Tri-Anthropo-Type Paschalidis


Γιώργος Πασχαλίδης

Η εγκαθίδρυση του φόβου πλέον, ώθησε τους ανθρώπους αντί να απολαμβάνουν, να τρέχουν και να αποθηκεύουν ώστε να έχουν για το αβέβαιο πια μέλλον. Αυτός είναι ο φόβος. Να ταξιδεύει η σκέψη, να ψάχνει στο μέλλον, και να καταλήγει να βασανίζεται για πιθανούς κινδύνους που ΘΑ προκύψουν, τους οποίους γιγαντώνει, δημιουργώντας …φαντάσματα!

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Ελλάδα - Ρωσία θα αποφασίσουν από κοινού για τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη



    Την έκπληξη και τη δυσαρέσκειά τους για τις τελευταίες αποφάσεις της Βουλγαρίας σχετικά με την αποχώρησή της από την κατασκευή του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη εξέφρασαν οι εκπρόσωποι Ελλάδας και Ρωσίας στο πλαίσιο της χθεσινής συνεδρίασης της Μεικτής Ενεργειακής Ελληνορωσικής Ομάδας Εργασίας.
    Σε ανακοίνωσή του το ΥΠΕΚΑ μετά τη συνεδρίαση αναφέρεται στην “ξαφνική αλλαγή της στάσης της Βουλγαρίας το τελευταίο τριήμερο και την επίσημη άρνηση να συνεχίσει να προωθεί την κατασκευή του πετρελαιαγωγού”. Όπως επισημαίνεται, η Βουλγαρία ήγειρε, για πρώτη φορά μετά την υπογραφή της σχετικής Διακρατικής Συμφωνίας του 2007, αιτιάσεις περί μη οικονομικής βιωσιμότητας του έργου με απόφαση του βουλγαρικού υπουργικού συμβουλίου.
    Η δήλωση αναφέρεται στην απόφαση της Βουλγαρίας να αποπληρώσει τις οφειλές της στη διεθνή εταιρεία του αγωγού Transbalkan SA και στη συνέχεια να αποχωρήσει από τη Διακρατική Συμφωνία, εφόσον τα δύο άλλα μέρη (Ρωσία - Ελλάδα) δεν συναινέσουν με αυτή.
    Τόνισαν ότι η οικονομική βιωσιμότητα του έργου είχε καταδειχθεί πλήρως το 2007 και συμφώνησαν, αφού διαβουλευθούν με τα υπουργεία Εξωτερικών των δύο χωρών και την διεθνή εταιρεία του έργου, να αποφασίσουν από κοινού τις επόμενες ενδεδειγμένες ενέργειες, που θα αφορούν και εκείνες που σχετίζονται με τις υφιστάμενες υποχρεώσεις της Βουλγαρίας,από τη συμμετοχή της στη Διακρατική Συμφωνία και τη διεθνή εταιρεία.
    Εξάλλου συμφωνήθηκε να εξεταστούν οι εκκρεμότητες για την επέκταση της συμφωνίας προμήθειας φυσικού αερίου για τη μετά το 2016 περίοδο και η συνεργασία σε θέματα ενεργειακής απόδοσης, ΑΠΕ και έρευνες υδρογονανθράκων.
    AYTO ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΞΕΝΟΣ ΔΑΧΤΥΛΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΜΥΣΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΣΚΑΡΙΑ.ΑΥΤΟ ΘΑ ΒΛΑΨΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΛΙΑΝ ΣΥΝΤΟΜΩΣ.ΒΑΣ.ΠΕΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ.

    Δεν υπάρχουν σχόλια: