Tri-Anthropo-Type Paschalidis


Γιώργος Πασχαλίδης

Η εγκαθίδρυση του φόβου πλέον, ώθησε τους ανθρώπους αντί να απολαμβάνουν, να τρέχουν και να αποθηκεύουν ώστε να έχουν για το αβέβαιο πια μέλλον. Αυτός είναι ο φόβος. Να ταξιδεύει η σκέψη, να ψάχνει στο μέλλον, και να καταλήγει να βασανίζεται για πιθανούς κινδύνους που ΘΑ προκύψουν, τους οποίους γιγαντώνει, δημιουργώντας …φαντάσματα!

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

ΓΑΠ και στη Δυτική Θράκη υπάρχει Shale Gas… Πούλα... Πούλα...

Τα ελληνικά ΜΜΕ αποκρύβουν πολλά πράγματα ενώ φαίνεται ότι η ανάγκη επιβίωσης τα έχει κάνει φερέφωνα των τραπεζών. Καθημερινά βλέπουμε λάθος αξιολογήσεις θεμάτων που παραμορφώνουν τη σωστή ροή των ειδήσεων. Τα ελληνικά ΑΕΙ και φυσικά και αυτά τα οποία αφορούν τη δημοσιογραφία είναι από....
χρόνια σε λάθος κατεύθυνση. Πολλοί δημοσιογράφοι ζουν στον κόσμο τους.

Σε όλο το κόσμο τα διεθνή ΜΜΕ έχουν αναλύσει με παιδαριώδη αλλά ευκατανόητο τρόπο τι είναι Shale gas. Εχουν δείξει και χάρτες για τις θέσεις στις οποίες υπάρχει shale gas. Πολλές χώρες έχουν στείλει στην Αμερική τεχνικούς για να μάθουν πως γίνεται η εξόρυξη αυτής της μορφής φυσικού αερίου. Η εξόρυξη shale gas δεν είναι κάτι νέο στην Αμερική.
Eχει πέσει τόσο πολύ η τιμή του που πλέον το Κατάρ δεν μπορεί να πουλήσει εκεί. Έτσι συνεχίζει να ψάχνει τρόπους να το εξάγει στην Ευρώπη.

Μετά την ανάπτυξη της εξόρυξης του shale gas στις ΗΠΑ, εκρίθη αναγκαίο να γίνει εκμετάλλευση των κοιτασμάτων shale gas στη Μεσόγειο και στην Ευρώπη γενικότερα. Αυτό έγινε εφικτό μετά την ανάπτυξη τεχνικών οριζόντιας εξόρυξης φυσικού αερίου και διάσπασης των πετρωμάτων με νερό σε πίεση και διαλυμένα χημικά μέσα σε αυτό.

Όσον αφορά την Ελλάδα, η εκμετάλλευση του shale gas (φυσικό αέριο φυλακισμένο ανάμεσα στα πετρώματα) ενδιαφέρον έχουν οι περιοχές που υπάρχουν όπως το κεντρικό Αιγαίο, η Δυτική Θράκη κλπ. Ενδιαφέρον έχει τι χημικά χρησιμοποιούνται μαζί με το νερό σε πίεση, αφού μπορεί να επηρεάσουν τον υδάτινο ορίζοντα και συνεπώς την πανίδα και τη χλωρίδα.
Δεν δικαιολογείται κανένας Έλληνας να μη ξέρει βασικά πράγματα για το φυσικό αέριο, την έρευνα και την εξόρυξη του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: