Tri-Anthropo-Type Paschalidis


Γιώργος Πασχαλίδης

Η εγκαθίδρυση του φόβου πλέον, ώθησε τους ανθρώπους αντί να απολαμβάνουν, να τρέχουν και να αποθηκεύουν ώστε να έχουν για το αβέβαιο πια μέλλον. Αυτός είναι ο φόβος. Να ταξιδεύει η σκέψη, να ψάχνει στο μέλλον, και να καταλήγει να βασανίζεται για πιθανούς κινδύνους που ΘΑ προκύψουν, τους οποίους γιγαντώνει, δημιουργώντας …φαντάσματα!

Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

Αποδέσμευση από το πεπρωμένο



Από τις εκδόσεις MEDIA VISTA κυκλοφόρησαν τα βιβλία με γενικό τίτλο «Αποδέσμευση από το πεπρωμένο»: Τόμος 1: Ανάλυση των Χαρακτήρων” και ο Τόμος 2: «Ανθρώπινες Σχέσεις Συνδυασμοί χαρακτήρων, Φιλία, Γάμος, Οικογένεια, Εκπαίδευση, Αθλητισμός, Επαγγελματικός Προσανατολισμός», που έγιναν best seller.
Ο Γιώργος Πασχαλίδης τονίζει συνεχώς πως το πεπρωμένο δεν είναι τίποτε άλλο παρά οι αδυναμίες του κάθε τύπου οι οποίες εμποδίζουν τη καθαρή μας σκέψη κάνοντας έτσι τον άνθρωπο να ζει τη ζωή του αναποτελεσματικά. Έχοντας ο ίδιος αναλύσει σε βάθος τα συστατικά του χαρακτήρα, είναι σε θέση να προτείνει πρακτικούς τρόπους για να ξεπεραστούν τα εμπόδια του κάθε τύπου.
Στον πρώτο τόμο «Ανάλυση των Χαρακτήρων» (τέταρτο κατά απόλυτη χρονολογική σειρά) εκθέτει λεπτομερώς τη γνώση του για την ανθρώπινη τυπολογία και αναλύει όλες τις ιδιαιτερότητες των 12 χαρακτήρων, παραδίδοντας με τον τρόπο αυτό στην ανθρωπότητα το «χρυσό κλειδί της γνώσης» για την αποκωδικοποίηση της ανθρώπινης ψυχής και του χαρακτήρα . Ο Γιώργος Πασχαλίδης ορίζει ως πεπρωμένο τις εγγενείς αδυναμίες του τύπου μας και του χαρακτήρα μας που αυτός προσδιορίζει, οι οποίες μας οδηγούν να επαναλαμβάνουμε συνέχεια τα ίδια σφάλματα στη ζωή μας. Στο βιβλίο αυτό αναλύεται το πρόγραμμα που κληρονομεί από τους γονείς του ο κάθε ανθρώπινος τύπος. «Μόνον όταν γνωρίσουμε σε βάθος τα κανάλια της σκέψης και τους δρόμους των συμπεριφορών μας μπορούμε να αποδεσμευτούμε από τις ψυχαναγκαστικές μας συνήθειες και συμπεριφορές και να δράσουμε επιτέλους σαν αληθινά ελεύθεροι άνθρωποι», λέει ο κ. Πασχαλίδης.
.Στο δεύτερο τόμο «Ανθρώπινες Σχέσεις Συνδυασμοί χαρακτήρων, Φιλία, Γάμος, Οικογένεια, Εκπαίδευση, Αθλητισμός, Επαγγελματικός Προσανατολισμός», ο κ. Πασχαλίδης εξετάζει όλες τις ανθρώπινες σχέσεις με αναλυτικό τρόπο, παρουσιάζοντας τις ιδιαιτερότητες με τις οποίες ο κάθε ανθρώπινος χαρακτήρας – τύπος σχετίζεται με τους υπόλοιπους και παραθέτει συμβουλές για τον τρόπο που πρέπει να χειριζόμαστε κυρίως τον εαυτό μας σε σχέση με τους ανθρώπους και τις δραστηριότητες της ζωής μας, όπως στην οικογένεια, στο γάμο, στην εκπαίδευση, στον αθλητισμό και στον επαγγελματικό στίβο. Επίσης για πρώτη φορά αναφέρονται λεπτομερείς κατευθύνσεις επαγγελματικού προσανατολισμού που βασίζονται στα ιδιαίτερα βιολογικά χαρακτηριστικά του κάθε ενός από τους τρεις ανθρώπινους τύπους. Με τη γνώση αυτή οι νέοι άνθρωποι θα είναι σε θέση να επιλέξουν το επάγγελμά τους με κύριο κριτήριο τις βιολογικές και ψυχοδιανοητικές ιδιαιτερότητες και συνεπώς τις φυσικές κλίσεις και τα χαρίσματα τους.
- See more at: http://georgepashalidis.com/?page_id=1942#sthash.tbBLcLcs.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: