Tri-Anthropo-Type Paschalidis


Γιώργος Πασχαλίδης

Η εγκαθίδρυση του φόβου πλέον, ώθησε τους ανθρώπους αντί να απολαμβάνουν, να τρέχουν και να αποθηκεύουν ώστε να έχουν για το αβέβαιο πια μέλλον. Αυτός είναι ο φόβος. Να ταξιδεύει η σκέψη, να ψάχνει στο μέλλον, και να καταλήγει να βασανίζεται για πιθανούς κινδύνους που ΘΑ προκύψουν, τους οποίους γιγαντώνει, δημιουργώντας …φαντάσματα!

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Αυστριακό "φιλέτο" με LΕΟ2Α4 και Μ109Α5 για τον ΕΣ


Ενδιαφέρον του Ε.Σ. για περίπου 60 άρματα μάχης LEO2A4 που αποσύρει ο αυστριακός Στρατός καθώς και 40 πυροβόλα Μ109Α2/Α5Ö (έκδοση Α5) καταγράφεται σύμφωνα με πηγές από το Επιτελείο, καθώς και τα δύο συστήματα (ειδικά τα LEO2Α4) είναι "είδος προς εξαφάνιση" έχουν στερέψει τα γερμανικά αποθέματα.
Για τα Μ-109 στην έκδοση Α5 που ήταν η υπέρτατη εξέλιξη μέχρι την έκδοση Α6 υπάρχει επίσηςμεγάλο ενδιαφέρον καθώς ως σύστημα δεν έχει καμία σχέση με τα Α2/Α3. Μόνο 12 από αυτά είχαν αγοραστεί στην δεκαετία του '90 από τον Ε.Σ. και λόγω μεγάλου κόστους από εκεί και πέρα υπήρξαν προμήθειες μόνο μεταχειρισμένων από την Γερμανία.
Τα αυτοκινούμενα πυροβόλα Μ109Α2/Α5Ö της Αυστρίας δαθέτουν ημιαυτόματα σύστημα γέμισης, αδρανειακό σύστημα ναυτιλίας και αρκετές ομοιότητες με το Μ109Α6 Paladin, με κυριότερη αυτή του πυροβόλου.
Η παραπάνω έκδοση αναπτύχθηκε για την Αυστρία και την Ελβετία. Το ηλεκτρονικό σύστημα ναυτιλίας και στοχοποίησης που διαθέτει είναι το NORA. Μέσω της μονάδας ελέγχου το κάθε πυροβόλο διασυνδέεται με το EAFLS (Electronic Artillery Fire Control System).
Οι πρώτες αναβαθμισμένες εκδόσεις -Α5Ö παραδόθηκαν το 1998, από αποθέματα -Α5 που αποκτήθηκαν από τις ΗΠΑ. Τα υπόλοιπα Α/Κ πυροβόλα της εξελιγμένης έκδοσης προήλθαν από εκσυγχρονισμό των αγορασθέντων από τις Βρετανικές Δυνάμεις Γερμανίας.
Ο αυστριακός Στρατός Από τα 1.147 οχήματα που έχει στη διάθεσή του (άρματα, τεθωρακισμένα οχήματα, ΤΟΜΑ κτλ), θα διατηρήσει σε υπηρεσία μόνο 389. Επιπλέον θα καταστραφεί και μεγάλος όγκος πυρομαχικών για τα οποία επίσης ενδιαφέρεται ο Ε.Σ. από την στιγμή που έχουν διάρκεια ζωής και αφορούν συστήματα που βρίσκονται σε υπηρεσία στον Ε.Σ.. Ενδιαφέρον υπάρχει και για τα οχήματα περισσυλογής αρμάτων Μ578
Όλα θα εξαρτηθούν από το ποσό που θα ζητήσουν οι Αυστριακοί. Αν είναι χαμηλό το κόστος ("δεν ξεπερνά τα 20 εκατ. ευρώ μαζί με τα μεταφορικά") μας λέχθηκε χαρακτηριστικά τότε θα ταξιδέψει επιτροπή του Ε.Σ. στην Αυστρία για να δει σε τι κατάσταση βρίσκονται τα οχήματα.Πάντως η ίδια πηγή σημείωνε ότι "Δεν πρέπει να αδιαφορήσουμε για τέτοιο φιλέτο. Ειδικά τα αυτοκινούμενα πυροβόλα, τεχνολογικά είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο. Μπορούν να εκπέμψουν πυρά με διπλάσια ταχύτητα βολής απ'ότι τα Α2/Α3 που έχουμε προμηθευτεί από την Γερμανία"

Γαλλία: Ανοίγει ο δρόμος για την καλλιέργεια μεταλλαγμένων απο την νεοταξική Monsanto!!!

Αφύπνιση: Τελικά τίποτα δεν δείχνει να σταματά τις εταιρίες της νέας τάξης που φτάνουν όλο και πιο γρήγορα στον στόχο τους!

Η καλλιέργεια μεταλλαγμένων στη Γαλλία ήταν απαγορευμένη με απόφαση της γαλλικής κυβέρνησης. Ωστόσο, η απόφαση του Ανώτατου Διοικητικού Δικαστηρίου της χώρας έρχεται να ανατρέψει τα δεδομένα. Το δικαστήριο δικαίωσε την προσφυγή του αμερικανικού γεωργικού κολοσσού Monsanto...

που ζητούσε να του επιτραπεί η καλλιέργεια αραβοσίτου από μεταλλαγμένο σπόρο.
Το υπουργείο Γεωργίας της Γαλλίας είχε απαγορεύσει την καλλιέργεια μεταλλαγμένων από το Φεβρουάριο του 2008, εν μέσω ανησυχιών για την επίδρασή τους στη δημόσια υγεία. Ωστόσο, η απόφαση αυτή έχει προσβληθεί στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και τώρα ουσιαστικά ακυρώνεται από το γαλλικό Συμβούλιο της Επικρατείας.
Η απόφαση λήφθηκε με το σκεπτικό ότι η κυβέρνηση δεν κατάφερε να αποδείξει ότι οι μεταλλαγμένοι καρποί της Monsanto “θέτουν σε ιδιαίτερα υψηλό κίνδυνο είτε την ανθρώπινη υγεία είτε το περιβάλλον”. Ο υπουργός Γεωργία της Γαλλίας, Μπρούνο Λεμέρ είπε ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει όλες τις πιθανότητες για να εμποδιστεί η καλλιέργεια του μεταλλαγμένου αραβοσίτου Monsanto 810.
Η Greenpeace κάλεσε τη γαλλική κυβέρνηση να αντιδράσει γρήγορα και να επιβάλλει νέα απαγόρευση, υπό τον φόβο ότι η βιομηχανία τροφίμων θα σπεύσει να καλλιεργήσει γενετικά μεταλλαγμένους καρπούς ΜΟΝ810, οι οποίοι είναι ιδιαίτερα ανθεκτικοί στα παράσιτα.
H ποικιλία καλαμποκιού MON 810 έχει τροποποιηθεί γενετικά ώστε να είναι ανθεκτική στην πυραλίδα του αραβόσιτου, ενός εντόμου που καταστρέφει τις σοδειές.
Σημειώνεται πως η Γαλλία και η Ελλάδα είναι από τις λίγες ευρωπαϊκές χώρες που απαγορεύουν τις γενετικά τροποποιημένες καλλιέργειες και δέχονται πιέσεις από την ΕΕ να αλλάξουν στάση.

Μπορεί ο Παπαδήμος να αποδειχθεί χειρότερος από τον Παπανδρέου;

Το να εγκαθιστάς “τεχνοκράτες” κάτω από την εξωτερική πίεση σε ανώτατες κυβερνητικές θέσεις υπονομεύει σοβαρά τη δημοκρατία, ακόμη και αν αυτοί οι τεχνοκράτες ίσως είναι καλύτεροι από τους εκλεγμένους πολιτικούς από πολλές απόψεις……Οι τεχνοκράτες δεν ζουν βέβαια στο κενό και έχουν τις πολιτικές τους προτιμήσεις. Μπορεί πράγματι να καταλήξουν να εφαρμόζουν μεροληπτικές πολιτικές, χωρίς καν να το συνειδητοποιούν – αν τοποθετήσεις έναν τραπεζίτη ως πρωθυπουργό, είναι πολύ πιθανό να πραγματοποιήσει φιλοτραπεζικές πολιτικές και να μην καταλάβει ότι ενεργεί με αυτόν τον τρόπο…


….Άνθρωποι σαν τους κ.κ. Παπαδήμο και Μόντι τοποθετήθηκαν για να προωθήσουν πολιτικές που έχουν ήδη αποδειχτεί αναποτελεσματικές, κυρίως στην Ελλάδα. Και αν είσαι πιο ικανός στο να εφαρμόζεις τη λάθος πολιτική, στην πραγματικότητα κάνεις τα πράγματα χειρότερα» …..Κατά έναν τρόπο, η Ελλάδα θα μπορεί καλύτερα να παραμείνει στο ευρώ, αν είναι διατεθειμένη να το εγκαταλείψει και να χρεοκοπήσει, καθώς θα της δώσει την ικανότητα να διαπραγματευτεί διευθετήσεις με καλύτερους όρους. Δυστυχώς, η καινούργια σας κυβέρνηση έχει τοποθετηθεί ακριβώς για να αποτρέψει ένα τέτοιο ενδεχόμενο». Ποιός τα λέει αυτά; Όχι κανένας πολιτικάντης της σειράς, ούτε κάποιος του κατά τον διαπλεκόμενο Τύπο “σκληρού πυρήνα της λαϊκής δεξιά”. Πρόκειται για τον διάσημο οικονομολόγο  και συγγραφέα Ha-Joon Chang  καθηγητή Πολιτικής Οικονομίας της Ανάπτυξης στο Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ, σε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξή του στη δημοσιογράφο της «Ελευθεροτυπίας» κ. Σωτήρχου.

Οι παρατηρήσεις του Καθηγητή Chang  είναι καίριες και βάζουν το δάκτυλο επί των τύπων των ήλων.

, η τοποθέτηση τεχνοκρατών και μάλιστα υπό εξωτερική πίεση υπονομεύει τη δημοκρατία! Γιατί; Μα γιατί γίνεται ερήμην του λαού!  Πολλώ δε μάλλον που στην Ελλάδα το κοινοβουλευτικό μας πολίτευμα είναι πρωθυπουργοκεντρικό. Και για έναν ακόμα λόγο: ο διορισμένος πρωθυπουργός δεν είναι υποχρεωμένος να λογοδοτήσει στο λαό!

Δεύτερον
, οι τεχνοκράτες, από συνήθεια περισσότερο, μπορεί να εφαρμόζουν μεροληπτικές πολιτικές, χωρίς να το συνειδητοποιούν! Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα με τον τραπεζίτη που γίνεται πρωθυπουργός και ενεργεί ως τραπεζίτης!

Τρίτον
, ο κ. Παπαδήμος τοποθετήθηκε για να προωθήσει πολιτικές που στην Ελλάδα απεδείχθησαν αναποτελεσματικές! Η δραματική επιβεβαίωση ήρθε από τον ΟΟΣΑ που ανεβάζει την ύφεση για το 2011 στο 6,1%! Απλώς να υπενθυμίσω, για μια ακόμα φορά, ό,τι  τον Φεβρουάριο του 2011, ο τότε υπουργός οικονομικών, από του βήματος της Βουλής μας διαβεβαίωνε ότι «η ύφεση ρηχαίνει»! Και έκτοτε, όλο…βαθαίνει!

Τέταρτον
, αν εφαρμόζεις καλύτερα τη λάθος πολιτική, κάνεις τα πράγματα χειρότερα! Οπότε στην περίπτωση αυτή καλύτερα να είχαμε κάποιον όχι και τόσο ικανό! Αυτό σημαίνει ό,τι ο κ. Παπαδήμος (επειδή ακριβώς είναι ικανότερος) μπορεί να αποδειχθεί ….χειρότερος ακόμα και από τον κ. Παπανδρέου!

Πέμπτον
, ο κ. Τσάγκ  μας λέει οτι ο κ. Παπαδήμος επιβλήθηκε για να μην μπορέσουμε να διαπραγματευθούμε καλύτερους όρους! Δηλαδή, υπήρχαν δυνατότητες να εξασφαλίσουμε καλύτερους όρους και δεν   τους διαπραγματευτήκαμε; Αυτό τα αγγίζει τα όρια της απιστίας περί την υπηρεσία και παράβασης καθήκοντος για όσους  έπραξαν ή αμέλησαν να πράξουν.
Συμπέρασμα: Στην περίπτωσή μας, απλώς ελπίζω να μην έχει δίκιο ο Καθηγητής Chanq!!!
 Κώστας Ροδινός

ΥΓ. Τ
ο τελευταίο βιβλίο του Ha Joon Chang, που κυκλοφορεί και στα ελληνικά,  είναι το:  «23 αλήθειες που δεν σας λένε για τον Καπιταλισμό» Εκεί σημειώνει για τους Οικονομολόγους: «Συµµορία» οικονοµολόγων

Κατά τις τρεις τελευταίες δεκαετίες πολλοί οικονοµολόγοι έπαιξαν σηµαντικό ρόλο στη δηµιουργία των συνθηκών που οδήγησαν στην κρίση του 2008 παρέχοντας θεωρητικές δικαιολογίες για την οικονοµική απορρύθµιση και το αχαλίνωτο κυνήγι βραχυπρόθεσµων κερδών εξασθενώντας έτσι τις προοπτικές µιας µακροπρόθεσµης και πιο σταθερής ανάπτυξης.

 Η καταστρεπτική συνεισφορά τους, µε αυτόν τον «επικίνδυνο τύπο οικονοµικών», είχε αρχίσει να διαφαίνεται και σε παλαιότερες, µικρότερου βεληνεκούς κρίσεις όπως η χρεωστική του Τρίτου Κόσµου το 1982, η κρίση του µεξικανικού πέσο το 1995, η ασιατική το 1997 και η αντίστοιχη ρωσική το 1998. 

Υπήρξε, µε άλλα λόγια, µια άτυπη συµµορία οικονοµολόγων που καπηλεύτηκε την επιστηµονική της «αυθεντία» για να βγάλει λεφτά αυτή και οι εργοδότες της.
»


Πρώτον

Έτοιμη για εισβολή η Τουρκία στην Συρία! - Συγκεντρώνουν δυνάμεις

Μεγάλες δυνάμεις συγκεντρώνει η Τουρκία στα σύνορα με την Συρία και είναι σαφές ότι "κάτι ετοιμάζεται" από την Άγκυρα. Τουλάχιστον μία Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία με άρματα μάχης M60 έχει μεταφερθεί στην περιοχή, ενώ έχουν πυκνώσει οι αποστολές αεροφωτογράφησης νότια της Αλεξανδρέττας από αεροσκάφη RF-4E. Ταυτοχρόνως το τουρκικό Ναυτικό έχει αυξήσει την παρουσία του στο λιμάνι της Αλεξανδρέττας κατά τρία σκάφη (δύο κορβέτες και μία φρεγάτα O.H.Perry).
Γενικά, η ένταση στα τουρκοσυριακά σύνορα είναι μεγαλύτερη από την εποχή της υπόθεσης Οτσαλάν...


Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, δήλωσε πριν λίγες ώρες πως "H Άγκυρα είναι έτοιμη για οποιοδήποτε σενάριο, εάν η Συρία συνεχίσει τη βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων κατά του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ", μη αποκλείοντας την στρατιωτική επέμβαση.
Συγκεκριμένα ο Νταβούτογλου, σε συνέντευξή του στο τουρκικό Κανάλι 24, την Τρίτη, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ελπίζουμε πως μια στρατιωτική επέμβαση στην Συρία δεν θα είναι αναγκαία. Ωστόσο το συριακό καθεστώς οφείλει να βρει τρόπο να επιτευχθεί η ειρήνη με το λαό του. Όσο συνεχίζεται πάντως η βίαιη καταστολή, η Τουρκία είναι έτοιμη για οποιοδήποτε σενάριο».
Τόνισε επίσης πως οι τουρκικές κυρώσεις κατά της Συρίας είναι έτοιμες και θα ανακοινωθούν σύντομα από τον πρόεδρο της χώρας, Αμπντουλάχ Γκιουλ και τον πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Σημειώνουμε ότι η Τουρκία διεκδικεί μία εδαφική περιοχή περίπου 500 τετραγωνικών χιλιομέτρων νότια της Αλεξανδρέττας!