Tri-Anthropo-Type Paschalidis


Γιώργος Πασχαλίδης

Η εγκαθίδρυση του φόβου πλέον, ώθησε τους ανθρώπους αντί να απολαμβάνουν, να τρέχουν και να αποθηκεύουν ώστε να έχουν για το αβέβαιο πια μέλλον. Αυτός είναι ο φόβος. Να ταξιδεύει η σκέψη, να ψάχνει στο μέλλον, και να καταλήγει να βασανίζεται για πιθανούς κινδύνους που ΘΑ προκύψουν, τους οποίους γιγαντώνει, δημιουργώντας …φαντάσματα!

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Πτώχευσαν την Ελλάδα και μετά βρήκαν τον ορυκτό πλούτο του Αιγαίου!

του Γιάννη Τσαραγκλή - Η είδηση των ημερών είναι μία: Η θάλασσα της Κύπρου που συνορεύει με την θάλασσα της Ελλάδας αποκαλύφθηκε ότι κρύβει ένα θησαυρό δισεκατομμυρίων σε φυσικό αέριο και σε πετρέλαιο. Κανονικά αυτή η είδηση θα έπρεπε να κάνει την Κύπρο και την Ελλάδα να πανηγυρίζουν μεθυσμένες για το πλούσιο μέλλον που τους υπόσχεται η εξόρυξη των πανάκριβων για την οικονομία και την ανάπτυξη, αγαθών.


Η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική. Η Ελλάδα βρίσκεται κοντά σε μία άτακτη χρεωκοπία με το λαό της να βαριανασαίνει από την υπερβολική φορολογία και η Κύπρος ετοιμάζεται να μπει κι αυτή στο μνημονιακό κλαμπ της τρόικας επειδή η οικονομία της ...βρέθηκε  ξαφνικά αδύναμη.
Η επίσημη ανακοίνωση από τον πρόεδρο Χριστόφια ότι το οικόπεδο Νο 12 της Κυπριακής ΑΟΖ έχει τόσο φυσικό πλούτο που υπόσχεται στην Κύπρο τρομερά έσοδα για τα επόμενα χρόνια, έκανε αυτομάτως το Αιγαίο την Νο 1 κόκκινη περιοχή από γεωπολιτική άποψη. Δηλαδή, είναι σαν ένας απολυμένος και έτοιμος να καταρεύσει οικογενειάρχης να τύχει τον πρωτοχρονιάτικο αριθμό του λαχείου και να έχει πρόβλημα πώς θα διαχειριστεί πλέον τον τεράστιο πλούτο του και να μην αντιλαμβάνεται τις προθέσεις "των καλοθελητών" που τον πλησιάζουν.


Κύπρος και Ελλάδα μετά από αυτήν την αποκάλυψη ή θα γίνουν ζάπλουτες ή θα εμπλακούν σε πόλεμο με αφορμή τον πλούτο που κρύβει το Αιγαίο. Η αποκάλυψη του τρομερού κοιτάσματος στο Οικόπεδο 12 της Κυπριακής ΑΟΖ με τη βοήθεια του Αμερικανικού και Ισραηλινού λόμπυ, εξηγεί γιατί ξαφνικά οι δανειστές μας αποφάσισαν να μας πτωχεύσουν και να ζητήσουν τα δανεικά τους εδώ και τώρα ενώ γνωρίζουν πολύ καλά ότι είναι αδύνατον να τα δώσουμε όλα μαζί. Το κόλπο ήταν προμελετημένο. Όλοι λίγο πολύ, γνωρίζουν ότι τα κοιτάσματα στο Κουβέιτ έχουν εξασθενήσει και οι μεγάλες δυνάμεις αναζητούν νέες περιοχές στον πλανήτη για να στήσουν τις γεωτρήσεις τους. Διακόπτοντας τη ροή των δανεικών από τις αγορές προς την Ελλάδα, αυτομάτως θα δημιουργούσαν κρίση χρέους, αφού η χώρα μας θα έπρεπε το 2011 και κυρίως το 2012 να αποπληρώσει το μεγαλύτερο ποσοστό των ομολόγων που λήγουν. Έτσι και έγινε. Με τη βοήθεια ή την αδυναμία της κυβέρνησης Παπανδρέου να αντιμετωπίσει με τη δέουσα πολιτική ικανότητα αυτήν την ιστορική κρίση χρέους, δανειστές και κυβέρνηση αποδυνάμωσαν την Ελλάδα μέσα σε 15 μήνες. 


Στόχος τους ήταν κυρίως ο πλούτος του Αιγαίου και να φθάσουν την Ελλάδα στο έσχατο σημείο που θα τους παρακαλούσε να τον πάρουν αρκεί να μην την αφήσουν να πτωχεύσει και χάσει ο δημόσιος υπάλληλος το μισθό και βολή του και ο ιδιωτικός υπάλληλος τη δουλειά του. Πώς θα το κάνουν αυτό; Μα ήδη το κάνουν! Η κυβέρνηση Παπανδρέου αρχικά και τώρα η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και ΛΑΟΣ ανέλαβαν και ψηφίζουν τους πιο αντισυνταγματικούς, αντεργατικούς, φορομπηχτικούς, εξοντωτικούς νόμους που πέρασε ποτέ δημοκρατική κυβέρνηση στην ιστορία. Και ενώ βλέπουν ότι αυτοί οι νόμοι δεν αποδίδουν αυτοί επιμένουν να τους ψηφίζουν και να τους εφαρμόζουν, γιατί στοχεύουν στην απώλεια της υπομονής του Έλληνα πολίτη, ο οποίος θα έρθει -μετά από κάποιο καθοδηγούμενο δημοψήφισμα- και θα πει πουλήστε ό,τι ζητούν οι ξένοι αρκεί να σταματήσουμε την κατρακύλα.


Εκεί θα εμφανιστούν οι καλοθελητές και θα προτείνουν στην ελληνική κυβέρνηση να τους παραχωρήσει την εξόρυξη και την εκμετάλλευση του φυσικού αερίου και του πετρελαίου του Αιγαίου, έναντι της βοήθειας που θα μας προσφέρουν για να βρούμε φθηνό δανεισμό και να επιστρέψουμε στις αγορές. Εάν συμφωνήσουμε, ως διά μαγείας, την επόμενη ημέρα θα υποχωρήσουν κατακόρυφα τα spreads, οι δανειστές δεν θα πιέζουν για το χρέος και ενδεχομένως την Ελλάδα να επισκέπτονται μεγάλοι ξένοι επενδυτικοί όμιλοι και ιδιώτες που θα ενδιαφέρονται για επενδύσεις. Ήδη, την ίδια ημέρα που ο Δημήτρης Χριστόφιας ανακοίνωσε επίσημα τα ευρήματα από το Οικόπεδο 12, τον επισκέφθηκε το βράδυ στο γραφείο του κορυφαίος αμερικανός επενδυτής και του πρότεινε τουριστικές και όχι μόνο, επενδύσεις στην Κύπρο ενός ιλιγγιώδους ποσού. Αυτό λογικά, θα συμβεί και στην Ελλάδα.


Εάν αρνηθούμε να παραχωρήσουμε χωρίς μεγάλες απαιτήσεις την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου, δεν αποκλείεται ως μέσο πίεσης και μια πολεμική σύρραξη. Γιατί, τόσο στην Κυπριακή όσο και στην Ελληνική ΑΟΖ ο άγνωστος Χ παραμένει η Τουρκία, η οποία έχει αναλάβει την ΑΟΖ του ψευδοκράτους της κατεχόμενης Κύπρου και ως γνωστόν αμφισβητεί την ελληνικότητα πολλών περιοχών του Αιγαίου. Ακόμη δεν έχει γίνει κατανοητός ο ρόλος της Τουρκίας στο σχέδιο των Αμερικανών και των Ισραηλινών να γίνουν οι "συνέταιροι" του ορυκτού πλούτου στο Αιγαίο.


Το παζλ αυτό έχει πολλά ακόμη άγνωστα κομμάτια που ίσως να βρίσκονται στο Κουρδιστάν, στη Συρία, στη Γάζα και κυρίως στην επίλυση του Κυπριακού. Επίσης, δεν γνωρίζουμε ακόμη ποιες είναι οι πραγματικές αξιώσεις Γαλλίας και Γερμανίας στην περίπτωση που η Ελλάδα αποφασίσει να ανοίξει επίσημα το φάκελο "ορυκτός πλούτος" στο Αιγαίο. Σε κάθε περίπτωση όμως, οι διαπραγματεύσεις το επόμενο διάστημα απαιτούν μια ισχυρή και πατριωτική κυβέρνηση η οποία θα διαθέτει την ικανότητα να πάρει άριστα στην διπλωματία, κάτι που θα γίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΡΙΤΟΥ ΤΥΠΟΥ;;

Η τύχη, ενώ σε κάποιους ανθρώπους έρχεται και τους χτυπά την πόρτα πολύ συχνά,  κάποιους άλλους τους ξεχνάει για χρόνια. Μερικές φορές δεν τους θυμάται ποτέ. 

1.) Ann Hodges
Γιατί είναι άτυχη: Είναι ο μοναδικός άνθρωπος που έχει χτυπηθεί από μετεωρίτη!
Η Αν Χότζες (1923 – 1972) απο την Sylacauga της Alabama, έγινε γνωστή  όταν, στις 30 Νοεμβρίου 1954, άπλωνε τη μπουγάδα της και είδε τον ήλιο να δύει στην ανατολή. Γυρνώντας προς τη δύση είδε και ένα δεύτερο ήλιο σε κανονική θέση.
Τελικά αποδείχτηκε ότι ο πρώτος ήλιος ήταν ένας μετεωρίτης ο οποίος μάλιστα έσπασε σε κομμάτια. Ένα θραύσμα τρύπησε την οροφή της και ένα την τραυμάτισε στα πόδια. Είναι ο μοναδικός άνθρωπος που έχει χτυπηθεί από μετεωρίτη στην ιστορία.
Ο μετεωρίτης σήμερα βρίσκεται στο μουσείο φυσικής ιστορίας της Αλαμπάμα. Ωστόσο, πριν καταλήξει εκεί προκάλεσε πολλά προβλήματα στη Χότζες.

Η Αμερικάνικη Αεροπορία μετέβη στο σημείο και τον κατάσχεσε. Λίγα χρόνια αργότερα και μετά από δικαστικούς αγώνες τον απέκτησε ξανά αλλά η δημοσιότητα και οι επίμονες προσφορές αγοράς την ανάγκασαν να τον ξεφορτωθεί.


2.) Henry Ziegland
Γιατί είναι άτυχος: Σκοτώθηκε από σφαίρα σφηνωμένη σε δέντρο επί 20 χρόνια!
Το 1883, ο Henry Ziegland χώρισε με τη φίλη του. Εκείνη αναστατωμένη αυτοκτόνησε. Ο αδελφός της, εξοργισμένος για το θάνατό της άρχισε να κατηγορεί τον Ziegland σαν υπαίτιο της απώλειας της. Μάλιστα προχώρησε ένα βήμα πιο πέρα,  αφού πήρε την απόφαση να σκοτώσει τον Ziegland.
Ο αδελφός της κοπέλας πήγε στο σπίτι του Ziegland και αφού τον πυροβόλησε, στη συνέχεια έστρεψε το όπλο στο κεφάλι του και αυτοκτόνησε. Δυστυχώς για τον αδελφό, η σφαίρα πέρασε ξυστά από τον Ziegland και κατέληξε να σφηνωθεί στον κορμό ενός δέντρου. Τυχερός, σωστά;  20 χρόνια αργότερα, ο Χένρι ήθελε να κόψει το δέντρο, και δεδομένου ότι δεν ήταν σε θέση να το κάνει ο ίδιος, χρησιμοποίησε  δυναμίτη. Αποτέλεσμα:
Η έκρηξη εκτόξευσε τη σφαίρα από το  δέντρο κατευθείαν  στο κεφάλι του Ziegland, σκοτώνοντας τον ακαριαία.


3.) Violet Jessop
Γιατί είναι άτυχη: Επιβάτης σε 3 πλοία που ναυάγησαν!
Και τι πλοία…η Βάιλετ Τζέσοπ, υπάλληλος της Γουάιτ Σταρ Λάιν που ναυπήγησε τα αδελφά υπερωκεάνια Ολυμπικό, Τιτανικό και Βρετανικό ξεκίνησε τα θαλάσσια ταξίδια της  με το  Ολυμπικό. Στο ταξίδι της, στις  20 Οκτωβρίου 1910 το Ολυμπικό συγκρούστηκε με το πλοίο Χοκ.
Δύο χρόνια αργότερα είπε να ταξιδέψει με τον Τιτανικό, με τα γνωστά αποτελέσματα.
Τέλος, το 1916 υπηρέτησε ως νοσοκόμα του Ερυθρού Σταυρού στο Βρετανικό ο οποίος βυθίστηκε στο Αιγαίο μετά από σύγκρουση με νάρκη.
Παραδόξως, η Τζέσοπ σώθηκε και στα δύο ναυάγια και τελικά πέθανε σε ηλικία 84 ετών από ανακοπή.



4.) Roy Sullivan
Γιατί είναι άτυχος: Χτυπήθηκε 7 φορές από κεραυνό!
Η πιθανότητα να χτυπηθεί ένας άνθρωπος από κεραυνό είναι μια προς τρεις χιλιάδες. Σύμφωνα με τη θεωρία των πιθανοτήτων, η πιθανότητα να χτυπηθεί εφτά φορές είναι το γινόμενο τους δηλαδή μια στα 22 επτάκις εκατομμύρια. Και, όμως, αυτό ήταν το «λαχείο» που τράβηξε ο Ρόι Σάλιβαν, ένας δασοφύλακας στο Εθνικό Πάρκο Σέναντοα στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ.
Κάποιοι επιστήμονες λένε ό,τι η ατυχία του Σάλιβαν οφείλεται στη φύση του επαγγέλματος και στις καιρικές συνθήκες της περιοχής. Ωστόσο, όσοι είναι γνώστες του φυσικού περιβάλλοντος μπορούν να αποφεύγουν καλύτερα τα επικίνδυνα φυσικά φαινόμενα. Ο Σάλιβαν δεν ήταν σε αυτούς.



5.) Robert Todd Lincoln
Γιατί ήταν άτυχος: Ήταν παρών σε 3 δολοφονίες Αμερικανών προέδρων
Ο γιος του προέδρου Λίνκολν, Ρόμπερτ Τοντ, ήταν μόλις 21 ετών όταν δολοφονήθηκε ο πατέρας του στις 15 Απριλίου 1865. 16 χρόνια μετά, τον Ιούλιο του 1881, και ενώ διατελούσε Υπουργός Πολέμου για μόλις τέσσερις μήνες, κλήθηκε από τον Πρόεδρο Τζέιμς Γκάρφιλντ να τον συνοδέψει σε ένα ταξίδι στο Νιου Τζέρσεϊ. Προτού επιβιβαστούν στο τρένο, ένας άντρας τους πλησίασε και πυροβόλησε τον Γκάρφιλντ στην πλάτη. Μετά από 80 μέρες εξέπνευσε.
Και επειδή δύο πρόεδροι δεν είναι ποτέ αρκετοί, ο Ρόμπερτ Λίνκολν ήταν παρόν και στη δολοφονία του Προέδρου Γουίλιαμ Μακ Κίνλεϊ, στις 6 Σεπτεμβρίου 1901. Αν και δεν ήταν αυτόπτης μάρτυρας, ήταν σε διπλανό δωμάτιο και άκουσε τους πυροβολισμούς. Ο πρόεδρος Μακ Κίνλεϊ πέθανε οχτώ μέρες μετά.

Μετά τις τρεις δολοφονίες, ο Λίνκολν απέρριψε οποιαδήποτε πρόσκληση από πρόεδρο των ΗΠΑ δηλώνοντας ότι «υπάρχει μια ανησυχητική θνησιμότητα σε όποια προεδρική εκδήλωση είναι παρών». Δεν του κράτησε κακία κανείς.


6.) Jason and Jenny Cairns-Lawrence
Γιατί είναι άτυχοι: Σε όποια πόλη αποφάσιζαν να πάνε διακοπές, γίνονταν τρομοκρατική επίθεση!
Άν αντιληφθείτε αυτό τε ζευγάρι να έρχεται διακοπές στην πόλη σας, καλύτερα να φύγετε εσείς διακοπές κάπου μακρυά..  Στις 11 Σεπτεμβρίου 2001, οι Λόρενς έκαναν διακοπές στη Νέα Υόρκη. Η τρομοκρατική επίθεση στους Δίδυμους Πύργους ήταν εμπειρία ζωής για τους περισσότερους τουρίστες που βρίσκονταν εκεί. Για τους Λόρενς, όμως, όχι αφού τέσσερα χρόνια μετά, στις 7 Ιουλίου 2005, βρίσκονταν στο Λονδίνο. Η βομβιστική επίθεση στο μετρό του Λονδίνου ήταν η δεύτερη τρομοκρατική επίθεση στην «καριέρα» τους.
Σπάνιο άλλα όχι απίθανο θα πει κανείς. Από τις χιλιάδες τουρίστες που βρίσκονταν στη Νέα Υόρκη, αρκετοί ήταν Λονδρέζοι και κάποιοι από αυτούς ήταν στο Λονδίνο τον Ιούλιο του 2005. Πόσοι, όμως, από αυτούς ήταν στο Μουμπάι το Νοέμβριο του 2008.
Σωστά μαντέψατε. Δύο. Ο Τζέισον και η Τζένη έκαναν χατ τρικ και αποφάσισαν ότι εκείνη τη φορά, ο κόσμος να χαλάει, θα κάνουν διακοπές. Και έκαναν!


7.) Tsutomu Yamaguchi
Γιατί είναι άτυχος: Ήταν παρών και στη  Hiroshima  αλλά και στο Nagaski κατά την διάρκεια των βομβαρδισμών!
Γεννημένος το 1916, ο Τσουτόμου Γιαμαγκούτσι ταξίδεψε στη Χιροσίμα τον Αύγουστο του 1945 για επαγγελματικούς λόγους. Στις 6 Αυγούστου και ενώ κατέβαινε από ένα τραμ είδε μια μεγάλη λάμψη στον ορίζοντα. Προσωρινά τυφλωμένος και με τα τύμπανα κατεστραμμένα πήγε σε ένα καταφύγιο και επέστρεψε σπίτι του στο Ναγκασάκι.

Τρεις μέρες αργότερα και ενώ προσπαθούσε να εξηγήσει στο αφεντικό του γιατί είναι δύσκολο να πουλήσεις αυτοκίνητα σε μια πόλη που έχει ισοπεδωθεί από μια πυρηνική βόμβα, ο
Tsutomu δέχτηκε και δεύτερη επίθεση.
Μια ακόμα ατομική βόμβα ισοπέδωνε το Ναγκασάκι.

Ο άνθρωπος που δεν είχε ανάγκη τη ΔΕΗ

50χρονος ηλεκτρολόγος-ηλεκτρονικός έχει καταφέρει να αποκτήσει πλήρη ενεργειακή αυτονομία στο σπίτι του με χρήση αιολικής και ηλιακής ενέργειας, αλλά και να μετακινείται με καύσιμο από σάπια φρούτα
Τρία χρόνια έχει να πατήσει το πόδι του σε βενζινάδικο και 16 χρόνια να του έρθει ο λογαριασμός της ΔΕΗ και φυσικά ούτε τώρα του ήρθε το....

… χαράτσι!
Πρόκειται για τον 50χρονο «πολυμήχανο» ερασιτέχνη ερευνητή Μιχάλη Καλογεράκη, ένθερμο οπαδό της πράσινης ενέργειας, ο οποίος έχει εγκαταστήσει στο σπίτι του στις Γούρνες Ηρακλείου τη δική του «ΔΕΗ», το δικό του παρασκευαστήριο καυσίμου, αλλά και τους δικούς του αυτοσχέδιους… αντιδραστήρες, όπου προχωρεί σε διάσπαση υδρογόνου και οξυγόνου.
Ο Μιχάλης Καλογεράκης, ηλεκτρολόγος-ηλεκτρονικός στο επάγγελμα, έχει καταφέρει επί χρόνια να έχει πλήρη ενεργειακή αυτονομία στο σπίτι του με τη χρήση αιολικής και ηλιακής ενέργειας. Παράλληλα, στην αποθήκη του σπιτιού του παράγει το οικολογικό καύσιμο από ζαχαροκάλαμο και σάπια φρούτα, το οποίο, σε συνδυασμό με μια μικρή μετατροπή στον κινητήρα της μηχανής του, του έχει δώσει μέχρι σήμερα πάνω από 25.000 δωρεάν χιλιόμετρα.

2011122900730 120032745 type12128 Ο άνθρωπος που δεν είχε ανάγκη τη ΔΕΗ
Η αιολική ενέργεια στην υπηρεσία του Μιχάλη Καλογεράκη
«Εχω μετατρέψει την αναλογία καυσίμου – αέρα. Η βενζίνη θέλει περισσότερο οξυγόνο για να αναφλεγεί, ενώ το αλκοόλ πολύ λιγότερο», δηλώνει στο «Εθνος» ο ερασιτέχνης ερευνητής προσθέτοντας ότι η πατέντα του βασίζεται στην επεξεργασία του οινοπνεύματος από τα σάπια φρούτα και τη ζάχαρη και στη μετατροπή που έχει κάνει ο ίδιος στον κινητήρα της μοτοσικλέτας του. Το τελικό μείγμα, λέει, είναι σαν μια πολύ δυνατή ρακή, 75 βαθμών, και αν κάποιος το αραιώσει μπορεί να το πιει χωρίς κανένα πρόβλημα.
Η παραγωγή, όπως αναφέρει, γίνεται «από χαλασμένα φρούτα που έχουν ζάχαρη ή και από ζαχαροκάλαμα τα οποία χρησιμοποιώ. Λιώνουμε τα προϊόντα και βάζουμε λίγη μαγιά μαγειρικής και νερό. Μέσα σε λίγα 24ωρα έχουμε έτοιμο καύσιμο για απόσταξη αλλά χρειάζεται να ρίξουμε ακόμα και μαγειρική σόδα, η οποία διαλύει τα οξέα που είναι ακίνδυνα για τον άνθρωπο, επικίνδυνα όμως για τα μέταλλα. Στη συνέχεια ακολουθεί η απόσταξη, η οποία γίνεται με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Δεν καίμε δηλαδή καύσιμο, αλλά απλώς χρησιμοποιούμε το περίσσευμα από τα φωτοβολταϊκά».

2011122900732 120032747 type12128 Ο άνθρωπος που δεν είχε ανάγκη τη ΔΕΗ
Οι Αυτοσχέδιοι αντιδραστήρες του 50χρονου ηλεκτρολόγου για την παραγωγή ενέργειας
Πειράματα
Καθημερινά, το σύστημα του 50χρονου μπορεί να παράγει πάνω από 10 λίτρα καυσίμου, ενώ έγινε γνωστό ότι τα ίδια καύσιμα μπορεί, πέρα από το μηχανάκι, να χρησιμοποιηθούν και για τα αυτοκίνητα αρκεί να γίνει η σχετική μετατροπή του κινητήρα τους. «Εχω κάνει πείραμα τροποποιώντας κινητήρα εσωτερικής καύσης, το οποίο πέτυχε, αλλά δεν έχω τα χρήματα να το χρησιμοποιήσω σε αυτοκίνητο», τονίζει.

Ο κ. Καλογεράκης έχει εγκαταστήσει και λειτουργεί στην αποθήκη του σπιτιού του τους δικούς του αυτοσχέδιους αντιδραστήρες, μέσω των οποίων το νερό παράγει ρεύμα και θέρμανση.

2011122900731 120032746 type12128 Ο άνθρωπος που δεν είχε ανάγκη τη ΔΕΗ
«Οταν έχεις ήλιο, νερό, αέρα, έχεις τα πάντα. Η χώρα μας έχει απλόχερα από τον Θεό όλα αυτά τα πλεονεκτήματα και θα πρέπει οι πολιτικοί μας σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση, που βρίσκεται η χώρα μας, να δώσουν κίνητρα και κατευθύνσεις για την πράσινη ενέργεια ώστε να πάμε μπροστά», σημειώνει και προειδοποιεί ότι «πολύ σύντομα θα έρθει η ώρα που το νερό θα αντικαταστήσει τα κλασικά υγρά και ορυκτά καύσιμα που καταστρέφουν τον πλανήτη».
Εξηγεί, μάλιστα, πώς μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο. «Ξεκινάμε με την κατασκευή ενός πολύ αποδοτικού αντιδραστήρα από ανοξείδωτο χάλυβα που θα διασπάσει το νερό στα συστατικά του. Οταν λέμε ''αποδοτικό'' σημαίνει ότι αποδίδει με μία κιλοβατώρα 200 λίτρα αερίου καυσίμου. Το υδρογόνο και το οξυγόνο αποθηκεύονται σε μια δεξαμενή.
Από τη δεξαμενή μέσω διαφόρων συστημάτων ασφαλείας μπορεί να καταλήξει σε ένα καυστήρα για θέρμανση, σε μια κουζίνα ή σε ένα αυτοκίνητο. Η ενέργεια που χρειάζεται ο αντιδραστήρας για να διασπάσει το νερό δίδεται από φωτοβολταϊκά ή ανεμογεννήτρια.
Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνουμε την απόλυτη σταθεροποίηση των ανανεώσιμων μορφών ενέργειας».?Ο Μ. Καλογεράκης κινεί το μηχανάκι του με καύσιμο που παράγει από ζάχαρη, ζαχαροκάλαμο και σάπια φρούτα
Μανόλης Κοκολάκης

O ιερός πόλεμος της Ρωσίας κατά της ελληνικής πολιτικής ελίτ

Την ώρα που ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γ.Δελαβέκουρας, δήλωνε προς την Ρωσία με αφορμή την διαμαρτυρία της στην υπόθεση του ηγούμενου Εφραίμ ότι «Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου με μακρά δημοκρατική παράδοση και σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπου υπάρχει απόλυτος σεβασμός στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και σαφής διάκριση των εξουσιών. Για τα ανωτέρω θέματα η Ελλάδα δεν δέχεται υποδείξεις»..

κατά μία περίεργη ιστορική συγκυρία δύο ανώτατοι εισαγγελικοί λειτουργοί, επιφορτισμένοι με την δίωξη του οικονομικού εγκλήματος παραιτούντο, καταγγέλλοντας παρεμβάσεις της πολιτικής ηγεσίας στο έργο τους!




Δηλαδή η πραγματικότητα ισοπέδωνε τον βερμπαλισμό του ΥΠΕΞ .


Τι χρεία άλλων μαρτύρων είχε η Μόσχα για να προχωρήσει σε αυτό που ήδη έχει κάνει, με ασυνήθιστη, για τους αδαείς, σκληρότητα: Να κηρύξει ιερό πόλεμο κατά των κυβερνήσεων Παπανδρέου-Παπαδήμου.


Έναν ιερό πόλεμο στον οποίο ο μόνος βέβαιος χαμένος θα είναι η Ελλάδα για μια σειρά λόγων που είναι εύκολο να γίνουν αντιληπτοί: Κανείς δεν θα μπορέσει να βοηθήσει τους Έλληνες παραγωγούς γεωργικών προϊόντων, ούτε να γυρίσει πίσω περίπου 1 εκατ. Ρώσους τουρίστες, αν οι πόρτες της Ρωσίας κλείσουν για την είσοδο των μεν και την έξοδο των δε.


Αλλά αυτό πολύ φοβούμαστε ότι είναι το ολιγότερο που μπορεί να υποστεί μία χώρα που ελέγχεται από μία χούφτα Κουίσλιγκ που πάνω από το προσωπικό τους συμφέρον βάζουν μόνο το συμφέρον των ξένων δυτικών κέντρων που υπηρετούν πιστά.


Επειδή η σύγκρουση οδεύει προς τα άκρα (στην Μόσχα έχουν ήδη αποφασίσει να την πάνε στα άκρα) καλό θα ήταν να πούμε κάποια πράγματα για το τι μπορεί να σημαίνει μια τέτοια σύγκρουση για την Ελλάδα σε γεωστρατηγικό-αμυντικό επίπεδο.


Μήπως θα έπρεπε να ερωτηθεί ο Έλληνας αξιωματικός που από τον τηλεφωνικό θάλαμο της Άγκυρας κάλεσε την Αθήνα το πρωί της 30ης Ιανουαρίου 1996 και της είπε για την επικείμενη τουρκική απόβαση σε ελληνικό νησί, ποιος του είχε δώσει την πληροφορία;


Μήπως θα έπρεπε να ερωτηθούν οι επιτελικοί αξιωματικοί του ΓΕΕΘΑ για τον φάκελο με τις δορυφορικές φωτογραφίες που έδειχναν τα σημεία συγκέντρωσης των τουρκικών στρατευμάτων τις ημέρες των Ιμίων;


Για τις χιλιάδες δορυφορικές φωτογραφίες με τις τοποθεσίες και τις μετακινήσεις των τουρκικών στρατευμάτων που παραδίδονταν μέχρι το 2006 και τις ακριβείς και υπεραπόρρητες δωρεάν εκθέσεις με την πρόοδο της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας;


Για το ειδικό τμήμα φρουράς του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης που θα προστάτευε τα ελληνικά σύνορα;


Μήπως θα έπρεπε να ερωτηθεί το ίδιο το ΥΠΕΞ για το πόσες φορές στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ η Ελλάδα γλίτωσε τα χειρότερα χάρη στην παρέμβαση αυτών που «υποδεικνύουν» τα ανθρώπινα δικαιώματα σε μία χώρα όπου δικαιοσύνη και διαφθορά ήταν σφιχταγγαλιασμένοι όπως είχε αποδείξει και το πρόσφατο δικαστικό σκάνδαλο. Και επαν-επιβεβαιώθηκε με την παραίτηση των δύο εισαγγελέων.


Μήπως θα πρέπει να ερωτηθούν τα ΕΛΠΕ πόσα δισεκατομμύρια ευρώ χρωστάμε στο ρωσικό δημόσιο από ανεξόφλητες εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου;


Έτσι λοιπόν, μια πτωχευμένη χώρα, που «δεν έχει μαντήλι να κλάψει», μια χώρα που η Ορθοδοξία είναι συνυφασμένη με την ύπαρξή της, βρήκε ως αιτία σύγκρουσης με τον μοναδικό φυσικό σύμμαχό της στην στενή γεωστρατηγική της περιφέρεια, την … Ορθοδοξία ή ακριβέστερα την προφυλάκιση ενός μοναχού «με ροπή προς την εγκληματικότητα», όπου εγκληματικότητα είναι η ανταλλαγή ακινήτων με το δημόσιο για τις οποίες ανταλλαγές είχαν υπογράψει δύο κυβερνήσεις από το 2001 μέχρι το 2008 και τρεις επιτροπές ανεξάρτητων ειδικών έχουν καταθέσει στην Βουλή ότι δεν υπήρξε ζημία του δημοσίου..


Για πόσο ακόμα θα εγκληματεί στην πλάτη της Ελλάδας και του ελληνικού λαού αυτή η κάστα των Κουίσλιγκ, - ανεξαρτήτως κόμματος και πολιτικής παρατάξεως;

ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΧΟΝΤΡΑΙΝΕΙ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΝΑ ΕΙΠΩΘΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

Η ΡΩΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΦΕΡΕΤΑΙ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΕΝΤΕΛΩΣ ΗΛΙΘΙΩΔΩΣ ΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΚΑΤΑ ΠΟΔΑΣ ΤΟΝ ΣΧΕΔΟΝ ΠΛΗΡΗ ΚΡΕΤΙΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ. ΜΕΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΕΚΦΡΑΣΗ ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑΣ ΤΩΝ, ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΣΥΛΛΗΨΕΩΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΓΕΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥΣ ΝΑ ΚΡΑΤΟΥΝ ΨΗΛΑ ΤΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΤΑΣΗ, ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΩΡΑ Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΓΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.


ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΓΕΡΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΑΣΟΥΜΕ ΚΑΝ, ΔΙΟΤΙ ΑΝ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΕΥΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΤΟΥ, ΑΥΤΕΣ ΚΛΟΝΙΣΤΗΚΑΝ ΤΟΤΕ ΤΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ, ΑΠΛΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΥΠΗΡΧΑΝ ΣΧΕΣΕΙΣ, ΟΤΙ ΚΙ ΑΝ ΑΚΟΥΤΕ.

ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΗΣ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ ΑΝΕΒΗΚΑΝ ΟΙ ΤΟΝΟΙ ΔΥΣΑΝΑΛΟΓΑ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ. ΑΡΑ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΔΙΑΛΥΣΗ" ΤΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΑΛΛΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ(;;;) ΑΛΛΑΓΗ ΠΛΕΥΣΗΣ. "ΦΥΛΑΚΙΣΑΤΕ ΤΟΝ ΚΑΛΟΓΕΡΟ ΑΡΑ ΜΕ ΦΤΥΝΕΤΕ ΚΙ ΕΓΩ ΘΑ ΠΑΩ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ". 

ΑΝ ΑΥΤΟ ΚΑΝΟΥΝ, ΤΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΛΑΘΟΣ. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ "Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟΣ ΕΤΑΙΡΟΣ" ΝΑ ΤΙΣ ΘΥΜΗΘΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΤΣΕΤΣΕΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΑΥΞΗΜΕΝΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΓΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΝΑ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΤΟ ΑΕΡΙΟ ΤΟΥΣ.

ΕΠΙΣΗΣ ΠΑΡΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΣΥΜΜΑΧΟ - ΠΡΟΣΤΑΤΗ,ΤΗΝ ΚΙΝΑ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ, ΑΡΑ ΠΛΕΟΝ Η ΡΩΣΙΑ ΘΑ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΕΜΜΕΣΩΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ.

ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΗΣ ΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΕΣΜΕΥΕΙ ΜΟΝΟΝ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΗΠΑ. ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΚΟ, ΕΜΕΙΣ ΕΙΧΑΜΕ ΖΗΤΗΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΥΜΜΑΧΟΥ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ ΤΑ ΥΠΕΡ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΟΥΣ, Η ΟΠΟΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΙΔΙΟΤΕΛΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΚΒΙΑΣΜΩΝ ΚΙ ΟΧΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ.

ΕΜΕΙΣ ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥΣ. ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΑΥΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ, ΑΡΑ ΕΔΩ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΜΕΤΕΧΟΥΝ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ή ΕΝΕΡΓΩΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ, ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΤΕΧΟΥΝ (ΩΣ ΠΛΗΡΩΣ ΕΞΑΡΤΩΜΕΝΑ ΤΩΝ ΗΠΑ) ή ΗΛΙΘΙΩΔΩΣ ΑΠΟΒΛΑΚΩΜΕΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ, ΜΗΝ ΔΙΑΘΕΤΟΝΤΑ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΚΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ.

Η ΡΩΣΙΑ ΕΧΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΥΘΥΝΗ, ΔΙΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ ΚΑΙ ΔΙΟΤΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΠΡΑΞΕ ΕΠΙ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥ. ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΗΣΕ, ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΜΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ.


ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΧΩΡΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ Γ'-Π.Π ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΗΠΑ, ΓΙΝΟΜΕΝΗ ΜΠΑΛΑΚΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΑΜΑΧΗΣ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΩΝ ΗΠΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΥΡΙΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ-ΜΑΣΩΝΩΝ ΜΕ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ. 

Η ΡΩΣΙΑ, ΠΟΥ ΦΕΡΕΤΑΙ ΩΣ ΘΙΓΟΜΕΝΗ, ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΧΑΝΕΙ ΤΟΝ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ ΤΟΥ ΑΙΜΟΥ, ΟΠΟΥ ΜΕ ΠΡΟΣΩΡΙΝΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ, ΑΜΦΙΒΟΛΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ, ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ. ΑΡΑΓΕ ΠΟΥ ΘΑ ΕΞΑΓΟΥΝ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ, ΑΝ ΑΡΝΗΘΟΥΝ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ;

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΤΙΣ ΡΩΣΙΚΕΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΤΗΣ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ, ΤΙΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΟΡΕAΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ. ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΛΗΡΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ "ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΣΗ". ΟΛΕΣ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΒΑΣΙΖΕΙ ΤΙΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΤΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΕΟΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΙ ΤΗΣ ΣΥΜΜΑΧΟΙ !

ΕΜΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΣΗΓΟΥΜΑΣΤΕ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ, ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙΡΟΣ, (ΑΝ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΔΥΣΚΟΛΟ) ΚΑΙ ΣΥΝΑΨΗ ΙΣΧΥΡΗΣ ΑΜΥΝΤΙΚΗΣ-ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗΣ-ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΚΙ ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΛΟΓΕΡΟΥΣ.

Η ΡΩΣΙΑ, ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΘΑ ΚΕΡΔΙΖΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΑΥΤΗΣ ΤΗΝ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΩΝ ΗΠΑ. Η ΔΙΑΜΑΧΗ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΣΙΜΗ ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΕΙ ΑΝ ΣΤΟΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΠΟΛΕΜΟ ΘΑ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΧΘΟΥΝ ΗΠΑ ΚΑΙ ΡΩΣΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ ή ΟΛΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ. Η ΡΩΣΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΑ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΜΕΝΗ ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΚΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΞΗΛΩΜΑ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΡΙΑ.

Η ΕΛΛΑΣ ΘΑ ΚΕΡΔΙΖΕ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΑΙ ΣΙΝΙΚΗ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΚΑΜΨΗ. Η ΕΛΛΑΣ (ΟΛΗ ΚΑΙ Η ΚΥΠΡΟΣ) ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΟΖ ΕΙΝΑΙ / ΓΙΝΕΤΑΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΙΜΗ ΔΥΝΑΜΙΣ Η ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΡΟΦΟΔΟΤΕΙ ΜΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.

Όλα τα εμβόλια είναι δηλητήρια




της Eleanora McBean Ph.D., N.D.,
μετάφραση-επεξεργασία Βίκυ Χρυσού
Τα εμβόλια περιέχουν αποσυντεθειμένες πρωτεΐνες, σαν αυτές που λαμβάνονται από φλύκταινες άρρωστων ζώων ή σάπια αυγά αναμιγνύενται με θανατηφόρα φάρμακα όπως: φαινόλη (φαινικό οξύ-carbolic acid ), υδράργυρο, φορμαλδεΰδη (φορμαλίνη), κ.λπ. Οι αποσυντεθειμένες πρωτεΐνες μπορούν να προκαλέσουν αλλαντίαση, σαλμονέλα ή άλλες μορφές δηλητηρίασης του οργανισμού. Δεν είναι να απορεί κανείς πού οι άνθρωποι πέφτουν νεκροί μετά από εμβολιασμούς.

Όλοι οι γιατροί που γνωρίζουν το θέμα, γνωρίζουν και παραδέχονται ότι όλα τα εμβόλια είναι ιδιαίτερα τοξικά και πως οι συνέπειες τους είναι απρόβλεπτες. Κανένας γιατρός, τεχνικός εργαστηρίου ή επιστήμονας δεν μπορεί να να προσδιορίσει την αντίδραση που θα έχει ένα εμβόλιο σε κάθε άνθρωπο ξεχωριστά. Είναι αδύνατον να γνωρίζουμε εκ των προτέρων το σημείο ανεκτικότητας στο δηλητήριο που έχει κάθε πρόσωπο. Ως εκ τούτου, είναι ένα θανάσιμο παιχνίδι -σαν ρώσικη ρουλέτα- ως προς το εάν το εμβόλιο θα προκαλέσει:
  • άμεσα το θάνατο (και μερικές φορές πράγματι συμβαίνει), ή
  • παράλυση λίγες ώρες αργότερα, ή
  • καρκίνο, καρδιακά προβλήματα ή φυματίωση λίγα χρόνια αργότερα, ή
  • νεφρική νόσο, ηπατική βλάβη, ή
  • παράνοια (μετά-εμβολιαστική εγκεφαλίτιδα -φλεγμονή του εγκεφάλου που προκαλείται από τα εμβόλια) ή
  • κάποια άλλη χρόνια ασθένεια κάπου στην πορεία.
Τα εμβόλια είναι ακόμη χειρότερα από τη ρώσικη ρουλέτα γιατί σκοτώνουν χιλιάδες αθώους ανθρώπους σε κλίμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης, ενώ η ρώσικη ρουλέτα μόνο λίγους και συνήθως απατεώνες.

FORD, η μαριονέτα

Αφού οι προωθητές του εμβολίου (κατά της υποτιθέμενης γρίπης των χοίρων) "πήραν" από τον Ford τα $ 135 εκατ. δολάρια, του είπαν να είναι "καλό παιδί" και να ανεβάσει το μανίκι, ώστε να έχουν τη φωτογραφία του εμβολιασμού του, για να παρακινήσει έτσι όλους τους υπόλοιπους ανθρώπους να ακολουθήσουν το παράδειγμά του. Ήθελαν να χρησιμοποιούν τον ίδιο και την φωτογραφία του, ώστε να λειτουργήσει σαν προπαγάνδα πωλήσεων και να πουλήσουν έτσι τα φάρμακα-δηλητήρια τους. Αυτός υπάκουσε σαν μαριονέτα.


Δεν είναι να απορεί κανείς που ο υπόλοιπος κόσμος μας περιγελά. Βλέπουν μία πλαστή επιδημία -από την εκστρατεία μαζικής δηλητηρίασης- και τους εθνικούς μας ηγέτες στο χορό της τάξης των προωθητών του φαρμάκου (του εμβολίου).

Ο Δρ Γ. Nossel της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας, δήλωσε:

"Εσείς οι Αμερικανοί θα έπρεπε να εξετάσετε τα κεφάλια σας... -δεν υπάρχει περίπτωση να το επιτρέψουμε... Δεν υπάρχει η ενδεδειγμένη σχετική έρευνα... Το εμβόλιο δεν έχει ερευνηθεί σωστά ... Υπάρχουν πάρα πολλοί άγνωστοι παράγοντες."
Από τόσο μακριά, όπως η Αυστραλία, είναι εκείνοι που συγκλονίστηκαν βλέποντας ότι επιτρέπεται αυτή η απάτη -και που μάλιστα προωθείται από την ίδια την κυβέρνηση των ΗΠΑ, μαζί με το ιατρικό κατεστημένο, που είναι διαβόητο για τα συστήματα που χρησιμοποιεί για τον πλουτισμό του.
Ο Δρ Archie Kalokerinos, ιατρικός προϊστάμενος του Νοσοκομείου Colleranebri στην Αυστραλία, αποκάλεσε το πρόγραμμα ανοσοποίησης -μέσω εμβολιασμού- για την γρίπη των χοίρων "σχέδιο μαζικής δολοφονίας"...
"Εάν ένα πρόσωπο είναι ευαίσθητο, το εμβόλιο μπορεί να λειτουργήσει ως αναστολέας του ανοσολογικού του συστήματος προδιαθέτοντας το σε παράγοντες όπως η πνευμονία ή η αναιμία ... Αν ένα άτομο έχει προδιάθεση σε κάποιο άλλο ιό της γρίπης μπορεί (το εμβόλιο κατά της γρίπης των χοίρων) να του προκαλέσει άμεση και σοβαρή προσβολή από τη νόσο ... Δεν γνωρίζουμε ποιες θα είναι οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της συγκεκριμένης φαρμακευτικής ουσίας (εμβόλιο χοιροειδούς γρίπης). Μπορεί να προδιαθέτει τους ανθρώπους σε καρκίνο ή άλλες ασθένειες... "
(Βλ. το κεφάλαιο καρκίνοι που προκαλούνται από εμβολιασμό.)
Η παραπάνω δήλωση είναι από μια αποκλειστική συνέντευξη στο Glendale News Press (9/24/76), την οποία επανέκδοσε το Honorof σε έκθεση για τον καταναλωτή.

"Ο Harry Nelson, ιατρικός συντάκτης για την LA Times, αναφέρθηκε σε ένα αμερικανικό Σεμινάριο της Αντικαρκινικής Εταιρείας για επιστημονικούς συγγραφείς, και ανακοίνωσε ότι οι μικροβιολόγοι αποκάλυψαν νέα ευρήματα που ενοχοποιούν τον εμβολιασμό. Ένας από τους συμμετέχοντες ήταν ο Δρ Robert M. Simpson του Πανεπιστημίου Rutgers του NJ, ο οποίος τόνισε ότι

"Προγράμματα Ανοσοποίησης κατά της γρίπης, της ιλαράς, της παρωτίτιδας, και της πολιομυελίτιδας μπορεί να αποτελούν πράγματι "σπορά" RNA σε μορφή προ-ιών στον άνθρωπο, οι οποίοι στη συνέχεια θα μετατραπούν σε λανθάνοντα κύτταρα σε όλο το σώμα. .. Μερικά από αυτά θα μπορούσαν να είναι μόρια σε αναζήτηση μιας ασθένειας, η οποία υπό κατάλληλες συνθήκες και να ενεργοποιηθεί προκαλώντας διάφορες ασθένειες, συμπεριλαμβανομένων της ρευματοειδούς αρθρίτιδας, της σκλήρυνσης κατά πλάκας, του ερυθηματώδη λύκου, της νόσου του Πάρκινσον και ίσως και καρκίνο. "
Αυτό είναι απόσπασμα από την Έκθεση Honorof Ιουνίου, 1976.


Το κεφάλαιο "Πρόκληση καρκίνου από ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ" (CANCER CAUSED BY VACCINATION) δείχνει φωτογραφίες των θυμάτων του εμβολίου με καρκίνους στα μπράτσα, στο σημείο όπου είχε γίνει το εμβόλιο.

Από την ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΓΕΙΑΣ ακούμε πως,

"Οι κίνδυνοι για τη ζωή και την υγεία, από την υψηλή συχνότητα εμφάνισης της νόσου και άλλες παρενέργειες του εμβολίου κατά της γρίπης των χοίρων είναι σημαντικές. Εμπειρογνώμονες της Δημόσιας Υγείας εκτιμούν ότι περίπου το 15% αυτών που θα υποστούν εμβολιασμό θα νοσήσουν/υποφέρουν από την ίδια την ασθένεια. "
Οι δικές μας κυβερνητικές υπηρεσίες υγείας, που τις πληρώνουμε υποτίθεται για να μας προειδοποιούν για τους κινδύνους για την υγεία μας, δεν το κάνουν. Είναι "αουτσάιντερ", αυτοί οι οποίοι ασχολούνται για να μάθετε τα πραγματικά γεγονότα, ξοδεύοντας από το χρόνο και τα χρήματα τους, και προειδοποιούν τον λαό κατά την παρούσα κολοσσιαία απάτη της ιατρικής. Μια πηγή που θα πρέπει να ευχαριστήσουμε είναι το THE NATIONAL ENQUIRER και τη συλλογή στοιχείων τους -από κράτος σε κράτος- σχετικά
  • με τους θανάτους από τον εμβολιασμό,
  • τις περιπτώσεις της γρίπης των χοίρων, εφόσον υπάρχουν, σχετικά με το
  • ποίοι άρχισαν το εμβόλιο φάρσα και γιατί, κα. Στο τεύχος τους 2 Νοεμ. 1976, σε άρθρο των Chuck Michelini και Dan Schwartz, γράφουν:
"Γκάφα κυβερνητικών εμπειρογνωμόνων σε θέματα υγείας (?) είναι άμεσα υπεύθυνη για την πορεία των θανάτων στο πρόγραμμα της γρίπης των χοίρων - διότι παρέλειψαν να προειδοποιήσουν τους ανθρώπους για τους κινδύνους εμβολιασμού. Και το μαζικό πρόγραμμα είναι περιττό -διότι δεν υπάρχουν κρούσματα γρίπης των χοίρων πουθενά στον κόσμο.


"Αυτές είναι οι κατηγορίες από κορυφαίους ειδικούς σε ιατρικά θέματα - που λένε πως η απειλή της γρίπης των χοίρων προπαγανδίστηκε δυσανάλογα, και στη συνέχεια "πουλήθηκε" στον Πρόεδρο Ford και την αμερικανική κοινή γνώμη με σκανδαλώδεις και "φρικτές τακτικές."


"Κυβερνητικά στελέχη προσπαθούν να τρομάξουν τους Αμερικανούς, για να εμβολιαστούν, χρησιμοποιώντας εντελώς παραπλανητικά τηλεοπτικές διαφημίσεις, όπου ισχυρίζονται πως η γρίπη των χοίρων είναι μεταδοτική- και καταχωρήσεις σε εφημερίδες που λένε πως «μπορεί να πεθάνετε", εάν δεν εμβολιαστείτε."
Στην πραγματικότητα, η γρίπη των χοίρων δεν είναι καν μεταδοτική. Όπως και άλλες ασθένειες, αποτελεί μια προσπάθεια του σώματος να καθαριστεί από συσσωρευμένα δηλητήρια που έχουν καταναλωθεί ή εγχυθεί, ή εισπνευστεί ή που κατέληξαν στον οργανισμό με κάποιο άλλο τρόπο.

Βήχας, φτάρνισμα, εφίδρωση (πυρετός), εμετός, διάρροια, εξανθήματα, εκρήξεις, κλπ., είναι μερικές από τις εκδηλώσεις του προγράμματος εκφόρτωσης [των δηλητηρίων] και δεν πρέπει να επηρεάζονται αρνητικά με τη χρήση κατασταλτικών φαρμάκων ή άλλων ιατρικών παρεμβάσεων. Οι γιατροί που δεν χρησιμοποιούν φάρμακα στις "αγωγές" τους, λένε πως οι περισσότερες ασθένειες θεραπεύονται κανονικά εάν οι ασθενείς μείνουν στο σπίτι, στο κρεβάτι, σε ένα ήσυχο ευάερο δωμάτιο δίχως τροφή, δίχως φάρμακα και δίχως ποτά, εκτός από ένα μικρό ζεστό αποσταγμένο νερό.

(...)

Αν και η ιατρική και κυβερνητική γραμμή προπαγάνδας αποστέλλει διαφημίσεις στις μεγάλες εφημερίδες με προειδοποιήσεις του τύπου "Μπορεί να πεθάνετε από τη γρίπη των χοίρων», οι αρχές που είχαν την πρόθεση να σταθούν στα γεγονότα έλεγαν πραγματικά ακριβώς το αντίθετο. Για παράδειγμα, ο Δρ J. Anthony Morris, ένας από τους κορυφαίους εμπειρογνώμονες της κυβέρνησης για τα εμβόλια, δήλωσε:
"Αυτό είναι απολύτως ψευδές. Δεν υπάρχει απολύτως καμία ένδειξη πως η γρίπη των χοίρων είναι φονική... Δεν είναι μεταδοτική... Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι θα εξαπλωθεί η γρίπη των χοίρων. Δεν έχει απομονωθεί από πουθενά όπως (ισχυρίστηκαν ότι) βρέθηκε το Φεβ. στο Fort Dix, NJ."

Κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίασης στο Λος Άντζελες, είπε, "... Το εμβόλιο γρίπης των χοίρων είναι άχρηστο. Δεν υπάρχει απόδειξη ότι θα σας προστατεύει κατά της πανώλης των χοίρων επειδή δεν υπήρξαν περιπτώσεις γρίπης των χοίρων για να δοκιμαστεί κατά αυτών."
Είπε επίσης: «Η αποτελεσματικότητα του εμβολίου κατά της γρίπης είναι συγκριτικά χαμηλή. Το αντιγριπικό εμβόλιο που γίνεται από αδρανοποιημένο σωματίδια ιού, όπως αυτά που κατασκευάζονται τώρα, παράγει το λάθος είδος ανοσίας. Αυτό αποσπά τα συστηματικά αντισώματα που μπορεί να μετρηθούν στο αίμα, αλλά δεν δημιουργεί τα τοπικά αντισώματα στους πνεύμονες και τη μύτη, που απαιτούνται για την προστασία από μόλυνση με τον ιό, εάν μολυνθεί κανείς πράγματι αργότερα.


"Δεν υπάρχει ακριβής τρόπος για τη μέτρηση της δραστικότητας του εμβολίου της γρίπης που θα προσφέρεται στους Αμερικανούς, επειδή οι πρότυπες μονάδες (στάνταρτ) δεν μετρούν τη μάζα των σωματιδίων του ιού σε ένα εμβόλιο".


Ο Δρ Μόρις απολύθηκε από τη δουλειά του, επειδή διαφώνησε με το πρόγραμμα γρίπης των χοίρων, επεσήμανε τις ελλείψεις και έδειξε ότι θα μπορούσε να είναι επικίνδυνο, καθώς και εντελώς αναποτελεσματικό.


Ο Δρ Weidman, του Πανεπιστημίου της Φλόριντα, αναγνωρισμένος ιολόγος, επίσης, συμφωνεί ότι το εμβόλιο της γρίπης των χοίρων είναι ανεπαρκές για να κάνει οποιοδήποτε καλό. Γιατροί τόσο εδώ όσο και στην Αγγλία είχαν διαπιστώσει από τις δοκιμές σε πειραματόζωα, πως τα αποτελέσματα δεν ήταν ενθαρρυντικά. Όταν η δόση ήταν ισχυρή για να σκοτώσει τον ιό, πέθαιναν επίσης και τα ζώα και όταν ήταν αρκετά πιο ασθενής, ώστε να είναι ασφαλής για τα ζώα και τους ανθρώπους, ήταν πολύ αδύναμη για να οποιοδήποτε καλό και δεν αποτελούσε κανενός είδους προστασία.


"Μέχρι στιγμής, μόνο 25.000.000 Αμερικανοί από τον συνολικό πληθυσμό των 216,2 εκατ. έλαβαν εμβολιασμό κατά της γρίπης των χοίρων. Και όπως το θέτει ο Δρ J. Anthony Morris: «Αυτό σημαίνει ότι παρά τη σκληρή προπαγάνδα πωλήσεων, απέτυχαν να συμπεριλάβουν 191 εκατομμύρια Αμερικανών πολιτών. Το πρόγραμμα της γρίπης των χοίρων είναι ένα πρόγραμμα με απίστευτα υψηλό κόστος και με αμφίβολα οφέλη." (Enquirer, 12/21/76).


Έχουμε την εντύπωση ότι ορισμένοι γιατροί μαθαίνουν πολύ αργά. Θα πρέπει να έχουν βρει ήδη από αυτή την περίπτωση, πως δεν μπορούν να πολεμήσουν δηλητήριο με δηλητήριο, γιατί όπως ακριβώς τα δηλητηριασμένα τους ιάματα και φάρμακα, σε μακροπρόθεσμη βάση κάνει τα πράγματα μόνο χειρότερα.

Οι περισσότερες ασθένειες προκαλούνται είτε από δηλητήρια που παράγονται εντός του οργανισμού ή που επιβάλλονται στον οργανισμό από από έξω όπως: μολύνσεις, απονεκρωμένα τρόφιμα, το κάπνισμα, το αλκοόλ, ο καφές, τα εμβόλια, το δηλητηριασμένο με φθόριο νερό, όλα τα φάρμακα, τα εντομοκτόνα, οι ακτινοβολίες, κλπ.
Επειδή όλα τα εμβόλια είναι δηλητήρια, κάνουν ζημιά στο 100% των περιπτώσεων. Οι ζημίες κυμαίνονται από αιφνίδιο θάνατο μέχρι χρόνιες ασθένειες που εμφανίζονται κατά τα επόμενα έτη.

συνεχίζεται...

Μάθετε τα δικαιώματά σας σε περίπτωση «δυσάρεστης επαφής» με τις αστυνομικές αρχές.

Ο μικρός αυτός οδηγός θα σας δώσει ορισμένες πρακτικές οδηγίες για τα δικαιώματα που έχετε και το τι ακριβώς πρέπει να κάνετε, σε περίπτωση «δυσάρεστης επαφής» με τις αστυνομικές αρχές.
Είτε πρόκειται για εξακρίβωση στοιχείων, είτε για σωματική έρευνα, είτε για προσαγωγή, είτε για έρευνα σε σπίτι, είτε για σύλληψη, πρέπει όλοι να θυμόμαστε πως το Σύνταγμα και οι νόμοι προστατεύουν τον κατηγορούμενο. Αυτό σημαίνει πως έχετε δικαιώματα και πρέπει να....
απαιτήσετε να τα ασκήσετε! Η αστυνομία δε θα σας τα χαρίσει, αντιθέτως θα βασιστεί στην...άγνοια, τον πανικό και τις βεβιασμένες κινήσεις σας, αν χάσετε την ψυχραιμία σας.



1. Εξακρίβωση στοιχείων

Αν σας σταματήσει αστυνόμος στο δρόμο και απαιτήσει να του δείξετε την αστυνομική σας ταυτότητα, οφείλετε να το κάνετε. Αν αρνηθείτε, μπορεί να τιμωρηθείτε με φυλάκιση από 10 ημέρες ως 1 χρόνο. (άρθρο 157 του νόμου 2458/1953).

ΠΡΟΣΟΧΗ: Αφού δείξετε την ταυτότητά σας, έχετε εκπληρώσει τις νόμιμες υποχρεώσεις σας. Μην απαντάτε σε άλλες ερωτήσεις, τύπου «τι κάνεις εδώ;» «πού πηγαίνεις;» κλπ διότι είναι παράνομες.



Μπορεί στη συνέχεια οι αστυνόμοι να σας ζητήσουν να τους ακολουθήσετε στο τμήμα για «εξακρίβωση στοιχείων». Εφόσον έχετε δείξει την ταυτότητά σας, αυτό είναι παράνομο, γι’ αυτό οφείλετε να διαμαρτυρηθείτε. Αν παρ’ όλα αυτά σας αναγκάσουν να τους ακολουθήσετε, τότε αυτό που συμβαίνει είναι στην πραγματικότητα μία παράνομη σύλληψη, αφού σας πηγαίνουν στο τμήμα χωρίς να υπάρχει ούτε ένταλμα σύλληψης ούτε κλήση για προσαγωγή μάρτυρα! Άρα στο τμήμα πρέπει απλώς να δώσετε και πάλι τα στοιχεία σας και να αρνηθείτε να απαντήσετε σε οποιαδήποτε άλλη ερώτηση. Να επαναλαμβάνετε διαρκώς πως είναι παράνομο να σας κρατούν εκεί και να απαιτείτε να μιλήσετε με το δικηγόρο σας.

2.Σύλληψη

Η αστυνομία μπορεί να σας συλλάβει μόνο αν συντρέχει μία από τις παρακάτω προϋποθέσεις:

Α. Αν έχει εκδοθεί εναντίον σας ένταλμα σύλληψης
Β. Αν διαπράξατε αυτόφωρο έγκλημα.

Α. Αν έχει εκδοθεί εναντίον σας ένταλμα σύλληψης

Το ένταλμα σύλληψης είναι έγγραφο το οποίο εκδίδεται από τον ανακριτή και επιδίδεται από την αστυνομία στον ύποπτο.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Πολύς κόσμος πιστεύει πως ο ανακριτής είναι ένας αστυνομικός. Αυτό είναι λάθος. Ο ανακριτής είναι δικαστής, που διενεργεί την ανάκριση, και μόνο αυτός μπορεί να υπογράψει ένταλμα σύλληψης.

Επιπλέον το ένταλμα, σύμφωνα με το νόμο, πρέπει να αναφέρει τα στοιχεία σας και ακριβώς την πράξη για την οποία κατηγορείστε! Τα γενικά και αόριστα εντάλματα είναι παράνομα. Ο κατηγορούμενος έχει δικαίωμα να ξέρει ακριβώς για τι κατηγορείται. Ελέγξετε το ένταλμα και απαιτείστε να υπογράψετε την «έκθεση σύλληψης», ένα έγγραφο που θα αποδεικνύει τον τόπο και το χρόνο της σύλληψης.

Στη συνέχεια, ακολουθείστε τους αστυνομικούς, χωρίς να απαντήσετε σε ερωτήσεις. Εννοείται πως οποιαδήποτε βιαιοπραγία ή εξύβριση προς κατηγορούμενο που συνεργάζεται είναι παράνομη. Αν σας συμβεί, οι αστυνομικοί θα διαπράττουν ποινικά αδικήματα και μπορείτε να τους μηνύσετε.

Β. Αν διαπράξατε αυτόφωρο έγκλημα

«Αυτόφωρο» ονομάζεται ένα έγκλημα από τη στιγμή στην οποία τελείται μέχρι το τέλος της επόμενης ημέρας. Σε περίπτωση αυτόφωρου εγκλήματος, ο νόμος δίνει στην αστυνομία το δικαίωμα να συλλάβει το δράστη, χωρίς δικαστικό ένταλμα σύλληψης. Αυτό κατ’ αρχήν είναι σωστό, διότι θα ήταν παράλογο να έβλεπε π.χ. ένας αστυνόμος κάποιον βιαστή ή ληστή επί τω έργω και να έπρεπε να περιμένει να εκδώσει ο ανακριτής το ένταλμα! Ως τότε, ο δράστης θα είχε ήδη εξαφανισθεί.
Από την άλλη, όμως, η ελευθερία αυτή της αστυνομίας, οδηγεί συχνά σε αυθαιρεσία, γι’ αυτό πρέπει να είστε ιδιαίτερα ψύχραιμοι και να ξέρετε ακριβώς ποια είναι τα δικαιώματά σας.

Οι αστυνόμοι που σας συλλαμβάνουν οφείλουν να σας δηλώσουν το έγκλημα για το οποίο σας πηγαίνουν στο τμήμα. Επαναλαμβάνουμε πως γενικές και αόριστες αιτίες συλλήψεως είναι παράνομες. Ζητήστε να υπογράψετε «έκθεση σύλληψης». Αυτό το έγγραφο θα αποδεικνύει το πώς ακριβώς έγινε η σύλληψη και θα σας είναι χρήσιμο στη συνέχεια.
Στο τμήμα δηλώστε τα στοιχεία σας και μην απαντήσετε σε άλλες ερωτήσεις. Μην αφήσετε να σας ξεγελάσουν, λέγοντας πως «δεν θα σας πουν ακόμα για τι κατηγορείστε» Απαιτείστε είτε να σας αφήσουν να φύγετε είτε να σας «αποδώσουν κατηγορία». Αυτό σημαίνει να σας πουν για τι ακριβώς κατηγορείστε, να σας ονομάσουν «κατηγορούμενο».

Το να είσαι «κατηγορούμενος», έχει τεράστια νομική σημασία. Ο κατηγορούμενος ΔΕΝ είναι μάρτυρας, δεν οφείλει «να πει την αλήθεια, και μόνο την αλήθεια, χωρίς φόβο και πάθος»! Το αντίθετο, ο κατηγορούμενος έχει το λεγόμενο «δικαίωμα της σιωπής». Δηλαδή σε όλες τις ερωτήσεις δεν οφείλει να πει την αλήθεια, δεν οφείλει να πει τίποτα, μπορεί απλώς να πει «αρνούμαι την κατηγορία» ή απλά να πει «δεν απαντώ»!
Ο κατηγορούμενος ΔΕΝ ορκίζεται και κάθε τι που δήλωσε, αν είχε αναγκασθεί να ορκισθεί, απαγορεύεται να χρησιμοποιηθεί στη μετέπειτα διαδικασία. Το πρόβλημα, ωστόσο, είναι πως αυτή η διάταξη δεν εφαρμόζεται αυστηρά και συχνά παραβλέπεται. Γι΄αυτό, για να μη χειροτερεύσετε τη θέση σας, αρνηθείτε να ορκισθείτε ή να υπογράψετε οποιοδήποτε έγγραφο που λέει πως κάνατε δηλώσεις υπό όρκο.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Μέχρι να έρθει ο δικηγόρος σας, μη δίνετε εξηγήσεις, μην προσπαθείτε να δικαιολογηθείτε, μη λέτε καν «δεν ξέρω», μην υπογράφετε τίποτα. Δεν είστε υποχρεωμένοι να απαντήσετε, οι ελληνικοί νόμοι και η Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σας δίνουν το δικαίωμα να μην δώσετε ΚΑΜΙΑ εξήγηση.
Να ζητάτε διαρκώς το δικηγόρο σας. Μη σταματήσετε να το απαιτείτε, μέχρι να σας επιτρέψουν να μιλήσετε μαζί του. Είναι πρωταρχικό δικαίωμά σας, είναι παράνομο να σας το στερήσουν! Μάλιστα, αν δεν έχετε δικηγόρο, είναι υποχρεωμένοι να σας διορίσουν έναν.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Το μέγιστο χρονικό διάστημα που μπορούν να σας κρατήσουν στο τμήμα είναι 24 ώρες. Μετά πρέπει να σας οδηγήσουν στον εισαγγελέα ή να σας αφήσουν ελεύθερους. Αν σας κρατήσουν πάνω από 24 ώρες, διαπράττουν βαρύτατο ποινικό αδίκημα, και το ίδιο το Σύνταγμα και ο Ποινικός Κώδικας επιβάλλουν ποινές. Διαμαρτυρηθείτε έντονα και φυσικά, μετά το τέλος της διαδικασίας έχετε δικαίωμα να τους μηνύσετε.

3.Έρευνα σε ιδιωτικό χώρο

Η έρευνα σε ιδιωτικό χώρο, όπως σπίτι, γραφείο κλπ, μπορεί να γίνει μόνο με «ένταλμα έρευνας» που πρέπει να το ζητήσετε πριν ανοίξετε την πόρτα. Επιπλέον, απαιτείται να διενεργήσουν την έρευνα τουλάχιστον δύο άτομα, από τα οποία ο ένας πρέπει να είναι δικαστικός, όχι αστυνομικός! Ελέγξτε τα στοιχεία των αστυνομικών και του δικαστικού, ελέγξτε το ένταλμα έρευνας και μόνο τότε ανοίξτε την πόρτα.
Αν η έρευνα γίνει μέσα στην ημέρα, τότε αρκούν τα παραπάνω.
Αν, όμως, η έρευνα γίνει νύχτα, πρέπει να υπάρχει και ένταλμα σύλληψης συγκεκριμένου προσώπου ή να διενεργείται αυτόφωρο έγκλημα. Σημειωτέον πως νύχτα είναι από τις 8μ.μ.-6π.μ. το χειμώνα (1 Οκτωβρίου - 31 Μαρτίου) και 9μ.μ.-5π.μ. το καλοκαίρι (1 Απριλίου - 30 Σεπτεμβρίου).

ΠΡΟΣΟΧΗ! Άλλο είναι το «ένταλμα έρευνας» και άλλο το «ένταλμα σύλληψης». Το ένταλμα έρευνας αναφέρεται σε συγκεκριμένο χώρο, ενώ το ένταλμα σύλληψης σε συγκεκριμένο άτομο, το οποίο πρέπει να βρίσκεται στο σπίτι, την ώρα που θέλουν να εισέλθουν για να τον συλλάβουν. Αν δεν υπάρχει ένταλμα σύλληψης τη νύχτα, τότε οι αστυνόμοι πρέπει να σας πουν ότι διενεργείται αυτόφωρο έγκλημα και θέλουν να ερευνήσουν γι’ αυτό. Πρέπει να μιλήσουν συγκεκριμένα και ειδικά πχ «Ακούστηκε πυροβολισμός και κραυγές, κάνουμε έρευνα για ανθρωποκτονία και σωματικές βλάβες».

Τελειώνοντας, να υπενθυμίσουμε πως ο οδηγός αυτός παρέχει νομικές συμβουλές σε πολύ απλό και πρακτικό επίπεδο, προσπαθώντας να σας «προετοιμάσει», ώστε να μη πανικοβληθείτε και προβείτε σε λόγια ή έργα που θα καταστήσουν χειρότερη τη θέση σας. Ο οδηγός αυτός ΔΕΝ αντικαθιστά σε καμία περίπτωση την ειδική νομική συμβουλή του δικηγόρου, που ο καθένας πρέπει αμέσως να καλέσει, σε περίπτωση κλήσης του από τις αρχές.
Ευελπιστούμε, ωστόσο, πως οι πρακτικές αυτές συμβουλές θα σας φανούν χρήσιμες, καθώς «μπλεξίματα» με την αστυνομική αυθαιρεσία μπορεί να έχει ο καθένας, ακόμα και άτομα που δεν έχουν διαπράξει κανένα απολύτως έγκλημα. Και τότε θα διεξαχθεί ένας μικρός πόλεμος... η ψυχραιμία σας απέναντι στην αυθαιρεσία τους.

Πείραμα θριαμβευτικής επιστροφής στην πεσέτα σε ισπανικό χωριό!


Οι κάτοικοι ενός μικρού χωριού στη Γαλικία της Ισπανίας, γύρισαν πλάτη στο ευρώ και πραγματοποιούν τις συναλλαγές τους με το εθνικό τους νόμισμα, την πεσέτα (peseta). Το πείραμα γνωρίζει μεγάλη επιτυχία και έχει βοηθήσει τα καταστήματα και πολλές οικογένειες να «ανασάνουν» εν μέσω της οικονομικής κρίσης.
Στο χωριό Σαλβατέρα ντε Μίνιο, στην Γαλικία της Ισπανίας, οι κάτοικοι ξεκίνησαν τον περασμένο Οκτώβριο να συναλλάσσονται -πειραματικά- με το εθνικό τους νόμισμα, την πεσέτα (peseta).
Το πείραμα γνωρίζει μεγάλη επιτυχία, αφού πλέον περί τους 50 εμπόρους συμμετέχουν στο «πείραμα» που διοργανώνει o εμπορικός σύλλογος Unes και το χαμόγελο επέστρεψε στα χείλη των επαγγελματιών, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά ο ειδικός απεσταλμένος της γαλλικής εφημερίδας Le Monde που επισκέφθηκε την περιοχή.
Οι pesetas (κέρματα ή χαρτονομίσματα τυπωμένα μετά το 1940) μπορούν να χρησιμοποιηθούν κανονικά για διάφορες αγορές: για μια τηλεόραση, ένα άρωμα, ένα καφέ, με την ίδια ισοτιμία του 2002 (δηλαδή 166,386 pesetas=1 ευρώ).
Κάποτε το χωριό βρισκόταν σε τροχιά ανάπτυξης, μέχρι που το χτύπησε η κρίση του 2008. Ένα μεγαλόπνοο σχέδιο για την κατασκευή ενός μεγάλου βιομηχανικού κέντρου που θα προσέλκυε κολοσσούς όπως η Mitsubishi και η Peugeot, δεν υλοποιήθηκε ποτέ.
Σ' αυτό το πλήγμα προστέθηκε και ο ανταγωνισμός από τα μεγάλα εμπορικά και σουπερμάρκετ που βρίσκονται πολύ κοντά, στην πόλη Monçào της Πορτογαλίας η οποία απέχει μόλις μερικές εκατοντάδες μέτρα.
Η τοπική οικονομία παρέλυσε, μέχρι που ήρθε η ιδέα για την peseta.
«Η επιτυχία ξεπέρασε όλες τις προσδοκίες μας» λέει στην Monde ο Πάμπλο Πίνιο, πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Unes, αναφέροντας ότι έρχεται κόσμος και από άλλες περιοχές για να συναλλαγεί με pesetas που έχουν ξεμείνει σε εξοχικά, σε σεντούκια, κουμπαράδες, ή που κρατούνταν ως ενθύμιο.
"Μπροστά όμως στην ανάγκη, δεν υπάρχει χώρος για… νοσταλγία", όπως εξηγεί ο πρόεδρος.
Το πείραμα, που θα διαρκούσε αρχικά ένα μήνα, πήρε ήδη παράταση δύο φορές και τώρα αναμένεται να παραταθεί εκ νέου ως τις 31 Ιανουαρίου.
Μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί στο χωριό 1 εκατ. pesetas, κάτι που θεωρείται πραγματικό «μπόνους» για τους καταστηματάρχες. Και όχι μόνο.
Άλλωστε το ευρώ δεν φαίνεται να έχει κερδίσει την συμπάθεια των Ισπανών, αν λάβει κανείς υπόψη γκάλοπ της El Pais, σύμφωνα με το οποίο 70% των Ισπανών πιστεύουν ότι το ευρώ έφερε μικρή ή και καμία βελτίωση στη ζωή τους.

Γιατί πρέπει να επιστρέψουμε στην δραχμή - Άρθρο Θ.Κατσανέβα

Η «συμμορία του ευρώ», αντιπαρέρχεται το καταλυτικό γεγονός ότι, τα τελευταία εκατό χρόνια με το εθνικό μας νόμισμα, τη δραχμή, ποτέ δε ζήσαμε παρόμοια τραγωδία όπως η σημερινή. Και ενώ  η ένταξή μας στην ευρωζώνη το 2001 έγινε για να στηριχθεί και να αναπτυχθεί η ελληνική οικονομία, συνέβη ακριβώς το αντίθετο.
Είναι γεγονός ότι, μεγάλο μέρος της ευθύνης για τη σύγχρονη ελληνική τραγωδία οφείλεται στη φαυλότητα του πολιτικού μας συστήματος, στην κακοδιοίκηση από τις πολιτικές ηγεσίες, που κάποτε πρέπει να λογοδοτήσουν. Αλλά αυτό δεν αρκεί για να δικαιολογήσει την έκταση της πρωτοφανούς κρίσης. Σε οικονομική κατάρρευση βρίσκονται οι περισσότερες  χώρες της ευρωζώνης, σε αντίθεση με όσες δεν έχουν ενταχθεί σε αυτήν. Μια ματιά στα ισοζύγια πληρωμών των χωρών μέσα και έξω από το ευρώ, το αποδεικνύει.
Στην κρίση αντέχουν οι περισσότερες χώρες έξω από την ευρωζώνη, αλλά και έξω απο την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Αργεντινή,  ύστερα από την αποσύνδεσή της από το σκληρό Αμερικάνικο δολάριο, σε συνδυασμό με  κούρεμα των χρεών της σε επίπεδα του 70% και υποτίμηση του νομίσματός της, σήμερα αναπτύσσεται με αλματώδεις ρυθμούς. Δεκάδες είναι οι περιπτώσεις χωρών που πτώχευσαν τα τελευταία πενήντα χρόνια και αναστήθηκαν μετά.
Η Κίνα, διατηρώντας χαμηλά την ισοτιμία του γουάν, έχει σωρευτικό πλεόνασμα άνω των 3 τρισ. δολαρίων. H απογείωση της ελληνικής οικονομίας έγινε από τα μέσα της δεκαετίας του 1950, όταν ο «δεξιός» Σπύρος Μαρκεζίνης έκοψε την ισοτιμία της τότε δραχμής με το δολάριο στη μέση. Και η Γερμανία το 1953, έκοψε το 50% των χρεών της, αλλά δεν κατέβαλε πολεμικές αποζημιώσεις.
Η Ελλάδα γονυπετούσα
Η χωρίς όρους και όρια παραμονή στο ευρώ, συνοδεύεται από μια Ελλάδα γονυπετούσα στην Τρόικα και το Μνημόνιο. Η ελληνική οικονομία εξοντώνεται και υποθηκεύεται στους άτεγκτους δανειστές της. Και το χειρότερο, δολοφονείται η ελπίδα για ανάσταση, αφού έχει πέσει στα Τάρταρα. Στην πραγματικότητα έχουμε ήδη πτωχεύσει. Τι περισσότερο τραγικό μπορεί να μας συμβεί; Πόση μεγαλύτερη φτώχεια, ανεργία, αυτοκτονίες απελπισμένων μένει να δούμε; Πόσες άλλες επιχειρήσεις και μικρομάγαζα θα κλείσουν; Πόσο περισσότερο μπορεί να μας υποβαθμίσουν από την κατηγορία σκουπίδια, οι περιώνυμοι οίκοι αξιολόγησης.
Η ανυπαρξία εθνικού νομίσματος με δυνατότητα υποτίμησής του και εκτύπωσης δικού μας χρήματος, (βλέπε και βραβείο Νόμπελ στον Ρόμπερτ Μαντελ σχετικά με τις ζώνες νομισμάτων), μας καθιστά υποχείριους στους πιστωτές, ευάλωτους στο διεθνή ανταγωνισμό και στους διεθνείς κερδοσκόπους. Όπως έχει πει και ο παλαιός μεγαλοτραπεζίτης Ρότσιλντ «δώστε μου εμένα τη διαχείριση του νομίσματος και αφήστε τους άλλους να φτιάχνουν νόμους!».
Αντί να εκδώσουμε χρήμα -με σύνεση και φειδώ βέβαια- για να πληρώσουμε τους μισθούς και τις συντάξεις, απλώνουμε το χέρι ως επαίτες για να μας δανείσει η φοβερή Τρόικα με επαίσχυντους όρους χώρας-αποικίας.
Το μεγαλύτερο μέρος αυτών των δανείων κατευθύνεται σε  παλαιότερα χρέη, τα οποία γιγαντώνονται συνεχώς, ως ένας δολοφονικός φαύλος κύκλος. Το σκληρό ευρώ, μας αποδυναμώνει όπως και τις άλλες περιφερειακές οικονομίες και ευνοεί κυρίως τη Γερμανία που παράγει ολιγοπωλειακά βιομηχανικά και τεχνολογικά προϊόντα και ανταγωνίζεται  με επίσης σκληρά νομίσματα όπως των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας.
Η ίδια χώρα - δυνάστης της Ευρώπης, συγκεντρώνει τεράστιες διεθνείς αποταμιεύσεις με χαμηλά ή μηδενικά επιτόκια, αφού θεωρείται ασφαλής επενδυτικός προορισμός. Η Ελλάδα, με κυρίως τουριστική και γεωργική κατεύθυνση, ανταγωνίζεται χώρες με μαλακά νομίσματα, δηλ. με χαμηλές ισοτιμίες προς το σκληρό ευρώ. Και η όποια θλιβερή ανταγωνιστικότητά της, εξοντώνεται ολοένα και περισσότερο.
Μόνη λύση η επιστροφή στη δραχμή
Τελικά, η μόνη βιώσιμη λύση είναι η επιστροφή στη δραχμή, σε συνδυασμό με περίοδο χάριτος, κουρέματος και αναδιάρθρωσης του χρέους, με ικανή και έντιμη διακυβέρνηση, νοικοκύρεμα των δημόσιων οικονομικών, αναπτυξιακή προοπτική και παραμένοντας μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως πολλές άλλες χώρες.
Αυτή η λύση προτείνεται από τους Ζισκάρ ντ’ Εσταίν, Πωλ Κρούγκμαν, Τζόζεφ Στίγκλιτς, Κένεθ Ρογκόφ, Μάρτιν Σμίθ, Κώστα Λαπαβίτσα, Στέργιο Σκαρπέδα, Νουλιέλ Ρομπινί, μέχρι και τον  Τζώρτζ Σόρος, τους Ιάπωνες της Ναμούρα, διεθνή οικονομικά ινστιτούτα και πολλούς άλλους, όλοι τους μέλη της «συμμορίας της δραχμής»! 
Αλλά με την ίδια «συμμορία» φαίνεται ότι συμφωνεί και  μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού που ασφαλώς θα αποτελούσε και την  συντριπτική πλειοψηφία, αν υπήρχε ελάχιστη ισονομία στην πληροφόρησή του μεταξύ των δύο απόψεων.
Το νέο γερμανικό imperium αν δε βολευόταν με την παραμονή μας στο ευρώ, ασφαλώς και θα μας είχε εκδιώξει από την ευρωζώνη κακήν κακώς προ πολλού. Γι’ αυτό είναι καιρός πια να αφήσουμε  την κα Μέρκελ να ρυθμίσει τα  του οίκου της και εμείς να  πράξουμε τα αυτονόητα, αναζητώντας διεθνείς συμμαχίες και αλλού. Αλλά η μεγάλη έξοδος πρέπει να γίνει το συντομότερο, πριν οι δανειστές μας υποθηκεύσουν τα πάντα και μεταφέρουν την επίλυση των όποιων διαφορών σε διεθνή δικαστήρια με βάση το αγγλικό δίκαιο.
Γιατί δυστυχώς εκεί  το πάνε  οι δυνάστες της Ευρώπης, που επιμένουν στο σκληρό ευρώ, που δεν καταβάλουν τις πολεμικές αποζημιώσεις, που προξένησαν και έχασαν δύο παγκόσμιες συρράξεις και κερδίζουν την τρίτη. Και θέλουν να μας μεταβάλουν σε αποικία τους. Αν η μεγάλη επιστροφή καθυστερήσει, τότε αλίμονο μας.
Γι’ αυτό και οι εκλογές πρέπει να γίνουν σύντομα. Ας σκεφτούν τις τεράστιες ευθύνες τους αυτοί που διαφεντεύουν τη χώρα. Και οι ζαλισμένοι επικριτές τους, οι αντιπολιτευόμενοι χωρίς θέσεις, θα πρέπει να καταλάβουν ότι  δεν μπορεί να αντιτίθενται στο Μνημόνιο και την ίδια ώρα να απαιτούμε-επαιτούμε  νέα δάνεια σε ευρώ".

ImageΈνα εξαιρετικά επίκαιρο άρθρο με τίτλο "Οι συμμορίες της δραχμής και του ευρώ", όπου αναλύεται με κάθε λεπτομέρεια η ανάγκη εγκατάλειψης του ευρώ ως εθνικού νομίσματος δημοσιεύθηκε από τον καθηγητή Θεόδωρο Κατσανέβα, στο capital.gr και το αναδημοσιεύουμε. Διαβάστε τo, αξίζει:
"Η επιστροφή στη δραχμή δαιμονοποιείται από την πλειοψηφία του πολιτικοδημοσιογραφικού συστήματος της χώρας ως ο Εξαποδώ που θα μας γυρίσει στο Μεσαίωνα. Ως «συμμορία της δραχμής» αποκαλούνται όσοι υποστηρίζουν την άποψη αυτή, χωρίς  να προβάλλονται ισχυρά επιχειρήματα, εκτός από ύβρεις και υπονοούμενα για συμφέροντα, για λαϊκισμό, κλπ.