Tri-Anthropo-Type Paschalidis


Γιώργος Πασχαλίδης

Η εγκαθίδρυση του φόβου πλέον, ώθησε τους ανθρώπους αντί να απολαμβάνουν, να τρέχουν και να αποθηκεύουν ώστε να έχουν για το αβέβαιο πια μέλλον. Αυτός είναι ο φόβος. Να ταξιδεύει η σκέψη, να ψάχνει στο μέλλον, και να καταλήγει να βασανίζεται για πιθανούς κινδύνους που ΘΑ προκύψουν, τους οποίους γιγαντώνει, δημιουργώντας …φαντάσματα!

Τρίτη, 3 Απριλίου 2012

Μήπως τελικά η Τουρκία ετοιμάζεται για πόλεμο ;


Η Τουρκία αποκτά ένας σαφές αποβατικό πλεονέκτημα, ειδικά απέναντι στα ελληνικά νησιά, που δεν είναι άκρως προετοιμασμένα για ένα τέτοιο μέγεθος απειλής και δεν μπορεί να θεωρείται τυχαίο ετούτη την χρονική περίοδο
Μήπως τελικά η Τουρκία όντως ετοιμάζεται για πόλεμο ή απλά προσπαθεί να κερδίσει στον ψυχολογικό πόλεμο, δαπανώντας όμως σχεδόν κάθε ημέρα εκατομμύρια δολάρια για το «αξιόμαχο» των Ενόπλων Δυνάμεων της;

Οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, μετά την αγορά πλωτών γεφυρών, που ενδεχομένως θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε μία πιθανή επίθεση των Τούρκων από τον Έβρο, μετά την καθέλκυση των stelth φρεγατών τους και μετά την πρόθεση να αγοράσουν από τους Αμερικάνους τα μη επανδρωμένα αεροσκάφηpredator που θα τους έδιναν σαφές τακτικό πλεονέκτημα στην ευρύτερη περιοχή, προχωρούν στην άμεση προμήθεια νέωναμφίβιων αποβατικών τεθωρακισμένων για τους πεζοναύτες τους, για συλλογή πληροφοριών (ΤΟΜΑ), που θα εξοπλίσουν τα νέα τουρκικά αποβατικά σκάφη, τα οποία ήδη ναυπηγούνται στα τουρκικά ναυπηγεία και θα αποτελέσουν τα επόμενα χρόνια την κορυφαία απειλή για την ασφάλεια της νησιωτικής Ελλάδας.

Ειδικά το «μίνι» αεροπλανοφόρο, τυπικά LPD, που θα ναυπηγήσει η γειτονική χώρα θα δώσει την δυνατότητα επιχειρήσεων από το μέσον του Αιγαίου.

Ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο η Τουρκία αποκτά ένας σαφές αποβατικό πλεονέκτημα, ειδικά απέναντι στα ελληνικά νησιά, που δεν είναι άκρως προετοιμασμένα για ένα τέτοιο μέγεθος απειλής και δεν μπορεί να θεωρείται τυχαίο ετούτη την χρονική περίοδο, που η Τουρκία συνεχώς προκαλεί και εξωθεί σε θερμές καταστάσεις την ευρύτερη περιοχή. Καλό, λοιπόν, είναι επιτέλους η ελληνική κυβέρνηση να καταλάβει ότι περικοπές στην Άμυνα, ισούνται με περικοπές ... στα σύνορα!

Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς στην Κύπρο, μετά τις απειλές που δέχθηκε με αφορμή τις έρευνες για πετρέλαιο «στο οικόπεδο 12», έχει ήδη θέσει σε ετοιμότητα τις αντιαεροπορικές του δυνάμεις, ενώ τα ραντάρ από το όρος Τρόοδος, συνεχώς μεταδίδουν στοιχεία από την τουρκική δραστηριότητα.

Στην περιοχή πετούν αρκετά ισραηλινά μαχητικά και υπάρχουν σκέψεις μεταξύ των Ισραηλινών να επέμβουν, αφού πρόκειται για παράνομη δέσμευση στο FIR Λευκωσίας!!!

Επίσης ο πρόεδρος της Τουρκίας, Αμπντουλάχ Γκιουλ, προειδοποίησε ότι η χώρα του «θα λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα, προκειμένου να υπερασπιστεί όλα τα εθνικά συμφέροντά της στην ανατολική Μεσόγειο», κατά την ομιλία του στην ολομέλεια της τουρκικής εθνοσυνέλευσης.

Απευθυνόμενος στην Ευρωπαϊκή Ένωση δε, εξέφρασε τον «φόβο» ότι επίκειται «έναρξη διαδικασίας, η οποία θα καταστήσει αδύνατη την ένωση στην Κύπρο», με υπαίτιο μάλιστα την ΕΕ, τονίζοντας ιδιαίτερα ότι «η ελληνοκυπριακή πλευρά είναι αυτή που στερείται βούλησης για συμβιβασμό», είπε και πρόσθεσε:

«Η τουρκική πλευρά κατέβαλε κάθε προσπάθεια κατά τις συνομιλίες για την ένωση του νησιού. Σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο, «το γεγονός ότι η ημιτελής αυτή διοίκηση, θα αναλάβει στο δεύτερο εξάμηνο του 2012 την προεδρία στην ΕΕ, θα δείξει την αδυναμία της ΕΕ».

Ελληνική Κυβέρνηση... που είσαι; Είσαι εδώ; 
Πέρα από απειλές προς τους 70χρονους αποστράτους και πατριωτικές πομφόλυγες του υπουργού Εθνικής Αμύνης για κοινό αμυντικό δόγμα με την Κύπρο, σου καίγεται «καρφί»;

Η μήπως, όπως λέει ο σοφός λαός, «πέρδεσαι γεώμηλα»;. *Ο κ. Αθανάσιος Τσίγκας είναι απόστρατος στρατιωτικός 

Δεν υπάρχουν σχόλια: