Tri-Anthropo-Type Paschalidis


Γιώργος Πασχαλίδης

Η εγκαθίδρυση του φόβου πλέον, ώθησε τους ανθρώπους αντί να απολαμβάνουν, να τρέχουν και να αποθηκεύουν ώστε να έχουν για το αβέβαιο πια μέλλον. Αυτός είναι ο φόβος. Να ταξιδεύει η σκέψη, να ψάχνει στο μέλλον, και να καταλήγει να βασανίζεται για πιθανούς κινδύνους που ΘΑ προκύψουν, τους οποίους γιγαντώνει, δημιουργώντας …φαντάσματα!

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Η Ελλάς προώρισται να ζήσει και θα ζήσει!

Την Παρασκευή ο Βενιζέλος φέρνει νόμο για την είσπραξη του φόρου αλληλεγγύης 1-4% στους κατ’ αποκλειστική πηγή εισοδημάτων από μισθούς και συντάξεις. Δηλαδή, θα παρακρατείται στους μισθούς και τις συντάξεις όπως οι κρατήσεις της εφορίας, το ΛΑΦΚΑ και όλες οι μειώσεις που προβλέπει το πολυνομοσχέδιο.

Αυτή η «τσαμπουκαλίδικη» ενέργεια εκ μέρους της κυβέρνησης είναι παντελώς ανήθικη και εξοργιστική, όταν ο υπουργός των οικονομικών λέει πως «είναι απλά τεχνικό θέμα». Μείωση μισθού/σύνταξης με προσχηματικές βλακείες στους αιωνίως καλοπληρωτές της εφορίας. Έ και, τι έγινε; Πόνεσε ο υπουργός των οικονομικών; Δεν θα ήταν πιο έντιμο να σου πεί «ανεβάζω το φόρο» και … ο Θεός βοηθός.


Ο βιομηχανικός κλάδος ισοπεδώθηκε. Οι βιοτεχνίες κλείνουν η μία μετά την άλλη. Η ανεργία στο κόκκινο. Άνεργοι ανοιχτοί σε υποχρεώσεις με απλήρωτα τις ασφαλιστικές τους εισφορές μένουν χωρίς ιατρική περίθαλψη. Χωρίς λεφτά για ενοίκιο, χωρίς λεφτά γι αυτό το ίδιο το φαγητό τους.


Στον REAL FM γινόταν καταγγελίες δασκάλων και γονέων για παιδιά που λιποθυμούν από την πείνα. Αν είναι δυνατόν στο 2011 να πεινούν παιδιά. Και το υπουργείο παιδείας το διαψεύδει. Μαθημένοι αυτοί στα ψέματα .


Αν αυτό που μας κυβερνάει λέγεται κυβέρνηση εγώ θα την έλεγα μια εταιρεία υπό κατάρευση με πρόεδρο ένα περίεργο τύπο που κάτι έχει πίσω από το κρανίο του. Έναν λογιστή που δεν έχει καμιά σχέση με οικονομικά. Κάνει ότι του λένε τα υπαλληλάκια του αρκεί να μην πειραχτούν οι τράπεζες. Και επειδή έχουμε κατ’ επίφαση δημοκρατία, έτσι για το ονόρε, βάζουν να τα ψηφίζουν πειθήνια 154+1 που αντιμετωπίζουν το θέμα λαστιχωτά.


Σε περίπτωση διαμαρτυρίας από τους πολίτες, έχουν για κατασβέστη διαδηλώσεων έναν πρώην διαδηλωτή . «Ερέτην χρήναι γενέσθαι πριν πηδαλίοις επιχειρείν» Έ; Τι πιο τέλειο. Πρώτα βαρκάρης, μετά καπετάνιος. Πρώτα διαδηλωτής, μετά ισοπεδωτής διαδηλώσεων. Ξέρει όλα τα κόλπα. Και κάνει πολύ καλή δουλειά. Μπράβο!


Μέχρι πρότεινος μας έλεγαν «τα κάνουμε αυτά για να μην πτωχεύσουμε» Τώρα μιλούν μια περίεργη γλώσσα για κουρέματα και κουρείς, και μάλιστα για 50% και 60%. Δηλαδή, πτώχευση! Να και ο λογαριασμός. Ποιος θα πληρώσει ρε παιδιά; Στο Χρηματιστήριο, σχετικοί και άσχετοι έτρεχαν να κερδίσουν. Και ο μέσος Έλληνας αναρωτιόταν. Μα ποιος χάνει; Μετά φάνηκε ποιος έχανε. ΟΛΟΙ! Τώρα ποιοι θα χάσουν από αυτή την μείωση; Μην αναρωτιέστε γιατί είναι απλό. ΕΜΕΙΣ!


Νομίζω πως κάπου εδώ ήρθαμε. Αυτή η κυβέρνηση και η πολιτική που εκφράζει πρέπει να πάρει δρόμο. Όσο γρηγορότερα τόσο καλύτερα. Πρέπει ν’ αλλάξουμε την πολιτική φιλοσοφία. Το δικομματικό σύστημα και ειδικά το δίκην κληρονομιάς πρέπει να τελειώνει. Να αλλάξουν νοοτροπίες. Όχι νέες πελατείες. Ίσες ευκαιρίες. Δικαίωμα στην δουλειά όλοι αναλόγως προσόντων και όχι μόνο οι «δικοί μας». Κοινωνικός μισθός με ποιοτική ιατρική περίθαλψη.


ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να πεινάν παιδιά.


ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να πεινάν νέοι, γέροι, άνθρωποι.


ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να μην έχει κάποιος λεφτά για τα φάρμακά του


ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να υπάρχουν άνεργοι


ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η κλοπή και ειδικά από το κράτος. Από τον πολίτη, και προς τον πολίτη.


ΚΡΑΤΟΣ, να είσαι δίκαιο και δημοκρατικό απέναντι στους πολίτες που πρέπει να φροντίζεις με ισοπολιτεία και στοργή.


Πολίτη, βοήθησε το κράτος να είναι αυτό που λαχταρούμε


Μόνο έτσι ίσως μπορέσουμε ενωμένοι σαν μια γροθιά να ξεπεράσουμε τον σκόπελο που μας κλείνει τον δρόμο.


Γιατί η Ελλάδα «προώρισται να ζήσει, και θα ζήσει»


(από κάποια παλιά Ελληνική ταινία).

Μήπως πρέπει να τους πάρουμε εμείς τα μέτρα;

Η κυβέρνηση του κατ’ όνομα πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και του παρά φύση πρωθυπουργού Βαγγέλη Βενιζέλου συνεχίζει να ανακοινώνει μέτρα και να εμπαίζει τους πολίτες της Ελλάδας λέγοντάς τους πως το κάνει για το… καλό τους!
Μέτρα, μέτρα και ξανά μέτρα. Και το έλλειμμα μεγαλώνει, το χρέος γίνεται μεγαλύτερο και η....
διεθνής αξιοπιστία της χώρας καθημερινά κατακρημνίζεται. Ο λόγος, φυσικά, είναι απλός. Ανίκανοι κυβερνήτες που θέλουν να κρύψουν συμφωνίες που υπέγραψαν, δεν μπορούν να εμφανιστούν ως αξιόπιστοι ούτε στους εκβιαστές, αλλά ούτε και στους πολίτες της χώρας που εκτελούν ως άριστα εκπαιδευμένοι οικονομικοί δολοφόνοι.

Η παραβατικότητα της ανθυποκυβέρνησης της τρόικας έχει ξεπεράσει κάθε μέτρο και συνεχίζει απροκάλυπτα να βιάζει τους νόμους αλλά και την κοινή λογική. Ωχριούν οι διεθνείς δικτάτορες μπροστά στην καταστροφική μανία της κατοχικής κυβέρνησης Παπανδρέου, η οποία σε δύο μόλις χρόνια κατόρθωσε να διαλύσει ένα κράτος, να βγάλει στο σφυρί μία ολόκληρη χώρα και να εκθέσει στον μέγιστο βαθμό την τιμή και την υπόληψη όλων των Ελλήνων πολιτών.
§  Μήπως ήρθε η ώρα να τους πάρουμε εμείς, οι πολίτες, τα μέτρα και να τους στείλουμε εκεί όπου ο νόμος απαιτεί;
§  Μήπως, επιτέλους, πρέπει εμείς οι πολίτες να κινηθούμε ως πολιτικά όντα και να αντιμετωπίσουμε την καταστροφική μανία των συνεργατών των δυνάμεων κατοχής της πατρίδας μας;
§  Μήπως ήρθε η στιγμή που πρέπει να συσπειρωθούμε απέναντι στο κοινό για όλους μας κίνδυνο που απειλεί να μας εξαθλιώσει και να μας μετατρέψει σε σύγχρονους σκλάβους της παγκοσμιοποίησης;
§  Μήπως επιτέλους, πρέπει να σταθούμε απέναντι στο θηρίο που απειλεί να μας κατασπαράξει ως έθνος, να μας υποδουλώσει ως λαό και να μας συνθλίψει ως πολίτες;
Η Νέα Ελλάδα είναι εδώ και περιμένει όλους τους Έλληνες να συμπαραταχθούν μαζί της στον πόλεμο που άνοιξαν κατά των Ελλήνων οι ανθυποκυβερνήτες και θλιβεροί ανιστόρητοι μισέλληνες.
Η Νέα Ελλάδα, η κίνηση απλών πολιτών που μετουσιώθηκε σε δημοκρατικό – πατριωτικό κόμμα που πρώτιστο μέλημα και στόχο έχει την διαφύλαξη του Συντάγματος και των δικαιωμάτων των πολιτών, την εφαρμογή των νόμων και την παραδειγματική τιμωρία των σύγχρονων νενέκων, την διαφύλαξη της εθνικής κυριαρχίας και της ανεξαρτησίας, τολμά να σηκώσει ανάστημα και να κοιτάξει κατάματα τους πρωταίτιους και εκτελεστές του σχεδίου καταστροφής της πατρίδας, υποσχόμενη πως τον τελευταίο λόγο για όλους και για όλα θα τον έχει ο Ελληνικός λαός.

Καλούνται οι Έλληνες να στηρίξουν έμπρακτα με την παρουσία τους εκείνους τους αγώνες που μόλις τώρα ξεκινάμε προκειμένου να τσακίσουμε την αθλιότητα και την ανηθικότητα. Η Ελλάδα αξίζει πολλά περισσότερα από όσα οι άρπαγες σήμερα την κοστολογούν. Και η αξία της πατρίδας μας δεν μεταφράζεται σε χρήματα, ούτε σε εξουσίες. Εκείνοι που άνοιξαν τον πόλεμο, πολύ σύντομα θα κληθούν να πληρώσουν την άγνοιά τους να προκαλέσουν τον Ελληνικό λαό. Τότε θα διαπιστώσουν πως το τίμημα της άγνοιάς τους κοστίζει πολύ περισσότερο από τον βραβευμένο δοσιλογισμό τους.

Ας τους πάρουμε εμείς τα μέτρα, πριν αυτοί πάρουν οριστικά τα δικά μας.
Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Ελλάδας

Ένα κείμενο του 1835 (!) για την Ελλάδα που αξίζει να διαβάσετε!


Tο παρακάτω κείμενο γράφτηκε το 1835 (!!) αλλά όπως θα διαπιστώσετε είναι σαν να αναφέρεται στο σήμερα. Περιέχεται σε ένα βιβλίο με τίτλο «Ο ελληνικός λαός» και συγγραφέας του είναι ο  αντιβασιλέας του Οθωνα, Γκέοργκ Λούτβιχ Μάουρερ.
  Θέλω να δώσετε προσοχή στην παράγραφο που το 1835 επαναλαμβάνω, αναφέρεται στις "μεγάλες πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας"! Όλοι ήξεραν αλλά μας άφησαν να πιστεύουμε ότι διαθέτουμε μόνο...ήλιο και θάλασσα.
  Επιτρέψτε μου να αφιερώσω αυτό το άρθρο του 1835 θα ξαναπώ, σε όλους εκείνους (πολιτικούς αλλά και συναδέλφους σας δημοσιογράφους) που όταν ξεκινήσατε τις αποκαλύψεις για το πετρέλαιο και τον ορυκτό πλούτο της χώρας, ειρωνεύτηκαν και χλεύασαν. Άλλοι λειτουργώντας ως "παπαγαλάκια" μεγαλοεπιχειρηματιών που τους χαλούσατε τη μαγιονέζα και άλλοι από μία ημιμάθεια και ασχετοσύνη που δυστυχώς την πληρώνουμε ακριβά!
Αξίζει να το διαβάσετε!

 " Η Ελλάδα είχε απομείνει ακυβέρνητη και είχε πέσει σε άθλια οικονομική κατάσταση. Δεν υπήρχαν εξάλλου ούτε σχολεία, ούτε δικαστήρια, ούτε στρατός που να πειθαρχεί σε κανέναν, ούτε ναυτικό. Ο λαός, μοιρασμένος σε κόμματα, τρεφόταν μονάχα με το μίσος για τον διπλανό του και ολόκληρη η χώρα βάδιζε γοργά προς την πλήρη αποσύνθεση.
  Έτσι, μόλις αποβιβαστήκαμε, κυκλοφορήσαμε μια προκήρυξη με την οποία ζητούσαμε να μας χαρίσει ο ελληνικός λαός πρώτα απ’ όλα την εμπιστοσύνη του. Κι εμείς έπρεπε να βάλουμε μια τάξη σ’ αυτό το χάος. Να συμφιλιώσουμε τους εχθρούς, να χωρίσουμε όσα στοιχεία ήσαν ασυμβίβαστα μεταξύ τους και να επιβληθούμε σ’ όλο αυτό τον κόσμο με πυγμή και δικαιοσύνη. Ακόμη, να πάρουμε έστω και σκληρά μέτρα, προκειμένου να πραγματοποιηθεί ο σκοπός μας.
  Να οργανώσουμε τα Οικονομικά του τόπου, τη Διοίκηση, τη Δικαιοσύνη, την Εκκλησία, την Εκπαίδευση, το Στρατό, το Ναυτικό, και να βάλουμε θεμέλια γερά πάνω στα οποία να στηριχθεί ο λαμπρός νεαρός Βασιλιάς για να σηκώσει, μόνος του πια, από την 1η Ιουνίου του 1835, το οικοδόμημα της νέας Ελλάδας.
 Ότι κι αν κάναμε, ή τουλάχιστον ότι κι αν προσπαθήσαμε να κάνουμε, στο σύντομο χρονικό διάστημα που μας δόθηκε, ήταν για το καλό της Ελλάδας. Φυσικά, δεν παραβλέψαμε ποτέ τις τοπικές συνήθειες γιατί μόνο πάνω σ’ αυτές μπορεί να στηριχθεί ένα μελλοντικό οικοδόμημα αλλά και ποτέ μας δεν θελήσαμε να φανταστούμε την Ελλάδα περιορισμένη στα σημερινά της όρια. Και για να την κάνουμε μια μέρα μεγάλη, ξέραμε ότι έπρεπε να στηριχθούμε στο Ελληνικό Έθνος, γιατί χωρίς αυτό, ήταν σα να χτίζαμε χωρίς θεμέλια.
 Η Ελλάδα διαθέτει μεγάλες πλουτοπαραγωγικές πηγές, που αν γίνει η κατάλληλη εκμετάλλευσή τους θα μπορεί να εξασφαλίσει μια σημαντική οικονομική άνοδο. […] Για την εκμετάλλευση όμως όλου αυτού του πλούτου, τίποτα δεν έχει γίνει.[…]. Όλη γενικά η οργάνωση έμεινε ελαττωματική, έτσι που όχι μονάχα καμιά οικονομική πράξη δεν μπορεί να ελεγχθεί, αλλά ούτε και προϋπολογισμός να καταστρωθεί".
Νικήτας Λαμπρινίδης
Χημικός Μηχανικός

Ήρθε η ...Ευρωχωροφυλακή;Φήμες για άφιξη ταξιαρχίας της Eurogedfor!


Βοά ο τόπος , ότι μια ταξιαρχία της Eurogendfor έχει αποβιβαστεί στην Ελλάδα! Μόνο αυτό έλειπε,με το κλίμα που επικρατεί στη χώρα. Τη πληροφορία μας αναμετάδωσε το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων,πάντα onalert για τέτοια θέματα. Σύμφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες που κυκλοφορούν:

•H Eurogendfor
πέρασε στην Ελλάδα από την Ηγουμενίτσα. Μία ολόκληρη Ταξιαρχία, αποτελούμενη από Γερμανούς και Ολλανδούς, με πολιτικά ρούχα και βαλιτσάκια με την ένδειξη της Ευρωπαϊκής Δύναμης Καταστολής Εξεγέρσεων (Eurogedfor) μπήκε στην Ελλάδα μέσω Ηγουμενίτσας και μετακινήθηκε στη Λάρισα, όπου -σύμφωνα με πληροφορίες- στρατοπέδευσε.

.
•Ο μόνος χώρος που μπορεί να φιλοξενήσει έναν τέτοιο αριθμό ανδρών είναι το αεροδρόμιο της Π.Α. που πρόσφατα έκλεισε στην Λάρισα.

Την επομένη ημέρα της άφιξης των ανδρών της Eurogendfor μπήκαν από την Ηγουμενίτσα φορτηγά (νταλίκες) που μετέφεραν καμουφλαρισμένα (σκεπασμένα) τεθωρακισμένα οχήματα.

•
Όπως  ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες κάτοικοι της Ηγουμενίτσας αλλά και της Λάρισας πλήθος ανδρών με πολιτικά που κρατούσαν βαλίτσες με το σήμα της EGF καθώς επίσης και πολλές νταλίκες με μηχανοκίνητα (κάτι σαν τις "αύρες" που χρησιμοποιούσε παλαιότερα η δική μας αστυνομία) βγήκαν στην Ηγουμενίτσα και κατευθύνθηκαν στην Λάρισα όπου και εγκαταστάσθηκαν.


Τούρκικη πρόκληση: Το CUBUKLU (A-594) στην Ζουράφα (Upd)

Ανανέωση (15.15) Το πλοίο CUBUKLU (A-594) είναι ένα από τα τρία πλοία υποκλοπών του τουρκικού Ναυτικού εξοπλισμένο με τα κατάλληλα μηχανήματα. Το μήκους 40,5 μέτρων πλάτους 9,6 μέτρων και εκτοπίσματος 643 τόνων πλοίο είναι εξοπλισμένο με δύο πυροβόλα των 20 χλστ και ναυπηγήθηκε στα τουρκικά ναυπηγεία του Gölcük.
Το πλοίο διαθέτει του κατάλληλους αισθητήρες και συστήματα επεξεργασίας πληροφοριών για την παρακολούθηση συλλογή και επεξεργασία ηλεκτρονικών πληροφοριών. Η χτεσινή και σημερινή περιπλάνηση του στο βόρειο Αιγαίο εκτός από μία απόπειρα του τουρκικού Ναυτικού να προκαλέσει μία ακόμη ενόχληση χαμηλής έντασης χρησιμοποιώντας ένα βοηθητικό πλοίο θα μπορούσε να αποτελέσει μήνυμα προς την ελληνική πλευρά ότι κάτι ετοιμάζεται στην περιοχή.
Μία περίπτωση θα ήταν η παρακολούθηση κάποιου ελληνικού πολεμικού πλοίου στην περιοχή ή το πιο πιθανό η ηλεκτρονική καταγραφή των ηλεκτρομαγνητικών ιχνών ελληνικών μαχητικών τα οποία θα επιδιώξουν να παρασύρουν οι Τούρκοι σε εμπλοκή με τουρκικά μαχητικά πάνω από την περιοχή που το τουρκικό πλοίο υποκλοπών θα πλέει.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Νέα τουρκική πρόκληση αυτή την φορά στο βόρειο Αιγαίο. Το απόγευμα της Τετάρτης και ώρα 15.50, εμφανίστηκε ξαφνικά στην περιοχή του βόρειου Αιγαίου το ερευνητικό σκάφος του Ναυτικού της Τουρκίας Cubuklu (A-594) το οποίο πέρασε  δίπλα από την νησίδα Ζουράφα (Λαδόξερα).
Την παρακολούθηση του τουρκικού πλοίου την είχε αναλάβει σκάφος του Λιμενικού Σώματος μέχρι και τις 19.30. Μετά την ώρα αυτή το ελληνικό περιπολικό σκάφος αποσύρθηκε και το τουρκικό συνέχισε να πλέει στην περιοχή ανενόχλητο. 
Χτές το βράδυ το τουρκικό πλοίο έπλεε μεταξύ Σαμοθράκης και Θάσου χωρίς να υπάρχει κάποιο ελληνικό πολεμικό πλοίο.

Βενιζέλος: "Τέλος οι συλλογικές συμβάσεις - Εντολή ΔΝΤ"!

Είναι οριστικό: Κατήργησαν τις συλλογικές συμβάσεις! Την αναστολή των κλαδικών συμβάσεων τουλάχιστον μέχρι το τέλος του προγράμματος στήριξης το 2014 (πρακτικά όλοι ξέρουν ότι ποτέ ξανά δεν πρόκειται να επανέλθουν) , ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος στη Βουλή και μάλιστα προκαλώντας τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να ρίξουν την κυβέρνηση αν δεν συμφωνήσουν με την υπερψήφιση του άρθρου 37 που προβλέπει την κατάργησή τους. 
Αναφερόμενος στο επίμαχο άρθρο 37 του πολυνομοσχεδίου για την αναστολή της επέκτασης των κλαδικών συμβάσεων - άρθρο το οποίο απορρίπτουν ανοικτά κυβερνητικοί βουλευτές- ο υπουργός Οικονομικών έσπευσε να διευκρινίσει ότι η ρύθμιση θα ισχύει κατά τη διάρκεια του προγράμματος στήριξης της Ελλάδας από τους δανειστές της: «Η ισχύς της αναστολής προσδιορίζεται ως το τέλος, ή όσο ισχύσει το πρόγραμμα στήριξης... Ευελπιστούμε -πρόσθεσε- η πορεία της ελληνικής οικονομίας... να το καταστήσει αυτό άνευ αντικειμένου».
Σε κάθε περίπτωση, ξεκαθάρισε ότι το εν λόγω άρθρο είναι καίριας σημασίας για την έγκριση της έκτης δόσης. «Το πρώτο θέμα που τίθεται (από το ΔΝΤ) ως prior action είναι η αλλαγή στις εργασιακές σχέσεις... δεν τίθεται θέμα κατώτερου μισθού και Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας», διευκρίνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.
Όπως εξάλλου ανέφερε ο κ. Βενιζέλος, οι αποδοχές σε εισηγμένες ΔΕΚΟ υπό τον έλεγχο ή τη διοίκηση του ελληνικού δημοσίου θα περικοπούν στο 65% των μισθών του 2009.
Περί τους τριάντα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έχουν δηλώσει ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν το άρθρο 37. Απομένει να δούμε πόσοι έχουν πολιτική αξιοπρέπεια έναντι των πολιτών που τους ψήφισαν.