοήθησε να κατανοήσω ότι για όλα υπάρχει λύση που απλώς βρίσκεται σε ένα ανώτερο επίπεδο και αρκεί να ζητήσουμε τη βοήθεια των αγγέλων και θα μας την παρέχουν με την προϋπόθεση ότι πρόκειται για καλό σκοπό.
Κι αν είναι απλώς ένα "παιχνίδι του μυαλού";
  Όλγα Τάντου: Άνθρωποι που δεν πιστεύουν σε κάποια θρησκεία, έχουν υποστηρίξει πως εμφανίστηκαν σε αυτούς άγγελοι; Και αν ναι, πώς τους επηρέασε;
  Diana Cooper:" Βέβαια! Έτσι συνέβη και σε εμένα. Δεν πίστευα σε κάποια θρησκεία. Τώρα, το εκπληκτικό είναι πως αρκετοί αποτυπώνουν σε ψηφιακές μηχανές αγγέλους".
  Ο.Τ: Ωστόσο, οι σκεπτικιστές υποστηρίζουν ότι οι μορφές αυτές μπορεί απλώς να είναι "παιχνίδια του μυαλού".
  Diana Cooper: "Ναι, φυσικά και υπάρχουν σκεπτικιστές και πάντα θα υπάρχουν. Είναι καλό να είσαι σκεπτικιστής, όχι όμως και να μην έχεις ανοιχτό μυαλό. Θα τους έλεγα: "Ναι, κοιτάξτε τις μορφές, αμφισβητήστε τις, αλλά ορισμένες από αυτές είναι τόσο λαμπερές που δεν μπορείτε να τις παρερμηνεύσετε".

Οι άγγελοι θα μας βοηθήσουν το 2012

  Ο.Τ: Την τελευταία δεκαετία όλο και περισσότεροι άνθρωποι μιλούν για τους αγγέλους, πιστεύουν ότι έχουν κάνει θαύματα στη ζωή τους, ζητούν βοήθεια από ανθρώπους που υποστηρίζουν ότι μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί τους. Γιατί εκτιμάτε ότι συμβαίνει αυτό;  
  Diana Cooper: "Γιατί βαθιά μέσα μας, στην ψυχή μας, γνωρίζουμε ότι υπάρχουν άγγελοι. Επίσης, οφείλεται στο ότι ανεβαίνει η συχνότητα του πλανήτη. Πλησιάζουμε στο 2012, που όπως γνωρίζετε είναι ένα έτος τεράστιας σημασίας. Τότε τελειώνει η περίοδος των 26.000 ετών και παγκοσμίως θα μετακινηθούμε σε μία καινούρια πνευματική συνείδηση. Για αυτό το λόγο έρχονται και άγγελοι για να μας βοηθήσουν να μεταφερθούμε σε ένα ανώτερο επίπεδο".
  Ο.Τ: Αρκετοί υποστηρίζουν πως το 2012 θα γίνουν πολλές αλλαγές, κάποιοι μάλιστα κάνουν λόγο ότι θα έρθει το τέλος του κόσμου. Πώς σχετίζονται με αυτό οι άγγελοι;
  Diana Cooper:" Όλοι οι αρχαίοι πολιτισμοί μιλούν για το 2012. Όλοι. Και κάνουν λόγο για την 25ετή περίοδο του εξαγνισμού που θα προηγηθεί και έπειτα θα έρθει το τέλος του κόσμου. Αυτό δεν σημαίνει ότι κυριολεκτικά θα τελειώσει ο κόσμος, αλλά θα πάψει να υπάρχει ο κόσμος έτσι όπως τον γνωρίζουμε εμείς, και θα γίνει μία νέα αρχή όπου οι άνθρωποι θα συνεργάζονται, θα βοηθούν ο ένας τον άλλο. Και για αυτές τις αλλαγές οι άγγελοι βρίσκονται μαζί μας και μας βοηθούν για να τις πραγματοποιήσουμε".