Tri-Anthropo-Type Paschalidis


Γιώργος Πασχαλίδης

Η εγκαθίδρυση του φόβου πλέον, ώθησε τους ανθρώπους αντί να απολαμβάνουν, να τρέχουν και να αποθηκεύουν ώστε να έχουν για το αβέβαιο πια μέλλον. Αυτός είναι ο φόβος. Να ταξιδεύει η σκέψη, να ψάχνει στο μέλλον, και να καταλήγει να βασανίζεται για πιθανούς κινδύνους που ΘΑ προκύψουν, τους οποίους γιγαντώνει, δημιουργώντας …φαντάσματα!

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΩΣ ΧΡΕΟΣ Greek Subtitles Part1

2'BLUE BEAM - ''H EIKONA TOY ΘΗΡΙΟΥ ΤΗΣ Ι.ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΣ' 666

Για να δούμε λοιπόν ποιοι Έλληνες Βουλευτές θα έχουν τα άντερα να ψηφίσουν παρόμοιο νόμο!

Γράφει ο ΔευκαλίωνΘα ξεκινήσουμε με όσα ανέφερε  Δευκαλίων για το θέμα των εγγυήσεων που θα πάρει το Κράτος από το Ελληνικό Τραπεζικό Σύστημα.
Συγκεκριμένα και σύμφωνα με όσα ανακοινώνονται δημόσια το Ελληνικό Κράτος θα πάρει ως ενέχυρο από τις Ελληνικές Τράπεζες κοινές μετοχές χωρίς δικαίωμα ψήφου. Τις μετοχές δε αυτές το Ελληνικό Κράτος θα τις πάρει ως ενέχυρο από τις Ελληνικές Τράπεζες προκειμένου αυτές να αποκτήσουν πρόσβαση στα κεφάλαια του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Τα κεφάλαια δε αυτά οι Ελληνικές Τράπεζες θα τα χρησιμοποιήσουν προκειμένου να καλύψουν αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου. Αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου απαραίτητες προκειμένου να ισοσκελισθούν οι ζημιές από το επικείμενο κούρεμα των ομολόγων λόγω PSI+ και την έκθεση για τα θαλασσοδάνεια των Ελληνικών τραπεζών που συντάσσει η Black Rock.
Τέλος, οι Ελληνικές Τράπεζες που θα ενταχθούν σε αυτές τις διαδικασίες θα επιστρέψουν τα κεφάλαια που θα πάρουν από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας σε βάθος χρόνου με βάσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και πρόγραμμα αποπληρωμής.Ως εδώ όλα καλά. Εκ πρώτης όψεως φαίνεται με απόλυτα ξεκάθαρη και έντιμη συναλλαγή. Το «μαύρο σημείο»; Τα χρήματα που θα δανείσει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας έχουν μνημονιακή προέλευση.

Δηλαδή το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα πάρει από τον μηχανισμό ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ τα προβλεπόμενα κεφάλαια όταν οι Έλληνες μπουν ακόμα καλύτερα στο καλούπι του νέου μνημονίου. Δηλαδή χάσουν 13ο & 14ο μισθό, χαμήλωμα ορίου κατώτατου μισθού, μείωση επικουρικών συντάξεων κ.λ.π.
Σε πολύ απλά Ελληνικά, θυσιάστε εσείς φτωχοί Έλληνες σήμερα τα τελευταία σας εισοδήματα για να σωθούν οι βασικοί μέτοχοι και διοικήσεις των Ελληνικών Τραπεζών και κάποτε στο μέλλον οι βασικοί μέτοχοι και διοικήσεις των Ελληνικών Τραπεζών θα...
επιστρέψουν αυτά τα χρήματα.
Σε ακόμα πιο απλά Ελληνικά:Φτωχοί, πεθάνετε εσείς σήμερα από την πείνα για να μην χάσουμε εμείς τα προνόμια μας και εμείς μετά από χρόνια θα σας κάνουμε μία εκταφή πολυτελείας.Για να συντελεστεί όμως αυτό το ανοσιούργημα πρέπει να αλλάξει ο σχετικός νόμος. Ήτοι, ο παλιός νόμος προβλέπει ότι τα ενέχυρα που θα πάρει το Ελληνικό Κράτος σε περίπτωση που κάποια τράπεζα προσφύγει στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα είναι μετοχές, είτε προνομιούχες, είτε κοινές με δικαίωμα ψήφου. Ήτοι, δεν προβλέπεται πουθενά ως ενέχυρο κοινή μετοχή χωρίς δικαίωμα ψήφου. Για να γίνει δυνατόν να υπάρξει πρέπει πρώτα να αλλάξει ο σχετικός νόμος. Για να δούμε λοιπόν ποιοι Έλληνες Βουλευτές θα έχουν τα άντερα να ψηφίσουν παρόμοιο νόμο!

ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΕΚΑΝΑΝ ΑΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!

Τα ονόματα των εμφιαλωμένων νερών με εξασθενές χρώμιο

thumb
Στη δημοσιότητα έδωσαν οι Οικολόγοι Πράσινοι, τα ονόματα των εταιρειών εμφιαλωμένων νερών στα οποία, σύμφωνα με μετρήσεις που έκαναν με δική τους πρωτοβουλία, εντοπίστηκαν υψηλές συγκεντρώσεις του άκρως τοξικού εξασθενούς χρωμίου.
Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους προέβησαν στη γνωστοποίηση των εταιρειών γιατί αν και τα στοιχεία βρίσκονται από τις 23 Δεκεμβρίου στη διάθεση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου δεν ασχολήθηκε, όπως λένε, με το θέμα.
Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν «τη στιγμή, όπου η πολιτεία δεν αναλαμβάνει τις υποχρεώσεις που της αναλογούν, εμείς δεν μπορούμε να κρατήσουμε μυστικά τα αποτελέσματα των δικών μας, έστω μη εξαντλητικών, ερευνών».
Οι Οικολόγοι Πράσινοι ανέθεσαν σε ιδιωτικό εργαστήριο την εξέταση 9 εμφιαλωμένων νερών. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι πρόβλημα εντοπίστηκε στο εμφιαλωμένο νερό 3 εταιρειών. Σε μια μάλιστα περίπτωση η συγκέντρωση εξασθενούς χρωμίου ήταν 22ppb «χίλιες φορές υψηλότερη από το στόχο ασφαλείας της ανθρώπινης υγείας (0,02 ppb) που έθεσε τον Ιούλιο η Υπηρεσία Περιβαλλοντικής Προστασίας στην Καλιφόρνια και δέκα φορές υψηλότερη από το όριο των 2ppb που έθεσε η πρόσφατη δικαστική απόφαση του Πρωτοδικείου Χαλκίδας αποκλειστικά και μόνον όμως για τον πρώην Δήμο Μεσσαπίας».

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται πάντως ότι η έρευνα δεν ήταν εξαντλητική καθώς και ότι «όλες οι μάρκες (και αυτές που βρέθηκαν θετικές στο εξασθενές) βρίσκονται εντός των υφιστάμενων ορίων για ολικό χρώμιο (50ppb), συνεπώς η κυκλοφορία τους είναι νόμιμη».
Το θέμα του εξασθενούς χρωμίου έθεσε πρόσφατα και ο ΕΦΕΤ, ο οποίος με ανακοίνωσή υπογράμμισε ότι αναγνωρίζει τον κίνδυνο από το εξασθενές χρώμιο στα εμφιαλωμένα και την ανάγκη θεσμοθέτησης ορίου, αλλά παράλληλα ξεκαθάρισε πως τέτοιους ελέγχους δεν ενεργεί.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι ευελπιστούν ότι με την δημοσιοποίηση των στοιχείων το Υπουργείο Υγείας θα προβεί σε άμεσους ελέγχους σε όλα τα εμφιαλωμένα νερά της χώρας καθώς και σε θέσπιση πανελλαδικού διακριτού ορίου για το εξασθενές χρώμιο για όλα τα νερά δημόσια χρήσης στα όρια του ανιχνεύσιμου».

Ἐπεῖγον: Στὴν Γαλλία ἀπαγορεύουν τὴν παραδοσιακὴ γεωργία!

Ἔχουν ξεφύγει τελείως. Ὅπως γράφαμε ἐχθές, ξεκίνησαν ἐδῶ τὴν ἀποδόμησι τῆς τραπέζης σπόρων στὴν Θεσσαλονίκη, ἀνοίγοντας οὐσιαστικῶς ἐπισήμως τὸν δρόμο στὴν ΜΟΝΣΑΝΤΟ! ( Στὴν Γαλλία ὅμως προχώρησαν ἔνα βῆμα παρὰ πέρα. Ἀπαγορεύουν τὴν χρήσι παραδοσιακῶν σπόρων κι ἐπιβάλλουν τὴν χρήσι σπόρων μίας χρήσεως!
Ξεκίνησε ἀγαπητοί μου!
Ξεκίνησε καὶ εἶναι ἐδῶ ὁ μεγαλύτερος ἐφιάλτης ποὺ θὰ μποροῦσε νὰ ἀντιμετωπίσῃ ἡ ἀνθρωποτης:

ἡ πείνα!

Μὴν πλανόμεθα! Ἡ ἀρχὴ ἔγινε στὴν Γαλλία!
Καθιστῶντας ἐκτὸς νόμου τὶς παραδοσιακὲς ποικιλίες σπόρων, ὁδηγοῦν οὐσιαστικῶς τὴν ἀνθρωπότητα στὴν ἀπόλυτο ἐξάρτησι ἀπὸ τὰ τερτίπια τῆς κάθε πολυεθνικῆς καὶ τοῦ κάθε παρανοϊκοῦ!
Τραγικές φιγοῦρες;
Τά παιδιά μας!
Τὰ γενετικῶς τροποποιημένα τρόφιμα εἶναι ἡ χειρότερη ἐπιλογὴ γιὰ τὴν ἀνάπτυξίν τους!
Ξεκίνησε!
Ἐὰν δὲν ἀντιδράσουμε οὐσιαστικῶς, πολὺ φοβᾶμαι πὼς σὲ δέκα χρόνια (ἴσως νὰ λέω πολλά) τροφὴ καθαρὴ καὶ μὴ ἐλεγχομένη δὲν θὰ ὑπάρχῃ ποὐθενά!
Ξεκίνησε ἀγαπητοί μου!
Ἡ πραγματικὴ πείνα τώρα θὰ διαφανῇ!
Ὁ ἀνεπτυγμένος κόσμος, ἕρμαιον στὰ κέφια τοῦ κάθε δολοφόνου, εἶναι ἀδύναμος κι ἀνίκανος νὰ ὑπερασπιστῇ τὴν ἐπιβίωσίν του!
Καλό; Κακό;
Τίποτα δὲν συμβαίνει γιὰ κακό! Ἀλλὰ πολλὲς φορές, ἀκόμη κι ἐὰν τὸ καλὸ διακρίνεται στὸ τέλος μίας διαδρομῆς, τὰ τιμήματα εἶναι πάρα πολὺ ὑψηλά! Ἴσως καὶ τὸ κακὸ μεγαλύτερον.
Φιλονόη.

Σπόρους μιας χρήσης επιβάλλει στη Γαλλία η Monsanto

Της ΝΕΦΕΛΗΣ ΤΖΑΝΕΤΑΚΟΥ
Πρωτοφανείς διαστάσεις λαμβάνει η ισχύς που συγκεντρώνουν οι παγκόσμιας εμβέλειας πολυεθνικές επιχειρήσεις, γεγονός που τους δίνει το περιθώριο να παρεμβαίνουν απροκάλυπτα στην εσωτερική λειτουργία κάθε χώρας, καταργώντας κάθε έννοια κοινής λογικής και πρακτικής, την ώρα που η εκάστοτε εθνική κυβέρνηση δηλώνει απόλυτη αδυναμία να προασπίσει τα δικαιώματα των πολιτών της.
Η ωμή παρέμβαση της εταιρείας Monsanto στον τρόπο λειτουργίας της αγροτικής παραγωγής στη Γαλλία αποτελεί το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα.
Και αυτό διότι, την ώρα που το Συμβούλιο του Κράτους καταργούσε τη μέχρι σήμερα απαγόρευση της καλλιέργειας μεταλλαγμένων σπόρων στην Γαλλία, το γαλλικό Κοινοβούλιο υιοθετούσε μια πρόταση νόμου του κυβερνώντος κόμματος -ιδιαιτέρως αμφιλεγόμενη- διά της οποίας αλλάζει ριζικά η δομή της γεωργίας στη χώρα.
Με την επιβολή της νέας νομοθετικής ρύθμισης στη Γαλλία (την οποία υιοθέτησε το γαλλικό Κοινοβούλιο στις 28 Νοεμβρίου, ενώ είχε ήδη λάβει την έγκριση της Γερουσίας) θα επιβάλλονται χρηματικές κυρώσεις σε όποιον αγρότη δεν υποβάλει δήλωση για το είδος των σπόρων που χρησιμοποιεί και κρατά για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τους ίδιους σπόρους στις καλλιέργειές του, επαναχρησιμοποιήσει δηλαδή από χρονιά σε χρονιά τους δικούς του σπόρους.
Οι αντιδράσεις από τον αγροτικό κόσμο της Γαλλίας υπήρξαν σαφώς άμεσες και δυναμικές.
Οι Γάλλοι αγρότες καταγγέλλουν το γεγονός ότι η νέα ρύθμιση στην ουσία «δολοφονεί» την παραδοσιακή γεωργία.
Σε πολιτικό επίπεδο επικρατεί πλήρης σύγχυση, καθώς το υπουργείο Οικολογίας, παρά την έντονη αντίθεσή του, αδυνατεί να επιφέρει την οποιαδήποτε αλλαγή.
Η γαλλική κυβέρνηση, όμως, υπερασπίζεται εαυτήν υποστηρίζοντας ότι μόνη της δεν είναι σε θέση να χαράξει ανεξάρτητη πολιτική επί του θέματος και να απαγορεύσει την καλλιέργεια μεταλλαγμένων σπόρων, λόγω των νομικών κενών που διέπουν την ευρωπαϊκή νομοθεσία.
Ο Γάλλος υπουργός Γεωργίας, Μπρουνό Λεμέρ, από την πλευρά του δήλωσε πως «η ιδέα είναι να μη σταματήσει η έρευνα με στόχο τη βελτίωση των καλλιεργειών», αλλά και πως «δεν μπορεί η παραδοσιακή γεωργία να εξακολουθήσει να έχει τη μορφή που έχει σήμερα, δεν γίνεται να λειτουργεί ανεξέλεγκτα».
Δριμεία υπήρξε η αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, τα οποία κατηγόρησαν τον υπουργό Γεωργίας ότι ενδίδει στις πιέσεις του Χρηματιστηρίου και ότι εκχωρεί τη γεωργία στους «βασιλείς των σπόρων», ενώ τα αγροτικά συνδικάτα από την πλευρά τους υποστηρίζουν ότι «είναι απόλυτο δικαίωμα του αγρότη να καλλιεργεί τους δικούς του σπόρους», πως «αυτό αποτελεί τη βάση της γεωργίας και της βιοποικιλότητας» και «τίποτα δεν είναι υπό διαπραγμάτευση, καθώς δεν πρόκειται οι Γάλλοι αγρότες να θυσιαστούν στο βωμό των ιδιωτικών συμφερόντων».
Ο διευθύνων σύμβουλος της πολυεθνικής Monsanto στη Γαλλία, Γιαν Φισέ, εξέφρασε την ικανοποίησή του στο μεταξύ για το γεγονός ότι «το δίκαιο επιτέλους κερδίζει έδαφος, διότι από το 2007 οι αγρότες έχουν στερηθεί την επιλογή και την πρόσβαση στους μεταλλαγμένους σπόρους, τα οφέλη των οποίων εκατομμύρια άλλοι αγρότες σε ολόκληρο τον πλανήτη απολαμβάνουν εδώ και χρόνια».

Στην Ελλάδα του 2012-Αρχίζουν τα συσσίτια στα σχολεία

Αρχίζουν τα συσσίτια στα σχολεία -> Η Διαμαντοπούλου με τουαλέτα Prada άρχισε να καθαρίζει πατάτες !
Και το ΠΑΣΟΚ υπάρχει ακόμα, ως κόμμα και ως κυβέρνηση...
Όταν τα γράφαμε πριν από μερικές εβδομάδες κανείς δεν το πίστευε και στο υπουργείο Παιδείας έκαναν λόγο για προβοκάτσιες από εκπαιδευτικούς ή για μεμονωμένες περιπτώσεις που δεν έχουν επεκταθεί.



Ο λόγος για παιδιά που υποσιτίζονται στα σχολεία, για παιδιά οικογενειών που πεινάνε μέσα στις αίθουσες και μερικά από αυτά που λιποθυμούν. Πριν μερικές εβδομάδες το υπουργείο έκανε ότι δεν έβλεπε. Τώρα το ομολογεί επισήμως ότι υπάρχει πρόβλημα και θα αρχίσει τη διανομή συσσιτίων.

Η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου, (αφού δήλωσε ότι θα στηρίξει Βενιζέλο), παραδέχθηκε σήμερα ότι...

την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει πιλοτικά η διάθεση μικρογευμάτων σε 18 σχολεία της Αθήνας, που βρίσκονται σε λαϊκές και υποβαθμισμένες περιοχές (Ταύρο, Εξάρχεια, Μενίδι, Δραπετσώνα, Κερατσίνι, Πλατεία Βάθης, Μοσχάτο, Νίκαια, Ασπρόπυργο Αυλώνα). Στις περιοχές αυτές παρουσιάστηκαν τα περισσότερα κρούσματα ασιτίας μικρών παιδιών οικογενειών που έχασαν δουλειές και εισοδήματα και δεν μπορούν να δώσουν στα παιδιά τους ούτε μια φέτα ψωμί με τυρί.

Το γεύμα θα περιλαμβάνει γάλα, μπισκότα δημητριακών και φρούτα. Η διάθεση θα γίνεται μέσω κουπονιού που θα δίνεται στους μαθητές και θα το «εξαργυρώνουν» στα κυλικεία, λαμβάνοντας τρόφιμα.

Διαβάστε όμως το λόγο που το πρόγραμμα αυτό δεν μπορεί να ξεκινήσει από αύριο: Γίνεται, διότι υπάρχουν γραφειοκρατικά προβλήματα του εξαγγελθέντος προγράμματος (είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ)…όπως είπε η κ. υφυπουργός!!!

Και εξετάζει μάλιστα από κοινού με το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σχέδιο έτσι ώστε η βοήθεια να τη λαμβάνει η οικογένεια, προκειμένου να μη στιγματίζεται στο παιδί στο σχολείο…

Οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουμε ζήσει ούτε Κατοχές, ούτε μετεμφυλιακές περιόδους, ούτε την αμερικανική βοήθεια. Άντε κάποιοι από εμάς να πηγαίναμε στο σχολείο με ένα ξεροκόμματο ή να περιμέναμε τις κονσέρβες με την κομπόστα.

Αυτό που συμβαίνει όμως στην Ελλάδα του 2012, την Ελλάδα του Μνημονίου και της κρίσης είναι δραματικό. Τι άλλο μένει να δούμε δηλαδή; Να μοιράζουν φασολάδα και να τρέχει ο κόσμος να φάει; Διότι με εργαζόμενους να παίρνουν εκκαθαριστικό 30 και 40 ευρώ, εκεί θα φτάσουμε. Και μόνο όταν θα θρηνήσουμε θύματα, είτε κανένα υποσιτιζόμενο παιδάκι είτε άστεγους και πένητες, ίσως τότε καταλάβουμε όλοι τι συμβαίνει.

Αλλά, όταν η υφυπουργός τους της Παιδείας, η Εύη Χριστοφιλοπούλου ΟΜΟΛΟΓΕΙ στη Βουλή των Ελλήνων, πως στην Ελλάδα του 2012 υπάρχουν παιδιά που πηγαίνουν σχολείο υποσιτισμένα και πολλά από αυτά λιποθυμούν, τότε όσο μένουν στην κυβέρνηση θέτουν σε κίνδυνο τη χώρα.

Όταν επί εβδομάδες τώρα, γινόμαστε μάρτυρες περιπτώσεων που εμφανίστηκαν σε σχολεία μαθητές όπου λιποθυμούσαν λόγω ασιτίας και το υπουργείο Παιδείας ξαφνικά ευαισθητοποιήθηκε και σχεδιάζει τώρα (!) ένα πρόγραμμα σιτισμού μαθητών, τότε πρέπει να φύγουν ΤΩΡΑ!!!

Δημοσίευμα του Τουρκικού τύπου για τη απαίτηση μείωσης των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων

Η «Haberler» με τίτλο "Μειώνει τον ελληνικό στρατό η τρόικα" σχολιάζει με πολύ ενδιαφέρον εύλογο θα λέγαμε εμείς τις απαιτήσεις των δανειστών μας για εθελούσιο αφοπλισμό και "χαρακίρι".

Οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου έχουν θέσει στην Ελλάδα μια σειρά από προτάσεις, γράφει το τουρκικό δημοσίευμα και συνεχίζει:
«Για τη λήψη του δανείου των 130 δις ευρώ, ζητούν ως αντάλλαγμα την αποστράτευση από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ενός αριθμού υπαλλήλων και για αυτή (τη διαδικασία) έχουν υποβάλλει πρόταση».

Για το νέο δάνειο που θα υπογράφει η ΕΕ, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ, με την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, πρέπει να περικοπούν οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, τα τεθωρακισμένα, τα αντιαεροπορικά οπλικά συστήματα, οι ειδικές μονάδες συλλογικά, οι δυνάμεις του μισθοφορικού προσωπικού που είναι με σύμβαση.
Επίσης στις στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές θα μειωθεί ο αριθμός των μαθητών που σπουδάζουν σε αυτές , όπως διαβιβάστηκε στο υπουργικό συμβούλιο της Ελλάδας, γράφει το δημοσίευμα.

Πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ: «Οι Έλληνες αγρότες μπορούν να θρέψουν τον ελληνικό λαό»

Τέλος στην φημολογία ότι οι Έλληνες αγρότες δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες του πληθυσμού έβαλε ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ Τζανέτος Καραμίχας, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτες της φήμες που κυκλοφορούν κάποιοι κύκλοι ότι η ελληνική αγροτική παραγωγή δεν επαρκεί για να θρέψει τον ελληνικό λαό.
Ο αγροτικός κλάδος, όπως εξήγησε ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ, είναι ιδιαίτερα δυναμικός και μπορεί να τρέξει ακόμα πιο γοργά εάν υιοθετηθεί και εφαρμοστεί μια σωστή αγροτική πολιτική, που θα κοιτάει μπροστά και δεν θα γυρνάει συνέχεια σε λάθη του παρελθόντος. Στο πλαίσιο αυτό διευκρίνισε, "δεν αποτελεί πολιτική το καλάθι της περιφέρειας, ούτε και ο θεσμός των δημοπρατηρίων", αφού όπως τόνισε αποτελούν πεπαλαιωμένες πρακτικές.

Βάσει μελέτης το ποσοστό αυτάρκειας της χώρας μας σε μια σειρά βασικών αγροτικών προϊόντων φυτικής και ζωϊκής παραγωγής διαμορφωνόταν κατά μέσο όρο στο 94% το 2010. Στη φυτική παραγωγή, όπως προκύπτει η αυτάρκεια είναι 99% κατά μέσο όρο και διαφοροποιείται μεταξύ επιμέρους κατηγοριών προϊόντων.

Μία τέτοια περίπτωση είναι τα δημητριακά όπου η αυτάρκεια ανέρχεται στο 82% περίπου, ενώ το μικρότερο ποσοστό εντοπίζεται στο μαλακό στάρι (32%) και το υψηλότερο στο ρύζι (171%).

Εκεί που η ελληνική αγροτική παραγωγή παρουσιάζει την μεγαλύτερη αυτάρκεια είναι στα εσπεροειδή όπως τα πορτοκάλια (167%) ενώ στα λεμόνια η αυτάρκεια περιορίζεται στο 67% η οποία καλύπτεται με εισαγωγές κυρίως από την Τουρκία και χώρες του νοτίου ημισφαιρίου.

Στα φρούτα η αυτάρκεια παραμένει υψηλή (128%), ενώ χαμηλή διαπιστώνεται στον κλάδο των οσπρίων (39%). Στη ζωϊκή παραγωγή το ποσοστό αυτάρκειας της ελληνικής αγροτικής παραγωγής ανέρχεται κατά μέσο όρο στο 73%.

Στο κρέας καταγράφεται αυτάρκεια 56%, με το μικρότερο ποσοστό στο βόειο κρέας (30%) και το υψηλότερο στο αιγοπρόβειο (94%).

Στην κατηγορία των γαλακτοκομικών-τυροκομικών προϊόντων ο μέσος όρος κυμαίνεται στο 80% με την παραγωγή της φέτας να υπερβαίνει την εγχώρια κατανάλωση (αυτάρκεια 147%).

Στο μέλι και στα αυγά, καταγράφεται ποσοστό αυτάρκειας 92% και 91% αντίστοιχα. Σε τελική ανάλυση όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ "ακόμα και αν πάμε στη δραχμή οι Έλληνες δε θα πεινάσουμε".