Tri-Anthropo-Type Paschalidis


Γιώργος Πασχαλίδης

Η εγκαθίδρυση του φόβου πλέον, ώθησε τους ανθρώπους αντί να απολαμβάνουν, να τρέχουν και να αποθηκεύουν ώστε να έχουν για το αβέβαιο πια μέλλον. Αυτός είναι ο φόβος. Να ταξιδεύει η σκέψη, να ψάχνει στο μέλλον, και να καταλήγει να βασανίζεται για πιθανούς κινδύνους που ΘΑ προκύψουν, τους οποίους γιγαντώνει, δημιουργώντας …φαντάσματα!

Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Τι προβλέπει η Goldman Sachs για τις εκλογές στην Ελλάδα

Εκφράζονται φόβοι για την ανάδειξη μιας αντιευρωπαϊκής κυβέρνησης

Απίθανη θεωρεί μια ριζική αλλαγή στην ελληνική πολιτική σκηνή μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου η Goldman Sachs, εκτιμώντας πως ο εκλογικός νόμος, ο κατακερματισμός της αντιπολίτευσης και τα λάθη πιθανοτήτων στις δημοσκοπήσεις δεν θα επιτρέψουν την ανάδυση ασταθών πολιτικών δυνάμεων.

Η ελληνική πολιτική σκηνή, σύμφωνα με τη νέα έκθεση της Goldman Sachs για την επόμενη μέρα των εκλογών, έχει υποστεί σημαντική μεταβολή.

Ο παραδοσιακός διαχωρισμός ανάμεσα στην κέντρο-αριστερά (ΠΑΣΟΚ) και την κεντρο-δεξιά (Νέα Δημοκρατία, ή ΝΔ) δεν είναι πλέον το βασικό δίλημμα για τους Έλληνες ψηφοφόρους.

Η άνευ όρων υποστήριξη που ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχουν δώσει στην κυβέρνηση συνασπισμού του Λουκά Παπαδήμου έχει δημιουργήσει νέα δεδομένα στο δίλημμα: Είναι αυτοί που είναι πρόθυμοι να αναλάβουν το πολιτικό κόστος της λιτότητας προκειμένου η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ και εκείνων που αντίκειται στην ευρωπαϊκή πολιτική.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις έντονη είναι η δυσφορία των ψηφοφόρων με τους χειρισμούς των κυβερνήσεων των δύο μεγάλων κομμάτων κατά την τελευταία δεκαετία, μειώνοντας τη δημοτικότητάς τους.

Ενώ στο παρελθόν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ συγκέντρωναν ποσοστά περίπου 70-80% μαζί, πλέον η δύναμη τους έχει μειωθεί σε περίπου 30-40%. Οι εκλογές θα κριθούν από το ποσοστό αναποφάσιστων ψηφοφόρων, ενώ μια σειρά από μικρά και νέα κόμματα αναμένεται να εισέλθουν στη νέα Βουλή.

Αυτό έχει δημιουργήσει ανησυχίες στην αγορά, καθώς οι ελληνικές εκλογές θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μια αντιευρωπαϊκή κυβέρνηση, η οποία θα μπορούσε να διακόψει τις προσπάθειες προσαρμογής και να δημιουργήσει κινδύνους για την οικονομική σταθερότητα.

Η Goldman όμως θεωρεί ότι κάτι τέτοιο είναι απίθανο να συμβεί για τους εξής λόγους:

*Δεδομένου του εκλογικού νόμου (με μπόνους 50 εδρών στο πρώτο κόμμα), ακόμα και με τη συνολική εκλογική δύναμη 30-40% από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μαζί, τα δύο κόμματα μπορούν να σχηματίσουν κυβέρνηση πλειοψηφίας σε περίπτωση που συνεργαστούν.

* Τα κόμματα της αντιπολίτευσης είναι πολλά, αλλά αποσπασματικά και διαιρεμένα. Υπάρχουν έντονες ιδεολογικές διαφορές μεταξύ των κομμάτων της αριστεράς - και πολύ περισσότερο μεταξύ εκείνων της άκρας αριστεράς και της άκρας δεξιάς. Τα προγράμματα και οι επιδιώξεις είναι πολύ διαφορετικές. Η πιθανότητα τα κόμματα της αντιπολίτευσης να σχηματίσουν ένα σταθερό και συνεκτικό συνασπισμό είναι αρκετά χαμηλή.

* Οι εταιρείες δημοσκοπήσεων συνεχίζουν να προειδοποιούν ότι το υψηλό ποσοστό των αναποφάσιστων ψηφοφόρων δημιουργεί ένα ευρύ περιθώριο λάθους γύρω από τις τρέχουσες δημοσκοπήσεις. Δεδομένης της υψηλής στήριξης για την ελληνική προοπτική στη ζώνη του ευρώ, οι τρέχουσες δημοσκοπήσεις υποεκτιμούν κατά πάσα πιθανότητα τον παράγοντα οι Έλληνες να ψηφίσουν εκείνους που μπορούν να εξασφαλίσουν την ευρωπαϊκή προοπτική.

"Ποιο πρέπει να είναι το μήνυμα των εκλογών;Διώξτε τους"!Άρθρο υποναύαρχου

Και μετά την Ανάσταση; Τι ...

Μετά την Ανάσταση και πλησιάζοντας τις εκλογές, Ω δύστυχε ψηφοφόρε Έλληνα

Σε περιμένει η παγίδα. Τα Media,η προπαγάνδα και η ενορχηστρωμένη εξαπάτηση σου. Τα γκάλοπ, οι εταιρίες δημοσκοπήσεων, συνταγματολόγοι, πολιτικοί συντάκτες και αναλυτές θα σε οδηγήσουν σιγά και αργά στην απόγνωση. Ότι και να κάνεις θα αισθανθείς ότι είναι αδύνατον να αλλάξεις τον
Δικομματισμό και την πολιτική ιστορία αυτού του τόπου. Θα σου λένε μέχρι να το πιστέψεις ότι ψήφος στα μικρά κόμματα είναι Χαμένη Ψήφος.

Tα αποτελέσματα είναι στημένα από τα γκάλοπ. Τα μεγάλα κανάλια προβάλουν μόνο τα κόμματα που περιέχουν ονόματα από τους 300 εκλεκτούς. Όσα νέα κόμματα έχουν δημιουργηθεί χωρίς τους 300 μέσα αγνοούνται εξοργιστικά .Έχεις λοιπόν την Επιλογή της Αποχής (που είναι Υπέρ των μεγάλων ) ,του Λευκού(Ομοίως) η να ψηφίσεις τους δύο μονομάχους δηλαδή ,ένα νόμισμα με την ίδια όψη.
Εμείς εδώ στον Σύνδεσμο Εθνικής Ενότητας δημιουργηθήκαμε από την Αγανάκτηση την δική σου και την δική μας.
Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε ορκιστεί στο σύνταγμα από τα 18 μας χρόνια

Και το τηρήσαμε για άλλα 35.

Κάνω έκκληση στην λογική ¨Όλων των υγιών σκεπτόμενων Ελλήνων:
ΔΙΩΞΤΕ ΤΟΥΣ
Πολλοί μας ρωτάνε Ποιους ¨Έχετε Εσείς Μαζί σας; Απάντηση :
Έχουμε ΕΣΑΣ . Tόσα χρόνια οι επαγγελματίες πολιτικοί
τι έκαναν;
Κάνω έκκληση στους συνάδελφους που έθεσαν τον εαυτό τους στην Υπηρεσία Κομμάτων που εκπροσωπούνται από τους 300 εκλεκτούς.
Τι νομίζεται ότι θα κάνουν με εσάς οι πολιτικοί σας Αρχηγοί μετά τις Εκλογές;
Θα σας έχουν ξεχάσει. Δεν παραδειγματίζεστε από άλλα στελέχη που χρησιμοποιήθηκαν στο παρελθόν;
Η ακόμα χειρότερα εάν εκλεγείτε θα ψηφίζεται κατά των παλαιών σας συναδέλφων;
Θα βλέπεται και πάλι την ρουσφετοεπιλογή και δεν θα αηδιάζετε;
Εμείς εδώ στον Σύνδεσμο Εθνικής Ενότητας δεν είμαστε επαγγελματίες πολιτικοί.
Δεν είμαστε όμως ούτε καραβανάδες. Την Κ.Ε και την ηγεσία του κόμματος πλαισιώνουν δημοκρατικά Τραπεζιτικοί , Οικονομολόγοι, Νομικοί , Δικαστικοί ,Ναυτικοί Έμποροι ,Καλλιτέχνες, Γιατροί, και καθημερινοί απλοί βιοπαλαιστές. Αργά και σταθερά ενώνουν τις φωνές τους μαζί μας.
Κάνω επίσης έκκληση στα όσα ΜΜΕ έχουν μείνει εκτός της μολυσματικής ασθένειας της διαπλοκής να μεταδώσουν το μήνυμα ότι Υπάρχουν ακόμα κάποιοι Έλληνες που αρνούνται να Πουλήσουν.
Φιλοπατρία. Αυτό μας Ενώνει .Την αγαπάμε την Χώρα μας. Και να είστε βέβαιοι ότι το Εθνικό σύμβολο μας
Δεν θα το Πάρει Ποτέ ο Αέρας σε καμία βραχονησίδα
Ελάτε σε εμάς και θα είστε βέβαιοι ότι θα ψηφίσετε μόνο ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Δημήτρης Πετρομυλωνάκης

Υποναύαρχος (Ε.Α) Π.Ν

Μέλος Κ.Ε και Περιφερειακής Ενότητας Περιφέρειας Αττικής του Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας

Οι Έλληνες σήμερα ζούν υπό τυραννικό καθεστώς για 9 συγκεκριμένους λόγους.



Το λεξικό της Wikipedia δίνει τον εξής ορισμό της τυραννίας:

Σύμφωνα με τον Πλάτωνα και τον Αριστοτέλη, τύραννος είναι ‘κάποιος που κυβερνά παρά τον νόμο, φροντίζει για το ίδιο συμφέρον αντί για αυτό των πολιτών, και χρησιμοποιεί ακραίες και σκληρές τακτικές εναντίον του λαού που κυβερνά και εναντίον άλλων λαών’”.

Οι Έλληνες σήμερα ζούν υπό τυραννικό καθεστώς για 9 συγκεκριμένους λόγους.

Λόγος 1ος: Η Ελλάδα έχει σήμερα μη εκλεγμένο πρωθυπουργό. Όχι μόνο αυτό, αλλά ο νυν πρωθυπουργός είναι πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος. Φαντάζεστε τον Eddie George της Τράπεζας της Αγγλίας ή τον Alan Greenspan της Federal Reserve να εκλέγονται πρωθυπουργός της Βρετανίας και Πρόεδρος των ΗΠΑ, αντίστοιχα;

Και όχι μόνο εξελέγη χωρίς εκλογές ο Παπαδήμος, αλλά κατά κάποιον τρόπο τα ελληνικά συμβατικά ΜΜΕ είναι σε θέση σήμερα να δικαιολογούν έναν μη εκλεγμένο πρωθυπουργό ως κάτι φυσιολογικό και μάλιστα ως κάτι θετικό.

Λόγος 2ος: Η ελληνική κυβέρνηση ενεργεί ενάντια στη βούληση του ελληνικού λαού. Οι πολιτικοί εκλέγονται για να εκπροσωπούν τις επιθυμίες του λαού που τους ψήφισε. Για τίποτε περισσότερο, για τίποτε λιγότερο. Όταν οι πολιτικοί είναι σε θέση να ενεργούν ενάντια στη θέληση του λαού, και δεν τιμωρούνται, τότε το εκλογικό σώμα ζει υπό τυραννικό καθεστώς, μια κυβέρνηση που ενεργεί ενάντια στα συμφέροντα του λαού.

Λόγος 3ος: Η ελληνική κυβέρνηση αγνοεί τις επιθυμίες του λαού. Η ελληνική κυβέρνηση αγνοεί τις επιθυμίες των πολιτών, διότι νομίζει ότι είναι σε θέση να γνωρίζει περισσότερα απ’ ό,τι εκείνοι. Ωστόσο, μια κυβέρνηση .. υποτίθεται ότι εκπροσωπεί τη βούληση του λαού. Δεν έχει σημασία τι θέλει η κυβέρνηση. Ό,τι και αν θέλει, καθήκον της είναι να θεσπίζει τις επιθυμίες του λαού που την εξέλεξε. Όταν μια κυβέρνηση αγνοεί τη βούληση του λαού, πρόκειται σαφώς για ένα τυραννικό καθεστώς.

Λόγος 4ος: Οι αποφάσεις που λαμβάνονται από την ελληνική κυβέρνηση δεν βασίζονται στη γνώμη του εκλογικού σώματος. Η ελληνική κυβέρνηση έχει ορίσει έναν μη εκλεγμένο γραφειοκράτη ως πρωθυπουργό της χώρας. Έχοντας ορίσει έναν μη εκλεγμένο πρωθυπουργό, οι Έλληνες πολιτικοί είναι σαν να αναγνωρίζουν ότι οι αποφάσεις που παίρνουν δεν εγκρίνονται από το εκλογικό σώμα, άρα δεν υποστηρίζονται από τους πολίτες που τους εξέλεξαν.

Οι πολιτικοί, αντί να εκπροσωπούν τις επιθυμίες των πολιτών, έχουν διορίσει έναν γραφειοκράτη για να εφαρμόζει τις πολιτικές που υπαγορεύονται από συμφέροντα άλλων, και όχι να αγωνίζεται για να εκπληρώσει τις επιθυμίες του εκλογικού σώματος που έφερε τους πολιτικούς αυτούς στην εξουσία.

Λόγος 5ος: Οι νόμοι που ψηφίζει η ελληνική κυβέρνηση είναι άκυροι και παράνομοι. Ο μόνος λόγος που υπάρχουν οι νόμοι είναι η προστασία των πολιτών. Ο μόνος σκοπός της νομοθεσίας είναι η προστασία των δικαιωμάτων των πολιτών και η παραπομπή στη δικαιοσύνη των ατόμων ή ομάδων που επιχειρούν να περιορίσουν την ελευθερία ενός άλλου ατόμου ή ομάδας.

Κάθε νόμος που έρχεται σε αντίθεση με τις επιθυμίες των πολιτών είναι άκυρος. Κάθε νόμος που επηρεάζει κάποιον που δεν παραβιάζει τα δικαιώματα ενός άλλου πολίτη είναι επίσης άκυρος.

Η απόλυτη δοκιμασία, που αποδεικνύει εάν ένας νόμος είναι έγκυρος, είναι μια δίκη με ενόρκους. Η τελική δοκιμασία της εγκυρότητας ενός νόμου είναι η ετυμηγορία των πολιτών.

Οι πολιτικοί δεν έχουν δικαίωμα να ψηφίζουν νόμους που είναι ενάντια στη θέληση του λαού που τους εξέλεξε, αφού θα ήταν αδύνατον να καταδικάσουν κάποιον που παραβίασε τον “νόμο” τους, επειδή το σύνολο των πολιτών, δηλαδή το σώμα των ενόρκων μιας χώρας, υπό έννομες συνθήκες δεν θα τον καταδίκαζε.

Οποιοσδήποτε Έλληνας πολίτης διώκεται σύμφωνα με ένα νόμο που είναι ενάντια στα συμφέροντα του συνόλου της κοινωνίας θα πρέπει να δηλώνει αθώος και να απαιτεί να δικαστεί από τους συμπολίτες του και όχι από τις αρχές.

Οποιοσδήποτε Έλληνας πολίτης διώκεται σύμφωνα με ένα νόμο που είναι ενάντια στα συμφέροντα του συνόλου της κοινωνίας θα πρέπει να δηλώνει αθώος και να απαιτεί να κριθεί από ένα σώμα ενόρκων συμπολιτών του, και όχι να επιτρέπει σε μια τυραννική κυβέρνηση να τον κρίνει.

Λόγος 6ος: Η ελληνική κυβέρνηση παρακάμπτει την Ελληνική Δικαιοσύνη. Ο νέος φόρος ακίνητης περιουσίας είναι συνδεδεμένος με το λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος. Αυτό αποτελεί κατάφωρη παρανομία και, εάν η ελληνική κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι ότι είναι νόμιμη η συλλογή φόρων με τον τρόπο αυτό, αυτό δεν καθιστά τον νόμο έγκυρο, αφού αντιτίθεται στη θέληση του λαού.

Η ελληνική κυβέρνηση προχώρησε στην διακοπή παροχής ηλεκτρικού ρεύματος σε σπίτια αρκετών πολιτών, οι οποίοι δεν κατέβαλαν τον σχετικό φόρο. Είναι φανερό ότι η ελληνική κυβέρνηση επιδιώκει να παρακάμψει τη Δικαιοσύνη και να επιβάλει τη θέλησή της, χωρίς να έχει προηγηθεί η απαραίτητη νομική διαδικασία.

Είναι απαράδεκτο μια κυβέρνηση να επιβάλλει τη διακοπή της παροχής ρεύματος σε πολίτες χωρίς νομική διαδικασία. Οι πολίτες που δεν πληρώνουν τον έκτακτο φόρο οφείλουν να δικάζονται και να παίρνονται οι σχετικές αποφάσεις για την περίπτωσή τους μέσα από το νομικό σύστημα, για διάφορους λόγους.

Θα πρέπει σαφώς να διερευνάται σε κάθε περίπτωση η ύπαρξη ελαφρυντικών. Υπάρχουν βάσιμοι λόγοι για τους οποίους ο εναγόμενος δεν κατέβαλε τον φόρο; Είχε ο εναγόμενος το ποσό που του απαιτήθηκε να καταβάλει; Βρισκόταν ο εναγόμενος εκτός της επικράτειας; Ήταν ο εναγόμενος στο νοσοκομείο; Μήπως έγινε λάθος στον υπολογισμό του φόρου; Μήπως ο φόρος απευθύνονταν σε λάθος άτομο; Μήπως υπήρξε κάποιο άλλο τεχνικό λάθος; Μήπως ο εναγόμενος πλήρωσε στην πραγματικότητα τον φόρο; Μήπως το κράτος οφείλει στον πολίτη κάποιο ποσό; Μήπως ο πολίτης βιώνει μια εμπειρία που απειλεί την υγεία του ή τη ζωή του, η οποία καθιστά την παροχή ρεύματος στο σπίτι του άκρως απαραίτητη; Εξαρτάται, γενικά, η κατάσταση υγείας του πολίτη από την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στο σπίτι του; Θα αντιμετωπίσει σοβαρό κίνδυνο η ζωή του εναγομένου εάν, για οποιονδήποτε λόγο, η παροχή ρεύματος διακοπεί;

Υπάρχει ένας άπειρος αριθμός λόγων για τους οποίους ενδέχεται κάποιος να μην κατέβαλε τον συγκεκριμένο φόρο. Και οπωσδήποτε δεν έχει δικαίωμα μια κυβέρνηση ή μια ιδιωτική επιχείρηση να κρίνει εάν ο συγκεκριμένος πολίτης έχει δίκιο ή άδικο.

Οι μόνοι που έχουν δικαίωμα να κρίνουν τελικά εάν ένας πολίτης ήταν δικαιολογημένος ή όχι να μην καταβάλει κάποιον φόρο είναι οι δικαστές. Και εάν ο εναγόμενος δεν είναι ικανοποιημένος με την απόφαση του δικαστή ή εάν ο εναγόμενος ισχυριστεί ότι είναι αθώος, τότε οι μόνοι που έχουν δικαίωμα να κρίνουν εάν ο κατηγορούμενος δικαιολογημένα δεν κατέβαλε τον συγκεκριμένο φόρο είναι οι συμπολίτες του, δηλαδή ένα σώμα ενόρκων.

Η ελληνική κυβέρνηση και η επιχείρηση ηλεκτρισμού θεωρούν ότι έχουν τη δικαιοδοσία και ότι είναι ηθικά αποδεκτό να τιμωρούν Έλληνες πολίτες.

Όταν μια κυβέρνηση τιμωρεί τους πολίτες μιας χώρας παρά το ισχύον νομικό σύστημα, είναι σαφώς μια κυβέρνηση τυραννίας.

Όταν ένα καθεστώς υποχρεώνει μια εταιρεία να τιμωρεί έναν πολίτη, είναι σαφώς τυραννικό καθεστώς.

Λόγος 7ος: Όταν μια κυβέρνηση υποχρεώνει πολίτες ή εταιρείες να τιμωρούν άλλους πολίτες ή εταιρείες, είναι κυβέρνηση τυραννική. Σε μια έννομη και δίκαιη κοινωνία, η κυβέρνηση δεν έχει δικαίωμα να αναγκάζει έναν πολίτη να τιμωρεί κάποιον άλλο, επειδή το θύμα διαφώνησε ή δεν έκανε αυτό που ήθελε η κυβέρνηση.

Σε μια έννομη και δίκαιη κοινωνία, η κυβέρνηση δεν έχει δικαίωμα να αναγκάζει μια επιχείρηση να τιμωρεί μια άλλη επιχείρηση, επειδή το θύμα είχε μια διαφωνία ή παρεξήγηση με τους κυβερνώντες.

Σε μια έννομη και δίκαιη κοινωνία, η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να κάνει χρήση της Δικαιοσύνης, προκειμένου να αναζηθεί η απονομή της. Και η κυβέρνηση οφείλει να χρησιμοποιεί τα μέσα που υπαγορεύονται από τον νόμο για να τιμωρήσει έναν εναγόμενο.

Όταν μια κυβέρνηση υποχρεώνει νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου να επιβάλλουν ποινές σε άλλα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου παρά τις επιθυμίες και των δύο, είναι κυβέρνηση τυραννική.

Λόγος 8ος: Παρά την εμφανή δυσαρέσκεια από την πλευρά του ελληνικού λαού, το κυβερνών κόμμα αρνείται να προκηρύξει εκλογές. Παρά την προφανή αποστροφή των πολιτών προς το καθεστώς, το κυβερνών κόμμα αρνείται να παράσχει στους πολίτες το κατοχυρωμένο δικαίωμά τους, του εκλέγειν.

Παρ’ όλη την εμφανή δυσαρέσκεια του ελληνικού λαού, οι κυβερνώντες εξακολουθούν να εκβιάζουν τους Έλληνες πολίτες, απειλώντας τους με ψευτοδιλήμματα.

Το κύριο ψευτοδίλημμα που του θέτουν είναι: ή θα συναινέσουν οι Έλληνες με τα αντιλαϊκά μέτρα που τους επιβάλλονται, ή θα κάποιοι θα πετάξουν τη χώρα τους έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αυτό δεν είναι μόνο ωμός εκβιασμός, αλλά είναι ψευδής εκβιασμός.

Όταν μια κυβέρνηση κυβερνά κάνοντας χρήση του φόβου, όταν μια κυβέρνηση χρησιμοποιεί τον φόβο για να επιβάλει τη θέλησή της, όταν μια κυβέρνηση λέει ψέματα στον λαό που ορκίστηκε να εκπροσωπεί, τότε είναι κυβέρνηση τυράννων.

Λόγος 9ος: Τα ελληνικά συμβατικά μέσα μαζικής ενημέρωσης δεν προβάλλουν με κανένα τρόπο την αλήθεια, δηλαδή το γεγονός ότι οι Έλληνες ζουν υπό τυραννικό καθεστώς. Όταν μια χώρα διαθέτει μέσα ενημέρωσης που φοβούνται την κυβέρνηση σε σημείο ώστε να αρνούνται να την επικρίνουν, τότε η χώρα αυτή έχει τυραννικό καθεστώς.

Όταν μια χώρα διαθέτει μέσα ενημέρωσης που ελέγχονται από την κυβέρνηση, και τα μέσα αυτά παρουσιάζουν την έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο λαός της, τότε η χώρα αυτή δεν έχει Δημοκρατία.

Μέχρι τη στιγμή που θα βρεθούν κάποιοι μέσα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που θα αποκαλέσουν τους κυβερνώντες τυράννους, μέχρι τη στιγμή που οι Έλληνες θα αντιληφθούν ότι ζουν υπό καθεστώς τυραννίας, ο ελληνικός λαός θα εξακολουθήσει να ζει μέσα στην άγνοια, μη γνωρίζοντας ότι κάποιοι του έχουν στερήσει το αναφαίρετο δικαίωμα του εκλέγειν.

Μέχρι τη στιγμή που οι Έλληνες θα συνειδητοποιήσουν ότι δεν υπάρχει Δημοκρατία στην Ελλάδα, θα εξακολουθήσουν να είναι θύμα εκμετάλλευσης των ίδιων αυτών ατόμων που εξέλεξαν υπό τον όρο ότι θα ενεργούν προς το συμφέρον τους.



ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/04/blog-post_9575.html#ixzz1sNA2eote

Οι περίεργοι θάνατοι των αρχαίων ΣΟΦΩΝ μας

ΑΙΣΧΥΛΟΣ: Ο θρύλος ισχυρίζεται ότι ένας αετός πέρασε τη φαλάκρα
του ποιητή για βράχο, και άφησε να πέσει πάνω στη φαλάκρα του μια χελώνα (έτσι σκοτώνει τις χελώνες ο αετός και μετά τις τρώει). Ο θρύλος προσθέτει ότι κάποιος χρησμός του είχε προειπεί: "Ουράνιον σε βέλος κατακτενεί". Αυτήν την εκδοχή πολλοί δεν την παραδέχονται.
ΑΙΣΩΠΟΣ: Τον Αίσωπο τον έστειλε ο βασιλιάς Κροίσος για να πάρει κάποιον χρησμό από το Μαντείο των Δελφών. Συκοφαντήθηκε όμως από τους παρευρισκόμενους στο μαντείο, ότι έκλεψε την ασημένια φιάλη του Θεού Απόλλωνα. Έτσι καταδικάστηκε να γκρεμιστεί από τους κατοίκους από την κορυφή του Παρνασσού Υάμπεια, πράγμα που έγινε.

ΑΝΑΚΡΕΩΝ: Κι εδώ ο θρύλος δίνει και παίρνει. Λέγεται, λοιπόν ότι ο Ανακρέων σκοτώθηκε από τον Ίππαρχο στην Αθήνα. Εμείς γνωρίζουμε ότι τον Ίππαρχο τον είχε 
σκοτώσει πριν από αυτή τη διάδοση ο Αρμόδιος. Άλλος θρύλος για το θάνατο του Ανακρέοντα λέει πως πνίγηκε από μια ρώγα σταφυλιού, αν αυτό δεν είναι σύγχυση με το θάνατο του Σοφοκλή.

ΑΝΑΧΑΡΣΙΣ: Ο προληπτικός αδερφός του βασιλιά της Σκυθίας Σαύλιος, επειδή νόμιζε ότι θέλει ο αδερφός του να μεταφέρει τη λατρεία των Ελευσινίων της Αθήνας στη Σκυθία, τον σκότωσε με τόξο, κατηγορώντας τον για ασέβεια.

ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ: Φονεύθηκε κατά την άλωση των Συρακουσών από αγροίκο και βάρβαρο στρατιώτη, τον οποίο θέλησε να διώξει από το εργαστήριο του για να μην του διακόψει τις σκέψεις του, λέγοντας το γνωστότατο από τότε: "Μη μου τους κύκλους τάραττε".

ΒΙΑΣ: Βρήκε θάνατο στις επάλξεις του καθήκοντος, αφού μίλησε για πολλή ώρα , αν και υπέργηρος, υπερασπίζοντας κάποιον ενώπιον του δικαστηρίου, έγειρε, μετά το τέλος του λόγου του, το κεφάλι του στην αγκαλιά του εγγονού του και πέθανε.

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ: Καταδικάστηκε με απαίτηση του Αντίπατρου σε θάνατο και κατέφυγε στο ναό του Ποσειδώνα στην Καλαυρία, ήπιε δηλητήριο και πέθανε.

ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ: Πέθανε ξαφνικά στην Αρεθούσα, πολύ κοντά στην Αμφίπολη, κατασπαραγμένος από άγριους σκύλους του βασιλιά Αρχέλαου του οποίου ήταν φιλοξενούμενος.

ΖΗΝΩΝ: Υποβλήθηκε σε μαρτυρικό θάνατο από άγριο κοπάνισμα μέσα σε μεγάλο γουδί, ύστερα από διαταγή του τυράννου Ελέας Νέαρχου!

ΗΣΙΟΔΟΣ: Πήγε στη Λοκρίδα και έμεινε στο σπίτι κάποιου Μιλήσιου. Εκεί φονεύθηκε από τους γιους του Μιλήσιου, οι οποίοι νόμιζαν ότι ατίμασε την αδερφή τους και το σώμα του το έριξαν στη θάλασσα.

ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ: Δολοφονήθηκε, διότι στρατηγεύοντας στην εκστρατεία της Αμφίπολης δεν μπόρεσε να σώσει την πόλη από τους Σπαρτιάτες και το στρατηγό τους Βρασίδα.

ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ: Αυτοκτόνησε με θάνατο από ασιτία, μετά την ήττα των Αθηναίων στη Χαιρώνα.

ΠΕΡΙΑΝΔΡΟΣ: (Κορίνθιος) Παρανοϊκή μορφή φιλοσόφου, θέλοντας να εξαφανίσει, σε μεγάλη ηλικία, κάθε ίχνος του, διέταξε δυο έμπιστους σωματοφύλακες να παραφυλάξουν τη νύχτα ένα ορισμένο σημείο και να σκοτώσουν τον πρώτο διαβάτη που θα περνούσε από εκεί και αμέσως να τον θάψουν. Την ίδια εντολή είχε δώσει σε άλλους τέσσερις, να σκοτώσουν σε μικρή απόσταση τους δύο πρώτους, και σε άλλους οκτώ να σκοτώσουν σε μεγαλύτερη απόσταση τους τέσσερις προηγούμενους! Η διαταγή εξετελέσθη και έτσι έμεινε άγνωστος ο τάφος του Περίανδρου, διότι ο διαβάτης που πέρασε από εκεί μεταμφιεσμένο σε χωρικό ήταν ο ίδιος ο Περίανδρος!

ΠΟΛΥΒΙΟΣ: Πέφτοντας από το άλογο του με πολλά τραύματα άφησε την τελευταία του πνοή.

ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ: Κάηκε μέσα στο σπίτι του από τη φωτιά που έβαλε ο Κύλων με μια ομάδα επαναστατών.

ΣΑΠΦΩ: Γκρεμίστηκε από ένα βράχο στο ακρωτήριο Λευκάτα (στη Λευκάδα), ύστερα από ερωτική απογοήτευση που δοκίμασε τον ωραίο αλλά ακατάδεχτο ναυτικό Φάωνα.

ΣΟΦΟΚΛΗΣ: Πνίγηκε καταπίνοντας μια ρώγα σταφυλιού.

ΣΩΚΡΑΤΗΣ: Καταδικάστηκε από το Αθηναϊκό δικαστήριο σε θάνατο με κώνειο. (Μετά την απόφαση που τον καταδίκαζε να πιει το κώνειο, οι φίλοι του είπαν στον Σωκράτη:

-"Οι Αθηναίοι σε καταδίκασαν σε θάνατο"!

Κι ο Σωκράτης απάντησε:

-"Κι αυτούς τους καταδίκασε η φύση".

Με 281 ψήφους εναντίον 275, δηλαδή με πλειοψηφία 6 μονάχα ψήφων, ο Σωκράτης κηρύχτηκε ένοχος. Οι δικαστές τον ρώτησαν ποια ποινή προτιμούσε να του επιβληθεί και εκείνος ζήτησε με κάποια ειρωνεία, μια τιμητική αμοιβή. Τους απάντησε: "Να σιτίζομαι στο Πρυτανείο".) 

ΧΙΛΩΝ: Πέθανε σε πολύ μεγάλη ηλικία στην Πίσα από υπερβολική χαρά, που του δημιουργήθηκε όταν αγκάλιασε το γιο του, που επέστρεψε από την Ολυμπία νικητής στο αγώνισμα της πυγμαχίας. 


Νέα κυβέρνηση "μνημονιακών" κομμάτων: Κίνδυνος για την εσωτερική ασφάλεια


O κίνδυνος η επομένη των εκλογών να βρει την χώρα με «μία από τα ίδια» από πολιτικής άποψης δηλαδή συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και μάλιστα με πρωθυπουργό τον Λουκά Παπαδήμο, περιγράφεται σε δύο εκθέσεις χρηματοοικονομικών κολοσσών της Nomura και της η Goldman Sachs (η οποία κατονομάστηκε ως «παγκόσμια κυβέρνηση» από την Λεπέν στη Γαλλία).

Συγκεκριμένα η Goldman Sachs αναφέρει ότι το bonus των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα μπορεί να δώσει την διακυβέρνηση της χώρας και πάλι σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με την τοποθέτηση «έμπειρων, με ισχυρό τεχνικό υπόβαθρο, μεταρρυθμιστική  νοοτροπία και αξιοπιστία πολιτικούς», όπως ο Ε.Βενιζέλος, ο Φ.Σαχινίδης, ο Γ.Κουτρουμάνης, η Α.Διαμαντοπούλου κλπ.


Βέβαια και οι δύο σημειώνουν ότι για να σχηματιστεί ισχυρή κυβέρνηση θα χρειαστεί να συγκεντρωθούν επάνω από 160 έδρες από τα δύο κόμματα (οι περισσότερες δημοσκοπήσεις τους δίνουν μαζί περί τις 155 έδρες).
Πάντως υπάρχουν δυνάμεις, όπως το ΛΑΟΣ, το οποίο αν καταφέρει να εισέλθει στην Βουλή μπορεί να συνεισφέρει τις περίπου 10 έδρες του σε ένα δοκιμασμένο σχήμα συγκυβέρνησης με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, χωρίς να λογαριάζουμε τις έδρες της Δημοκρατικής Αριστεράς οι οποίες έχουν έντονα «πράσινο» χρώμα λόγω κομματικού προηγούμενου των περισσότερων υποψηφίων της.


Από εκεί και πέρα ο κίνδυνος είναι ένα κυβερνητικό σχήμα, τριών κομμάτων (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ) που μάξιμουμ θα συγκεντρώνουν το 40% του ποσοστού των ψήφων να δώσει μία ίδια κυβέρνηση με την σημερινή και μάλιστα με πρωθυπουργό τον Λ.Παπαδήμο, τον οποίο η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ ουσιαστικά «ονομάτισε» ως νέο πρωθυπουργό σε μια δεύτερη ωμή παρέμβασή της στα ελληνικά πολιτικά πράγματα και τον «φωτογράφισε» ως «καταλληλότερο να ηγηθεί αυτής τον κύριο Παπαδήμο», μιλώντας την Μεγάλη Πέμπτη στο ινστιτούτο Brookings.


Αυτό που με παροιμιώδη αυτοσυγκράτηση των πολιτών έχει αποφύγει η χώρα από τον περασμένο Οκτώβριο μέχρι σήμερα, δηλαδή ένα κλίμα εξέγερσης και απείθειας, με βίαιες ενέργειες κατά οποιουδήποτε συμβολίζει την εξουσία, θα είναι πολύ δύσκολο να αποφευχθεί.


Λίγοι γνωρίζουν ότι η αυτοκτονία του 77χρονου στο Σύνταγμα και τα όσα ακολούθησαν με κορυφαίο γεγονός την επίθεση πολιτών κατά του ειδικού φρουρού, είχαν καταλυτικό ρόλο στην απόφαση άμεσης διενέργειας εκλογών και να ξεχαστούν οι όποιες σκέψεις για επιμήκυνση του χρόνου για την διενέργεια εκλογών.

Κάποιοι στην κυβέρνηση Παπαδήμου αρνήθηκαν να βάψουν τα χέρια τους με αίμα και προτίμησαν να ακούσουν την λαϊκή απαίτηση. Κάτι που όμως θα είναι αναπόφευκτο, αν με διάφορα τρικ καταφέρουν οι μνημονιακοί να σχηματίσουν ισχυρή κυβέρνηση, όντας μειοψηφία…
Αν δεν εκφραστεί η λαϊκή βούληση με άμεση αλλαγή πολιτικής, από το φθινόπωρο, ίσως και πιο σύντομα θα αρχίσουν να θερίζουν θύελλες οι οποίες θα κάνουν την σημερινή κοινωνική αναταραχή να μοιάζει με την κοινωνική ηρεμία προαστείου της Ζυρίχης. Και τότε κανείς και τίποτα δεν θα μπορέσει να ελέγξει την οργή των πολιτών...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr   

Παραδοχή από το ΔΝΤ ότι κατέστρεψαν οικονομικά την Ελλάδα!


ImageΜε δεδομένα που διαψεύδονται συνέχεια από την πραγματικότητα, επί τω δυσμενέστερω φυσικά, οι δυο εκθέσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που δόθηκαν πριν από λίγο στη δημοσιότητα προβλέπουν ύφεση στο 4,7% του ΑΕΠ για εφέτος, ενώ για το 2013 αναμένει μηδενική ανάπτυξη ανεργία στο 19,4%, ποσοστό που δεν προβλέπεται να υποχωρήσει αλλά θα παραμείνει αμετάβλητο και το 2013. 
Αυτό σημαίνει ότι ο αριθμός των ανέργων (χωρίς τους ημιαπασχολούμενους) σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία δεν θα υποχωρήσει κάτω από το 1.000.000.
Την στιγμή που η ανεργία είναι ήψη στο 1.080.000 και προβλέπεται αύξηση στο 1.200.000 ανέργους το 2012!

Το ΔΝΤ "αδειάζει" τον εαυτό του: Ομολογία αποτυχίας σε 8 χώρες!

Για να μην μας νομίζετε για μλκες…