Tri-Anthropo-Type Paschalidis


Γιώργος Πασχαλίδης

Η εγκαθίδρυση του φόβου πλέον, ώθησε τους ανθρώπους αντί να απολαμβάνουν, να τρέχουν και να αποθηκεύουν ώστε να έχουν για το αβέβαιο πια μέλλον. Αυτός είναι ο φόβος. Να ταξιδεύει η σκέψη, να ψάχνει στο μέλλον, και να καταλήγει να βασανίζεται για πιθανούς κινδύνους που ΘΑ προκύψουν, τους οποίους γιγαντώνει, δημιουργώντας …φαντάσματα!

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Με πυρηνικά όπλα καθ'οδόν η ρωσική αρμάδα σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο


Η Ρωσία αιφνιδίασε τους εταίρους της στο Συμβούλιο Ασφαλείας τους ΟΗΕ, αναλαμβάνοντας διπλωματική πρωτοβουλία, ταυτόχρονα με την έλευση της ισχυρότερης αρμάδας (με μεγάλο αριθμό πυρηνικών όπλων) που έχει στείλει ποτέ η μεγάλη χώρα του παγωμένου Βορρά στην Α.Μεσόγειο από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου. Προτείνουν ψήφισμα για τον περιορισμό της εμφύλιας σύγκρουσης στη Συρία με το οποίο να ζητείται από το συριακό καθεστώς «να τερματίσει την καταπίεση αυτών που ασκούν το δικαίωμά τους σε ελευθερία της έκφρασης και ειρηνική συνάθροιση».
Ζητά ακόμη να διερευνηθούν με ταχύτητα οι περιπτώσεις θανάτων και τραυματισμών αμάχων ή μελών των δυνάμεων ασφαλείας. Η πρόταση έγινε καταρχήν δεκτή θετικά, αλλά εκφράστηκαν αντιρρήσεις διότι δεν περιλαμβάνει πρόταση για εμπάργκο όπλων ή άλλα δραστικά μέτρα και πως θα μπορούσε: Η Ρωσία κάθε μέρα που περνάει μεταφέρει υπερσύγχρονα πυραυλικά συστήματα, είτε S-300PMU2 είτε συστοιχίες Baston με βλήματα Yakhont, τα οποία όμως χειρίζονται Ρώσοι σύμβουλοι.
Ο ρώσος πρέσβης στα Ηνωμένη Έθνη Βιτάλι Τσούρκιν τόνισε ότι το ψήφισμα καλεί όλες τις πλευρές σε άμεσο τερματισμό της βίας στη χώρα.

Παραταύτα, δεν γίνεται αναφορά σε κυρώσεις και τονίζει ότι το (προτεινόμενο) ψήφισμα δεν θα πρέπει να θεωρηθεί ότι εγκρίνει στρατιωτική επέμβαση στη χώρα. Άλλωστε για να μην υπάρξει τέτοια παρερμηνεία σπεύδει και η ρωσική αρμάδα στην Α.Μεσόγειο με χρόνο άφιξης το αργότερο μέχρι τα Χριστούγεννα.
Τώρα η ρωσική αρμάδα, η οποία μεταφέρει εκτός από τα Su-33, τα Su-25 κλπ στο αεροπλανονοφόρο και ικανό αριθμό πυρηνικών όπλων, απέχει μία εβδομάδα με δέκα ημέρες απόσταση από την περιοχή, καθώς προχθές είχε αγκυροβολήσει σε ρηχά νερά 30 μίλια από τις βρετανικές ακτές, λόγω σφοδρής κακοκαιρίας.
Το "Ναύαρχος Κουζνέτσοφ" μαζί με συνολικά 9 σκάφη του Βόρειου Στόλου και του Στόλου της Μαύρης Θαλασσας, αλλά και ένα ή δύο υποβρύχια να το προστατεύουν υποβρυχίως θα αποτελέσει την σημαντικότερη δύναμη της Ρωσίας που θα έχει εμφανιστεί στην περιοχή από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου. Τα πυρηνικά όπλα είναι κεφαλές των 200 kt. που μπορούν να μεταφερθούν σε βλήματα μακρού βεληνεκούςαέρος-επιφανείας των Su-33 και κεφαλές των 500 kt. στα βλήματα επιφανείας-επιφανείας του αεροπλανοφόρου.
Για τον ερχόμενο Ιανουάριο ή Φεβρουάριο, προγραμματίζεται μεγάλη άσκηση με το Πολεμικό Ναυτικό και ήδη συζητώνται τα σενάρια κοινής δράσης.
Άλλα μέλη του Συμβουλίου, μόνιμα και μη, όπως η Γαλλία και η Γερμανία, καλωσόρισαν το ψήφισμα αν και επιμένουν στη θέση τους ότι οι κυρώσεις είναι απαραίτητες ενώ χρειάζεται και σκληρότερη γλώσσα.

Πάντως, παρά τις δηλώσεις για κείμενο που του λείπει η ισορροπία και για ουδετερότητα έναντι των παρατάξεων στη Συρία, δηλώνουν έτοιμες να συνεργαστούν με τη Ρωσία παρά το βέτο της τελευταίας αλλά και της Κίνας που μπλοκάρει οποιαδήποτε πρόοδο στο θέμα εντός του Οργανισμού, τουλάχιστον ως έχουν τα πράγματα μέχρι σήμερα.

Η Δύση πιέζει για μήνες για αυστηρότερα μέτρα κατά της Συρίας και του προέδρου της Μπάσαρ Αλ Άσαντ αλλά διστάζει να προχωρήσει σε μία ένοπλη αντιπαράθεση στα πρότυπα της Λιβύης λόγω των σφοδρών αντιρρήσεων της Ρωσίας και της έμπρακτης αντίδρασης με την έλευση της αρμάδας.

Τους τελευταίους εννέα μήνες έχουν σκοτωθεί 5.000 άνθρωποι, στη μεγάλη πλειοψηφία τους άμαχοι, αρκετοί έφηβοι και παιδιά αλλά και εκατοντάδες στρατιώτες και αστυνομικοί από το αντικαθεστωτικό ένοπλο κίνημα που έχει αναπτυχθεί, ενώ δυνάμεις δυτικών μισθοφόρων έχουν συγκεντρωθεί από την πλευρά της Ιορδανίας. Μάλιστα μία πληροφορία, αναφέρει ότι στην ρωσική αρμάδα θα προστεθεί και ένα αποβατικό σκάφος με έτοιμους για δράση Ρώσους Πεζοναύτες και σημαντική δύναμη ΤΟΜΑ.

Θα φύγω απο την Ελλάδα και θα γυρίσω λαθρομετανάστης,καλυτερη τύχη θα έχω

 
Θα πάω Ζιμπάμπουε, Κονγκό, ή Κένυα. Εκεί θα αποκτήσω υπηκοότητα σε 5 λεπτά, και μετά θα γυρίσω ως λαθρομετανάστης στην Ελλάδα και θα ζητήσω άσυλο. Γιατί?
1. Θα έχω δωρεάν ιατρική περίθαλψη
2. Θα μπορώ να κάνω...
ό,τι γουστάρω και όταν με συλλαμβάνουν θα με απελαύνουν και θα ξαναγυρνάω

3. θα βρω δουλειά, αφού έτσι κι αλλιώς τώρα που είμαι Ελληνας θεωρούμαι Too much, όλοι προτιμάνε αλλοδαπούς.
4. Θα κάνω απεργίες πείνας και θα έχω όλη την Αριστερά και τους αναρχικούς στο πλευρό μου.


Τώρα που είμαι Ελληνας παίρνω τα αρχ....α μου.

Σύγχρονοι «Αθλιοι» ψάχνουν τροφή και καταφύγιο στα νοσοκομεία

Μοιάζει απίστευτο, αλλά η συχνότητα των περιστατικών καταδεικνύει τη σκληρή πραγματικότητα: Εκατοντάδες άστεγοι «υποδύονται» τους αρρώστους στις γενικές εφημερίες των δημόσιων νοσοκομείων, με στόχο να βρουν στέγη και φαγητό, έστω και για μία νύχτα.
Κάποιοι μάλιστα, δεν διστάζουν να στήσουν έως και ψεύτικους καβγάδες έξω από τα αστυνομικά τμήματα, πολλές φορές μαζί με τους συγγενείς τους, έτσι ώστε με εισαγγελική παρέμβαση να εξασφαλίσουν την εισαγωγή τους για εγκλεισμό στο Δρομοκαΐτειο ώστε να βρουν, στην κυριολεξία, ένα κομμάτι ψωμί και ένα κρεβάτι να κοιμηθούν!


Καταγγέλλουν
Επίσης, σύμφωνα με τις καταγγελίες εκπροσώπων των εργαζομένων σε νοσοκομεία, όπως το Λαϊκό και ο Ευαγγελισμός, δεκάδες είναι πλέον οι περιπτώσεις αστέγων, που ενώ εισήχθησαν κανονικά για νοσηλεία και τα προβλήματα της υγείας τους αντιμετωπίστηκαν, η παραμονή τους παρατείνεται, καθώς δεν υπάρχουν κρεβάτια στους ξενώνες φιλοξενίας.

Από τη μία πλευρά, η ανθρωπιστική αντιμετώπιση διοίκησης, γιατρών, κοινωνικών λειτουργών, νοσηλευτικού προσωπικού επιβεβαιώνει την ευαισθησία τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άστεγοι.
Από την άλλη, ασφαλισμένοι ασθενείς που περιμένουν την εισαγωγή τους στα νοσοκομεία, στέκονται στην ουρά της λίστας αναμονής. Σε κάθε περίπτωση, η διάθεση των πολύτιμων κλινών που προορίζονται για σοβαρά περιστατικά καθυστερεί.
Επιπρόσθετα, σε σχέση με τα νοσήλια εγείρονται διάφορα ζητήματα, ιδίως στην περίπτωση ανυπαρξίας ασφάλισης, όπως παρατηρείται σε πολλές περιπτώσεις αστέγων. Ετσι, στον ήδη προβληματικό προϋπολογισμό των μεγάλων δημόσιων νοσοκομείων που αποτελεί μόνιμο «αγκάθι» του ΕΣΥ, προστίθενται τα έξοδα της νοσηλείας ανήμπορων συμπολιτών μας.

Πέρα τώρα από τους άστεγους, δραματικά έχει αυξηθεί και ο αριθμός των ανθρώπων που μπορεί να μην έχουν βγει «στον δρόμο», αλλά για διάφορους λόγους (έχασαν τη δουλειά και την ασφάλισή τους κλπ.) αδυνατούν να καλύψουν ακόμη και τα έξοδα μιας απλής εξέτασης στα εξωτερικά ιατρεία.
Είκοσι χιλιάδες άτομα υπολογίζεται ότι ζουν στους δρόμους των πόλεων τα τελευταία δύο χρόνια, ενώ το φαινόμενο συνεχώς διογκώνεται.
Και παρά την αύξηση αυτή, οι ξενώνες αστέγων παραμένουν ακριβώς οι ίδιοι: οι δύο του δήμου Αθηναίων, καθώς και εκείνοι του υπουργείου Υγείας, του Ερυθρού Σταυρού και της Κλίμακας δεν ξεπερνούν τις 300 κλίνες, νούμερο που αποτελεί σταγόνα στον ωκεανό.
Ξεσπιτώθηκαν
Μέχρι πριν από λίγα χρόνια, στην Ελλάδα με τους στενούς οικογενειακούς δεσμούς, ο αριθμός των σύγχρονων «Αθλίων» ήταν περιορισμένος. Η οικονομική κρίση όμως «ξεσπίτωσε» ανθρώπους-οικογένειες «πέραν πάσης υποψίας», που έχασαν τη δουλειά τους, την επιχείρησή τους, το σπίτι τους λόγω χρεών.

Τα σημεία που απαγκιάζουν οι άστεγοι συνεχώς αλλάζουν. Κάπως έτσι προέκυψε η λύση των νοσοκομείων που εφημερεύουν. Αυτά είναι τώρα πια τα μοναδικά καταφύγιά τους. Πάνω στα ράντσα των διαδρόμων θα περάσουν άλλη μια παγωμένη νύχτα για να μην πεθάνουν από το κρύο σε κάποιο παγκάκι.
Το «σπιτικό» του 43χρονου Γιάννη Κάτω από τις σκάλες του Ευαγγελισμού
Ο 43χρονος Γιάννης ενάμιση χρόνο τώρα έχει κάνει σπίτι του έναν μικρό χώρο που βρίσκεται κοντά στην κύρια είσοδο του Ευαγγελισμού. Με αυτοσχέδιο κατάλυμα από παλέτες, χαρτόνια και κουβέρτες, κάθε βράδυ προσπαθεί να διώξει από το σώμα του το κρύο, για να αποκοιμηθεί πριν από τις πρώτες ηλιαχτίδες, με την ελπίδα ότι την επομένη ίσως «κάτι» αλλάξει. «Μπορεί να είμαι κάτω από τη σκάλα, αλλά έχω αξιοπρέπεια», αναφέρει ο ίδιος. «Η μάνα μου πέθανε πριν από κάποια χρόνια, πάντα μου έλεγε να είμαι περήφανος και να ”χω το κεφάλι ψηλά. Δεν είμαι ζητιάνος, ούτε κλέφτης. Σέβομαι όλο τον κόσμο. Δεν ήθελα να μείνω στον ξενώνα του δήμου Αθηναίων και έτσι κατέληξα εδώ. Δεν θέλω να γίνομαι βάρος σε κανέναν. Με φροντίζουν από το νοσοκομείο και οι περαστικοί μου φέρνουν φαγητό. Πέρυσι που είχε πολύ κρύο, κοιμήθηκα στο νοσοκομείο γιατί αλλιώς θα πάγωνα».

 Σκηνές εξαθλίωσης και συγκλονιστικεέ μαρτυρίες
Με ψεύτικους καβγάδες εξασφαλίζουν… εγκλεισμό στο Δρομοκαΐτειο
Δύο τα ξημερώματα φθάνουμε στον πρώτο μας σταθμό, το Λαϊκό Νοσοκομείο που εφημερεύει. Ολα μοιάζουν ρευστά εδώ κι όλα διαδοχικά μεταλλάσσονται: άνθρωποι, συναισθήματα, καταστάσεις, το «επείγον» έχει μια διαφορετική διάσταση.
«Τρυπώνουμε» εκεί που κοιμούνται κάποιοι άστεγοι. Ορισμένοι στάθηκαν «τυχεροί» και βρήκαν κάποιο ράντσο, ενώ άλλοι είναι ξαπλωμένοι στο σαλόνι για τους επισκέπτες. «Εσείς δεν ξέρετε τι σημαίνει να ξυπνάς κάθε πρωί και η πρώτη σκέψη της ημέρας να είναι πού θα κοιμηθώ και τι θα φάω σήμερα. Να μην μπορείς να ξεφύγεις στιγμή», μας λέει χαμηλόφωνα ο κ. Γιάννης. «Μέσα σ” έναν χρόνο έχασα τρία μαγαζιά και η οικογένειά μου διαλύθηκε. Μη βγάζετε φωτογραφίες γιατί έχω δυο παιδιά και δεν θέλω να με δουν σ” αυτά τα χάλια. Να μην μπορείς να ελπίζεις σε τίποτα, να σου περνάει πολλές φορές από το μυαλό ότι καλύτερα θα ήταν να αυτοκτονήσεις».
Οπως εξομολογούνται αυτοί οι άνθρωποι, η κατάσταση που ζουν είναι ένας «συμβολικός θάνατος»…
Ο Τάσος Αντωνόπουλος, πρόεδρος εργαζομένων στο Λαϊκό και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), είναι αποκαλυπτικός: «Η ανθρώπινη αξιοπρέπεια πλέον έχει καταλήξει σ” ένα νοσοκομείο. Κατά δεκάδες έρχονται οι άστεγοι για δήθεν περίθαλψη, αλλά στη συνέχεια μας ζητούν στέγη, φαγητό, ενώ κάποιοι έχουν μήνες να κάνουν μπάνιο.
Σε κάθε εφημερία έχουμε πάνω από 15 περιστατικά! Οι κοινωνικές υπηρεσίες δεν διαθέτουν τις κατάλληλες δομές για να βοηθήσουν αυτούς τους ανθρώπους. Εδώ όμως μετριέται ο πολιτισμός της κάθε χώρας. Δεν μπορείς όταν αντιμετωπίζεις επείγοντα περιστατικά, όπως ένα έμφραγμα ή μια αιμορραγία, να έχεις και τους άστεγους στα πόδια σου. Υπάρχει τρομερό πρόβλημα.
Νοσηλεία
Ωστόσο, κι όταν έχουν ένα πρόβλημα και φροντίζουμε για τη νοσηλεία τους, όταν γίνουν καλά δεν έχουμε πού να τους πάμε, με αποτέλεσμα να εγκλωβίζουν το κρεβάτι που θα χρειάζεται αύριο κάποιος άρρωστος», εξηγεί ο κ. Αντωνόπουλός.

Επόμενη στάση του οδοιπορικού μας, το Δρομοκαΐτειο. Εκεί, η αποκαλυπτική αφήγηση του Μιχάλη Γιαννάκου, προέδρου των εργαζομένων του νοσοκομείου, συγκλονίζει.
«Ερχονται σ” εμάς άστεγοι που για να εξασφαλίσουν την εισαγωγή και τον εγκλεισμό τους προκαλούν την εισαγγελική παρέμβαση με δήθεν φασαρίες έξω από αστυνομικά τμήματα. Μάλιστα, πολλοί απ” αυτούς δεν έχουν κανένα ψυχιατρικό πρόβλημα. Στόχος τους είναι να εισαχθούν στο νοσοκομείο για 15 ημέρες ή έναν μήνα για να έχουν ένα πιάτο φαγητό και ένα κρεβάτι. Δηλαδή, “μαγειρεύουν” την εισαγγελική τους παραγγελία και για να είναι σίγουροι βάζουν ?στο κόλπο? και συγγενικά πρόσωπα.
Σε κάθε εφημερία έχουμε πάνω από 5 τέτοια περιστατικά, ενώ χαμός γίνεται και στα εξωτερικά μας ιατρεία. Στους, περίπου, 30 ασθενείς που βλέπουν καθημερινά οι γιατροί, πάνω από 10 έρχονται με προβλήματα κατάθλιψης και άγχους εξαιτίας της κρίσης. Θα πρέπει να γίνουν δύο πράγματα: ή να λυθεί το οικονομικό πρόβλημα της χώρας ή το νοσοκομείο να θωρακιστεί και να μπορεί να αντιμετωπίσει τέτοια περιστατικά. Το 2010 νοσηλεύθηκαν 1.000 ασθενείς, φέτος 1.500 και έχουμε συνεχώς επανεισαγωγές».
Τελευταίος μας σταθμός ο Ευαγγελισμός. Και εκεί συναντάς ανθρώπους που μοιάζουν να έχασαν τον έλεγχο της ζωής τους. «Η ελληνική κοινωνία κοιτά μουδιασμένη και προσπαθεί να καταλάβει τι είναι αυτό που τη “βρήκε”», αναφέρει ο Ηλίας Σιώρας, καρδιολόγος και πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στον Ευαγγελισμό. «Υπάρχουν δύο κατηγορίες αστέγων σ” εμάς: η μία είναι οι μόνιμα άστεγοι που βρίσκονται γύρω από το νοσοκομείο και η άλλη οι δεκάδες ανήμποροι που έρχονται με διάφορες δικαιολογίες στις εφημερίες για να φάνε και να κοιμηθούν σε κάποιο ράντσο. Επίσης, έχουν τριπλασιαστεί αυτοί που έρχονται στο τμήμα επειγόντων περιστατικών και δεν έχουν ασφάλεια υγείας».
Τάσος Αντωνόπουλος, πρόεδρος εργαζομένων στο Λαϊκό «Οι ρακένδυτοι είναι κινούμενη εστία μολύνσεων»
Τα προβλήματα που προκαλεί στα νοσοκομεία η παρουσία των αστέγων δεν έχουν τελειωμό, ενώ εγείρεται και ζήτημα απειλής της υγείας των νοσηλευόμενων. «Οι άνθρωποι αυτοί, ρακένδυτοι όπως μας έρχονται, αποτελούν κινούμενη εστία μολύνσεων για τις υπόλοιπες ευαίσθητες ομάδες ασθενών. Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται σ” εμάς, τουλάχιστον, δύο άστεγοι. Ο ένας είναι οροθετικός και ο άλλος βρίσκεται στην Ορθοπεδική, όπου περιμένει να του βρούμε κρεβάτι σε κάποιον ξενώνα.
Να σημειώσω τέλος, ότι οι τοξικομανείς οροθετικοί έχουν αυξηθεί. Οι ίδιοι μας λένε ότι δεν διστάζουν να κολλήσουν τον ιό, προκειμένου να εισπράξουν το επίδομα των οροθετικών που είναι 700 ευρώ. Ακούγεται σαν ψέμα αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό.
Ενημερώνουμε γι” αυτά τα προβλήματα τον υπουργό Υγείας, τους αρμόδιους λειτουργούς στην Πρόνοια και η απάντηση τους είναι ότι “η Πρόνοια είναι ο μεγάλος ασθενής”. Τα νοσοκομεία δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν αυτά τα περιστατικά και η κοινωνική υπηρεσία σηκώνει τα χέρια ψηλά», λέει ο Τάσος Αντωνόπουλος, πρόεδρος εργαζομένων στο Λαϊκό και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία.


 

ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ με τον ΗΛΙΟ και ΑΝΕΞΟΔΑ -Βίντεο και οδηγίες

Το ρεύμα της ηλ. κουζίνας είναι στατιστικά η μεγαλύτερη κατανάλωση ρεύματος στα σπίτια μας. Μόνο το μεσαίο μάτι καταναλώνει απο 600W ως 800W και το μεγάλο από 1200W ως 1400W, ενώ όλα τα φώτα του σπιτιού μαζί δεν είναι πάνω από 500W.

Φανταστείτε την οικονομία που θα κάναμε αν χρησιμοπούσαμε εναλλακτικές μορφές μαγειρέματος καθαρές για το περιβάλλον, αλλά και σε περίπτωση που μείνουμε από ρεύμα ή μήπως και σε κατάσταση πολέμου όπου δε θα λειτουργεί τίποτα...



Κι όμως ο ήλιος μπορεί να μας μαγειρέψει με τις ακτίνες του σε θερμοκρασίες που ξεπερνούν τους 250 βαθμούς Κελσίου (~500!!!). Με ένα απλό χαρτόκουτο πίτσας (ναι ναι, καλά διαβάσατε) μπορείτε να δημιουργήσετε συνθήκες λίγο πάνω από τους 100 βαθμούς...








Οι κατασκευές που ακολουθούν είναι πολύ απλές και πολυ φτηνές με υλικά όπως καθρέφτες, αλουμινόχαρτα, χαρτόκουτα και κουτιά ξύλου που τα καπακόνουμε με τζάμια ή νάυλον μεμβράνες και σακούλες μαγειρέματος.

Υπάρχουν επίσης και πιο άμεσοι κι εύκολοι τρόποι με καθρέφτες ή αλουμινόχαρτα που ανακλούν τις ακτίνες του ήλιου πάνω σε ένα μαύρο κλειστού τύπου (όπως γάστρα, μαύρο τηγάνι με καπάκι κ.α.).

Όσο περισσότερη είναι η ανακλόμενη ακτινοβολία (δλδ μεγαλύτεροι καθρέφτες ή επιφάνειες με αλουμινόχαρτο) γύρω απο το σκεύος μας, τόσο περισσότερη ενέργεια συγκεντρώνουμε πάνω σε αυτό, άρα επιτυγχάνουμε και μεγαλύτερες θερμοκρασίες.

Οι καθρέφτες ανακλούν σχεδόν το 100% των ακτίνων ενώ το αλουμινόχαρτο αρκετά λιγότερο.

Βέβαια υπάρχουν και οι πιο καλές κατασκευές που πάλι είναι φθηνές αλλά θέλουν και πιο πολύ δουλειά

Τέλος ένας μεγενθυτικός φακός να εστιάζει την ακτινοβολία σε ένα σημείο του μαύρου σκεύους (όπως παίζαμε μικροί καίγοντας χόρτα ξερά και ξυλαράκια) θα βάλλει τουρμπίνες στην άνοδο της θερμοκρασίας.

Πιό κάτω θα δώσουμε όλες τις μορφές ηλιακών φούρνων που υπάρχουν σήμερα στο ίντερνετ και πιο πολύ στο YOUTUBE αλλά βρήκαμε και έτοιμους τέτοιους φούρνους που υπάρχουν στο εγχώριο εμπόριο με Links που θα πρέπει να τα δείτε. Οι καιροί είναι περίεργοι....
Αν βαριέστε τα παρακάτω ή απλά δεν "πιάνουν" τα χέρια σας
δείτε τα link που ακολουθούν:
14 ευρώ17,9 ευρώ289 ευρώ359 ευρώ.

Πάμε τώρα στην δημιουργική πλευρά


Δείτε αρχικά φωτό και βίντεο. Αυτά κατά την γνώμη μας αρκούν για να σας δώσουν τις βασικές γνώσεις και να σας εμπνεύσουν. Τα υπόλοιπα επί του εργαστηρίου σας!
απλή κατασκευή από ηλιοπροστασία αυτοκινήτου!
η κατσαρόλα πάντα μαύρη και μέσα σε σακούλα ψησίματος

επίσης απλή κατασκευή με καλά μονομένα τοιχώματα και
ανακλαστήρες αλουμινόχαρτου. Θερμοκρασία 280 C !!!






Αν βάλετε εδώ μέσα μια γάστρα (πάντα μαύρη),
σε 2-3 ώρες τρώτε ακόμα και με συνεφιά!

η παλιά σας ομπρέλα ντυμένη με αλουμινόχαρτο
μαγειρεύει για σας και τους φίλους σας...


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΩΡΑ ΛΙΓΟ ΘΕΩΡΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΔΕΙΤΕ 

ΟΣΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΒΙΝΤΕΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ.

ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΕΡΘΕΙ ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΚΑΙ ΟΡΕΞΗ.
Η όλη φιλοσοφία

Η ηλιακή ενέργεια hv που μεταφέρεται μεσω των ακτίνων του ήλιου, δεν είναι άλλο από φωτεινά κύματα που μεταφέρουν εκτός από το φώς και θερμική ενέργεια, Calories.  Για να πάρουμε αυτή τη θερμική ενέργεια θέλουμε ένα φίλτρο να την ρουφήξει και αυτό είναι το μαύρο χρώμα.

Ακόμα και αν βάψουμε μαύρο ενα σκεύος μας κάνει ακριβώς τη δουλειά! (Προτιμήστε ΜΗ τοξικά χρώματα για υψηλές θερμοκρασίες τύπου βαφής BBQ).

Όσο πιο καλή μεταφορά θερμότητας έχει το υλικό μας που ζεσταίνουμε (θερμικά αγώγιμο) τόσο πιο πολύ θερμική ενέργεια (θερμότητα) θα μεταφέρει στο φαγητό μας.

Νο 1: σκεύη αλουμινίου, 

Νο 2: χάλκινα, 

Νο 3: κράματα σιδήρου, λαμαρίνες (τα πιο πολλά σκεύη σήμερα), 

ΟΛΑ σε μαύρο χρώμα.

Επειδή η θερμότητα έχει την φυσική τάση να πηγαίνει από το πιο θερμό στο πιό ψυχρό αν το σκεύος μας το αφίσουμε μόνο του χωρίς κάλυψη, η μεγαλύτερη θερμότητα από αυτό θα διοχετεύεται στο περιβάλλον και όχι εσωτερικά που είναι το φαγητό μας.

Δηλαδή θέλουμε Μόνωση από υλικά που είναι κακοί αγωγοί θερμότητας (θερμικα μη αγώγιμα), όπως χαρτόνια, ξύλο, πλαστικά, ακόμα και ναύλον σακούλες μαγειρέματος που αντέχουν στους 300 βαθμούς αλλά και νάυλον μεμβράνες.

Έτσι η θερμότητα θα μένει μέσα σε αυτόν το μονωμένο χώρο (χαρτόκουτο, σακούλα) και θα αυξάνεται.

Ο προσανατολισμός είναι γενικά να κοιτάει πρός το νότο αλλά το καλύτερο είναι ευθυγραμμίσουμε τις σκιές που θα μας κάνει η κατασκευή μας απέναντι στον ήλιο. (Η θέση του ήλιου αλλάζει περίπου κάθε είκοσι λεπτά).
Οι κατηγορίες ηλιακών φούρνων είναι δύο

Πρώτη κατηγορία: Με άμεση ανάκλαση των ηλιακών ακτίνων από τον ήλιο με κυρτό παραβολικό κάτοπτρο ή 2-3-4 καθρέφτες υπό γωνία και κάθετα μεταξύ τους ή επιφάνειες με αλουμινόχαρτο πάνω σε μαύρο σκεύος που είναι μέσα σε διαφανή μόνωση για να περνάνε οι ηλιακτίνες (γυάλινο πυρέξ, σακούλα μαγειρέματος ή νάυλον μεμβρανη).

Πυρέξ τυλιγμένο με μεμβράνη είναι το καλύτερο γιατί είναι πιο διαφανές και περνάει περισσότερη ηλιακή ενέργεια για να καταλήξει στο μαύρο σκεύος που είναι μέσα.Όσο πιο διαφανές είναι τόσο περισσότερη ηλιακή ενέργεια περνάει. σ.σ. Καλό είναι για περισσότερη μόνωση να τοποθετήσουμε νάυλον μεμβράνη στο χείλος του πυρέξ όπου έφαρμόζεται το καπάκι του.

Ένας τρόπος να κατασκευάσουμε ένα παραβολικό ανακλαστήρα είναι να κολλήσουμε μικρά κομμάτια καθρέφτη σε ένα δορυφορικό πιάτο τηλεόρασης ή να κατασκευάσουμε ένα από χαρτόνι και να του κολλήσουμε αλουμινόχαρτο.

Ο ευκολότερος και φθηνός ανακλαστήρας ειναι να ντύσουμε εσωτερικά (στην κυρτή πλευρά) μία ομπρέλα με αλουμινόχαρτο και να στηρίξουμε πάνω στον άξονα της (χειρολαβή) το σκεύος μας έστω και αν αυτο κάθεται σε ένα σκαμπό. Ο άξονάς της να κοιτάει προς τον ήλιο.

Ακόμα και ένα αντιηλιακό πάνελ που χρησιμοποιούμε στα παρμπριζ των αυτοκινήτων μας κάνει, αρκεί να το στερεώσουμε σαν ανοιγμένο χωνί που κοιτάει στον ήλιο, γύρω-γύρω από το σκεύος μας. Προσοχή, θέλει να μην το ξεχάσουμε εκτεθιμένο στον ήλιο γιατί μπορεί να ανάψει φωτιά σε αντικείμενα που εστιάζει την αντανάκλαση του ή να βάλει φωτιά σε δέντρα.

Σε όλες τις πιό πάνω περιπτώσεις ένας μεγενθυτικός φακός στηριγμένος στην κατάλληλη απόσταση απο το σκεύος μας πάνω απο την μεμβράνη ή το πυρέξ στην πλευρά του ήλιου και απέναντι απο τον ανακλαστηρα θα ανεβάσει πολυ περισσότερο τη θερμοκρασία, τόσο που ο ανακλαστήρας δεν χρειάζεται ή γίνεται βοηθητικός (όσο περισσότερη ανάκλαση έχουμε τόσο και περισσότερη ενέργεια/θερμοκρασία). Γιατί όχι και δύο μεγ/κοί φακοί!

Δεύτερη κατηγορία: Με ανάκλαση των ηλιακών ακτίνων μέσα σε κουτιά από χαρτόνι ή ξύλο με καθρέφτες που βρίσκονται γύρω-γύρω στο πάνω μέρος του κουτιού. Σε αυτή την περίπτωση έχουμε δύο κουτιά το ένα μέσα στο άλλο (με μικρή διαφορά ύψους) που τα καπακώνουμε το κάθε ένα ξεχωριστά με γυαλί ή διάφανες μεμβράνες, έτσι ώστε το εξωτερικό κουτί να λειτουργεί ως μόνωση που βοηθάει το μέσα κουτί που τοποθετούμε το σκεύος μας για να ανεβάσει θερμοκρασία.

Το μέσα κουτί το βάφουμε μαύρο στο εσωτερικό του για να φιλτράρει τη θερμότητα αλλά και το σκεύος πρέπει να είναι  μαύρο.

Οι καθρέφτες (ή ανακλαστήρες από αλουμινόχαρτο) τοποθετούνται γύρω-γύρω στο πάνω μέρος του κουτιού υπό γωνίες τέτοιες ώστε να ανακλούν τον ήλιο μέσα στο μικρό κουτί που είναι το σκεύος μας. Μαύρη μεταλική λαμαρίνα στον πάτο αλλά και στα πλευρικά του μικρού κουτιού θα ανεβάσουν την θερμοκρασία πολύ περισσότερο (ακόμα και σκέτα κομμάτια σίδερου ή άλλα μέταλλα βαμμένα μαύρα θα βοηθήσουν).

Η μόνωση θα γίνει ακόμα πιο αποδοτική αν γεμίσουμε τον χώρο μεταξύ των δύο κουτιών με χαρτιά/χαρτόνια ή ακόμα καλύτερα με μονωτικά υλικά οικοδομής και σωληνώσεων για υψηλές θερμοκρασίες ή  και να καλύψουμε τις επιφάνειες έξω από το χώρο μαγειρέματος με νάυλον μεμβράνες (δλδ. το εξωτερικό του μέσα κουτιού και τις δύο πλευρές του εξωτερικού κουτιού).

Ένας μεγενθυτικός φακός πάλι θα αποδόσει μεγαλύτερες θερμοκρασίες τοποθετούμενος εξωτερικά στο πάνω γυάλινο καπάκι έτσι ώστε να εστιάζει τις ηλιακτίνες κατευθείαν πάνω στο σκεύος μας. Γιατί όχι και δύο μεγ/κοί φακοί! 

Σε αυτή την περίπτωση φούρνου καλό θα είναι (όχι απαραίτητο) να τοποθετήσουμε εσωτερικά στο χώρο μαγειρέματος δίπλα από το σκεύος μας πυρότουβλα βαμμένα μαύρα ώστε να βοηθήσουνε τη θερμοκρασία να ανέβει γρήγορα στην περίπτωση που ανοίξουμε το καπάκι για να δούμε ή να γυρίσουμε το φαγητό μας. 

Θα λειτουργήσει δηλαδή σαν αποθήκη θερμότητας και δεν θα περιμένουμε άλλη μισή ώρα για να ξανανεβάσει θερμοκρασία ο φούρνος μας. Ακόμα καλύτερα θα είναι αν καλύψουμε και τον πάτο του εσωτερικού κουτιού μας με πυρότουβλα και από πάνω βάλλουμε λαμαρίνα μαύρη να λειτουργεί ως πάτος για για το σκεύος μας.
Ο αποδοτικότερος ηλιακός φούρνος

Συνδυάζει την κατασκευή του ηλιακού με αυτή του ξυλόφουρνου. Δηλαδή είναι χτιστός φούρνος με πυρότουβλα και λάσπη με άμμο από την εξωτερική του πλευρά ενώ το σχήμα του είναι παραλληλόγραμμο με κλίση στην πάνω πλευρά που είναι το τζάμι μας τέτοια ώστε να κοιτάει τον ήλιο στις 12 η ώρα.


Από την μεριά της άμμου καλύπτεται με διπλά χοντρά φύλλα ξύλου και μονωτικό υλικό ανάμεσα μαζί με φύλλα από χαρτόνι, ενώ πλαστικοποιούμε την εξωτερική πλευρά με ειδικό ρευστό πλαστικό όπως τα πλαστικά χρώματα για τοίχους για ακόμα καλύτερη μόνωση αλλά και προστασία από τη βροχή, ενώ από την εσωτερική του πλευρά που είναι τα πυρότουβλα εφαρμόζουμε μαύρες λαμαρίνες έτσι ώστε να σχηματίζουν το κουτί που θα βάζουμε μέσα το σκεύος μας.

Στην πίσω εσωτερική του πλευρά που πέφτει και ο περισσότερος ήλιος εφαρμόζουμε απο άκρη σε άκρη κάπου στο μέσο ύψος μαύρες ψύκτρες από υπολογιστή ή άλλα αλουμινένια μαύρα κυματοειδή κομμάτια(κομμένα κουτάκια αναψυκτικού) έτσι ώστε να εστιάσουμε πάνω σε αυτά τις ακτίνες από τους μεγενθυτικούς φακούς που θα εφαρμόσουμε στην εξωτερική πλευρά του τζαμιού.

Επειδή ο φούρνος είναι χτιστός και δεν γυρίζει, εξωτερικά έχει καθρέφτες μεταβαλλόμενης γωνίας που ανακλούν το φώς του ήλιου μέσα στο μεταλικό κουτί ανάλογα με τη θέση του ήλιου.

Σύμφωνα με τον κατασκευαστή του οι θερμοκρασίες που μπορεί να αναπτύξει φτάνουν τους 500 βαθμούς δηλαδή διπλάσιο από το μέγιστο μιας ηλεκτρικής κουζίνας και σίγουρα τα πυρότουβλα πίσω από τη λαμαρίνα θα μας δίνουν θερμότητα για ώρες μετά την δύση του ήλιου.













ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ 

Σώπα μη μιλάς !

Σώπα, μη μιλάς , είναι ντροπή
κόψ' τη φωνή σου
σώπασε επιτέλους
κι αν ο λόγος είναι αργυρός
η σιωπή ειναι χρυσός.

Τα πρώτα λόγια που άκουσα από παιδί

έκλαιγα,γέλαγα,έπαιζα μου λέγανε:
"σώπα".



Στο σχολείο μού κρύψαν την αλήθεια τη μισή,

μου λέγανε :"εσένα τι σε νοιάζει ; Σώπα!"

Με φιλούσε το πρώτο κορίτσι που ερωτεύτηκα και μου λέγανε:

"κοίτα μην πείς τίποτα, σσσσ....σώπα!"

Κόψε τη φωνή σου και μη μιλάς, σώπαινε.

Και αυτό βάσταξε μέχρι τα εικοσί μου χρόνια.

Ο λόγος του μεγάλου

η σιωπή του μικρού.
Έβλεπα αίματα στο πεζοδρόμιο,
"Τι σε νοιάζει εσένα;", μου λέγανε,
"θα βρείς το μπελά σου, σώπα".

Αργότερα φωνάζανε οι προϊστάμενοι

"Μη χώνεις τη μύτη σου παντού,
κάνε πως δεν καταλαβαίνεις ,σώπα"

Παντρεύτηκα , έκανα παιδιά ,

η γυναίκά μου ήταν τίμια κι εργατική και
ήξερε να σωπαίνει.
Είχε μάνα συνετή , που της έλεγε "Σώπα".

Σε χρόνια δίσεκτα οι γονείς, οι γείτονες με συμβουλεύανε :

"Μην ανακατεύεσαι, κάνε πως δεν είδες τίποτα. Σώπα"
Μπορεί να μην είχαμε με δ'αύτους γνωριμίες ζηλευτές,
με τους γειτονες, μας ένωνε , όμως, το Σώπα.

Σώπα ο ενας,σώπα ο άλλος σώπα οι επάνω, σώπα η κάτω,

σώπα όλη η πολυκατοικία και όλο το τετράγωνο.
Σώπα οι δρόμοι οι κάθετοι και οι δρόμοι οι παράλληλοι.
Κατάπιαμε τη γλώσσά μας.
Στόμα έχουμε και μιλιά δεν έχουμε.
Φτιάξαμε το σύλλογο του "Σώπα".
και μαζευτηκαμε πολλοι
μία πολιτεία ολόκληρη, μια δύναμη μεγάλη ,αλλά μουγκή!


Πετύχαμε πολλά,φτάσαμε ψηλά, μας δώσανε παράσημα,

τα πάντα κι όλα πολύ.
Ευκολα , μόνο με το Σώπα.
Μεγάλη τέχνη αυτό το "Σώπα".

Μάθε το στη γυναίκα σου,στο παιδί σου,στην πεθερά σου

κι όταν νιώσεις ανάγκη να μιλήσεις ξερίζωσε τη γλώσσά σου
και κάν'την να σωπάσει.
Κόψ'την σύρριζα.
Πέτα την στα σκυλιά.
Το μόνο άχρηστο όργανο από τη στιγμή που δεν το μεταχειρίζεσαι σωστά.

Δεν θα έχεις έτσι εφιάλτες , τύψεις κι αμφιβολίες.

Δε θα ντρέπεσαι τα παιδιά σου και θα γλιτώσεις απο το βραχνά να μιλάς ,
χωρίς να μιλάς να λές "έχετε δίκιο,είμαι σαν κι εσάς"
Αχ! Πόσο θα 'θελα να μιλήσω ο κερατάς.

και δεν θα μιλάς ,

θα γίνεις φαφλατάς ,
θα σαλιαρίζεις αντί να μιλάς .

Κόψε τη γλώσσά σου, κόψ'την αμέσως.

Δεν έχεις περιθώρια.
Γίνε μουγκός.
Αφού δε θα μιλήσεις , καλύτερα να το τολμησεις Κόψε τη γλώσσά σου.

Για να είσαι τουλάχιστον σωστός στα σχέδια και στα όνειρά μου

ανάμεσα σε λυγμούς και σε παροξυσμούς κρατώ τη γλώσσά μου,
γιατί νομίζω πως θα'ρθει η στιγμή που δεν θα αντέξω
και θα ξεσπάσω και δεν θα φοβηθώ και θα ελπίζω
και κάθε στιγμή το λαρύγγι μου θα γεμίζω με ένα φθόγγο ,
με έναν ψιθυρο , με ένα τραύλισμα , με μια κραυγή που θα μου λεει:
ΜΙΛΑ!....

«Δεν θα γυρίσω να πάρω την 'Αννα. Συγγνώμη»

Ολοένα και περισσότεροι γονείς ζητούν να αφήσουν τα παιδιά τους στα χωριά SOS


Η Αννα ήταν ακόμα στον παιδικό σταθμό. Είχε πάει απόγευμα και η μαμά της δεν είχε εμφανιστεί. Οι νηπιαγωγοί δεν ήξεραν τι να κάνουν. Ωσπου το κοριτσάκι έβγαλε κάτι απ' την τσέπη του. Ηταν ένα σημείωμα: «Δεν θα γυρίσω να πάρω την Αννα. Δεν έχω λεφτά, δεν μπορώ να τη μεγαλώσω. Συγγνώμη. Η μαμά της».


Ο άνθρωπος που λέει την ιστορία την διηγείται σαν κάτι συνηθισμένο. Ο Στ. Σιφνιός είναι υπεύθυνος της κοινωνικής υπηρεσίας στα Παιδικά Χωριά SOS. «Οι νηπιαγωγοί κάλεσαν την Εισαγγελία», λέει. «Και ο εισαγγελέας έστειλε το παιδί σ' εμάς».




Όλα αυτά δεν έγιναν σε κάποιο βιβλίο του Ντίκενς. Εγιναν σε μια συνοικία της Αθήνας. Η μαμά της Αννας δεν είναι τρελή. Είναι μια κοπέλα που έχασε τη δουλειά της και πανικοβλήθηκε. Σαν την ιστορία της, υπάρχουν τουλάχιστον πεντακόσιες ακόμη ιστορίες. Σήμερα στην Ελλάδα πεντακόσιοι γονείς είναι σε τέτοια οικονομική κατάσταση, που ζήτησαν στα Παιδικά Χωριά SOS να αφήσουν εκεί το παιδί τους.




«Μέχρι πριν από δύο χρόνια, το 95% των αιτημάτων είχε να κάνει με κακοποίηση. Αποφάσιζε ο εισαγγελέας πως κινδυνεύει το παιδί», λέει στην «Καθημερινή» η κοινωνική λειτουργός των Χωριών SOS, Π. Βασταρούχα. «Τώρα τα μισά αιτήματα είναι από γονείς σε απόλυτη φτώχεια. Οκτώ στις δέκα φορές είναι Ελληνες, τις πιο πολλές φορές μονογονεϊκές οικογένειες, συνήθως χωρίς άλλους συγγενείς».




Η κυρία Μαρίνα εδώ και 19 χρόνια είναι μητέρα στα Χωριά SOS. Εκείνη ζει την ιστορία από την άλλη πλευρά. «Το καινούργιο παιδάκι το φέρνει στο σπίτι μας η μαμά του», λέει. «Του δείχνει το κρεβάτι του, του δείχνει το δωμάτιό του, του δείχνει εμένα. Και μετά, «σ' αγαπάω» λέει, και φεύγει. Και το παιδάκι μένει στην πόρτα». Το ακούω στη φωνή της.




Η κυρία Μαρίνα κάνει προσπάθεια για να συνεχίσει. «Κανένα τους δεν φωνάζει», λέει. «Στέκονται στην πόρτα και κοιτάζουν μέχρι να χαθεί η μαμά τους. Αν είναι αδελφάκια, δύο ή πιο πολλά, εκείνο το βράδυ δεν μπορείς να τα χωρίσεις. Τα βάζεις το καθένα στο κρεβάτι του και δέκα λεπτά μετά γίνονται ένα κουβάρι, μαζεύονται όλα μαζί ξανά, να αγγίζουν το ένα το άλλο».




Κανονικά, τα Χωριά SOS δεν δέχονται παιδιά που η οικογένειά τους είναι απλώς φτωχή. Γι' αυτές τις οικογένειες υπάρχει πρόγραμμα στήριξης στο σπίτι. Αλλά η απόλυτη φτώχεια δεν πάει σχεδόν ποτέ μόνη της. «Ηρθε ένα κοριτσάκι εδώ και νόμιζα πως έχει πρόβλημα. Τριών χρόνων, δεν ήξερε ούτε 15 λέξεις», λέει η κοινωνική λειτουργός. «Το είδαν οι γιατροί και είπαν πως η υγεία του είναι μια χαρά. Ο μπαμπάς του στις λαϊκές, η μαμά του τυφλή, το είχαν εγκαταλείψει το παιδί. Οταν δεν σου μιλάει κανείς, πώς να μάθεις λέξεις;». Η φτώχεια οδηγεί στην παραμέληση, ακόμα και στην κακοποίηση. Κάποιοι άνθρωποι, πριν φτάσει το παιδί τους εκεί, διαλέγουν την άλλη λύση. Οσο ακραία κι αν φαίνεται σ' εμάς.




«Εβγαινα απ' το Χωριό να πάρω γάλα για τα δικά μου τα παιδιά», λέει η κυρία Μαρίνα. «Στην κεντρική πύλη ήταν μια γυναίκα μ' ένα κοριτσάκι. Δεν ήξερε ότι εγώ είμαι μητέρα SOS, δεν με είδε καν. Κρατούσε το παιδί της όρθια και του μιλούσε. «Μη νομίζεις πως η μαμά δεν σ' αγαπάει. Σε λατρεύει η μαμά, αλλά δεν έχει να σου δώσει φαγητό. Αυτοί οι καλοί άνθρωποι εδώ...». Νόμιζε πως θα μπει μέσα, θα βρει κάποιον να αφήσει το παιδάκι και θα φύγει».




Η κυρία Μαρίνα κρατάει με το χέρι της το μέτωπό της. Οσα χρόνια κι αν είσαι εδώ, μερικά πράγματα δεν τα συνηθίζεις ποτέ. «Το κρατούσε απ' το χέρι», λέει. «Κι αυτό δεν μιλούσε. Μόνο είχε σηκώσει το κεφαλάκι του και την κοίταζε. Δεν ξέρω τι έγινε μετά. Εφυγα. Είχα να πάρω γάλα στα δικά μου τα παιδιά».

ΝΑ ΛΗΞΕΙ Η ΑΝΟΧΗ ΣΤΟ ΨΕΥΤΟΡΩΜΕΪΚΟ

Τα όρια της αντοχής της ελληνικής κοινωνίας απέναντι στην ολέθρια και ανθελληνική πολιτική της κατοχικής κυβερνήσεως έχουν καταστεί πεπερασμένα. Η φτώχια, η απελπισία και εσχάτως η πείνα είναι τα ορατά αποτελέσματα της προσχεδιασμένης επιχείρησης καθυπόταξης των Ελλήνων. Έχει έρθει η ώρα να λήξει η ανοχή μας στο διορισμένο ψευτορωμέϊκο που μας κυβερνάει χρόνους ολόκληρους τάχα δημοκρατικά.


Ο ελληνικός λαός αποτελεί βάρος για τα διεθνή νεοταξικά αφεντικά των ενταύθα πολιτικών διαχειριστών. Και όπως είναι διψασμένοι για εξουσία και χρήμα μα και δειλοί, έχουν βαλθεί μέσα από τον οικονομικό πόλεμο να οδηγήσουν τον λαό μας στην απόγνωση και στο προσκύνημα απέναντι στους προσωρινά ισχυρούς του κόσμου παρέχοντας γη και ύδωρ. Θέλουν να εξοντώσουν την ελληνική ψυχή, αφού αυτή έχει το ιδεολογικό υπόβαθρο της λευτεριάς και την πατριωτική πίστη να ορθώσει ουσιαστική εθνική αντίσταση. Τον ελληνικό στρατό, τον ελληνικό λαό, την ελληνική νεολαία, τον Έλληνα εργαζόμενο είναι που φοβούνται οι ντόπιοι και διεθνείς εκφραστές της παγκόσμιας διακυβέρνησης.
Στα καθεστωτικά ΜΜΕ ομολογείται πλέον η δημιουργία μιας νέας τάξης Ελλήνων, αυτή των νεόπτωχων και νεοάστεγων. Μια φρικτή καθημερινότητα που συναντούμε σήμερα σε κάθε μας βήμα. Έτσι λοιπόν μαθαίνουμε πως 20000 Έλληνες κοιμούνται στο δρόμο, στο αυτοκίνητό τους, σε αποθήκες και ξενώνες. Είναι νέοι άνθρωποι που έχουν χάσει τη δουλειά τους αλλά και μεγαλύτεροι σε ηλικία που απολύθηκαν λίγο πριν βγουν στη σύνταξη. Συνάνθρωποί μας που δεν μπόρεσαν να αντέξουν τα χαράτσια του ψευτορωμέϊκου και δεν μπόρεσαν να αποφύγουν τις εφεδρείες και τις εκ περιτροπής εργασίες από μηδέν έως δύο μέρες την εβδομάδα. Άνθρωποι που στερήθηκαν το σπίτι και την εργασία από τις τοκογλυφικές και δουλικές υπάρξεις.


Ο υπουργός οικονομικών Βενιζέλος μας λέει ότι δεν θα υπάρξουν νέα εισπρακτικά μέτρα αν εφαρμοστεί ο προϋπολογισμός του 2011. Ότι τάχα δεν κινδυνεύουν ο 13ος και ο 14ος μισθός, προφανώς για φέτος, ότι ίσως μάθουμε τελικά ποιοι βολευτές έχουν έξωθεν καταθέσεις και ακόμη ότι εκλογές δεν θα γίνουν γιατί πρέπει να αποδώσουν έργο οι άρπαγες των ονείρων μας.


Όμως η διάψευση του υπουργού έρχεται πολύ γρήγορα. Ένα ανώτερο κυβερνητικό στέλεχος μαθαίνουμε λοιπόν ότι τηρώντας την ανωνυμία του μίλησε στο πρακτορείο Dow Jones Newswires, μαρτυρώντας ότι το 2012 θα είναι κατά παγκόσμια πρωτοτυπία το πέμπτο έτος ύφεσης για τη χώρα μας, ότι το έλλειμμα θα ξεπεράσει το στόχο του 9% και θα φτάσει στο 10% του ΑΕΠ, ότι η συρρίκνωση της οικονομίας μας θα ξεπεράσει το 6%. Επιπλέον ο εν λόγω «μαρτυριάρης» ανέφερε τα αυτονόητα. Δηλαδή ότι δεν υπάρχει ανάπτυξη, οι τράπεζες δεν δανείζουν, η ανεργία αυξάνεται και ο λαός ξοδεύει μόνο για τρόφιμα ελλείψει ρευστότητας. Όλα αυτά σημαίνουν με δύο λόγια πως και νέα μέτρα έρχονται και πιο σκληρά θα είναι και το γνωρίζει άριστα ο υπουργός οικονομίας, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και δελφίνος του «σοσιαλιστικού» ΠΑΣΟΚ.


Ήδη η Τρόικα, η Ομάδα Εργασίας και οι ελληνόφωνοι συνεργάτες τους πέσανε με τα μούτρα στη «δουλειά». Η τρόικα ζητάει, στα πλαίσια βελτιώσεως τάχα της επιχειρηματικής ανταγωνιστικότητας, την αντεργατική εισβολή στον ιδιωτικό τομέα με τη μείωση των μισθών και των ημερομισθίων κάτω από τα κατώτατα όρια με την ουσιαστική κατάργηση της Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Μόνον έτσι μπορεί να επιτευχθεί η συρρίκνωση των αποδοχών όπως και της απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα. Στο Δημόσιο ζητούνται επιθετικές απολύσεις. Και η κυβέρνηση άφησε ανοιχτό πλέον το ενδεχόμενο να ζητηθεί η κατάργηση των δώρων.


Στο μεταξύ έρχεται αύξηση περίπου 12% στο λογαριασμό της ΔΕΗ, ενώ αυξάνεται η μηνιαία παρακράτηση φόρου σε μισθωτούς και συνταξιούχους λόγω μείωσης του αφορολόγητου στα 5000 ευρώ και της εισφοράς αλληλεγγύης προς τους τοκογλύφους, αφού και οι άνεργοι ακόμη φορολογούνται. Εξαιρούνται λαθρομετανάστες και λαθρόβιοι του Συστήματος.


Κατά τα λοιπά οι διαβόητοι εκτιμητικοί οίκοι υποβαθμίζουν ολόκληρη την «Ευρωπαϊκή» Ένωση. Η δε γνωστή εφημερίδα New York Times μάς μιλάει για τον χειρότερο εφιάλτη της Ευρώπης με την επιστροφή της Ελλάδος στη δραχμή και την επιβολή Στρατιωτικής Επανάστασης. Αναφέρεται σε πιθανές ουρές στις τράπεζες για την απόσυρση των καταθέσεων ( των ανύπαρκτων ελληνικών ή κάποιων διεθνών μεγαλόσχημων;), για την μικρότερη δραχμή σε ποσοστό 60% από το ευρώ, για την έκρηξη των τιμών.


Ο χειρότερος εφιάλτης του Νεοταξισμού είναι η καλύτερη δική μας λύση. Και η δραχμή και η εθνική παραγωγικότητα και οικονομία μα και η Εθνική Κυβέρνηση Στρατού και λαού των Ελλήνων ενάντια στους εχθρούς του Γένους που δικάζουν ανεπιτυχώς ευτυχώς Ευέλπιδες και Οϋκάδες. Τι έχει να πει ο πολιτικάντικος συρφετός για την προσφώνηση ενός τραπεζίτη «διασώστη» της Παγκόσμιας Τράπεζας μες στην «ελληνική» Βουλή των Σκοπίων ως Μακεδονία; Τι έχουν να πουν όλοι τους για τους επενδυτές της Μοτορόλα που «ανακάλυψαν» κράτος Κρήτη;


Η ανοχή μας έληξε. Το ίδιο θα συμβεί και στο ψευτορωμέϊκο. Είναι η ώρα για μια Επαναστατική Εθνικοκοινωνική Διακυβέρνηση. Είναι η ώρα να ορθώσουμε Εθνικό, Λαϊκό και Φυλετικό Ελληνικό Κράτος. Η μόνη λύση είναι ο Ελληνικός Εθνικισμός.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ

Η άγνωστη «θαυματουργή» θεραπεία.

ΥΠΕΡΟΞΕΙΔΙΟ ΤΟΥ ΥΔΡΟΓΟΝΟΥ (H2O2) – Η απαγορευμένη πανάκεια.
Το γνωστό οξυζενέ φαίνεται να συμβάλλει σημαντικά στην αποτελεσματική αντιμετώπιση ενός ευρέος φάσματος ασθενειών. Παρόλο όμως, που αρκετοί επιστήμονες πραγματοποιούν αποκαλυπτικές μελέτες για τις ιαματικές του ιδιότητες, τα συμπεράσματά τους υποβαθμίζονται συστηματικά απο το ιατροφαρμακευτικό σύστημα… 
Πριν από 170 χρόνια, όταν η Ινδία ήταν ακόμα βρετανική αποικία, οι αυτόχθονες έπιναν νερό, μέσα στο οποίο διέλυαν μικρές
ποσότητες υπεροξειδίου του υδρογόνου για να αντιμετωπίσουν μια μεγάλη ποικιλία ασθενειών - από πιο ήπιες, όπως η γρίπη, έως σοβαρότερες ασθένειες, όπως η χολέρα και η μαλάρια. Τα αποτελέσματα αυτής της μεθόδου θεραπείας ήταν τόσο θετικά, ώστε θεωρήθηκε ότι η διάδοση της θα επηρέαζε το εμπόριο χημικών φαρμάκων που είχε αρχίσει τότε να καθιερώνεται και στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Για να αντιμετωπίσουν την απειλή, οι βρετανικές Αρχές προσέλαβαν έναν ρεπόρτερ, ο οποίος -προσποιούμενος τον γιατρό- «κατασκεύασε» μια ιστορία για ένα παιδί που πέθανε εξαιτίας εγκεφαλικής βλάβης, ύστερα από τη λήψη υπεροξειδίου του υδρογόνου.
Το γεγονός ότι η είδηση προήλθε από έναν «ειδικό» επηρέασε καθοριστικά τους Ινδούς, με αποτέλεσμα να εγκαταλείψουν τη χρήση του Η2Ο2 και να στραφούν στα βρετανικά φαρμακευτικά σκευάσματα (Madison Cavanaugh, The one-minute cureThe secret to healingvirtually all diseases).
Επρόκειτο για το πρώτο χτύπημα εναντίον μιας πολλά υποσχόμενης θεραπευτικής μεθόδου, η οποία από τότε καταπιέζεται συστηματικά από το φαρμακοκεντρικό ιατρικό μοντέλο.
Πολλοί επιστήμονες (Willhelm, Warburg, Oliver, Holman, Farr, Barnard, Palthe, McCabe,Cummings) υποστηρίζουν ότι τα θεραπευτικά οφέλη της είναι πολύ σημαντικά για όλες σχεδόν τις ασθένειες, μετατρέποντας τη σε πανάκεια χωρίς προηγούμενο και, μάλιστα, με μηδενικό κόστος!
Μεταξύ αυτών, κάποιοι την εφαρμόζουν ως εναλλακτική μέθοδο θεραπείας αφού η κλασική Ιατρική αρνείται να τη συμπεριλάβει στις καθιερωμένες πρακτικές της και η επιστημονική κοινότητα δεν χρηματοδοτεί επίσημες έρευνες για την αποτελεσματικότητα της. 
Οξυγόνο: το κλειδί για έναν υγιή οργανισμό

Ο θεμελιώδης ρόλος του για τη διατήρηση της ζωής οδήγησε πολλούς επιστήμονες να μελετήσουν το ίδιο το οξυγόνο, καθώς και τη σχέση που μπορεί να έχει η έλλειψη του με την εμφάνιση ασθενειών, αλλά και την πιθανή αξιοποίηση του για την ανάκτηση της υγείας. 
Το γενικότερο συμπέρασμα που προκύπτει από το σύνολο των μελετών είναι ότι η πρωταρχική αιτία των περισσότερων ασθενειών συνδέεται -σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό- με την ανεπαρκή παρουσία του, κυρίως σε κυτταρικό επίπεδο, και ότι η ενίσχυση του οργανισμού με επιπλέον οξυγόνο δημιουργεί ευνοϊκές συνθήκες για την πρόληψη ή καταπολέμηση της παθογένειας (Madison Cavanaugh, The one-minute cureThe secret tohealing virtually all diseases).
Μια από τις πιο σημαντικές ανακαλύψεις για τη δύναμη του οξυγόνου στη θεραπευτική διαδικασία πραγματοποιήθηκε το 1931. 
Ο δρ. Otto Warburg κέρδισε το βραβείο Νόμπελ στη Φυσιολογία και Ιατρική, όταν απέδειξε ότιοι ιοί δεν μπορούν να επιβιώσουν και να αναπτυχθούν σε περιβάλλοντα πλούσια σε οξυγόνο, επειδή είναι αναεροβικοί. Επιπλέον, ο Warburg μέσω των πειραμάτων του διαπίστωσε ότι η αφαίρεση οξυγό νου από το κύτταρο κατά 35%, το μετατρέπει σε καρκινικό.
Υποστήριξε ότι η βασική αιτία του καρκίνου είναι η ανεπαρκής οξυγόνωση των κυττάρων και ότι, αν αντιστρέψουμε αυτό το δεδομένο, ο καρκίνος θα μπορούσε να νικηθεί (OttoWarburg, The prime cause and prevention of cancer30/6/1966). 
Μετέπειτα μελέτες του ίδιου του Warburg και άλλων επιστημόνων συμπέραναν ότι σχεδόν όλες οι τοξίνες και τα βακτήρια εξουδετερώνονται σε περιβάλλοντα πλούσια σε οξυγόνο(Otto Warburg, The prime cause and prevention of cancer).. Κάποιες από τις θεραπείες που αναπτύχθηκαν με κεντρικό γνώμονα την παραπάνω διαπίοτωοη ονομάστηκαν «οξειδωτικές» γιατί, από τη μια, προκαλούν οξείδωση των προσβεβλημένων από βλαβερούς μικροοργανισμούς κυττάρων και, από την άλλη, θωρακίζουν τα υγιή κύτταρα οξυγονώνοντας τα. 
Το υπεροξείδιο του υδρογόνου (Η2O2) συγκαταλέγεται σε αυτές και, μαζί με το όζον (Ο2), συνιστούν τις βιο-οξειδωτικές θεραπείες. Ο μηχανισμός δράσης τους είναι παρόμοιος: όταν διαλύονται μέσα στο σώμα, απελευθερώνουν το επιπλέον άτομο οξυγόνου που εμπεριέχεται στη μοριακή τους σύνθεση, δημιουργώντας ένα καλά οξυγονωμένο περιβάλλον που έχει διπλή αποστολή: την πρόληψη και τη θεραπεία.
Ωστόσο, η ιατρική και φαρμακευτική βιομηχανία επιμένουν να μην εκμεταλλεύονται αυτές τις θεραπευτικές λύσεις – προφανώς επειδή δεν τους δίνεται κανένα οικονομικό κίνητρο. Τόσο το όζον όσο και το υπεροξείδιο του υδρογόνου είναι ουσίες που δεν μπορούν να πατενταριστούν και το κόστος παρασκευής τους είναι εξαιρετικά χαμηλό. 
Επιπλέον, αν η θεραπευτική δράση τους αφορά όντως στο σύνολο των ασθενειών, τις μετατρέπει σε απειλή για την καθιερωμένη βιομηχανία ακριβών συμπτωματικών φαρμάκων και πολυδάπανων ιατρικών πρακτικών. Ίσως αυτός να είναι και ο λόγος που το σύστημα δεν χρηματοδοτεί και επίσημες έρευνες που θα αποδείκνυαν την αξία τους (Madison Cavanaugh,The one-minute cureThe secret to healing virtually all diseases).
Μια παντοδύναμη θεραπευτική λύση με άγνωστη ιστορία
Πρωτοπόρος στην εκμετάλλευση αυτής της θεραπείας, της οποίας θεωρείται και πατέρας, υπήρξε ο δρ. Richard Willhelm. Κατά τη δεκαετία του 1940, ίδρυσε, τον οργανισμό Επιμορφωτικού Ενδιαφέροντος για το Υπεροξείδιο του Υδρογόνου (ECHO) θέλοντας να διαδώσει τα θεραπευτικά οφέλη του. Ο ίδιος το χρησιμοποίησε σε ασθενείς, βλέποντας πολύ ενθαρρυντικά αποτελέσματα σε δερματικά προβλήματα, πολιομυελίτιδα και διανοητικές ανωμαλίες που προκύπτουν από βακτηριακές μολύνσεις.
Προτού το ανακαλύψει ο Willhelm, ο βρετανός γιατρός Τ. Η. Oliver το είχε χορηγήσει πρώτος με ενδοφλέβιες ενέσεις σε 25 ασθενείς που έπασχαν από πνευμονία. Το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό: το ποσοστό θνησιμότητας από την ασθένεια έπεσε από το 80% στο 48% και η ενδοφλέβια έγχυση υπεροξειδίου του υδρογόνου έγινε το μυστικό όπλο αντιμετώπισης της επιδημίας πνευμονίας που ξέσπασε λίγο μετά το τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Το 1950, ο δρ. Reginald Holman διεξήγαγε πειράματα, στα οποία χορηγούσε υπεροξείδιο του υδρογόνου 0,45%, διαλυμένο στο νερό, το οποίο στη συνέχεια έπιναν ποντίκια με καρκινικούς όγκους. Σύμφωνα με τα συμπεράσματα του, οι όγκοι εξαφανίστηκαν τελείως εντός ενός διαστήματος μεταξύ 15 και 60 ημερών (Madison Cavanaugh, The one-minute cureThe secretto healing virtually all diseases). 
Πρόκειται για ελάχιστες περιπτώσεις της άγνωστης ιστορίας της θεραπευτικής δύναμης της ουσίας, οι οποίες αναφέρονται στο βιβλίο της Madison Cavanaugh The one-minute cureThesecret to healing virtually all diseases (Η θεραπεία του ενός λεπτού: το μυστικό για να γιατρέψεις σχεδόν όλες τις ασθένειες). Στο ίδιο βιβλίο έχουν συγκεντρωθεί και οι γνώμες ειδικών επιστημόνων που υποστηρίζουν τις εκπληκτικές ιδιότητες του υπεροξειδίου του υδρογόνου και γενικότερα των βιο-οξειδωτικών θεραπειών σε όλο το φάομα των ασθενειών, συμπεριλαμβανομένης, και της τριπλής μάστιγας: AIDS, καρκίνος και καρδιακά προβλήματα.
Το 1993, ο Αμερικανός ερευνητής δρ. Charles H. Farr προτάθηκε για το βραβείο Νόμπελ στην Ιατρική, για την εργασία του σχετικά με την ευεργετική δράση του Υπεροξειδίου του Υδρογόνου στην καλύτερη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Συμφωνά με την έρευνα του, τα κοκκιοκύτταρα (είδος λευκών αιμοσφαιρίων) παράγουν την ουσία που αμύνεται εναντίον βακτηρίων, παρασίτων και ζυμομυκήτων που προσβάλουν τον οργανισμό, ρυθμίζει τις ορμόνες και το σάκχαρο του αίματος, και αποτελεί απολυμαντικό, αντισηπτικό και οξειδωτικό παράγοντα (C. Η. Farr, The therapeutic use of H2O2, Townsend letter for Doctors1987).
Ο δρ. David G. Williams, ένας από τους κορυφαίους επι στήμονες φυσικών θεραπειών, αναφέρει: « Ο αρχικός σκεπτικισμός μου για τη θεραπευτική λήψη υπεροξειδίου του υδρογόνου με οδήγησε σε ενδελεχή έρευνα, κλινική εργασία και πειραματισμό. Καταλαβαίνω ότι η πλειοψηφία των ανθρώπων πιθανότατα δεν θα πειστεί ποτέ, ωστόσο εγώ είμαι πεπεισμένος ότι το H2O2 είναι ασφαλές, διαθέσιμο και με εξωφρενικά μικρό κόστος. Αλλά το καλύτερο απ’ όλα είναι ότι λειτουργεί!»
(David G. Williams, The many benefits of hydrogen peroxide, 17/7/2003)
Ο παθολόγος William C. Douglas προσθέτει ότι η ουσία «μπορεί να χορηγηθεί σχεδόν σε κάθε παθολογική περίπτωση, συχνά με εξαιρετικά αποτελέσματα» (William C. Douglas, MD,Hydrogen PeroxideMedical MiracleSecond opinion publishing, 1996).
Ο δρ. Kurt Donsbach γράφει σε άρθρο του στο περιοδικό Alternatives ότι μια ουγκιά υπεροξειδίου του υδρογόνου 35%, διαλυμένη σε ένα γαλόνι νερό, βοηθά στην καλύτερη αναπνοή όσων πάσχουν από εμφύσημα και καρκίνο του λάρυγγα, αν ψεκάζεται στον χώρο που διαβιούν (Madison Cavanaugh, The one-minute cureThe secret to healing virtuallyall diseases). Ο ίδιος αναφέρεται με ενθουσιασμό και στην αξιοποίηση της θεραπείας με H2O2 για την καταπολέμηση του καρκίνου (www. alkalizeforhealth.net/oxygen.htm). 
Το 1986, ο γνωστός καρδιοχειρουργός Christiaan Barnard, φημισμένος για το γεγονός ότι πραγματοποίησε την πρώτη μεταμόσχευση καρδιάς, άρχισε να συστήνει τη θεραπεία με υπεροξείδιο του υδρογόνου σε ασθενείς, αφού πρώτα την εφάρμοσε ο ίδιος για να θεραπεύσει την αρθρίτιδα και άλλες ασθένειες που συνοδεύουν το γήρας και έμεινε έκπληκτος με το αποτέλεσμα. Ωστόσο, ο Barnard γελοιοποιήθηκε σε τέτοιο βαθμό από την ιατρική κοινότητα, ώστε αναγκάστηκε να εγκαταλείψει κάθε σχέση του με τη θεραπεία για να διασώσει τη φήμη και τη δουλειά του (Madison Cavanaugh, The one-minute cureThesecret to healing virtually all diseases). 
Η λύση για τον αλκοολισμό 
Ο αλκοολισμός είναι μια χρόνια ασθένεια, η οποία εκδηλώνεται προοδευτικά και σχετίζεται με την αδυναμία του ατόμου να ελέγξει την κατανάλωση αλκοόλ, η τοξική επίδραση του οποίου επηρεάζει την κυτταρική αναπνοή. Ως αποτέλεσμα, δημιουργεί καθεστώς ανεπάρκειας οξυγόνου στους σωματικούς ιστούς οδηγώντας σε ιστοτοξική υποξία, κατά την οποία οι ιστοί και τα κύτταρα αδυνατούν να εκμεταλλευτούν και να μεταβολίσουν το οξυγόνο από το αίμα.
Πρόκειται για τη γνωστή σε όλους μέθη που, στην περίπτωση του αλκοολικού, παρατείνεται σε χρόνο και σταδιακά καταβάλλει τον οργανισμό. Το γεγονός ότι οι βαθιές εισπνοές βοηθούν να ξεμεθύσουμε πιο γρήγορα αποτελεί ένδειξη του καταλυτικού ρόλου που έχει το οξυγόνο στην αποτοξίνωση του οργανισμού από το αλκοόλ.
Ο δρ. P.M. Van Wulffren Palthe εργάστηκε με άτομα που έπασχαν από αλκοολισμό και διαπίστωσε ότι η στοματική λήψη υπεροξειδίου του υδρογόνου ανέστειλε την επιθυμία τους για αλκοόλ και τους βοήθησε να θεραπευτούν από τον εθισμό τους. Σύμφωνα με τον ίδιο, πρόκειται για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του αλκοολισμού, γιατί μπορεί να ανατρέψει την ανεπαρκή οξυγόνωση των ιστών και των κυττάρων που σχετίζεται με την προοδευτική εκδήλωση της ασθένειας (Madison Cavanaugh, The one-minute cureThe secretto healing virtually all diseases). 
Προάσπιση της υγείας του εγκεφάλου και της διάθεσης
Όσοι ζουν σε μεγαλουπόλεις εμφανίζουν συχνά μεταβολές στη διάθεση τους και ατονία στις εγκεφαλικές τους λειτουργίες κατά τη διάρκεια της μέρας. Αυτό οφείλεται, εν πολλοίς, στον -κακής ποιότητας- αέρα που εισπνέουν, ο οποίος δεν προσφέρει επαρκή ποσότητα οξυγόνου.
Η καθημερινή ελλειμματική οξυγόνωση του οργανισμού γενικότερα, και ειδικότερα του εγκεφάλου, δημιουργεί πολλές εγκεφαλικές-ψυχολογικές διαταραχές, όπως κατάθλιψη, ατονία, ευερεθιστότητα, αδιαθεσία και εξασθένιση των πνευματικών ικανοτήτων, όπως η μνήμη, η συγκέντρωση, η κριτική ικανότητα και η καθαρή σκέψη.
Τα τελευταία χρόνια, η φαρμακευτική βιομηχανία έχει χτίσει γύρω από αυτά τα -ανεξήγητα για την ίδια- συμπτώματα μια ολόκληρη αυτοκρατορία ασθενειών που «κατασκευάστηκαν» και διαδόθηκαν, για να προωθήσουν νέου τύπου φάρμακα διά θεσης και συμπεριφοράς. Η προπαγάνδα που στήθηκε γύρω από αυτές τις ασθένειες οδήγησε στην αποδοχή τους από τον σύγχρονο άνθρωπο, που εκπαιδεύεται να θεωρεί το χάπι πανάκεια για κάθε περίπτωση.
Ο δρ. Ed McCabe υποστηρίζει ότι η συστηματική λήψη υπεροξειδίου του υδρογόνου αρκεί για να συμπληρωθεί η απαραί τητη ποσότητα οξυγόνου που χρειάζεται ο οργανισμός για να λειτουργεί σωστά και να μας τροφοδοτεί με ενέργεια και καλή διάθεση. Εξίσου ευεργετικό αποδεικνύεται για την καλή λει τουργία του εγκεφάλου και την ενίσχυση των πνευματικών μας ικανοτήτων, ακόμα και του βαθμού ευφυίας μας (Ed McCabe, Flood your body with oxygen :therapy for our polluted worldEnergy puplications, 2003).
Απαλλαγή από τις περιοδοντικές επεμβάσεις
Ο δρ. Paul Cummings δίδασκε περιοδοντικές χειρουργικές τεχνικές στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καρολίνα, προτού ανακαλύψει ότι με το υπεροξείδιο του υδρογόνου μπορούσε να πετύχει καλύτερα αποτελέσματα. Στους 1000 ασθενείς στους οποίους εφάρμοσε αυτή τη θεραπεία, το98% ξεπέρασε το περιοδοντικό του πρόβλημα χωρίς τη βοήθεια επέμβασης. Ο δρ.Cummings υποστηρίζει ότι οι δυνατότητες της ουσίας στην οδοντιατρική είναι συναρπαστικές και ότι οι συνάδελφοι του επιστήμονες πρέπει να αναγνωρίσουν την υπεροχή της, συγκριτικά με τις χειρουργικές επεμβάσεις (Jane E. Brody, Non surgical therapies for gums spurs aide debate,New York Times23/3/1982). 
Στην πραγματικότητα, το Η2Ο2 χρησιμοποιείται ήδη στην οδοντιατρική διαδικασία λεύκανσης των δοντιών – μια υπηρεσία υψηλού κόστους για τους ενδιαφερόμενους. Επιπλέον, περιέχεται και στις εμπορικές οδοντόκρεμες που υπόσχονται λαμπερό χαμόγελο, οι οποίες όμως έχουν ενοχοποιηθεί για μακροπρόθεσμες αρνητικές συνέπειες στη στοματική υγιεινή, εξαιτίας των υπόλοιπων χημικών συστατικών τους. Σύμφωνα με όσα αναγράφει η συγγραφέας MadisonCavanaugh στο βιβλίο της, αρκεί να βουρτσίζει κανείς τα δόντια του με υδάτινο διάλυμα που περιέχει 3% υπεροξείδιο του υδρογόνου, για να έχει λευκή και υγιή οδοντοστοιχία και ούλα, ξοδεύοντας ελάχιστα χρήματα. 
Η «γκετοποίηση» της εναλλακτικής θεραπευτικής 
Οι βιο-οξειδωτικές θεραπείες και γενικότερα οι θεραπευτικές πρακτικές που εστιάζουν στην ενεργή δράση του οξυγόνου θεωρούνται εναλλακτικές και ως τέτοιες αντιμετωπίζονται από το καθιερωμένο σύστημα – συχνά με καχυποψία ως προς την ποιότητα και αποτελεσματικότητα τους.
Φυσικά, η αξία του οξυγόνου αναγνωρίζεται και από την κλασική Ιατρική. Το περίεργο, όμως, είναι ότι το αξιοποιεί επιλεκτικά και με… μέτρο: χρησιμοποιείται, δηλαδή, συμπληρωματικά για να διευκολύνει ασθενείς που αδυνατούν να απορ ροφήσουν επαρκή ποσότητα οξυγόνου μέσω της αναπνοής τους.
Το υπερβατικό οξυγόνο χρησιμοποιείται για να θεραπεύ σει δηλητηριάσεις από διοξείδιο του άνθρακα, γάγγραινα με εκπομπή αερίων και αεροεμβολισμό (νόσο του δύτη). Ακόμα, εφαρμόζεται σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης. Στις εντατικές των νοσοκομείων, ασθενείς που χαροπαλεύουν παραμένουν ζωντανοί, χάρη στο οξυγόνο που παίρνουν μέσω μηχανικής υποστήριξης.
Ακόμα και η παραγωγή ορισμένων φαρμακευτικών σκευα σμάτων εκμεταλλεύεται τις θεραπευτικές ιδιότητες του οξυγόνου. Για παράδειγμα, οι περισσότερες συμβατικές θεραπείες για τον καρκίνο, συμπεριλαμβανομένων της χημειοθεραπείας και ακτινοβολίας, αλλά και φαρμάκων, επιτίθενται στα καρκινικά κύτταρα με οξυγόνο για να τα εξουδετερώσουν. Ωστόσο, όλα τα συμβατικά φάρμακα συνοδεύονται από πλήθος παρενεργειών, γεγονός που μακροπρόθεσμα τα καθιστά ζημιογόνα για το σύνολο του οργανισμού. 
Έχοντας υπ’ όψιν τα παραπάνω, τίθενται κάποια ερωτήματα: 
• Αφού η επιστήμη αναγνωρίζει τη δύναμη του οξυγόνου στη θεραπευτική διαδικασία, γιατί περιορίζει τη χρήση του μόνο σε κάποιες περιπτώσεις και δεν μελετά την αξιοποίηση του σε άλλες;
• Γιατί αγνοούνται τα πρωτοφανή συμπεράσματα ανεξάρτητων ερευνητών, εκ των οποίων κάποιοι χαρακτηρίζουν το οξυγόνο -και δη, το υπεροξείδιο του υδρογόνου- ως θεραπευτική λύση για κάθε ασθένεια;
• Γιατί, σε τελική ανάλυση, σνομπάρεται η εναλλακτική Ιατρική, η οποία τολμά να εφαρμόσει νέες μεθόδους θεραπείας όπως η παραπάνω, οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις οδηγούν σε πολύ θετικά αποτελέσματα; 
Το σχέδιο είναι πολύ καλά οργανωμένο και έχει ως πυρήνα την εμπορευματοποίηση των ασθενειών. Ο ιστός που έχει πλεχτεί γύρω από αυτή επιβιώνει μέσω ουσιών και διαδικασιών που πωλούνται ακριβά για να καταστείλουν μεμονωμένα συμπτώματα, χωρίς να επιφέρουν ίαση.
Ό,τι ξεφεύγει από τον παραπάνω κανόνα, και κυρίως ό,τι μοιάζει να τον απειλεί, καταστέλλεται ή γελοιοποιείται. Στην καλύτερη περίπτωση, γκετοποιείται σε μια κατηγορία που ονομάζεται «εναλλακτική», προκειμένου να ξεχωρίζει από το επίσημο, πέραν πάσης υποψίας, δόγμα και να ελέγχεται ευκολότερα από αυτό. 
Πηγές
• Madison Cavanaugh, The one-minute cure: The secret to healing virtually all diseases ·Alkalize For Health/Oxygen/Cancer Alternatives (http://www.alkalizeforhealth.net/oxygen.htm· Otto Warburg, The prime cause and prevention of cancer, Lake Constance, Germany, 30/6/1966 · C. H. Fair, The therapeutic use of H202, Townsend letter for Doctors, 1987 · David G. Williams,The many benefits of hydrogen peroxide, 17/7/2003 · William C. Douglas, MD, Hydrogen Peroxide: Medical Miracle, Atlanta, Georgia : Second opinion publishing, 1996 · EdMcCabe,Flood your body with oxygen: therapy for our polluted world, Miami Shores, Florida: Energy puplications, 2003 · Για τις βιοοξειδωτικές θεραπείες: prostatecancerinfolink.nin g.corri/…/is-the-i-minute-cure-by -Non surgical therapies for gums spurs aide debate, Jane E. Brody,23/3/1982, New York Times · Earth Clinic, LLC, Hydrogen peroxide inhalation method, 2008 ·Walter Grotz, Education concern for hydrogen peroxide, Newsletter on oxygen therapy, Delano, MN 55328 · Peroxide of hydrogen as remedial agent, Journal of the American Medical Association, 4/3/1988, vol.259,no. 9, p.1279, 3/3/1988, vol. X, no.9, p.262-5)
• Hydrogen peroxide release from from human blood platelets, Biochimica et biophysica Acta,718 (1982), p.21-25 · Hydrogen peroxide mediated killing of bacteria, Molecular Cellular biochemistry 49, 143-9, 1982 · Killing of blood-stage murine malaria parasites by hydrogen peroxide, Infection and immunity, Jan. 1983, p. 456-9 · Edward H. Goodman, MD, The influence of hydrogen peroxide on hydrochloric acid secretion, Pennsylvania Medical Journal,1910, vol. XXXIX · Interferon, Journal of Interferon research, vol 3, n. 2, 1983, p.143-151
Η Λίλα Σταμπούλογλου ανήκει στους βασικούς συνεργάτες του Hellenic NEXUS που εστιάζουν στην έρευνα θεμάτων υγείας και διατροφής. Επιπλέον, συνεργάζεται με τις εκδόσεις Εσοπτρον ως ερευνήτρια και συγγραφέας βιβλίων ποικίλης θεματολογίας. (e-mail: atzam@yahoo.gr)
ΠΗΓΗ: Περιοδικό HELLENIC NEXUS Τεύχος 38


Το ανθρώπινο σώμα αποτελείται κατά 70%-80% από νερό, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου (89%) είναι οξυγόνο. Σχεδόν όλη η βιολογική ενέργεια του ανθρώπου πηγάζει από αυτό το δομικό στοιχείο, χάρη στο οποίο ο οργανισμός παραμένει ζωντανός και σε καλή κατάσταση. Και απόδειξη είναι το ότι ένας άνθρωπος μπορεί να επιβιώσει εβδομάδες χωρίς φαγητό, αρκετές μέρες χωρίς νερό, αλλά μόνο λίγα λεπτά χωρίς οξυγόνο.