Tri-Anthropo-Type Paschalidis


Γιώργος Πασχαλίδης

Η εγκαθίδρυση του φόβου πλέον, ώθησε τους ανθρώπους αντί να απολαμβάνουν, να τρέχουν και να αποθηκεύουν ώστε να έχουν για το αβέβαιο πια μέλλον. Αυτός είναι ο φόβος. Να ταξιδεύει η σκέψη, να ψάχνει στο μέλλον, και να καταλήγει να βασανίζεται για πιθανούς κινδύνους που ΘΑ προκύψουν, τους οποίους γιγαντώνει, δημιουργώντας …φαντάσματα!

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Ενημερωτικό Κείμενο

Κυρίες και κύριοι Βουλευτές,Υποχρεούστε να το γνωρίζετε, αλλά για κάθε ενδεχόμενο αποφάσισα να σας ενημερώνω ότι στη παρούσα κατάσταση, πρέπει να διαλυθεί αμέσως η Βουλή και να διεξαχθούν εκλογές.


Και αυτό γιατί;

1. Στις 4 Οκτωβρίου 2009, ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ έλαβε εντολή διακυβέρνησης της χώρας βάση των προγραμματικών δηλώσεων του κόμματός του και των προσωπικών δεσμεύσεων του ιδίου. Μόλις ανέλαβε καθήκοντα όμως, άρχισε να εφαρμόσει μια πολιτική εντελώς διαφορετική από εκείνη που δεσμεύτηκε προεκλογικά και τελικά προσέφυγε στο ΔΝΤ και άλλους δανειστές, ισχυριζόμενος ότι αυτή ήταν η μία και μοναδική δυνατότητα που θα μας «έσωζε» από τη χρεοκοπία (!) . Δεν επιμένω στο σημείο αυτό επειδή σας είναι ήδη γνωστή η σχετική μήνυσή μου ενάντιων του και οι επισυναπτόμενες  σε αυτήν καταγγελίες.   


Σύμφωνα με το άρθρο 41.2 του Συντάγματος όμως, όταν αποφάσισε να μη τηρήσει τις προεκλογικές δεσμεύσεις, δηλαδή πολύ πριν τη προσφυγή στο ΔΝΤ,  έπρεπε να παραιτηθεί μαζί με την τότε κυβέρνηση του και με προσφυγή σε εκλογές να ζητήσει  ανανέωση της λαϊκής εντολής προκειμένου να αντιμετωπιστεί εθνικό θέμα εξαιρετικής σημασίας. 

Η μην τηρήσει της πολιτικής που έλαβε εντολή να εφαρμόσει και η με  δική του πρωτοβουλία, παραίτηση της χώρας από την εθνική της κυριαρχία με αντάλλαγμα 110 δις ευρώ τα οποία έλαβε για "λογαριασμό μας" από τους δανειστές,  είναι  θέματα εξαιρετικής σημασίας 

και με το παραπάνω μάλιστα. Επειδή δεν έγιναν εκλογές , η κυβέρνηση έχασε  την όποια νομιμοποίηση, καθώς εδώ και δυο χρόνια, μέσω  μιας πολιτικής που κατά το δοκούν ασκεί, μας "έσωσε" οριστικά  από τη χρεοκοπία τρεις με τέσσερις φορές τουλάχιστον και έφερε την χώρα σε εξάντληση.  Και το κάνει με πλήρη σφετερισμό της  λαϊκής κυριαρχίας.  


2. Στις 4 Νοεμβρίου η Βουλή ζήτησε από τον πρόεδρο της Κυβέρνησης  να προχωρήσει σε εκλογές και  στις 9 Νοεμβρίου, η τρίτη κατά σειρά Κυβέρνηση Παπανδρέου επιτέλους παραιτήθηκε :


ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 107


Αποδοχή παραίτησης Αντιπροέδρων της Κυβέρνησης, Υπουργών, Αναπληρωτών Υπουργών και Υφυπουργών.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 

ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ


Έχοντας υπόψη: 1. Τις διατάξεις των άρθρων: α) 37 παρ. 1 και 38 παρ. 1 του Συντάγματος και β) 39 παρ. 1 του Κώδικα Νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα Κυβερνητικά Όργανα (π.δ. 63/2005, Α ́ 98). 2. Τις παραιτήσεις που υπέβαλαν οι: Θεόδωρος Πάγκαλος του Γεωργίου, από τη θέση του Αντιπροέδρου ….…..


Αθήνα, 9 Νοεμβρίου 2011

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΚΑΡΟΛΟΣ ΓΡ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ



ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 108


Αποδοχή παραίτησης του Πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου του Ανδρέα.


        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ


Έχοντας υπόψη:

1. Τις διατάξεις του άρθρου 38 παρ. 1 του Συντάγ− ματος.

2. Την παραίτηση που υπέβαλε ο Πρωθυπουργός Γε− ώργιος Παπανδρέου του Ανδρέα, αποφασίζουμε:

Αποδεχόμαστε την παραίτηση που υπέβαλε ο Πρω− θυπουργός Γεώργιος Παπανδρέου του Ανδρέα και τον απαλλάσσουμε από τα καθήκοντά του.

Στον Πρωθυπουργό αναθέτουμε τη δημοσίευση και εκτέλεση του παρόντος Διατάγματος.


Αθήνα, 9 Νοεμβρίου 2011

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΚΑΡΟΛΟΣ ΓΡ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ




3. Σύμφωνα λοιπόν με το Σύνταγμα, όταν έχουμε παραίτηση της κυβέρνησης συνολικά, το τι ακολουθεί εξαρτάται από το είδος της κυβέρνησης η οποία παραιτήθηκε. 


Συγκεκριμένα  


- εάν η απερχόμενη Κυβέρνηση είναι μονοκομματική και διέθετε την απόλυτη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, τότε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καλεί τους αρχηγούς των κομμάτων και επιδιώκει το σχηματισμό Κυβέρνησης από όλα τα κόμματα της Βουλής για τη διενέργεια εκλογών και σε περίπτωση αποτυχίας αναθέτει στον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας ή του Αρείου Πάγου ή του Ελεγκτικού Συνεδρίου το σχηματισμό Κυβέρνησης  για να διενεργήσει εκλογές, και διαλύει τη Βουλή. ( Σύνταγμα άρθρα 41 παράγραφος 1 εδάφιο γ' και  37 παράγραφος 3 εδάφιο γ'.)   


- εάν η απερχόμενη Κυβέρνηση είναι Κυβέρνηση συνασπισμού, και κανένα κόμμα δεν διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών στη Βουλή, μπορεί να συγκροτηθεί ένας νέος κυβερνητικός συνασπισμός.   Η δυνατότητα αυτή διερευνάται μέσω της διαδικασίας των διερευνητικών εντολών. Αν οι διερευνητικές εντολές δεν τελεσφορήσουν, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καλεί τους αρχηγούς των κομμάτων και, αν επιβεβαιωθεί η αδυναμία σχηματισμού Κυβέρνησης που να έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής, ακολουθείται η πιο πάνω διαδικασία, δηλαδή οικουμενική ή υπηρεσιακή κυβέρνηση για διενέργεια εκλογών και  διάλυση της Βουλής

Δεν υπάρχουν σχόλια: