Tri-Anthropo-Type Paschalidis


Γιώργος Πασχαλίδης

Η εγκαθίδρυση του φόβου πλέον, ώθησε τους ανθρώπους αντί να απολαμβάνουν, να τρέχουν και να αποθηκεύουν ώστε να έχουν για το αβέβαιο πια μέλλον. Αυτός είναι ο φόβος. Να ταξιδεύει η σκέψη, να ψάχνει στο μέλλον, και να καταλήγει να βασανίζεται για πιθανούς κινδύνους που ΘΑ προκύψουν, τους οποίους γιγαντώνει, δημιουργώντας …φαντάσματα!

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Με ποιους καταναλωτές; Και με τι εργαζόμενους;

Νέες  επενδύσεις! Μας περνάτε για χαζούς; Να ανοίξουν οι αγορές !μας περνούν για ηλίθιους;
Άντε εγώ σου λέω ότι έρχονται επενδυτές που θα επενδύσουν; Θα ανοίξουν εργοστάσια; Εμπορικά κέντρα; Εστιατόρια; Καφετέριες ,εταιρίες, θα ρίξουν χρήμα στην αγορά;
Μπορεί να φτιάξουν τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα θα γίνει η πανεπιστημίου  ΣΑΝΖ  ΕΛΙΖΕ και η σταδίου η 5η  λεωφόρος τις νέας Υόρκης. άντε εγώ σου λέω ..τα φτιάχνουν, παρακάτω; Με ποιους καταναλωτές;  
Μαχαίρι στις συντάξεις μαχαίρι στον μισθό, στον 13ο -14ο στα επιδόματα, απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων ,απολύσεις ιδιωτικών υπαλλήλων από εταιρίες  και εργοστάσια, όταν είχαν πει ότι θα σε απολύουν και θα παίρνεις την μισή αποζημίωση και αυτήν τμηματικά μετά από 1 χρόνο τότε κατάλαβα τι θα έρθει.
Τώρα εφεδρείες χαράτσια μας τα παίρνουν μέχρι σώβρακα .έφτιαξες τόσα χρόνια ένα σπίτι άλλοι με στεγαστικά δάνεια που πληρώνουν δεν πληρώνουν την δόση του δανείου γιατί με τα χαράτσια που έχουν βάλει δεν σου βγαίνουν τα κουκιά όσο και αν κόψεις από τα καθημερινά σου.
Ξεκίνησαν με τους δημοσίους υπαλλήλους αυτοί κρατούσαν την αγορά τόσα χρόνια πήγαιναν κάθε εβδομάδα και άφηναν τα λεφτά τους στα μικρομάγαζα στα σουπερ μάρκετ στα πολυκαταστήματα .
Χριστούγεννα ,Πάσχα ,τα καταστήματα γεμάτα κόσμο ,οι καταστηματάρχες τα μαγαζάκια τα μεγάλα εμπορικά ζητούσαν συνεχώς εργαζομένους να δουλέψουν! Όταν έκοψαν μισθούς και δώρα δεν πήγαινε ο κόσμος για κατανάλωση προϊόντων  δεν μπορούσε, και αναγκαστικά έκλεισαν μαγαζιά έδιωξαν εργαζομένους μείωσαν τους μισθούς τους και τώρα τους έχουν και δουλεύουν με μισθούς κίνας.
Ήταν αυτοί οι ίδιοι εργαζόμενοι και καταστηματάρχες που [αναθεμάτιζαν ] τον δημόσιο υπάλληλο  έλεγαν τι τους θέλουμε τους κηφήνες έχουν βάλει μέσα το κράτος χωρίς να ξέρουν  ποιοι  πραγματικά έτρωγαν χρόνια τώρα τα λεφτά του κράτους ποιοι κατασπαταλούσαν την περιουσία του λαού και ποιο ήταν το σχέδιο τους.
Θα σας πω ότι πολλοί από τους δημοσίους υπαλλήλους και μέσα σε αυτούς και εγώ κάνουν φοβερές περικοπές έχουν σταματήσει φροντιστήρια παιδιών τον ρουχισμό τους και το χαρτζιλίκι τους  που αυτά τα χρήματα τα έπαιρναν κάποιοι καταστηματάρχες και συντηρούσαν τοις οικογένειες τους και του υπαλλήλους τους, πλήρωναν την εφορία τους την ΔΕΗ κλπ όλα αυτά πάνε αλυσίδα.
Κρατούσαν από τον μισθό τους για ταμεία για εφορίες για ΟΓΑ για  ….διώξτε τους όλους να δούμε τι θα κρατήσει το κράτος στα ταμεία του τι θα πάει στην εφορία τι θα πάρουν τα μαγαζιά…[εγώ ξέρω τι θα πάρουν ]και πόσους εργαζομένους θα έχουν από εδώ και πέρα, μάλλον θα έχουν με μισθό 300 ευρώ και μην δεν  κάνεις αυτό που σου λένε τα αφεντικά ότι ώρα σε χρειαστούν θα έρθεις για δουλεία !περιμένουν χιλιάδες απ έξω που ψάχνουν.
Να ανοίξουν οι αγορές να γίνουν επενδύσεις !!!αφού όλους τους έλληνες τους έκαναν κινέζους να δουλεύουν  με 300 ευρώ χωρίς δώρα άδειες επιδόματα και συμβάσεις εργασίας.
Οι επενδύσεις όμως που θέλουν να κάνουν  είναι τέλειος διαφορετικές θέλουν τον πλούτο τις χώρας πετρέλαια- λιμάνια-ορυκτά χιλιάδες στρέμματα γης  για το σχέδιο ήλιος απλά για να εισπράξει λίγα ψίχουλα κα καλά το κράτος που μαζί με τους πολίτες θα είναι πτωχό και οι επενδυτές πλούσιοι.
Όπως έδωσαν το μισό λιμάνι του εμπορικού σταθμού στο Πειραιά το πήρε   κινέζικη εταιρία που έχει και δουλεύουν έλληνες !!!χειριστές μηχανημάτων .
Σε άθλιες συνθήκες χωρίς ωράριο  εργασίας όταν σε χρειαστούν σε παίρνουν τηλέφωνο να κατέβεις για δουλεία Σαββάτο-κυριακη και αν δεν σηκώνεις το τηλέφωνο σε απολύουν ..Γιατί  θέλεις να πας μια βόλτα τα παιδιά σου ρε αδελφέ όταν δεν έχει δουλειά σε βάζουν και σκουπίζεις και κάνεις ένα σορό δουλειές εκτός από της ειδικότητας  σου.
Έχει πάει πολλές φορές η επιθεώρηση εργασίας και δεν την έχουν αφήσει να περάσει για έλεγχο και αν την  αφήσουν υπάρχει τρομοκρατία στους εργαζομένους να μην μιλήσει κανένας τους.
Αυτές τις επενδύσεις θέλουν να κάνουν οι κύριοι που μας κυβερνούν..αλλά το ξαναλέω.
Με ποιους καταναλωτές;  Και με τι εργαζόμενους;
Συνήλθαν οι εκπρόσωποι των «πάνω» στις Βρυξέλλες κι αποφάσισαν ότι η ζωή μας, η ζωή των εργαζομένων, των συνταξιούχων και εν γένει των «κάτω», οφείλει να συρρικνωθεί ακόμη περισσότερο, μέχρι πλήρους εξάχνωσης. Δηλαδή κι άλλη άγρια λιτότητα. Μέχρι το έλλειμμα, λέει, να φθάσει στο 0,5% του ΑΕΠ. Ούτε λόγος για ανάπτυξη, ούτε λόγος για την αντιμετώπιση της ανεργίας, καμία μέριμνα για τους ανθρώπους, για εκείνους που βρίσκονται σε κατάσταση έσχατης εξαθλίωσης.


«Μήπως μοιάζουμε με σκλάβους;» είναι ο τίτλος άρθρου της Le Monde. Η Ευρώπη των λαών είναι πια ένας αρχαίος ευφημισμός. Η Ευρώπη των σκλάβων είναι γεγονός.
Β. Πετρακοπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: