Tri-Anthropo-Type Paschalidis


Γιώργος Πασχαλίδης

Η εγκαθίδρυση του φόβου πλέον, ώθησε τους ανθρώπους αντί να απολαμβάνουν, να τρέχουν και να αποθηκεύουν ώστε να έχουν για το αβέβαιο πια μέλλον. Αυτός είναι ο φόβος. Να ταξιδεύει η σκέψη, να ψάχνει στο μέλλον, και να καταλήγει να βασανίζεται για πιθανούς κινδύνους που ΘΑ προκύψουν, τους οποίους γιγαντώνει, δημιουργώντας …φαντάσματα!

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Τι πρέπει να κάνουμε…Η δικαιοσύνη κι όχι οι “Πολιτικοί” είναι το αίτιον

“… οὐδεὶς ἑκὼν δίκαιος ἀλλ᾽ἀναγκαζόμενος, ὡς οὐκ ἀγαθοῦ ἰδίᾳ ὄντος, ἐπεὶ ὅπου γ ἂν οἴηταιἕκαστος οἷός τε ἔσεσθαι ἀδικεῖν, ἀδικεῖν, λυσιτελεῖν γὰρ δὴ οἴεται πᾶς ἀνὴρ πολὺ…*”
ΠΛΑΤΩΝ – ΠΟΛΙΤΕΙΑ 360C



Οσο μπαίνουμε πιο βαθειά στο καζάνι της κολάσεως που μας ετοιμάζουν ημμεδαποί γύπες κι αλλοδαπές ύαινες, πέρα από την...

αγανάκτηση μας, αναζητούμε τον δρόμο διαφυγής, την έξοδο κινδύνου.
Ενα πράγμα είναι υπερ-αρκετό να κάνουμε.
Να αποκτήσουμε ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
Αν δεν φτιάξουμε Δημοκρατικό Πολίτευμα, ο,τι και να κάνουμε θα πάει στο βρόντο, οι μπετατζήδες θα μας πίνουν το αίμα, οι καναλάρχες θα μας κοιμίζουν κι οι Πολιτικοί θα παραμείνουν οι πουτάνες τους (όπως έγραψε και ΤΟ ΒΗΜΑ)
Εξηγούμαι,
Πολλοί αφελείς Ελληνες, έστω κι από θυμό, έστω κι αν δεν το πιστεύουν, λένε “μια Χούντα μας χρειάζεται”, ίσως η καλύτερη διατύπωση θα ήταν “μια καλύτερη Χούντα μας χρειάζεται” γιατί αυτό που έχουμε σήμερα δεν είναι ούτε καν Αστική Δημοκρατία.
Για να σας προλάβω δεν είμαι Αριστερός, οι οποίοι μιλάνε για πιο ουτοπικά, ιδανικά ίσως, αμεσοδημοκρατικά, μακάρι μέσω της τεχνολογίας να φτάσουμε σε τέτοια δημοκρατία, αλλά σήμερα δεν χρειάζεται να έχουμε τόσες απαιτήσεις, αρκεί να έχουμε την ουσία της Δημοκρατίας.
Αυτό που έχουμε σήμερα δεν είναι Δημοκρατία, αυτό που χρειαζόμαστε σήμερα είναι Δημοκρατία, περισσότερη και καλύτερη Δημοκρατία.
Αλλά δεν μπορούμε να έχουμε δημοκρατία, άν δεν έχουμε ….
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!
Οι λέξεις “δικαιοσύνη ” κι “ελληνες εισαγγελείς”, είναι στην εποχή μας,το συντομότερο ανέκδοτο μετά το “ΠΑΣΟΚος Πατριώτης”.
Υπερβολικό; ή απλώς η πραγματικότητα που όλοι ξέρουμε, αλλά κανείς δεν παραδέχεται;
Ξέρουμε όλοι τις περιπτώσεις.
Το έλλειμμα δικαιοσύνης, λοιπόν δεν είναι σύμπτωμα της διαφθοράς, αλλά το αίτιο.
Όπως κι ο Πλάτων είχε καταλάβει από νωρίς, η ανθρώπινη φύσις είναι σε διαρκή πόλεμο με την νόηση, από την μια είναι τα θηρία του ένστικτου της αυτοσυντήρησης κι από την άλλη το κάλλος, η αρετή και το ήθος (βλ.το απόσπασμα στην αρχή του άρθρου).
Ανάμεσα στις δύο φύσεις του ανθρωπίνου νου και ψυχής, είναι ένα τείχος.
Ενα τείχος που μας χωρίζει από τα ζώα, το τείχος είναι, το δίκαιον, που φέρνει ισορροπία στο χάος.
Φύλακες του τείχους είναι οι ΔΙΚΑΣΤΕΣ.
ΑΝ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΚΑΘΕΥΔΟΥΝ ΔΕΝ ΘΑ ΦΤΑΙΝΕ ΤΑ ΘΗΡΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΠΑΡΑΞΟΥΝ!
Αυτό έγινε στην Ελλάδα από το 1974 και μετά.
Έκλεψε ο Πρώτος την γλίτωσε, ακολούθησε ο δεύτερος κ.ο.κ. γέμισε ο τόπος καρχαρίες.
Οποιος νέος βγαίνει στην αγορά εργασίας τον πετάνε στην θάλασσα με τους καρχαρίες και του λένε κολύμπα. Μετά του λένε ανερυθρίαστα. “Μαζί τα Φάγαμε”.
Χωρίς δικαιοσύνη είμαστε ζούγκλα, όχι δημοκρατία.
Ακόμη και την μοναδική περίπτωση του Κοσκωτά η χούντα του χάους την χαρακτηρίζει ως το “Βρώμικο ’89″ ! ! ! Δηλαδή η Απόδοση δικαιοσύνης (φυλάκιση Κοσκωτά) είναι το λάθος, ενώ η ατιμωρησία η “Δημοκρατία” ! ! !
Ο νόμος περί ευθύνης Υπουργών, του όψιμου “σωτήρα” Ευ.Βενιζέλου, απλώς επισημοποίησε τον γάμο του Άνομου με την Ατιμωρησία.
Το σύννομο έπαψε να είναι το ευνομον.
Αλλά ακόμη και με αυτόν τον νόμο, ποιος εμποδίζει τους δικαστές να τιμωρήσουν όλους τους άλλους (πχ Χριστοφοράκο, Λαυρεντιάδη κτλ);
Δεν είμαι νομικός, αλλά δεν είμαι και στραβός, σφυρίζουν τα δις γύρω μου, με φωτογραφικούς διαγωνισμούς, ακόμη και σήμερα που κόβουν μισθούς και συντάξεις και δεν κουνιέται φύλλο!
Τ-Ι-Π-Ο-Τ-Α !
Αν λύσουμε το πρόβλημα της ατιμωρισίας, νομίζω ότι θα πρέπει να ασχοληθούμε με τις προκλητικές εξουσίες των Πρωθυπουργών.
Δηλαδή να επανέλθουν τα προνόμια του Προέδρου της Δημοκρατίας κι αυτός να εκλέγεται από τον λαό.
Αντικαταστήσαμε τον Ανακτα Μονάρχη με τον Πρωθυπουργό Μονάρχη.
Οποιος γίνεται Πρωθυπουργός στην Ελλάδα είναι στην πράξη ελέω Θεού Μονάρχης. (βλ.Χρ.Γιανναράς – Ψηφίζουμε μονάρχη, όχι κόμμα)
Διαγράφει όποιων γουστάρει κι αναδεικνύει όποιον γουστάρει κι βάζει και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να υπογράφει ο,τι ο ίδιος γουστάρει. Τι άλλο παράδειγμα θέλετε από τον Παπανδρέου που κυβερνάει δυο χρόνια με μια παρέα (συμ-μωρία που λέει κι ο Ζουράρις)
Τέλος να καταργηθούν τα προνόμια που διαχωρίζουν τις κάστες και τις συντεχνίες από τους υπολοίπους, να πάω και ποιο μακρυά ακόμη κι αυτό που αποκαλούν κάποιοι “Ανθρώπινα δικαιώματα” είναι στην πραγματικότητα προκλητικό προνόμιο.
Σε μια δίκαιη ΕΛΛΗΝΙΚΗ κοινωνία δεν υπάρχουν ομάδες, αλλά άνθρωποι-πολίτες οι οποίοι είναι μοναδικοί κι ανεπανάληπτοι σε όλη την Ιστορία, οχι άνδρες, γυναίκες, ολυμπιακοί, παναθηναικοί, αλλά πολίτες!
Κάθε άνθρωπος έχει αξία γιατί απλά είναι ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ, δεν χρειάζεται να τον βάζεις σε υπο-ομάδες, αν τον αντιμετωπίζεις ως Μοναδικότητα στην Ιστορία;
Προνόμια προστασίας πρέπει να έχουν μόνο, τα παιδιά μέχρι να γίνουν κι αυτοί πολίτες που είναι κι ο μοναδικός τρόπος διαιώνισης μιας κοινωνίας.
Αν γίνει το πρώτο (κυρίως) αλλά και το δεύτερο ώστε να έλθει ισορροπία στην κοινωνία, ισσορροπία Ελληνική και δίκαιη.
Μια νέα κοινωνική Σεισάχθεια, ώστε να ακολουθήσει κι η οικονομική.
Το μόνο μας όπλο η Παιδεία και δη η Ελληνική Παιδεία.
ΠΑΡΑΤΗΜΑ
* Σε ελεύθερη απόδοση “…κανένας δεν είναι δίκαιος με την θέλησή του αλλά από ανάγκη· γιατί η δικαιοσύνη δεν είναι αφ εαυτού της κάτι το καλό, αφού εκεί που καθένας θα νομίσει πως μπορεί να αδικεί, το κάνει. Γιατί κάθε άνθρωπος νομίζει, ότι η αδικία τον ωφελεί πολύ περισσότερο απ την δικαιοσύνη, και θα’ ναι σωστή η γνώμη του, όπως θα υποστηρίζει, όποιος πιστεύει σ αυτήν την θεωρία. …” Πλάτων Πολιτεία.

Απόφαση Βόμβα: δεσμευόμαστε σε έναν νέο ευρωπαϊκό ισχυρό δημοσιονομικό κανόνα. Αυτό σημαίνει: τα κράτη μέλη θα το ενσωματώσουν στο σύνταγμα..

Χθες ολοκληρώθηκε η σύνοδος εργασίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
Πλήρης επικράτηση της Γερμανίας..
Ενίσχυση του ρόλου του ΔΝΤ στην Ευρώπη..
Τα αποτελέσματα τραγικά τόσο για το μέλλον της Ε.Ε όσο και για την συνοχή της.
Δέκα επτά χώρες συμφώνησαν, έξη προτίθενται να συμμετάσχουν και δυο κυβερνήσεις θα ενημερώσουν τα κοινοβούλια τους. (υπάρχουν και τέτοιες χώρες..)
Η είδηση όμως και ταυτόχρονα βόμβα μεγατόνων είναι ότι...


Οι νέοι δημοσιονομικοί κανόνες της ευρωζώνης θα πρέπει να περάσουν-μεταφερθούν στο σύνταγμα....για να επισημοποιηθούν !!!
Διαβάστε την σχετική ανακοίνωση του Herman Van Rompuy, για την χθεσινή σύνοδο
Επιτρέψτε μου να σας ενημερώσω για τα κύρια αποτελέσματα της πρώτης συνόδου εργασίας μας από αυτό το Ευρωπαϊκό Συμβουλίου. Βραχυπρόθεσμα είχαμε συμφωνήσει σε άμεσες ενέργειες για να ξεπεραστεί η σημερινή κρίση. Μακροπρόθεσμα, συμφωνήσαμε σε μια νέα δημοσιονομική πολιτική για την ευρωζώνη.
Όσον αφορά το βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, έχουμε αύξηση των χρηματοδοτικών πόρων μας για την αντιμετώπιση της κρίσης. Η ζώνη του ευρώ και τα άλλα κράτη μέλη θα βοηθήσουν να διαθέσουμε πρόσθετους πόρους έως και 200 ​​δισ. ευρώ στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ). Η Ευρωπαϊκή χρηματοπιστωτική Σταθερότητα Διευκόλυνσης (EFSF) θα αναπτυχθεί ταχέως.
Συμφωνήσαμε, επίσης, για την επιτάχυνση της θέσης σε ισχύ του ταμείου διάσωσης του ευρωπαϊκού μηχανισμού σταθερότητας (ESM) . Θα πρέπει να τεθεί σε ισχύ τον Ιούλιο του 2012.
Όσον αφορά τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα (PSI), έχουμε κάνει μια σημαντική αλλαγή στο δόγμα μας
: από τώρα και στο εξής θα ακολουθεί πιστά τις αρχές και τις πρακτικές του ΔΝΤ. Ή να το πούμε πιο ωμά: η πρώτη προσέγγιση μας για να PSI, η οποία είχε πολύ αρνητικές επιπτώσεις για το χρέος
αγορές, είναι πλέον επίσημα παρελθόν.
Μέχρι στιγμής για την άμεση δράση σε σύντομο χρονικό διάστημα. Αλλά είναι επίσης σημαντικό να δώσουμε ένα μέσο και μακροπρόθεσμη προοπτική. Για το λόγο αυτό συμφωνήσαμε σε μια νέα δημοσιονομική πολιτική.
Αυτό σημαίνει: όλοι μας δεσμευόμαστε σε έναν νέο ευρωπαϊκό ισχυρό δημοσιονομικό κανόνα. Αυτό σημαίνει: τα κράτη μέλη θα το ενσωματώσουν στο σύνταγμα ή αντίστοιχα. Αυτό σημαίνει: ενίσχυση των κανόνων μας για τη διαδικασία του υπερβολικού ελλείμματος, καθιστώντας τους περισσότερο αυτόματους. Σημαίνει επίσης ότι τα κράτη θα πρέπει να υποβάλουν το σχέδιο προϋπολογισμού τους στην Επιτροπή.
Υπήρξε μια ευρεία συμφωνία επί της ουσίας. Όσον αφορά τη μορφή, όλοι θέλουν να κάνουν αυτή τη νέα δέσμευση επισήμως δεσμευτική.
Βεβαίως, στην ΕΕ – που βασίζεται σε συνθήκες, πρωτόκολλα, νόμους – μιλώντας για τα νομικά μέσα δεν είναι ποτέ εύκολο. Ξεκινήσαμε αυτή τη συζήτηση στο τέλος της πρώτης συνόδου. Το συμπέρασμα είναι ότι 17 μέλη της ευρωζώνης και 6 άλλοι θα υπογράψουν μια διακυβερνητική συνθήκη. Δύο άλλες χώρες δεν έχουν ακόμη την εντολή να συμμετάσχουν.
Η σύνοδος κορυφής του περασμένου Οκτωβρίου, μου δίνει την εντολή να εξετάσω τον τρόπο που μπορούμε να ενισχύσουμε την οικονομική ένωση, μια εντολή σε στενή συνεργασία με τον Πρόεδρο της Επιτροπής και τον Πρόεδρο του Eurogroup. Η δημοσιονομική πολιτική που αποφασίσαμε σήμερα είναι ένα σημαντικό πρώτο αποτέλεσμα.
Δύο άλλα θέματα που εντοπίστηκαν στο πλαίσιο της εντολής: η ενίσχυση της οικονομικής σύγκλισης και εμβάθυνση της οικονομικής ένωσης. Όπως γνωρίζετε, έχω ετοιμάσει μια ενδιάμεση έκθεση και αποφασίσαμε απόψε ότι, με τους δύο συναδέλφους μου, θα εκπονήσω μια επιπλέον έκθεση, τον Ιούνιο, για εμβάθυνση της δημοσιονομικής ενοποίησης.
Για να τελειώσω, μια λέξη για το αύριο.
Το πρωί θα υπογράψουμε τη Συνθήκη προσχώρησης της Κροατίας. Στο ίδιο το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, όχι μόνο θα συνεχίσουμε τη σημερινή συζήτηση, αλλά επίσης θα εξετάσουμε τις οικονομικές πολιτικές, την ενέργεια, τη διεύρυνση και τις εξωτερικές σχέσεις.
Υ.Γ
Οι αρχηγοί κρατών ή κυβερνήσεων της Βουλγαρίας, Δανίας, Λετονίας, Λιθουανίας, Πολωνίας και της Ρουμανίας εξέφρασαν την πρόθεσή τους να συμμετάσχουν στη διαδικασία. Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της Τσεχίας και Σουηδίας θα διαβουλευθούν με τα Κοινοβούλια τους προτού λάβουν απόφαση.
Εμείς στείλαμε μια μαριονέτα να διαπραγματευθεί το μέλλον μας και την εθνική μας υπόσταση και κυριαρχία....

Πόσα λεφτά έφαγαν τελικά οι σύμβουλοι του κ. Παπανδρέου;




Με την ευκαιρία της αποκάλυψης περί της αμοιβής Αθεμπίγιο, μήπως μπορούμε να πληροφορηθούμε αν εξακολουθεί να πληρώνεται η στρατιά ξένων «σοφών» που ο κ. Παπανδρέου είχε προσλάβει και εγκαταστήσει στο Μαξίμου προκειμένου να αναδιοργανώσουν το πρωθυπουργικό γραφείο, το κράτος και δεν ξέρω τι άλλο;
Διότι, ως γνωστόν – ή μήπως όχι; - αυτοί απέκτησαν μισθό από την πρώτη στιγμή και με νομοθετική ρύθμιση.
Και επίσης θα θέλαμε να μάθουμε: Τι έγινε; Το αναδιοργάνωσαν το… τιμημένο ή όχι ακόμη;
Βέβαια, το ποσό που έλαβε ο κ. Αθεμπίγιο θεωρήθηκε αμελητέο για το διαμέτρημά του από τους… large της ψωροκώσταινας.


Τι ψυχή έχουν 180 ψωροχιλιάρικα;


Ότι μπορεί να αντιστοιχούν σε 600 έκτακτες εισφορές για τα φτωχόσπιτα αυτών που διέπραξαν το έγκλημα να βάλουν ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι τους, ούτε που το σκέπτονται.


Αλλά και πάλι, πού να το φανταστούμε όταν τον περασμένο Ιούνιο, εν χορδαίς και οργάνοις ο πολύς Αθεμπίγιο παρουσίαζε την πρότασή του για την ανάπλαση του Ελληνικού – που μάλιστα, όπως μας σέρβιρε ο κ. Παπακωνσταντίνου μαζί με το ποσό της αμοιβής του, δεν είναι δεσμευτική για τον ιδιώτη που θα το αναλάβει.


Μια πρόταση έκανε ο άνθρωπος (72% πράσινο, 15% δρόμοι και 12% δόμηση), μην την πάρουμε τοις μετρητοίς.


Και τι πρόταση! Ό,τι πρέπει για τους μνημονιακούς καιρούς. Ακόμη και… υπογειοποίηση της παραλιακής περιλαμβάνει! Τέτοια ανεδαφικότητα!


Από εκεί και πέρα, τίποτε το εξαιρετικό – οποιοσδήποτε μπορούσε να κάνει ανάλογες προτάσεις και με πολύ λιγότερα λεφτά: Τόσα σπίτια (6.500) με τόσους κατοίκους (15.000), μεταφορά μέρους των υπουργείων (σκεφθείτε να πληρώνουμε και μεταφορικά), συνεδριακό και εμπορικό κέντρο, καλλιτεχνικό κέντρο, γραφεία, πανεπιστήμιο και κέντρο έρευνας (εδώ τα κλείνουμε, ήθελε κι’ άλλα) και μουσείο (ενώ αυτό του Ηρακλείου παραμένει για έκτο χρόνο κλειστό).


Η πρόταση περιλαμβάνει και ολίγη από πράσινη ενέργεια με εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στις ταράτσες – γιατί ως γνωστόν πρέπει κάποτε να γίνουμε και Δανία του Νότου.


Όπως αποδεικνύεται, ο άνθρωπος κάτι έπρεπε να πει για να δικαιολογήσει τον μισθό του. Τόσον καιρό βολοδέρνει εδώ γύρω.


Από την (προεκλογική) ΔΕΘ του Σεπτεμβρίου 2009 μας είχε απειλήσει ότι θα μας τον φορτώσει ο κ. Παπανδρέου.


Τότε που μας έλεγε πως το πρότυπό του είναι το οικονομικό και κοινωνικό μοντέλο της Δανίας.


Στη συνέντευξη Τύπου εκείνης της χρονιάς άρχισε το «παραμύθι Αθεμπίγιο».


«Πριν από δύο εβδομάδες τον πήρα στο τηλέφωνο», μας είχε πληροφορήσει, προσθέτοντας ότι βρισκόταν σε συνεννόηση μαζί του για τη δημιουργία μιας Διεθνούς Επιτροπής Προσωπικοτήτων!


Διότι, όπως μας είπε (ο Παπανδρέου) ότι του είπε (του Αθεμπίγιο) «αύριο ο ελληνικός λαός ενδέχεται να μου δώσει την εντολή και θέλω τη δική σου σοφία, εμπειρία και γνώση, μαζί βεβαίως πάντα με ικανούς Έλληνες ειδικούς, για να δούμε τα θέματα της χωροταξίας, δασών, πόλεων. Και μου είπε ναι. Και μου έχει πει και ονόματα και χρονοδιαγράμματα»!


Είναι να τρελαίνεται κανείς με τι παρίστανε ότι ασχολείται (ο Παπανδρέου)!


Τον Αύγουστο του 2010 ο Αθεμπίγιο μας είχε συστήσει… θεραπεία αδυνατίσματος της Αθήνας με γκρέμισμα κτιρίων σε υποβαθμισμένες περιοχές.


Άλλωστε, μας γυροφέρνει εδώ και χρόνια. Από το 2006 όταν είχε έλθει στην Ελλάδα, προσκεκλημένος του ΙΣΤΑΜΕ και είχε πει ότι η Αθήνα χρειάζεται «έξυπνες, ελαφρές λύσεις» και περισσότερους ελεύθερους χώρους, περισσότερα πάρκα και πλατείες - χώροι οι οποίοι, όπως μας είπε, θα προέκυπταν από την κατεδάφιση παλαιών κτιρίων.


Πηγαίναμε ολοταχώς προς την συμμετοχή ιδιωτών και στη χρεοκοπία, αλλά ο κ. Παπανδρέου είχε… συνεργασία μαζί του (με τον Αθεμπίγιο, για να μην ξεχνιόμαστε) στο γραφείο του στη Βουλή, στις 9 του περασμένου Φεβρουαρίου.


Η εμμονή με τον Αθεμπίγιο καταντά αρρωστημένη. Δεν είχε προλάβει να εκλεγεί (ο Παπανδρέου) και στις 11 Οκτωβρίου του 2009, τον κάλεσε μαζί με πέντε υπουργούς (Χρυσοχοΐδη, Ρέππα, Μπιρμπίλη, Γερουλάνο, Μπατζελή) σε μια εκδρομή με πούλμαν στην Ηλεία – που επίσης θα την αναμόρφωναν!


Την επομένη, 12 Οκτωβρίου, Παπανδρέου και Αθεμπίγιο επισκέφθηκαν τις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις, προαναγγέλλοντας την αξιοποίησή τους αλά… Βαρκελώνη.


Με όλα αυτά, να κάνουμε τον σταυρό μας. Πάλι φτηνά την βγάλαμε!


Πιο ακριβά πρέπει να μας έχει κοστίσει εκείνη η άλλη επιτροπή ξένων σοφών, που διορίστηκαν τον Φεβρουάριο του 2010 και έστυψαν το μυαλό τους για να μας πουν πώς θα οργανωνόταν η υπό την κ. Βάρτζελη γενική γραμματεία του πρωθυπουργού.


«Ως τα Χριστούγεννα θα είναι έτοιμη», μας ενημέρωνε η προπαγάνδα στα τέλη του Νοεμβρίου του 2010.


Και μας υπενθύμιζαν τα ονόματα των σοφών που τα σκέφθηκαν όλα αυτά για τη σωτηρία μας:


Kevin Featherstone, Καθηγητής Σύγχρονων Ελληνικών Σπουδών στην Έδρα Ελευθέριος Βενιζέλος και Διευθυντής του Ελληνικού Παρατηρητηρίου του LSE, Richard Parker, Λέκτορας Δημόσιας Πολιτικής, Σχόλη Διακυβέρνησης,Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, Roger Wilkins, Γενικός Γραμματέας της Γενικής Εισαγγελίας της Κυβέρνησης της Αυστραλίας, Ειδικός Σύμβουλος του πρώην Αυστραλού Πρωθυπουργού, Kevin Rudd, Leif Pagrotsky, Βουλευτής, πρώην Υπουργός Βιομηχανίας & Εμπορίου, Σουηδία, Jeoff Mulgan, τ. Επικεφαλής Στρατηγικού Σχεδιασμού, Γραφείου Πρωθυπουργού, Ηνωμένο Βασίλειο, υπό τον αρχικό συντονισμό του τότε υπουργού Επικρατείας Χάρη Παμπούκη.


Τι έκαναν όλοι αυτοί; Μα ασχολήθηκαν «με τη δομική αναμόρφωση των υπηρεσιών του γραφείου του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης, την αποτελεσματικότερη λειτουργία των κυβερνητικών οργάνων, την κατάρτιση κώδικα δεοντολογίας Υπουργικού Συμβουλίου και την αλλαγή κανονισμού του Υπουργικού Συμβουλίου, καθώς και την αξιολόγηση και θεσμοθέτηση των διαδικασιών επιλογής στελεχών σε θέσεις πολιτικής ευθύνης»!


Δηλαδή, να τρελαίνεσαι!


Ειδικά με τον Παγκρότσκι, θαμώνα του Συμποσίου της Σύμης, αρθρογράφου του χρηματοδοτούμενου από τον Σόρος προπαγανδιστικού μηχανισμού μαζικής παραγωγής άρθρων Project Syndicate, που στην… προηγούμενη ζωή του προωθούσε συγκροτήματα ποπ μουσικής και έδινε μάχες για να ενταχθεί η Τουρκία στην ΕΕ. Και τον Ουίλκινς που έψαχνε για γενοκτονία στο Κόσοβο, δικαιολογώντας τους βομβαρδισμούς. Και τον Μάλγκαν, του ιδίου φυράματος, που είχε κάνει για ένα φεγγάρι και… βουδιστής μοναχός!


Όλα αυτά, με το αζημίωτο. Τον Μάρτιο του 2010, ο κ. Ραγκούσης εξασφάλισε τους «ευρωπαϊκού επιπέδου» μισθούς τους με τροπολογία στο νομοσχέδιο για το νέο σύστημα επιλογής διευθυντών στο Δημόσιο.


Σύμφωνα με την τροπολογία, «ο πρωθυπουργός θα μπορεί να συγκροτεί σε περιόδους κρίσης επιτροπές σοφών, για θέματα κατεπείγουσας και μείζονος εθνικής σημασίας. Θα μπορεί να αναθέτει απευθείας σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα την παροχή υπηρεσιών ή την εκπόνηση μελετών, ενώ θα μπορεί να συγκροτεί επιτροπές και ομάδες εργασίας, ενδεικτικά για θέματα οργάνωσης και στρατηγικού σχεδιασμού, δημοσιονομικά και χρηματοοικονομικά θέματα, καθώς και θέματα θεσμών και νομιμότητας του δημόσιου βίου. Οι αμοιβές θα ορίζονται με κοινή απόφαση πρωθυπουργού και υπουργού Οικονομικών και θα είναι σύμφωνες με το κοινοτικό δίκαιο»!


Η τροπολογία ψηφίστηκε πανηγυρικά από όλους τους όψιμους αμφισβητίες, την ώρα που αποφασιζόταν να μην μεταβούν εύζωνοι στην παρέλαση της Ν. Υόρκης για την 25η Μαρτίου, για… λόγους οικονομίας!


Όλοι αυτοί άρχισαν να συνεδριάζουν (και να πληρώνονται), οπότε, τον Δεκέμβριο του 2010 μας ενημέρωσαν πως… θέλουν κι’ άλλους!


Έπρεπε, λέει, να δημιουργηθεί μια ακόμη… task force, με… επτά νέες διευθύνσεις – «μονάδες», ώστε να λειτουργήσει καλύτερα το Μέγαρο Μαξίμου! Σύνολο, 150 άτομα!


Αμέσως άρχισε η προπαγάνδα περί… νέας δομής του πρωθυπουργικού γραφείου (ούτε το… ΝΑΤΟ να ήτανε)!


Και αποκτήσαμε:


Μονάδα Διοίκησης και Οργάνωσης (45 υπάλληλοι) με τρία τμήματα.


Μονάδα Συντονισμού Ειδικών Προτεραιοτήτων (4 υπάλληλοι).


Μονάδα Παραγωγής Πολιτικής (16 υπάλληλοι). Αυτή ήταν η… καλύτερη. Με τμήματα Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας, Πράσινης Ανάπτυξης, Κοινωνικής Προστασίας και Υγείας για τα προβλήματα των ευαίσθητων πληθυσμιακών ομάδων και τη… δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, Κράτους και Θεσμών, Παιδείας και Πολιτισμού.


Μονάδα Επικοινωνιακού Σχεδιασμού με 13 άτομα και τρία τμήματα, μεταξύ των οποίων και… Διαχείρισης Κρίσεων!


Μονάδα Παρακολούθησης Κυβερνητικού Έργου με 12 υπαλλήλους και τέσσερα τμήματα.


Μονάδα Καινοτόμων Πολιτικών, με 11 υπαλλήλους.


Μονάδα Σχέσεων με την Κοινωνία, με 10 υπαλλήλους και τέσσερα τμήματα.


Τέλος, μια και αποκαλύφθηκε πως ούτε οι άμισθοί είναι… άμισθοι, να μνημονεύσουμε και τον Τομάζο Παντόα Σκιόππα, που τον προσλάβαμε τον Αύγουστο του 2010 και έφαγε κι’ αυτός μπόλικους μισθούς πριν τον καλέσει κοντά του ο Κύριος.


Μήπως μπορεί κάποιος εκ των βουλευτών να καταθέσει ερώτηση ζητώντας να μάθει:


1.Πόσο μας έχουν κοστίσει οι σύμβουλοι του κ. Παπανδρέου αυτά τα δύο καταστροφικά χρόνια.


2.Αν εξακολουθούν να πληρώνονται εις υγείαν των κορόιδων.


3. Αν συμβουλεύουν (λέμε τώρα) και τον κ. Παπαδήμο.


4.Αν ο κ. Παπανδρέου τους πήρε μαζί του για να τον συμβουλέψουν πώς θα καταστρέψει το ΠΑΣΟΚ και την Σοσιαλιστική Διεθνή.


5.Αν οι ασχολούμενοι με την κούρσα διαδοχής γνώριζαν τα ποσά των αμοιβών τους και παρ’ όλα αυτά ανέχονταν αυτήν την σχιζοφρενική κατάσταση.


Υ.Γ. Ενδέχεται να αποδειχθεί πως έφαγαν τόσα πολλά λεφτά, που θα μπορούσαμε να είχαμε γλιτώσει το χαράτσι μέσω ΔΕΗ!

Τι είναι η 5η... διάσταση ; Θέλετε να μάθετε??

Η 5η διάσταση είναι μια κατάσταση του μυαλού που επηρεάζει την φυσική πραγματικότητά μας. Η διαφορά της 3ης με την 5η διάσταση είναι στην συχνότητα.... αυτοί που βρίσκονται στην 5η διάσταση δεν επηρεάζονται από τον τρόπο που δρουν οι «τρισδιάστατοι» παίκτες.

Στην 5η διάσταση λειτουργούν νέα εργαλεία που δεν είναι διαθέσιμα για όσους παραμένουν στην 3η. Αυτοί που ζουν στη 5η διάσταση έχουν στην διάθεσή τους εργαλεία - δώρα που αποτελούν κομμάτι ενός υψηλότερου συμπαντικού σχεδίου.




Οι «τρισδιάστατοι» δε βλέπουν αυτά τα δώρα επειδή κρατούν σφιχτά τους φόβους τους. Το κλειδί είναι να ανοιχτούν στην χωρίς όρους αγάπη. Η αγάπη είναι η δύναμη εκείνη που οδηγεί στη 5η διάσταση.


Εκείνοι που εμμένουν στους φόβους τους θα παραμένουν εγκλωβισμένοι στην τρισδιάστατη πραγματικότητα. Αν δούμε ένα πνευματικά εξελισσόμενο άνθρωπο να κάνει κάτι ασυνήθιστο, όπως η ενεργειακή θεραπεία για παράδειγμα, δε θα νιώσουμε άβολα καθόλου, μάλλον θα νιώσουμε χαρά που είμαστε παρόντες σε αυτό το θαύμα, εκείνοι που σκέπτονται με τον «τρισδιάστατο» τρόπο σκέψης, θ’ αντιδράσουν με φόβο που θα οδηγήσει σε δυσπιστία και θ’ ακολουθήσει μια εχθρική διάθεση και το μόνο που θα καταφέρουν, λόγω των αρνητικών συναισθημάτων τους , είναι να βλάψουν τον εαυτό τους και να χαμηλώσουν την δόνησή τους.


Γι’ αυτό αυτοί που εντοπίζουν και ανοίγονται στο «στίγμα» της αγάπης τότε αυτομάτως έχουν κάνει και την επιλογή σε ποια πραγματικότητα θέλουν να ζουν. Το ίδιο ισχύει και για αυτούς που θα νιώσουν άβολα με όλη αυτή τη πληροφόρηση , όταν θα έχουν εχθρική διάθεση, φόβο και ανασφάλεια , θα έχουν επιλέξει επίσης.


Με την ευκαιρία αυτή και για όσους πρωτοδιαβάζουν πληροφορίες για τη νέα εποχή, θα ήθελα να ξεκαθαρίσω πως αυτό που λένε νέα εποχή είναι και αφορά αποκλειστικά την πνευματική εξέλιξη του ανθρώπου και μόνο. Ανεξαρτήτου θρησκευτικής πεποίθησης κι εμπεριέχει όλους τους ανθρώπους της Γης απ’ όλες τις χώρες και κουλτούρες της ανθρωπότητας. Αυτές οι πληροφορίες δεν έχουν σκοπό να διαστρεβλώσουν θρησκευτικές πεποιθήσεις κανενός. Πρέπει να δούμε τα πράγματα από ψηλά, να ανεβούμε πάνω από θρησκείες και πολιτικά συστήματα. Πρέπει να κατανοήσουμε ότι εκείνο που μας δένει όλους και κάνει εφικτή τη κατεύθυνση μας προς της εξέλιξη είναι η ΑΓΑΠΗ!!!

Το να βρίσκεσαι στη 5η διάσταση είναι να ζεις ως άνθρωπος και να πράττεις ως Θεός, είναι μια πνευματική κατάσταση, τίποτ’ άλλο. Δεν είναι προνόμιο λίγων, είναι προνόμιο όλων των ανθρώπων. Και η αγάπη είναι το κλειδί, είναι ο δρόμος που μας οδηγεί προς τα εκεί.


Όταν νιώθεις αγάπη για όλα, για τον συνάνθρωπο, για μια κατάσταση, όταν απελευθερώσεις τους φόβους σου, όταν καταφέρεις να δεις πέρα από το πρόβλημα που παρουσιάζεται και να υιοθετήσεις μια υψηλότερη (αντικειμενικότερη) άποψη για όσα συμβαίνουν, ναι, βρίσκεσαι στη 5η διάσταση.


Δε σημαίνει πως πρέπει να ζήσουμε ως πνεύματα από τη στιγμή που πατάμε το πόδι μας εκεί. Όχι. Η αποστολή μας είναι να έχουμε μιαν υπέροχη ανθρώπινη εμπειρία, δε πρέπει να το ξεχνάμε. Είμαστε άνθρωποι μεταξύ ανθρώπων και το μόνο που αλλάζει είναι ο τρόπος σκέψης. Δεν δημιουργείται διαχωρισμός στους ανθρώπους, όσοι ζουν στη 3η διάσταση δεν είναι κατώτεροι όσων υπάρχουν στη 5η. Είμαστε όλοι μα όλοι ίσοι. Είμαστε, απλά άνθρωποι με διαφορετικές επιλογές.


Στην 5η διάσταση οι αγγελικές οντότητες μπορούν να έρθουν σ’ επικοινωνία μαζί μας χωρίς να χαμηλώσουν πολύ τη δόνησή τους. Το πέπλο της λήθης εξαφανίζεται όταν βρισκόμαστε στη 5η διάσταση και η ροή πληροφοριών είναι δυνατή. Ο στόχος μας δεν είναι να φερόμαστε ως πνεύματα αλλά ως άνθρωποι σκεφτόμενοι σαν πνεύμα.Προς το παρόν μπαινοβγαίνουμε, πότε λειτουργούμε στην μία κατάσταση πότε στην άλλη. Πολλοί χρειάζονται γείωση όταν δρουν κατά ένα μεγάλο μέρος της ημέρας από εκεί, είναι θέμα εξάσκησης και χρόνου να κατακτήσουμε αυτό το επίπεδο συνείδησης.

Όταν νιώθεις ανιδιοτελή αγάπη για όλο το κόσμο, βρίσκεις τρόπους να γελάσεις και οι σκέψεις σου είναι αγνές σαν παιδιού... ναι, αυτό είναι ένα καλό γνώρισμα. Και επειδή κάποιοι ίσως νομίζουν πως ένας τέτοιος τρόπος σκέψης εύκολα μπορεί να ξεγελαστεί από μια πονηρή πρόθεση, έχω να πω ότι δεν μπορεί να γίνει αυτό διότι από την στιγμή που θα επιλέξεις να εκπέμπεις στην συχνότητα της Αγάπης αυτομάτως αυτό θα σε βάζει σε παράλληλη πραγματικότητα, και το αποτέλεσμα θα είναι να μην συναντηθείτε ποτέ.

Ειδική επιχείρηση καταστροφής του stealth UAV στο Ιράν από το "Team 6"!






Αμερικανική ειδική επιχείρηση καταστροφής στο έδαφος από την ειδική επίλεκτη ομάδα των SEALS, Team Six, του stealth UAV RQ-170 Sentinel, του πλέον προηγμένου UAV που χρησιμοποιούν οι ΗΠΑ, ματαιώθηκε την τελευταία στιγμή, όπως αναφέρουν απόλυτα έγκυρες πηγές του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας. 
Ο Αμερικανός πρόεδρος Barack Obama διέταξε την ομάδα να μεταβεί και να καταστρέψει στο έδαφος του Ιράν σε απόσταση 200 χιλιομέτρων από τα αφγανοϊρανικά σύνορα όπου είχε πέσει, το RQ-170 Sentinel, αλλά η αποστολή ματαιώθηκε την τελευταία στιγμή, όταν έγινε αντιληπτό ότι οι Ιρανοί είχαν εντοπίσει και μεταφέρει το υπερ-απόρρητο αμερικανικό αεροσκάφος.
Μία δεύτερη λύση της αποστολής μαχητικών κρούσης F-15E ή βομβαρδιστικών Β-2 από το Ντιέγκο Γκαρσία, απορρίφθηκε, καθώς θα δημιουργείτο τεράστια αναστάτωση παγκοσμίως, αφού θα μπορούσε να εκληφθεί ως έναρξη αεροπορικών επιχειρήσεων κατά του Ιράν.
Ας δούμε το "φιλμ" της υπόθεσης από την αρχή, αφού σημειώσουμε κάτι: Χθες μόλις το defencenet.gr, ξεκίνησε την απ'ευθείας μετάδοση από την ιρανική τηλεόραση (Press TV) της "παρουσίασης" του τρόπαιου, ο κεντρικός server δέχθηκε κυβερνοεπίθεση, η οποία συνεχίσθηκε επί 28 λετά, ακριβώς όσο κράτησε και η εκπομπή του Press TV...
Μόλις ο Barack Obama πληροφορήθηκε από τις υπηρεσίες του Πενταγώνου ότι ένα τόσο προηγμένο τεχνολογικά σύστημα είχε απολεσθεί και μάλιστα κάπου στην Ιρανική ενδοχώρα διέταξε αμέσως να ετοιμαστεί η ειδική επίλεκτη ομάδα των SEALS Team Six  - η ίδια που είχε αναλάβει και εκτελέσει την εξόντωση του Osama bin Laden- δύναμη της οποίας εδρεύει στο Αφγανιστάν έτσι ώστε να διεισδύσει το βράδυ της 4ης προς 5ης Δεκεμβρίου από αέρος μέσα στο έδαφος του Ιράν να εντοπίσει και να καταστρέψει το RQ-170 Sentinel.
Οι εκτιμήσεις των Αμερικανών για το που βρίσκεται το UAV ποίκιλαν με αποτέλεσμα να μην γνωρίζει κανείς να μην γνωρίζει που ακριβώς που θα έπρεπε να κατευθυνθεί η Team Six.  Ο χρόνος όμως πίεζε αφόρητα και η πιθανότητα να καταλήξει το Sentinel σε ιρανικά χέρια ήταν μεγάλη.
Είτε το Sentinel είχε καταρριφθεί είτε είχε καταπέσει από άλλη άγνωστη αιτία η επιχείρηση έπρεπε να γίνει καθώς ευαίσθητα ηλεκτρονικά συστήματα ακόμη και στην περίπτωση συντριβής θα μπορούσαν να είχαν παραμείνει ανέπαφα και φυσικά η τεχνολογία τους να υποκλαπεί. Δεν γνώριζαν ότι οι Ιρανοί, μέσω ενός συστήματος ηλεκτρονικού πολέμου που έχουν αγοράσει από την Ρωσία, κατάφεραν και πήραν τον έλεγχο του UAV και το προσγείωσαν, άθικτο!
Υπέθεταν ότι είτε είχε καταρριφθεί (πράγμα αδύνατον, αφού έχει και χαρακτηριστικά stealth, αλλά ταυτοχρόνως έχει και πολύ μικρό ίχνος), είτε είχε συντριβεί από βλάβη. Σε οποιαδήποτε περίπτωσαη θα μπορούσαν να υπάρχουν άθικτα υποσυστήματα τα οποία θα ήταν υπερπολύτιμα στα χέρια Ρώσων ή Κινέζων. Αγνοούσαν ότι το UAV είχε πέσει άθικτο στα χέρια των Ιρανών!
Οι αμερικανικοί κατασκοπευτικοί δορυφόροι όργωναν στην κυριολεξία την περιοχή που βρισκόταν το UAV όταν χάθηκε η επαφή με το κέντρο ελέγχου στο Αφγανιστάν  τόσο για τον εντοπισμό του UAV όσο και για την ένδειξη οποιαδήποτε κίνησης από πλευράς Ιρανών. Μια άλλη λύση, περισσότερο «θορυβώδης» όμως που εξετάστηκε ήταν η αποστολή μαχητικών αεροσκαφών με σκοπό να βομβαρδίσουν το UAV, αλλά εξαιτίας της μεγάλης που θα έπρεπε να πάρει και της ιρανικής αντίδρασης απορρίφθηκε.
Ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο είναι πως οι Αμερικανοί SEALS στην αποστολή τους αυτή θα υποστηρίζονταν από «σύμμαχους πράκτορες (allied agents) που δρουν μέσα στο Ιράν. Είναι η πρώτη φορά που επίσημα η Washington παραδέχεται την ύπαρξη πρακτόρων της μέσα στο Ιράν.
Οι προετοιμασίες της ομάδας –που να σημειωθεί βρίσκεται πάντα σε επιφυλακή- είχαν γίνει και τουλάχιστον 12 μέλη της επίλεκτης ομάδας συν ακόμη 6 ως εφεδρική δύναμη- ήταν έτοιμα να επιβιβαστούν στα stealth ελικόπτερα –μια παραλλαγή των UH-60black Hawk- ίδια με αυτά που είχαν χρησιμοποιηθεί στο Πακιστάν για τον bin Laden, όταν ο Barack Obama πληροφορήθηκε πως το UAV είχε τελικά εντοπισθεί από τους Ιρανούς 200 χλμ. μέσα στο έδαφος του Ιράν κοντά στην πόλη Kashmar και είχε μεταφερθεί σε άγνωστη τοποθεσία σε ιρανική αεροπορική βάση.
Η ακύρωση της αποστολής έγινε την τελευταία στιγμή την ώρα που τα ελικόπτερα κυριολεκτικά ζέσταιναν τις μηχανές τους. Ο Barack Obama δίστασε παρά την περισυλλογή του RQ-170 από τους Ιρανούς να προχωρήσει σε κάποιο άλλο πιο αποφασιστικό βήμα για την καταστροφή του αφήνοντας έτσι οι ΗΠΑ να υποστούν μια από τις μεγαλύτερη ακούσια «μεταφορά τεχνολογίας» προς τους Ιρανούς και ποιος ξέρει σε πόσους  άλλους.

Το stealth UAV RQ-170 Sentinel, θα δώσει την δυνατότητα τεχνολογικού άλματος σε ότι αφορά την τεχνολογία των UAVs, είτε σε Ρωσία, είτε σε Κίνα, τουλάχιστον είκοσι ετών. Δεν είναι μόνο ότι αποτελεί το κορυφαίο UAV σε υπηρεσία σήμερα, είναι ότι τόσο η Κίνα, όσο και η Ρωσία βρίσκονται πολύ πίσω τεχνολογικά στην ανάπτυξη συστημάτων UAV και η πρόσβαση στην τεχνολογία του μόνο ευεργετικές συνέπειες μπορεί να έχει στα μελλοντικά τους προγράμματα.

Έκτακτη συνάντηση Β.Πούτιν με Ισραηλινό ΥΠΕΞ


ImageΟ Ισραηλινός Υπουργός Εξωτερικών, Αβιγκντόρ Λίμπερμαν, συναντήθηκε εκτάκτως και χωρίς προηγούμενη προειδοποίηση με τον Ρώσο πρωθυπουργό, Βλαντιμίρ Πούτιν, στη Μόσχα.
Ο Α. Λίμπερμαν βρίσκεται σε περιοδεία σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, αλλά λόγω της έκρυθμης κατάστασης στη Συρία και τις έντονες ανησυχίες που προκάλεσε η παράδοση των Yakhont στη Δαμασκό, η συνάντηση κρίθηκε επιβεβλημένη. Η κρισιμότητα της συνάντησης φαίνεται κι από το γεγονός ότι σε μερικές μέρες θα επισκέπτονταν τη Ρωσία για συνομιλίες με Ρώσους αξιωματούχους, στους οποίους δε συμπεριλαμβανόταν ο Βλ. Πούτιν.
Γενικότερα, από τη στιγμή που τα συμφέροντα Μόσχας και Τελ Αβίβ φαίνεται να βρίσκονται σε πορεία σύγκρουσης, η απειλή για την περιφερειακή και τη διεθνή ασφάλεια είναι προφανής, ενώ η Μόσχα μπορεί να τροφοδοτήσει κάθε εχθρό του Ισραήλ με οπλικά συστήματα υψηλής τεχνολογίας περιπλέκοντας σημαντικά την εικόνα…