Tri-Anthropo-Type Paschalidis


Γιώργος Πασχαλίδης

Η εγκαθίδρυση του φόβου πλέον, ώθησε τους ανθρώπους αντί να απολαμβάνουν, να τρέχουν και να αποθηκεύουν ώστε να έχουν για το αβέβαιο πια μέλλον. Αυτός είναι ο φόβος. Να ταξιδεύει η σκέψη, να ψάχνει στο μέλλον, και να καταλήγει να βασανίζεται για πιθανούς κινδύνους που ΘΑ προκύψουν, τους οποίους γιγαντώνει, δημιουργώντας …φαντάσματα!

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Στην Ιταλία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας λέει ΟΧΙ, όταν θίγονται τα δικαιώματα των εργαζομένων!

Στην Ιταλία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει συναίσθηση της αποστολής του και δεν είναι "Yesman" της κυβέρνησης, όπως κάπου αλλού. Έτσι  λόγω της αντίθεσης του του Προέδρου της Δημοκρατίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, δεν υιοθετήθηκε ένα ενιαίο νομοθετικό διάταγμα, άμεσης ισχύος για τα μέτρα που πρέπει να πάρει η κυβέρνηση και θα αποτελέσουν πλήγμα για τη ζωή των πολιτών.
 
Ο Ιταλός Πρόεδρος, έχει καταστήσει σαφές ότι σε θέματα, όπως είναι το εργασιακό και οι συντάξεις, θα πρέπει να αναπτυχθεί συζήτηση στο κοινοβούλιο, με την συμμετοχή και των δυνάμεων της αντιπολίτευσης.
η τροπολογία του νόμου οικονομικής σταθερότητας, στην οποία εντάσσεται μέρος των μέτρων που ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι δεσμεύτηκε να λάβει, με στόχο την οικονομική ανάκαμψη της χώρας, βασίζεται σε τέσσερις, κυρίως, άξονες:
 -Απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων
 -Ιδιωτικοποίηση των εταιριών που ανήκουν στην τοπική αυτοδιοίκηση (όπως των αστικών μεταφορών)
 -Φοροαπαλλαγές για τα νεαρά ζευγάρια. 
-Πώληση μέρους της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου. 

Στην συγκεκριμένη τροπολογία, όμως, που εγκρίθηκε, αργά το βράδυ της Τετάρτης από το υπουργικό συμβούλιο της Ρώμης, δεν περιέχεται η μεταρρύθμιση των συντάξεων και ούτε η αλλαγή των κανόνων που καθορίζουν την αγορά της εργασίας.

Πρόκειται για θέματα που θα ενταχθούν, αργότερα, σε ειδικά νομοθετικά διατάγματα και σχέδια νόμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: