Tri-Anthropo-Type Paschalidis


Γιώργος Πασχαλίδης

Η εγκαθίδρυση του φόβου πλέον, ώθησε τους ανθρώπους αντί να απολαμβάνουν, να τρέχουν και να αποθηκεύουν ώστε να έχουν για το αβέβαιο πια μέλλον. Αυτός είναι ο φόβος. Να ταξιδεύει η σκέψη, να ψάχνει στο μέλλον, και να καταλήγει να βασανίζεται για πιθανούς κινδύνους που ΘΑ προκύψουν, τους οποίους γιγαντώνει, δημιουργώντας …φαντάσματα!

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ

bryshΗ μεγάλη ατυχία της δυστυχισμένης αυτής χώρας είναι να την κυβερνά ένα «Αμερικανάκι». Ο χαρακτηρισμός αυτός εδόθη από πράκτορες και υπαλλήλους της εδώ Μεγάλης Πρεσβείας των αχυρανθρώπων της παγκόσμιας Σιωνιστικής δικτατορίας, στον «εκλεκτό» του αφελούς λαού μας, σύμφωνα με τις αποκαλύψεις των Wikileaks, τις οποίες αναμετάδωσαν τα Ελληνικά ΜΜΕ.
Δηλαδή οι ίδιοι οι Αμερικανοί, αποκαλούν τον «εκλεκτό» μας με το χαρακτηρισμό «Αμερικανάκι».
Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις των Wikileaks, αφελείς και επιπόλαιοι, «Έλληνες» πολιτικοί έδιναν πληροφορίες για τη χώρα μας, σε Αμερικανούς πράκτορες. Τέτοιους αφελείς «μακάκες» εκλέγη ο Ελληνικός Λαός, για τη Βουλή των Ελλήνων. Φαντάζεσθε ποτέ το αντίθετο; Δηλαδή Έλληνες πράκτορες να εισέδυαν στο Καπιτώλιο, και να έπαιρναν πληροφορίες από Αμερικανούς βουλευτές; Αδιανόητον!!!
Όμως εδώ στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας όλα είναι δυνατά!!!
Τις ημέρες αυτές, μετά τη πτώση του νάρκισσου δικτάτορα Καντάφι, η Λιβύη μετά τον εμφύλιο, ευρέθη με όλες τις βασικές υποδομές της χώρας κατεστραμμένες.
Οι αντικαθεστωτικοί –αντίπαλοι του Καντάφι-μαζί με τους ξένους εισβολείς, στη προσπάθειά τους να ανατρέψουν το Δικτάτορα, κατέστρεψαν όλες τις βασικές υποδομές της χώρας. Μαζί με όλα τα άλλα, κατέστρεψαν και τα συστήματα αφαλατώσεως, και τα δίκτυα διανομής ύδατος στο λαό.
Έτσι λοιπόν η διαβίωση των κατοίκων στη Τρίπολη, Βεγγάζη, και στα χωριά, κατέστη προβληματική, αφού η καθημερινότητα, δεν αντιμετωπίζεται χωρίς νερό.
Η Ελλάδα -μέχρι σήμερον τουλάχιστον-έχει από τη Θεά φύση άφθονο νερό, και η Λιβύη άφθονο και καλό πετρέλαιο.
Ο άνθρωπος μπορεί να ζήσει χωρίς πετρέλαιο, αλλά χωρίς νερό δεν μπορεί να επιβιώσει, είναι μετρημένες οι ώρες του.
Άρα το νερό είναι πολυτιμότερο αγαθό από το πετρέλαιο.
Το «Αμερικανάκι» της Ελλάδος, υπακούοντας τυφλά στις εντολές των παγκόσμιων αρπακτικών, έσπευσε να υποσχεθεί το πολύτιμο νερό της Ελλάδος, στους αντικαθεστωτικούς της Λιβύης, χωρίς ανταλλάγματα, στο όνομα της αλληλεγγύης μεταξύ των Κρατών, και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων…
Οι Κοσμοκράτορες για τα συμφέροντά τους , πρέπει να διασώσουν τη ζωή των αχυρανθρώπων «αντικαθεστωτικών» της Λιβύης, και να τους εδραιώσουν στην εξουσία, έτσι έσπευσαν να δώσουν τις σχετικές εντολές στα πιόνια τους, τους ηγέτες των άλλων δυνάμεων που συμμετέσχον στην εισβολή στη Λιβύη,  κατά τη διάσκεψη των Παρισίων, με θέμα την «αποκατάσταση της Δημοκρατίας» στη Λιβύη όπως είπαν.
Στη διάσκεψη αυτή έλαβε μέρος και ο δικός μας άνθρωπος.
Το «Αμερικανάκι» της Ελλάδος έπρεπε αμέσως να αντιπροτείνει, «Μια βαποριά πετρέλαιο, μια βαποριά νερό», και όχι αμέσως στο όνομα της αλληλεγγύης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, να δώσει τα πάντα χωρίς ανταλλάγματα.
Μη λησμονεί ότι η Ελλάς, πέραν του πληθυσμού της, φιλοξενεί  τουλάχιστον τρία(3) εκατομμύρια λαθρομετανάστες, και όλοι αυτοί καταναλίσκουν το πολυτιμότερο αγαθό της φύσης, το νεράκι. Το επιπόλαιο «Αμερικανάκι» να μη ξεχνά ότι οι μελλοντικοί πόλεμοι θα γίνονται για το νερό…
Το αφελές «Αμερικανάκι», να μη ξεχνά ότι η Ελλάδα δεν είναι δική του, για να τη προσφέρει στους Παντοκράτορες.
Το «Αμερικανάκι» είναι διορισμένο από τον Ελληνικό Λαό, για να τον υπηρετεί, επωφελώς, με μια κάποια χρονική προθεσμία.
Τον πληρώνουμε όχι να μας ξεπουλά, για τα συμφέροντά του, αλλά να μας υπηρετεί με πίστη και ωφέλεια.
Μη ξεχνά το «Αμερικανάκι», ότι ο πρώην δικτάτορας της Λιβύης διεκδικούσε την Ελληνική ΑΟΖ μέχρι τη Κρήτη, σε τέτοιο βαθμό που τόλμησε ακόμη και την Ελληνική νήσο Γαύδο να συμπεριλάβει εντός των συνόρων της Λιβυκής ΑΟΖ, αλλά και οι σημερινοί «αντικαθεστωτικοί» πιόνια των παγκόσμιων επικυρίαρχων, διεκδικούν την Ελληνική Α.Ο.Ζ. -όπως και ο προκάτοχός τους- και εμείς σήμερα ερχόμαστε να τους δώσουμε χωρίς ανταλλάγματα το πολυτιμότερο αγαθό της φύσεως. Δηλαδή οι καινούργιοι Λίβυοι άρχοντες, εποφθαλμιούν την ΑΟΖ της Ελλάδος, όπως τους συμβούλεψε ο Νταβούτογλου.
Το «Αμερικανάκι» στη προσπάθειά του, να γίνετε εκάστοτε αρεστό στο «Μεγάλο Αδελφό» δίνει τα πάντα, λες και είναι δικά του. Ανταλλάσει τη περιουσία του Ελληνικού λαού, με την εύνοια των Εξουσιαστών του πλανήτη.
Κάθε φορά που το «Αμερικανάκι» βγαίνει στο εξωτερικό, είναι και μια καταστροφή, και μια μαχαιριά για την Ελλάδα.
Υποσχέθηκε δωρεάν άφθονο Ελληνικό νεράκι, στους Λίβυους, χωρίς ανταλλάγματα, έτσι για βοήθεια…
Αυτό όμως θα γίνει κατεστημένο, με ότι αυτό συνεπάγεται…
Όπως οι Λίβυοι χρειάζονται το νεράκι, έτσι και εμείς χρειαζόμαστε το πετρέλαιο, το οποίο και ακριβοπληρώνουμε.
Εμάς ποίος μας λυπάται; Οι Ευρωπαίοι του Βορρά, για να μας δώσουν δάνεια, ζητάνε ανταλλάγματα σε χρυσό…
Ο Ερντογάν άραγε θα έδινε νερό χωρίς να πάρει πετρέλαιο;
Επιτέλους να παύσει η αφέλεια και  επιπολαιότητα των Αμερικανών κυβερνώντων, αρκετά τους πληρώσαμε χωρίς να αξίζουν. Είναι θαύμα το πώς υπάρχει ακόμη η Ελλάς, με τέτοιους αφελείς και επιπόλαιους στο τιμόνι…
Το «Αμερικανάκι», να παραδειγματίζεται από τον Ερντογάν,εάν θέλει να προκόψει…
ΑΝΤΩΝΗΣ Ι. ΓΡΥΠΑΙΟΣΔιεθνολόγος

Η ακτινοβολία που εκπέμπουν τα ασύρματα δίκτυα (Wi-Fi) "σκοτώνει" τα δέντρα


Η ακτινοβολία που εκπέμπουν τα ασύρματα δίκτυα (Wi-Fi) αποδεικνύεται ιδιαιτέρως επιβλαβής για τα δέντρα και τα φυτά που βρίσκονται μέσα στον αστικό ιστό, προκαλώντας μάλιστα ανωμαλίες στην ανάπτυξη τους

Ερευνητές του Πανεπιστημίου Wageningen στην Ολλανδία απέδειξαν μέσα από τη διενέργεια έρευνας ότι η «ασθένεια του Wi-Fi» πλήττει όλα τα φυλλοβόλα δέντρα στο δυτικό κόσμο, προκαλώντας αιμορραγία και ρωγμές στο φλοιό τους.

Η έρευνα διατάχθηκε από το δήμαρχο της πόλης Alphen aan den Rijn μετά τον εντοπισμό «ανεξήγητων ανωμαλιών» στα δέντρα της περιοχής.


Βάσει των ευρημάτων, οι επιστήμονες απέκλεισαν το ενδεχόμενο να έχουν προσβληθεί τα δέντρα από κάποια ασθένεια, ενώ έπειτα από συστηματική παρατήρηση διαπίστωσαν πως για την κατάσταση ευθύνονται τα ασύρματα δίκτυα.

Το φαινόμενο αυτό, σύμφωνα με άλλες έρευνες, διαπιστώθηκε ότι έχει εμφανιστεί στο σύνολο του δυτικού κόσμου.

Στην Ολλανδία, περίπου το 70% των δέντρων στις αστικές περιοχές παρουσιάζουν τα ίδια συμπτώματα, σε σύγκριση με το 10% που είχε καταγραφεί πριν από πέντε χρόνια. Αντιθέτως, τα δέντρα που βρίσκονται στα δάση όπου δεν υπάρχει κάλυψη Wi-Fi επηρεάζονται ελάχιστα ή καθόλου.

Επιβαρυντικό ρόλο, εκτός από τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία που δημιουργούν τα ασύρματα δίκτυα LAN και τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, διαδραματίζουν και οι ρύποι που εκπέμπονται από τα αυτοκίνητα.

Μετά από την εξέταση 20 δέντρων, τα οποία οι ερευνητές εξέθεσαν σε διάφορες πηγές ακτινοβολίας, διαπίστωσαν πως όσα βρίσκονταν εντός εμβέλειας δικτύου Wi-Fi υπέστησαν χρωματικές αλλοιώσεις στα φύλλα τους που προκλήθηκαν από τη νέκρωση της άνω και κάτω επιδερμίδας τους.

«Αυτό οδηγεί σταδιακά στο θάνατο των συγκεκριμένων τμημάτων των φύλλων», διαπίστωσαν οι επιστήμονες. Επισήμαναν μάλιστα ότι απαιτούνται περαιτέρω μελέτες ώστε να επιβεβαιωθούν τα αρνητικά αποτελέσματα της έρευνας και να καθοριστούν οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της ασύρματης ακτινοβολίας στα δέντρα.

Θα προκαλέσουν βροχή με λέιζερ! - Ο έλεγχος του καιρού γίνεται πράξη!

aktina laser.jpgΟι σύγχρονοι βροχοποιοί δοκιμάζουν διαρκώς νέες «μαγικές» ιδέες. Η τελευταία ανακάλυψη είναι η χρήση λέιζερ στον ουρανό για τη δημιουργία νεφών που θα μπορούν να προκαλέσουν βροχή.

Οι ελβετοί και γερμανοί επιστήμονες, με επικεφαλής τον φυσικό Τζερόμ Κασπαριάν του πανεπιστημίου της Γενεύης, που παρουσίασαν...
τη σχετική μελέτη στο περιοδικό "Nature Communications", σύμφωνα με τη βρετανική «Γκάρντιαν», κατάφεραν, στοχεύοντας τον αέρα με ισχυρά λέιζερ, να αναπτύξουν σταγονίδια νερού, ένα σημαντικό πρώτο βήμα για την «πυροδότηση» βροχής.

Τα νέφη γενικώς δημιουργούνται, όταν αερομεταφερόμενα σωματίδια δρουν ως πυρήνες για τη συμπύκνωση γύρω τους υδρατμών, που κάποια στιγμή γίνονται σταγόνες και μετά βροχή.

Η τεχνική με την ονομασία «υγροποίηση με τη βοήθεια λέιζερ» πιστεύεται ότι μπορεί μελλοντικά να επιτρέψει τον μερικό έλεγχο αναφορικά με το πού και πότε θα βρέξει, εφόσον η ατμόσφαιρα μιας περιοχής είναι επαρκώς υγρή (αν διαθέτει έστω σχετικά χαμηλή υγρασία έως 70%, ενώ αν υπάρχει πλήρης ξηρασία στον αέρα, δεν μπορεί να προκληθεί βροχή).

Οι ερευνητές έκαναν επίδειξη της τεχνικής κοντά στη λίμνη της Γενεύης, χρησιμοποιώντας ένα φορητό εργαστήριο υπέρυθρων λέιζερ με την ονομασία Teramobile.

Μετά από πειράματα 133 ωρών, οι παλμοί φωτός του λέιζερ κατάφεραν να δημιουργήσουν σωματίδια νιτρικού οξέος στην ατμόσφαιρα, τα οποία λειτούργησαν ως «κόλλα» (πυρήνες) για την πρόσδεση γύρω τους μορίων νερού, δημιουργώντας έτσι σταγόνες που δεν εξατμίζονταν.

Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, οι σταγόνες είχαν αποκτήσει σταθερή διάμετρο λίγων χιλιοστών του χιλιοστού, δηλαδή ήσαν ακόμα αρκετά μικρές για να πέσουν σαν βροχή στο έδαφος, αλλά αρκετά μεγάλες για να ενθαρρύνουν τους επιστήμονες να συνεχίσουν τα πειράματά τους, με την ελπίδα ότι η βελτίωση της μεθόδου θα παράγει μεγαλύτερες σταγόνες και, τελικά, την επιθυμητή βροχή.

Όπως παραδέχτηκε ο Κασπαριάν, χρειάζονται ακόμα πολλές προσπάθειες μέχρι να δημιουργηθεί τεχνητή βροχή, καθώς πρέπει να δημιουργηθούν σταγόνες δέκα έως 100 φορές μεγαλύτερες, ώστε να είναι αρκετά βαριές για να πέσουν στη γη.

Εμφανίστηκε όμως αισιόδοξος ότι η τεχνική επιδέχεται βελτιώσεων και ότι κάποια στιγμή θα μπορεί όχι μόνο να παράγεται βροχή, αλλά και να αποτρέπεται.

Το τελευταίο ίσως καταστεί εφικτό, αν σκοπίμως δημιουργούνται στον ουρανό πάρα πολλές μικροσκοπικές σταγονίτσες νερού, που θα είναι τόσο ελαφριές, ώστε να μην μπορούν να πέσουν ως βροχή στο έδαφος. «Μπορεί μια μέρα με αυτό τον τρόπο να μετριάζουμε τους μουσώνες ή να μειώνουμε τις πλημμύρες σε μια περιοχή», όπως είπε.

Οι προσπάθειες ελέγχου του καιρού μέσω διάχυσης χημικών ουσιών στον ουρανό σημείωσαν έξαρση στην Κίνα, την περίοδο πριν και κατά τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών αγώνων του 2008, όταν η μετεωρολογική υπηρεσία του Πεκίνου διέθετε μέχρι και ειδικό γραφείο για την τροποποίηση του καιρού.

Ο Κασπαριάν υποστηρίζει ότι η μέθοδος μέσω λέιζερ έχει σαφή πλεονεκτήματα σε σχέση με την χρήση χημικών ουσιών για την τεχνητή δημιουργία πυρήνων νεφών.

Όπως ανέφερε, το λέιζερ επιτρέπει συνεχή χρήση όλο το 24ωρο σε ύψος αρκετών χιλιομέτρων στον αέρα (άρα το λέιζερ δεν χρειάζεται να μεταφέρεται με αεροπλάνο), στοχεύει σε συγκεκριμένα σημεία του ουρανού και δεν διασπείρει τυχαία στην ατμόσφαιρα τεράστιες ποσότητες χημικών ουσιών, όπως ιωδιδίου του αργύρου, κάτι που συμβαίνει με τις έως τώρα χημικές μεθόδους.

Ακόμα, το λέιζερ, εκτός από στόχευση σε συγκεκριμένα σημεία, μπορεί να ρυθμιστεί να «σαρώνει» ολόκληρες περιοχές του ουρανού. «Άλλωστε, και τα νυχτερινά κλαμπ αυτό κάνουν συνέχεια», όπως είπε ο Κασπαριάν.