Tri-Anthropo-Type Paschalidis


Γιώργος Πασχαλίδης

Η εγκαθίδρυση του φόβου πλέον, ώθησε τους ανθρώπους αντί να απολαμβάνουν, να τρέχουν και να αποθηκεύουν ώστε να έχουν για το αβέβαιο πια μέλλον. Αυτός είναι ο φόβος. Να ταξιδεύει η σκέψη, να ψάχνει στο μέλλον, και να καταλήγει να βασανίζεται για πιθανούς κινδύνους που ΘΑ προκύψουν, τους οποίους γιγαντώνει, δημιουργώντας …φαντάσματα!

Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

H Ελλάδα που "Δέν παράγει τίποτα". Τα παραμύθια τους πρέπει να τα σταματήσουμε!

 Η Ελλάδα παράγει, και για αυτό ακριβώς είναι "στόχος". Η Αγροτική της παραγωγή, είναι ικανήσύμφωνα με στοιχεία της ΠΑΣΕΓΕΣ για να καλύψει τις διατροφικές ανάγκες του πληθυσμού σε ποσοστό 95%. 

 Αυτό πλέον ΔΕΝ ΔΙΑΨΕΥΔΕΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ. 

 Όμως η Ελλάδα είναι μια χώρα που παράγει,. Και παράγει τόσα που να είναι "το σκοτεινό αντικείμενο του πόθου"  των "αγορών"
 Διαβάστε - Ενημερωθείτε- Διαδώστε -
1ος μύθος: “Η πτωχή, πλην τίμια Ελλάς”
  
Η Ελλάδα δεν είναι μια φτωχή χώρα!

Από τις αρχές της δεκαετίας του 60, μέχρι και τις αρχές της κρίσης, ο πλούτος της χώρας συνεχώς μεγάλωνε, με αποτέλεσμα, με βάση την κατάταξη της Παγκόσμιας Τράπεζας, η Ελλάδα να παράγει ετησίως ένα εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ) που την κάνει να κατέχει την αξιοζήλευτη 27η θέση, σε ένα κατάλογο 180 χωρών! (2009) 
ΕΔΩ


2ος μύθος: “Η Ελλάδα δεν παράγει”

Μας λένε οι δηµοσιογράφοι ότι δεν παράγουµε τίποτα.
Δείτε εδώ τις εξαγωγικές ''πρωτιές'' της χώρας μας:


Μαγνήσιο: 
Ο µαγνησίτης που εξάγει η χώρα µας, καλύπτει το 46% της συνολικής παραγωγής της Δυτικής Ευρώπης.
Αλουµίνιο: Εδώ και µερικά χρόνια η Γαλλία ελάττωσε την παραγωγή της σε αλουµίνιο και η Ελλάδα πλέον είναι πρώτη στην Ευρώπη σε παραγωγή του

αλουµινίου, µε χιλιάδες εφαρµογές.
Βωξίτης: Η Ελλάδα είναι η µεγαλύτερη ßωξιτοπαραγωγός χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο ßωξίτης χρησιµοποιείται και στην κατασκευή αεροσκαφών, ηλεκτρικών συσκευών, µεταλλικών κατασκευών και αλλού.
Σµηκτίτες: Η Ελλάδα είναι η δεύτερη χώρα στον κόσµο µετά τις Ηνωµένες Πολιτείες στην εξόρυξη σµηκτιτών, οι οποίοι έχουν µεγάλο εύρος εφαρµογών, όπως η διάθεση αποßλήτων, τα φάρµακα, τα καλλυντικά και άλλα.
Νικέλιο: H Ελλάδα είναι η µοναδική χώρα της Ευρωπαϊκής Ενώσεως µε σηµαντικά κοιτάσµατα νικελίου στο υπέδαφός της. Υπάρχει ένα

συγκρότηµα παραγωγής νικελίου, του µεγαλυτέρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά εξάγεται στο εξωτερικό όπως και όλα σχεδόν τα υπόλοιπα όσα εξορύσσονται. 
1οι σε λευκόλιθο, 1οι στον κόσμο σε υδρομαγνησίτη, 1οι στον κόσμο σε περλίτη, (1.600.000 τόνοι), 2οι παγκοσμίως σε μπετονίτη (1.500.000 τόνοι),   
 Έχουμε τρία πολύ μεγάλα ναυπηγεία με δυνατότητα να  κατασκευάζουν κάθε είδος πλοίου.
  Έχουμε βιομηχανίες αμαξωμάτων που κατασκευάζουν βαρέα φορτηγά, λεωφορεία, τρόλεϊ, βαγόνια τραίνων, επικαθήμενα, μπετονιέρες, βυτία κλπ.

   
Είμαστε παγκοσμίως:
3η χώρα σε παραγωγή ελιάς και λαδιού
3η χώρα σε παραγωγή κρόκου (saffron), ακτινίδια, ροδάκινα.
5η χώρα σε εξαγωγές σπαραγγιών
7η χώρα σε εξαγωγές ßαµßακιού
17η χώρα σε αφίξεις τουριστών (18,2 εκ.) ανάμεσα σε 165 χώρες και 21η σε έσοδα. Η Συνεισφορά στο ΑΕΠ είναι 15,9% και στην απασχόληση 18%
16η χώρα σε εξαγωγές τυροκοµικών προϊόντων
και φυσικά, είµαστε η ΝΟΥΜΕΡΟ ΕΝΑ χώρα στην παγκόσµια ναυτιλία,

Η Ελλάδα “παράγει”!

Μέχρι το 2009, ήταν πρώτη στον παγκόσμιο εμπορικό στόλο.

Το 2010 έγινε δεύτερη, κατέχοντας το 14,8% του συνόλου της παγκόσμιας εμπορικής ναυτιλίας. Όμως, αν συνυπολογιστεί και ο στόλος άλλων, μικρότερων πλοιοκτητών, φτάνουμε στο 20% περίπου του παγκόσμιου στόλου!

Ο υπό ελληνική σημαία στόλος είναι πέμπτη δύναμη στον κόσμο και πρώτος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κατέχοντας το 39,7% του συνόλου.

 Αυτές όλες ενεργούν σε όλο τον κόσμο με έδρα την Ελλάδα. Να σημειώσουμε ότι σ' αυτές δεν περιλαμβάνονται τραπεζικές και ναυτιλιακές εταιρείες.

Είμαστε απο τους μεγαλύτερους τουριστικούς προορισμούς στην κόσμο.

Ο τουρισμός "δίνει" στην Εθνική οικονομία περισσότερα απο 38δις ετησίως, όσα η βιομηχανία σε χώρες όπως η Αυστρία και η Ολλανδία και η Δανία!. εδω
Υπεράκτιες (off shore) εταιρείες: Ένας ολόκληρος ανεξέλεγκτος κόσμος επιχειρήσεων, όπως φάνηκε από τα σκάνδαλα της τελευταίας περιόδου. Δρουν ασύδοτα, με την ανοχή ή και κάλυψη των κυβερνήσεων και του καθεστώτος, προστατεύοντας τομείς της επιχειρηματικής δραστηριότητας από τη φορολόγηση, ξεπλένοντας "βρόμικο" χρήμα από τομείς μαφιόζικης καπιταλιστικής δραστηριότητας (ναρκωτικά, όπλα, trafficing κ.λπ.).

Στην Ελλάδα εδρεύει η INTRALOT, δεύτερη εταιρεία στον κόσμο στον τομέα τυχερών παιχνιδιών. Όλα της τα τερματικά και άλλα μηχανήματα, αλλά και το λογισμικό, είναι ελληνικής τεχνολογίας και παράγονται από την INTRACOM των 2.500 εργαζομένων.

Η 3Ε COCA COLA είναι η δεύτερη σε κύκλο εργασιών μετά την πρώτη στις ΗΠΑ. Ελληνικής ιδιοκτησίας και με εργοστάσια σε πάνω από 30 χώρες, με πάνω από 30 εταιρείες σε χώρες με συνολικό πληθυσμό περίπου 500 εκατ. ανθρώπων.

Οι ελληνικές χαλυβουργίες παράγουν πάνω από 2,5 εκατ. τόνους χάλυβα το χρόνο, καλύπτοντας τις ανάγκες της ελληνικής αγοράς αλλά και εξάγοντας στο εξωτερικό. Αναφέρουμε το συγκρότημα της ΒΙΟΧΑΛΚΟ με 90 εταιρείες σε πολλές χώρες.

Η τσιμεντοβιομηχανία ΤΙΤΑΝ βρίσκεται σε πολλές χώρες, μεταξύ αυτών και οι ΗΠΑ, παράγοντας τσιμέντο από 7 εργοστάσια.

Αλλά και επιχειρήσεις με ισχυρή μετοχική συμμετοχή του Δημοσίου δραστηριοποιούνται σε πολλές χώρες και κατέχουν δεκάδες άλλες επιχειρήσεις. Αναφέρουμε τον ΟΤΕ (κατέχει πολλές εταιρείες τηλεπικοινωνιών - τηλεφωνίας σε όλα τα Βαλκάνια), τα ΕΛΠΕ κ.λπ. Πρέπει να υπογραμμίσουμε τη σημασία του ενεργειακού κλάδου, με την παρουσία της ΔΕΗ, της ΔΕΠΑ, τηςΔΕΣΦΑ κ.λπ., αλλά και με τη συμμετοχή σε σημαντικά ενεργειακά δίκτυα πετρελαίου και φυσικού αερίου.


  Αν πιστέψουμε αυτά που ακούμε για φυσικό αέριο και πετρέλαια, τα αποθέματα έχουν αξία κάποια τρίς!!!


3ος μύθος: “Η Ελλάδα μια φτωχή χώρα με πλούσιους κατοίκους”
Στην Ελλάδα, οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι. Σε πρόσφατη έρευνα του ο καθηγητής του ΤΕΙ Αθήνας Χ. Φράγκος, αποδεικνύει, ότι στην Ελλάδα, τα τελευταία 50 χρόνια “η απόσταση μεταξύ πλουσίων και φτωχών συνεχώς αυξάνεται, καθώς οι πρώτοι είτε διατηρούν είτε αυξάνουν τα εισοδήματά τους, εν αντιθέσει με τους δεύτερους των οποίων τα εισοδήματα βαίνουν συνεχώς μειούμενα”.
ΕΔΩ

 

Το 20% του πλουσιότερου πληθυσμού της χώρας, από το 43,5% (5,32 δισ. δρχ.) του συνολικού εισοδήματος που κατείχε το 1960, έχει φτάσει να κατέχει το 48,77% του εισοδήματος το 2009 ή 43,38 δισ. ευρώ.” Έτσι, το 2006 η Ελλάδα εμφανίζει το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό φτώχειας στην ΕΕ-27 μετά τη Λετονία. 1 στους 5 κατοίκους στην χώρα μας (20,1%) βρίσκεται κάτω από το όριο φτώχειας. Το ποσοστό μακροχρόνιας φτώχειας ανέρχεται στο 14% (δεύτερο μεγαλύτερο στην ΕΕ-15).

Η σύγκριση του επιπέδου φτώχειας μεταξύ των χωρών της ΕΕ αποκρύπτει τις τεράστιες διαφορές στο επίπεδο διαβίωσης όταν γίνεται με βάση τις εθνικές γραμμές σχετικής φτώχειας. Υιοθετώντας, π.χ., τη γραμμή φτώχειας της Δανίας καταλήγουμε ότι περισσότερο από το 40% των Ελλήνων είναι φτωχοί!
4ος μύθος: “Καταναλώνουμε περισσότερα από ότι παράγουμε”


Προφανώς όχι.

Η “παραγωγή πλούτου” στη χώρα δεν γίνεται με σκοπό την κάλυψη των αναγκών μας, αλλά την παραγωγή κέρδους.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα μια σειρά από ανάγκες να μην καλύπτονται (γιατί δεν παράγονται αρκετά προϊόντα να καλύψουν αυτές τις ανάγκες, ενώ θα μπορούσαν) και έτσι να εμφανίζονται ελλείμματα τα οποία καλύπτονται με τις εισαγωγές.

Γιατί όμως δεν παράγονται αυτά τα προϊόντα;”, θα μπορούσε να αναρωτηθεί κάποιος καλοπροαίρετα. Γιατί, για παράδειγμα, “ενώ θα μπορούσαμε να παράγουμε κρέας, εντούτοις ξοδεύουμε, σαν χώρα, δισεκατομμύρια ετησίως για εισαγωγές;”

Η απάντηση είναι πάλι απλή: Γιατί η εισαγωγή κρέατος αποφέρει περισσότερα κέρδη! Όπως και η εισαγωγή παπουτσιών, ρούχων κλπ. Και από την στιγμή που ο εισαγωγέας κρέατος, μπορεί να κερδίσει περισσότερα με αυτόν τον τρόπο, γιατί να μπει στην διαδικασία να παράγει;

και τελικά ο 5ος μύθος: “Μαζί τα φάγαμε”

Από το 1997 μέχρι το 2007 η Ελλάδα είχε, από τους μεγαλύτερους ρυθμούς ανάπτυξης στην Ευρωζώνη με αποτέλεσμα την κατακόρυφη αύξηση του ΑΕΠ κατά 44%. Με σταθερούς τους υπόλοιπους παράγοντες (κρατικά έσοδα, δαπάνες κλπ.) έπρεπε να επέλθει σημαντική μείωση του χρέους ως % του ΑΕΠ (αφού αυτό ορίζεται πάντα ως ποσοστό επί του ΑΕΠ).

Κάτι τέτοιο όμως δεν συνέβη λόγω της τεράστιας μείωσης των φορολογικών συντελεστών στα κέρδη του κεφαλαίου και στη μεγάλη περιουσία, με τη φορολογία επί των αδιανέμητων κερδών να μειώνεται από 35% το 2004 (40-45% το 1981) σε 24% το 2009 και 20% σήμερα, και την εισαγωγή μίας πλειάδας φοροαπαλλαγών.

Π.χ. οι Έλληνες εφοπλιστές, απολαμβάνουν 58 φοροαπαλλαγές, με τελικό αποτέλεσμα να πληρώνουν στο κράτος ετησίως μόλις 12 εκ. ευρώ, έναντι 50 εκ. που πληρώνουν οι μετανάστες με τα παράβολά τους .

Οι φόροι που πλήρωσαν οι μισθωτοί και τα άλλα φυσικά πρόσωπα αυξήθηκαν από 5,6 δις ευρώ το 2004 στα 11 δις ευρώ το 2008. Αντίθετα οι ανώνυμες εταιρείες και τα άλλα νομικά πρόσωπα πλήρωσαν το 2004 4,8 δις ευρώ (4.775 εκ. ευρώ) και το 2008 κατά τι λιγότερο και συγκεκριμένα 4,705 εκ. ευρώ.

Αν η άμεση φορολογία στην Ελλάδα βρισκόταν απλά στον ευρωπαϊκό μέσο όρο κατά την περίοδο 2000-2008, το Δημόσιο θα είχε εισπράξει στο διάστημα αυτό φορολογικά έσοδα της τάξεως των 95 δις ευρώ.
Συνυπολογίζοντας τα έτη 2009 και 2010, προκύπτει ότι το ελληνικό Δημόσιο παραιτήθηκε υπέρ των ψηλών εισοδημάτων από έσοδα που αντιστοιχούν στο δάνειο που έλαβε η χώρα από την Τρόικα.
 
Τα παραμύθια τους πρέπει να τα σταματήσουμε!Αυτή είναι η αλήθεια για την “φτωχή Ελλάδα” για την “Ελλάδα που δεν παράγει”, για το ότι“είμαστε φτωχή χώρα με πλούσιους κατοίκους” για το “καταναλώνουμε περισσότερα από ό,τι παράγουμε” και για το “μαζί τα φάγαμε”!
Τώρα που την ξέρεις, σταμάτα να τους πιστεύεις!

Πες το και σε άλλους.
Τα παραμύθια τους πρέπει να τα σταματήσουμε!

Τι ακριβώς εγγυάται ο ΣαμαροΒενιζέλος;

         ΝΑΙ... ΑΚΡΙΒΩΣ  ΑΥΤΟ.......


ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ: ΥΦΕΣΗ ΦΟΝΙΑΣ 5% ΦΕΤΟΣ!

Γ. ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΣ: Ο ΙΔΙΟΣ “ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑΣ” ΤΗΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ!

  Διαβάστε την εκθεση εδω

Βαθύτερη ύφεση και εκτίναξη της ανεργίας πάνω από το 19% προβλέπει για το 2012 η Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) στην ετήσια έκθεσή της για την ελληνική οικονομία που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.
Ο Γ. Προβόπουλος, ένας από τους "αρχιτέκτονες"των μνημονιακών κατασκευασμάτων που λεηλατούν την χώρα, όχι μόνο δεν βγάζει κανένα συμπέρασμα από την καταστροφή που συνεπέφερε αλλά και εμμένει στην κλιμάκωση των "διαρθρωτικών" συνταγών που έσπρωξαν τη χώρα στην άβυσσο!
Πιο συγκεκριμένα, ο διοικητής της ΤτΕ, Γ. Προβόπουλος αναθεώρησε επί τα χείρω την εκτίμησή του για τη φετινή μείωση του ΑΕΠ κατά 4,5%,
εκτιμώντας πλέον ότι ο μέσος ετήσιος ρυθμός μείωσης του ΑΕΠ θα πλησιάσει το 5%.

Όμως δεν σταματά εδώ! Παράλληλα, προβλέπει επάνοδο στην ανάπτυξη (η οποία θα είναι τουλάχιστοναναιμική) από τα τέλη του 2013 και εκφράζει εκ νέου την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα μπορεί να επιτύχει και να εξασφαλίσει βιώσιμη αναπτυξιακή πορεία, με την εφαρμογή συγκεκριμένων πολιτικών και αξιοποίηση κοινοτικών πόρων και συγκριτικών πλεονεκτημάτων. Επισημαίνει δε ότι η οικονομία βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι και θεωρεί απαραίτητη την τήρηση των δεσμεύσεων που απορρέουν από τη δανειακή σύμβαση.
Ο κ. Προβόπουλος προτείνει επίσης ένα λιτό και σταθερό φορολογικό σύστημα ως μία από τις βασικές συνιστώσες στις οποίες μπορεί να στηριχθεί η ανάκαμψη της οικονομίας. Ένα τέτοιο "λιτό και σταθερό φορολογικό σύστημα" όπως το εννοεί ο Γ. Προβόπουλος θα ευνοεί σε κάθε περίπτωση το μεγάλο κεφάλαιο. Ήδη προβλέπεται συντελεστής φορολογίας για τα κέρδη μεγάλων επιχειρήσεων (Ανωνύμων) στο22% με προοπτική να κατεβεί στο 20%. Πρόκειται δηλαδή για μια φορολογική ασυλία με στόχο την πάση θυσία υποστήριξη την κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρήσεων.
«Δύο χρόνια μετά το πρώτο Μνημόνιο, βρισκόμαστε σήμερα μπροστά σε μια νέα πρόκληση, ιδιαίτερα κρίσιμη για το μέλλον της χώρας», δήλωσε ο Γ. Προβόπουλος στην 79η Ετήσια Γενική Συνέλευση των Μετόχων της ΤτΕ. Όπως είπε, παρά την πρόοδο που συντελέστηκε, οι ολιγωρίες, οι καθυστερήσεις καιη ύφεση, κατά το ενδιάμεσο διάστημα, επιδείνωσαν τη δυναμική του δημόσιου χρέους και κατέστησαν αναπόφευκτη τη νέα συμφωνία χρηματοδοτικής στήριξης. Σε αυτό το σημείο πρέπει να τονιστεί ότι τα περί ολιγωριών και καθυστερήσεων είναι ξεκάθαρα προσχήματα αφού τα χρονοδιαγράμματα έχουν από κοινού ορισθεί με την αγαστή συνεργασία κυβέρνησης και τρόικας. Όσον αφορά στο ζήτημα της ύφεσης ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, ένας από τους συνδιαμορφωτές των μνημονιακών εκτρωμάτων, δεν κάνει κανένα λόγο για την δική του τεράστια ευθύνη που βύθισαν στο τέλμα την ελληνική οικονομία.
Σύμφωνα με τον διοικητή της ΤτΕ, η νέα συμφωνία και το πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής διαμορφώνουν ευνοϊκότερες συνθήκες για τη συνέχιση της προσπάθειας και αποτελούν έμπρακτη απόδειξη της βούλησης των εταίρων μας να τη στηρίξουν. Από την άλλη πλευρά, το διεθνές περιβάλλον παραμένει ρευστό και εξακολουθεί να επικρατεί αβεβαιότητα για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας και την εξέλιξη της κρίσης χρέους στις ευρωπαϊκές οικονομίες.
ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΨΕΥΤΟΔΙΛΛΗΜΑΤΑ ΕΝΟΨΕΙ ΕΚΛΟΓΩΝ 
Ωμή υπήρξε η παρέμβασή του ενόψει των βουλευτικών εκλογών σπέρνοντας εκ νέου τα εκβιαστικά ψευδοδιλλήματα περί καταστροφής της χώρας αν η επόμενη κυβέρνηση δεν προχωρήσει στηνυλοποίηση των συμφωνημένων από την εθελόδουλη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και παρουσιάζοντας την υλοποίηση των εξοντωτικών μέτρων ως μονόδρομο!
«Αυτά τα αντικειμενικά δεδομένα στο εσωτερικό και το εξωτερικό δεν επιτρέπουν καμία χαλάρωση ήεφησυχασμό», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γ. Προβόπουλος και προσέθεσε πως για να αξιοποιηθεί η νέα ευκαιρία, πρέπει τώρα να εφαρμοστούν, χωρίς χρονοτριβή, όσα έχουν συμφωνηθεί και να καλυφθούντα κενά που άφησαν οι καθυστερήσεις των προηγούμενων ετών. «Για την έξοδο από την κρίση δεν υπάρχει εύκολος δρόμος. Η προσαρμογή πρέπει να συνεχιστεί με αποφασιστικότητα». «Το ιστορικό διακύβευμα παραμένει και είναι καίριο: Συντεταγμένη και επίπονη προσπάθεια για την ανασυγκρότηση της οικονομίας εντός της ζώνης του ευρώ με τη συμπαράσταση των εταίρων μας ή άτακτη οπισθοδρόμηση, οικονομική και κοινωνική, δεκαετίες πίσω, που θα οδηγούσε τελικά τη χώρα εκτός της ζώνης του ευρώ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης;» ανέφερε χαρακτηριστικά.
ΖΟΦΕΡΕΣ ΟΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΤΩΝ ΒΑΣΙΚΩΝ ΜΕΓΕΘΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 2012
Οι διαθέσιμοι βραχυχρόνιοι δείκτες για τους πρώτους μήνες του 2012 υποδηλώνουν ότι η ύφεση στη χώρα θα συνεχιστεί και φέτος.
- Η Τράπεζα της Ελλάδος εκτιμά ότι ο μέσος ετήσιος ρυθμός μείωσης του ΑΕΠ θα πλησιάσει το 5%, δηλαδή η ύφεση θα είναι λιγότερο έντονη (!) από ό,τι το 2011, υπό την προϋπόθεση ότι τα μέτρα διαρθρωτικού χαρακτήρα θα εφαρμοστούν χωρίς καθυστέρηση.
- Το μέσο ποσοστό ανεργίας θα αυξηθεί εφέτος σε σύγκριση με το 2011 και θα υπερβεί το 19%, έναντι17,7% πέρυσι.
- Η αναμενόμενη το 2012-13 μείωση του κόστους εργασίας ανά μονάδα προϊόντος, σε συνδυασμό και με την προβλεπόμενη εξέλιξη των τιμών, οδηγεί σε αισθητή βελτίωση της "ανταγωνιστικότητας", που θα συμβάλει σε άνοδο των εξαγωγών και υποκατάσταση των εισαγωγών. Ειδικότερα, εκτιμάται ότι έως το τέλος του 2012 θα έχουν ανακτηθεί τα 2/3 έως 3/4 της συνολικής απώλειας της ανταγωνιστικότητας κόστους της περιόδου 2001-2009. Επιπλέον, εντός του 2013 θα έχει ανακτηθεί πιθανόν ολόκληρη η απώλεια.Δηλαδή μέσα από την βάρβαρη υποτίμηση της εργασίας, η οποία θα έχει καταστροφικές συνέπειες στις ζωές εκατομμυρίων εργαζομένων, θα ανακτηθεί η λεγόμενη "ανταγωνιστηκότητα" που απωλέσε η χώρα λόγω της εισόδου της στο ευρώ! 
Επίσης γίνεται σαφές ότι η ελληνική οικονομία θα πάρει ξεκάθαρο εξωγαγικό προσανατολισμό, ενώ σε δεύτερη μοίρα θα περάσει η ικανοποίηση της εγχώριας ζήτησης. Κάτι τέτοιο όχι μόνο δεν θα φέρει μια σταθερή ανάπτυξη προς όφελος ολόκληρης της κοινωνίας αλλά αντίθετα θα καταστήσει την ελληνική οικονομία ακόμα πιο ευαλωτη και ασταθή απέναντι στις διεθνείς πιέσεις.
- Το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών προβλέπεται να υποχωρήσει από 9,8% του ΑΕΠ το 2011 στο 7,5% περίπου το 2012, ενώ η υποχώρηση θα συνεχιστεί και τα επόμενα έτη.
- Τέλος, η πτωτική τάση του πληθωρισμού συνεχίζεται το 2012 και ο μέσος ετήσιος πληθωρισμόςαναμένεται να διαμορφωθεί γύρω στο 1,2%. Το 2013 ο πληθωρισμός αναμένεται να υποχωρήσειπεραιτέρω, ενδεχομένως και κάτω από το 0,5%.

Oι δύο “φερέλπιδες” στην πολιτική σκηνή… στην ίδια συσκευασία!

Καταφθάνουν...

Ελληνες ανήρτησαν πανό αλληλεγγύης στο Βρετανικό Μουσείο

Ελληνες ανήρτησαν πανό αλληλεγγύης στο Βρετανικό Μουσείο
 
Συμβολική διαμαρτυρία κατά των μέτρων λιτότητας στην Ελλάδα και υπέρ της επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα πραγματοποίησαν το απόγευμα της Τρίτης μέλη του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων στην αίθουσα των Γλυπτών του Παρθενώνα στο Βρετανικό Μουσείο.

Μέλη του Συλλόγου μαζί με Έλληνες φοιτητές και με μέλη της κίνησης «Coalition of Resistance» και της καμπάνιας «Greece Solidarity Campaign» ανήρτησαν πανό μπροστά από τα Γλυπτά του Παρθενώνα με το σύνθημα «Can't pay, won't pay. Solidarity with Greece» («Δεν μπορούν να πληρώσουν, δεν θα πληρώσουν. Αλληλεγγύη στην Ελλάδα»).

Όπως επισημαίνει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, Δέσποινα Κουτσούμπα, «οι επισκέπτες του μουσείου μαζεύτηκαν γύρω μας και χειροκρότησαν στο τέλος της δράσης, με αποτέλεσμα οι φύλακες να αιφνιδιαστούν και να μην μπορέσουν να πλησιάσουν για να μας σταματήσουν».

"Ανταγωνιστική Ελλάδα μόνο εκτός ευρώ"


Για ανάκαμψη που θα φέρει η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ κάνει λόγο ο επικεφαλής του Ifo. Διαβάστε πως το αιτιολογεί
"Προσωπικά πιστεύω ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα η Ελλάδα να γίνει ανταγωνιστική όσο θα είναι στην Ευρωζώνη", δήλωσε ο Χανς Βένερ-Σιν, πρόεδρος του Ifo, σε ομιλία του στη Νέα Υόρκη.
"Εάν η Ελλάδα μείνει στην Ευρωζώνη, θα υπάρχει συνεχιζόμενη και μαζική ανεργία. Όμως, εάν εξέλθει θα σημειώσει απότομη ανάκαμψη", σημείωσε, προσθέτοντας ότι οι χαμηλότερες τιμές ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα.
Προειδοποίησε ακόμη για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν και άλλες υπερχρεωμένες χώρες της Ευρωζώνης, οι οποίες πρέπει να μειώσουν τις δαπάνες και να αυξήσουν τους φόρους.
"Η μείωση των μισθών και των τιμών στον βαθμό που απαιτείται σε ορισμένες από τις χώρες του ευρωπαϊκού νότου είναι αδύνατη, παρά τα όσα λένε οι πολιτικοί", είπε.
"Η πολιτική δεν μπορεί να ξεπεράσει τους νόμους των οικονομικών", προσέθεσε.
Υποστήριξε, τέλος, ότι θα ήταν προτιμότερο για την Ελλάδα να χρησιμοποιήσει τα 100 δισεκατομμύρια ευρώ που έχει λάβει ως οικονομική βοήθεια για να διευκολύνει την έξοδό της από το ευρώ.

Η μυστική σχέση της θεάς Αθηνάς με την ελαία και τον εγκέφαλο.


Η ελαία  ήταν από αρχαιοτάτων  χρόνων  γνωστή  και  είχε  ιδιαίτερη τιμητική  θέση στην ζωή των Ελλήνων.  Εκτός από την διατροφική της αξία , με κλάδο ελαίας στεφάνωναν τους ολυμπιονίκες , αλλά ήταν και το σύμβολο της ειρήνης.
Η ελαία έγινε ιερό δέντρο όταν η θεά Αθηνά  αγωνίσθηκε με τον Ποσειδώνα για την διεκδίκηση της πόλης του Κέκροπα ,  την μετονομαζόμενη Αθήνα.
Κατά την μυθολογία όταν  οι δύο θεότητες ανέβηκαν στον βράχο της Ακρόπολης για να προσφέρουν  ο καθένας το δώρο του για να κερδίσουν την εξουσία της πόλης.  Ο Ποσειδώνας κτύπησε  με την τρίαινα του τον βράχο και ξεπήδησε νερό. Νερό θαλασσινό όπως ήταν και το στοιχείο του.   Η Αθηνά   κτύπησε τον βράχο με το δόρυ της και ξεπετάχτηκε  το δέντρο της ελιάς πού της έδωσε και την νίκη. Η πόλη ονομάσθηκε Αθήνα.  
Αλλά βέβαια , ίσως θα πρέπει να υποψιασθούμε την αντιπαλότητα αυτών των δύο θεών , πού πρέπει να έχουν μια κωδικοποιημένη γνώση πίσω από τους μύθους τους. Όπως λένε  οι θεοί διαίρεσαν τη Γη ώστε ο καθένας να έχει το μέρισμα του. Ο Ποσειδώνας πήρε το νησί της Ατλαντίδος. Σύμφωνα με τον Πλάτωνα στο έργο του  «Κριτίας»,  η Αθήνα φαίνεται να συμβολίζει την «τέλεια κοινωνία» και η Ατλαντίδα τον αντίπαλό της.  Η Ατλαντίδα ήταν το νησί του Ποσειδώνα, λεγόταν Πασειδωνία,  αργότερα πήρε το όνομα του υιού του Ποσειδώνα , του Άτλαντα.  
Το στοιχείο τού Ποσειδώνα, το  νερό , το ξαναβρίσκουμε  σε σχέση με την ελιά  όταν μετά τον κατακλυσμό  του Νώε  το περιστέρι  επέστρεψε με κλαδί ελιάς για να του μαρτυρήσει  πώς  το κακό πέρασε .
Και βέβαια να μην ξεχνάμε πώς στις μάχες πού έχουμε ανάμεσα σε αυτές τις δύο θεότητες μπορούμε να αποκωδικοποιήσουμε και την μάχη των Ελλήνων με τους Άτλαντες.  Μάχη πού κέρδισαν οι Έλληνες Αθηναίοι .
Η ελιά λοιπόν κερδίζει πάντα και η θεά Αθηνά  υπερέχει με την Σοφία της.
Η ευλογημένη ελιά  ήταν πάντα η βάση της διατροφής μας. Η βάση της μεσογειακής διατροφής.  Το λάδι  της ελιάς εκτός από την θρεπτικότητα πού παρέχει στην υγεία μας , είναι και το πιο απαραίτητο στοιχείο για τον εγκέφαλό μας.
Ο εγκέφαλος είναι το όργανο πού βρίσκετε μέσα στο κρανίο του κεφαλιού μας και πλέει  μέσα στο  εγκεφαλονωτιαίο υγρό .  Όταν βάλετε λάδι σε ένα ποτήρι νερό  το λάδι θα βγεί νικητής , θα κάτσει πάνω στο νερό.
Για να είναι πάντα ενεργός και δραστήριος ο εγκέφαλος πρέπει να τον «λαδώνουμε».   Η θεά της σοφίας η Αθηνά δεν διάλεξε τυχαία την ελιά.  Η Αθηνά γεννήθηκε από το κεφάλι του Δία.  Ξεπετάχτηκε πάνοπλη  με ένα κτύπημα του Ηφαίστου.  Η Αθηνά είναι  η σκέψη  και ή ιδέα πού ξεπετιέται  από το μυαλό μας με ηλεκτρικές κεντρίσεις  .  Κατά τη διαδικασία της γήρανσης και σε καταστάσεις όπως η απώλεια μνήμης και η νόσος του Alzheimer αυξάνονται οι απαιτήσεις του οργανισμού σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, γιατί βοηθούν στο να διατηρείται η δομή του κυτταρικού τοιχώματος του εγκεφάλου.  {διαβάστε εδώ  http://www.solon.org.gr/index.php/2008-07-15-19-13-34/43--yg-/1681-elaiolado-to-xrisafi-sto-piato-mas-seira-ygeia-kai-diatrofi.html  }

Το λάδι  της ελιάς  μας κάνει πιο υγιείς και πιο έξυπνους .  {διαβάστε εδώ   http://www.elia-diktyo.gr/Vivlia/Stylida/7_1.htm}   Γιαυτό εδώ σε αυτή την χώρα γεννήθηκε ο πολιτισμός.  Γιατί η διατροφή είναι το Α και το Ω . Ο Όμηρος αναφέρεται στο ελαιόλαδο ως "χρυσό υγρό" και ο Ιπποκράτης, ως τον «μεγάλη θεραπευτή".  Κατά το μυστήριο της βαπτίσεως το παιδί το βαπτίζουν στο νερό και  το λαδώνουν  .
Οι αντιοξειδωτικές ουσίες που περιέχονται στο ελαιόλαδο έχουν αντικαρκινική δράση, μέσω της παρεμπόδισης του σχηματισμού των ελευθέρων ριζών και ως εκ τούτου του οξειδωτικού στρες.  {διαβάστε εδώ  http://fillaelias.blogspot.com/ }
 
Και βέβαια  η ευεργετική  συμβολή της ελιάς στον εγκέφαλο συνδέεται και με την έννοια της αποβολής του άγχους. Η  κατανάλωση ελαίου και μόνο στην διατροφή μας  και όχι βουτύρου ή σπορέλαιων  διατηρεί  την  εγρήγορση του νού μας , την ευστροφία του και την θετική σκέψη. 

"CHEMTRAILS" ΈΝΑ ΑΠΕΡΙΓΡΑΠΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ



Ο όρος ChemTrails δεν είναι παρα μόνο μια ασαφής έννοια, στην πραγματικότητα έχει στηθεί ένα μακάβριο παιχνίδι παραλόγου εις βάρος μας.
Η σκόπιμη απελευθέρωση-απόθεση των εργαστηριακά επεξεργασμένων-τοξικών υλικών στην ατμόσφαιρα και η σοβαρή τρέχουσα παγκόσμια επίθεση στο περιβάλλον
δημιουργούν κινδύνους στην ανθρώπινη υγεία και γενικότερα από εισπνεόμενες χημικές φόρμες, ιδιαίτερα όπως το τοξικό διβρωμίδιο αιθυλενίου, το βάριο, το αργίλιο, τα νανο-μόρια, (τα οποία δημιουργούν κατάπληξη, άσθμα, αύξηση των αναπνευστικών ποσοστών ασθένειας τα οποία έχουν ανεβεί κυριολεκτικά στα ύψη τα τελευταία χρόνια!).
Οι μακροπρόθεσμες διακλαδώσεις των υψηλών επιπέδων του βάριου και του αργιλίου στους οργανισμούς μας, είναι έξω από τα επιτρεπόμενα όρια προστασίας της δημόσιας υγείας.
Όλα αυτά όμως δεν τα καταγγέλλει κανείς, κανένα μέσω μαζικής ενημέρωσης και κανείς νομοθετικά εξουσιοδοτημένος παράγοντας δεν ερευνά, παρα-λίγες τοπικές συζητήσεις που γίνονται σε φιλικά πηγαδάκια με τον φόβο μήπως και κριθούμε ως γραφικοί ή καταστροφολόγοι
Παρά τα εργαστηριακά επεξεργασμένα chem-σύννεφα που εμφανίζονται στους ουρανούς σε εθνικό επίπεδο σε σχεδόν καθημερινή βάση, η σήψη των Chemtrails και η επίδραση τους στις καιρικές συνθήκες επίσης δεν αναφέρονται ποτέ από τους ειδικούς (μετεωρολόγους) στις προβλέψεις.
Αυτά λοιπόν που δεν τολμούν να μας πούν τα ΜΜΕ ερευνώντας θα σας τα λέμε εμείς


Ποιός είναι υπεύθηνος για αυτήν την καταστροφή που ξετυλίγετε πάνω από τα κεφάλια μας;
Πρέπει να έχουμε το δικαίωμα να αναπνεύσουμε καθαρό αέρα στον πλανήτη μας χωρίς να κινδυνεύει η υγεία μας.
Είναι το πατρογονικό δικαίωμά μας.
Το πρόγραμμα ψεκασμού chemtrails είναι ένα απερίγραπτο έγκλημα ενάντια στην ανθρωπότητα, ένα απερίγραπτο έγκλημα ενάντια στο λαμπρό φυσικό κόσμο.
Η οικολογία του πλανήτη μας είναι ένα έξοχο και λεπτά ισορροπημένο σύστημα που αναπτύσεται εδώ και δισεκατομμύρια χρόνια..
Το ποιός είναι ο υπεύθηνος;
Aυτά τα αλαζονικά madmen έχουν κάνει αυτοσκοπό της ύπαρξης τους να "διορθώσουν" τόσο απερίφραστα τα λεπτά περιβαλλοντικά μηχανήματα του πλανητικού σπιτιού μας;

-( M.Moore) 2005 


Ο ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ
«ΟΛΑ ΑΥΤΆ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΡΙΑΜΒΟ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ, ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΤΑ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ;» (Edmund Burke)
Δεδομένου ότι έχω ανακαλύψει βαθμιαία την πλήρη έκταση και τις επιπτώσεις αυτoύ που γίνεται σε μας και στον πλανήτη μας, έχω αισθανθεί τη βαθιά θλίψη, ειδικά για τα παιδιά μου. 
Έχω αισθανθεί επίσης το βαθύ θυμό. 
Το επίπεδο προδοσίας που περιλαμβάνεται στις αγριότητες των chemtrail είναι τερατώδες.  
Ο στόχος μου δεν είναι να αφήσω το αίσθημα αναγνωστών έτσι υπερφορτωμένο,αλλά να τονίσω ότι μας πολεμούν μέσω της τεχνολογίας και μας καθιστούν ανίκανους να λάβουμε μέτρα πάνωσε αυτό το θέμα.και είναι πραγματικά επιτακτικό να λάβουμε μέτρα. 
Δεν μπορούν να συνεχίσουν να κάνουν ότι θέλουν χωρίς τη συγκατάθεσή μας.  
Όσοι γνωρίζετε για αυτό το ζήτημα και δεν κάνετε τίποτα ώστε να σταματήσει αυτή η κατάσταση αυτό θα ληφθεί ως σιωπηρή συμφωνία, ή βέβαια ως προθυμία σας να δεχτείτε την κατάσταση.   
Η επιλογή να μην ενεργήσετε θα τους καταστήσει ακόμα πιο ισχυρότερους στις προσπάθειές τους.  Είναι σημαντικό να δράσουμε, να σταθούμε ενωμένοι μέχρι τα chemtrails να σταματήσουν.
Μαζί να φωνάξουμε: 

ΑΡΚΕΤΑΙ!  ΟΧΙ ΆΛΛΟ!


Παρατηρητής του Αϊντάχο, στις 28/08/06 αναφέρει ότι έχουν βρεθεί ηρεμιστικά σε δείγματα chemtrail.
Ερευνητές που αναλύουν chemtrails επίσης έχουν ανακαλύψει ότι μερικά από τα αερολύματα chemspray περιέχουν εργαστηριακά επεξεργασμένες χημικές ουσίες, χημικές ουσίες που εμποδίζουν τη δραστηριότητα επιλεγμένων αμινοξέων στον εγκέφαλο που δημιουργούν σχισίματα στις χωρικές αντιλήψεις και που εμποδίζουν τις αλληλεπιδράσεις που συνδέονται με τις υψηλότερες σκεπτόμενες διαδικασίες.
Αυτές οι επεξεργασμένες χημικές ουσίες αυξάνουν επίσης τα επίπεδα ντοπαμίνης του εγκεφάλου και δημιουργούν ένα αίσθημα ευφορίας.
Η επίδραση αυτής της χημικής σούπας έχει σαν αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα άτομο που είναι λιγότερο σε θέση να ελένξει πλήρως τα γεγονότα που συμβαίνουν γύρω του, ένα πρόσωπο το οποίο, αντιμετωπίζοντας μια απειλή θα ήταν λιγότερο σε θέση απευθείας δράσης.
Τα αυξανόμενα επίπεδα εγκεφάλου ντοπαμίνης θα ανατρέπαν τα κανονικά πλαίσια αντίδρασης και θα τον καθιστούσαν λιγότερο πιθανό να αισθανθεί τον κίνδυνο ή την απειλή.
Οι χημικές ουσίες στην πραγματικότητα ρυθμίζουν με κάποιο "μαγικό κλειδί" κανονικές αντιλήψεις νορμάλ ανθρώπων και τις μετατρέπουν σε περιορισμένες πιθήκων.


Στην μικρό διάθλαση αυτή μπορούμε να παρατηρήσουμε τη νεφελώδη ένωση ακριβώς επάνω από τα δέντρα, η οποία μας δείχνει ότι αυτό είναι chemtrail ραδιενεργός τέφρα, ένα σύννεφο των μορίων που αναμιγνύονται με το διβρωμίδιο αιθυλενίου. 
Εάν ποτέ δείτε κάτι παρεμφερή πρέπει να τρέξετε πάρα πολύ μακρυά καπό την συγκεκριμένη περιοχή.  Το διβρωμίδιο αιθυλενίου είναι ιδιαίτερα τοξικό, ακόμη και στις χαμηλές δόσεις.



 Χρώματα ουράνιων τόξων σχηματίζονται στον ουρανό στον οποίο απελευθερώθηκε Chemtrail-(βραδιού).
Εδώ έχουμε και την παρουσία ιδιαίτερα δηλητηριωδών ατμών EDB.












Είδος βλενών όπως τα έντομα που χτυπούν τον ανεμοθραύστη με ταχύτητα 60 mph. 
Μοιάζει με έναν βρώμικο τζάμι που θέλει επιγόντως πλύσιμο. Κι ομως αυτή είναι ηΨ αντιδράση της hemtrail-βλένας, είναι ακριβώς όπως και ενός ζωύφιου-εντόμου  που χτυπά επάνω στο μπαμπρίς του αυτοκινήτου μας με δυνατό αέρα.
Μήπως αυτές οι βλένες είναι τα νανο-σωματίδια ή νανοζωήφια της παρακάτω φωτογραφίας (Νο9);



« Αυτή η φωτογραφία τραβήχτηκε το 1999 μετά από τη λειτουργία αερολύματος Chemtrail »
Aυτό που λέγαμε πριν ότι τα Chemtrails ευθήνονται και για καιρικές μεταβολές.



«Η Βόρεια Αμερική υφίσταται τώρα το έβδομο έτος του ευδιάκριτου και επικίνδυνου αερολύματος και ηλεκτρομαγνητικών διαδικασιών….οι ισχυρές ηλεκτρομαγνητικές συσκευές χειρίζονται και το αεριωθούμενο ρεύμα και τα μεμονωμένα μέτωπα θύελλας για να δημιουργήσουν τον τεχνητό καιρό και τους κλιματολογικούς όρους.  
Τα μαύρα προγράμματα διαδικασιών που ενσωματώνονται μέσα σε αυτές τις αποστολές αερολύματος είναι τεκμηριωμένα και αποπροσανατολίζουν επίλεγμένους πληθυσμούς με τις δοκιμές βιολογικών και psychotronic τεχνολογιών ελέγχου μυαλού/διάθεσης.»