Tri-Anthropo-Type Paschalidis


Γιώργος Πασχαλίδης

Η εγκαθίδρυση του φόβου πλέον, ώθησε τους ανθρώπους αντί να απολαμβάνουν, να τρέχουν και να αποθηκεύουν ώστε να έχουν για το αβέβαιο πια μέλλον. Αυτός είναι ο φόβος. Να ταξιδεύει η σκέψη, να ψάχνει στο μέλλον, και να καταλήγει να βασανίζεται για πιθανούς κινδύνους που ΘΑ προκύψουν, τους οποίους γιγαντώνει, δημιουργώντας …φαντάσματα!

Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Τι ακριβώς εγγυάται ο ΣαμαροΒενιζέλος;

         ΝΑΙ... ΑΚΡΙΒΩΣ  ΑΥΤΟ.......


ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ: ΥΦΕΣΗ ΦΟΝΙΑΣ 5% ΦΕΤΟΣ!

Γ. ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΣ: Ο ΙΔΙΟΣ “ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑΣ” ΤΗΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ!

  Διαβάστε την εκθεση εδω

Βαθύτερη ύφεση και εκτίναξη της ανεργίας πάνω από το 19% προβλέπει για το 2012 η Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) στην ετήσια έκθεσή της για την ελληνική οικονομία που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.
Ο Γ. Προβόπουλος, ένας από τους "αρχιτέκτονες"των μνημονιακών κατασκευασμάτων που λεηλατούν την χώρα, όχι μόνο δεν βγάζει κανένα συμπέρασμα από την καταστροφή που συνεπέφερε αλλά και εμμένει στην κλιμάκωση των "διαρθρωτικών" συνταγών που έσπρωξαν τη χώρα στην άβυσσο!
Πιο συγκεκριμένα, ο διοικητής της ΤτΕ, Γ. Προβόπουλος αναθεώρησε επί τα χείρω την εκτίμησή του για τη φετινή μείωση του ΑΕΠ κατά 4,5%,
εκτιμώντας πλέον ότι ο μέσος ετήσιος ρυθμός μείωσης του ΑΕΠ θα πλησιάσει το 5%.

Όμως δεν σταματά εδώ! Παράλληλα, προβλέπει επάνοδο στην ανάπτυξη (η οποία θα είναι τουλάχιστοναναιμική) από τα τέλη του 2013 και εκφράζει εκ νέου την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα μπορεί να επιτύχει και να εξασφαλίσει βιώσιμη αναπτυξιακή πορεία, με την εφαρμογή συγκεκριμένων πολιτικών και αξιοποίηση κοινοτικών πόρων και συγκριτικών πλεονεκτημάτων. Επισημαίνει δε ότι η οικονομία βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι και θεωρεί απαραίτητη την τήρηση των δεσμεύσεων που απορρέουν από τη δανειακή σύμβαση.
Ο κ. Προβόπουλος προτείνει επίσης ένα λιτό και σταθερό φορολογικό σύστημα ως μία από τις βασικές συνιστώσες στις οποίες μπορεί να στηριχθεί η ανάκαμψη της οικονομίας. Ένα τέτοιο "λιτό και σταθερό φορολογικό σύστημα" όπως το εννοεί ο Γ. Προβόπουλος θα ευνοεί σε κάθε περίπτωση το μεγάλο κεφάλαιο. Ήδη προβλέπεται συντελεστής φορολογίας για τα κέρδη μεγάλων επιχειρήσεων (Ανωνύμων) στο22% με προοπτική να κατεβεί στο 20%. Πρόκειται δηλαδή για μια φορολογική ασυλία με στόχο την πάση θυσία υποστήριξη την κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρήσεων.
«Δύο χρόνια μετά το πρώτο Μνημόνιο, βρισκόμαστε σήμερα μπροστά σε μια νέα πρόκληση, ιδιαίτερα κρίσιμη για το μέλλον της χώρας», δήλωσε ο Γ. Προβόπουλος στην 79η Ετήσια Γενική Συνέλευση των Μετόχων της ΤτΕ. Όπως είπε, παρά την πρόοδο που συντελέστηκε, οι ολιγωρίες, οι καθυστερήσεις καιη ύφεση, κατά το ενδιάμεσο διάστημα, επιδείνωσαν τη δυναμική του δημόσιου χρέους και κατέστησαν αναπόφευκτη τη νέα συμφωνία χρηματοδοτικής στήριξης. Σε αυτό το σημείο πρέπει να τονιστεί ότι τα περί ολιγωριών και καθυστερήσεων είναι ξεκάθαρα προσχήματα αφού τα χρονοδιαγράμματα έχουν από κοινού ορισθεί με την αγαστή συνεργασία κυβέρνησης και τρόικας. Όσον αφορά στο ζήτημα της ύφεσης ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, ένας από τους συνδιαμορφωτές των μνημονιακών εκτρωμάτων, δεν κάνει κανένα λόγο για την δική του τεράστια ευθύνη που βύθισαν στο τέλμα την ελληνική οικονομία.
Σύμφωνα με τον διοικητή της ΤτΕ, η νέα συμφωνία και το πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής διαμορφώνουν ευνοϊκότερες συνθήκες για τη συνέχιση της προσπάθειας και αποτελούν έμπρακτη απόδειξη της βούλησης των εταίρων μας να τη στηρίξουν. Από την άλλη πλευρά, το διεθνές περιβάλλον παραμένει ρευστό και εξακολουθεί να επικρατεί αβεβαιότητα για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας και την εξέλιξη της κρίσης χρέους στις ευρωπαϊκές οικονομίες.
ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΨΕΥΤΟΔΙΛΛΗΜΑΤΑ ΕΝΟΨΕΙ ΕΚΛΟΓΩΝ 
Ωμή υπήρξε η παρέμβασή του ενόψει των βουλευτικών εκλογών σπέρνοντας εκ νέου τα εκβιαστικά ψευδοδιλλήματα περί καταστροφής της χώρας αν η επόμενη κυβέρνηση δεν προχωρήσει στηνυλοποίηση των συμφωνημένων από την εθελόδουλη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και παρουσιάζοντας την υλοποίηση των εξοντωτικών μέτρων ως μονόδρομο!
«Αυτά τα αντικειμενικά δεδομένα στο εσωτερικό και το εξωτερικό δεν επιτρέπουν καμία χαλάρωση ήεφησυχασμό», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γ. Προβόπουλος και προσέθεσε πως για να αξιοποιηθεί η νέα ευκαιρία, πρέπει τώρα να εφαρμοστούν, χωρίς χρονοτριβή, όσα έχουν συμφωνηθεί και να καλυφθούντα κενά που άφησαν οι καθυστερήσεις των προηγούμενων ετών. «Για την έξοδο από την κρίση δεν υπάρχει εύκολος δρόμος. Η προσαρμογή πρέπει να συνεχιστεί με αποφασιστικότητα». «Το ιστορικό διακύβευμα παραμένει και είναι καίριο: Συντεταγμένη και επίπονη προσπάθεια για την ανασυγκρότηση της οικονομίας εντός της ζώνης του ευρώ με τη συμπαράσταση των εταίρων μας ή άτακτη οπισθοδρόμηση, οικονομική και κοινωνική, δεκαετίες πίσω, που θα οδηγούσε τελικά τη χώρα εκτός της ζώνης του ευρώ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης;» ανέφερε χαρακτηριστικά.
ΖΟΦΕΡΕΣ ΟΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΤΩΝ ΒΑΣΙΚΩΝ ΜΕΓΕΘΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 2012
Οι διαθέσιμοι βραχυχρόνιοι δείκτες για τους πρώτους μήνες του 2012 υποδηλώνουν ότι η ύφεση στη χώρα θα συνεχιστεί και φέτος.
- Η Τράπεζα της Ελλάδος εκτιμά ότι ο μέσος ετήσιος ρυθμός μείωσης του ΑΕΠ θα πλησιάσει το 5%, δηλαδή η ύφεση θα είναι λιγότερο έντονη (!) από ό,τι το 2011, υπό την προϋπόθεση ότι τα μέτρα διαρθρωτικού χαρακτήρα θα εφαρμοστούν χωρίς καθυστέρηση.
- Το μέσο ποσοστό ανεργίας θα αυξηθεί εφέτος σε σύγκριση με το 2011 και θα υπερβεί το 19%, έναντι17,7% πέρυσι.
- Η αναμενόμενη το 2012-13 μείωση του κόστους εργασίας ανά μονάδα προϊόντος, σε συνδυασμό και με την προβλεπόμενη εξέλιξη των τιμών, οδηγεί σε αισθητή βελτίωση της "ανταγωνιστικότητας", που θα συμβάλει σε άνοδο των εξαγωγών και υποκατάσταση των εισαγωγών. Ειδικότερα, εκτιμάται ότι έως το τέλος του 2012 θα έχουν ανακτηθεί τα 2/3 έως 3/4 της συνολικής απώλειας της ανταγωνιστικότητας κόστους της περιόδου 2001-2009. Επιπλέον, εντός του 2013 θα έχει ανακτηθεί πιθανόν ολόκληρη η απώλεια.Δηλαδή μέσα από την βάρβαρη υποτίμηση της εργασίας, η οποία θα έχει καταστροφικές συνέπειες στις ζωές εκατομμυρίων εργαζομένων, θα ανακτηθεί η λεγόμενη "ανταγωνιστηκότητα" που απωλέσε η χώρα λόγω της εισόδου της στο ευρώ! 
Επίσης γίνεται σαφές ότι η ελληνική οικονομία θα πάρει ξεκάθαρο εξωγαγικό προσανατολισμό, ενώ σε δεύτερη μοίρα θα περάσει η ικανοποίηση της εγχώριας ζήτησης. Κάτι τέτοιο όχι μόνο δεν θα φέρει μια σταθερή ανάπτυξη προς όφελος ολόκληρης της κοινωνίας αλλά αντίθετα θα καταστήσει την ελληνική οικονομία ακόμα πιο ευαλωτη και ασταθή απέναντι στις διεθνείς πιέσεις.
- Το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών προβλέπεται να υποχωρήσει από 9,8% του ΑΕΠ το 2011 στο 7,5% περίπου το 2012, ενώ η υποχώρηση θα συνεχιστεί και τα επόμενα έτη.
- Τέλος, η πτωτική τάση του πληθωρισμού συνεχίζεται το 2012 και ο μέσος ετήσιος πληθωρισμόςαναμένεται να διαμορφωθεί γύρω στο 1,2%. Το 2013 ο πληθωρισμός αναμένεται να υποχωρήσειπεραιτέρω, ενδεχομένως και κάτω από το 0,5%.

Δεν υπάρχουν σχόλια: