Tri-Anthropo-Type Paschalidis


Γιώργος Πασχαλίδης

Η εγκαθίδρυση του φόβου πλέον, ώθησε τους ανθρώπους αντί να απολαμβάνουν, να τρέχουν και να αποθηκεύουν ώστε να έχουν για το αβέβαιο πια μέλλον. Αυτός είναι ο φόβος. Να ταξιδεύει η σκέψη, να ψάχνει στο μέλλον, και να καταλήγει να βασανίζεται για πιθανούς κινδύνους που ΘΑ προκύψουν, τους οποίους γιγαντώνει, δημιουργώντας …φαντάσματα!

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Η τρόϊκα "βάζει χέρι" στις Ένοπλες Δυνάμεις!Τι θέλουν να κόψουν!

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσίευσε το Βήμα, ανάμεσα στους επτά υπουργούς που δέχτηκαν "κόκκινη κάρτα" από την τρόϊκα, είναι και ο ΥΕΘΑ Πάνος Μπεγλίτης! Αιτία ότι "δεν μειώθηκαν οι προσλήψεις στις ΕΔ" και "στις αστυνομικές ακαδημίες"!!! Τρανταχτά τα λάθη (;),αφού ούτε προσλήψεις έχουν γίνει στις ΕΔ ,ούτε έχει καμία σχέση ο ΥΕΘΑ ...με τις αστυνομικές ακαδημίες! Τότε γιατί ...η κόκκινη κάρτα ή μάλλον οι διαρροές γι΄ αυτή; Γιατί φτιάχνεται κλίμα για την "εισβολή" της τρόϊκας στο ΥΕΘΑ!

Μέχρι τώρα οι "τροϊκανοί" έχουν κάνει επισκέψεις στο ΥΕΘΑ κυρίως επί Βενιζέλου, όπου ...έπιναν πορτοκολάδα και καφέ, έβλεπαν τα στοιχεία που τους έδειχναν ,κούναγαν το κεφάλι κι έφευγαν. Τώρα θα έρθουν με άγριες διαθέσεις για ...περικοπές οι οποίες αν κρίνουμε και από τις χθεσινές διαρροές θα αφορούν και στο προσωπικό!

Που έχουν στοχέυσει; Όταν μιλάνε για προσλήψεις στις ΕΔ, εννοούν τις νόμιμες και αυτονότητες μονιμοποιήσεις ΕΠΟΠ που έγιναν και πρόσφατα. Κι επειδή αυτές τις μονιμοποιήσεις δύσκολα μπορούν να τις αγγίξουν,κάνουν θόρυβο περίπ προσλήψεων για να αποτρέψουν τα επόμενα κύματα μονιμοποίησης!

Δυστυχώς οι ΕΠΟΠ που δεν είναι μονιμοποιημένοι,είναι ακάλυπτοι. Ο ΥΕΘΑ όσες φορές έχει αναφερθεί στο θέμα δίνει αόριστες εγγυήσεις προσθέτοντας πάντα με έμφαση ότι θα μονιμοποιηθούν όσοι έχουν τα προσόντα. Η πραγματικότητα που δεν λέει είναι ότι θα μείνουν -αν μείνουν- όσους αντέχει το ταμείο να πληρώσει!

Το μεγάλο θέμα θα προκύψει όμως αν αποδειχτούν ορθές οι πληροφορίες που θέλουν τους "τροϊκανούς" να αποκτούν λόγο και ρόλο ακόμη και σε περικοπές που έχουν να κάνουν με τη δομή και λειτουργία των ΕΔ, όπως για παράδειγμα το κλείσιμο στρατοπέδων, τη μείωση του όγκου των ΕΔ με κατάργηση στρατιωτικών σχηματισμών κ.λ.π. Μέτρα που θα έπρεπε η ελληνική κυβέρνηση και οι δυό ΥΕΘΑ (Βενιζέλος-Μπεγλίτης) να έχουν σχεδιάσει και πάρει από μόνοι τους! Κανείς από τους δύο δεν το τόλμησε και πληροφορίες λένε ότι τώρα θα το κάνουν...μέσω τρόϊκας.

Είναι όμως δυνατόν να συζητηθούν τέτοια ζητήματα με τους τροϊκανούς; Ποιος μπορεί πια να αποκλείσει οτιδήποτε;

Κάποιοι μάλιστα δεν αποκλείουν να έχουν συναντήσεις οι τροϊκανοί και με τους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων,κατά μόνας!

Θα το δούμε κι αυτό;

Δεν υπάρχουν σχόλια: