Tri-Anthropo-Type Paschalidis


Γιώργος Πασχαλίδης

Η εγκαθίδρυση του φόβου πλέον, ώθησε τους ανθρώπους αντί να απολαμβάνουν, να τρέχουν και να αποθηκεύουν ώστε να έχουν για το αβέβαιο πια μέλλον. Αυτός είναι ο φόβος. Να ταξιδεύει η σκέψη, να ψάχνει στο μέλλον, και να καταλήγει να βασανίζεται για πιθανούς κινδύνους που ΘΑ προκύψουν, τους οποίους γιγαντώνει, δημιουργώντας …φαντάσματα!

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Υπερηχητικά βλήματα cruise Yakhont ξεφόρτωσε η Ρωσία στην Συρία



Πριν λίγη ώρα ανακοινώθηκε στην Μόσχα ότι η Ρωσία παρέδωσε τελικά στην Συρία ένα κρίσιμο οπλικό σύστημα που κάνει πρακτικά ανέφικτην την οποιαδήποτε επιχείρηση ναυτικού αποκλεισμού στην χώρα, ανάλογη με αυτή του ΝΑΤΟ στην Λιβύη: Συγκεκριμένα παραδόθηκαν δύο συστοιχίες του πυραυλικού συστήματος επάκτιας άμυνας Bastion, με το υπερηχητικό βλήμα cruise P-800 Yakhont, ένα πρακτικά μη ανασχέσιμο όπλο από τα αντιπυραυλικά συστήματα των δυτικών σκαφών.
Το βλήμα Yanhont είχε αποτελέσει σημείο τριβής μεταξύ της Ρωσίας και του Ισραήλ, το οποίο έκανε ότι μπορούσε για να ακυρώσει την παράδοση των συστοιχιών στην Συρία, καθώς το όπλο, είναι κίνδυνος-θάνατος για οποιοδήποτε πλοίο κινείται μέχρι την απόσταση των 300 χλμ από τις συριακές ακτές.

Οι δύο συστοιχίες με 36 βλήματα η κάθε μία, μπορεί να κορέσει την αντιπυραυλική άμυνα σε κάθε στόλο, αφού το βλήμα λόγω υπερηχητικής ταχύτητας και δυνατότητας ελιγμών μέχρι 50 g, μπορεί να ξεφύγει εύκολα από το σύνολο των αντιπυραυλικών συστημάτων.

Ο πύραυλος Yakhont έχει βεληνεκές 120 με 300 χιλιόμετρα, ανάλογα με το ύψος άφεσής του, με βάση την πλατφόρμα εκτόξευσης. Η ταχύτητά του φτάνει τα 2,5 Mach και η πολεμική του κεφαλή τα 300 κιλά. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, το κόστος του συμβολαίου ανέρχεται στα 223 εκατομμύρια ευρώ.

Η κίνηση αυτή την Μόσχα ειδικά σε μια τέτοια χρονική συγκυρία, σε συνδυασμό με την παράδοση των αντιαεροπορικών συστημάτων S-300PMU2 και βέβαια με την έλευση του ρωσικού στόλου στην Α.Μεσόγειο δείχνει ότι η Μόσχα δεν είναι διατεθειμένη να απωλέσει τον μοναδικό σύμμαχο που της έχει απομείνει στην περιοχή και την μοναδική βάση του στόλου της στην Μεσόγειο…

Κάτι που είναι βέβαιο ότι θα είναι ευχάριστο και για την Άγκυρα

FGFA: Αποκαλύφθηκε νέο ρωσικό υπερμαχητικό!




Ένα νέο υπερμαχητικό το οποίο χαρακτηρίζεται ως «αντι-F-35» και θα διατίθεται σε αγορές όπως η ελληνική, η οποία για «ειδικούς» γεωστρατηγικούς λόγους δεν θα είναι στην πρώτη σειρά των χωρών που θα μπορούν μετά το 2020 να προμηθευτούν στο περίφημο T-50 PAK-FA, αποκαλύφθηκε από την Ρωσία.
Το νέο μαχητικό μοιάζει σχεδιαστικά με το Τ-50, αλλά έχει πιο έντονη δελτοειδή πτέρυγα και έχει ήδη «κλειδώσει» 250 μονάδες για την ινδική Αεροπορία, όπου θα αντικαταστήσει τα Mirage 2000, τα Jaguar και τα Su-30MKI, ΜiG-29, μετά το 2020, αποτελώντας το τρίτο κύριο μαχητικό της ινδικής Αεροπορίας μαζί με το T-50 και ένα εκ των Rafale, Eurofighter που θα αντικαταστήσουν τα MiG-21. Το μαχητικό υπολογίζεται ότι θα γίνει επιχειρησιακό το 2020 και κανένα δυτικό μαχητικό δεν θα προσεγγίζει τις δυνατότητές του, πέρα από το state-of-the-art, F-22.
Πραγματικά το FGFA δείχνει «κομμένο και ραμμένο» στα μέτρα της ΠΑ, για τις ανάγκες υπεράσπισης του Αιγαίου. Θα κοστίζει όπως λένε οι ίδιοι οι Ρώσοι «Τα 2/3 του Τ-50, δηλαδή περίπου 70 εκατομμύρια δολάρια η μονάδα, κάπου 50 εκατ. ευρώ
Το υπο ανάπτυξη μαχητικό βασίζεται στην τεχνολογία και την εμπειρία των ρωσικών εταιρειών από την ανάπτυξη του γνωστού ρωσικού μαχητικού 5ης γενιάς T-50 (PAK FA). Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες η σχεδίασης του νέου μαχητικού θα στηρίζεται στο δόγμα του δυκτιοκεντρικού πολέμου και αριθμός από τα αεροσκάφη αυτά θα μπορούν να επιχειρούν σε περιοχές με περιοχές με περιορισμένες δυνατότητες επικοινωνιών.
Η σχεδίαση του νέου μαχητικού θα περιλαμβάνει αυξημένα χαρακτηριστικά stealth, εσωτερικούς χώρους μεταφοράς οπλισμού, υπερηχητική ταχύτητα πλεύσης και δυνατότητα εκτέλεσης ελιγμών με υπερηχητική ταχύτητα, συστήματα data link και δυνατότητα να επιχειρεί σε δικτυοκεντρικό περιβάλλον. Όσον αφορά τον εσωτερικό χώρο μεταφοράς οπλισμού το αεροσκάφος θα μπορεί να μεταφέρει εντός αυτού οπλισμό μέχρι βάρους 2,25 τόνους, ενώ στους εξωτερικούς φορείς το FGFΑ θα μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 5,75 τόνους οπλικού φορτίου.
Το νέο μαχητικό αυτήν την περίοδο βρίσκεται στην φάση της σχεδίασης και όπως έχει ήδη αναφερθεί η σχεδίαση του βασίζεται στην εμπειρία που έχει αποκομιστεί από την σχεδίαση ανάπτυξη και κατασκευή του ρωσικού μαχητικού 5ης γενιάς T-50 (PAK FA).
Όπως αναφέρουν πηγές μέχρι την ολοκλήρωση της σχεδίασης αρκετά χαρακτηριστικά του αεροσκάφους μπορεί να αλλάξουν ενώ το όπλο πρόγραμμα καλύπτεται από ένα πέπλο μυστικότητας. Όπως έχει αναφερθεί στο παρελθόν θα κατασκευάσουν δύο εκδόσεις η μονοθέσια και η διθέσια, ενώ σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα εκτιμήσεις η πρώτη πτήση του FGFA θα πραγματοποιηθεί το 2015.

"Κόκκινο" Αιγαίο; - Ολική ανατροπή υπέρ Τουρκίας με F-35, B737 MESA




 Ενώ στην Ελλάδα όλα αλλάζουν και όλα τα ίδια μένουν με τους «προοδευτικούς» να κυνηγούν «σταγονίδια» στο πρόσωπο 22χρονων, ο κίνδυνος de facto απώλειας τουλάχιστον του Ανατολικού Αιγαίου από καθαρή αδυναμία υπεράσπισής του, είναι πιο υπαρκτός από ποτέ: Η Τουρκία ανακοίνωσε δια του Μουράτ Μπαγιάρ, υφυπουργού αμυντικής βιομηχανίας ότι μέχρι το τέλος του 2015 το αργότερο θα έχει παραλάβει τα 6 πρώτα stealth μαχητικά αεροσκάφη F-35 από την παρτίδα χαμηλού ρυθμούς παραγωγής, ενώ υπολογίζουν ότι μέχρι το τέλος του 2016 θα έχουν την πρώτη τους Μοίρα σε αρχική επιχειρησιακή κατάσταση (IOC)!
Δήλωσε, συγκεκριμένα,  ότι είναι πιο πιθανό να εγκριθεί η παραγγελία για μια πρώτη παρτίδα έξι F-35 πριν το τέλος του έτους, προκειμένου να επιβεβαιώσει η Τουρκία τη βούλησή της τώρα που ξεκινάει η χαμηλού ρυθμού παραγωγή του αεροσκάφους, προκειμένου να παραληφθούν το 2014 με 2015.
Να πούμε απλά ότι η είσοδος του F-35 στα χέρια της τουρκικής Αεροπορίας στο Αιγαίο σε πέντε χρόνια από σήμερα, πρακτικά σημαίνει ότι μπαίνει στο μουσείο το σύνολο του ελληνικού επίγειου συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης με μεγάλα ερωτηματικά να δημιουργούνται ακόμα και για τις δυνατότητες εντοπισμού των F-35 από τα ΑΣΕΠΕ ΕΜΠ-145 Εrieye.
Έτσι ή αλλιώς είναι βέβαιο ότι τα F-35 ως μαχητικά πρώτου πλήγματος θα επιχειρήσουν νύκτα, είτε κατά της Ελλάδος είτε κατά της Κύπρου και κανείς ή σχεδόν κανείς δεν θα μπορέσει να τα εντοπίσει με το υπάρχουν δίκτυο αεράμυνας σε αποστολές κρούσης.
Σε δεύτερη φάση με πλήρως κατεστραμμένο το επίγειο δίκτυο αεράμυνας από το πρώτο κύμα των F-35 θα ακολουθήσουν οι μάζες των F-16 για να αποτελειώσουν ότι ξεκίνησαν τα F-35. Σε περίπτωση που μέχρι το 2016 έχει πιστοποιηθεί στο F-35 και το βλήμα αέρος-αέρος Μeteor, τότε πρακτικά είναι αδύνατον να επιρκατήσουν σε BVR αερομαχία τα ελληνικά μαχητικά.
Δεν θα επεκταθούμε από εδώ άλλο στο τι σημαίνουν τα παραπάνω (στην ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ έχει υπάρξει και θα ακολουθήσει και μελλοντικά εκτεταμένη αναλυτική αρθρογραφία για το θέμα) απλά μέσα στην καταστροφή κα στην πτώση παντός είδους αξιών, κανείς δεν μπορεί να σκεφθεί ότι σε πέντε χρόνια από σήμερα, στο Αιγαίο, όλα θα έχουν αλλάξει  σε βάρος μας. Όχι μόνο λόγω F-35, αλλά και ενός συστήματος το οποίο θα προκαλέσει τα περισσότερα προβλήματα από οτιδήποτε άλλο στην Π.Α. και στο δίκτυο αεράμυνας: Το B737 ΜΕSΑ, κάτι που δεν είναι απλό ΑΣΕΠΕ.
Eίναι το πρώτο δυτικό αεροσκάφος το οποίο έχει την ταυτόχρονη δυνατοτήτα να εξαπολύει ηλεκτρονικό πόλεμο με πανίσχυρους πομπους από τις ίδιες κεραίες και λοβούς οι οποίοι εκτελούν διαμορφώσεις C3! Και αυτό το σύστημα δεν θα έρθει το 2015, αλλά το ερχόμενο καλοκαίρι θα είναι πλήρως επιχειρησιακό αν τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα παραλαβής του μέσω στον χειμώνα.
Με τι θα αντιμετωπίσουμε αυτά τα δύο συστήματα ή για να το πούμε αλλιώς, με τι θα αποτρέψουμε την απειλή; Για ένα νέο μαχητικό από την ώρα που θα παραγγελθεί χρειάζονται πέντε χρόνια για τον σχηματισμό της πρώτης επιχειρησιακής Μοίρας! Χαρακτηριστικό είναι ότι μόλις ανακοινώθηκε ότι η  ισραηλινή Αεροπορία αναμένει την άφιξη των νέων μαχητικών αεροσκαφών F-35 το 2015, με τους πιλότους της να ξεκινούν εκπαίδευση ένα χρόνο ενωρίτερα στις ΗΠΑ.Για να είναι επιχειρησιακή η πρώτη μοίρα τους το 2016. Δηλαδή θέλουν δύο χρόνια εκπαίδευση για να κηρύξουν επιχειρησιακή Μοίρα!
Αν δεν αλλάξουμε μυαλά, πιστεύει κανείς ότι θα παραγγελθεί νέο μαχητικό για την Π.Α. και θα υπάρξει αναβάθμιση του επίγειου συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης πριν περάσουν πολλά χρόνια; Εκτός αν πιστεύει κανείς ότι η Τουρκία θα σταματήσει να μας απειλεί και να ζητάει τουλάχιστον τον έλεγχο του Αιγαίου.
Και επί τη ευκαιρία: Μήπως το ΥΠΕΞ μπορεί να δώσει στην δημοσιότητα την τουρκική απάντηση στο ελληνικό διάβημα για την υπέρπτηση στο Καστελόριζο; Γιατί μαθαίνουμε ότι έχει πολύ-πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και «φωτίζει» το (μαύρο, αν μείνουμε απραγείς) μέλλον…

Ξεκίνησε ο ρωσικός Στόλος για το Αιγαίο και την Αν. Μεσόγειο…



Ο κύβος ερρίφθη: Μετά τον ανεφοδιασμό του σε καύσιμα και πυρομαχικά στην βάση του το αεροπλανοφόρο Admiral Kuznetsov έλαβε διαταγή από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας να πλεύσει πάση δυνάμει στην Aν. Μεσόγειο και το Αιγαίο. 
Όπως αναφέρουν πηγές από την Μόσχα το αεροπλανοφόρο συνοδευόμενο από το αντιτορπιλικό Admiral Chabanenko κλάσης Udaloy II  θα ξεκινήσει από τον ρωσικό Βορρά γύρω στις 10 Δεκεμβρίου και θα πλεύσουν ταχύτατα προς την Ανατολική Μεσόγειο, με σκοπό να επισκεφτούν και να αγκυροβολήσουν σε συριακά λιμάνια περί τα τέλη του έτους κατά πάσα πιθανότητα πριν από τα Χριστούγεννα.
Η  Μόσχα  πάντως επιμένει ότι η κάθοδος των πλοίων αυτών ήταν προγραμματισμένη από την ηγεσία του ρωσικού Ναυτικού από το 2010, στο πλαίσιο των τακτικών ασκήσεων και εμφανίσεων στην περιοχή μας, ωστόσο Σύροι διπλωμάτες σημείωναν με νήμα ότι «οι έξυπνοι άνθρωποι κατανοούν ότι σε κανέναν δεν χρειάζεται μια ένοπλη σύρραξη στη Μέση Ανατολή».
Με δεδομένη την παρουσία και άλλων ρωσικών πλοίων στην Μεσόγειο αυτήν την περίοδο, όπως της φρεγάτας Ladnyy κλάσης Krivak II, τα οποία όμως ανήκουν στον Στόλο της Μαύρης θάλασσας, αναμένεται ότι η ρωσική Ναυτική δύναμη θα αποτελέσει μία νέα παράμετρο στον τρόπο με τον οποίο θα εξελιχτεί η κρίση στην Συρία.
Με λίγα λόγια η Ρωσία αυτή την φορά δεν φαίνεται να επιλέγει την παθητική στάση που κράτησε στην περίπτωση της Λιβύης, αλλά όπως φαίνεται διακηρύσσει με τον πλέον επιδεικτικό τρόπο το ενδιαφέρον της για την Συρία, αφού τα ρωσικά συμφέροντα στην περιοχή δεν θα μπορούσαν να αποδεχτούν μία νέα αλλαγή καθεστώτος. 
Εδώ και χρόνια οι σχέσεις των δύο χωρών έχουν αναβαθμιστεί μετά από μία περίοδο κάμψης λόγω των γνωστών προβλημάτων που αντιμετώπιζε η μετασοβιετική Ρωσία και ένας από τους άμεσους στόχους του νέου ρωσικού στρατηγικού σχεδιασμού για την Μέση Ανατολή, περιλαμβάνει την ανακατασκευή της ναυτικής βάσης στην Ταρτούς η οποία στο παρελθόν αποτελούσε σημείο ανεφοδιασμού του Σοβιετικού Ναυτικού.  
Το λιμάνι της Ταρτούς έχει μετατραπεί τα τελευταία χρόνια στην προκεχωρημένη βάση του ρωσικού Ναυτικού στην περιοχή και το σταθμό ανεφοδιασμού των πλοίων που επιχειρούν στην Μεσόγειο  και στην ευρύτερη περιοχή του ινδικού ωκεανού.
Συνολικά 50 Ρώσοι και τρία πλωτά αγκυροβόλια έχουν εγκατασταθεί εδώ και αρκετά χρόνια στο λιμάνι της Ταρτούς, ενώ μεταξύ των εργασιών που εκτελούνται είναι και η εκβάθυνση του λιμένα ώστε να μπορεί να φιλοξενεί ακόμα και αεροπλανοφόρα.
Οι εργασίες στο πρώην 720ο σταθμό ανεφοδιασμού του σοβιετικού Στόλο της Μαύρης θάλασσας σύμφωνα με τον σχεδιασμό που είχε γίνει επρόκειτο να ολοκληρωθούν το 2011. Το συγκεκριμένο λιμάνι βρίσκεται στο ιδανικό σημείο για το ρωσικό Ναυτικό αφού απέχει 285 μίλια από τη διώρυγα του Σουέζ.
Υπενθυμίζεται ότι το Σεπτέμβριο του 2008 είχε ανακοινωθεί από ρωσικές πηγές  ότι η Ρωσία και η Συρία είχαν ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για την αξιοποίηση του λιμανιού της Ταρτούς ως της μόνιμης βάσης του ρωσικού Ναυτικού στην περιοχή της Μ. Ανατολής.
Για την προστασία δε της ναυτικής  βάσης στην Συρία είχαν διαρρεύσει πληροφορίες ότι οι Ρώσοι θα εγκαταστήσουν και αντιαεροπορικά συστήματα S-300 τα οποία θα τα χειρίζονται Ρώσοι αξιωματικοί. 
Στο παρελθόν έχει επισκεφθεί δύο φορές το λιμάνι Ταρτούς, το 1995 και το 2007. Σύμφωνα με πληροφορίες το αεροπλανοφόρο Admiral Kuznetsov θα μεταφέρει οκτώ μαχητικά Su-33, άγνωστο μέχρι στιγμής αριθμό νέων αεροσκαφών Mig-29Κ και δύο ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα Κa-27.

Το δε αντιτορπιλικό Admiral Chabanenko είναι εξοπλισμένο με 8 βλήματα επιφανείας-επιφανείας SS-N-22 Sunburn, 64 αντιαεροπορικά βλήματα SA-N-9 Gauntlet, 2 αντιαεροπορικά συστήματα  Kortik (SA-N-11), 2 πυροβόλα AK-130 των 130 χλστ, 6 αντιπυραυλικά πυροβόλα AK-630 των 30 χλστ, 10 εκτοξευτές ανθυποβρυχιακών ρουκετών RBU-Udav και 2 ελικόπτερα Ka-27 Helix.   

Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΦΡΑΓΙΔΑ των ΗΠΑ






Η
 Μεγάλη Σφραγίδα των ΗΠΑ (όπως βρίσκεται στο χαρτονόμισμα του ενός δολαρίου).


Την απόφαση για την απεικόνιση της Μεγάλης Σφραγίδας πάνω στο χαρτονόμισμα του ενός δολαρίου φέρεται να πήρε ο τότε (1935) υπουργός της Αμερικανικής Κυβέρνησης καιδεδηλωμένος Τέκτονας Χένρι Άγκαρντ Γουάλας, ο οποίος στη συνέχεια διετέλεσε αντιπρόεδρος υπό τον πρόεδρο Ρούσβελτ απο το 1940 έως το 1944.


Aναφέρει:...


ANNUIT : ‘He Agrees’: Αυτός Συμφωνεί
COEPTIS : ‘With the Cause which has Started’: Με τον Σκοπό που Έχει Τεθεί σε Κίνηση για την
NOVUS : New’: Νέα
ORDO : ‘World’: Τάξη
SECLORUM : ‘Order of the Ages’: των Αιώνων





Το Τάγμα των Πεφωτισμένων ιδρύθηκε την 1η Μαίου, 1776, από τον Adam Weishaupt, ένα καθηγητή του Εκκλησιαστικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο του Ingolstadtτης Γερμανίας. Αν και ήταν γόνος Ιουδαικής οικογένειας, προσηλυτίστηκε στον Ρωμαιοκαθολικισμό, και πήρε το σχήμα του Ιησουίτη ιερέα. Αργότερα, διέρρηξε τις σχέσεις του και με τον Ρωμαιοκαθολικισμό.

Ο Βάισχαουπτ ήταν Μασόνος με μεγάλη συμμετοχή στην μαγεία. Πεφωτισμένοι σημαίνει “αυτοί που έχουν πνευματική φώτιση από τον Εωσφόρο”. Οι βασικοί στόχοι του Τάγματος των Πεφωτισμένων ήταν πέντε:

Καταστροφή όλων των δημοκρατικών κυβερνήσεων.
Κατάργηση της ατομικής ιδιοκτησίας.
Καταστροφή του Χριστιανισμού.
Εγκαθίδρυση μιας Ενιαίας Παγκόσμιας Κυβέρνησης.
Άνοδος του Εωσφόρου στον Παγκόσμιο θρόνο.
Το Τρίγωνο
Το τρίγωνο μέσα στον κύκλο είναι το υπέρτατο σύμβολο του Εωσφόρου/Σατανά, “του Θεού του κόσμου τούτου”.
Το τρίγωνο συμβολίζει στον αποκρυφιστικό μυστικό συμβολισμό, τις τρεις Σατανικές θεότητες της αρχαίας Βαβυλώνας. Οι Βαβυλώνιοι λάτρευαν τον Εωσφόρο με την μορφή του Θεού Ήλιου (Ηλιακή Θεοτητα), τον αυτοκράτορα-θεό τους Νεβρώδ, και την Μητέρα Θεά Γη (καθώς και τον ήλιο, τη σελήνη και τα άστρα). Αυτή- η βλάσφημη, ανίερη τριάδα -ήταν ένας ειρωνικός αντικατοπτρισμός του ευλογημένου Τριαδικού Θεού των Ουρανών. Του Πατρός, του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.
Ο Μπέντζαμιν Κρεμ, ο γνωστός κήρυκας του ψευδόχριστου της Νέας Εποχής, Μαϊτρέγια, συνδέει άμεσα το τρίγωνο με τον επερχόμενο παγκόσμιο ηγέτη. Δηλώνει: «Ο Χριστός θα είναι γνωστός ως το σημείο μέσα στο τρίγωνο» (BenjaminCrème, ‘Maitreya’ Mission’, p. 46)
Το τρίγωνο είναι το σύμβολο του ‘Lucis Trust, που αρχικά ονομάζονταν Lucifer Trust (Τραστ του Εωσφόρου). Το σύμβολό του είναι το τρίγωνο με μια αναπαράσταση της ανίερης τριάδας στο εσωτερικό.
(Σχ. ΚΟ: Αναφέρει η ιστοσελίδα τους: Τα Τρίγωνα αποτελούν παγκόσµια δραστηριότητα υπηρεσίας µε την οποία συνδέονται άνθρωποι ανά τρεις για να δηµιουργήσουν ένα πλανητικό δίκτυο τριγώνων φωτός και καλής θέλησης. Με τη χρήση µιας παγκόσµιας προσευχής, της Μεγάλης Επίκλησης, επικαλούνται το φως και την αγάπη ως υπηρεσία προς την ανθρωπότητα).

Τρίγωνο- Ανώτατο Σύμβολο Των Περιβαλλοντολόγων
Το τρίγωνο είναι το υπέρτατο σύμβολο του παγκόσμιου περιβαλλοντολογικού κινήματος. Ο ΟΗΕ υιοθέτησε την‘Μεγάλη Επίκληση’ ως την επίσημη προσευχή στον εορτασμό της ‘Ημέρας της Γης’, τον Απρίλιο του 1990. Η ‘Μεγάλη Επίκληση’ είναι η αποκρυφιστική προσευχή που καλεί τον Εωσφόρο να επιστρέψει και να εγκαθιδρύσει το βασίλειο του στη γη. Η ‘Ημέρα της Γης’ διασύνδεσε 2.500.000.000 ανθρώπους μεταξύ τους στο μεγαλύτερο υπερθέαμα όλων των εποχών. Στις τηλεοπτικές οθόνες ολόκληρου του κόσμου άστραφταν τα άσπρα και πράσινα τρίγωνα.
Οι Νεοεποχίτες συγγραφείς της Γέφυρας του Ουρανίου Τόξου περιγράφουν ως εξής τον Πλανήτη Γη:
«...Ένα δίκτυο φωτός που αποτελείται από αλληλοσυνδεδεμένα τριγωνικά πεδία ενεργειακών δυνάμεων. Συνδεθείτε με αυτά τα παγκόσμια πεδία δυνάμεων και θα γίνετε ένα με τον Θεό”. Όταν ένα μεγάλο πλήθος ανθρώπων - μια κρίσιμη μάζα - στη Γη συνδεθούν με αυτό το ενεργειακό δίκτυο, τότε θα εμφανιστεί ο ‘Χριστός της Νέας Εποχής’ και ολόκληρη η ιεραρχία των πνευμάτων του (δαίμονες) για να εγκαθιδρύσουν τον Νεοεποχικό βασίλειό τους. Τότε, οι “υιοί του ανθρώπου” θα γίνουν ένας.»
Ο Χριστιανός συγγραφέας Texe Marrs γράφει στο βιβλίο του, ‘Το Μυστηριώδες Χάραγμα της Νέας Εποχής’·

«Ο Τζβίαλ Κχουλ, ο Θιβετιανός Δάσκαλο ς (δαίμονας), αποκαλύπτει ότι το τρίγωνο, μέσω της Μεγάλης Επίκλησης, συμβολίζει τις συνδυασμένες ενέργειες του Ηλιακού Πατέρα, “του Χριστού”, της Ιεραρχίας και της ανθρωπότητας. Με Χριστιανική ορολογία, μπορούμε να πούμε ότι το τρίγωνο αντιπροσωπεύει τις συνδυασμένες ενέργειες του Σατανά, του ψευδόχριστου της Νέας Εποχής του, της δαιμονικής Ιεραρχίας και της ανθρωπότητας.»

Η Νεοεποχίτικη Μεγάλη Επίκληση γίνεται σήμερα η προσευχή εκατοντάδων εκατομμυρίων ανθρώπων σε ολόκληρη τη Γη.

Το Μάτι Του Εωσφόρου Που-Βλέπει-Τα-Πάντα

Το μάτι που-Βλέπει-τα-Πάντα, στην κορυφή της πυραμίδας, ήταν γνωστό στην αρχαία Αίγυπτο ως το Μάτι του Ώρου του Ρα, του Αιγυπτιακού θεού Ηλίου. Το μάτι του Ώρου ήταν το μάτι του Εωσφόρου (Σατανά).

Η Barbara Walker, στην Εγκυκλοπαίδεια της Νέας Εποχής, γράφει, “Το τρίγωνο είναι το συμπαντικό σύμβολο της Μητέρας Θεάς”.
Ο Ρόμπερτ Μύλλερ περιγράφει την αναδυόμενη Ενιαία Παγκόσμια Τάξη “σαν μια λαμπρή Αφροδίτη αναδυόμενη από τη Θάλασσα”. Η Αφροδίτη είναι η αρχαιoελληνική εκδοχή της Βαβυλωνιακής Μητέρας Θεάς. Αυτή καταμόλυνε ολόκληρο τον κόσμο με τον Σατανισμό της. Αλλά και η Ινδία έχει επίσης ‘Μητέρα Θεά’, την οποία και λατρεύει ως τα σήμερα σαν το Μεγάλο Φίδι (Οφιολατρεία). Στο 18ο κεφάλαιο της Αποκάλυψης αποκαλείται “Βαβυλών η μεγάλη, Μήτηρ Πορνών”, η ψευδεπίγραφη ψευδοεκκλησία του Σατανά. Η Βαβυλωνιακή Θρησκεία θα ξαναεμφανισθεί κατά τις έσχατες ημέρες με την μορφή της Νεοεποχικής Πανθρησκείας. Είναι η γυναίκα πάνω στο κόκκινο θηρίο της Αποκάλυψης (17:3), η αριστουργηματική Σατανική πλαστογραφία της αληθινής, της εξαγορασμένης με αίμα νύμφης, της αληθινής Εκκλησίας των Αγίων Μαρτύρων, της “Νύμφης τουΑρνίου”.
Ο κ. Οικολόγος, (και κ. Παγκόσμια Υπερθέρμανση, βραβευμένος με νόμπελ, ‘χριστιανός’ οικο-λάτρης), πρώην Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, ο Αλ Γκορ, γράφει στο βιβλίο του, ‘Η Γη σε Αμφιταλάντευση’:
«Μπορούμε να κατανοήσουμε την θρησκευτική μας κληρονομιά ως θεμελιωμένη σε μια μοναδική γήινη θεά που υποτίθεται ότι είναι πηγή κάθε ζωής».
Είναι δυνατόν ο σύγχρονος άνθρωπος, η πιο μορφωμένη γενιά που έζησε ποτέ, να ξαναεπιστρέφει στη μαγεία, στη λατρεία του ήλιου, της σελήνης, των άστρων, και της Γης, της Μητέρας Θεάς των αρχαίων Βαβυλωνίων;
Το περιοδικό ‘U.SNews and World Report’ απεικόνισε το μάτι του Εωσφόρου που-Βλέπει-τα-Πάντα, στο κέντρο της πυραμίδας, με ένα βέλος να δείχνει το μέλλον. Ο τίτλος του άρθρου ήταν: ‘Οι Χρονικοί Σταθμοί 1990 μέχρι 1999’. Μήπως oι συντάκτες του άρθρου αυτού έστελναν ένα κωδικό μήνυμα στο παγκόσμιο δίκτυο των Εωσφοριστών όλου του κόσμου, λέγοντάς τους ότι: “Αυτό είναι το χρονοδιάγραμμά μας για τη εγκαθίδρυση της Νέας Παγκόσμιας Τάξης;”
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Απόσπασμα από το βιβλίο ‘Ο Τελευταίος Παγκόσμιος Δικτάτορας’ τουDwight LKinman, εκδόσεις ΣΤΕΡΕΩΜΑ

Πήραμε είδηση ότι κυρώθηκε το «ΜΝΗΜΟΝΙΟ»;

Πήραμε είδηση ότι κυρώθηκε το «ΜΝΗΜΟΝΙΟ» πίσω από τον νόμο 4021/11 για το χαράτσι της ΔΕΗ;
Αντισυνταγματικό τερατούργημα εκτυλίχθηκε πίσω από τον νόμο που ταλαιπωρεί τα εκατομμύρια των Ελλήνων για το χαράτσι της ΔΕΗ :...



Όπως συνήθως γίνεται στην Ελληνική Βουλή στο τέλος νόμων βάζουν και θέματα άσχετα με τον τίτλο τους ή άσχετα με το κύριο θέμα που ασχολούνται .



Στη συγκεκριμένη περίπτωση πίσω από το δευτερεύον ζήτημα για το ειδικό τέλος ακινήτων, που όμως καίει άμεσα τους πολίτες, πέρασαν το σημαντικότερο, την κατάλυση της Εθνική μας κυριαρχίας επικυρώνοντας το επαίσχυντο «ΜΝΗΜΟΝΙΟ», δηλαδή τη Δανειακή Σύμβαση της χώρας μας, της η οποίας...
εκκρεμούσε η κύρωση από 4 Ιουνίου 2010.

http://www.hellenicparliament.gr/Nomothetiko-Ergo/Anazitisi-Nomothetikou-Ergou?law_id=bcf0f265-06e2-4d43-a1ce-06ce96d27fb1

Αναμένονται οι νόμιμες ενέργειες των φορέων που προασπίζονται το Eλληνικό Σύνταγμα, την Χώρα μας και τον Έλληνα πολίτη.

ΝΟΜΟΣ ΥΠ' ΑΡΙΘ. 4021/2011
ΦΕΚ Α΄ 218/03.10.2011
Ενισχυμένα μέτρα εποπτείας και εξυγίανσης των πιστωτικών ιδρυμάτων - Ρύθμιση θεμάτων χρηματοπιστωτικού χαρακτήρα - Κύρωση της Σύμβασης - Πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και των τροποποιήσεων της και άλλες διατάξεις.


Για ενημερωτικούς λόγους, επισυνάπτονται σχόλια επί της αντισυνταγματικότητας του κειμένου αυτού της Σύμβασης, που βρήκαμε στο διαδίκτυο:

ΣΧΟΛΙΑ : Τι λέει η Σύμβαση που υπέγραψε η Κυβέρνηση με τους Δανειστές έναντι 80 Δισεκατομμυρίων Ευρώ!

http://www.alfavita.gr/artro.php?id=49973
Επισυνάπτεται η Σύμβαση που υπεγραψε η Κυβερνηση με τους Δανειστες εναντι 80 Δισεκατομμυριων Ευρω!

Είναι η Διαθήκη της Ελλάδας που υπέγραψαν και που ποτέ δεν πρόκειταινα την ακούσετε από τους «έγκυρους» ή τα μεγάλα κανάλια.

Εάν προβληθεί το σίγουρο είναι ότι θα προβληθεί παραφρασμένη για όφελος αυτών που το ψήφισαν.
Γι αυτό φροντίσαμε να αποσταλεί ολοκληρωμένη από...Έλληνες πολίτες στους Έλληνες πολίτες...Διότι και Νου έχουμε, και κρίση.

Αυτήν την στιγμή φεύγουν από διάφορα σημεία του πλανήτη email μέσω Facebook αλλά και απλών λογαριασμών (Hotmail, googlemail) με την συμφωνία που υπέγραψαν κάτω από το τραπέζι και χωρίς να ρωτήσουν κανέναν οι κυβερνώντες.

Όσο περιληπτικά μπορώ, θα βοηθήσω να αναγνώσετε μερικά από τα αίσχη που υπέγραψαν ώστε να μας πουλήσουν στις πολυεθνικές εταιρίες στον βωμό του ' δημόσιου χρέους' και της 'πτώχευσης'.

Εμείς ' οι άνθρωποι του μόχθου ' όπως μας χαρακτηρίζει ο κ. Παπανδρέου πλέον έχουμε στα χέρια μας το επαίσχυντο συμφωνητικό και μπορούμε να κρίνουμε τι σημαίνει σωτήρια της πατρίδος και όχι ξεπούλημα.

Έχουμε και λέμε λοιπόν...

---σελ.119-
ΔΕΝ μπορεί η Ελλάδα να πάρει δάνειο από άλλο δανειστή (Κίνα-Ρωσία) καθώς επίσης δεν μπορεί να υποθηκεύεσαι ούτε να ενεχυριάσει για άλλον περιουσία ή έσοδα ή να μεταφέρει το... χρέος της... (Γι' αυτό όταν είπε (?) η Ρωσία να μας δανείσει με χαμηλό επιτόκιο αντέδρασε η κυβέρνηση!!!!)

---σελ 129.παραγρ.13.υποπαραγρ.1.
Αντίθετα ο δανειστής επιτρέπεται να μεταβιβάσει τα δικαιώματα κ τις υποχρεώσεις του. Δηλ. μπορεί να δανειστήκαμε από τη Γερμανία άλλα να βρεθούμε χρεωμένοι στην Τουρκία ή τα Σκόπια!!! Γιατί η Γερμανία θα τους έχει πουλήσει τα δανειακά δικαιώματα τις Ελλάδος

---Σελ.129.παραγρ.14.υποπαραγρ.1
H σύμβαση διέπεται από το Αγγλικό δίκαιο

---σελ΄121.παραγρ.5
Το επιτόκιο για τα 80 δις ευρωπαϊκών δανείων είναι 5,2 κυμαινόμενο για την πρώτη 3ετία.6,2 για τα επόμενα χρόνια κ +2% τόκοι υπερημερίας εάν έχει λήξει το δάνειο, επαναπροσδιοριζόμενο ΑΝΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!!!!

---Σελ 123
Η Ελλάδα εάν δεν πληρώσει κάποιο από τα παλαιότερα δάνεια κ όχι τα 110 που παίρνουμε τώρα, που λήγουν ή προβεί σε αναστολή πληρωμών παλαιότερου δανείου, δεν μπορεί να εκταμιεύσει χρήματα από το μηχανισμό κ υποχρεούται να πληρώσει άμεσα το υπόλοιπο κεφάλαιο του δανείου του μηχανισμού μαζί με όλες τις επιβαρύνσεις.

---Σελ.130, παραγρ.15+σελ 140, παραγρ 5...
Για να είναι νόμιμη, για να ενεργοποιηθεί και να ισχύει η σύμβαση, δεν χρειάζεται καμιά άλλη πράξη παρά μόνον την υπογραφή του υπουργού κ τη νομική γνωμοδότηση του νομικού συμβουλίου του κράτους του υπουργείου οικονομικών κ του υπουργείου δικαιοσύνης.
(Ούτε σε χώρα της κεντρικής Αφρικής δεν υπογράφει ο υπουργός εν αγνοία της κυβέρνησης, ακόμη κι αν αυτός είναι δοτός. Δεν χρειάζεται ούτε ψήφιση στη βουλή ούτε καν υπογραφή από τον πρόεδρο της δημοκρατίας, ούτε καν γνωμοδότηση!!!!)

---σελ 123,παράγραφος 5...
Μόνο το δικαστήριο της ευρωπαϊκής ένωσης κ τα συνταγματικά δικαστήρια των δανειστών μπορούν να ακυρώσουν τη σύμβαση γιατί παραβιάζεται το ευρωπαϊκό δίκαιο ή το σύνταγμα του δανειστή αντίστοιχα. Σύμφωνα με τη σύμβαση, στην Ελλάδα δεν επιτρέπει κανένα δικαστήριο να εκδικάσει τέτοια προσφυγή!

Αφήστε που δεν έχουμε κ συνταγματικό δικαστήριο στη χώρα μας.. υπάρχει το διεθνές αλλά μας δένει τα χέρια και πρέπει να απευθυνθούμε για τους Γερμανούς στο δικαστήριο της Γερμανίας, για τους Άγγλους στης Αγγλίας!!!

Με την παρούσα ο δανειολήπτης αμετάκλητα κ άνευ όρων, παραιτείται από κάθε ασυλία την οποία έχει ή πρόκειται να αποκτήσει όσον αφορά τον ίδιο ή τα περιουσιακά του στοιχεία από νομικές διαδικασίες σε σχέση με την παρούσα σύμβαση.

Όσον αφορά κατάσχεση, διαταγή κ όσον αφορά την εκτέλεση κατά των περιουσιακών στοιχείων του στο βαθμό που δεν το απαγορεύει δικαστικός νόμος. Ούτε ο δανειολήπτης, ούτε τα περιουσιακά του στοιχεία έχουν ασυλία !!!

Paul Craig Roberts: Οι τραπεζίτες θα κατασχέσουν τις περιουσίες της Ευρώπης – Η Goldman Sachs έχει τον έλεγχο!

πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας είναι ο Mario Draghi. Αυτός ο κύριος ήταν Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Goldman Sachs International όπως επίσης και μέλος της διαχειριστικής της επιτροπής. Ο Draghi διετέλεσε και ως εκτελεστικός Διευθυντής της Παγκόσμιας Τράπεζας. Προφανώς όταν μιλάμε για τον Draghi ομιλούμε για τον άνθρωπο που βρίσκεται υπό την προστασία των τραπεζιτών.


Ο νέος Πρωθυπουργός της Ιταλίας, ο οποίος διορίστηκε και δεν εκλέχθηκε, ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Goldman Sachs. Ο Mario Monti διορίστηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μία από τις οργανώσεις που διέπουν την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο Mario Monti είναι o Πρόεδρος της Τριμερούς Επιτροπής, ενός οργανισμού των ΗΠΑ που προωθεί την αμερικανική ηγεμονία όλο τον κόσμο. Ο Mario Monti είναι επίσης μέλος της Λέσχης Bilderberg και ιδρυτικό μέλος της ομάδας Spinelli, μια οργάνωση που δημιουργήθηκε το Σεπτέμβριο του 2010 για τη διευκόλυνση της ένταξης κρατών στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Όπως κάποιοι αποφάσισαν ώστε ένας μη εκλεγμένος από το λαό τραπεζίτης να αναλάβει την Πρωθυπουργία της Ιταλίας, άλλος ένας ίδιος με το όνομα, Λουκάς Παπαδήμος ανέλαβε την Πρωθυπουργία της Ελλάδας. Προφανώς κάποιοι αποφάσισαν να αναθέσουν την διαχείριση των κρατικών δημοσιων χρεων σε τραπεζίτες Πρωθυπουργούς.
Ο νέος Πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Λουκάς Παπαδήμος, ήταν Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, από το 2002-2010. Διετέλεσε Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ενώ είναι και μέλος της Τριμερούς Επιτροπής.
Ο Ζακ Ντελόρ, ιδρυτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υποσχέθηκε στον Βρετανό Πρόεδρο των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων το 1988 ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα απαιτήσει από τις κυβερνήσεις να εισαγάγουν φιλεργατική νομοθεσία. Αντ ‘αυτού, βλέπουμε τραπεζίτες Πρωθυπουργούς.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν είναι τίποτα άλλο από ένα σύστημα που συγκεντρώνει τον πλούτο στα χέρια των λίγων και σε βάρος των Ευρωπαίων πολιτών, οι οποίοι προορίζονται, όπως και οι Αμερικανοί, να γίνουν οι …δουλοπάροικοι του 21ου αιώνα.
- Σχ. ΚΟ2 : Ο Paul Craig Roberts (γεν. 1939) είναι οικονομολόγος και δημοσιογράφος. Υπήρξε γενικός γραμματέας και πρώην υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, επί κυβερνήσεων Ρόναλντ Ρέηγκαν, αλλά σήμερα ασκεί κριτική και στους Δημοκρατικούς και στους Ρεπουμπλικάνους.
Το 1987 η γαλλική κυβέρνηση τον αναγνώρισε ως “υπεύθυνο της ανανέωσης στην οικονομική επιστήμη και την πολιτική”, μετά από μισό αιώνα κρατικού παρεμβατισμού, δίνοντάς του μάλιστα το μετάλλιο της Λεγεώνας της Τιμής στις 20 Μαρτίου του 1987. Ο ίδιος ο Γάλλος υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Edouard Balladur, ήρθε από τη Γαλλία στις ΗΠΑ για να του δώσει το μετάλλιο.
Το 1992 τιμήθηκε με το Warren Brookes Βραβείο Αριστείας στη δημοσιογραφία από το αμερικανικό Νομοθετικό Συμβούλιο Συναλλάγματος. Το 1993 το Forbes Media Guide τον είχε στην λίστα ως ένα από τους κορυφαίους επτά δημοσιογράφους στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Γράφει και εμφανίζεται συχνά στα OpEdNews, Prisonplanet.com, Antiwar.com, VDARE.com., LewRockwell.com, CounterPunch και American Free Press. Έχει ασκήσει δριμεία κριτική στον Μπους, στους νεοσυντηρητικούς (neocons), στο Ισραήλ και στο Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, το οποίο θεωρεί «μαριονέτα» του Ισραήλ. Είναι επίσης σκεπτικιστής ως προς την «επίσημη» θεωρία της πτώσης των Δίδυμων Πύργων. Τα δύο τελευταία του βιβλία είναι: ‘The Tyranny of Good Intentions: How Prosecutors and Bureaucrats Are Trampling the Constitution in the Name of Justice’ (2008) και How the Economy Was Lost: The War of the Worlds’ (2009)
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή: GEOPOLITICS & DAILY NEWSΤο πρωτότυπο άρθρο δημοσιεύθηκε στο CounterPunch


 

"Συμβουλευτική Επιτροπή" αντί Βουλής θέλουν οι τραπεζίτες!


Yπό συνθήκες εσωτερικής κατάρρευσης βρίσκεται πλέον η κυβέρνηση Παπαδήμου, καθώς το άκρως αναμενόμενο, δηλαδή η αδυναμία συνεργασίας μεταξύ των τριών κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού, έχει κάνει κάτι παραπάνω από αισθητή την εμφάνισή του. Δεδομένης και της εσωκομματικής διαμάχης στο ΠΑΣΟΚ που έχει το 80% των υπουργείων, οι ενδοκυβερνητικές συγκρούσεις έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. 
Υπουργοί του ιδίου κόμματος, αλληλοϋποβλέπονται (Παπουτσής vs Xρυσοχοϊδη), ο πρωθυπουργός Λ.Παπαδήμος έχει συγκρούσεις με το καθ'ύλην αρμόδιο για την Οικονομία Ε.Βενιζέλο, γιατί ο πρώτος θέλει να γλιτώσουν οι τράπεζες την αποκρατικοποίηση και ο δεύτερος θέλει να ακολουθήσει το νόμο, οι του ΛΑΟΣ (Βορίδης, Γεωργιάδης) συγκρούονται είτε με τον Χ.Παπουτσή (ο δεύτερος), είτε με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για τα ταξί ο πρώτος και πάει λέγοντας...
Χθες ο Λ.Παπαδήμος σε μια προσπάθεια να αποτρέψει την πρόωρη διάλυση και να επιβιώσει η κυβέρνηση των τραπεζιτών μέχρι να ολοκληρωθεί το PSI (αυτός είναι και ο λόγος που τοποθετήθηκε άλλωστε), τους ζήτησε "προσήλωση μόνο στα καθήκοντά τους" λες και θα κυβερνήσει κανένα χρόνο η κυβέρνηση.
Και επειδή δεν βλέπουν να συνεχίζουν για πολύ οι "τραπεζίτες" (Λ.Παπαδήμος Γ.Χαρδούβελης κλπ.) προχώρησαν σε ένα πρωτοφανές πραξικόπημα που ελάχιστοι αντιλήφθηκαν: Θα ζητηθεί από τη Βουλή η κατάργηση της διαδικασίας της διπλής ανάγνωσης των νομοσχεδίων και των διπλών σχετικών συνεδριάσεων υπουργικών συμβουλίων και κοινοβουλευτικών επιτροπών! Πρακτικά καταργούν την επεξεργασία των νομοσχεδίων, αφού αυτή γινόταν κυρίως στην δεύτερη ανάγνωση. Δηλαδή καταργούν ένα βασικό συστατικό της κοινοβουλευτικής διαδικασίας! 
Γιατί; Για να μπορέσουν να ψηφίσουν όσα περισσότερα νομοσχέδια μπορούν στον ελάχιστο χρόνο που έχουν και κυρίως όλα αυτά που αφορούν την εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας, μέσω της δανειακής σύμβασης! Διερωτώνται πολιτικοί παρατηρητές, η περίφημη "Συμβουλευτική Επιτροπή" της δικτατορίας, ποιες περισσότερες αρμοδιότητες είχε από αυτές που θα έχει εφεξής η Βουλή!
Χαρακτηριστική ήταν η χθεσινή συζήτηση στη διάρκεια της συνεδρίασης της κυβερνητικής επιτροπής, όπου ο Παπαδήμος, "επέστησε την προσοχή των υπουργών στην εύρυθμη λειτουργία και την εκτέλεση της αποστολής της κυβέρνησης. Στο πλαίσιο αυτό ζητήθηκε η αποφυγή δημόσιων αντεγκλήσεων και καλλιέργειας κλίματος αντιπαλότητας μεταξύ των υπουργών των διαφορετικών παρατάξεων"!
Ακόμα και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δ.Αβραμόπουλος που γενικά είναι υπέρ των "συνεννοήσεων", σε χθεσινή συνέντευξή του τόνιζε ότι "Μόνο πολύ μικρή απόκλιση από τις 19 Φερβουαρίου μπορεί να υπάρξει σε ό,τι αφορά την ημερομηνία των εκλογών".
Κάθε μέρα που περνάει γίνεται όλο και σαφέστερο ότι η απόφαση που οδήγησε στον σχηματισμό της κυβέρνησης Παπαδήμου ήταν λάθος: Οι εκλογές της 4ης Δεκεμβρίου ήταν η καλύτερη λύση. Την ερχόμενη Κυριακή θα λυνόταν το αδιέξοδο και με νωπή την λαϊκή εντολή θα μπορούσε η χώρα να προχωρήσει μπροστά και η νέα κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της χώρας, απόλυτα νομιμοποιημένη. 

Διάλυση ή προδοσία: Ανενόχλητη στην Άνδρο η τουρκική κορβέτα!

Είναι δράμα, αλλά δυστυχώς είναι γεγονός επιβεβαιωμένο απόλυτα και υπάρχουν και όλα τα σχετικά ντοκουμέντα στο θάλαμο επιχειρήσεων: Η τουρκική κορβέτα BEYKOZ, τύπου D'Estienne D'Orves είτε αιφνιδίασε πλήρως το σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης και κανείς δεν είχε αντιληφθεί την παρουσία της  και την πορεία της χθες το βράδυ μέχρι που έφτασε στην Άνδρο, είτε υπάρχει de facto συμφωνία διχοτόμησης του Αιγαίου μεταξύ της κυβέρνησης Παπανδρέου και της Τουρκίας!
Ούτε το ΓΕΕΘΑ, ούτε το Ναυτικό (το οποίο έτσι ή αλλιώς δεν είχε και πετρέλαιο για τα σκάφη του) εντόπισαν την τουρκική κορβέτα ή απλά δεν έστειλαν σκάφος να αναχαιτίσει την τουρκική κορβέτα και είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό.
Είναι δυστυχώς  γεγονός είναι ότι το τουρκικό σκάφος εκμεταλλευόμενο την προϊούσα διάλυση των Ενόπλων Δυνάμεων, έφτασε μέχρι την Άνδρο λίγα μίλια από τις ακτές της Αττικής  χωρίς κανείς να το ενοχλήσει και αυτό είναι 100% διασταυρωμένο! Aυτό για το οποίο οι απόψεις διίστανται είναι ότι το πρώτο σκάφος του Π.Ν. πλησίασε την τουρκική κορβέτα στην Άνδρο: Άλλην έγκυρη πηγή αναφέρει ότι "Προσεγγίστηκε πολύ νοτιότερα, λίγο πριν την Κέα"!

Σε επίσημο ερώτημα του defencenet.gr στο ΓΕΕΘΑ για το ποια σκάφη παρακολουθούσαν χθες την τουρκική κορβέτα, αντίθετα με άλλες περιπτώσεις που η απάντηση είναι άμεση (σε τελική ανάλυση δεν είναι απόρρητες αυτές οι πληροφορίες) η απάντηση ήταν: «Έχουν αλλάξει δυο-τρία σκάφη, αλλά καλό είναι να μην πούμε ποια είναι»! Και δόθηκε μόνο το όνομα της ΤΠΚ Mαριδάκης που τώρα βρίσκεται κοντά στην κορβέτα!

Για τον απλούστατο λόγο ότι κανείς δεν είχε αντιληφθεί χθες την τουρκική κορβέτα και δεν εστάλησαν σκάφη για να την παρακολουθήσουν ή στην, ακόμα χειρότερα, κανείς δεν έδωσε ετνολή να σταλεί σκάφος του Π.Ν. μέχρι που η κορβέτα έφτασε στην Άνδρο και εκεί πλέον προσεγγίστηκε από την φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς» κλάσης “S”!
Είναι μόνο η διάλυση στην οποία έχουν οδηγήσει τις ένοπλες Δυνάμεις με το πολιτικό πραξικόπημα της 1ης Νοεμβρίου και την αποκεφαλισμό των 19 ανώτατων αξιωματικών ή συμβαίνει και κάτι πιο ύποπτο;
Γιατί το Π.Ν. αντιδρά μόνο δυτικά του 25ου Μεσημβρινού; Έχει διχοτομηθεί στην πράξη το Αιγαίο; Γιατί η «καλή» εκδοχή είναι η διάλυση των πάντων, η κακή είναι ότι απλά δεν έχουν παραιτηθεί de facto από τα δικαιώματα δυτικά του 25ου Μεσημβρινού!
  
Αλλά η διάλυση δεν σταματά εδώ: Χαρακτηριστικό είναι ότι χθες κατά την διάρκεια της πλεύσης της τουρκικής κορβέτας, δεν υπήρχε σταγόνα πετρέλαιο στις δεξαμενές του Πολεμικού Ναυτικού! Χθες αργά το βράδυ και αφού έδωσε το «πράσινο φως» ο ίδιος ο Σπύρος Λάτσης (το δημόσιο που έχει το 36% των ΕΛΠΕ είναι προφανώς διακοσμητικό στοιχείο) κατάφερε το Ναυτικό  να πάρει πετρέλαιο και  να εφοδιάσει τα σκάφη που βρίσκονταν δεμένα στην Σαλαμίνα.

Σημειώνουμε ότι η προηγούμενη ηγεσία του Π.Ν. διαπιστώνοντας ότι τα ΕΛΠΕ θα αρνηθούν να δώσουν  καύσιμα στο στόλο, παρά το γεγονός ότι το ΠΝ δεν χρωστά ούτε ένα ευρώ (τα ΕΛΠΕ πίεζαν συνολικά ενώ χρωστούσαν μόνο ο Στρατός και η Αεροπορία) είχε «δανειστεί» από τα αμερικανικά αποθέματα της Κρήτης μερικές χιλιάδες τόνους πετρέλαιο, το οποίο το είχε φορτώσει στα δύο μικρά πετρελαιοφόρα το «Αξιός» και «Αλιάκμονας», αλλά βασικά τα είχε για ώρα πολέμου!