Tri-Anthropo-Type Paschalidis


Γιώργος Πασχαλίδης

Η εγκαθίδρυση του φόβου πλέον, ώθησε τους ανθρώπους αντί να απολαμβάνουν, να τρέχουν και να αποθηκεύουν ώστε να έχουν για το αβέβαιο πια μέλλον. Αυτός είναι ο φόβος. Να ταξιδεύει η σκέψη, να ψάχνει στο μέλλον, και να καταλήγει να βασανίζεται για πιθανούς κινδύνους που ΘΑ προκύψουν, τους οποίους γιγαντώνει, δημιουργώντας …φαντάσματα!

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Η «ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ» - ΜΗΠΩΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΝΟΜΙΖΕΤΕ;

«Συνήθως, όλοι είμαστε θύματα του μυαλού μας, φαμέγιοι * πάντα του «Εγώ», σκλάβοι του εαυτού μας!»
( * φαμέγιος = υπηρέτης, δούλος) -- από το βιβλίο «ΜΑΝΤΙΝΑΔΕΣ ΤΣΗ ΚΡΗΤΗΣ» του Μανώλη Ι. Καλοκύρη
Οι άνθρωποι γεννιούνται, περνάνε λίγο καλά - αλλά κυρίως βασανίζονται και υποφέρουν - και μετά πεθαίνουν. Μετά γεννιούνται ξανά (η ίδια Ψυχή μέσα σε άλλο σώμα), περνάνε πάλι λίγο καλά - αλλά κυρίως βασανίζονται και υποφέρουν - και μετά πεθαίνουν. Μετά....



γεννιούνται και πάλι , περνάνε λίγο καλά - αλλά κυρίως (συνεχίζουν) να βασανίζονται και να υποφέρουν - και μετά πεθαίνουν
κλπ κλπ...


Και πάλι φτού κι απ' την αρχή!

ΥΠΟΦΕΡΩ, ΑΡΑ ΥΠΑΡΧΩ
(ή - ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΥΠΟΦΕΡΩ)

ΟΛΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΑΠ' ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ - ΟΛΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΑΠ' ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ - Μέρος Α΄
Οι περισσότεροι - ειδικά όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν όπως (νομίζουν ότι) τα «θέλουν» -  συνήθως καταριούνται τήν «κακή» τους τύχη ή τη μοίρα τους (ή τον «άδικο» Θεό, το «δύσκολο» ωροσκόπιό τους, την «τραυματική» παιδική τους ηλικία, τις προηγούμενες ζωές τους, το «βαρύ» κάρμα που έχουν κλπ), κατηγορούν και βρίζουν τους άλλους και τους θεωρούν υπεύθυνους για τα όσα «άσχημα» τους συμβαίνουν, σκέφτονται ακραία - δυιστικά - διπολικά (αυτό είναι «άσπρο» - αυτό είναι «μαύρο» / αυτό είναι «καλό» - αυτό είναι «κακό» κλπ.), θέλουν ένα καινούργιο αυτοκίνητο, ένα μεγαλύτερο σπίτι, μια «καλύτερη» σχέση, περισσότερα χρήματα, μεγαλύτερες επιτυχίες, περισσότερη δόξα - αναγνώριση κλπ για να νοιώσουν καλύτερα - και γενικά επιθυμούν διαρκώς κάτι άλλο από αυτό που έχουν για να γίνουν (έτσι νομίζουν) κάποτε στο μέλλον ευτυχισμένοι.

ΟΛΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΑΠ' ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ - ΟΛΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΑΠ' ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ - Μέρος Β΄Στην «καλύτερη» περίπτωση - σταδιακά - και στην πορεία «αυξάνουν» την συνειδητότητά τους, αισθάνονται ότι είναι κι αυτοί λίγο (ή εξολοκλήρου) υπεύθυνοι για όσα τους συμβαίνουν, «μαθαίνουν» από τα «λάθη» του παρελθόντος και προσπαθούν να καταλάβουν το τι πήγε στραβά και το γιατί υποφέρουν για άλλη μια φορά στο σήμερα, αποκτούν «αυτογνωσία» και γνωρίζουν «καλύτερα» αυτόν που νομίζουν ότι είναι ο «πραγματικός» εαυτός τους, ψάχνουν να βρουν τι πρέπει να κάνουν από δω και πέρα για να «εξελιχθούν», προσπαθούν ν' «αλλάξουν» και να «βελτιώσουν» το χαρακτήρα τους - να γίνουν «καλύτεροι», να γνωρίσουν την «αλήθεια», να βρουν ένα «πνευματικό» δρόμο που θα τους οδηγήσει στη «φώτιση», να έρθουν σε επαφή με τον Ανώτερο Εαυτό τους ή τον φύλακα Άγγελο τους ή με κάποιες «οντότητες» που θα τους «σώσουν»,κλπ κλπ - μ' άλλα λόγια εξακολουθούν να επιθυμούν διαρκώς κάτι άλλο από αυτό που έχουν για να γίνουν (έτσι νομίζουν) κάποτε στο μέλλον ευτυχισμένοι.

Και στις δύο περιπτώσεις πιστεύουμε ότι πάντα υπάρχει κάποιο «πρόβλημα» το οποίο θα πρέπει να επιλύσουμε.

ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ
(σε δουλειά να βρισκόμαστε...)

Ωραία!

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΣΑΣ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ;
(ή ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ;)


* Ο ΑΝΑΖΗΤΗΤΗΣ ΤΩΝ «ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΩΝ»

Αν είστε από εκείνους που επιμένουν ότι είναι «αθώοι» - ότι αυτοί δεν φταίνε σε τίποτα (!) -  που παραπονιούνται διαρκώς ότι οι άλλοι τους «αδικούν», ότι η ζωή στάθηκε «σκληρή» μαζί τους κλπ, αν περιμένετε από κάποιον ή κάτι άλλο (αντικείμενο, γεγονός, άνθρωπο, Θεό ή πλανήτη) να σας «σώσει» η αν νομίζετε ότι εσείς δεν έχετε ανάγκη κανένα κι ότι αν προσπαθήσετε - επιμείνετε - πολεμήσετε - αγωνιστείτε κλπ περισσότερο θα μπορέσετε να καταφέρετε τα «πάντα», αν έχετε την ψευδαίσθηση ότι τα περισσότερα χρήματα - αποκτήματα, ένα «καλύτερο» αυτοκίνητο...
...μια «ομορφότερη» σχέση, μια «μεγαλύτερη» επιτυχία - επίτευγμα κλπ θα σας κάνουν να αισθανθείτε για «πάντα» (!) καλύτερα - μ' άλλα λόγια αν ψάχνετε διαρκώς για κάτι άλλο απ' αυτό που έχετε σήμερα για να γίνετε κάποτε στο μέλλον «ευτυχισμένοι», τότε ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΑΦΟΒΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ!

Η ζωή θα εξακολουθεί να είναι «δύσκολη», οι άλλοι θα συνεχίσουν να σας βάζουν «εμπόδια», ποτέ δεν θα είστε για πολύ πλήρως ευτυχισμένοι, τα όνειρά σας πάντα θα «γκρεμίζονται» μετά από λίγο καιρό, θα κατακτάτε συνεχώς καινούργιους στόχους, ποτέ αυτό που έχετε δεν θα είναι αρκετό κλπ. κλπ.

Βλέπετε ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΠΑΝΤΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ «ΕΠΙΘΥΜΟΥΜΕ»!

Ή αν προτιμάτε ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ, ΑΝ ΕΤΣΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ...


* Ο ΑΝΑΖΗΤΗΤΗΣ ΤΗΣ «ΑΛΗΘΕΙΑΣ»

Αν πάλι πιστεύετε ότι είστε κι εσείς λίγο (ή πολύ) υπεύθυνοι για τα όσα σας συμβαίνουν, ότι θα πρέπει να «αλλάξετε» - να «επιδιορθώσετε» - να «βελτιώσετε»  - να «εξαγνίσετε» κλπ. τον εαυτό σας και να γίνετε «καλύτεροι» απ' ότι είστε σήμερα, αν αναλύετε διαρκώς το παρελθόν σας (είτε αυτό είναι οι προηγούμενες ζωές σας, είτε η παιδική σας ηλικία) για να βρείτε το τι «φταίει» για τα σημερινά προβλήματα σας, αν νομίζετε ότι βρίσκοντας την αιτία (το γιατί έχετε κάτι) αυτό θα εξαφανιστεί και θα «αλλάξει» (θα «απαλλαγείτε» απ' αυτό), αν επιθυμείτε αληθινά να μάθετε τα «μαθήματά» σας σ' αυτή τη ζωή και να «εξελιχθείτε», αν επιθυμείτε να «αυξήσετε» την συνειδητότητά σας γιατί νομίζετε ότι μόνο έτσι θα γνωρίσετε το ποιοι «πραγματικά» είστε, αν έχετε την ψευδαίσθηση ότι το πνεύμα είναι διαχωρισμένο από την ύλη κι ότι θα πρέπει να κάνετε κάτι για να το «ανακαλύψετε» ... ή ότι μια καινούργια γνώση - «απόκρυφη» ή «φανερή» -ένας «καλύτερος» πνευματικός δρόμος, ένα «καλύτερο» σύστημα διαλογισμού, μια «καλύτερη» εναλλακτική θεραπεία, ένας «καλύτερος» γκουρού ή θρησκεία - φιλοσοφία κλπ θα σας φέρουν πιο κοντά στον «πραγματικό» σας εαυτό - στη «φώτιση» ή στην ισορροπία - μ' άλλα λόγια αν εξακολουθείτε να ψάχνετε διαρκώς για κάτι άλλο από αυτό που έχετε σήμερα για να γίνετε κάποτε στο μέλλον «ευτυχισμένοι»...τότε τα νέα είναι πολύ ευχάριστα για σας: ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ ΝΑ ΤΟ ΨΑΧΝΕΤΕ ΣΤΟΝ ΑΙΩΝΑ ΤΟΝ ΑΠΑΝΤΑ!

Για κάθε απάντηση που θα βρίσκετε, θα  γεννούνται διπλάσιες ερωτήσεις. Δεν θα βρίσκετε ποτέ τη «φώτιση» και την ισορροπία. Πάντα «θα πρέπει» να κάνετε και κάτι άλλο - και κάτι ακόμα - για να τις αποκτήσετε. Αυτό που θα μαθαίνετε ή θα έχετε κάθε φορά ποτέ δεν θα είναι αρκετό. Θα θέλετε πάντοτε κι άλλα, όλο και περισσότερα. Δεν θα είστε ποτέ πλήρως ευτυχισμένοι. Θα είστε μονίμως στην αναζήτηση.

Βλέπετε ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΠΑΝΤΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ «ΕΠΙΘΥΜΟΥΜΕ»!

Ή αν προτιμάτε - ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ, ΑΝ ΕΤΣΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ...

Γκρρρρ.... ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟ;
Όχι, έχει κι άλλο.


* ΤΟ «ΤΕΛΟΣ» ΤΗΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ - Ο «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ» ΑΝΘΡΩΠΟΣ

Αν έχετε βαρεθεί το ψάξιμο και την συνεχή αναζήτηση μιας «καλύτερης», «πνευματικότερης», «πιο ισορροπημένης» κλπ. ζωής που ποτέ δεν έρχεται, τότε τα νέα είναι επίσης πολύ ευχάριστα και για σας: ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΖΩΗ, Ή ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ!


Μπορείτε κάλλιστα να είστε ευτυχισμένοι στο σήμερα, στο ΤΩΡΑ. Δεν χρειάζεται να κάνετε απολύτως τίποτα για να βρείτε την «ευτυχία». Είστε ήδη πλήρεις, έχετε κάθε στιγμή ότι ακριβώς «χρειάζεστε»  - απλά δεν το γνωρίζετε!

Εκτός από τον «ανεπαρκή» σας εαυτό που ανησυχεί, φοβάται και ψάχνει διαρκώς για να βρει αυτό που νομίζει ότι του λείπει (περιφερειακός εαυτός - εαυτός σε μη ισορροπία) που σκέφτεται  δυϊστικά / διπολικά («εγώ θέλω αυτό - εγώ δεν θέλω το άλλο», «αυτό είναι καλό για μένα - αυτό είναι κακό για μένα») και με τον οποίο ταυτίζεστε συνήθως (νομίζετε ότι αυτός είναι ο «μοναδικός» και ο «πραγματικός» σας εαυτός), υπάρχει μέσα σας ένα «κομμάτι» (το κέντρο, ο πυρήνας σας, ο αληθινά πραγματικός σας Εαυτός) που είναι ήδη (όπως και ήταν πάντα) «εντάξει». Που είναι ήδη πλήρες, ολόκληρο, σε διαρκή γαλήνη και ηρεμία, αφήνεται στην ροή των πραγμάτων χωρίς αντιστάσεις, είναι σε παρουσία - ζει στο τώρα -  και δεν έχει καμιά ανάγκη να «σωθεί», να «αλλάξει» ή να «βρει» τίποτα περισσότερο απ' όσα ήδη έχετε κάθε στιγμή. Αυτό το «κομμάτι» δεν «χρειάζεται» τίποτα απ'  όλα όσα εσείς νομίζετε ότι θα «πρέπει» να αποκτήσετε ή να κατακτήσετε στο μέλλον. «Γνωρίζει» ήδη όλα αυτά που εσείς νομίζετε ότι θα «πρέπει» να μάθετε και βρίσκεται πάντα σε ισορροπία, παρόλο που ο υπόλοιπος εαυτός σας (αυτός με τον οποίο ταυτίζεστε - αυτόν που θεωρείτε σαν τον «πραγματικό» σας εαυτό) ισχυρίζεται το αντίθετο...

Η ταύτιση (σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό) με τον ανεπαρκή - αγχώδη - μονίμως σε αναζήτηση - μονίμως σε δημιουργία και επίλυση προβλημάτων - «εαυτό» μας δεν μας αφήνει να δούμε την «κρυμμένη» αρμονία και ισορροπία που υπάρχει  διαρκώς μέσα στο κάθε τι στο Σύμπαν. Δεν μας αφήνει να έρθουμε σε επαφή με την αληθινή μας φύση - το κέντρο - τον πυρήνα μας - τον πραγματικό Εαυτό μας.


Όλη μας η ζωή (όπως κι οι προηγούμενες κι ίσως οι επόμενες) είναι ένα εξελικτικό ταξίδι αποταύτισης από τον περιφερειακό (ψευδή) εαυτό και «επανένωσης», αποδοχής και επαφής με τον αληθινό μας Εαυτό. Ένα ταξίδι από την ανισορροπία των ψευδαισθήσεων την διπολική σκέψη και τον κόσμο των «αντιθέτων», στην αναγνώριση / συνειδητοποίηση της ισορροπίας της ενότητας και της γαλήνης που πάντα υπάρχουν μέσα μας.

Ένα ταξίδι ενθύμησης:

ΞΑΝΑΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΗΔΗ ΟΛΟΚΛΗΡΟΙ.

ΞΑΝΑΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΗΜΑΣΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟΙ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: