Tri-Anthropo-Type Paschalidis


Γιώργος Πασχαλίδης

Η εγκαθίδρυση του φόβου πλέον, ώθησε τους ανθρώπους αντί να απολαμβάνουν, να τρέχουν και να αποθηκεύουν ώστε να έχουν για το αβέβαιο πια μέλλον. Αυτός είναι ο φόβος. Να ταξιδεύει η σκέψη, να ψάχνει στο μέλλον, και να καταλήγει να βασανίζεται για πιθανούς κινδύνους που ΘΑ προκύψουν, τους οποίους γιγαντώνει, δημιουργώντας …φαντάσματα!

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Και όμως το κράτος έχει λεφτά και χωρίς την 6η δόση

Παρά το γεγονός ότι την 6η δόση του δανείου θα έπρεπε η ελληνική κυβέρνηση να την έχει λάβει από το Σεπτέμβριο κάτι που μέχρι στιγμής δεν έχει συμβεί και την 7η σχεδιάζεται να την λάβει σε ένα μήνα η χώρα δεν φαίνεται να έχει καταρρεύσει οικονομικά ενώ οι μισθοί και οι συντάξεις καταβάλλεται κανονικά.
Αυτό προκύπτει από την απλή εξέταση των δεδομένων και των γεγονότων διαψεύδοντας όλους αυτούς για περίπου δύο μήνες έλεγαν ότι αν δεν λάβουμε την 6η δόση η χώρα θα καταρρεύσει. Όπως αναφέρουν πηγές από το υπουργείο Οικονομικών τα ταμειακά διαθέσιμα του κράτους επαρκούν για την καταβολή των μισθών και συντάξεων μέχρι και τα μέσα Δεκεμβρίου.
Ο λόγος για την επάρκεια των χρημάτων παρά το γεγονός ότι δεν λάβαμε μέχρι στιγμής την 6η δόση είναι ότι οι εισροές στα κρατικά ταμεία από την έκτακτη εισφορά, από την πληρωμή του φόρου εισοδήματος, αλλά και από το τέλος ακινήτων που άρχισε να εισπράττεται έχουν αυξήσει τα ταμειακά διαθέσιμα και διασφαλίζουν την κάλυψη των υποχρεώσεων του κράτους  τουλάχιστον μέχρι και τα μέσα του επόμενου μήνα, δηλαδή Δεκέμβριο.
Σύμφωνα με το υπουργείο «Για όσο διάστημα η καταβολή των φόρων γίνεται απρόσκοπτα δεν θα αντιμετωπίσουμε άμεσο πρόβλημα», ενώ τεράστια σημασία έχει το γεγονός ότι  η κοινή γνώμη δεν πρέπει να τρομοκρατείται από σενάρια παύσης πληρωμών.
Πάντως, η κυβέρνηση έχει ως «μαξιλάρι ασφαλείας» τόσο τις εκδόσεις εντόκων γραμματίων, όσο και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας από το οποίο δύναται να αντλήσει εκτάκτως περισσότερα από 1 δισ. ευρώ εφόσον χρειασθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: