Tri-Anthropo-Type Paschalidis


Γιώργος Πασχαλίδης

Η εγκαθίδρυση του φόβου πλέον, ώθησε τους ανθρώπους αντί να απολαμβάνουν, να τρέχουν και να αποθηκεύουν ώστε να έχουν για το αβέβαιο πια μέλλον. Αυτός είναι ο φόβος. Να ταξιδεύει η σκέψη, να ψάχνει στο μέλλον, και να καταλήγει να βασανίζεται για πιθανούς κινδύνους που ΘΑ προκύψουν, τους οποίους γιγαντώνει, δημιουργώντας …φαντάσματα!

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Θα εμποδίσει «με κάθε μέσο»έρευνες στην ΑΟΖ

Την προηγούμενη Παρασκευή, λίγες ώρες πριν από τη διακοπή των διπλωματικών της σχέσεων με το Τελ Αβίβ, η Άγκυρα έστειλε απειλητικό μήνυμα και στην Κύπρο σχετικά με το ζήτημα της ΑΟΖ. Ούτε λίγο ούτε πολύ, η τουρκική πλευρά άφησε να εννοηθεί ότι θα χρησιμοποιήσει «κάθε μέσο» για να εμποδίσει τις έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ. Η σκληρή τοποθέτηση της Άγκυρας ήρθε από τα χείλη του νέου Υπουργού Ε.Ε. της Τουρκίας, Εγκεμέν Μπαγίς. Ο Τούρκος Υπουργός υπενθύμισε ότι η χώρα του είχε αποστείλει και στο παρελθόν πολεμικά πλοία με σκοπό να εμποδίσουν τις έρευνες για ενεργειακά κοιτάσματα στη Μεσόγειο, τις οποίες δεν εγκρίνει η Τουρκία. «Γι' αυτό άλλωστε υπάρχει το πολεμικό ναυτικό», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαγίς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι νέες κινήσεις της Άγκυρας σημειώθηκαν λίγες ημέρες μετά την επίσκεψη της υπουργού Εξωτερικών της Κύπρου στο Ισραήλ, και ενώ η Τουρκία συζητά την ανασυγκρότηση του τουρκικού στρατού, τη δημιουργία νέου συντάγματος και την καταπολέμηση των δυνάμεων του ΡΚΚ. Όλα δείχνουν ότι η τουρκική κυβέρνηση θεωρεί ότι οι απειλές στο εξωτερικό πολιτικό πεδίο είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την αλλαγή του τουρκικού πολιτεύματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: