Tri-Anthropo-Type Paschalidis


Γιώργος Πασχαλίδης

Η εγκαθίδρυση του φόβου πλέον, ώθησε τους ανθρώπους αντί να απολαμβάνουν, να τρέχουν και να αποθηκεύουν ώστε να έχουν για το αβέβαιο πια μέλλον. Αυτός είναι ο φόβος. Να ταξιδεύει η σκέψη, να ψάχνει στο μέλλον, και να καταλήγει να βασανίζεται για πιθανούς κινδύνους που ΘΑ προκύψουν, τους οποίους γιγαντώνει, δημιουργώντας …φαντάσματα!

Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΜΑΪΟ ΣΧΕΔΙΑΖΕΤΑΙ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΙΡΑΝ

Με συνεντεύξεις, στο Κανάλι 10 της ισραηλινής τηλεόρασης, που παραχώρησαν ισραηλινοί αξιωματούχοι, έγιναν γνωστές αρκετές λεπτομέρειες για την πρόθεση του Ισραήλ- σε περίπτωση που ναυαγήσουν οι διαπραγματεύσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν- να επιτεθεί στη χώρα αυτή.



Ο δημοσιογράφος του καναλιού, Alon-Ben David, είπε ότι ο ισραηλινός στρατός περιμένει τη διεξαγωγή του δεύτερου γύρου των συνομιλιών, στις 23 Μαΐου στη Βαγδάτη, σε περίπτωση κατάρρευσης των συνομιλιών θα δοθεί εντολή για επίθεση κατά των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν.


Σύμφωνα με τις συνεντεύξεις αυτές, στην επιχείρηση θα λάβουν μέρος δεκάδες επιθετικά αεροπλάνα με αεροσκάφη ανεφοδιασμού, ελικόπτερα επιθετικά και διάσωσης, καθώς και ηλεκτρονικά συστήματα εντοπισμού μη επανδρωμένων αεροσκαφών του Ιράν. Το Ισραήλ είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει F-15. Ήδη, όπως ανακοινώθηκε, οι πιλότοι των αεροσκαφών αυτών έχουν αναπτυχθεί σε βάσεις, βρισκόμενοι όλο αυτό το διάστημα μακριά από τις οικογένειες τους.


Σύμφωνα, επίσης, με τον Alon-Ben, η ισραηλινή πολεμική αεροπορία έχει την ικανότητα να καταστρέψει ολόκληρο το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν με μια ‘μικρή’ σε έκταση επίθεση αλλά ‘επαγγελματική’. Στην επιχείρηση αυτή, οι απώλειες που θα παρουσιαστούν έχουν γίνει, ήδη, αποδεκτές. Ένας αξιωματικός ονόματι Γκίλαντ, δήλωσε ότι «ενδεχομένως ορισμένοι δεν θα γυρίσουν».


Μέσα στο σχεδιασμό προβλέπεται και γενική επίθεση στο Λίβανο, στην Χεζμπολάχ, πολεμικές συγκρούσεις που στην περιοχή δεν έχουν γίνει τα τελευταία 30 χρόνια. (Kaynak: MİLLİYET – echedoros)


Να ληφθεί υπόψη, ότι όλα αυτά μπορεί να εντάσσονται σε παιχνίδι προπαγάνδας, προκειμένου να ασκηθεί πίεση στον Αχμαντινεζάντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: